Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για το 2008!


Μέσα στο παραδοσιακό «εορταστικό κλίμα» αυτών των ημερών δεν λείπουν και οι καθιερωμένες, πλέον, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για το νέο έτος!

Εμ, πώς! Έτσι θα υποδεχθούμε το 2008; Χωρίς προβλέψεις;

Για κοιτάχτε τώρα αυτές τις σημαντικές, λεπτομερείς και ΑΚΡΙΒΕΙΣ προβλέψεις για το 2008, που «ψάρεψα» τυχαία…

Ησυχία λοιπόν, για να μάθουμε τι μας λέει το «Κοσμικό Ωροσκόπιο του 2008»:

«Το Κοσμικό Ωροσκόπιο του 2008 φέρνει άμεσο αντίκτυπο στο πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό σκηνικό όπως και στην επιστήμη, την τέχνη και την τεχνολογία.

Σε γενικές γραμμές το 2008 προβλέπεται αστρολογικά μία δύσκολη χρονιά (τι μου λες..) όπου θα λάβουν χώρα στο διεθνές στερέωμα οι ανατροπές, οι εξελίξεις και τα έκτακτα γεγονότα ενώ σε πολλές περιοχές (λεπτομέρειες μην ζητάτε..) θα υπάρξουν σεισμοί, πλημμύρες και γεωλογικές μεταβολές.

Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη σε συνδυασμό με άλλες κλιματολογικές αλλαγές όπως και η συνεχιζόμενη μόλυνση του περιβάλλοντος και οι μετακινήσεις πληθυσμών (ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!) φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο αρκετές Κυβερνήσεις και Οικολογικές Ομάδες για το μέλλον μας την επόμενη δεκαετία.

Το πρώτο δίμηνο αλλά και το φετινό καλοκαίρι ενδέχεται να φέρνει μία πολιτική κρίση – αλλαγή στην ΗΠΑ, σε χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης, στο Ιράκ, στο Ιράν αλλά και σε κάποιο κράτος της Δυτικής Ευρώπης. (Ξέχασε την Αφρική και την Αυστραλία...)

Στο πέρασμα των μηνών του οι παρακρατικές δυνάμεις ενισχύονται όπως επίσης το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο οργάνων σώματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες (Απίστευτο! Δεν το περίμενα...).

Στη χώρα μας, η συνέχεια της αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και η απογοήτευση του λαού απ’ τη διόγκωση των προβλημάτων της ανεργίας, του οικονομικού, του ασφαλιστικού αλλά και της απόκτησης οικίας συνεχίζονται (έλαααα…) με έντονο ρυθμό τόσο από το Φλεβάρη μέχρι τον Απρίλη όσο και μετά το Καλοκαίρι. (δηλαδή πάντα!)

Προβλήματα εσωτερικής φύσεως στις χώρες της Ανατολικής Ασίας, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Αμερικάνικης Ηπείρου φαίνεται να προκαλούνται τόσο τον Απρίλιο όσο και Μάιο και Ιούνιο.

Η τεχνολογική ανάπτυξη θα είναι έντονη τόσο το πρώτο τρίμηνο όσο και στις αρχές του καλοκαιριού. (Λεπτομέρειες μην ζητάτε...)

Το πρώτο εξάμηνο, όπως και το τελευταίο δίμηνο, φαίνεται πως θα έχουμε αρκετές εξελίξεις και γεγονότα στο παγκόσμιο στερέωμα, που θα μας κάνουν να ανησυχήσουμε ακόμα περισσότερο για το μέλλον καθώς φαίνεται πως θα αποσταθεροποιείτε ότι μέχρι τώρα θεωρούσαμε πάγιο και σταθερή αξία...

Η δυσκολότερη περίοδος του 2008 για τη χώρα μας φαίνεται να είναι η Άνοιξη, όπου αυξάνονται οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, (απίστευτο!) ενώ κλονίζονται και τα Μεγάλα Κόμματα και οι Αρχηγοί τους πλανητικά.(αυτό κι αν είναι απίστευτο!)

Το καλοκαίρι μία σειρά από εμπρησμούς (εμπρησμοί;;;τι είναι αυτό;; τι άλλο θα ακούσουμε) σε δάση της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ μας αναστατώνει και πάλι και αφυπνίζει την οικολογική μας συνείδηση.

Φαίνεται πως θα έχουμε αρκετές εξελίξεις και γεγονότα στο παγκόσμιο στερέωμα – τόσο στα τέλη της Άνοιξης όσο και το Φθινόπωρο που θα μας κάνουν να ανησυχήσουμε ακόμα περισσότερο για το μέλλον καθώς φαίνεται πως θα αποσταθεροποιείται ότι μέχρι τώρα θεωρούσαμε πάγιο και σταθερή αξία.


Φ Ο Β Ε Ρ Ε Σ

Π Ρ Ο Β Λ Ε Ψ Ε Ι Σ !!!

Εντάξει, να σοβαρευτούμε γιατί χιλιάδες άνθρωποι εμπιστεύονται αυτές τις αστρολογικές αοριστολογίες θεωρώντας τες για «προβλέψεις».

Για αυτό άλλωστε ανθεί και το επάγγελμα!

Μόνο στην πατρίδα μας υπάρχουν, σήμερα, επίσημα, (δηλωμένοι στην εφορία!), γύρω στους 15.000 αστρολόγους!

Πριν από καιρό, οι αστρονόμοι Culver και Ianna κατέγραφαν τις δημοσιευμένες προβλέψεις των γνωστών αστρολόγων και των αστρολογικών οργανώσεων για πέντε έτη. Από περισσότερες από 3.000 συγκεκριμένες προβλέψεις (συμπεριλαμβανομένων πολλών για τους πολιτικούς, τα αστέρια του κινηματογράφου και άλλους διάσημους ανθρώπους), μόνο περίπου 10% επαληθεύτηκαν.

Ένας καλός δημοσιογράφος - και πιθανώς πολλοί άνθρωποι που διαβάζουν ή προσέχουν τις ειδήσεις - θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερες προβλέψεις χρησιμοποιώντας απλή λογική !!!

Ο Αυγουστίνος επίσκοπος Ιππώνος, (γνωστός και ως Ιερός Αυγουστίνος) (354-430μ.Χ) έλεγε για την αστρολογία ότι ήταν η πλέον ανόητη απάτη του ανθρωπίνου γένους”.

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ λέει:

«Ας πλησιάσουν και ας μας δείξουν τι θα συμβεί· ας αναγγείλουν τα προγενέστερα, τι ήσαν, για να τα στοχαστούμε, και να γνωρίσουμε τα έσχατά τους· ή, ας μας αναγγείλουν τα μελλοντικά γεγονότα».. (Ησαΐας 41:22)

«Εγώ είμαι ο Κύριος, που δημιούργησα τα πάντα· ο μόνος που άπλωσα τους ουρανούς, που στερέωσα τη γη από μόνος μου· που ματαιώνω τα σημάδια των ψευδολόγων, και κάνω τούς μάντεις παράφρονες· που ανατρέπω τούς σοφούς, και μωραίνω την επιστήμη τους»· (Ησαΐας 44:25)

Τα λέμε του... χρόνου!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Εκεί όπου ο Χριστιανισμός έχει κόστος…


Σίγουρα,το παρακάτω θέμα μάλλον δεν προσφέρεται για τις γιορτινές ημέρες…

Για «χριστουγεννιάτικο περιβάλλον».

Ξέρετε γαλοπούλες, ρεβεγιόν, γιρλάντες, εορταστικά προγράμματα, ανούσιες ευχές, και ξεφάντωμα έως πρωίας για το… «καλό».

Που να πάει το μυαλό μας ότι το πραγματικό «χριστουγεννιάτικο περιβάλλον», μπορεί να μην είναι αυτό!

Μπορεί να είναι οι κλειστές πόρτες των σπιτιών που συνάντησαν εκείνο το βράδυ ο Ιωσήφ και η Μαρία.


Να είναι οι κλειστές καρδιές.

Οι σκληρές καρδιές.

Σαν την καρδιά του Ηρώδη.

Η σφαγή των αθώων νηπίων.

Ο θρήνος των μανάδων.

Και η αφετηρία μίας δραματικής πορείας με κατάληξη τον Γολγοθά…

-------------------------------------------
Σύμφωνα με το ασσυριακό ιστοχώρο ankawa.com, ένας 14χρονος Ασσύριος (ή Χαλδαίος) χριστιανός, ο Ayad Tariq, από την πόλη Baqouba του Ιράκ αποκεφαλίστηκε στο χώρο εργασίας του στις 21 Οκτωβρίου, στο Βόρειο Ιράκ.

Ο Ayad Tariq δούλευε 12ώρο σε μια ηλεκτρική γεννήτρια, όταν τον πλησίασε μια ομάδα μουσουλμάνων ανταρτών που ήταν μεταμφιεσμένοι και τον ρώτησαν για την (θρησκευτική) ταυτότητά του.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο ο οποίος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, και ο οποίος βρισκόταν κρυμμένος όταν είδε τους αντάρτες να πλησιάζουν, όταν οι αντάρτες ρώτησαν τον Ayad για την ταυτότητά του, εκείνος δήλωσε ότι «είμαι Χριστιανός».

Εκείνοι τον ρωτήσανε εάν ήταν αληθινά ένας «χριστιανός αμαρτωλός» (για τους μουσουλμάνους όποιος, έχει χριστιανική πίστη είναι αμαρτωλός).

Ο Ayad απάντησε «ναι, είμαι χριστιανός, αλλά δεν είμαι αμαρτωλός.»

Οι αντάρτες είπαν γρήγορα «αυτός είναι ένας βρωμιάρης χριστιανός αμαρτωλός!» Κατόπιν πιάσανε κάθε άκρο του, το καρφώσανε με καρφιά και φωνάζοντας «Allahu akbar! Allahu akbar!»(ο Αλλάχ είναι μεγάλος!) αποκεφαλίσανε το αγόρι. (Translated from Arabic by AINA)


Ένα από τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου του Ιράκ είναι, ότι οι χριστιανοι, οι οποίοι επί Σαντάμ Χουσεΐν, ζούσαν και θρηκεύονταν ελεύθερα, τώρα αντιμετωπίζουν μία πραγματική γενοκτονια στη χωρα τους.

Ο αιδ. Andrew White, βικάριος της αγγλικανικης εκκλησιας του St George στη Βαγδατη, μιλησε προσφατα στην Ουασιγκτον, και ειπε: "Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική. Οι Σύμμαχοι έχουν εγκαταλείψει τους χριστιανούς. Δεν κάνανε τίποτε για να υποστηρίξουν την χριστιανική κοινότητα. "


Συμφωνα με το Γενικο Ταγματάρχη Benjamin Mixon, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, «αυτή είναι μια πράξη εθνοκάθαρσης… σχεδόν γενοκτονία».

Ο
ι Ασσύριοι χριστιανοί θεωρούνται από τους σουνίτες και σιίτες ως πράκτορες της Δύσης και συνεργάτες με τις δυνάμεις κατοχής.

Στην πραγματικοτητα, η παρουσια τους στην περιοχη προυπήρχε του Ισλαμισμού από περίπου 700 χρόνια, πριν εμφανισθεί αυτός.

Ήταν παρόντες κατά την ημέρα της Πεντηκοστής ως «Πάρθοι» και έγιναν το πρώτο έθνος που υιοθέτησαν το χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία το 179 π..Χ.

Υποστηρίζουν ότι ήταν οι πρώτοι που οικοδόμησαν χριστιανικές εκκλησίες και μετάφρασαν την Καινή Διαθήκη από τα ελληνικά στα Αραμαικά, την γλώσσα των χρόνων του Χριστού.

Επίσης σπουδασμένοι Ασσύριοι φυλάξανε την ελληνική επιστήμη και τεχνολογία, ενώ τους καιρούς που η Ευρώπη εισερχόταν στον σκοτεινό Μεσαίωνα.

Για πανω απο χιλια χρονια μετά απο την κατάκτηση από τους Μουσουλμάνους οι Ασσύριοι έζησαν με μια σχετικη ηρεμια στην περιοχη.

Όμως, κατα τα τελευταια 150 χρονια, το μαρτυριο μοιάζει να είναι το πεπρωμένο τους.

Το 1915, η τουρκική χούντα δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο περίπου 750.000 Ασσύριους χριστιανούς και 1,5 εκατ. Αρμένιους χριστιανούς.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει αυτήν την θηριωδια • Μάλιστα, αποτελεί ποινικό αδίκημα το να το πράξουν!


Πριν από το 1915, οι χριστιανοί ήταν το 20% του πληθυσμού στο Ιράκ • σήμερα είναι μόλις 2%...


Πρόσφατα, όπως μετέδωσε το CNN Turk.ένας Ασσύριος Χριστιανός ιερέας απήχθη στη νοτιοανατολική Τουρκία κι οι απαγωγείς του αξίωσαν 300.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Πρόκειται για τον Ντάνιελ Σαβτζί, 55 ετών, ο οποίος απήχθη από αγνώστους περίπου στις 15:00.
Σταμάτησαν το αυτοκίνητό του ενώ κινείτο προς το μοναστήρι Μορ Γιακούπ, σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Μιντγιάτ.
Οι απαγωγές τηλεφώνησαν σε άλλη εκκλησία κι αξίωσαν λύτρα 300.000 ευρώ.

Μετά από χρόνια μετανάστευσης --ειδικά λόγω των τελευταίων ετών και του πολέμου Τούρκων και Κούρδων ανταρτών-- εκτιμάται ότι απομένουν πλέον λίγες χιλιάδες Ασσύριοι Χριστιανοί στην ανατολική Τουρκία.


Ο
ι πιο πολλοί Ασσύριοι είναι Xαλδαίοι αλλά και Σύριοι Ορθόδοξοι και Νεστοριανοί, οι πρώτοι χριστιανοί που έφτασαν στην Κίνα.

Οι περισσότερες εκκλησίες είναι βομβαρδισμένες κληρικοί συνεχώς απαγάγονται για λύτρα και δολοφονούνται.


Ο Χαλδαίος Πατριάρχης, Εμμανουήλ ΙΙΙ, έχει εκτιμήσει ότι περισσότεροι από τους μισούς από συνολικά 750.000 χριστιανούς έχουν εγκαταλειψει την χωρα, ύστερα απο την υπό την ηγεσια των ΗΠΑ, εισβολη, τον Μαρτιο του 2003.

Η πλειοψηφία των υπολοίπων χριστιανών ζουν στην Ντορα, μια γειτονιά νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, όπου και τρομοκρατούνται από τους Σουννίτες.

Αν θέλουν να ζήσουν, πρέπει να αλλαξοπιστήσουν.


Αν αρνηθούν, θα πρέπει να καταβάλουν τον
φόρο - "jizya" ή να θανατωθούν.
Το ποσό αυτού του "φόρου" έχει καθορισθεί στα $ 1600 ανά άτομο.

Στις 5 Απριλίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε Ψήφισμα σχετικά με το Ιράκ, μεταξύ των οποίων ανάφερε για τους Ασσύριους χριστιανούς τα εξής :

Ασσύριοι (Χαλδαίοι, Σύροι και άλλες χριστιανικές μειονότητες):

Α. λαμβάνοντας υπόψη ότι στις 29 Ιανουαρίου 2006, έγιναν επιθέσεις σε τέσσερις εκκλησίες και στα γραφεία του εκπροσώπου του Βατικανού στη Βαγδάτη, καθώς και σε δύο εκκλησίες στο Κιρκούκ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις άνθρωποι (ανάμεσα στους οποίους ένα 14χρονο παιδί) και να τραυματισθούν αρκετοί άλλοι,

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ασσύριοι (Χαλδαίοι, Σύροι και άλλες χριστιανικές μειονότητες) αποτελούν όλο και περισσότερο το στόχο εστιασμένων βιαιοτήτων όπως καταστροφή περιουσίας, απαγωγές, επιθέσεις σε εκκλησίες, οχλήσεις, περιπτώσεις εκβίασης, και βασανιστήρια προσώπων που θεωρούνται ότι δεν σέβονται το Ισλάμ,


Γ. αναγνωρίζοντας ότι έχει επίσης σημειωθεί αύξηση στις επιθέσεις εναντίον χριστιανών σπουδαστών σε ιρακινά πανεπιστήμια, ιδίως στη Μοσούλη, και ότι στους χριστιανούς πολίτες της Μοσούλης δίνεται η εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή,


Δ. επισημαίνοντας τη δεινή κατάσταση των Χριστιανών, οι οποίοι εγκαταλείψει το Ιράκ και βρίσκονται πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη Συρία και την Ιορδανία, όπου δεν δέχονται καμιά διεθνή βοήθεια σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR),


Ε. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ασσύριοι (Χαλδαίοι, Σύροι και άλλες χριστιανικές μειονότητες) αποτελούν έναν αρχαίο και αυτόχθονα λαό, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευπαθή θέση λόγω των διώξεων και του εξαναγκασμού σε μετανάστευση και του οποίου η κουλτούρα υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί,............................

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Τη νύχτα που σίγησαν τα πυροβόλα...


Διαβάστε την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ιστορία, για το πως, ακόμα και η τυπική, ίσως, γιορταστική ατμόσφαιρα της εορτής της γέννησης του Χριστού, μπορεί να φέρει ΕΙΡΗΝΗ (με έργα όχι με λόγια) μέσα ακόμα σε ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!


Την παραμονή των Χριστουγέννων καθώς και τα Χριστούγεννα, ο κάθε άνθρωπος κάνει σκέψεις για την «επί γης ειρήνη»,και την «εν ανθρώποις ευδοκία», ενώ, από την άλλη πλευρά διαπιστώνει με θλίψη τους πολέμους και την έχθρα να συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.


Μια πρόσφατη στατιστική δείχνει ότι τουλάχιστον 111 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στους πολέμους που διεξήχθησαν στον 20ο αιώνα!
Στην παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα Χριστουγέννων του έτους 1914, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έλαβε χώρα στις Φλαμανδικές πεδιάδες, ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στην ιστορία του πολέμου.
Ο διαπρεπής ιστορικός Stanley Weintraub γράφει για αυτό το πρωτοφανές γεγονός, στο βιβλίο του “Silent Night” («Σιωπηλή Νύχτα» ή «Άγια Νύχτα», όπως είναι γνωστή σε εμάς).
Προβάλλει το ερώτημα εάν ο μέσος στρατιώτης ήθελε πραγματικά να πεθάνει ή να σκοτώσει άλλους για τον Βασιλιά Γεώργιο τον 5ο της Βρετανίας, ή για τον Kaiser Wilhelm της Γερμανίας.
Το ποίημα ενός στρατιώτη εκείνης της εποχής λέει : «Όλοι αυτοί που μας διατάζουν να πυροβολίσουμε δεν θα βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και των κουτσών. Όταν σιωπά το κάθε τουφέκι, είμαστε όλοι ίδιοι».

Στο «Σιωπηλή Νύχτα», ο Weintraub περιγράφει την αυθόρμητη ανακωχή που πραγματοποιήθηκε στο No Man’s Land, πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκατοντάδες μίλια μέσα στο Βέλγιο, τα γερμανικά στρατεύματα είχαν παραταχθεί μέσα στις τάφρους, σε απόσταση που μπορούσαν αν ακουστούν από τα Γαλλικά, Βελγικά, Βρετανικά και Καναδέζικα στρατεύματα.
Ένα εκατομμύριο ήταν ήδη νεκροί και παγωμένα κορμιά ήταν σκορπισμένα μεταξύ των γραμμών.


Κατά καιρούς μια λευκή σημαία θα ανέβαινε και μια άοπλη ομάδα στρατιωτών θα διακινδύνευε μαζεύοντας τους πληγωμένους και θάβοντας νεκρούς.

Συχνά η άλλη πλευρά θα έκανε το ίδιο πράγμα, και περιστασιακά μπορεί να υπήρχε κάποια συναδελφικότητα.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησίαζαν οι Γερμανοί ήταν πολύ καλύτερα εφοδιασμένοι από τους συμμάχους, και είχαν και χριστουγεννιάτικα δέντρα και κεριά στις τάφρους τους, καθώς και δώρα.
Ο Weintraub φέρνει στο φως τα γεγονότα από τα ημερολόγια, τις επιστολές, τις εφημερίδες, τις φωτογραφίες και άλλες πηγές για να περιγράψει τι συνέβη.
Όλα άρχισαν όταν, στην παραμονή Χριστουγέννων, τοποθέτησαν μερικοί από τους Γερμανούς τα αναμμένα δέντρα τους στα στηθαία των τάφρων.

Αυτή η ενέργεια, σύντομα, πήρε έκταση σε όλη την γραμμή.

Το τραγούδι άρχισε να ακούγεται και από τις δύο πλευρές.


Σύντομα, εφημερίδες και καραβάνες άρχισαν πετιούνται από τις γραμμές.
Τελικά, οι πυροβολισμοί σταμάτησαν και άοπλοι στρατιώτες αυθόρμητα βγήκαν από τις τάφρους σε διάφορες θέσεις και στις δύο πλευρές.
Άρχισαν οι χειραψίες, οι χαιρετισμοί, και οι ανταλλαγές των δώρων!
Πολλοί από τους Γερμανούς άρχισαν να μιλούν στα αγγλικά, και σύντομα ξεκίνησαν συνομιλίες και τραγούδια.

Το τραγούδι που τραγουδήθηκε και από τα δύο στρατόπεδα, το καθένα στην γλώσσα του, ήταν το "Silent Night" ("Άγια Νύχτα").


Το κλασσικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Silent Night" ("Stille Nacht") γράφτηκε, το 1816, από έναν Γερμανό ιερέα, τον Josef Mohr.
Μερικοί έκοψαν τα κουμπιά από τις στολές τους ή και τα διακριτικά τους ακόμα, και ανταλλάχθηκαν γράμματα και διευθύνσεις.


Άρχισε να γίνεται δωρεά προσωπικών αντικειμένων δώρων στην άλλη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ποσοτήτων τσιγάρων και πούρων.

Οι αξιωματικοί και στις δύο πλευρές βρισκόντουσαν σε πανικό και προσπάθησαν να σταματήσουν αυτές τις αυθόρμητες ενέργειες απειλώντας τους ότι θα θεωρηθούν ένοχοι προδοσίας και θα οδηγηθούν σε στρατιωτικό δικαστήριο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έδωσε κανένας σημασία!

Την ημέρα των Χριστουγέννων το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε ακόμα πιο έντονα, και τα πυροβόλα όπλα παρέμειναν σιωπηλά.

Βαρέλια γερμανικής μπύρας δόθηκαν ως αντάλλαγμα για μεγάλες ποσότητες αγγλικής πουτίγκας δαμάσκηνων. Αρκετά περιπλανώμενα βόδια θανατώθηκαν για την γιορτή.

Σε μερικές περιπτώσεις, εμφανίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου και ξεκίνησαν παιχνίδια μεταξύ των συμμάχων ή με τους Γερμανούς, με τους υπόλοιπους στρατιώτες να τους ενθαρρύνουν ως θεατές!

Τελικά, άρχισε να σκοτεινιάζει και όλοι γύρισαν πίσω στις τάφρους τους.
Τότε, οι αξιωματικοί βρήκαν την ευκαιρία και άρχισαν τις διαταγές και σύντομα οι πυροβολισμοί άρχισαν και πάλι, όπως πριν, πάνω από τα κεφάλια του εχθρού.
Έτσι, σε λίγο ακολούθησε σφαγή.

Στους σαράντα οκτώ μήνες που διήρκεσε ο πόλεμος, περίπου 6.000 στρατιώτες πέθαιναν καθημερινά, πολλοί από το αέριο χλωρίου που κάθε πλευρά χρησιμοποίησε.


Υπήρξαν μερικές προσπάθειες για ανακωχή ή εκεχειρία, αλλά τίποτα δεν υλοποιήθηκε.
Μεταξύ των πολλών ιστοριών, ο Weintraub μιλάει για έναν ασήμαντο δεκανέα με το όνομα Adolph Hitler, ο οποίος βρισκόταν ασφαλής, πίσω από την πρώτη γραμμή, με μια ομάδα της εφεδρείας, στο υπόγειο ενός μοναστηριού.

Δεν πήρε κανένα δώρο, όπως οι άλλοι, πέρα από την ανακωχή.

Ο Weintraub αναρωτιέται αν ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, εάν δεν είχε επιζήσει...


Ο Weintraub αναρωτιέται, επίσης, τι θα είχε συμβεί εάν η ανακωχή αυτή είχε σταματήσει τον πόλεμο.

Πολλοί θα μπορούσαν να ζήσουν και να αναθρέψουν τις οικογένειες τους, ενώ η ιστορία του 20ού αιώνα θα ήταν τελείως διαφορετική.

ΣΚΕΨΕΙΣ :
Συνηθίζεται αυτές τις ημέρες να ακούγεται το «επί γης ειρήνη».

Στα κανάλια, στις βιτρίνες και στις διακοσμητικές φάτνες των Δήμων σαν ντεκόρ.

Και μόνιμη ευχή στα χείλη «επωνύμων» και ανωνύμων.

Γιατί όλοι επιθυμούν την ειρήνη. Ή λένε ότι την επιθυμούν.

Όμως δεν έχω καταλάβει γιατί το εδάφιο αυτό, μια ζωή, το λένε…μισό!


Γιατί το «επί γης ειρήνη» είναι εδάφιο από την Αγία Γραφή.
Είναι η φράση που είπε στους βοσκούς, εκείνο το βράδυ της γέννησης του Ιησού Χριστού, το πλήθος των αγγέλων, της στρατιάς της ουρανίου που υμνούσαν τον Θεόν και είναι γραμμένο στο ευαγγέλιο του Λουκά 2:14.

Όμως δεν είπαν ΜΟΝΟ «επί γης ειρήνη»…
Ολόκληρη η φράση είναι: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία»...

Δηλαδή, προϋπόθεση για την πολυπόθητη «επί γης ειρήνη» αλλά και την «εν ανθρώποις ευδοκία», είναι η Δόξα στον Θεό που είναι στα ύψιστα!

Χωρίς Θεό δεν υπάρχει ειρήνη.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Επιχείρηση: Απόδραση από το ιχθυοτροφείο!

Οι ιδιοκτήτες ενός εκτροφείου πέστροφας στην Αγγλία,
δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν μία ημέρα είδαν τα ψάρια τους
να προσπαθούν να αποδράσουν και αμέσως κάλεσαν
τον φωτογράφο Dennis Bright να τα αποθανατίσει.

Ο κύριος Bright φωτογράφησε τις πέστροφες να κάνουν γιγαντιαία άλματα έξω από την λίμνη τους προσπαθώντας να μπουν σε ένα μεταλλικό σωλήνα.

Το στόμιο του σωλήνα το οποίο βρίσκεται περίπου 1 μέτρο πάνω από την επιφάνεια του νερού, είναι η ΜΟΝΗ διέξοδός τους προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, καθώς αν επιζήσουν μέχρι το τέλος του θα φτάσουν στον ποταμό Itchen, στην νότια Αγγλία.


«Κάνουν κυριολεκτικά το άλμα προς την ελευθερία τους, αλλά δυστυχώς για αυτά μόνο ελάχιστα, ίσως και καταφέρουν να φτάσουν στο ποτάμι», ανέφερε ο Bright.


Ο επικεφαλής του βρετανικού οργανισμού πέστροφας David Bassett, εξήγησε ότι «οι πέστροφες θεωρούν πως ο σωλήνας, από τον οποίο πέφτει νερό που ανανεώνει το ήδη υπάρχον στη λίμνη τους, είναι κάποιο είδος καταρράκτη.

Έτσι, νομίζουν ότι αν φτάσουν στο άνοιγμα του και κολυμπήσουν ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο ρεύμα, θα φτάσουν στο ποτάμι».

**************************
-Καλά περνάμε, δεν έχουμε παράπονο.
-Καλή η λίμνη.
-Καλό το ιχθυοτροφείο.
-Γενικά, ωραίο το περιβάλλον. Συν ότι μας ταΐζουν...
-Αλλά για κάτσε…
-Όλα αυτά, δεν τα κάνουν για εμάς.
-Αλλά για αυτούς.
-Για να είμαστε εμείς καλό γεύμα…
-Οπότε…
-Χαλάλι το περιβάλλον τους.
-Πρέπει να το σκάσουμε!
-Πρέπει να ελευθερωθούμε!
-Πρέπει να δραπετεύσουμε από την ωραία μας λιμνούλα.
-Να φτάσουμε στο απέραντο ποτάμι!
-Στην πατρίδα μας!
-Να! Η ΜΟΝΗ διέξοδος!
-Ελάτε αδέλφια! Όλοι μαζί!
-ΚΟΝΤΡΑ στο ρεύμα!
-Όπως γνωρίζουμε να κάνουμε…
-Σήμερα! Τώρα!
-ΚΟΝΤΡΑ!
-ΚΟΝΤΡΑ!

-Για να ΖΗΣΟΥΜΕ…

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Η επιστροφή του...Ηρώδη!


Ο Ηρώδης ο Μέγας (73–4 π.Χ.) άρχοντας της Ιουδαίας, με την υποστήριξη των Ρωμαίων, υπήρξε ένας πολύ σκληρός και αδίστακτος άνθρωπος.
Σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τη σύζυγό του Μαριάμνη και τους δύο γιους του που απέκτησε μαζί της, τον Αλέξανδρο και τον Αριστόβουλο.
Αργότερα, και ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι, λίγο πριν το θάνατό του, διέταξε να δολοφονηθεί και ο τρίτος του γιος, ο Αντίπατρος.

Επί των ημερών του γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας ο Ιησούς Χριστός.
Μόλις άκουσε ότι γεννήθηκε ένα βρέφος που θα ήταν αυτός ο «Βασιλιάς των Ιουδαίων», ταράχθηκε, στενοχωρήθηκε, οργίστηκε, έχασε τον ύπνο του, κι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους ανυποψίαστους μάγους σαν κατασκόπους, για να τον οδηγήσουν στον Μεσσία, με σκοπό να τον σκοτώσει.
Όταν είδε ότι οι μάγοι ακολούθησαν άλλο δρόμο και έφυγαν από την Παλαιστίνη, τον έπιασε αμόκ και διάταξε να σφάξουν όλα τα νήπια από δύο ετών και κάτω.
Δύο χρόνια αργότερα πέθανε.
Ο Χριστός όμως έζησε, μεγάλωσε και αργότερα - όταν ήρθε ο προσδιορισμένος καιρός -, συνελήφθηκε, βασανίστηκε, πέθανε επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά., θάφτηκε και «την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις Γραφές» (Α΄ Κορινθίους. 15:4).
Λίγο αργότερα, ξεκίνησε την δική της πορεία η Εκκλησία του Χριστού διαδίδοντας σε κάθε γωνιά του πλανήτη την «στο όνομα του Χριστού πίστη» (Πράξεις 3:16).

Πολλά πολλά χρόνια αργότερα...
Ο Αδόλφος Χίτλερ, βαθύτητα επηρεασμένος από τις δοξασίες της ακροδεξιάς αποκρυφιστικής οργάνωσης με την ονομασία «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft), της οποίας υπήρξαν μέλη πολλοί από την ελίτ της ναζιστικής ιδεολογίας, διακήρυττε:
«Δεν θέλουμε άλλον θεό παρά μόνο την Γερμανία»!
Σύντομα ξεκινάει στην ναζιστική Γερμανία συστηματικός πόλεμος προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε τι χριστιανικό.
Η παραδοσιακή εορτή των Χριστουγέννων δεν μπορεί να μείνει απέξω.
«Το 1939 η λέξη Χριστούγεννα έχει ατονίσει.
Στα παιδικά βιβλία δεν υπάρχουν αναφορές στον Χριστό, σε αγγέλους ή αμφιλεγόμενους εβραιο-αγίους (…).
Έχουν αντικατασταθεί από αναφορές στην ΦΥΣΗ και στην δύναμη του ΗΛΙΟΥ.
Κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του Γ΄ Ράιχ έκδηλη είναι η προσπάθεια να επανέλθει η άρια θρησκευτικότητα, να μετατραπούν τα Χριστούγεννα σε γιορτή του φωτός.
Στο εθνικοσιασιαλιστικό ημερολόγιο το θερινό ηλιοστάσιο γιορτάζεται επίσημα σαν εθνική εορτή.
Γιορταστικές πυρές ανάβονται σε όλο το Ράιχ.
Σε βραδυνές ιεροτελεστίες απαγγέλονται από τους λάτρεις της βόρειας πίστης στίχοι για την δύναμη της φωτιάς.
Ο αγκυλωτός σταυρός έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με το πεπρωμένο της φυλής». (Τα παραπάνω είναι παρμένα από το φιλο-ναζιστικό βιβλίο «΄Αρια Μυσταγωγία», σελ. 72, εκδόσεις ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΦΩΣ).
Περάσανε πάλι τα χρόνια...
Και ήρθαμε στους δικούς μας καιρούς.
ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ.
Ημέρες πονηρές.
ΗΜΕΡΕΣ ΕΣΧΑΤΕΣ όπου το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ήδη ενεργείται, (Β΄ Θεσ. 2:7).
Σε καιρούς που, από παλιά, είχε προφητευθεί ότι οι άνθρωποι θα είναι «…περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι», (Τιμόθεος Β' 3:4), καθώς και «μισόθεοι, υβρισταί, …εφευρεταί κακών», (Ρωμαίους 1:30)

Έτσι οι άνθρωποι, αφού συνήθισαν, χρόνια τώρα, να έχουν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, τώρα δεν διστάζουν πλέον, να απαιτούν χωρίς κανένα ίχνος συστολής, την ΑΠΟΒΟΛΗ του Χριστού από τα… Χριστούγεννά τους!
(Στην φωτογραφία απίστευτη αφίσα άθεων που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, κατά των Χριστουγέννων! με σλόγκαν: «Λιώσε μια φάτνη! Κράτα την Αμερική ελεύθερη από θρησκευτικά Χριστούγεννα αυτήν την χρονιά. Μπορείς!»
Όσο εξωφρενικό και να είναι, σήμερα φτάσαμε στο σημείο, σε πολλά «χριστιανικά» κράτη και το να πεις ακόμα «Καλά Χριστούγεννα», να θεωρηθεί αναχρονιστικό, μη «πολιτικά ορθό» και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για τους άλλους (άθεους, αλλόθρησκους, νεοεποχίτες κλπ).
Αντί για «Καλά Χριστούγεννα» καλύτερα να λέμε (το γενικό και αφηρημένο) «Καλές Γιορτές».
Και αντί να λέμε «ήρθαν τα Χριστούγεννα» καλύτερα να λέμε «ήρθε η Εορτή του Χειμώνα»… (τι σύμπτωση με την φρασεολογία των Ναζί)
Την ίδια στιγμή που πολλές μη χριστιανικές κυβερνήσεις, όπως στην Ιαπωνία, στην Κίνα (βλ. φωτο) ακόμα και στην Τουρκία, υποστηρίζουν την εορτή των Χριστουγέννων με την κλασσική της μορφή, (για καθαρά ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ λόγους φυσικά), σε «χριστιανικά» κράτη έχει ξεσπάσει επισήμως – και ήδη μαίνεται - ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των Χριστουγέννων»!
Στην Αγγλία, το 74% των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πέρσι, απείχε από κάθε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Ο εκτοπισμός των χριστουγεννιάτικων εθίμων και συμβόλων στην Αγγλία σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει στα όρια του παραλογισμού.
Στο Νοσοκομείο του Τόρκι απαγορεύθηκε η είσοδος στις χορωδίες που ήθελαν όπως κάθε χρόνο να ψάλλουν και να παίξουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, με την δικαιολογία ότι με το …συνάχι που μπορεί να είχαν ορισμένοι μπορεί να έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών!!!
Ο Δήμος του Λούτον μετονόμασε τα Χριστούγεννα σε «Φώτα» για να μην ακουστεί η λέξη που αναφέρεται στον Χριστό, ενώ
ο Δήμος του Μπέρμιγχαμ αντικατέστησε στις εορτές του την ονομασία «Χριστούγεννα» με αυτήν του “Winterval” = Φεστιβάλ του Χειμώνα (πάλι σύμπτωση).
Σε άλλη περίπτωση, ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου, απαγόρευσε την ανταλλαγή εορταστικών καρτών μεταξύ των παιδιών και επειδή κάποια αρνήθηκαν να υπακούσουν, τιμωρήθηκαν ως ρατσιστές ύστερα από καταγγελία Πακιστανού συμμαθητή τους!!!
Στην Γερμανία, η προετοιμασία της γιορτής των Χριστουγέννων ξεκινάει στις 11 Νοεμβρίου, κατά την εορτή του Αγίου Μαρτίνου. Φέτος σε πολλές πόλεις αποφασίστηκε η εορτή να μην ονομάζεται του Αγίου Μαρτίνου αλλά της… «λατέρνας».
Στο Βερολίνο, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη τουρκική πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη, ο Δήμος επέβαλε περιορισμένης έκτασης χριστιανικές εορτές, αν και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν δείχνει να ενοχλείται από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Ακόμα και στην καθολική Ισπανία παρατηρούνται τέτοια πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως στο Δημόσιο Ινστιτούτο «Ιλαρίων Τζιμέντο ντι Σαραγόσα», όπου οι μαθητές δεν θα παρουσιάσουν την χριστουγεννιάτικη θεατρική τους παράσταση και δεν θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.
Η διεύθυνση αποφάσισε να καταργήσει την κλασσική χριστουγεννιάτικη εορτή.
Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν υπάρχει …χρόνος για προετοιμασία τέτοιων εορτών και δεν πρέπει οι μαθητές άλλων θρησκειών να αισθάνονται παραγκωνισμένοι…
Το φαινόμενο είναι ορατό και στην Ιταλία, όπου ο Πάπας Βενέδικτος XVI αναγκάστηκε να δηλώσει υποστήριξη προς την χριστουγεννιάτικη φάτνη, καθώς κινδυνεύει σοβαρά να απαγορευτεί από τη δημόσια θέα...
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πόλεμος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και καταγράφονται καθημερινά ποικίλα επεισόδια.
Δεκατέσσερα χριστουγεννιάτικα δένδρα που είχαν στηθεί στο αεροδρόμιο του Σιάτλ αποσύρθηκαν ύστερα από διαμαρτυρίες ενός ραβίνου ο οποίος επέμεινε να περιληφθούν στη διακόσμηση στολίδια για την εβραϊκή εορτή Χανουκά!
Τα δένδρα επέστρεψαν στη θέση τους μόνο όταν ο ραβίνος διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει μήνυση...
Σε ορισμένα σχολεία οι δάσκαλοι συνέστησαν στα παιδιά να αποφύγουν τη λέξη «Χριστούγεννα» στις επιστολές τους προς τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ.
Που΄σαι Ηρώδη να θαυμάσεις…

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι εδώ και καιρό τα Χριστούγεννα, είχαν καταντήσει μια γιορτή χωρίς κανένα απολύτως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ περιεχόμενο.
Χριστούγεννα με στολίδια, φωτάκια, μπιχλιμπίδια, τραπεζώματα, γλέντια, γλέντια, γλέντια ,αλλά..ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ! …
Για αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι άθεοι, αποκρυφιστές και νεοεποχίτες δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να πουν Merry Christmas” ! (ρίξτε μια ματιά στο Διαδίκτυο)
Οπότε….
Τι τον θέλουμε τον (χάρτινο) Χριστό στις χριστουγεννιάτικες στολισμένες πλατείες μας, στα χριστουγεννιάτικες στολισμένες βιτρίνες, στα χριστουγεννιάτικα
στολισμένα σπίτια…
Τι τον θέλουμε τον (τραγουδιστό) Χριστό στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στις χριστουγεννιάτικες φιέστες…

Τώρα εδώ που τα λέμε οι «χάρτινοι Χριστοί» μπορεί να κινδυνεύουν να αφαιρεθούν από τα εορταστικά ντεκόρ.
Αλλά ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΤΕ δεν κινδύνεψε ούτε κινδυνεύει να αφαιρεθεί από τις ΚΑΡΔΙΕΣ των δικών Του.
Αυτών που δεν τον θυμούνται (αν τον θυμούνται) μία φορά τον χρόνο για το… έθιμο.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Άμα είναι ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ο «άγιος» δεν μας πειράζει…


Η γνωστή «χριστουγεννιάτικη» μορφή του παππού με την λευκή γενειάδα, τα κόκκινα ρούχα και τον σάκο με τα δώρα,
που στην Ελλάδα είναι γνωστός ως «Άγιος Βασίλης»
ή κοινώς «Άι – Βασίλης»,
στην Δύση είναι γνωστός ως «Santa Claus» (επίσης “Father Christmas” για τους Άγγλους, “Père Noël” για τους Γάλλους, «Sinterklaas» για τους Ολλανδούς, “Kris Kringle” για τους των Γερμανούς, "Χοτέισο" για τους Ιάπωνες κλπ κλπ)
και συνδέεται με τον Άγιο Νικόλαο, αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας της Μ. Ασίας (4ος μ.Χ αιώνας).
Καμία σχέση βέβαια δεν έχει ο Άγιος Νικόλαος με το δυτικό κατασκεύασμα που ακούει στο όνομα «Santa Claus», μία μορφή που εκτός ότι περιέχει στοιχεία από παγανιστικές προχριστιανικές δοξασίες για τον "πατέρα του χιονιού", κτλ. έχει καταντήσει να είναι το κατεξοχήν σύμβολο της «εορτής των Χριστουγέννων»και του άκρατου καταναλωτισμού που την ακολουθεί...
Στη θέση της αρχαίας πόλης των Μύρων, σήμερα βρίσκεται η μικρή τουρκική πόλη Demre της επαρχίας της Αττάλειας.
Εκεί βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ρώσικα προσκυνήματα, καθώς χιλιάδες ορθόδοξοι χριστιανοί, κυρίως Ρώσοι το επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Το έτος 2000, ο Ρώσος γλύπτης Gregory Pototsky, έφτιαξε ένα άγαλμα του Αγίου Νικολάου, το οποίο μάλιστα, ήταν προσφορά της ρωσικής κυβέρνησης, το οποίο και στήθηκε στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία.
Το άγαλμα παρουσίαζε το Άγιο Νικόλαο να κρατάει το Ευαγγέλιο και να στέκεται πάνω στην υδρόγειο σφαίρα.
Το 2005 όμως, ο δήμαρχος της πόλης, Suleyman Topcu, με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να κατεβάσει το άγαλμα και να τοποθετήσει στην θέση του έναν τεράστιο κόκκινο ΠΛΑΣΤΙΚΟ «Santa Claus» (κοινώς «Άι - Βασίλη»), με την δικαιολογία ότι ήταν μία μορφή πιο γνωστή στον περισσότερο κόσμο!!!!!
Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες της Ρωσικής Κυβέρνησης αλλά και πολλών απλών πιστών, το άγαλμα επανήλθε, όχι βέβαια στην προηγούμενη κυρίαρχη θέση του, αλλά σε μία …γωνία (σχεδόν αθέατη) κοντά στην Εκκλησία και χωρίς την υδρόγειο - βάση της.
ΣΧΟΛΙΑ:
Μην βιαστούμε να τα βάλουμε με τους Τούρκους.
Ένα κράτος που είναι 99,8% μουσουλμάνοι.
Και που σίγουρα έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να πιάσει τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας δούμε τους εαυτούς μας.
Τι φρόνημα υπάρχει στους περισσότερους δικούς μας.
Στους «χριστιανούς».
Στον τόπο μας.
Μήπως και για εμάς ένας τέτοιος πλαστικός «άγιος» δεν μας φαίνεται πιο ακίνδυνος.
Και για αυτό πιο αγαπητός.
Ειδικά εάν είναι ο «Santa Claus».
Ο γνωστός κόκκινος παππούλης που κρατάει τον σάκο με τα δώρα.
Και που όλο λέει: «Χο-Χο-Χο!».
Ενώ αν ήταν κανάς άλλος…
Και αντί για σάκο να κρατάει κανά Ευαγγέλιο!
Και αντί λέει «Χο-Χο-Χο!», να σου πετάξει κανένα «Μετανοείτε!».
Απάπάπά!
Άσε καλύτερα.
Μέρες που έχουμε κιόλας!

Οι ΡΙΖΕΣ της εορτής των Χριστουγέννων Νο 2

Ένα βιντεάκι για
το "χριστουγεννιάτικο δέντρο"

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Οι ΡΙΖΕΣ της εορτής των Χριστουγέννων


Όσο κι αν προκαλεί έκπληξη τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν στην πρώτη Εκκλησία.

(Οι πρώτοι χριστιανοί εόρταζαν το Πάσχα, η Πεντηκοστή και τα Θεοφάνια).
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, τόσο ο Ιησούς Χριστός όσο και οι μαθητές του δεν γιόρταζαν γενέθλια. Ο ίδιος ζήτησε ρητά από τους ακολούθους του να τηρούν την ανάμνηση του ΘΑΝΑΤΟΥ Του.

Αν και δεν υπήρξε συγκεκριμένη εντολή ή απαγόρευση όσον αφορά τον εορτασμό της γέννησης ή των γενεθλίων Του, είναι σαφές ότι οι Ιουδαίοι της περιόδου εκείνης απέρριπταν αυτόν τον εορτασμό, καθώς θεωρούνταν παγανιστική συνήθεια, ενώ την ίδια στάση σχετικά με τον εορτασμό των γενεθλίων ακολούθησαν και οι πρώτοι Χριστιανοί κατά τους δύο πρώτους αιώνες

Στα βιβλία της Καινής Διαθήκης, υπάρχει μία μόνο αναφορά σε εορτασμό γενεθλίων. Αφορά τα γενέθλια του βασιλιά Ηρώδη Αντύπα, ο οποίος κατά το εορταστικό δείπνο των γενεθλίων του και κατόπιν αιτήματος της κόρης της γυναίκας του Ηρωδιάδας, (της λεγόμενης Σαλώμης, έδωσε εντολή για τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή.
Το ότι οι πρώτοι χριστιανοί δεν γιόρταζαν γενικά ΓΕΝΕΘΛΙΑ, οφείλεται, πιθανώς, στην σχέση των γενεθλίων με την αστρολογία και τη μαντεία, οι οποίες ήταν πρακτικές των παγανιστών και ίσως για λόγους αποστασιοποίησης από τις γενέθλιες εορτές των Ρωμαίων αυτοκρατόρων.
Η δε "γενεθλιαλογία" ήταν η μαντική χρήση της γενεθλίου ημέρας ως μέσο πρόβλεψης με τη βοήθεια των πλανητών.

Εξάλλου, οι χριστιανοί τους πρώτους αιώνες, δεν γιόρταζαν ούτε τα γενέθλια των αγίων και μαρτύρων της πίστεως, παρά μόνο την ημέρα του θανάτου τους, την οποία ημέρα του μαρτυρίου τους θεωρούσαν και κατ’ εξοχήν γενέθλια ημέρα, εφόσον έτσι γεννιόντουσαν οι για τον Χριστό σφαγέντες στον νέο κόσμο της Βασιλείας του Θεού.

Γι’ αυτό και η πρώτη Εκκλησία δεν εόρταζε τα Χριστούγεννα, αφού σημαντική εορτή ήταν ο θάνατος και η ανάσταση του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Άλλωστε δεν υπήρχε συμφωνία καθορισμού του έτους ελεύσεως του Κυρίου στη γη για πολλά χρόνια.

Πότε γεννήθηκε ο Χριστός;
Έπρεπε να περάσουν τρεις αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού, για να ορισθεί χρονολογικά η γέννηση του Χριστού στην γνωστή, σήμερα, ημερομηνία της 25ης Δεκεμβρίου και αυτό γιατί το ότι ο Χριστός γεννήθηκε Χειμώνα και μάλιστα στις 25 Δεκεμβρίου, είναι ένα γεγονός που δεν πηγάζει μέσα από τις αφηγήσεις των ευαγγελίων και δεν στηρίζεται πουθενά.
Σύμφωνα με τις Γραφές οι βοσκοί στηνΒηθλεέμ είχαν τα κοπάδια τους στην ύπαιθρο, όταν ο άγγελος Κυρίου τους ανήγγειλε τη γέννηση του Σωτήρα.

Στα εύκρατα κλίματα, οι χειμερινοί μήνες είναι παγεροί, κάνει πολύ κρύο και πέφτουν πολλές βροχές. Γι' αυτόν τον λόγο οι βοσκοί με τα κοπάδια τους δεν βρίσκονται στην ύπαιθρο, αλλά στα χειμαδιά τους.

Η γέννηση του Χριστού λοιπόν πρέπει να έλαβε χώρα πολύ αργότερα από τον μήνα Δεκέμβριο, πιθανόν την άνοιξη ή το καλοκαίρι.
Πως ξεκίνησε ο εορτασμός της 25ης Δεκεμβρίου
Οι ιστορικές πηγές υποδεικνύουν ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335μ.Χ.

Επί Πάπα Ιουλίου Α΄
(336-332) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίσθηκε ως επέτειος η 25 Δεκεμβρίου.

Ο εορτασμός αυτής της ημέρας ως ημέρας γέννησης του Χριστού επηρεάστηκε πιθανώς από παγανιστικές (ειδωλολατρικές) γιορτές που τηρούνταν εκείνον τον καιρό, όπως τα Σατουρνάλια
(Saturnalia), τα Σιγκιλάρια (Sigillaria), τα Ιουβενάλια (Juvenalia), τα Μπρουμάλια (Brumalia), με κυρίαρχη γιορτή την μεγάλη εθνική εορτή του "ανίκητου" θεού Ήλιου (Dies Invictis Solis) και τον εορτασμό των γενεθλίων του θεού Μίθρα, γιορτές που τηρούνταν όλες τις τελευταίες μέρες του χρόνου και ήταν διαδεδομένες σε όλη την επικράτεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μάλιστα και η προέλευση του πληθυντικού (τα Χριστούγεννα) προέρχεται κατ' αντιστοιχία προς την ονομασία των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών εορτών, όπως τα Κρόνια
και τα Σατουρνάλια.

Επίσης στην Βόρεια Ευρώπη οι προ-χριστιανικοί λαοί γιόρταζαν μία πολύ διαδεδομένη χειμωνιάτικη γιορτή, γνωστή ως «Yule».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές βόρειες χώρες, (όπως Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία) ο όρος «Yule» και ο όρος «Χριστούγεννα» αντιστοιχούν στην ίδια εορτή!
Η λέξη «Yule» σημαίνει «τροχός» και αποτελεί ένα γνωστό παγανιστικό σύμβολο για τον Ήλιο.
Η συγκεκριμένη εορτή έχει πολλά κοινά με τα «δικά μας» Χριστούγεννα (γιορτινή ατμόσφαιρα, κάλαντα (!),κάψιμο κορμών Yule κλπ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σημερινοί νέο παγανιστές, αποκρυφιστές και οπαδοί της μαγείας (γνωστοί ως “wiccan”) γιορτάζουν, κάθε χρόνο με πολλή επιμέλεια, το «Yule» στολίζοντας δέντρα και ανταλλάσσοντας δώρα…

Όταν οι διωγμοί σταμάτησαν
και ο Χριστιανισμός έγινε η «επίσημη θρησκεία» της αυτοκρατορίας, οι ηγέτες της Εκκλησίας προσπάθησαν να απορροφήσουν και να δώσουν ένα εντελώς νέο, «χριστιανικό» περιεχόμενο στις γιορτές αυτές και σε πανάρχαια λατρευτικά έθιμα.
Έτσι τώρα δεν λατρεύεται ο Ανίκητος Θεός Ήλιος των Ρωμαίων, αλλά ο "Ήλιος της Δικαιοσύνης" (Μαλαχίας 4:2) που είναι ο Χριστός, το "φως του κόσμου" (Ιωάν. 8:12).

Από τη Δύση ο εορτασμός της Γεννήσεως στις 25 Δεκεμβρίου
πέρασε και στην Ανατολή γύρω στο 376 μ.Χ.

Το 386 ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρότρυνε την εκκλησία της Αντιόχειας να συμφωνήσει στην 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Γέννησης.

Με τον χρόνο επεκράτησε σε όλο τον χριστιανικό κόσμο εκτός της Αρμένικης Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνεχίζει τον συν εορτασμό με τα Θεοφάνια.


"Έθιμα Χριστουγέννων"

Πέρα από την εορτή αυτή καθ' εαυτή όλα, σχεδόν, τα "Χριστουγεννιάτικα έθιμα", εκτός από τον στολισμό της φάτνης, έχουν όλα ειδωλολατρική προέλευση.
Τα λουλούδια και τα κλαδιά με τα πράσινα φύλλα προέρχονται από τους Ρωμαίους.

Ο κισσός το πουρνάρι και η δάφνη προήλθαν από τις ειδωλολατρικές γιορτές των Σαξόνων.

Το γκι (ιξός) που κρεμάνε σε πόρτες και παράθυρα δεν είναι τίποτε άλλο από το μαγικό φυτό που συμβόλιζε την ειρήνη και την ελπίδα κατά τους Κέλτες ιερείς, τους Δρυίδες.

Σε πολλές χώρες τα αρχαία παγανιστικά έθιμα έχουν επιβιώσει και έχουν συνδεθεί ιδιαίτερα με την εορτή των «Χριστουγέννων», που είναι η γιορτή που είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορτωμένη με κάθε λογής έθιμα.

Σε μερικές βρετανικές περιοχές
, π.χ. το έθιμο του γλεντιού σε κήπους με μηλιές την παραμονή των Χριστουγέννων είναι μια παραλλαγή μιας ειδωλολατρικής τελετής.

Αφού σκοτεινιάσει, οι αγρότες πηγαίνουν στα περιβόλια, σχηματίζουν παρέες γύρω από τα παλαιότερα δέντρα και πίνοντας μπύρα τραγουδούν τα κάλαντα.

Πυροβολούν στα κλαριά για να διώξουν τα κακά πνεύματα και πριν από χρόνια άφηναν τριγύρω γλυκίσματα για να καλοπιάσουν τα πνεύματα και να εξασφαλίσουν καλή σοδειά.

Το «χριστουγεννιάτικο δέντρο»
Το έθιμο του δένδρου προήλθε από την Γερμανία όπου οι εκεί πρωτόγονοι λαοί λάτρευαν τα αειθαλή δένδρα που δεν έχαναν τα φύλλα τους το χειμώνα και έτσι τα θεωρούσαν αθάνατα...
Οι αντιλήψεις, βέβαια, σχετικές με «καθαγιασμένα» δένδρα είναι πανάρχαιες.

Παραδείγματος χάριν, ένας παλιός Βαβυλωνιακός μύθος μιλά για ένα αειθαλές δένδρο που φύτρωσε από ένα νεκρό κορμό, (όπου συμβολίζει τον θεό Νιμρόντ), ο σκανδιναβικός θεός Οντίν πιστεύεται ότι παρείχε δώρα σε αυτούς που πλησίαζαν το ιερό του έλατο, ενώ η βελανιδιά ήταν για τους Δρυίδες το ιερό τους δένδρο.

Η παράδοση του στολισμού του δένδρου
είναι Σκανδιναβική καθώς οι βόρειοι λαοί είχαν αφθονία δασών.

Επισήμως πάντως, το πρώτο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δένδρο εμφανίζεται το 1510 στην Ρίγα, πρωτεύουσα της Λετονίας. .
Στην πατρίδα μας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο το έφεραν για πρώτη φορά στην Αθήνα οι Βαυαροί.

ΣΚΕΨΕΙΣ:
Η εορτή των Χριστουγέννων έχει καταντήσει μία εντελώς ΚΕΝΗ από ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ εορτή ενώ αποτελεί μία μία άκρως καταναλωτική εορτή.

Για αυτούς τους λόγους άλλωστε, κράτη, (όπως η Ιαπωνία -φωτο), που δεν είναι χριστιανικά δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να «γιορτάσουν» κι αυτά, στολίζοντας δέντρα, βάζοντας φωτάκια, ντύνοντας αγιοβασίληδες κλπ κλπ.
Από την άλλη πλευρά η συσσώρευση τόσων εθίμων, παραδόσεων και θρύλων (που είναι αλήθεια ότι όλα μοιάζουν «αθώα» και «χαριτωμένα» αν και έχουν ειδωλολατρική προέλευση), είχε ως αποτέλεσμα με το πέρασμα των χρόνων, ο περισσότερος κόσμος στα «χριστιανικά» κράτη, να ασχολείται για ημέρες με τον τύπο και να χάνει την ουσία!

Να στολίσει το δένδρο, να στολίσει το σπίτι, την αυλή, να αγοράσει δώρα, να ετοιμάσει τα δώρα, να μαγειρέψει φαγητά, να μαγειρέψει γλυκά, να μην ξεχάσει το ένα, να μην ξεχάσει το άλλο…
Το πρόβλημα είναι ότι αντί να χαίρεται με την Γέννηση του Ιησού Χριστού, αδιαφορεί για αυτήν και γιορτάζει και χαίρεται(;) για... όλα τα άλλα!
Άλλωστε ο άγγελος είπε εκείνο το βράδυ στους βοσκούς «Σας φέρνω ένα χαρμόσυνο μήνυμα μεγάλης χαράς, που θα είναι σε ολόκληρο τον λαό»
Όχι επειδή θα φάτε καλά, όχι επειδή θα στολίσετε την πόλη σας, όχι επειδή θα πάρετε το «δώρο» για να πάτε να ψωνίσετε, αλλά απλά... «επειδή, σήμερα, στην πόλη του Δαβίδ, γεννήθηκε σε σας Σωτήρας, που είναι ο Χριστός, ο Κύριος» (Λουκάς 2:11).