Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Ετοιμαστείτε για την επέλαση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"...

Δύο ειδήσεις με νόημα...

Ακατάλληλη είναι η μητέρα να μεγαλώσει το παιδί της, εξαιτίας της χριστιανικής της πίστης, ισχυρίζεται η λεσβία πρώην συμβία της!

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βερμόντ (ΗΠΑ) οδηγήθηκε η πρωτόγνωρη –στα χρονικά-υπόθεση που αφορά Αγωγή λεσβίας γυναίκας με την οποία διεκδικεί το παιδί από την βιολογική μητέρα, με την οποία συζούσε, πριν η τελευταία διακόψει την ομοφυλοφιλική σχέση, λόγω του ότι έγινε χριστιανή.

Πριν από σαράντα χρόνια, μία τέτοια ιστορία θα ήταν απλά απίστευτη...

Η Janet Jenkins, επιδιώκει λοιπόν, να πάρει την πλήρη κηδεμονία της 6 χρονης σήμερα Ισαβέλλας, καθώς όπως ισχυρίστηκε η Lisa Miller (η βιολογική μητέρα) (φωτο) δεν είναι πλέον κατάλληλη για μητέρα λόγω της «χριστιανικής ανατροφής» με την οποία θέλει να μεγαλώσει το παιδί.

Η Lisa Miller και η Janet Jenkins, ενώθηκαν σε μια «αστική ένωση» (civil union) (κάτι σαν "Συμβόλαιο Συμβίωσης" για τους ομοφυλόφιλους) στο Βερμόντ το 2000, ενώνοντας τις ζωές τους αλλά και τα επώνυμά τους.

Τον Απρίλιο του 2002, η Janet Miller-Jenkins έκοψε τον ομφάλιο λώρο της Lisa Miller-Jenkins η οποία γέννησε ένα κοριτσάκι, το οποίο είχε συλλάβει με την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης, (από άγνωστο δότη σπέρματος) στο Frederick County, της Virginia.

Το ζευγάρι μετακόμισε στο Δυτική Βερμόντ για να μεγαλώσουν την μικρή Ισαβέλλα, η οποία έμαθε να φωνάζει την Lisa "Mommy" (μαμάκα) και την Janet "Mama" (μαμά)...

Ο Mathew Staver, (φωτο) επικεφαλής της χριστιανικής νομικής εταιρίας "Liberty Counsel" ( http://lc.org/index.cfm), δήλωσε ότι ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στο μέλλον του παιδιού, αλλά και στην κυριαρχική εξουσία της συγκεκριμένης Πολιτείας καθώς και στις αξίες πάνω στις οποίες οι χριστιανοί γονείς λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο Staver είπε ότι θα ήταν τραγικό λάθος το Δικαστήριο αφήσει να περιφέρεται η μικρή Ισαβέλλα σαν ένα «πολιτικό τρόπαιο» της ομοφυλοφιλικής κοινότητας του Βερμόντ".


"Αυτή
η υπόθεση είναι εξαιρετικά σημαντική", είπε. "Το μέλλον της Ισαβέλλας θα είναι είτε να παραμείνει μαζί με την βιολογική της μητέρα, την Lisa Miller, ή ενδεχομένως να αποξενωθεί από τη μαμά της και να εγκατασταθεί σε ένα «λεσβιακό νοικοκυριό»…

Η υπόθεση αυτή είναι επίσης σημαντική, επειδή οι Πολιτείες πρέπει επίσης να έχουν την κυρίαρχη εξουσία να διατηρήσουν την πολιτική πάνω στο θεσμό του γάμου, ως την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας, απορρίπτοντας τις ενώσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Αν όμως η Πολιτεία της Βιρτζίνια χάσει την κυριαρχική εξουσία, τότε η κυριαρχία και των άλλων Πολιτειών τίθενται σε κίνδυνο», είπε.


"Αυτή η υπόθεση θα καθορίσει αν μια γυναίκα, που είναι η λεσβία πρώην συμβία της Lisa Miller, θα μοιραστεί την επιμέλεια της Ισαβέλλας, κόρης της Λίζα," έγραψε ο Matt Barber, διευθυντής για τα πολιτιστικά θέματα της οργάνωσης " Γυναίκες που Ενδιαφέρονται για την Αμερική" (Concerned Women for America).

"Η γυναίκα αυτή (Janet Jenkins) δεν είναι ούτε γονέας λόγω υιοθεσίας, ούτε είναι εκείνη που σχετίζεται βιολογικά με την Ισαβέλλα. Στην πραγματικότητα είναι εντελώς ξένη με το κοριτσάκι.

"Η Ισαβέλλα, που είναι πλέον 6 ετών, έχει να δει αυτήν τη γυναίκα από τότε που ήταν 17 μηνών. " είπε ο Barber.


Η σχέση των δύο γυναικών διακόπηκε όταν η Miller έγινε χριστιανή και από τότε η Jenkins άρχισε να της συμπεριφέρεται άσχημα κα να την βρίζει.

Η Miller, η οποία δηλώνει ότι δεν είναι πλέον λεσβία, ζει με την κόρη της στη Βιρτζίνια.

Η Jenkins (φωτο) ισχυρίζεται ότι η χριστιανική πίστη της Miller είναι «ανθυγιεινή» και «επιβλαβής» για την Ισαβέλλα..!!!

"Αυτό είναι αλήθεια. Η Janet Jenkins, όπως γράφτηκε στα πρακτικά κατώτερου Δικαστήριο του Βέρμοντ, (που αναγνώρισαν την Miller ως μοναδικό γονέα) υποστήριξε ότι το γεγονός ότι η Lisa προσεύχεται για την κόρη της και την πρόοδό της, ακόμα και ότι προσεύχεται για την Janet, δεν είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Ισαβέλλας. Επειδή η Lisa προσεύχεται για την κόρη της, και της λέει να προσεύχεται να γίνει το θέλημα του Θεού, η Jenkins έχει την άποψη ότι ο… χριστιανισμός είναι επιβλαβής για τα παιδιά" δήλωσε ο Staver στο WorldNetDaily.


Πριν από σαράντα χρόνια, η ιδέα ότι μία λεσβία θα προσπαθούσε να επιδιώξει να χαρακτηρισθεί μια μητέρα «ακατάλληλη» λόγω της επιθυμίας της να ανατραφεί η κόρη της χριστιανικά θα ήταν αστείο.

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ξέραμε το «με νύχια και με δόντια» νομικό σπρώξιμο για την αύξηση των δικαιωμάτων και προνομίων εκείνων των ατόμων που έχουν επιλέξει ένα συγκεκριμένο "lifestyle".

Και αν ένα συγκεκριμένο "lifestyle" ευνοείται και πάει να γίνει καθεστώς, ποιος μπορεί να αποτρέψει άλλους "τρόπους ζωής" από το να αποκτήσουν και εκείνοι νομική υπόσταση;....

Η Παιδοφιλία ήδη έχει (στις ΗΠΑ) τον πρωταθλητή της, που λέγεται «NAMBLA» (North American Man Boy Love Association = ΒορειοΑμερικάνικος Σύνδεσμος «Αγάπη Άνδρα Αγοριού»!!!).

Στην φωτογραφία βλέπετε διαμαρτυρία του "Συνδέσμου" από το 1982...
Και από κάτω το... περιοδικό τους!!!

Είναι απλά θέμα χρόνου οι «κύριοι» αυτοί να προσφύγουν, με την σειρά τους, στα δικαστήρια της χώρας διαμαρτυρόμενοι για διακρίσεις εις βάρος του δικού τους "lifestyle".

Ή ακόμα και εκείνοι οι - για πολλά χρόνια ταλαιπωρημένοι - «λάτρεις των ζώων» που και εκείνοι επιζητούν μία νομική κάλυψη για τα κτηνοβατικά τους γούστα....

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του άρθρου είναι μετάφραση από το :

http://deathby1000papercuts.blogspot.com/2008/04/lesbian-alleges-mother-is-unfit-because.html

Με μήνυμά της, στις 24 Ιουνίου, στο blog της η Lisa Miller, αναφέρει ότι τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο του Βερμόντ της έδωσε την πλήρη κηδεμονία της μικρής Ισαβέλλας και όρισε τις ημέρες που θα μπορεί η Jekins να επικοινωνεί και να βρίσκεται μόνη της με την μικρή.

Η διεύθυνση του μπλογκ είναι : http://imgodschild.wordpress.com/

Η Miller ευχαριστεί τον Θεό για την έκβαση της δίκης, αν και την πληγώνει το γεγονός ότι η Jekins έχει πλέον το δικαίωμα να έρχεται και να παίρνει την κόρη της. "Είναι σαν ο οποιοσδήποτε περαστικός, να έρχεται και να παίρνει μαζί του το παιδί μου" λέει ...

Στην μικρή της ομολογία (Testimony) στο blog της η Miller αναφέρει πως ο Θεός της έδωσε Χάρη και την ελευθέρωσε από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία.

Καταλήγει με το εξής χωρίο της Καινής Διαθήκης:
"Ας πλησιάζουμε, λοιπόν, με παρρησία στον θρόνο τής χάρης, για να πάρουμε έλεος, και να βρούμε χάρη προς βοήθεια σε καιρό ανάγκης". (Εβραίους 4:16)



Χριστιανή υπάλληλος απολύθηκε επειδή προσπάθησε να βοηθήσει λεσβία!

Η Marcia Walden, Χριστιανή - κατά την πίστη- και κοινωνική σύμβουλος που εργαζόταν στα «Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων» (Centers for Disease Control and Prevention - CDC), απολύθηκε έπειτα από οδηγίες κρατικών επισήμων επειδή προσπάθησε να βοηθήσει λεσβία παραπέμποντάς την σε κάποιον άλλο σύμβουλο ο οποίος υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε για λογαριασμό της.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις της Walden ήταν σε αντίθεση με τους σκοπούς της ομοφυλόφιλης πελάτισσας για επανασύνδεση της ομοφυλοφιλικής σχέσης της και γιαυτό την παρέπεμψε σε άλλο σύμβουλο.


«Μια γυναίκα δεν θα έπρεπε να χάσει τη δουλειά της επειδή απλά και μόνο έδειξε υψηλό επαγγελματισμό. Είναι αντισυνταγματική να τιμωρία της Walden επειδή ακολουθεί τη Χριστιανική της πίστη, ειδικά εφόσον έχει κάνει κάθε προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πιθανού πελάτη.

Η Walden, με το να παραπέμψει τον πελάτη σε άλλο σύμβουλο, αντί να προσπαθήσει να προσφέρει τη δική της συμβουλή σε μια τέτοια κατάσταση ήταν η πιο ηθική κίνηση που μπορούσε γίνει σε κάποιον άνθρωπο που ζητά βοήθεια. Είναι απαράδεκτο να απολύεσαι επειδή τιμάς τις επαγγελματικές και ηθικές υποχρεώσεις σου», δήλωσε εκπρόσωπος της Alliance Defense Fund (AFD) http://www.alliancedefensefund.org/ που έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση για λογαριασμό της κ. Walden.


Τον Αύγουστο του 2007, μια γυναίκα που εργαζόταν στην Computer Sciences Corp. (CSC), ζήτησε βοήθεια από τη Walden που εργαζόταν ως σύμβουλος στο CDC το οποίο είχε αναλάβει ένα συμβουλευτικό πρόγραμμα της «ομοσπονδιακής υπηρεσίας για τη βοήθεια εργαζομένων». Το θέμα στο οποίο ζητήθηκε βοήθεια από τη Walden ήταν η συνέχιση ομοφυλοφιλικής σχέσης.


Η ομοφυλόφιλη γυναίκα δεν αρκέστηκε στην κάλυψη των συμβουλευτικών αναγκών αλλά κατηγόρησε τη Walden ως «ομοφυλοφιλο-φοβική» (homophobic) και είπε στον προϊστάμενό της (Walden) ότι η Walden δεν θα έπρεπε να εργάζεται, εξ΄αιτίας των πεποιθήσεών της και ζήτησε να καταχωρηθούν επίσημα τα παράπονά της εναντίον της.
Στη συνέχεια η Walden υπέστη θρησκευτικού περιεχομένου ερωτήσεις από τους προϊσταμένους της για το γιατί είπε στην ομοφυλόφιλη εργαζόμενη για τις αντικείμενες θρησκευτικές της πεποιθήσεις, και της είπαν στο εξής σε ανάλογες περιπτώσεις να προφασίζεται ότι δεν έχει γενικότερα εμπειρία στην συμβουλευτική ανθρωπίνων σχέσεων και να παραμερίσει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Στη συνέχεια την έθεσαν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, και λίγο μετά την απέλυσαν πρωτού ολοκληρωθεί η έρευνα για το θέμα, επειδή από την CSC είπαν ότι τα αποτελέσματα δεν είχαν σημασία...

(Στην φωτογραφία η σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου - σύμβολο του κινήματος των ομοφυλόφιλων κρέμεται στον ιστό του Δημαρχείου της Βοστώνης, ΗΠΑ. Αν ήταν κάποιο χριστιανικό σύμβολο θα είχε κατεβεί προ πολλού...)

Δύσκολοι καιροί για χριστιανούς... ή αλλιώς...
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ"...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

"Την επόμενη φορά θα κατηγορηθείς για αποστασία αν δεν σταματήσεις με τον Ιησού σου..."

Στο ΙΡΑΝ συνέλαβαν, βασάνισαν και απείλησαν ένα ζευγάρι που πίστεψε στον Χριστό πριν περίπου 3 μήνες.

Αστυνομικοί τους συνέλαβαν στο σπίτι τους, αφήνοντας το 4χρονο κοριτσάκι τους μόνο, άρρωστο και αφύλαχτο, απειλώντας τους ότι θα το βάλουν σε ίδρυμα.

Χριστιανική πηγή από το Ιράν, αναφέρει ότι η 24-χρονη Tina Rad κατηγορήθηκε για «δραστηριότητες ενάντιες στην αγία θρησκεία του Ισλάμ» για διάβασμα της Βίβλου με Μουσουλμάνους στο σπίτι της στην ανατολική Τεχεράνη και για προσπάθεια να τους προσηλυτίσει.

Επίσης ο 31-χρονος σύζυγός της, Makan Arya κατηγορήθηκε για «ενέργειες ενάντια στη δημόσια ασφάλεια»...

Οι αρχές τους κράτησαν για 4 ημέρες σε μια άγνωστη φυλακή, από όπου βγήκαν έχοντας μώλωπες από βαριά χτυπήματα, με την Rad “πολύ άρρωστη” και ανίκανη να περπατήσει, αναφέρει η πηγή.

Η Rad αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης $30,000 και ο σύζυγός της με $20,000.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα για την καταβολή των εγγυήσεων τα έδωσε ο πατέρας του Arya, υπό τον όρο ότι ο γιος του θα χωρίσει τη Rad.

«Την επόμενη φορά μπορεί να κατηγορηθείς και για αποστασία, αν δεν σταματήσεις με τον Ιησού σου», είπε μια αστυνομικός ασφαλείας στην Rad κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, οι Μουσουλμάνοι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν άλλη θρησκεία, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να εκτελεστούν, με την πιθανότητα κάτι τέτοιο να γίνει και υποχρεωτικό.


Η αστυνομία προειδοποίησε τη Rad ότι αν αυτή και ο σύζυγός της συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατ’ οίκον εκκλησία και να κάνουν μαθήματα της Βίβλου, μπορεί να φυλακιστούν για «μεγάλ
ο χρονικό διάστημα» και να χάσουν την κόρη τους.
Αστυνομικός είπε στην Tina κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι αν δεν συνεργαστεί και δεν του πει ονόματα και διευθύνσεις, δεν θα ξαναδεί την κόρη της για πολύ καιρό.

«Την επόμενη φορά που θα σε πιάσουμε, θα χάσεις ολόκληρη την οικογένειά σου για πάντα», αναφέρει πηγή ότι της είπαν, καθώς και ότι θα βάλουν την κόρη τους σε θρησκευτικό ίδρυμα..

Η κατηγορία κατά του Makan Arya για «ενέργειες ενάντια στη δημόσια ασφάλεια» βασίστηκε στο ότι επέτρεψε τη διεξαγωγή μαθημάτων της Βίβλου με Μουσουλμάνους στο διαμέρισμά του και ότι πηγαίνει σε κατ’ οίκον εκκλησία.


Το ζευγάρι εξαναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση ότι δεν θα ξαναπάνε στην κατ’ οίκον εκκλησία τους και ότι δεν θα έχουν καμία επαφή με άλλους Χριστιανούς, διαφορετικά «θα τιμωρηθούν με το Νόμο του Ισλάμ»...

Το ζευγάρι συνελήφθη, μετά από καταγγελία συγγενή του Arya, για τις Χριστιανικές τους δραστηριότητες.
Μετά από τη σύλληψή τους, το ζευγάρι είχε να αντιμετωπίσει τους συγγενείς και τους γείτονες...

Ακόμη, μετά την αποφυλάκισή τους διαπίστωσαν ότι η βιτρίνα του καταστήματος ρούχων που διατηρούν ήταν σπασμένη.

Στις 23/6, ο Arya έλαβε γράμματα τόσο στο μαγαζί όσο και στο σπίτι, ότι πρέπει στη νέα βιτρίνα να αναρτήσει αποδεικτικό υλικό της Ισλαμικής του πίστης...

Πάντως, έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί από το δόγμα που ακολουθεί το ζευγάρι, η σύλληψη και η κακοποίηση τους.


ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Πολλοί χριστιανοί, μέχρι σήμερα, έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα να μιλάνε για Χριστό μέσα στο θεοκρατικό κράτος στο Ιράν.

Τον Οκτώβριο του 2006 εξαφανίστηκε η Fereshteh Dibaj και ο σύζυγός της Reza Montazami, οι οποίοι είχαν την ευθύνη μίας ανεξάρτητης χριστιανικής εκκλησίας στην πόλη Mashhad.

Στην φωτογραφία η Fereshteh Dibaj (δεξιά) και ο σύζυγός της Reza Montazami και η κόρη τους.

Ο Montazami έγινε χριστιανός σε ηλικία 20 ετών.

Η σύζυγός του, Fereshteh, γεννήθηκε σε χριστιανική οικογένεια.

Ο πατέρας της Mehdi Dibaj ήταν γνωστός κληρικός της εκκλησίας Jamiat-e Rabbani Church, που αποτελεί το Ιρανικό παρακλάδι της πεντηκοστιανής εκκλησίας «Assemblies of God».

Πέρασε περισσότερα από 9 χρόνια στην φυλακή και τελικά καταδικάσθηκε, για την πίστη του, σε θάνατο το 1993.

Τελικά απολύθηκε από την φυλακή το 1994, ύστερα από διεθνή κατακραυγή, αλλά λίγους μήνες αργότερα, βρέθηκε δολοφονημένος...

Ήταν ένας από τους, τουλάχιστον, τρεις δολοφονημένους χριστιανούς κληρικούς, που για τον θάνατό τους θεωρούνται υπεύθυνες οι αρχές του Ιράν.

(Στην φωτογραφία Ιρανός χριστιανός - αγνώστων λοιπών στοιχείων -που μαστιγώθηκε, μαζί με την σύζυγό του, λόγω της πίστης του)

Πριν από τον θάνατο του Mehdi, δολοφονήθηκε ο Haik Hovsepian Mehr, (φωτο) Αρμένιος στην καταγωγή και ποιμένας της ίδιας εκκλησίας στην πρωτεύουσα την Τεχεράνη.

Ο Mehr, πριν βρεθεί νεκρός, αγωνιζόταν για την απελευθέρωση του Mehdi, διαμαρτυρόταν για τις διακρίσεις που γίνονταν εις βάρος των χριστιανών στο Ιράν ενώ αρνήθηκε να υπογράψει μία δήλωση με την οποία θα δεσμευόταν ότι δεν θα δεχόταν μουσουλμάνους στην εκκλησία του.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ο Χριστιανισμός, σύμφωνα με την παράδοση, εισήχθη από τον απόστολο Θαδδαίο (Addi) στα μέσα του 1ου αιώνα και μέχρι τον 3ο αιώνα είχαν ιδρυθεί 30 επισκοπές.

Μετά την Σύνοδο της Εφέσου, το 431 μ.Χ., και την καταδίκη του «Νεστοριανισμού» (σύμφωνα με την οποία η ανθρώπινη και η θεϊκή υπόσταση το Χριστού είναι ξεχωριστές και υπάρχουν δύο πρόσωπα σε αντίθεση με το ορθόδοξο δόγμα που διακήρυξε τον Ιησού «Θεόν τέλειον και άνθρωπον τέλειον»), οι Νεστοριανοί κατέφυγαν στην Περσία, όπου ίδρυσαν Εκκλησία.

Το 498 μ.Χ. αποσχίστηκε η Νεστοριανή Περσική Εκκλησία από την Ορθόδοξη και εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη χριστιανική δύναμη πέραν των ορίων της Ρώμης με εντυπωσιακή ιεραποστολική δραστηριότητα, αφού επεκτάθηκε στην Συρία, την Αραβία, την Αίγυπτο, τις Ινδίες και την Κίνα.

Γύρω στο 650 μ.Χ. οι Χριστιανοί ήταν το 40% των Περσών.

Η εισβολή και επικράτηση του Μωαμεθανισμού τον 7ο αιώνα περιόρισε, αλλά δεν έσβησε παντελώς την χριστιανική μαρτυρία.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ιρανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η χριστιανική κοινότητα σήμερα, αριθμεί περίπου 115.000 έως 120.000 πιστούς. Ωστόσο, πριν μερικά χρόνια, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ (UNSR) είχε μιλήσει για 300.000.


Η πλειοψηφία του
χριστιανικού πληθυσμού είναι οι Αρμένιοι και Ασσυρο-Χαλδαίοι. Υπάρχουν επίσης προτεστάντες συμπεριλαμβανομένων των ευαγγελικών εκκλησιών. Η UNSR ανέφερε ότι οι Χριστιανοί που μεταναστεύουν κάθε χρόνο ανέρχονται στους 15.000 έως 20.000.

Οι Αρμένιοι και Ασσύριοι Χριστιανοί έζησαν για αιώνες στην επικράτεια του σημερινού Ιράν.

Ο αριθμός των Αρμενίων, το Ιράν
, που είναι η μεγαλύτερη χριστιανική μειονότητα, είχε εκτιμηθεί σε 300.000 περίπου το 1979. Αν και έχει μειωθεί ο αριθμός τους τον τελευταίο καιρό, παραμένει όμως σημαντικός.

Οι Αρμένιοι έχουν δύο θέσεις στο ιρανικό κοινοβούλιο, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολιτιστικές, κοινωνικές και διοικητικές δυσκολίες και διακρίσεις, όπως σε θέματα εξεύρεσης εργασίας, και εκπαίδευσης.

Η ασσυριακός χριστιανικός πληθυσμός υπολογίζεται σε περίπου 10.000. Έχουν μία έδρα στο κοινοβούλιο.

Στο Ιράν επίσης, βρίσκεται και ένας μικρός αριθμός Καθολικών και ένα μικρός, αλλά αυξανόμενος, αριθμός Διαμαρτυρομένων.

Ένα σχετικά νέο φαινόμενο, είναι η αύξηση του αριθμού των
– γεννημένων στο Ιράν - μουσουλμάνων που μεταστρέφονται στον Χριστιανισμό.

Ο Issa Dibaj είναι ο γιος του αιδ.Hasan Dibaj, χριστιανού που φυλακίστηκε και αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος στο 1994. Ο Issa Dibaj έχει εγκαταλείψει το Ιράν πριν από πέντε χρόνια και τώρα ζει στην Μεγάλη Βρετανία.

"Υπάρχει και μια άλλη χριστιανική μειονότητα , για την οποία λίγοι άνθρωποι ξέρουν, οι Ιρανοί που έχουν γεννηθεί ως μουσουλμάνοι και στη συνέχεια γίνονται χριστιανοί," είπε ο Dibaj. "Ο αριθμός τους αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Μπορεί να είναι περίπου 100.000, αλλά ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό".

Τέτοιου είδους χριστιανοί
βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Βάσει του ισλαμικού νόμου, όπως αυτός εφαρμόζεται στο Ιράν, ένας μουσουλμάνος που αλλάζει την πίστη του, μπορεί να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου.

Η
Ιρανική κυβέρνηση έχει αποφύγει τις εκτελέσεις ανθρώπων για τέτοια θέματα, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την απαγόρευση του προσηλυτισμού από χριστιανούς.

Μερικές εκκλησίες έχουν κλείσει και οι αρχές της χώρας ασκούν πίεση στους ευαγγελικούς χριστιανούς να μην δέχονται μουσουλμάνους στις συναθροίσεις τους και να μην τους επιτρέπουν να παρακολουθούν την λειτουργία.

Τον Σεπτέμβριο
του 2004, 85 πιστοί της πεντηκοστιανής Εκκλησίας «Assemblies of God»Συνάξεις του Θεού») συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Ιράν. Ένας παραμένει στη φυλακή.

Ο Dibaj, παρά τους περιορισμούς, βλέπει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Χριστιανισμό: "Οι Ιρανοί βλέπουμε ότι το καθεστώς, το οποίο ήρθε στο όνομα του Ισλάμ, (εννοεί το 1979 με τον Αγιοταλάχ Χομεϊνί) έφερε πόλεμο, εκδίκηση, μίσος και δολοφονίες. Την ίδια στιγμή το μήνυμα του Ιησού είναι η αγάπη. "

Παρακάτω δείτε ένα βίντεο που παρουσίασε το αμερικάνικο χριστιανικό κανάλι CBN, για τις μυστικές υπόγειες χριστιανικές συναθροίσεις που ανθίζουν στο Ιράν.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Αυξάνουν οι χριστιανοί στο Ισραήλ εν μέσω διωγμών


Εκατοντάδες Καινές Διαθήκες κάηκαν δημόσια στο Ισραήλ.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάη στις 18, μέρα Κυριακή, από ορθόδοξους Εβραίους φοιτητές στην πόλη 0ρ Γιεχουντά, αναφέρει στο ενημερωτικό της έντυπο, η Βιβλική Εταιρία.

Τα αντίτυπο των Καινών Διαθηκών τα μάζεψαν πόρτα-πόρτα από τα σπίτια Εβραίων που είχαν γίνει Χριστιανοί!

Το γεγονός μαθεύτηκε όταν το δημοσίευσε μια ισραηλινή εφημερίδα, και μάλιστα το απέδωσε στον αντιδήμαρχο της πόλης ότι αυτός το οργάνωσε. Βέβαια, αργότερα ο αντιδήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα «Jerusalem Post», ότι το επεισόδιο «ήταν απρογραμμάτιστο» και εξέφρασε τη λύπη του γι αυτό, αλλά το κακό είχε γίνει.

Οι περισσότεροι δεν μπορούν παρά να κάνουν συνειρμό με το κάψιμο "εβραικών βιβλίων" από τους Ναζί...

Τελευταία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση Εβραίων στον Χριστιανισμό. H Βιβλική Εταιρία , σύμφωνα με το παραπάνω έντυπο, μοιράζει συνεχώς Καινές Διαθήκες σε εβραϊκά φεστιβάλ.

Η αντίδραση όμως θρησκευτικών κύκλων του Ισραήλ εναντίον τους και εναντίον της Βιβλικής Εταιρίας συνεχώς αυξάνει.

Τους χριστιανούς οι φανατικοί Ιουδαίοι τους αποκαλούν "μισσιονάριους" και τους κατηγορούν ότι υποκινούνται από "ξένους κύκλους" για να βλάψουν το Ισραήλ.

Οι ίδιοι οι Ιουδαίοι που πιστεύουν στον Χριστό ονομάζονται "Μεσσιανικοί Ιουδαίοι".

Νωρίτερα φέτος, ο έφηβος γιος ενός χριστιανού ιεραποστόλου τραυματίστηκε σοβαρά όταν μία βόμβα σε δέμα παραδόθηκε στο σπίτι που έμενε με την οικογένειά του στην Δυτική Όχθη και το πήρε στα χέρια του.

(Παραπάνω βλέπετε προπαγανδιστικές αφίσες Φανατικώς Ιουδαίων. Η πρώτη καλεί τους Εβραίους να προσέχουν και να αποφεύγουν τους "Μισσιονάριους"- που "απαγάγουν τα παιδιά και τα βαπτίζουν".

Η δεύτερη - που είναι πιο συγκλονιστική -παρουσιάζει και στα εβραικά και στα ρώσικα, ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ μίας γυναίκας που έγινε "Μεσσιανική" και έτσι ως "καταζητούμενη" ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΤΑΙ!!!)

Πέρυσι, εμπρηστική βόμβα είχε εκραγεί σε μια εκκλησία της Ιερουσαλήμ που την χρησιμοποιούσαν οι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, αυξάνοντας τις υποψίες ότι πίσω από την επίθεση ήταν Εβραίοι εξτρεμιστές.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η ίδια εκκλησία είχε καεί πριν από 25 χρόνια από υπερ-ορθόδοξους Εβραίους εξτρεμιστές ..

ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑRAD

Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει σε πολλές πόλεις όπως στο Arad.

Το Arad (עֲרָד στα εβραϊκά), είναι μια μικρή πόλη, 25.000 κατοίκων, στο Ισραήλ, κοντά στην πόλη Βηρσαβεέ, περίπου δύο ώρες από την Ιερουσαλήμ. Έχει ένα ποικίλο πληθυσμό: ορισμένοι είναι γηγενείς-Ισραηλίτες (Sabras), κάποιοι είναι αμερικανο-Εβραίοι που έχουν μεταναστεύσει από τις ΗΠΑ, κάποιοι είναι Εβραίοι μετανάστες από την Ρωσία, ενώ άλλοι είναι άραβες βεδουίνοι που είναι πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Μεταξύ των Εβραίων, οι περισσότεροι είναι άθρησκοι, κάποιοι δε είναι υπερ-Ορθόδοξοι Hasidim Ιουδαίοι, και περίπου εκατό είναι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, που πιστεύουν στον Yeshua (Ιησούς) του Μεσσία.

Οι Lura & Eddie Beckford (φωτο) Μεσσιανικοί Εβραίοι έχουν ανοίξει στην πόλη του Arad και κοντά στο εμπορικό κέντρο, μία αίθουσα που χρησιμοποιείται ως "σκακιστικός όμιλος", αλλά στον ίδιον χώρο, επίσης προσφέρεται γεύμα σε όσους έχουν ανάγκη, υπάρχει βεστιάριο με ρούχα για τον καθένα, ειδικός χώρος που μπορούν οι ηλικιωμένοι Εβραίοι από τις χώρες της π. Σοβιετικής Ένωσης, να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, σκάκι καθώς και βιβλιοθήκη με βιβλία και Καινές Διαθήκες.

Οι υπερ-Ορθόδοξοι Ιουδαίοι που βλέπουν τον χώρο αυτόν σαν "κέντρο χριστιανικού προσηλυτισμόυ" τελευταία έχουν αγριέψει. Οι απειλές, οι βρισιές και οι κατάρες εναντίον των ανθρώπων που συναθροίζονται εκεί, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Πολλές φορές δεν διστάζουν να βιαιοπραγούν και να φτύνουν σε όποιον πλησιάσει το κτήριο.

"Υπάρχει ένα στενό δρομάκι που έχουμε να διανύσουμε, μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο του κτηρίου που το χρησιμοποιούμε και ως συνάθροιση για προσευχή και μελέτη της Κ.Διαθήκης», λέει ο Yakim Figueros, ένας Μεσσιανικός πάστορας στο Αράντ.

«Πάντοτε δύο από τους ανθρώπους αυτούς, στέφονται αριστερά και δεξιά και διαβάζουν κατάρες ενάντια σε όποιον βαδίζει στο πεζοδρόμιο, του στυλ: «Να μείνουν ορφανά τα παιδιά σου!» ή «η σύζυγός να μείνει χήρα! »και ούτω καθεξής . «Ξέρετε δεν είναι ωραίο για τον απλό κόσμο να εισέρχεται στην αίθουσα μέσα από αυτό το σκηνικό» λέει ο Figueros.

H Rebecca, (φωτο) που τώρα ανήκει στους Μεσσιανικούς, μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια φανατικών υπερορθόδοξων Ιουδαίων. Η ίδια λέει: "Μας δίδασκαν να μισούμε του Χριστιανούς!"

Οι "Μεσσιανικοί" καταγγέλουν ότι οι Αστυνομικοί όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά πολλές φορές συνεργάζονται μαζί τους!

Τον Αύγουστο του 2005 η αίθουσα ΚΑΗΚΕ...

(Φωτογραφίες μετά από την πυρπόληση της αίθουσας και από τις εκδηλώσεις... αντιπάθειας των Ιουδαίων κατά των Μεσσιανικών, στην πόλη του Arad)

Δείτε το βίντεο για τα γεγονότα στο Arad: http://www.youtube.com/watch?v=zqMDi9V9qNU

Πάντως οι Ιουδαίοι ισχυρίζονται ότι ο Eddie Beckford, δεν είναι Εβραίος, αλλά μαύρος αμερικάνος, πρώην καθολικός και πρώην μέλος της άγριας συμμορίας με το όνομα «King’s Men», στο Χάρλεμ της Ν. Υόρκης. Συνεχίζει δε να είναι βίαιος, καθώς τον έχουν βιντεοσκοπήσει να ξυλοφορτώνει φανατικούς Ιουδαίους...

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!

Πριν μερικά χρόνια, έγινε προσπάθεια να χαρακτηρισθεί Ποινικό αδίκημα η κατοχή της Καινής Διαθήκης σύμφωνα με ισραηλινή πρόταση νόμου!

Σύμφωνα με την Νομοθετική επιτροπή της Κνεσέτ (Βουλής) υπήρχε η βούληση να επεκταθεί η νομοθεσία "περί προσηλυτισμού", οπότε ο κατέχων το βιβλίο της Καινής Διαθήκης θα τιμωρούνταν με φυλάκιση ενός έτους...

Ο Κλάρενς Βάγκνερ, χριστιανός που ζει στην Ιερουσαλήμ, είχε δηλώσει: «Το νομοσχέδιο θα καθιστά παράνομα τα κείμενα, που μπορεί να θεωρηθούν ως εργαλεία προσηλυτισμού. Το να έχω την Καινή Διαθήκη στο σπίτι μου μπορεί να ερμηνευθεί από ορισμένους κύκλους ως πρόθεση να προσηλυτίσω τους Εβραίους. Τέτοιοι νόμοι αποτελούν απειλή για το Εβραϊκό κράτος και τη Δημοκρατία».

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ (Messianic Jews)

Μεσσιανικοί (ή Μεσσιανιστές) Ιουδαίοι ονομάζονται οι Ισραηλίτες, κατά την εθνική καταγωγή, που έχουν πιστέψει στον Ιησού Χριστό, (Yeshua) ότι αυτός είναι ο Μεσσίας και ο Λυτρωτής, που τους είχε υποσχεθεί ο Θεός.

Διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη: «(Ο Ανδρέας) βρίσκει πρώτος τον δικό του αδελφό, τον Σίμωνα (Πέτρος) και του λέει: Βρήκαμε τον Μεσσία, που μεταφραζόμενο σημαίνει ο Χριστός(Ιωάννης 1:41).

Αποτελούν ένα συνεχώς αυξανόμενο κίνημα και αριθμούν σήμερα (2008) κοντά μισό εκατομμύριο πιστούς, το 1993 υπήρχαν 160.000 στις ΗΠΑ και 350.000 σε όλο τον κόσμο. Το 2003 υπήρχαν 150 Μεσσιανικές Συναθροίσεις (Συναγωγές) και 400 σε όλο τον κόσμο.

Στο Ισραήλ αυτήν τη στιγμή έχουν φτάσει τους 15.0000 και αυξάνουν συνεχώς, αλλά δεν έχουν ουσιαστική ενότητα.

Η κύρια δύναμή τους είναι στις ΗΠΑ. Πιο γνωστή στις ΗΠΑ είναι η δραστήρια οργάνωση Jews for Jesus ( http://www.jewsforjesus.org/)

Στην Ιερουσαλήμ, υπάρχουν αυτήν την στιγμή, 15 Μεσσιανικές συναθροίσεις.

Στην προσπάθειά τους να ελκύσουν και άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι είναι πολύ επιφυλακτικοί έως και εχθρικοί με τον χριστιανισμό, κρατούν αποστάσεις από τον παραδοσιακό χριστιανισμό και έχουν υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από τον Ιουδαϊσμό, όπως π.χ. τηρούν όλες τις Ιουδαϊκές εορτές, αποφεύγουν να αναφέρουν τον Σταυρό ή να τον απεικονίζουν, δεν θέλουν να τους αποκαλούν "χριστιανούς", αλλά απλά Ιουδαίους που πιστεύουν στον Μεσσία Yeshua, ορισμένοι τηρούν το Σάββατο, θεωρούν ότι ο Ισραήλ παραμένει ο εκλεκτός λαός του Θεού, περισσότεροι αποκαλούν τις συναθροίσεις τους «Συναγωγές», ενώ άλλοι (ελάχιστοι) κάνουν διακρίσεις στους χριστιανούς από τα έθνη!

Όλα τα δόγματα του Ιουδαϊσμού τους απορρίπτουν, τους κατηγορούν ότι υποκινούνται από εκκλησίες και οργανώσεις του εξωτερικού, ενώ το επίσημο κράτος του Ισραήλ ΔΕΝ τους αναγνωρίζει την ιδιότητα του Ιουδαίου, σύμφωνα με το «νόμο της επιστροφής», (Aliyah - right of return), ο οποίος διευκολύνει όλους τους Ιουδαίους της διασποράς να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Ο Νόμος αυτός δεν ισχύει για όποιον δηλώσει πίστη στον Μεσσία Ιησού!

Στις 23 Φεβρουαρίου 2007, το ισραηλίτικο κανάλι Channel 2 News στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για τον αυξανόμενο αριθμό των Μεσσιανικών Εβραίων στο Ισραήλ .

Στο βίντεο παρουσιάζεται η πολύτεκνη οικογένεια των Ronen, που πιστεύουν στον Χριστό, κάτι που κάνει τους όλους όσους τους γνωρίζουν, να τους αντιμετωπίζουν με εχθρότητα. "Στο σχολείο", όπως χαρακτηριστικά λέει ένα παιδάκι από την οικογένεια, "με χτυπάνε και με λένε γιε σκύλας»!

Την μητέρα, μόλις έμαθαν για την πίστη της, την έδιωξαν από την στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία λάμβανε μέρος, για λόγους ασφαλείας!

Κάποια στιγμή παρουσιάζονται φανατικοί Ιουδαίοι που σε κάποιο σημείο χαρακτηρίζουν τον Yeshua/Χριστό, με υβριστικά λόγια, όπως τον αναφέρει το Ταλμούδ ("νόθο", αλλά στην αργκώ...)!

Στην φωτογραφία πάνω Ιουδαίοι με πλακάτ που λένε "έξω ο σταυρός" ,"έξω η παγανιστική θρησκεία"...

[ Προσωπικά, θυμάμαι, πρινν χρόνια, είχα γνωρίσει έναν Εβραίο χριστιανό από την Ν. Ζηλανδία, τον Aaron, ο οποίος μου είχε πει ότι όταν ο πατέρας του έμαθε ότι πίστεψε στον Χριστό, έγραψε το όνομά του στην στήλη με τις... κηδείες στην τοπική εφημερίδα!!!!]

Δείτε το Βίντεο....

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Εκτός από τους μεσσιανικούς Ιουδαίους, που δεν θεωρούν ότι ανήκουν στον χριστιανισμό με την «κλασσική» του μορφή, υπάρχουν στο Ισραήλ, Ορθόδοξοι χριστιανοί (που είναι και οι περισσότεροι) Καθολικοί και Διαμαρτυρόμενοι.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο Ορθόδοξο Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Ατάλλα (φωτο) - ο οποίος είναι σε κατ' οίκον περιορισμό από τις Ισραηλινές αρχές - «Δεν υπάρχουν Χριστιανοί στο Ισραήλ περισσότερο από το 1,5% του πληθυσμού και ο λόγος είναι αυτά που κάνει η Ισραηλινή κατοχή στους Παλαιστίνιους. Αυτοί καταστρέφουν τη ζωή τους, γι' αυτό οι Χριστιανοί άρχισαν να μεταναστεύουν εξαιτίας της κακής κατάστασης που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Ο ίδιος αμφισβητώντας την δημοκρατία που υπάρχει στο Ισραήλ λέει : «Πάντα οι Εβραίοι περιγράφουν το Ισραήλ σαν μια δημοκρατική χώρα. Αλλά μήπως η δημοκρατία σημαίνει να απαγορεύεις σε έναν κληρικό να κινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο;»

Όλη η συνέντευξη βρίσκεται στο http://www.jesusportal.org/magazine/26-3.htm


Κατά τη εποχή της δημιουργίας του Ισραηλινού κράτους το 1948, εκτιμάται ότι οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης αριθμούσαν περίπου 350.000, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Ο Χριστιανικός πληθυσμός της Βηθλεέμ, που ήταν 95% του συνολικού πληθυσμού, έχει σήμερα φθίνει σε περίπου το 15 τοις εκατό.

Οι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ το 1922 πλειοψηφούσαν ελαφρώς τους Μουσουλμάνους (15.000 έναντι 13.000) σήμερα αριθμούν το 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης.

Η Ιερουσαλήμ έχει γίνει σήμερα κατά το 75% Εβραϊκή. Σύμφωνα με καταγγελίες, ακόμη και σήμερα, οι Ισραηλινές αρχές αρνούνται την πρόσβαση σε Χριστιανικούς ιερούς τόπους, εμποδίζουν τις επισκευές που απαιτούνται για τη διατήρηση ιστορικών ιερών χώρων, και πραγματοποιούν σωματικές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών.