Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

"Αντίχριστε σε βρήκα!!!" (έτσι νομίζω)


ΟΤσίπρας και ο Ομπάμα δεν είναι βέβαια τα μοναδικά πρόσωπα που «διεκδικούν» τον ρόλο του Αντχρίστου.

Ο κατάλογος των επωνύμων, στο πρόσωπο των οποίων πολλοί αναγνώρισαν τον Αντίχριστο είναι αρκετά μακρύς.

Κατά καιρούς πολλοί νομίζουν ότι ανακάλυψαν τον Αντίχριστο, βλέποντας ορισμένους διάσημους ηγέτες να έχουν κάποια στοιχεία που ταιριάζουν στην εικόνα του Αντιχρίστου.

Αυτό ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Χριστιανισμού, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε νέος ηγέτης που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, κινεί τις υποψίες (σε όσους είναι υποψιασμένοι)


Έτσι τα πιο
γνωστά πρόσωπα που έχουν ακουστεί, μεταξύ άλλων, είναι :

Ο Αντίοχος ο Επιφανής (βασιλιάς της ελληνιστικής αυτοκρατορίας των Σελευκιδών κατά την περίοδο 175-164 π.Χ. ο οποίος πράγματι ήταν μια προτύπωση του Αντιχρίστου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Προφήτης Δανιήλ, καθώς βεβήλωσε το Ναό των Ιουδαίων),

ο Νέρων,

ο Μωάμεθ,

ο Πάπας (σχεδόν κάθε Πάπας, ο εκάστοτε Πάπας ήταν και συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα αγαπητός ως «Αντίχριστος» για τους Προτεστάντες),

Ο Λούθηρος
πρώτος είχε χαρακτηρίσει τον Πάπα Αντίχριστο, γράφοντας το βιβλίο "Adversus execrabilem Antichristi bullam" (Εναντίον της βλάσφημης Βούλας του Αντίχριστου).

Ως αντίποινα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χαρακτηρίζει τον Λούθηρο Αντίχριστο!


Άλλοι που θεωρήθηκαν ως ο «Αντίχριστος¨» ήταν ο Καρλομάγνος,

ο Ναπολέων, (καθώς και οι δύο θέλανε να ενώσουν την Ευρώπη - -ως αναβίωση της Ρωμαϊκής ΑυτοκρατορίαςΟ Καρλομάγνος μάλιστα, ήδη ονόμασε την αυτοκρατορία του «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία»),



ο Μπενίτο Μουσολίνι (Benito Mussolini) - λόγω Ιταλίας, αλλά και… στυλ-,

ο Αδόλφος Χίτλερ (Adolf Hitler) (φυσικά..),

ο Γιόσεφ Στάλιν (Joseph Stalin),


ο Χένρυ Kίσσινγκερ (Henry Kissinger) (λόγω του ρόλου του στην Μ. Ανατολή),




ο Τζων Κέννεντυ (John F. Kennedy) (λόγω της μεγάλης φήμης, αλλά και του ότι στις εκλογές για το Δημοκρατικό κόμμα το 1956, έλαβε 666 ψήφους!

Τόσο σίγουροι ήταν πολλοί ότι αυτός ήταν ο Αντίχριστος, ώστε όταν πυροβολήθηκε στο Dallas,πολλοί περίμεναν το θανάσιμο τραύμα του να γιατρευτεί θαυματουργικά! (Αποκάλυψις 13:3 "Και είδα ένα από τα κεφάλια του (θηρίου) σαν να ήταν πληγωμένο θανατηφόρα· και η θανατηφόρα πληγή του θεραπεύτηκε· και θαύμασε ολόκληρη η γη, που ήταν πίσω από το θηρίο").

Ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας (King Juan Carlos of Spain) - λόγω του ότι είναι βασιλιάς του 10ου μέλους της Ε.Ε. -,


ο Ρόναλντ Ρήγκαν - γιατί είχε τρία ονόματα από 6 γράμματα το καθένα – RonaldWilson Reagan.

Επίσης είχε βίλα στο Χόλιγουντ στην διεύθυνση 666! )

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (Mikhail Gorbachev) - για τον ρόλο του στο να αλλάξει το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, αλλά και λόγω του….σημαδιού στο κεφάλι- ,

ο Μπίλ Κλιντον (William Jefferson Clinton),


ο Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates) (λόγω υπολογιστών),

ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιρακ (Jacques Chirac),



ο Τζωρτζ Μπους, (George Walker Bush)

Για τον Μπους ως Αντίχριστο υπάρχει ειδική (αμερικάνικη) ιστοσελίδα (!!!): www.bushisantichrist.com/

(στις παρακάτω φωτογραφίες κάνοντας, κατά τους επικριτές του, με το χέρι το γνωστό

σατανιστικό χαιρετισμό, αν και η απάντηση από τους υποστηρικτές του είναι ότι αυτό αποτελεί τον χαιρετισμό του Πανεπιστημίου University of Texas Longhorns.

(που σημαίνει μακριά κέρατα) - στο οποίο όμως, (λένε πάλι οι επικριτές) ο Μπους ποτέ δεν πήγε....



ο Βλάντιμιρ Πούτιν, (Vladimir Vladimirovich Putin),

ο Πρίγκηπας William, (που έχει εμφυτεύσει και τσιπ στο σώμα του!!)


o Χαβιέρ Σολάνα (Javier Solana),

ένας από τους νέους ηγέτες αραβικών κρατών κλπ κλπ κλπ.



Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς τους ηγέτες είναι ήδη νεκροί και συνεπώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.


Άλλοι δε κοντεύουν να τερματίσουν την ζωή τους ή να αποχωρήσουν από τα πολιτικά δρώμενα.

Αλλά και άλλοι τέλος που ζούνε ακόμα, μόνο το άκουσμα του ονόματός τους, σε πολλούς ανθρώπους δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα ακόμα και ισχυρές αντιπάθειες.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί με τον πραγματικό Αντίχριστο.

Γιατί τελικά ο Αντίχριστος δεν είναι ένα μυθικό πρόσωπο, ούτε κάποια μορφή που ξεπήδησε από κάποιο βιβλίο τρόμου ή κάποια ταινία θρίλερ, ή από τους στίχους ενός τραγουδιού κάποιου σατανιστικού συγκροτήματος.

Αν και όλα τα παραπάνω έχουν εμπλουτίσει την θεματολογία τους από τον Αντίχριστο.

Τον Αντίχριστο τον αναφέρει η Αγία Γραφή.

Παρουσιάζεται σαν ένας Παγκόσμιος Ηγέτης που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Αυτός θα είναι Ο Ηγέτης.

Αυτός που θα σαγηνεύσει τους πάντες...

Αυτός που περιμένουν οι πάντες.

Αυτός στον οποίον θα υποταχθούν οι πάντες.

Ο Ένας, ο Μεγάλος…

Για τον Ένα τον Μεγάλο που περιμένει ο κόσμος έγραψαν οι Times του Λονδίνου και το αναδημοσίευσε η Απογευματινή το 2000.. Θα το αναφέρουμε σε επόμενο άρθρο...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

"Αντίχριστε σε βρήκα!!!"

Τον "Αντίχριστο" «είδε» στο πρόσωπο του νέου προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξη Τσίπρα, κάποιος ιερέας χωριού της Κορινθίας, ύστερα από καταγγελία που έφθασε στα γραφεία του κόμματος.

Την «ανακάλυψή» του αυτή δεν την κρατάει βέβαια, για τον εαυτό του, αλλά το φωνάζει από άμβωνος, προκειμένου να ενημερώσει (και να προφυλάξει;) τους πιστούς του.

Στην διαπίστωσή του αυτή κατέληξε ο παραπάνω ιερέας, στηριζόμενος, προφανώς, στην ηλικία του νεαρού προέδρου (33 ετών, ηλικία την οποία είχε κατά τον θάνατό του, ο Ιησούς Χριστός και όπου, κατά κάποια φήμη ή παράδοση που δεν στηρίζεται στην Αγία Γραφή, θα είναι η ηλικία και του Αντιχρίστου όταν αυτός εμφανισθεί) στην δήλωσή του ότι δεν πιστεύει στον Θεό, αλλά κυρίως, στην ξαφνική εκτόξευση της δημοτικότητάς του.

Κάτι παρόμοιο όμως συμβαίνει και στις ΗΠΑ όπου πολλοί αμερικανοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι «Αντίχριστος» βρίσκεται στην δική τους χώρα και μάλιστα είναι πιθανόν να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Πρόκειται φυσικά, για τον Μπαράκ Ομπάμα (Barack Hussein Obama), τον Αφροαμερικάνο γερουσιαστή του Ιλινόις και υποψήφιο από το Δημοκρατικό Κόμμα για τις προεδρικές εκλογές.

Η εμμονή πολλών Αμερικανών «αντιχριστολόγων» με τον αποκαλούμενο από κάποιους «μαύρο Κέννεντυ», Ομπάμα, στηρίζεται και αυτή στο νεαρό της ηλικίας του (όχι όμως και τόσο όσο του δικού μας Τσίπρα), στην γοητεία που ασκεί σε πολλούς ψηφοφόρους του, (οι οποίοι πολλές φορές παραληρούν!), αλλά και σε άλλα περίεργα όπως σε υποτιθέμενη «προφητεία» του Νοστράδαμου περί κάποιου «Μαμπούς» (Mabus), όπου εικάζεται ότι είναι το όνομα του Αντιχρίστου!

Γίνεται λοιπόν ο εξής συνειρμός: Mabus = Obama-bush, δηλαδή μετά τον Μπους ακολουθεί ο Ομπάμα!

Τώρα πως παρόλα αυτά, στο λογοπαίγνιο αυτό, προηγείται το όνομα του Ομπάμα και ακολουθεί αυτό του Bush, ο οποίος για να βολέψει μετατρέπεται σε Βus…., μάλλον αυτό δεν απασχολεί τους κυνηγούς αντιχρίστων!!!

Το θέμα πάντως πήρε αρκετά μεγάλη έκταση, αφού αναγκάστηκε να ρωτήσει ο δημοσιογράφος του CNN, Glen Beck, τον γνωστό τηλευαγγελιστή John Hagee εάν πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος...!!!

(Η απάντηση ήταν αρνητική).

Δείτε το βίντεο


Οι φίλοι του Ομπάμα δεν έκατσαν φαίνεται, με σταυρωμένα τα χέρια και πέρασαν στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την Χίλαρι Κλίντον ότι αυτή είναι ο Αντίχριστος!!!!

Σου λέει αφού ο Αντίχριστος μπορεί να είναι έγχρωμος, γιατί να μην είναι και γυναίκα;;; - Οπότε έχουμε την Αντίχριστο!!!!)

Περισσότερα για τον Αντίχριστο και τα διάφορα πρόσωπα που - ανά τους αιώνες - έχουν κάνει πολλούς να αναφωνούν ότι βρήκαν επιτέλους τον Αντίχριστο, σε επόμενο άρθρο.....

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Μνήμες και παραδείγματα από το ΄21


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, (1770-1843), γνωστός και ως "Γέρος του Μοριά", κορυφαία μορφή του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού, ήταν άνθρωπος που πίστευε στον Θεό.

Χαρακτηριστική έμεινε η φράση του "Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος. Και ο Θεός δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του!"
(βλέπε το βίντεο στο τέλος...)

Επίσης στον λόγο του στην Πνύκα προς τους νέους, τόνισε ότι οι Έλληνες όταν ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ της Πατρίδας.

Σε καιρ
ούς που η πίστη στον Θεό και στον Χριστό χλευάζεται, πολεμιέται ή και καπηλεύεται, ας θυμηθούμε τον αυτόν τον ιστορικό, αλλά και διαχρονικό λόγο αυτού του απλού, αλλά συνάμα σοφού ήρωα του ΄21 (...και ας κλάψουμε για την σημερινή βαθιά πτωχεία μας σε πρόσωπα-ιδέες-ιδανικά) :

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

Eδημοσιεύθη εις την εφημερίδα "ΑΙΩΝ" εις τας 13 Νοεμβρίου 1838 με το ακόλουθον χρονικόν:
"Κατά την 7 'Οκτωβρίου ο στρατηγός Θ. Κολοκοτρώνης, σύμβουλος εν ενεργεία, επισκεφθείς το Ελληνικόν Γυμνάσιον της καθέδρας ηκροάσθη μίαν και ημίσειαν ώραν τον πεπαιδευμένον γυμνασιάρχην κ. Γεννάδιον παραδίδοντα. Ενθουσιασθείς και από την παράδοσιν και από την θέαν τοσούτων μαθητών είπε προς τον Γεννάδιον, την οποίαν συνέλαβεν επιθυμίαν του να ομιλήση, ει δυνατόν, και ο ίδιος προς τους νέους μαθητάς. Την πρότασίν του αυτήν απεδέχθη ο κ. Γυμνασιάρχης με την μεγαλυτέραν ευχαρίστησαν και προσδιόρισε την 10ην ώραν της επιούσης ως ημέρας εορτασίμου. Αλλά το πλήθος των μαθητών και ή στενότης του Γυμνασίου παρεκίνησε τους διδασκάλους να εξέλθωσιν εις την Πνύκα, ως μέρος ευρύχωρον και μεμακρυσμένον οπωσούν. Την επαύριον, δυο απεσταλμένοι μαθηταί επροσκάλεσαν από της οικίας του τον στρατηγόν Κολοκοτρώνην εις την Πνύκα. Οι κάτοικοι των Αθηνών ηγνόουν μέχρις εκείνης της στιγμής την περίστασιν ταύτην. Άμα ή φήμη διεδόθη, συνέρρευσε πλήθος διαφόρων επαγγελμάτων και τάξεων άνθρωποι. Ο δε στρατηγός Κολοκοτρώνης, περιτριγυρισμένος και από τους μαθητάς και από τούτους επί του βήματος της Πνυκός ομίλησε τον ακόλουθον λόγον, του οποίου εγγυώμεθα το ακριβές, καθ' όσον δυνάμεθα να ενθυμηθώμεν".


"Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των.

Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος μας και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμομε συμπερασμούς και διά την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα.

Και διά τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, διά ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας.

Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.

Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο.

Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφ' ου ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιο του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα.

Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς και ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητας και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμει τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοιαν και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, διά να αλλάξει ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον έναν έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε.


Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες (προεστοί) εις όλα τα μέρη.

Η τρίτη τάξις, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμέρα χειρότερα, διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού.

Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές όπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε ήμέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχαινε.

Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς όπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποιους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποιαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν ή Εταιρεία.

Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;", άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, ή γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή ή ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη.

Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν αρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!.

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάμομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει.

Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ίσως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας.

Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ' επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.

Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ' η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε.

Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.

Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και τα μπιλιάρδα. Να δοθείτε εις τας σπουδάς σας και καλύτερα να κοπιάσετε ολίγον, δύο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι εις το επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσαρους - πέντε χρόνους τη νεότητά σας, και να μείνετε αγράμματοι.

Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματα σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων, και κατά την παροιμία, "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε". Η προκοπή σας και ή μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο διά το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας [καλό].

Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος, και διά τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοί σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, διά να ωφεληθείτε από τα περασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχόνοιας, την οποίαν να αποστρέφεστε, και να έχετε ομόνοια.

Εμάς μη μας τηράτε, πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθεί η νύκτα και η αυριανή ήμέρα.

Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε και διά να γίνει τούτο πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία!

Τελειώνω το λόγο μου.
Ζήτω ο βασιλεύς μας Όθων!
Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι!
Ζήτω ή ελληνική νεολαία! "


# Οι φωτογραφίες είναι από το "Σπίτι του Κολοκοτρώνη" στο χωριό Λιμποβίσι Αρκαδίας.
Κυνηγημένος από τους Τούρκους, ο Γενάρχης των Κολοκοτρωναίων Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης έφθασε και εγκαταστάθηκε στο Λιμποβίσι τριακόσια χρόνια πριν την Επανάσταση. Εδώ έζησαν οι 12 γενιές των Κολοκοτρωναίων.
Σήμερα το Λιμποβίσι είναι ακατοίκητο, αλλά στο χωριό υπάρχει ανακαινισμένο το σπίτι του Κολοκοτρώνη το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο. Το ανακαινισμένο κτίριο είναι αντίγραφο κτισμένο δίπλα στο παλιό σπίτι, το οποίο σήμερα, είναι ερείπιο.

Παρακάτω ένα απόσπασμα από την βραβευμένη ελληνική ταινία του 1971 "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" (Σκηνοθεσία Ερρίκος Ανδρέου)

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ισραήλ και προφητείες


Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ (Angela Merkel), έφτασε την Κυριακή στο Ισραήλ όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη με αφορμή την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Η Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες (ShimonPeres), μετέβησαν στο κιμπούτς του Σντε Μπόκερ, στην έρημο Νεγκέβ, όπου έχει ταφεί ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ Δαβίδ Μπεν-Γκουριόν (David Ben Gurion) που εργάστηκε για την αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ και Γερμανίας.

Η Γερμανία, είπε η Μέρκελ, έχει συνείδηση των απειλών που αντιμετώπισε το Ισραήλ στα 60 χρόνια της ύπαρξής του, έχει «παντοτινή ευθύνη» ως προς το εβραϊκό κράτος και θα ήταν πρόθυμη να συμβάλει στον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και σε μια λύση δύο κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο.

Οι δύο χώρες εγκαινίασαν τις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις μόλις το 1965 μετά από έντονη διαμάχη.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πριν από 60 περίπου, χρόνια, στις 14 Μαΐου 1948, στο Δημοτικό Μουσείο του Τελ Αβίβ, το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο ανακήρυξε την δημιουργία του Ισραήλ, και όρκισε πρόεδρο τον Χάιμ Βάιζμαν και πρωθυπουργό τον σιωνιστή ηγέτη, Δαβίδ Μπεν-Γκουριόν.

Στις 16:00 η ώρα ο David Ben Gurion, εκφώνησε την διακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Μετά όλοι έψαλλαν συγκινημένοι τον εθνικό Ύμνο του Ισραήλ το γνωστό Hatikva...

Τον καιρό εκείνο 600.000 Ιουδαίοι ζούσαν πάλι στους Άγιους Τόπους, ενώ οι Άραβες αριθμούσαν 1.320.000.

Απερίγραπτη χαρά διακατείχε τον λαό, καθώς ύστερα από 2.000 χρόνια υπήρχε πάλι για τους Εβραίους δικό τους ξεχωριστό κράτος.

Παράλληλα, ένας μυστικός Ισραηλινός στρατός, ο Χάγκαναχ, που σχηματίστηκε στα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα παρουσιάζεται πλέον ως ο τακτικός στρατός του κράτους του Ισραήλ.

Ο Χάγκαναχ ήταν εξοπλισμένος με όπλα τελευταίας τεχνολογίας προερχόμενα από Αγγλία και Αμερική.

Παράλληλη δράση είχε και η εξτερμιστική, σιωνιστική παραστρατιωτική οργάνωση Ιργκούν (Irgun).

Ήδη μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το σιωνιστικό κίνημα (που είχε ιδρυθεί το 1897 στην ελβετική πόλη Βασιλεία, από τον Theodor Herzl, με σκοπό την ίδρυση του Ισραήλ), απαίτησε την δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου εβραϊκού κράτους, ενώ ανέλαβε την παράνομη μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη, την οποία προσπαθούσαν να σταματήσουν οι Βρετανοί.

Αμέσως μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους Άραβες, που απέρριψαν το σχέδιο, και τους Ισραηλινούς.

Στις 15 Μαΐου, μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση της ανεξαρτησίας, άρχισε ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος , όταν πέντε αραβικά έθνη (Ιορδανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Συρία και Λίβανος) επιτέθηκαν στο Ισραήλ.

10 μήνες μετά το Ισραήλ είχε νικήσει.

Δείτε το βίντεο για την γέννηση του κράτους Ισραήλ

Μέτα τον πόλεμο, το Ισραήλ είχε κατακτήσει αρκετή γη, αλλά η παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ βρισκόταν στην κατοχή των Ιορδανών.

Ακολούθησε η κρίση του Σουέζ το 1956.

11 χρόνια, το 1967, αργότερα ήρθε ο Πόλεμος των Έξι Ημερών.

Ονομάστηκε έτσι γιατί ακριβώς διήρκεσε 6 μόλις ημέρες, από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 1967.

Στις 7 Ιουνίου, ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές και στρατεύματα τεθωρακισμένων ανακατέλαβαν την παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη. Ιδιαίτερα όταν φτάνουν στα τείχη της αρχαίας πόλης.

(Στην φώτο οι Ισραηλινοί στρατιώτες στα τείχη το 1967 και οι ίδιοι σήμερα..)

Ο ανώτατος στρατιωτικός ραββίνος Schlomo Goren, αναφωνεί: «Μπήκαμε στη μεσσιανική εποχή!»

Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις βέβαια, δεν έχουν τελειωμό. Το 1973 είναι ο πόλεμος του Γιόμ Κιπούρ.

Στις 26 Μαρτίου 1979 υπογράφεται στο Camp David, συμφωνία που όριζε πως το Ισραήλ δεχόταν να αποσυρθεί από το Σινά και ύστερα από την Λωρίδα της Γάζας και την δυτική όχθη. Το δεύτερο μέρος δεν εφαρμόστηκε ποτέ από το Ισραήλ.

Εν συνεχεία ακολούθησαν ο πόλεμος του Λιβάνου το 1982, καθώς και η Ιντιφάντα, συνεχιζόμενη ένοπλη εξέγερση των Παλαιστινίων του Ισραήλ που ξεκίνησε το 1987.

Στις 11 Απριλίου του 1996, πραγματοποιείται η Σφαγή της Κανά που έμεινε γνωστή ως Qana massacre. Ο Ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κανά του Λιβάνου, όπου υποτίθεται πως υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι.
Η αποτυχία ήταν παταγώδης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100 παιδιά.

Στο θέαμα οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός κατέρρεαν μπροστά στις κάμερες, ενώ ο ΟΗΕ δεν τιμώρησε ποτέ το Ισραήλ για αυτή την πράξη. (Στην φωτο μία μικρή που διασώθηκε από την σφαγή - άλλες φωτογραφίες δεν έχω την δύναμη να βάλω...)

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Για πολλούς μελετητές της Αγίας Γραφής, η επιστροφή των Ισραηλιτών συνδέεται με αρκετές προφητείες της Βίβλου.

Μάλιστα, ορισμένοι, κυρίως προτεστάντες συγγραφείς και θεολόγοι, αποκαλούν το Ισραήλ "τον δείκτη στο κοσμικό ρολόι του Θεού"...

Ανάλογα με το τι συμβαίνει στο Ισραήλ και πως εξελίσσονται τα πράγματα, ερμηνεύουν το πόσο κοντά ή μακριά είναι η ώρα της Δεύτερης Έλευσης του Χριστού και της συντέλειας των πάντων.

Ήταν προφητευμένο σε πολλά σημεία του Λόγου του Θεού:

«Ακούστε, έθνη, τον λόγο τού Κυρίου...και πείτε: Αυτός που διασκόρπισε τον Ισραήλ, θα τον συγκεντρώσει, και θα τον φυλάξει, όπως ο ποιμένας το ποίμνιό του». (Ιερεμίας 31:10)

και «Και πες τους: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός. Δέστε, εγώ θα πάρω τούς γιους Ισραήλ από το μέσον των εθνών όπου πήγαν, και θα τους συγκεντρώσω από παντού, και θα τους φέρω στη γη τους. Και θα τους κάνω έθνος μέσα στη γη, επάνω στα βουνά τού Ισραήλ» (Ιεζεκιήλ 37:21)

Η επιστροφή του λαού Ισραήλ, μετά από μία περίοδο 2000, περίπου, ετών και η κατάληψη της Ιερουσαλήμ αναθέρμαναν την αρχαία επιθυμία για το χτίσιμο του τρίτου Ναού.

Ο τρίτος Ναός συνδέεται με την εμφάνιση του «Μεσσία»...

Ο 3ος ΝΑΟΣ των ΙΟΥΔΑΙΩΝ...

Το καύχημα των Ιουδαίων ήταν ο ένδοξος Ναός στην Ιερουσαλήμ.

Όμως ο Ιησούς είχε πει προφητικά : «.ΚΑΙ όταν ο Ιησούς βγήκε έξω, αναχωρούσε από το ιερό· και ήρθαν κοντά του οι μαθητές του για να του επιδείξουν τις οικοδομές τού ιερού. 2 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Δεν βλέπετε όλα αυτά; Σας διαβεβαιώνω, δεν θα αφεθεί εδώ πέτρα επάνω σε πέτρα, που δεν θα καταγκρεμιστεί». (Ματθαίος 24;1,2)

Για την
Ιερουσαλήμ, ο Ιησούς Χριστός είχε πει: «…Και θα πέσουν με στόμα μάχαιρας, και θα φερθούν αιχμάλωτοι, σε όλα τα έθνη· και η Ιερουσαλήμ θα είναι πατούμενη από τα έθνη, μέχρις ότου εκπληρωθούν οι καιροί των εθνών» (Λουκάς 21:24).

Οι Ιουδαίοι είχανε εκλέξει… «..Οι συμπολίτες του, όμως, τον μισούσαν, και έστειλαν πίσω απ' αυτόν πρέσβεις, λέγοντας: Δεν θέλουμε να βασιλεύσει αυτός επάνω σε μας.».(Λουκάς 19:14) και «..Και απαντώντας ολόκληρος ο λαός, είπε: Το αίμα του ας είναι επάνω μας, και επάνω στα παιδιά μας.». (Ματθαίος 27:25).

Το 66 μ.Χ. οι Ιουδαίοι επαναστάτησαν κατά των Ρωμαίων. Στις 10 Αυγούστου του 70 μ.Χ. ο στρατηγός Τίτος, γιος του αυτοκράτορα Βεσπασιανού κατέλαβε την πόλη και έκαυσε το Ναό, φόνευσε 600.000 Ιουδαίους και απήγαγε τα σκεύη του Ναού.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 132 μ.Χ. οι Ιουδαίοι ξανά επαναστάτησαν υπό την ηγεσία του Μπάρ- Κοχεμπά (σημαίνει : γιός αστέρι), ο οποίος που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας.

Ο αυτοκράτορας Ανδριανός έστειλε τον Σεβήρο, ο οποίος με μεγάλη αγριότητα κατέπνιξε την επανάσταση, αροτρίασε, κυριολεκτικά, την Ιερουσαλήμ, της άλλαξε το όνομά της και την μετονόμασε Aelia Capitolina, την μετέβαλε σε ελληνορωμαική πόλη, απαγόρευσε την διδασκαλία του Μωσαικού Νόμου, έκτισε Ναό του Δία στο όρος Σιών και έδιωξε όλους τους Ιουδαίους.

Για τον λαό Ισραήλ ξεκινούσε η μακρά πορεία της διασποράς και των διωγμών...

Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ, το 1967, ο πόθος όλων πλέον είναι ένας:

«Να ξαναχτιστεί ο Ναός!»

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ορθόδοξοι Ιουδαίοι προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα ως εξής : «Είθε με το θέλημά Σου, χτιστεί γρήγορα ο Ναός στις ημέρες μας».

Σ’ ένα γκάλοπ σχετικά με το κτίσιμο του Ναού ένα ποσοστό 58% των Εβραίων ήταν θετικό στην ιδέα αυτή, την ώρα που το 1983 το ποσοστό αυτό ήταν 18%...


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

Παράλληλα, ζωηρό ενδιαφέρον για το κτίσιμο του 3ου Ναού δείχνουν οι λεγόμενοι "Χριστιανοί Σιωνιστές"...

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές που ανήκουν σε Ευαγγελικές & Πεντηκοστιανές Εκκλησίες, (κυρίως σε ΗΠΑ και Καναδά), και κατά τον αιδ. Τζέρι Φάλουελ (Jerry Falwel 1933-2007 - φώτο) αριθμούν 70 εκατομμύρια (!!!) εκφράζουν την άνευ όρων υποστήριξή τους (με τρόπο απόλυτο και φανατικό) στο σύγχρονο κράτος του Ισραήλ.

Ο βασικός κορμός του Χριστιανικού σιωνισμού(Christian Zionism), - που γεννήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία τον 19ο αιώνα, μεταξύ των "Πουριτανών", μετατοπίσθηκε στις ΗΠΑ και αύξησε την επιρροή του μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ -, είναι η πίστη ότι ο λαός Ισραήλ παραμένει ο «περιούσιος» λαός του Θεού, ενώ η Χριστιανική Εκκλησία είναι απλώς μία «παρένθεση» στο σχέδιο του Θεού.

Χρησιμοποιούν κατά κόρον το χωρίο από το βιβλίο της Γένεσης 12:3 που αναφέρεται στον Αβραάμ «και θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και θα καταραστώ εκείνους που σε καταριούνται· και μέσα από σένα θα ευλογηθούν όλες οι φυλές τής γης.", το οποίο κατ’ αυτούς ερμηνεύεται ότι οι χριστιανοί πρέπει συνεχώς να«ευλογούνε» τον Ισραήλ με κάθε τρόπο, για να έχουν την εύνοια του Θεού...

Γι’ αυτό κινητοποιούν τους πιστούς τους, βοηθάνε οικονομικά αλλά και με άλλους τρόπους το κράτος του Ισραήλ.

Φτάνουν στο σημείο μάλιστα, να επικροτούν κάθε ενέργεια του ισραηλινού κράτους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Έτσι υποστηρίζουν τους εποικισμούς, τις ισοπεδώσεις των σπιτιών ή και των χωριών των Παλαιστινίων, την άσκηση βίας από τον στρατό, ακόμα και τις δολοφονίες και τους βομβαρδισμούς (!)

Όλα είναι αποδεκτά, προκειμένου να μείνει ο Ισραήλ στην γη που τους έδωσε ο Θεός...

Ο Pat Robertson, ένας από τους μεγαλύτερους ευαγγελικούς ηγέτες είπε: «Η κυριαρχία του Ισραήλ στην Αγία Γη πρέπει να διατηρηθεί με κάθε κόστος».

Την περίοδο που οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν τον Λίβανο, (στην απίστευτη αυτή φωτογραφία, ισραηλινά κοριτσάκια γράφουν μηνύματα (!!!) πάνω στους πυραύλους που θα εκτοξεύσει ο Ισραηλινός στρατός και πολλοί θα κτυπήσουν αμάχους.....) ο αιδεσιμότατος Τζον Χέιτζι ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον μαζί με 3.500 ευαγγελικούς για την πρώτη ετήσια διάσκεψη της νέας οργάνωσης, «Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ».

Σε δείπνο με τον Ισραηλινό πρέσβη, ζήτησε από τους παρευρισκομένους να μεταφέρουν το παρακάτω μήνυμα στα μέλη του Κογκρέσου «Να τους πείτε να αφήσουν το Ισραήλ να κάνει τη δουλειά του και να καταστρέψει τη λιβανική Χεζμπολάχ».

Χαρακτήρισε δε την υποστήριξη προς το Ισραήλ, «εξωτερική πολιτική του Θεού»….


Για τον 3ο Ναό που ετοιμάζεται θα τα ξαναπούμε....