Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

"Καλά (...) ούγεννα!!!

Θυμάμαι πριν χρόνια, σε κάποιο κανάλι, κάποιος είχε διηγηθεί ένα περιστατικό που του συνέβη τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ήταν ζηλωτής χριστιανός και συνήθιζε να γυρνάει στους δρόμους και να μοιράζει κάποια φυλλάδια που έγραφαν για τον Χριστό.

Το ίδιο έκανε και τις γιορτινές ημέρες.
Όταν κτύπησε κάποια πόρτα και πήγε να δώσει το φυλλάδιο στον οικοδεσπότη, έκπληκτος τον άκουσε να του λέει, γεμάτος αγανάκτηση: «Ε, όχι και χριστουγεννιάτικα να μας μιλάς για τον Χριστό!»

Μπορεί να ακούγεται κωμικοτραγικό, όμως το περιστατικό αυτό φανερώνει μία μεγάλη (και πικρή) αλήθεια.

Μάθαμε να έχουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ!

Τόσο απλά!

Ήδη σε πολλές "χριστιανικές" χώρες μαίνεται ο λεγόμενος "πόλεμος κατά των Χριστουγέννων"....

Οτιδήποτε θυμίζει "Χριστό" πρέπει να πεταχτεί έξω τις ημέρες της εορτής των Χριστουγέννων!!!

Η παραφροσύνη των παγκοσμιοποιημένων μυαλών σε όλο της το μεγαλείο...

Αλλά για αυτό θα γράψω άλλη φορά...


Κοιτάξτε, για παράδειγμα, λίγο, αυτές τις ημέρες, τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. Από τα χριστουγεννιάτικα βιβλία που απευθύνονται στα παιδιά, είναι πλέον πολύ σπάνιο να δεις βιβλίο που σαν θέμα του έχει την Γέννηση του Χριστού!

Δηλαδή αυτό το γεγονός που, υποτίθεται, γιορτάζουμε!


Ιστορίες με ελαφάκια, ποντικάκια, αρκουδάκια, ελατάκια, χιονανθρωπάκια, καλικατζαράκια, νεράιδες, ξωτικά και μάγους.

Και φυσικά το Νο 1 τιμώμενο πρόσωπο των Χριστουγέννων.

Καλά το καταλάβατε.

Τον Άη Βασίλη!


Αλήθεια, αν κάποιος "εξωγήινος" ή κάποιος «άσχετος» επισκεπτόταν τις «χριστιανικές» πόλεις, αυτές τις «γιορτινές» ημέρες, αποκλείεται να καταλάβαινε ότι το πρόσωπο που γιορτάζουμε είναι ο Χριστός. (Ποιός είναι αυτός;;;)

Εάν τον ρωτούσαν, μάλλον θα απαντούσε ότι πρόκειται για κάποιον παππού με άσπρη γενειάδα και κόκκινα ρούχα!
Μάλιστα! Έτσι μάθαμε, έτσι το κατάλαβαμε, έτσι μας το είπαν, και έτσι το ζούμε.

Χριστούγεννα, που ο μόνος ΑΠΩΝ είναι ο Χριστός! Ποιος τον θυμάται άραγε...

Μέσα σε ένα κόσμο φορτωμένο με χίλια δύο εντυπωσιακά στολίδια, φωτάκια με απίστευτα χρώματα και συνδυασμούς, πανύψηλα έλατα, Αγιοβασίληδες κάθε μεγέθους, ελαφάκια, χιονανθρωπάκια, έλκηθρα, αστεράκια, γλυκά, ζαχαρωτά, «εορταστικά προγράμματα» στην ΤV, πλούσια τραπέζια, ακριβές τουαλέτες, πολυτελή ρεβεγιόν, ξέφρενα γλέντια, και τυχερά παιχνίδια μέχρι πρωίας...... Ποιος θυμάται τώρα τον Χριστό......




Αλλά επειδή έχουν απομείνει ακόμα κάτι προσβλητικές ευχές του τύπου "Καλά Χριστούγεννα", κάτι αναχρονιστικές κάρτες με απεικονίσεις της Φάτνης, κάτι ενοχλητικά κάλαντα (ακούς εκεί "Χριστός γεννάται") και κάτι απαράδεκτοι τύποι όπως (αυτός που λέγαμε παραπάνω), που μας χαλάνε την ωραία μας ατμόσφαιρα, σκεφτήκαμε , χάριν της ισότητας, της πολυτισμικότητας και του σεβασμού όλων των άλλων, (εκτός των χριστιανών)να καταργήσουμε και να αποβάλουμε κάθε τι που έχει σχέση με την ενοχλητική λέξη "Χριστός" ή τα συνώνυμά του.

Έτσι δεν θα ακούγεται στο εξής το αναχρονιστικό και ρατσιστικό «Καλά Χριστούγεννα», αλλά το "πολιτικά ορθό" και εντελώς άχρωμο, άοσμο και ακίνδυνο «Καλές Γιορτές». (Γενικά και αφηρημένα)

Και αντί του προσβλητικού για τους άλλους (άθεους, ετερόθρησκους κλπ) «εορτή των Χριστουγέννων», καλύτερα να λέμε «ήρθε η Εορτή του Χειμώνα»…


Και έτσι η γιορτή συνεχίζεται..


Καληνύχτα και ...

Καλά (...) ούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: