Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

"Θα έρθει τότε!" "Και γιατί να έρθει τότε;" "Και πότε να έρθει;;" "Να έρθει μετά!"...


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το πότε ακριβώς θα ξανά-έρθει ο Χριστός, πότε θα εμφανισθεί ο Αντίχριστος, πότε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου κλπ

Αποκάλυψη, Νοστράδαμος, απόκρυφα βιβλία, κρυμμένοι κώδικες, χαμένα χειρόγραφα, «προφητείες» των Μάγιας, Αγιορίτες, γκουρού, εξωγήινοι και ότι άλλο βάλει ο νους σας ανακατεύονται και ό, τι βγει...

Ιδιαίτερα ο ερχομός του Χριστού για δεύτερη φορά είναι κάτι που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε προβλέψεις και υπολογισμούς για το πότε ακριβώς θα λάβει χώρα αυτό το υπερφυσικό γεγονός.

Είτε μεμονωμένα άτομα, είτε ομάδες, αιρέσεις, σέκτες ή και ολόκληρα δόγματα, έχουν ασχοληθεί και συνεχίζουν να ασχολούνται με το θέμα αυτό, επικαλούμενοι υπολογισμούς, αριθμητικές πράξεις, «αποκαλύψεις», «θεόπνευστες ερμηνείες», «οράματα», «προφητείες» κλπ.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, υπάρχει αύξηση τέτοιων φαινομένων. Είναι δε αλήθεια ότι η πλειοψηφία όλων αυτών των προβλέψεων, έχει προέλευση τις ΗΠΑ και περισσότερο τον χώρο των Διαμαρτυρομένων.

Τελευταία όμως, εμφανίστηκαν τέτοια φαινόμενα και στον ορθόδοξο ελληνικό χώρο…

Βέβαια, το ότι ο Χριστός θα ξαναέρθει αποτελεί θεμελιώδες δόγμα της χριστιανικής πίστης. Είναι γεμάτη με τέτοιες αναφορές η Καινή Διαθήκη.

«Και ενώ αυτοί εξακολουθούσαν να ατενίζουν στον ουρανό, καθώς αυτός ανέβαινε, (ο Χριστός) ξάφνου, δύο άνδρες με λευκά ενδύματα (άγγελοι) στάθηκαν κοντά τους· οι οποίοι και είπαν: Άνδρες Γαλιλαίοι, γιατί στέκεστε κοιτάζοντας στον ουρανό; Αυτός ο Ιησούς, που αναλήφθηκε από σας στον ουρανό, θάρθει έτσι, με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πορεύεται στον ουρανό». (Πράξεις 1:10,11)

«Και δέστε, έρχομαι γρήγορα· και ο μισθός μου είναι μαζί μου, για να αποδώσω σε κάθε έναν όπως θα είναι το έργο του.» (Αποκάλυψις 22:12).

Εξάλλου και το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρει, στο 7ο άρθρο του, «Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ού της Βασιλείας ούκ έσται τέλος».

Όμως ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ το είχε ξεκαθαρίσει : «Για την ημέρα εκείνη, όμως, και την ώρα, δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά ο Πατέρας μου, μόνος.» (Ματθαίος 24:36)

«Και τους είπε: Δεν ανήκει σε σας να γνωρίζετε τα χρόνια ή τους καιρούς, που ο Πατέρας έβαλε στη δική του εξουσία», (Πράξεις 1:7).

Παρά όμως τους ρητούς απαγορευτικούς λόγους του Χριστού, είναι απίστευτα μακρύς ο κατάλογος όλων αυτών που είτε από ένθερμο ζήλο, είτε από πλάνη και υπερηφάνεια, είτε από κακή εκτίμηση της εποχής στην οποία ζούσαν, είτε από τον συνδυασμό όλων των παραπάνω, αγνόησαν το παραπάνω «απαγορευτικό» και προέβηκαν σε «υπολογισμούς» οι οποίοι, βέβαια, όλοι διαψεύστηκαν.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των τελευταίων ετών είναι τα παρακάτω :

Ο Αμερικανός ιεροκήρυκας Ουϊλλιαμ Μίλλερ, ιδρυτής της εκκλησίας των Αντβεντιστών, προσδιόριζε την 21η Μαρτίου 1843 ως ημέρα αφετηρίας κοσμοϊστορικών γεγονότων που θα οδηγούσαν στην Δευτέρα Παρουσία μέχρι τις 22 Μαρτίου 1844. Όταν τελικά τίποτα δεν συνέβη, ο Μίλλερ ονόμασε την τελευταία ημερομηνία (22/3/1844) "ημέρα της μεγάλης απογοήτευσης".

Ο Κάρολος Τ. Ρώσσελ, ιδρυτής της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», προσδιορίζει το έτος 1873-74 ως έτος πραγματοποιήσεως της Δευτέρας Παρουσίας και της λήξεως των 6.000 ετών της δημιουργίας, καθώς και έναρξης της Χιλιετούς Βασιλείας.
Οι "Σπουδαστές των Γραφών" (πρόδρομοι των «Μαρτύρων του Ιεχωβά») διακηρύσσουν ότι το 1914 θα είναι το έτος λήξεως των "καιρών των εθνών", της ελεύσεως του Αρμαγεδδώνος και της εγκαθίδρυσης της Βασιλείας στη Γη.
Η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το 1969 υποστηρίζει ότι το 1975 λήγουν 6.000 χρόνια από τη δημιουργία του Αδάμ που έλαβε χώρα το 4026 π.Χ., και άρα θα αρχίσει η Χιλιετής Βασιλεία.
Το 1988, ο Edgar C. Whisenant κυκλοφορεί το βιβλίο του «88 λόγοι για τους οποίους η Αρπαγή των πιστών θα γίνει το 1998», το οποίο γίνεται best seller, στις ΗΠΑ και παρασέρνει χιλιάδες.
Ομάδα στην Αυστραλία προβλέπει την επιστροφή του Χριστού στις 31 Μαρτίου 1991 στο…λιμάνι του Σίδνευ!
Ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα USA Today, στις 20 Οκτωβρίου 1991, από ένα νοτιοκορεάτικο κίνημα με την ονομασία «Hyoo-go», ότι στις 28 Οκτωβρίου 1992, θα γίνει η Αρπαγή των πιστών. «50 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από σεισμό, 50 εκατομμύρια από κατάρρευση κτηρίων, 1.4 δισεκατομμύρια από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και 1.4 δισεκατομμύρια από τον Αρμαγεδδώνα.».
Το 1995 ο Harold Camping στο βιβλίο του "Είσαι έτοιμος ;" προβλέπει, βασιζόμενος στην αριθμολογία, ότι ο Κύριος θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο του 1994.
Το 2000 ο Michael Drosnin, συγγραφές του βιβλίου "Ο Κώδικας της Βίβλου," ανακάλυψε κρυμμένο μήνυμα στην πεντάτευχο, όπου προβλέπει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο το 2000 ή ίσως το 2006. ο ίδιος αργότερα υποστήριξε ότι, με βάση κάποια αποκαλυπτική μελέτη της Πεντατεύχου, το έτος 2016 θα κτυπήσει την γη ένας κομήτης καταστρέφοντας κάθε ίχνος ζωής……
Τα συμπεράσματα:
1) Ο Χριστός θα ξαναρθεί. Και αυτό γιατί το λέει Εκείνος.
2) Κανένας δεν γνωρίζει την ημερομηνία που θα έρθει. Και αυτό γιατί το λέει Εκείνος.
3) Όταν κάποιοι προβάλλουν κάποια συγκεκριμένη ημέρα που «θα έρθει ο Χριστός» τότε εκείνη την ημέρα δεν θα γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και αυτό γιατί το λένε εκείνοι. Και όχι Εκείνος.
4) Πρέπει οι χριστιανοί ΠΑΝΤΟΤΕ να περιμένουν το Χριστό. Και αυτό γιατί το λέει Εκείνος.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Θα κάτσεις να σε "τσιπάρουν";;;

Στο γνωστό Baja Beach Club, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, ο κάθε VIP πελάτης, προκειμένου να αναγνωρίζεται εύκολα, αλλά και για να κινείται ελεύθερα χωρίς, τσάντες, λεφτά κλπ, έχει εμφυτευμένο μικροτσίπ στο μπράτσο του και αφού πρώτα «σκαναριστεί» μπορεί να εισέλθει στο Club…


Νομίζω ότι η «μόδα» του μικροτσίπ δεν θα αργήσει να έρθει και εδώ…


Το μικροτσίπ έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας.




Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει για μικροτσίπ στα εισιτήρια, μικροτσίπ στα διαβατήρια, μικροτσίπ στα (νέα) διπλώματα οδήγησης, (σε λίγο) μικροτσίπ στις (νέες) ταυτότητες, μικροτσίπ στα ρούχα, μικροτσίπ στους κάδους σκουπιδιών, μικροτσίπ σε «έξυπνα σπίτια», μικροτσίπ σε «έξυπνα μπαράκια»(!), μικροτσίπ στα ΤΑΞΙ, μικροτσίπ στα ζώα, και τι απέμεινε;;;; Ο άνθρωπος!


Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ του ανθρωπίνου γένους θα επιτευχθεί όταν στον ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ θα έχει εμφυτευθεί το μικροτσίπ.

Τα πορτοφόλια, οι ταυτότητες, οι πιστωτικές και κάθε είδους κάρτες, θα είναι πλέον όλα περιττά. Το μικροσκοπικό μικροτσίπ θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε αντικείμενο…ε, με συγχωρείτε άνθρωπο.

Έγραφε «προφητικά» η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" πέρσι, τέτοιο καιρό, «θα έρθει ο καιρός που θα υποχρεωθούν να φορούν μικροτσίπ σαν κι αυτά που σήμερα φορούν στα κατοικίδια τους. Αυτά τα μικροτσίπ, που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα, έχουν αποθηκευμένες προσωπικές πληροφορίες και δίνουν τη δυνατότητα στις αρχές να παρακολουθούν τις κινήσεις των ατόμων που τα φορούν. Ο «πολίτης του μικροτσίπ» αναδύεται μέσα από επίσημη έκθεση που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Βρετανού επιθεωρητή πληροφοριών Ρίτσαρντ Τόμας για την εξάπλωση της τεχνολογίας της επιτήρησης. Μέχρι το 2016, σχεδόν κάθε μετακίνηση, αγορά και επικοινωνία των πολιτών θα μπορεί να παρακολουθείται από ένα περίπλοκο δίκτυο τεχνολογιών επιτήρησης, λένε οι δόκτορες Ντέιβιντ Γουντ και Κίρστι Μπολ, από τους συντάκτες της έκθεσης. ...


Μικροτσίπ σε ανθρώπους έχει ήδη δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, γράφει η «Ντέιλι Μέιλ», όπου εμφυτεύθηκαν σε 70 ψυχικά ασθενείς ηλικιωμένους ανθρώπους για να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους.


Επίσης, στις αρχές του έτους, εταιρεία του Οχάιο εμφύτευσε μικροτσίπ σε δύο υπαλλήλους της για να μπορούν να εισέρχονται σε χώρους ασφαλείας. Τα μικροτσίπ, που είχαν υαλώδες περίβλημα, εμφυτεύθηκαν στο αριστερό μπράτσο των δύο ατόμων και «διαβάζονταν» από μια συσκευή παρόμοια με εκείνη που διαβάζει τις πιστωτικές κάρτες. Στην έκθεσή τους για την Κοινωνία της Επιτήρησης, οι δύο συντάκτες της προειδοποιούν: «Σήμερα συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο να εμφυτεύονται μικροτσίπ σε όλους»...



Ήδη εδώ και πέντε χρόνια Αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει στις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης έναν εμφυτεύσιμο μικροεπεξεργαστή (μικροτσίπ) , κάτω από το δέρμα.


"Θα γίνει μόδα" υποστηρίζει ο Πολ Σάφο, ο οποίος ασχολείται με τις τεχνολογικές εξελίξεις του μέλλοντος στο Institute of Future με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ. «Βλέπουμε τη νέα γενιά να φορά ήδη κοσμήματα σε διάφορα σημεία του σώματος, δεν νομίζω πως θα αρνηθεί να το κάνει και με κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές» συνεχίζει ο Σάφο.

Από την άλλη πλευρά επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με το ποιες πληροφορίες θα καταγράφονται στη συσκευή και ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτές. Πολλοί βλέπουν αυτή την τεχνολογική εξέλιξη ως ένα ακόμα βήμα προς τον περιορισμό των ελευθεριών του ατόμου.



«'Όλα εξαρτώνται από το πώς θα χρησιμοποιηθεί» υποστηρίζει ο Έρβιν Τσιμερίνσκι, ειδικός στα θέματα δικαιωμάτων του πολίτη και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια. «'Όταν η κυβέρνηση εισβάλλει μέσα στο σώμα μας, τίθενται θέματα που έχουν να κάνουν με τις προσωπικές μας ελευθερίες» επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής…..


Ήδη βέβαια, μικροτσίπ έχουν εμφυτευθεί σε φυλακισμένους και στρατιώτες, σε υπαλλήλους υπηρεσιών ασφαλείας, (και όχι μόνο), σε ασθενείς και σε παιδιά (για τον κίνδυνο της απαγωγής).

Όλες αυτές οι περιπτώσεις, εκτός του ότι δεν αγγίζουν το σύνολο των πολιτών, έχουν και το στοιχείο της ακούσιας επιβολής.

Όμως το σύστημα ονειρεύεται την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ αποδοχή της εμφύτευσης του μικροτσίπ. Η νεολαία ίσως αποδειχθεί, έντεχνα, ο προπομπός της μακριάς πομπής των "τσιπαρισμών"...


Ήδη σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου IGD, ένας στους δέκα έφηβους είναι πρόθυμος να δεχθεί στο σώμα του κάποιου είδους εμφυτευμένο μικροτσίπ με το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί τις αγορές του!


Ήδη πολλά νέα άτομα όπως ο Amal Graafstra (φωτο) ο οποίος αποφάσισε να βάλει τσιπ γιατί ήθελε την ευκολία και ήθελε να δίνει διαταγές στον υπολογιστή του, με μία του κίνηση. Επίσης για να είναι ήσυχος, αν έχει ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού του…(εννοείται ότι η πόρτα έχει σαρωτή).

Ο δρόμος, από ότι φαίνεται, είναι καλά στρωμένος.

Και όπου να ναι θα γίνει λεωφόρος.


Μόνο που θα καταλήγει στον ΟΛΕΘΡΟ.


Αλλά αυτό, ίσως, είναι μία μικρή λεπτομέρεια που δεν μας είπαν...

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Άκου τι μας λέει ο άπιστος "πιστός"...

Ο πρώην Επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας του Newark, Νιου Τζέρσευ, (ΗΠΑ), John Shelby Spong, δήλωσε :«Δεν ορίζω τον Θεό ως μία υπερφυσική ύπαρξη… Δεν πιστεύω σε μια θεότητα... που επεμβαίνει για να θεραπεύσει την ασθένεια κάποιου που αγαπάει…
Δεν πιστεύω ότι ο Ιησούς εισήλθε σε αυτόν τον κόσμο από παρθενογένεση ή έκανε με οποιονδήποτε τρόπο αναστάσεις νεκρών, υπερνίκησε μια ιατρικά διαγνωσθείσα παράλυση, αποκατέστησε την όραση σε ένα τυφλό άτομο…
Δεν πιστεύω ότι ένα αστέρι καθοδήγησε σοφούς ανθρώπους για να φέρουν τα δώρα του Ιησού ή το ότι άγγελοι τραγούδησαν στους ποιμένες για να αναγγείλουν τη γέννησή του…
Δεν πιστεύω ότι η εμπειρία που γιόρταζαν οι χριστιανοί το Πάσχα ήταν η φυσική νεκρανάσταση του - για 3 ημέρες- νεκρού σώματος του Ιησού…» (!!!)

Ένας άλλος αιδεσιμότατος, ο αιδ. Andrew Furlong, κληρικός της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, αρνήθηκε ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιος του Θεού.
Για τον αιδεσιμότατο ο Ιησούς δεν ήταν «ούτε Μεσίτης, ούτε Σωτήρας, ούτε υπεράνθρωπος ούτε θείος. Πρέπει να τον αφήσουμε στη θέση του στην ιστορία και να προχωρήσουμε μπροστά".

Ο Δανός πάστορας Thorkild Grosboll, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Επίσκοπο γιατί δεν πίστευε ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός, αποκαταστάθηκε πάλι (...) και την Κυριακή άρχισε να κηρύττει (;) ξανά στην εκκλησία του. Ο πάστορας έχει παραδεχτεί ότι δεν πιστεύει στην Ανάσταση ή την Αιώνια Ζωή, και θεωρεί ότι ο Θεός "δεν είναι περισσότερο αληθινός από το Ρομπέν των Δασών"!

Ο αιδεσιμότατος Antti Kylliainen, Φιλανδός ιερέας της Λουθηρανικής Εκκλησίας, έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η κόλαση και ότι όλοι θα πάνε στον παράδεισο οπωσδήποτε. «Είναι ένα εξ ολοκλήρου ψεύτικο κατασκεύασμα,» είπε. «Πυρ, θείο και αιώνια βασανιστήρια - είναι όλα μέρος του ίδιου θλιμμένου μύθου.»
Τέλος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ George
Carey, ηγέτης 70 εκατομμυρίων αγγλικανικών πιστών στον κόσμο, στο μήνυμά του για την χιλιετία, είχε πει στα εκατομμύρια των αγγλικανών ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο Ιησούς αναστήθηκε από το τους νεκρούς»! «Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι ενώ μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο Ιησούς έζησε και ότι ήταν βεβαίως στο σταυρό, δεν μπορούμε με την ίδια βεβαιότητα να πούμε ότι ξέρουμε ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς από το Θεό. ''


Μάλιστα.
Έτσι απλά και κοφτά, αυτοί οι καλοί άνθρωποι που, υποτίθεται ότι είναι "πιστοί", αποδεικνύονται πιο άπιστοι και από τους άπιστους!
Θα μου πεις δικαίωμά τους!
Ναι, αλλά για σκεφτείτε:
Να έχεις κάποιο πρόβλημα, να πηγαίνεις π.χ. στον άνθρωπο που έχει σπουδάσει Ιατρική και να σου λέει : "Α, ξέρεις, βασικά, δεν πιστεύω στην Ιατρική! Θα σου δώσω δυο τρία μαντζούνια να κάνεις γαργάρες και αν γίνεις καλά έγινες"!
Να πηγαίνεις στο πρόβλημά σου στον άνθρωπο που έχει σπουδάσει Νομική, (Δικαστή ή δικηγόρο) και να σου λέει: "Α, ξέρεις, βασικά, δεν πιστεύω σε καμία Νομοθεσία, δίκαια, ούτε και σε απονομή δικαιοσύνης. Θα σου απαγγείλω κανά ποίημα (αντί για ποιο άρθρο και ποιος Νόμος θα εφαρμοσθεί) και θα λύσω κανά σταυρόλεξο! (αντί για δικαστική απόφαση)...

Να ρωτάς, στην αγωνία σου, τον άνθρωπο που έχει σπουδάσει Σεισμολόγος και να σου λέει : "Α, βασικά, δεν πιστεύω στην επιστήμη της Σεισμολογίας! Για μένα δεν υπάρχουν σεισμοί! Απλά, τυχαίνει καμιά φορά και πιάνει λόξιγκας πολλούς ανθρώπους μαζί ταυτόγχρονα και για αυτό κουνιέται η Γη'!

Στα παραπάνω ακραία κωμικοτραγικά παραδείγματα, υπάρχει όμως, μία ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορά.

Όλοι οι παραπάνω σπουδάσανε και πρέπει να εξασκούν το επάγγελμά τους με ευσυνειδησία.
Οι άνθρωποι όμως που θέλουν να λέγονται άνθρωποι του ΘΕΟΥ ή λειτουργοί του Κυρίου, ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και δεν προαπαιτείται κάποια φοίτηση σε κάποιο Πανεπιστήμιο, Κολέγιο ή Σχολή.

Η σχέση με τον Αόρατο Θεό και η Πίστη στον Ανεστημένο Ιησού Χριστό δεν στηρίζεται σε πτυχία, γνώσεις ή τίτλους.

Και δεν προσφέρεται για επάγγελμα, λεφτά ή καριέρα.

Υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια:
Ο Θεός δεν ανακαλύπτεται. Ο Θεός αποκαλύπτεται!

"Κατά τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια". (Ματθαίος 11:25).

Οι ζηλευτές καριέρες, οι παχυλοί μισθοί, οι εντυπωσιακές ενδυμασίες και οι πομπώδεις τίτλοι ήταν στοιχεία παντελώς άγνωστα και ξένα στην Αρχαία Εκκλησία.

"Και βλέποντας την παρρησία τού Πέτρου και του Ιωάννη, και καθώς πληροφορήθηκαν ότι είναι άνθρωποι αγράμματοι και ιδιώτες, θαύμαζαν, και τους αναγνώριζαν ότι ήσαν μαζί με τον Ιησού".(Πράξεις 4:13).
Ύστερα όμως ήρθε η προφητευμένη, από τον απ. Παύλο, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ μέσα στον Χριστιανικό κόσμο (Β΄Θεσσαλονικείς 2:3).
Έφυγε η απλότητα, έφυγε η αγνή πίστη, έφυγε η ταπείνωση, έφυγε η θυσία, έφυγε η ζωντανή σχέση με τον αγαπημένο Κύριο, έφυγε η τήρηση του Λόγου του Θεού....
Και ήρθε η έπαρση, ήρθε ο τυπικισμός, ήρθαν τα ανθρώπινα εντάλματα και οι ανθρώπινες παραδόσεις, ήρθε η σύζευξη με την κρατική εξουσία, ήρθαν τα αμύθητα πλούτη, ήρθαν οι τίτλοι, ήρθαν τα "πρωτεία", ήρθαν τα "αλάθητα", ήρθαν οι διωγμοί των αλλόθρησκων και των "αιρετικών", ήρθαν οι "Ιερές Εξετάσεις", ήρθαν, ήρθαν, ήρθαν...

Και να, τώρα τα αυριανά "πρωτοκλασάτα" στελέχη της ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ.
Οι αιδεσιμότατοι και άλλοι -ότατοι που αρνούνται, κομπάζοντας, την πίστη (αν ποτέ την είχαν, άλλο θέμα).
Και νομίζουν ότι έγιναν και "ήρωες"..
Και γιατί αλήθεια, όλα αυτά τα καλά και "θαρραλέα" παιδιά δεν σηκώνονται να φύγουν;

Να κάνουν κανέναν άλλο επάγγελμα.
Κάποιο επάγγελμα, τέλος πάντων, που να τους ταιριάζει;;; Που να το πιστεύουν.
Κομμωτές, πλασιέ, κηπουροί, δάσκαλοι του σκι...
Να πουλάνε λεμόνια στην Λαϊκή..

Οτιδήποτε.

Αλλά, όπως έμεινε γνωστό το σλόγκαν από μία ελληνική ταινία: "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη".....

"Επειδή, μερικοί άνθρωποι εισχώρησαν λαθραία, οι οποίοι είχαν από τον παλιό καιρό προαναγγελθεί σ' αυτή την καταδίκη, ασεβείς, που μεταστρέφουν τη χάρη τού Θεού μας σε ασέλγεια, και αρνούνται τον μόνο δεσπότη Θεό και Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό". (Επιστολή Ιούδα 1:4)

Η "τρομοκρατία" της χιονόμπαλας!

Η Μεγάλη Βρετανία έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα από οποιοδήποτε άλλο κράτος να λαμβάνει, να χρησιμοποιεί και να αποθηκεύει τις γενετικές πληροφορίες.

Δύο μήνες πριν, μια 13χρονη συνελήφθηκε στο Ashford, Κεντ γιατί έριξε μία χιονόμπαλα σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αναφέρθηκε στον εθνικό και τοπικό Τύπο, αλλά ένας δημοσιογράφος επέλεξε να εστιάσει την προσοχή στην πιο ενοχλητική πτυχή του γεγονότος:
Κρατήθηκε δείγμα του DNA της μικρής και οι πληροφορίες προστέθηκαν στην Εθνική Βάση Δεδομένων DNA!!!

Εκτός από την δημόσια ντροπή, αυτό το σημάδι που είναι επιβαρυντικό για το όνομά της, θα παραμείνει κατά τρόπο αόριστο σε έναν κεντρικό υπολογιστή κάπου στην Υπηρεσία Επιστήμης!


Η βρετανική Βάση Δεδομένων DNA είναι το παγκόσμια πιο εκτενές γενετικό αρχείο των ύποπτων εγκληματιών. Φυλάτεi τα γενετικά σχεδιαγράμματα εκατομμυρίων καταδικασμένων εγκληματιών, αλλά και πολλών αθώων ανθρώπων.

Περισσότερα από ένα εκατ. δείγματα DNA πολιτών προστέθηκαν τους προηγούμενους 10 μήνες στα αρχεία της βρετανικής αστυνομίας, που τώρα πλέον διαθέτει το γενετικό αποτύπωμα 4,5 εκατομμυρίων Βρετανών!

Υπογραμμίζεται ότι το δείγμα DNA λαμβάνεται από τις βρετανικές αρχές όταν συλλαμβάνουν πολίτες, οι οποίοι είτε έχουν διαπράξει πταίσμα, όπως για παράδειγμα παράνομο παρκάρισμα και ρίψη σκουπιδιών στον δρόμο (!!!) είτε κακούργημα.

Aκόμα κι αν η μαθήτρια αφηνόταν ελεύθερη από το δικαστήριο, το δείγμα της θα έπρεπε να διατηρηθεί για το υπόλοιπο της ζωής της...

Το Υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι είναι ένα ζωτικής σημασίας όπλο στην πάλη ενάντια στο έγκλημα...


Ποιος μπορεί να ελπίζει ότι μια ημέρα ολόκληρος ο πληθυσμός δεν θα είναι ποινικά ενεργός;;


Ποιος δεν φοβάται ότι η Βάση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κάποιες αδίστακτες κυβερνήσεις....


Ο ρυθμός καταγραφής DNA χαρακτηρίζεται «ξέφρενος» από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίες υποστηρίζουν ότι η βρετανική κυβέρνηση αποσκοπεί μελλοντικά στη δημιουργία συστήματος γενετικών αρχείων, στο οποίο θα καταχωρείται το DNA τη στιγμή της γέννησης κάθε νέου μωρού!!!


Η βρετανίδα Δρ Helen Wallace της ομάδας GeneWatch UK, (μία ομάδα για την προστασία των γενετικών δικαιωμάτων), εκφράζει τους έντονους φόβους της …..

"Η Βάση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αρνηθεί σε κάποιους ανθρώπους ορισμένα επαγγέλματα, να περιορίσει την μετακίνησή τους με διάφορα μεταφορικά μέσα ή ακόμα και να φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων ατόμων" ισχυρίζεται.

Η Δρ Wallace υπενθυμίζει ότι τα κομμουνιστικά και φασιστικά καθεστώτα χρησιμοποίησαν τα προσωπικά αρχεία για να διώξουν τους εχθρούς τους..

Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει!

Το χειρότερο και σκοτεινότερο ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ καθεστώς ετοιμάζεται εδώ και καιρό να παρουσιασθεί επίσημα και να καθυποτάξει τον κάθε απλό κάτοικο αυτού του πλανήτη.

Οι άνθρωποι της Νέας Παγκόσμιας Τάξης είναι εδώ και είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!!

Με πρόσχημα τον κίνδυνο της "τρομοκρατίας", φακελώνουν τους πάντες, καταπατούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεφτυλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενοχοποιούν ολόκληρο τον κόσμο, - μέχρι και μικρά παιδιά(!) - και μετρέπουν σιγά- σιγά αυτόν τον πλανή σε μια ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι η δική σου ΑΠΑΘΕΙΑ!

Η αδιαφορία.

Το "βόλεμα".

Το "ωχ αδελφέ, τι με νοιάζει εμένα;"

Σε κάθε τυραννία οι λαοί ξεσηκώνονταν. Φώναζαν. Διαμαρτύρονταν. Επαναστατούσαν. Έβγαιναν στους δρόμους. Και -αργά ή γρήγορα- νικούσαν.

Όμως τώρα όλοι μοιάζουν "κοιμισμένοι".


Ο τύραννος ακόμα είναι αδιευκρίνιστος.

Δεν έχει όνομα.

Δεν έχει ιδεολογία.

Δεν έχει σύμβολα.

Μόνο που όταν εμφανιστεί θα είναι αργά.

Άλλωστε δεν θα μοιάζει με κανένα από τους γνωστούς τυράννους.
Όχι.
Αυτός θα είναι "χαρισματικός".

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη και το βιβλίο του Προφήτη Δανιήλ σκιαγραφούν με κάθε λεπτομέρεια αυτόν τον "χαρισματικό" Ηγέτη και το απάνθρωπο σύστημά του.

"Και η δύναμή του θα είναι ισχυρή, όχι όμως από δική του δύναμη· και θα αφανίζει με θαυμαστόν τρόπο, και θα ευοδώνεται και θα κατορθώνει, και θα αφανίζει τούς ισχυρούς, και τον άγιο λαό". (Δανιήλ 8:24)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

«ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Α.Ε.»… Όλα σε ένα!!!

Η τελευταία συνάντηση θρησκευτικών ηγετών στην Γροιλανδία, (φωτο) με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία συνοδεύτηκε από την λεγόμενη «(σιωπηρή) συμπροσευχή (άραγε σε ποιόν;;;) για την σωτηρία του πλανήτη», αποτελεί, (για όσους παρακολουθούν τα γεγονότα), άλλο ένα βήμα στην πορεία που οδηγεί στην τεχνητή δημιουργία ενός παγκόσμιου πανθρησκειακού παρά-μορφώματος.
Ή καλύτερα στην δημιουργία της μίας παγκόσμιας θρησκείας.

Προς αυτόν τον σκοπό εργάζονται πυρετωδώς χρόνια τώρα οι οικουμενιστές όλων των δογμάτων και όλων των θρησκειών.

Η ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (ΠΣΕ), το 1948 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, υπό την μορφή μίας διαχριστιανικής Ομοσπονδίας, (με συμμετοχή και ορθοδόξων) αποτέλεσε το πρωταρχικό βήμα για την προσπάθεια αυτή.
Αν και η αρχή ουσιαστικά είχε γίνει με την λεγόμενη «Πατριαρχική Εγκύκλιο» του 1920, όπου ο τότε Πατριάρχης Κων/πόλεως πρότεινε την ίδρυση μίας «κοινωνίας Εκκλησιών», κατά το πρότυπο της τότε «Κοινωνίας των Εθνών» (πρόδρομος του σημερινού Ο.Η.Ε.).
Σε πολύ μικρό χρονικό το ΠΣΕ, βγήκε από τα στενά όρια του «διαχριστιανικού διαλόγου» και έκανε αμέσως άνοιγμα και σε άλλες θρησκείες (τις οποίες τις αποκάλεσε «ζωντανές πίστεις»).
Σύντομα άρχισαν να γίνονται το ένα μετά το άλλο τα διάφορα λεγόμενα "διαθρησκευτικά" συνέδρια ή συμπόσια ή συναντήσεις κλπ. Το κεντρικό σύνθημα ήταν σχεδόν πάντοτε το ίδιο. Η «Ειρήνη»...
Αποκορύφωση των εκδηλώσεων αυτών όσο και σταθμός, ήταν η «Α΄ Συνάντηση των Θρησκειών για την Ειρήνη του κόσμου», τον Οκτώβριο του 1986, στην Ασσίζη της Ιταλίας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄, όπου ηγέτες 12 θρησκειών (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Μουσουλμάνοι, Ιουδαίοι, Βουδιστές, Σιντοϊστές, Σιχ, Ζωροαστριστές μέχρι και Ινδιάνοι) συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο (στην Βασιλική της Αγίας Μαρίας των Αγγέλων) «για αυτοσυγκέντρωση (βλ. διαλογισμό) και προσευχή «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου»….
Η ιταλική εφημερίδα "La Repoublica" είχε γράψει: "Στην πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου πρώτος προσευχήθηκε ο Δαλάι Λάμα. Ακολούθησαν οι Ινδουιστές, οι Μουσουλμάνοι, οι Ινδιάνοι κλπ... Ο καθένας προσευχόταν με τον δικό του τρόπο. Άλλος προσευχόταν με την φωτιά, άλλος με το νερό και οι Ινδιάνοι καπνίζοντας την πίπα τους. Ο Ινδιάνος της φυλής Κράου τοποθέτησε στην Αγία τράπεζα την πίπα του..."
-Βλέπε φωτογραφία και το βίντεο-
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, άνοιξαν, κυριολεκτικά, "οι ασκοί του Αίολου" και οι θιασώτες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και οι οπαδοί της Παγκοσμιοποίησης, αφουγκραζόμενοι τον φόβο και την ανησυχία της κοινής γνώμης για το που μπορεί να οδηγήσει ο «θρησκευτικός φανατισμός» (καθώς, σύμφωνα με την «επίσημη εκδοχή» οι τρομοκράτες αεροπειρατές ήταν φανατικοί μουσουλμάνοι), βρήκαν την ευκαιρία να «ανεβάσουν ταχύτητα», προκειμένου να ξεμπερδεύουν, όσο γίνεται πιο γρήγορα με το ενοχλητικό θέμα των διαφόρων θρησκειών που «φανατίζουν τους λαούς» και «χωρίζουν την ανθρωπότητα»...
Έτσι με αυξημένο τον ζήλο, συνέχισαν να προωθούν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τέτοιες διαθρησκευτικές συναντήσεις, συνεδριάσεις, συζητήσεις, συμπροσευχές κλπ προκειμένου να τελειοποιηθεί το δημιούργημά τους (ή τερατούργημά τους). Η ένωση (ή συγχώνευση) όλων των θρησκειών. Η λεγόμενη Πανθρησκεία.
[Ήδη από το 2001, ο Αμερικανός διαμαρτυρόμενος επίσκοπος William Swing, (φωτο),προχώρησε στην ίδρυση της λεγόμενης «Ενωμένης Πρωτοβουλίας Θρησκειών» (URI), μίας κίνησης που αποσκοπεί στην σύσταση ενός σώματος ενωμένων θρησκειών όλου του κόσμου]
Η Αγία Γραφή και ιδιαίτερα το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης, τούτο το πολυδιαφημιζόμενο τεχνητό πανθρησκειακό συνοθύλευμα, το ονομάζει "ΒΑΒΥΛΩΝΑ, η πόρνη η μεγάλη". (Η λέξη Βαβυλώνα προέρχεται από την λέξη «Βαβέλ» που σημαίνει σύγχυση).
«Και η γυναίκα ήταν ντυμένη με πορφύρα και κόκκινο, και στολισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, η οποία είχε στο χέρι της ένα χρυσό ποτήρι, που ήταν γεμάτο από βδελύγματα και ακαθαρσίες τής πορνείας της· κι επάνω στο μέτωπό της ήταν γραμμένο ένα όνομα: Μυστήριο, η μεγάλη Βαβυλώνα, η μητέρα των πορνών και των βδελυγμάτων τής γης.» (Αποκάλυψη Ιωάννη 17:4,5)
....Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, και η Ειρήνη και η εξάλειψη του θρησκευτικού φανατισμού και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν καυτά θέματα τα οποία απασχολούν τους πάντες, για την αντιμετώπιση των οποίων είναι θεμιτή κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια.
Όμως μπροστά σε έννοιες που συγκινούν τον κάθε άνθρωπο, δυστυχώς, παίζεται ένα θέατρο, προκειμένου να οδηγηθεί πιο γρήγορα η ανθρωπότητα στο όραμα των θιασωτών της Παγκοσμιοποίησης και των πολύ-πολιτισμικών κοινωνιών, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν αν δεν δουν τον κόσμο να μετατρέπεται σε ένα «παγκόσμιο χωριό».
Το σύνθημά τους: Ένας Κόσμος - Μία Θρησκεία - Ένας Ηγέτης για να επιτευχθεί χρειάζεται μία κοινωνία στα μέτρα τους. Μία κοινωνία που θα έχει μετατραπεί σε «πολτό».
Και οι θρησκείες είναι ίσως, το πιο δύσκολο εμπόδιο στο να αποκτήσει ο κόσμος αυτήν την ομοιομορφία που οραματίζονται. Όχι βέβαια για να έχει ο κόσμος «ειρήνη».
Αλλά για να μπορεί να κυβερνηθεί πιο εύκολα.
Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα θα πούμε και άλλα σύντομα ……….

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Άδεια πήρες για να μιλήσεις;;;

Τις ημέρες που, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, θυμόμαστε (έστω, οι περισσότεροι) την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973, όπου κεντρικό σύνθημα ήταν το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», δύο δημοσιεύματα, καθημερινών εφημερίδων, (ΕΘΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), έρχονται να υπενθυμίζουν ότι η πιο στυγνή και καταπιεστική τυραννία, δεν είναι αυτή που έφυγε, αλλά αυτή που μόλις έρχεται… Και δεν θα αφορά μόνο τον ελληνικό λαό...
ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : Νέα τρομομέτρα εκτόξευσε εναντίον όσων τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους σε αεροπλάνο που εκτελεί πτήση προς ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο αρμόδιος επίτροπος για την Δικαιοσύνη της Κομισιόν.
Όχι ένα αλλά 19 (!) προσωπικά δεδομένα κάθε επιβάτη θα καταγράφονται, θα διατηρούνται επί 13 χρόνια (!!!) και θα αποστέλλονται στις Αρχές Ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες και των 27- και αύριο 30 ή 35-χωρών – μελών της ΕΕ. «Οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιούνται ώστε να αξιολογείται το επίπεδο της απειλής από άγνωστους επιβάτες (δηλαδή, ποιοι είναι οι γνωστοί;;;;) πολύ πριν την άφιξη μίας πτήσης» δήλωσε ο κομισάριος Φράνκο Φρατίνι.

Τα στοιχεία όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «ΜONDE» θα χρησιμοποιούνται για να καθορίζονται οι «δείκτες επικινδυνότητας» για τον κάθε ανυποψίαστο Ευρωπαίο ταξιδιώτη.
Δηλαδή κανονικός «ευρω-φάκελλος» που θα τον συνοδεύει παντού και θα αξιοποιείται κατά την κρίση κάθε Υπηρεσίας Ασφαλείας οποιασδήποτε χώρας μέλους.

«Ήδη σήμερα στις ΗΠΑ πολιτικές δραστηριότητες, όπως είναι η αντίθεση στον πόλεμο του Ιράκ, οδηγούν στον αποκλεισμό ανθρώπων από πτήσεις», δήλωσε η Γερμανίδα βουλευτής Σίλκε Στόκαρ.

Στο ολοκληρωτικό παραλήρημα της Κομισιόν συμπεριλαμβάνεται και πρόταση τροποποίησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να καταργηθεί η ελευθερία λόγου (!!!) σε ό,τι αφορά τα θέματα υποστήριξης πολιτικών ή εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, τα οποία η Κομισιόν χαρακτηρίζει «τρομοκρατικά» επειδή έχουν διαφορετικούς στόχος (π.χ. ΡΚΚ, Χαμάς κλπ.) Η Κομισιόν επιθυμεί να χαρακτηρίζει «δημόσια υποκίνηση προς διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων» κάθε άποψη υποστήριξης π.χ. η αντίσταση των Ιρακινών στις Αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής και να αντιμετωπίζεται ως… «εγκληματική ενέργεια»!
«Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που θέτει όλο τον κόσμο υπό παρακολούθηση και καθιστά καθένα ύποπτο» κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η βρετανική οργάνωση υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών «STAYWATCH».

Η ΕΕ μετατρέπεται σταδιακά σε αστυνομικό κράτος, καθώς μετατρέπει μεθοδικά, συστηματικά και σε διαρκώς περισσότερους τομείς, όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της, σε ύποπτους, τους παρακολουθεί και τους φακελώνει!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρά το φακέλωμα των διαδηλωτών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Με πρόσχημα την ασφάλεια των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και άλλων μεγάλων γεγονότων (π.Χ. της Συνόδου των G-8) η γερμανική αντιπροσωπεία κατέθεσε πρόταση για καταγραφή και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με διαδηλωτές - ταραξίες. Δημιουργείται δηλαδή μια εκτεταμένη βάση δεδομένων με ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (όπως π.χ. οι πολιτικές απόψεις Ευρωπαίων πολιτών), παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται με βάση τις διατάξεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σκοπός του -απροκάλυπτου πλέον- φακελώματος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των «επικίνδυνων διαδηλωτών» και η απαγόρευση εισόδου τους στη χώρα όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

Ο ορισμός περί «διαδηλωτών-ταραξιών» είναι τόσο ευρύς και αόριστος, ώστε σε αυτόν μπορούν να συμπεριληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου συνέβησαν επεισόδια με την Αστυνομία, ανεξάρτητα από το ποιοι τα προκάλεσαν και ποιοι συμμετείχαν σε αυτά!

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση των μελών της επιτροπής, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή των πληροφοριών για τους διαδηλωτές-ταραξίες να γίνεται μέσω του συστήματος Σένγκεν (SIRENE), που χρησιμοποιείται για την ανακοίνωση επικίνδυνων κακοποιών.

Είναι η πρώτη φορά που ομολογείται επισήμως ότι φακελώνονται πρόσωπα για την πολιτική τους δράση, χωρίς αυτή να έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ή την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος!!!

Η τακτική τού απροκάλυπτου φακελώματος των πολιτικών φρονημάτων οδηγεί στην κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών αλλά και προσώπων εντός της Ε.Ε., παρά τις διακηρύξεις της νέας ευρωπαϊκής συνθήκης.

ΣΧΟΛΙΟ: Και πάνω που νομίζαμε ότι οι λέξεις, «φάκελος», «φακέλωμα», «απαγόρευση ελευθερίας λόγου», συνώνυμα δικτατορικών, απολυταρχικών και τυραννικών καθεστώτων, ανήκουν μια για πάντα στο παρελθόν… Απεναντίας...

Η Παγκόσμια Τυραννία, που ήδη προετοιμάζεται και σε λίγο θα εμφανισθεί με κάθε επισημότητα, ξεπερνάει όχι μόνο κάθε φαντασία, αλλά ακόμα και τις πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις και τους πιο φρικτούς εφιάλτες…

Η κατατρομοκράτηση όλων των πολιτών της υφηλίου και η εμπέδωση ενός κλίματος «τρομο-υστερίας», μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, για τον κίνδυνο της «τρομοκρατίας», έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όλοι, σιγά-σιγά, αρχίζουν να συνηθίζουν στην ιδέα της παρακολούθησης. Ουδείς δείχνει να ενοχλείται που τον παρακολουθούν από το πρωί ως το βράδυ χιλιάδες κάμερες. Αφού είναι για την ασφάλειά του(Έτσι του είπαν)...
Ουδείς δείχνει να ενοχλείται όταν, (καταπατώντας το λεγόμενο τεκμήριο αθωότητας), απροκάλυπτα θεωρείται εκ των προτέρων, από τις Αρχές, «ύποπτος».
Άσχετα αν ο «ύποπτος» είναι ακόμα και ένα βρέφος ενός έτους (όπως μελετούν τα σοφά κεφάλια και τα καχύποπτα μυαλά της ΕΕ)!!!
Κάμερες, δορυφόροι, υπερ-υπολογιστές με βάσεις δεδομένων, βιομετρικά στοιχεία, σαρωτές σώματος, τελευταίας τεχνολογίας μικροτσίπ, όλα πλέον βρίσκονται στην υπηρεσία του αναδυόμενου απάνθρωπου αστυνομικού κράτους του «Μεγάλου Αδελφού», που σε λίγο θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήριά του, μπροστά στις τιθασευμένες και κοιμισμένες μάζες....
Όπως ακριβώς το είχε «οραματισθεί» ο διάσημος βρετανός συγγραφέας Τζωρτζ Όργουελ, πριν από 58 χρόνια, περίπου και το αποτύπωσε στο πιο γνωστό βιβλίο του. Στο περίφημο «1984».
Και όπως το είχε δει ο τελευταίος εν ζωή μαθητής του Ιησού Χριστού, ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, πριν από 1912 χρόνια, περίπου, στο ελληνικό νησί της Πάτμου, και το περιέγραψε στο πιο πολυσυζητημένο και πιο πολυδιαβασμένο, ίσως, βιβλίο της Καινής Διαθήκης.
Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Αλλά για το σοβαρό αυτό θέμα θα επανέλθω και με άλλα άρθρα και σχόλια...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

«Εγώ είμαι ο Χριστός!». «Όχι εγώ». «Όχι, όχι! εγώ είμαι!».

Θυμάμαι τον θερινό κινηματογράφο, σε εκείνο το μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Αιγίου, που παραθερίζαμε με τους δικούς μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Μία ημέρα είχε τον «Ζορρό»! Όλα τα παιδιά είχαμε γοητευθεί από τον σούπερ ήρωα με την μάσκα!

Όταν έγινε διάλειμμα, όλοι τρέξαμε στις καλαμιές που βρίσκονταν δίπλα από τον κινηματογράφο, αρπάξαμε ένα καλάμι, το κάναμε σπαθί και κάναμε τον Ζορρό!
Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. ΟΛΟΙ θέλαμε να είμαστε ο Ζορρό!
Έλεγε ο ένας «εγώ είμαι ο Ζορρό!», «όχι εγώ είμαι ο Ζορρό», έλεγε ο άλλος, «όχι,όχι εγώ είμαι», απαντούσε ο τρίτος. «Όχι εσύ είσαι ο κακός, εγώ είμαι ο Ζορρό» και ούτω καθεξής…

Έτσι ο χώρος του κινηματογράφου, είχε γεμίσει από «Ζορρό», αλλά «κακός» δεν υπήρχε ούτε για δείγμα! Μέχρι βέβαια, που τελείωσε το διάλειμμα, έσβησαν τα φώτα, καθίσαμε στις θέσεις μας και απολαύσαμε πάλι τον αληθινό «Ζορρό»...

Την θυμάμαι εκείνη την στιγμή κάθε φορά που βλέπω χίλιους δύο να βγαίνουν, κάθε λίγο και λιγάκι, και να λένε όλοι, με ένα στόμα, ότι «εγώ είμαι (όχι ο Ζορρό), αλλά ο Χριστός!!! Εάν ο Ζορρό είχε τόσους επίδοξους μιμητές, φανταστείτε τι γίνεται με το πιο συγκλονιστικό πρόσωπο που εμφανίστηκε ποτέ στην γη… Τον Ιησού Χριστό!

Μόνο που το θέμα δεν προσφέρεται για γέλια, καθώς δεν πρόκειται για το αθώο παιχνίδι κάποιων παιδιών. Αλλά για επικίνδυνα «κόλπα» ατόμων που, χωρίς ντροπή, λένε ότι αυτοί είναι ο «Χριστός» και έχουν καταφέρει να παρασύρουν πολλούς από πίσω τους. Διότι εάν επρόκειτο για κάποιες γραφικές φιγούρες που μάλλον «τους έχει στρίψει», τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Όμως, όσο και αν φαίνεται εξωφρενικό, είναι πρόσωπα με χαρισματικό χαρακτήρα που ακτινοβολούν μία «πνευματικότητα», και έχουν δημιουργήσει ομάδες, σέκτες, «εκκλησίες», κοινόβια, ή ότι άλλο θέλετε, με αρκετούς οπαδούς, (ορισμένοι μάλιστα, πάρα πολλούς!), έχουν δικά τους κανάλια, προγράμματα, έχουν διασυνδέσεις με υψηλά πρόσωπα, ζούνε στον πλουτισμό και πολλοί στην χλιδή, ενώ, εκτός από την πνευματική, σωματική και υλική εκμετάλλευση των «τυφλών» οπαδών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για ομαδική «οικιοθελή» εξόντωσή τους…
Το φαινόμενο βέβαια, δεν είναι σύγχρονο, αλλά τα τελευταία χρόνια, και καθώς ζούμε σε καιρούς πλήρους πνευματικής σύγχυσης, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά τέτοια κρούσματα.
- - - - Οι πιο γνωστοί «Χριστοί», σήμερα, είναι οι παρακάτω: - - - -

Ο Αμερικάνος Michael Travesser, (66 ετών),διδάσκει ότι ο Υιός του Θεού είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, που πρώτα εμφανίστηκε ως Ιησούς Χριστός, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση. Στην δεύτερη του εμφάνιση ήρθε σαν Travesser...Οι οπαδοί του, που ζούνε σε κοινόβιο στο Νέο Μεξικό (ΗΠΑ),τον αποκαλούν «Υιό του Θεού» και «Μεσσία». Το 2000, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ο Θεός του είπε «είσαι ο Μεσσίας» και ότι ακόμα, του είπε "Θα λες πάντα την αλήθεια".. .

Ο Βραζιλιάνος Inri Cristo (Το INRI είναι η επιγραφή ΙΝΒΙ στα λατινικά που ήταν επάνω στον σταυρό του Χριστού - 59 ετών). Ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Από μικρή ηλικία άκουγε μία φωνή…. Αργότερα εγκατέλειψε τους γονείς του που τον είχαν υιοθετήσει και άρχισε να περιοδεύει, φορώντας μία λευκή ρόμπα που του έδωσε ένας φιλόσοφος, τις χώρες της Ν. Αμερικής λέγοντας ότι είναι ο Ιησούς Χριστός. Τον Φεβρουάριο του 1982 μπήκε στον Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό Ναό του Dom Pedro II, διέκοψε την λειτουργία, έσπασε τον εσταυρωμένο Χριστό από τον σταυρό και φώναξε «έξω ψεύτες και υποκριτές. Είμαι ο Χριστός!» Το συνέλαβαν οι αστυνομικοί και έμεινε στην φυλακή για 15 ημέρες. Τακτικά εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα της Βραζιλίας

Ο Ρώσσος Vissarion (45 ετών).Ιδρυτής της σέκτας "Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης". Έδρα της είναι το Minusinsk της Σιβηρίας, όπου έχει κτισθεί μία πόλη οικολογικής μορφής, η λεγόμενη «ιερή πόλη του ήλιου». Οι οπαδοί εκεί ζούνε σε συνθήκες του προ-προηγούμενου αιώνα, ενώ απαγορεύεται το κρέας. Ο σκοπός της κίνησης είναι η ενότητα όλων των θρησκειών. Ο γεννημένος ως Sergey Torop, το 1991, «φωτίστηκε», άλλαξε το όνομά του και έγινε ο «Βησσαρίων», ο Ιησούς Χριστός που επέστρεψε Κατά το πιστεύω του, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Θεός αλλά ότι είναι ο Λόγος του Θεού..
O Πορτορικάνος Jose Luis de Jesus Miranda, (ή ο Άνθρωπος Χριστός Ιησούς - the man Christ Jesus, 61 ετών), πρώην ιεροκήρυκας, ισχυρίζεται ότι το 1973 «φωτίστηκε» και κατάλαβε ότι είναι η δεύτερη ενσάρκωση του Χριστού. Έχει δηλώσει ότι είναι ανώτερος από τον Ιησού Χριστό! Η πρωτοτυπία για τον de Jesus, είναι ότι ισχυρίζεται ότι ταυτόχρονα είναι και ο Αντίχριστος! Μάλιστα, έχει κάνει και τατουάζ με το 666 στο μπράτσο του! Ο ισχυρισμός του είναι, ότι ο Αντίχριστος δεν είναι κακός, αλλά είναι ο δεύτερος Χριστός... Ένας άλλος λόγος που προβάλει το 666, (οι οπαδοί του κάνουν κι αυτοί τατουάζ με το 666),είναι για να απορρίψουν οι άνθρωποι τον Ιησού το Ναζωραίο και να δεχθούν εκείνον…

O Νοτιοκορεάτης Sun Myung Moon, (87 ετών), (ο πιο γνωστός, πάμπλουτος και με μεγάλη δραστηριότητα), είναι ο ιδρυτής της «Ενωτικής Εκκλησίας» (Unification Church). Έχει γράψει το βιβλίο «Θεία Αρχή» (Divine Principle), που θεωρείται από τους οπαδούς του (γνωστούς ως Moonies) η ολοκληρωμένη Διαθήκη. Αυτοαποκαλείται «ο Σωτήρας της ανθρωπότητας», «ο Μεσσίας», «ο Ερχόμενος Κύριος» και «ο Αληθινός Γονέας». Στις 23 Μαρτίου 2004, έλαβε χώρα μία τελετή στο Dirksen Senate Office Building, (κτίριο της αμερικάνικης Γερουσίας), όπου ο Danny K. Davis, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, (και βαπτιστής κατά το θρήσκευμα!), φορώντας λευκά γάντια, μετέφερε ένα μαξιλάρι, όπου υπήρχε ένα πανάκριβο στέμμα το οποίο τοποθετήθηκε στο κεφάλι του Moon…Ο Moon στον λόγο του είπε: «Απεστάλην στη Γη για να σώσω τα 6 δισεκατομμύρια κατοίκους της... Αυτοκράτορες, βασιλιάδες και πρόεδροι έχουν δηλώσει ενώπιον Ουρανού και γης ότι ο αιδεσιμότατος Sun Myung Moon δεν είναι άλλος παρά ο Σωτήρας της ανθρωπότητας, ο Μεσσίας, ο Ερχόμενος Κύριος, και ο Αληθινός γονέας». Συνδέεται με πολλά σημαίνοντα πρόσωπα της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής και ιδιαίτερα με την οικογένεια Μπους. Ο πατέρας Bush δήλωσε πρόσφατα ότι ο Moon είναι «ένας άνθρωπος με όραση»…
Ο Φιλιππινέζος Pastor Apollo C. Quiboloy, (57 ετών), (που είναι και ο… πιο πρόσφατος), είναι ο ηγέτης της ομάδας «Η Βασιλεία του Ιησού Χριστού», δηλώνει ότι είναι ο «Υιός του Θεού», «η οδός η αλήθεια και η ζωή» (!!!). Όταν γεννιόταν η μητέρα του είδε τον Θεό να της γελάει και να της λέει «αυτός είναι ο Υιός μου»! Επί των ημερών του έχει αρχίσει "η Ημέρα του Κυρίου"!

Πριν από αυτούς βέβαια είχαν παρουσιαστεί και άλλοι, με πιο γνωστό τον αγνώστων λοιπών στοιχείων, Maitreya, τον Father Divine (δηλαδή Θεϊκός πατήρ!), τον «μαθητή» του, Jim Jones, (γνωστό για την ομαδική αυτοκτονία 908 οπαδών, το 1978 στην Γουιάνα), μέχρι και το διαφημιζόμενο από τους θεοσοφιστές της Besant, ως «νέο Χριστό», Κρισναμούρτι.
Μετά από όλα αυτά κάθομαι και σκέπτομαι, πόσο δίκιο είχε, τελικά, ο Ιησούς Χριστός (ο μόνος και αληθινός...), όταν πριν 2.000 χρόνια, μιλώντας για τα σημεία των εσχάτων ημερών, είχε πει, προφητικά, στους δικούς του:
«Και τότε, αν κάποιος σας πει: Να! εδώ είναι ο Χριστός, ή: Να! εκεί, να μη πιστέψετε». (Μάρκος 13:21)
«Και… ο Ιησούς, τους είπε: Βλέπετε μήπως κάποιος σάς πλανήσει· επειδή, θάρθουν πολλοί στο όνομά μου, λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός· και θα πλανήσουν πολλούς». (Ματθαίος 24:5)

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

"Έχασα τον έλεγχο όταν αυτός ο άπιστος είπε..."

Την Τετάρτη το πρωί, 18 Απριλίου 2007, ο 46χρόνος Γερμανός ιεραπόστολος και πατέρας τριών παιδιών, Τίλμαν Γκέσκε, ετοιμάστηκε να πάει στο Γραφείο του. Φίλησε τη γυναίκα του και της είπε αντίο. Ύστερα, αγκάλιασε το γιο και τον αποχαιρέτησε με τα λόγια αυτά: «Αντίο, αγόρι μου! Σ’ αγαπώ!»

Ο Τίλμαν είχε νοικιάσει ένα Γραφείο για τον εκδοτικό οίκο «Ζίρβε», ο οποίος εκδίδει Χριστιανικά βιβλία και Βίβλους και εκεί ετοίμαζε τις σημειώσεις του για τη Νέα Τουρκική Μετάφραση της Βίβλου. Οι εκδόσεις «Ζίρβε» είναι επίσης ο χώρος που στεγάζεται η Ευαγγελική Εκκλησία της Μαλάτια, μια Τουρκική Επαρχία, 300 μίλια βόρεια της Αντιόχειας, (η Μαλάτια είναι η αρχαία Ελληνική πόλη Μελιττινή).

Επίσης, σε άλλη περιοχή της πόλης, ο 35χρόνος Τούρκος ποιμένας Νεκατί Αϊντίν, πατέρας δύο παιδιών, αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και έφυγε για το Γραφείο του επίσης. Είχαν μια πρωινή Βιβλική μελέτη και συνάντηση προσευχής, που μερικοί ακόμη πιστοί από την πόλη θα παρευρίσκονταν. Ο Ουγγούρ Γιουκζέλ επίσης, ξεκίνησε από το σπίτι του για τη Βιβλική συμμελέτη και προσευχή.
Κανένας απ’ αυτούς τους τρεις άνδρες δεν ήξερε τι τους περίμενε στη Βιβλική αυτή μελέτη!

Στην άλλη μεριά της πόλης, δέκα νεαροί, όλοι κάτω των 20 χρόνων, πραγματοποιούσαν τις τελικές ετοιμασίες για την τελική πράξη της πίστης τους, εκφράζοντας την μεγάλη αγάπη τους για τον Αλλάχ αλλά και το μεγάλο μίσος για τους αλλόθρησκους που νόμιζαν ότι υπονόμευαν το Ισλάμ. Αυτοί οι νέοι άνδρες, ένας από τους οποίους είναι ο γιος του Δημάρχου της Επαρχίας της Μαλάτια, αποτελούν μέρος μιας κλειστής ομάδας «Πιστών Οπαδών» του Ισλάμ. Η ομάδα αυτή περιβάλλεται από μεγάλο σεβασμό. Είναι κάτι σαν μια «αδελφότητα». Σημειώνεται ότι η Μαλάτια είναι η πατρίδα του Mεχμέτ Aλί Ακτσά, του ανθρώπου που επιχείρησε το 1981 να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον ΙΙ.

Οι νεαροί πήραν μαζί τους όπλα, τραπεζομάχαιρα, σκοινιά και πετσέτες. Έτοιμοι καθ’ όλα για την τελική πράξη «υπηρεσίας» προς τον Αλλάχ! Ήρθαν και τυπικά η Συμμελέτη άρχισε. Σύμφωνα με την αναφορά των δραστών, αφού ο Νεκατί διάβασε ένα κεφάλαιο από την Αγία Γραφή, η επίθεση άρχισε! Οι νέοι έδεσαν χειροπόδαρα σε καρέκλες τους Ουγγούρ, Νεκατί και Τίλμαν και άρχισαν να βιντεοσκοπούν τη δουλειά τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. Βασάνισαν και τους τρεις για σχεδόν τρεις ώρες… Όσοι βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους κοντά στο Τυπογραφείο, είπαν αργότερα ότι είχαν ακούσει ουρλιαχτά, αλλά υπέθεσαν ότι αυτό αφορούσε τους ιδιοκτήτες των Γραφείων που είχαν κάποια εσωτερική λογομαχία και δεν αναμείχθηκαν.

Ένας άλλος πιστός, ο Γκόκχαν γύρω στις 12.30 αυτός και η γυναίκα του, έφτασαν στο Γραφείο. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και με το κλειδί που κρατούσαν δεν ξεκλείδωνε η πόρτα. Τηλεφώνησαν στο Γραφείο αλλά παρ’ όλο που έδειχνε να υπάρχει σύνδεση δεν άκουγαν το τηλέφωνο να χτυπά από μέσα (Οι δολοφόνοι είχαν κόψει το καλώδιο). Όταν πήραν στα κινητά των τριών πιστών ο Ουγγούρ απάντησε και είπε: «δεν... δεν είμαστε στο Γραφείο! Πήγαινε στο ξενοδοχείο... Θα έρθουμε εκεί...» είπε κρυπτογραφικά. Μόλις σταμάτησε ο Ουγγούρ να μιλάει, ο Γκόκχαν άκουσε στο βάθος του τηλεφώνου κλάματα και έναν παράξενο ήχο, σαν ουρλιαχτό.
Αμέσως τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο Αστυνομικός που βρισκόταν πιο κοντά έφτασε σε περίπου πέντε λεπτά! Ακούγοντας ουρλιαχτά και βογκητά, έσπασε την πόρτα, μπήκε μέσα και βρέθηκε μπροστά σε μια φρικαλέα σκηνή.
Ο Τίλμαν και ο Νεκατί είχαν σφαγιαστεί, στην πράξη αποκεφαλιστεί, με τους λαιμούς τους κομμένους από το ένα αφτί μέχρι το άλλο. Του Ουγγούρ ο λάρυγγας ήταν επίσης κομμένος και μόλις που ανέπνεε! Στη θέα του Αστυνομικού οι τρεις από τους δράστες πέταξαν κάτω τα όπλα τους.
Ένας από τους δράστες ο Emre Gunaydin στην προσπάθειά του να ξεφύγει πήδηξε από τον τρίτο όροφο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η λύσσα με την οποία βασάνισαν και σκότωσαν τους τρεις χριστιανούς δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια…Ο Τίλμαν μαχαιρώθηκε 156 φορές, ο Νεκατί 99 φορές και του Ουγγούρ οι μαχαιριές ήταν αδύνατον να μετρηθούν... Τους ξεκοίλιασαν και τα έντερά τους τα τεμάχισαν μπροστά στα μάτια τους… Τους ευνούχισαν και μετά μπροστά τους κατέστρεψαν αυτά τα μέρη του σώματος τους. Τα δάκτυλά τους τα έκαναν κομματάκια! Οι μύτες, τα στόματα και οι έδρες τους κόπηκαν σε μικρά κομμάτια…

Οι δύο Τούρκοι ήταν οι πρώτοι μάρτυρες της τοπικής Ευαγγελικής Εκκλησίας από την ανακήρυξη της ‘δημοκρατίας’ το 1923. τον προηγούμενο χρόνο ένας Καθολικός ιερέας στην Τραπεζούντα δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην Εκκλησία. Αργότερα, τον Ιανουάριο του 2007 δολοφονήθηκε ο Αρμένιος Χριστιανός δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ. Πολύ πρόσφατα στην Σαμψούντα η Ευαγγελική Εκκλησία λιθοβολήθηκε, ενώ το 1997, ένα χριστιανικό περίπτερο στο Γκαζιαντέπ ανατινάχτηκε από βόμβα και ένα παιδί σκοτώθηκε. Όταν έρχονται καταγγελίες για απειλές ή χειροδικίες η αστυνομία και η δικαιοσύνη αποσιωπούν το γεγονός..
Ένας από τους δολοφόνους, ο Emre Gunaydin, στην κατάθεσή του ενώπιον του Ανακριτή, η οποία διέρρευσε (σαφώς κατά τρόπο παράνομο) και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Sabah”, επανειλημμένα τόνισε τα θρησκευτικά του κίνητρα για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επίθεσης.
«Η πρόθεσή μου ήταν απλώς να τους τρομάξω για να μην κάνουν χριστιανική προπαγάνδα» είπε. «Αλλά όταν αυτός ο άπιστος είπε ‘θα δοξάζουμε όλοι τον Ιησού’, έχασα τον έλεγχο. Μετά δεν θυμάμαι τι έκανα»... Τα τελετουργικά μαχαιρώματα φάνηκε πως ήταν μία μελετημένη πιστή πραγματοποίηση της οδηγίας του Κορανίου να «σπείρουν τρόμο στις καρδιές των απίστων χτυπώντας πάνω από το λαιμό και σε κάθε δάκτυλο». Στο Κοράνι, Σούρα 8: 12 γράφει :«Είπε τότε ο Κύριος (σ.σ. Αλάχ) προς τους αγγέλους αυτού. Εγώ ειμί μεθ’ υμών. Πορευθέντες ισχυροποιήσατε τους πιστούς. Θα ενσπείρω φρίκην εις τας καρδίας των απίστων, ους πίπτετε επί του τραχήλου και επί των άκρων των δακτύλων αυτών» (Κοράνιον, μετάφραση εκ του αραβικού υπό Γ. Πεντάκη, Αθήνα 1886).
-Δείτε το βίντεο-


Μία πληθώρα απειλών και συμβάντων βίας εναντίον των Τούρκων Χριστιανών Διαμαρτυρομένων και των τόπων λατρείας τους έχουν σημειωθεί τις εβδομάδες μετά τις δολοφονίες στην Μαλάτια. Τεράστια συμμετοχή στο κύμα βίας και μίσους κατά των χριστιανών στην Τουρκία έχουν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. και οι εφημερίδες οι οποίες πολλές φορές, παίρνοντας πληροφορίες από την αστυνομία, δημοσιοποιούν τα στοιχεία συγκεκριμένων Τούρκων και ξένων πολιτών που είναι χριστιανοί και με τον τρόπο αυτό τους στοχοποιούν!
Τον Απρίλιο του 2001, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, άρχισε να θεωρεί τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς σαν μια «απειλή» για την εθνική ασφάλεια, και τους είχε κατατάξει στην ίδια θέση με την Αλ Κάιντα και το ΡΚΚ, δηλαδή σαν τρομοκράτες! Έγιναν δηλώσεις στον Τύπο από πολιτικούς αρχηγούς, αρθρογράφους και σχολιαστές.

Όταν η Σούζαν Τίλμαν εξέφρασε την επιθυμία της να θάψει το σύζυγό της στη Μαλάτια, ο Κυβερνήτης προσπάθησε να τη σταματήσει. Και όταν αυτός συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να την εμποδίσει, μια φήμη ακούστηκε ότι: «είναι αμαρτία να σκάψεις τάφο για Χριστιανό»... Στο τέλος, με ένα τόλμημα για το οποίο θα πρέπει να γίνεται μνεία στη Χριστιανική ιστορία για πάντα, οι άνδρες από την Εκκλησία των Αδάνων (κοντά στην Ταρσό), άρπαξαν φτυάρια και έσκαψαν έναν τάφο για τον αιματοκυλισμένο αδελφό τους σε ένα απεριποίητο Αρμενικό Νεκροταφείο κλειστό για εκατοντάδες χρόνια.
Αργότερα, με μια πράξη που χτύπησε τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων στην Τουρκία, η Σούζαν Τίλμαν σε μια τηλεοπτική συνέντευξη εξέφρασε τη συγχωρητικότητά της. Δεν ζητά εκδίκηση, είπε στους ρεπόρτερς: «Ω, Θεέ μου, συγχώρησέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν» είπε, με όλη της την καρδιά…
Ο Ουγγούρ θάφτηκε από την οικογένειά του σύμφωνα με μια Μουσουλμανική τελετή Αλεβί στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ελαζίγκ. Η πιστή αρραβωνιαστικιά του παρακολουθούσε κρυμμένη, καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του αρνήθηκαν να δεχτούν το θάνατό του για την πίστη του, πίστη που αυτός είχε ανοιχτά δηλώσει και πέθανε γι’ αυτήν.
Στην κηδεία του Νεκατί στην Σμύρνη, που παρέστησαν 400-500 άτομα, τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ήταν δρακόντια. Εκατοντάδες αστυνομικοί με στολή και πολιτικά επιτηρούσαν την περιοχή. Την κηδεία τέλεσε ο Ιχράν Οζμπέκ, πρόεδρος των Ευαγγελικών Εκκλησιών. Είπε ότι όσο φοβερές και αν είναι οι 150 πληγές από μαχαίρι στο σώμα του Νεκατί, ακόμα και αυτά «τα παθήματα του παρόντος καιρού δεν είναι άξια να συγκριθούν με τη δόξα που πρόκειται να αποκαλυφθεί σε μας». (Ρωμαίους 8:18). Η σύζυγος του Νεκατί, η Σέμσα, είπε στον κόσμο: «Ο θάνατός του ήταν γεμάτος με νόημα, γιατί πέθανε για τον Χριστό και έζησε για τον Χριστό»!!!
Η πολύπαθη γη της Σμύρνης έφθασε η ώρα να δεχθεί και ένα Τούρκο νεομάρτυρα...

Ένα ακόμα σημείο των εσχάτων ημερών είναι οι διωγμοί των χριστιανών. Ο Ιησούς Χριστός είχε πει: "Τότε, θα σας παραδώσουν σε θλίψη, και θα σας θανατώσουν· και θα είστε μισούμενοι από όλα τα έθνη εξαιτίας τού ονόματός μου".(Ματθαίος 24:9).

Στον Επίσκοπο της αρχαίας Εκκλησίας της Σμύρνης είχε πει: "Μη φοβάσαι τίποτε από όσα πρόκειται να πάθεις... Γίνε πιστός μέχρι θανάτου, και θα σου δώσω το στεφάνι τής ζωής". (Αποκάλυψις 2:10)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Λίγο πριν το τέλος, το Ευαγγέλιο κηρύττεται!


Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε, πρόσφατα, στο γνωστό αραβόφωνο κανάλι Αλ Τζαζίρα (Al-Jazeerah), ο Λίβυος Σεΐχης Ahmad Al Katani, πρόεδρος της μουσουλμανικής οργάνωσης «Ο Φάρος των αδελφών για την επιστήμη του Ισλαμικού Νόμου», ομολόγησε ότι κάθε ώρα 667 Μουσουλμάνοι γίνονται χριστιανοί!

Κάθε μέρα 16.000 Μουσουλμάνοι γίνονται χρισ
τιανοί!

Κάθε χρόνο 6 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι γίνονται χριστιανοί!!!


Τα στοιχεία αυτά είναι συγκλονιστικά και αποκτούν ιδιαίτερη αξία καθώς έρχονται στο φως από κάποιον που δεν είναι ανήκει σε κάποια χριστιανική ιεραποστολή, αλλά ούτε καν είναι χριστιανός!

Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι τυχαία...

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, χαρακτήρισε σαν ένα από τα σημεία των εσχάτων ημερών, την μαρτυρία του Ευαγγελίου σε όλο τα έθνη. «Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος» (Ματθαίος 24:14) .

Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά την εντολή του Χριστού «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν» (Μάρκος 16:15), οι πρώτοι χριστιανοί, με την δύναμη του Πνεύματος του Αγίου, γεμάτοι από χαρά αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ομολογούσαν και μαρτυρούσαν με παρρησία τον Ανεστημένο Σωτήρα σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως τάξης, μόρφωσης, φυλής ή γλώσσας.

Το θρησκευτικό κατεστημένο και ο θνήσκων ειδωλολατρικός κόσμος ξαφνιάστηκε από την ορμή και το πάθος αυτών των απλών ανθρώπων που δεν έδειχναν να πτοούνται από απειλές, απαγορεύσεις και απάνθρωπους μαζικούς διωγμούς.

«Με ποιο δικαίωμα είσαι κήρυκας ;» ρωτά τον μάρτυρα Λουκιανό ο έπαρχος τη Νικομήδειας (250 μ.Χ.). «Καθένας είναι κήρυκας» απαντά ο γενναίος ομολογητής.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη οργάνωση, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η νέα πίστη εξαπλώθηκε ραγδαία.
Ο χριστιανός απολογητής Τερτυλλιανός (160-220 μ.Χ.) λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μόλις χθεσινοί και όμως γεμίσαμε την γη και ό,τι σας ανήκει. Τις πόλεις, τα νησιά, τα φρούρια, τους αυτόνομους τόπους,, τους τόπους των συνελεύσεων, αυτά τα στρατόπεδα, τους συλλόγους των πατρικίων, τις δεκαρχίες, το ανάκτορο, την Σύγκλητο και την αγορά. Δεν αφήσαμε σε εσάς τίποτε άλλο παρά τους ειδωλολατρικούς σας ναούς».

Αυτήν την αλήθεια της εκπληκτικής εξάπλωσης του ευαγγελίου παραδέχεται ένα αιώνα αργότερα και ο διαβόητος για τους σκληρούς διωγμούς που εξαπέλυσε εναντίον των Χριστιανών, ειδωλολάτρης αυτοκράτορας Μαξιμίνος (308 - 313 μ.Χ). Σε επιστολή του προς τον Σαβίνο ομολογεί ότι οι αυτοκράτορες Διοκλητιανός και Μαξιμιανός εξέδωσαν το κατά των χριστιανών διάταγμα, όταν είδαν «σχεδόν άπαντας ανθρώπους» (!), αφού εγκατέλειψαν την θρησκεία των θεών να είναι αναμεμιγμένοι στο «έθος των χριστιανών».

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Οι διωγμοί έπαψαν, ο χριστιανισμός εδραιώθηκε, αλλά το ευαγγέλιο δεν έπαψε να κηρύττεται.

Ήδη μέχρι σήμερα η Αγία Γραφή έχει μεταφραστεί σε 2.233 γλώσσες ενώ έχει προγραμματισθεί η μετάφραση σε άλλες 708 γλώσσες!


Στους έσχατους μάλιστα καιρούς που ζούμε ήμερα, λίγο πριν έλθει το προαναγγελλόμενο από τον Κύριο «τέλος», το ευαγγέλιο κηρύττεται, περισσότερο από ποτέ, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όχι όμως πάντοτε κάτω από ευνοϊκές συνθήκες...

Ένα από τα πολλά περιστατικά που, όπως σχεδόν πάντα, δεν γίνονται ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό, είναι το παρακάτω.

Το προηγούμενο χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2006, στην Γάζα της Παλαιστίνης, το βιβλιοπωλείο της βιβλικής Εταιρίας κτυπήθηκε, με δύο ρουκέτες, ενώ μασκοφόροι ισλαμιστές απειλούσαν ότι θα το ανατινάξουν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε κάποια τέτοια κίνηση.

Όμως, πριν λίγες ημέρες, (7 Οκτωβρίου 2007) ο υπεύθυνος της Βιβλικής Εταιρίας, Rami Ayyad, 26 ετών, απήχθη και τελικά βρέθηκε δολοφονημένος.

Άφησε πίσω την έγκυο γυναίκα του και τα 2 μικρά του παιδιά... (φωτογραφία από την κηδεία του όπου παρευρέθηκαν χριστιανοί από όλα τα δόγματα)

Άλλη περίπτωση είναι ο Αφγανός χριστιανός Abdul Rahman, ο οποίος συλλήφθηκε, ύστερα από καταγγελία συγγενών του, από αστυνομικούς σε περιοχή του Αφγανιστάν όπου ακόμα επικρατούν οι Ταλιμπάν, επειδή κρατούσε την Βίβλο.

Καταδικάσθηκε σε θάνατο ως «αποστάτης του Ισλάμ», ενώ στην «δίκη» οι κατήγοροί του τον αποκάλεσαν «μικρόβιο».

Του ζητήθηκε, ως ένδειξη «ανοχής του Ισλάμ» να ανακαλέσει για να σωθεί από τον θάνατο, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ύστερα από πιέσεις Αφγανών χριστιανών αλλά και διαφόρων οργανώσεων, καθώς το θέμα είχε ήδη πάρει διεθνείς προεκτάσεις, οι Αφγανικές αρχές αναγκάσθηκαν να ελευθερώσουν τον Abdul Rahman, με την δικαιολογία ότι… δεν ήταν υγιής «διανοητικά».

Ο ίδιος σήμερα, ομολογεί την μεγάλη εξάπλωση που έχει ο χριστιανισμός στην χώρα του παρά τις συνεχιζόμενες απειλές αλλά και δολοφονίες.

Το ίδιο συμβαίνει και στο βόρειο Ιράκ, όπου σουνίτες εξτρεμιστές συνεχώς απειλούν ότι θα σκοτώσουν όποιον γίνει χριστιανός, καθώς βλέπουν ότι ο χριστιανισμός συνεχώς εξαπλώνεται.

Ήδη μέσα στο 2006 τουλάχιστον 500 νέοι Κούρδοι του Ιράκ έχουν γίνει χριστιανοί.

Η απειλή αυτή όμως δεν δείχνει να πτοεί τον Sabeer Ahmed, 37 ετών, χριστιανό από την πόλη Pishdar, ο οποίος λέει : «Πραγματικά δεν τους φοβόμαστε. Είναι ευπρόσδεκτοι εάν θέλουν να μας σκοτώσουν. Θα είμαστε ευτυχείς να γίνουμε μάρτυρες για την πίστη μας»!

Τεράστια εξάπλωση έχει το ευαγγέλιο και στην Κίνα, όπου κάθε χρόνο 200.000 άνθρωποι ασπάζονται τον χριστιανισμό, ο οποίος είναι η πιο ταχύτατα εξαπλωμένη θρησκεία στην χώρα, με αποτέλεσμα, ήδη ο αριθμός των χριστιανών να έχει ξεπεράσει αυτόν των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αριθμεί 70 εκατομμύρια ανθρώπους!

Στην δε ινδουιστική Ινδία, τα στοιχεία είναι ακόμα πιο συγκλονιστικά.

Κάθε ημέρα πιστεύουν στον Χριστό 15.000 άνθρωποι!

Στον σύγχρονο «χριστιανικό» (;) δυτικό κόσμο, βέβαια, κατά γενική ομολογία, δεν παρατηρείται αυτή η τρομερή δίψα για τον Λόγο του Θεού.

Η ευδαιμονία, η καλοπέραση, η ανεξέλεγκτη προσφορά της αμαρτίας και η εξαφάνιση των ηθικών αξιών, κάνουν τους ανθρώπους αδιάφορους, «βολεμένους» και «παγωμένους».

Παρόλα αυτά το ευαγγέλιο κηρύττεται με κάθε μέσο που υπάρχει.

Και είναι σίγουρο ότι ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να ακούσει το κάλεσμα της Αγάπης Του και να διαλέξει...