Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ο πλανήτης που σκοτώναμε...

Νεκρή βρέθηκε η τελευταία αρκούδα στον Όλυμπο

Νεκρή βρέθηκε η τελευταία αρκούδα που κατοικούσε στον Όλυμπο. Εκτιμάται ότι ο θάνατός της δεν επήλθε από φυσικά αίτια, αλλά από δηλητηριασμένο δόλωμα ή όπλο, καθώς το ζώο βρέθηκε με το στόμα ανοικτό, ένδειξη πως είχε σπασμούς πριν πεθάνει, ενώ δεν αποκλείονται κάποια τραύματα στο θώρακα από πυροβόλο όπλο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ομοσπονδιακός θηροφύλακας συνοδεία δασοφύλακα του δασαρχείου Ελασσόνας και κατόπιν συνεννόησης με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ βρήκαν νεκρή μια αρκούδα μέσα σε ρέμα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η αρκούδα βρέθηκε σε κατάσταση που δείχνει ότι δεν κατέληξε από κάποιο φυσικό αίτιο, καθώς το στόμα της ήταν ανοιχτό, ένδειξη πως είχε σπασμούς πριν πεθάνει, ενώ δεν αποκλείονται κάποια τραύματα στο θώρακα από πυροβόλο όπλο. Τα αίτια θα διευκρινιστούν από κτηνίατρο της οργάνωσης Καλλιστώ.

Όπως εκτιμά η περιβαλλοντική οργάνωση "ΚΑΛΛΙΣΤΩ", η ζωή της αρκούδας στον Όλυμπο δε φαίνεται να έχει πια μέλλον αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από μερικούς μήνες είχε εξοντωθεί με πυροβόλο όπλο ένα ακόμα ζώο.
Μάλιστα, οι δράστες του περιστατικού τράβηξαν και σχετικό video που επιδείκνυαν με υπερηφάνεια στα γύρω χωριά!

Εξαφανίζονται οι μέλισσες;

Μια παράξενη «ασθένεια» εξαφανίζει τις μέλισσες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, πλήττοντας σοβαρά τις αγροτικές οικονομίες και απειλώντας το 80% των φυτών του πλανήτη που εξαρτώνται από αυτές για να γονιμοποιηθούν.

Ισχυρά φυτοφάρμακα, μεταλλαγμένα φυτά, κινητά, παράξενοι ιοί ή λίγο απ' όλα είναι πιθανόν οι αιτίες που αναζητούν οι επιστήμονες. Οι μέλισσες αποτελούν σημαντικότατο δείκτη περιβαλλοντικής ισορροπίας και η εξαφάνισή τους είναι -άλλο ένα- καμπανάκι κινδύνου.

Ο Αϊνστάιν είχε πει κάποτε ότι, εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες, η ανθρωπότητα θα έχει μόνο τέσσερα χρόνια ζωής… Το μυστήριο με την περίεργη εξαφάνιση των εντόμων πέρυσι το φθινόπωρο, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης -και την Ελλάδα!-, έχει προβληματίσει έντονα τους επιστήμονες που προσπαθούν απεγνωσμένα να εξηγήσουν το φαινόμενο αλλά και τους μελισσοκόμους που βλέπουν τα μελίσσια τους να χάνονται.

Οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του φαινομένου θα είναι καταστροφικές για τις παγκόσμιες καλλιέργειες προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς «μία στις τρεις μπουκιές που βάζουμε στο στόμα μας εξαρτάται από την επικονίαση των μελισσών».

Έρευνα του Πανεπιστημίου Λαντάου στη Γερμανία δείχνει ότι οι μέλισσες αρνούνται να επιστρέψουν στις κυψέλες τους όταν στη γύρω περιοχή υπάρχουν κινητά τηλέφωνα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων παρεμβαίνει στο σύστημα πλοήγησης των μελισσών, με αποτέλεσμα να τις αποπροσανατολίζει. Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Γιόχεν Κουν, έσπευσε να επισημάνει ότι πιθανόν η ακτινοβολία των κινητών να ευθύνεται για την εξαφάνιση των εντόμων, όμως ο δρ Τζορτζ Κάρλο, υπεύθυνος μελέτης για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, τόνισε πως δεν πρόκειται για πιθανότητα αλλά για πραγματικό γεγονός.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο έντονο όσο στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ το φαινόμενο της μαζικής «εξαφάνισης» των μελισσών έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, με ορισμένες πολιτείες να καταγράφουν απώλειες της τάξης του 90%.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το «Σύνδρομο Κατάρρευσης Μελισσιών», ωστόσο δεν έχουν καταλήξει στο ποια είναι τα αίτια του μυστηριώδους αυτού αποδεκατισμού των μελισσών που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού (και σύντομα επεκτάθηκε σε Γερμανία, Ισπανία και αλλού). Το βέβαιο είναι ότι εκατοντάδες, χιλιάδες, μελισσοκόμοι σε όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το παράδοξο φαινόμενο της μαζικής απώλειας των μελισσιών τους (οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι μέσα σε λίγες ημέρες, από 20.000 μέλισσες οι κυψέλες απομένουν μόνο με 500), χωρίς να εντοπίζονται «πτώματα».

Οι μέλισσες φεύγουν από τις κυψέλες τους για να αναζητήσουν γύρη και νέκταρ και δεν επιστρέφουν και δεν εντοπίζονται ποτέ. Στις κυψέλες απομένει μόνο η βασίλισσα και οι νεαρές μέλισσες με πρωτοφανή συμπτώματα. Στις λίγες εναπομείνασες κάθε φορά μέλισσες διαπιστώνεται να υπάρχουν ταυτόχρονα όλες οι γνωστές ιώσεις και μυκητιάσεις από τις οποίες προσβάλλονται.

Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει εξουδετερωθεί πλήρως. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα είδος συνδρόμου ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, κάτι σαν AIDS των μελισσών.

Η μείωση του πληθυσμού των μελισσών εκτρεφόμενων ή και άγριων αποτελεί σαφή ένδειξη διατάραξης της ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος και εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την επιβίωση του 80% των φυτών του πλανήτη που εξαρτάται από αυτά τα θαυμαστά θορυβώδη έντομα. Το 35% της ανθρώπινης διατροφής εξαρτάται από την επικονίαση που επιτελούν οι μέλισσες. Τι θα απογίνουμε χωρίς αυτές;

Λιγοστεύουν τα ψάρια στην Μεσόγειο!

Τα αποθέματα ψαριών της Μεσογείου βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητά των αλιευμάτων μειώνεται, συχνά με δραματικούς ρυθμούς. Σε πολλές περιοχές, τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα είδη έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), κάποια από τα πιο σημαντικά αλιεύματα της περιοχής, όπως ο ερυθρός τόνος, ο μακρύπτερος τόνος, ο μπακαλιάρος, ο ξιφίας, το μπαρμπούνι και η τσιπούρα απειλούνται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, περισσότερο από το 65% των αποθεμάτων ψαριών της Μεσογείου κινδυνεύουν.

Τα μεγάλα πελαγικά ψάρια όπως ο τόνος και ο ξιφίας ψαρεύονται στη Μεσόγειο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το 1999, η Greenpeace δημοσίευσε μία έκθεση αποκαλύπτοντας πως τα τελευταία 20 χρόνια, τα αποθέματα ερυθρού τόνου στη Μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά 80%. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πειρατική αλιεία, την αλίευση νεαρών τόνων και τις μονάδες πάχυνσης, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αριθμοί του σε επικίνδυνα επίπεδα


Αδειάζει από ψάρια το Αιγαίο!

Έρευνα για να αποκατασταθούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα και να προστατευθεί ο πλούτος των θαλασσών ξεκίνησε το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διαπίστωσε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο μέχρι το 2012.

Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις εκτιμήσεις των παράκτιων αλιέων των Κυκλάδων αλλά και των επιστημόνων. Μολονότι στα βάθη που έγιναν καταδύσεις, η κατάσταση του βυθού είναι σε γενικές γραμμές καλή και αναγνωρίστηκαν περίπου εξήντα είδη ιχθύων, το Αιγαίο φαίνεται να είναι άδειο από ψάρια.

Εξαφανίζονται τα ψάρια του Παγασητικού

Ο Παγασητικός κόλπος είναι από τις πιο μολυσμένες θαλάσσιες περιοχές της χώρας και από τις πιο επιβαρημένες κλειστές θάλασσες παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος των γρι – γρι κ. Γιάννης Μπουντούκος, αλλά και σύμφωνα με διεθνή έρευνα του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Οικολογικής Ανάλυσης και Σύνθεσης (NCEAS) για τα επίπεδα της μόλυνσης στα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ελλάδας. Παράλληλα ανησυχητική είναι και η κατάσταση σε ό,τι αφορά στα ιχθυαποθέματα, καθώς η ανθρώπινη παρέμβαση και η υπεραλίευση σε συνδυασμό με τη μόλυνση συμβάλλουν σημαντικά στην εξαφάνιση διαφόρων ψαριών.

«Στερεύουν» από ψάρια οι ελληνικές θάλασσες

H καραβίδα, ο βλάχος, ο μπαλάς, ο ροφός, ο μπακαλιάρος, ο σαργός, ακόμη και τα σαυρίδια, οι κολιοί και τα μπαρμπούνια κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τις ελληνικές θάλασσες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν, οι ψαράδες διαμαρτύρονται και οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι τρώνε. H αγορά έχει κατακλυστεί από εισαγόμενα, νωπά και κατεψυγμένα ψάρια, ενώ οι εισαγωγείς φέρνουν από την Τουρκία, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία μεγάλες ποσότητες από τα εμπορικά αλιεύματα - όπως είναι το λυθρίνι, η κουτσομούρα κτλ. - με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Έλληνες αλιείς να διαθέσουν τα αντίστοιχα ντόπια ψάρια.

Η μείωση της θαλάσσιας πανίδας δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλά ψάρια εξαφανίζονται στις θάλασσες του πλανήτη.

"Η γη πενθεί, μαραίνεται, ο κόσμος ατονεί, μαραίνεται.... Και η γη μολύνθηκε κάτω από τους κατοίκους της· επειδή, παρέβηκαν τους νόμους, άλλαξαν το διάταγμα, αθέτησαν αιώνια διαθήκη". (Ησαΐας 24:4)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Πίστη και σπορ

Πολλές φορές βλέπουμε αθλητές σε διάφορα σπορ να προσεύχονται πριν από κάποιον αθλητικό αγώνα και να στρέφονται προς τον Ουρανό ευχαριστώντας τον Θεό μετά από κάποια νίκη.

Η αργυρή ολυμπιονίκης των 200 μέτρων στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, Allyson Felix (γεννημένη στις 18 Νοεμβρίου 1985 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ), κόρη ενός θρησκευτικού λειτουργού της Εκκλησίας των Βαπτιστών στην Καλιφόρνια, έχει δηλώσει ότι είναι πιστή Χριστιανή και είναι ότι το να τρέχει σε αγώνες είναι ένα δώρο από τον Θεό.
Η πίστη μου είναι ο λόγος που τρέχω - ηρεμεί την καρδιά μου και μου δίνει ανάταση ψυχής. Η ταχύτητά μου είναι σίγουρα ένα δώρο από τον Θεό, και τρέχω για τη δόξα Του. Οτιδήποτε κάνω Εκείνος το επιτρέπει να το κάνω»
δηλώνει.


Ας δούμε κάποιους γνωστούς αθλητές που έχουν δηλώσει την πίστη τους στον Θεό.

Jonathan Edwards

Το 200 στο Σίδνεϋ, ο Jonathan Edwards πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα μιας μεγάλος καριέρας όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Τριπλούν. Ήταν ένας θρίαμβος που αναμφίβολα του άξιζε. Το 2001 κέρδισε το δεύτερό του παγκόσμιο πρωτάθλημα και το 2002 ήταν πρωταθλητής της κοινοπολιτείας της Αυστραλίας.

Ο Jonathan δοκίμασε, ωστόσο, και μεγάλες απογοητεύσεις.

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 1992 έχοντας μεγάλες πιθανότητες για μετάλλιο, αλλά δεν προκρίθηκε, γεγονός που περιγράφει ως εξής : « Αθλητικά, ίσως η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Ήμουν ολοκληρωτικά συντετριμμένος. «Όλες οι ελπίδες και τα όνειρά μου είχαν τιναχτεί στον αέρα»

Το κλειδί, όπως λέει ο ίδιος, για να αντιμετωπίζει την απογοήτευση, είναι πίστη του στο Θεό: «Βασικά, η σχέση μου με τον Ιησού Χριστό και με το Θεό, αποτελεί το θεμέλιο για οτιδήποτε κάνω. Ο άνθρωπος είναι γεμάτος αμαρτία, είναι αποχωρισμένος από τον Θεό και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό. Ο Θεός, με τη δική Του θέληση, έστειλε τον Γιο Του να πεθάνει στο σταυρό για τις αμαρτίες μας. Ο Ιησούς αναστήθηκε, και μέσω της πίστης μας σ’ Αυτόν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με το Θεό, κι αυτό είναι δώρο, όχι κάτι που μπορούμε να κερδίσουμε. Έπειτα ως απόρροια αυτού του δώρου δίνουμε τις ζωές μας στην υπηρεσία του Θεού".

Η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι ένα ουσιώδες κομμάτι της ζωής του: "Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού. Μου λέει πως πρέπει να είναι η στάση μου, οι πράξεις μου, ο τρόπος που ζω.

Από την Βίβλο αντλώ τη βασική φιλοσοφία για’ αυτό που προσπαθώ να κάνω – να δοξάζω τον Θεό μέσα από κάθε πτυχή της ζωής μου».

Michael Chang

Ο Michael Chang παίζει τένις από το 1988, όταν ήταν 16. ‘Έχει κερδίσει πάνω από 30 αγώνες παγκοσμίως. Η ψηλότερη παγκόσμια κατάταξή του ήταν στην 2η θέση το 1996. Το γρηγορότερο του σερβίς, που έχει καταγραφεί, ήταν 208 χιλιόμετρα/ώρα.

«Στα 15 μου, ήμουν σε περίοδο έντονης αναζήτησης. Πιστεύω πως σ’ αυτή την ηλικία, τουλάχιστον για μένα, αναρωτιέσαι για θέματα όπως το νόημα της ζωής, και προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου. Απλά είχα πολλές ερωτήσεις. Ο παππούς και η γιαγιά μου, μου είχαν δώσει μια Βίβλο και ήθελαν να την διαβάζω κάθε μέρα.

Ένα βράδυ δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω, έτσι αποφάσισα να ρίξω μια καλή ματιά στην Βίβλο μου και να δω τι είχε να μου πει. Κοίταξα στο ευρετήριο, στο πίσω μέρος, και ανακάλυψα ότι κάλυπτε διάφορα θέματα. ‘Έτσι έψαξα για θέματα όπως Φιλία και Αγάπη και βρήκα την Βίβλο αληθινή, πολύ αγνή, έτσι ακριβώς όπως ήθελα να ζήσω κι εγώ την ζωή μου. Από τότε και στο εξής άρχισα να διαβάζω για την ζωή του Κυρίου και την αγάπη Του για όλους τους ανθρώπους. Τελικά Τον δέχτηκα σαν Κύριο και Σωτήρα μου».

«Πιστεύω πως είναι μεγάλη πεποίθηση να γνωρίζεις πως όλα είναι στα χέρια του Θεού. Βλέπω τόσα πράγματα να συμβαίνουν στη ζωή μου και ξέρω πως δεν είναι απλές συμπτώσεις. Ξέρω ότι Κύριος με αγαπάει, και με φυλάει και ότι θα είναι πάντα μαζί μου και θα περπατάει δίπλα μου. Μου προσφέρει τεράστια ικανοποίηση και ηρεμία το να γνωρίζω πως ό,τι κι αν συμβεί, Εκείνος θα φροντίσει για μένα".

Jorginho.

‘Όταν η Βραζιλία κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 1994, υπήρχαν 6 αφοσιωμένοι Χριστιανοί στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Jorginho.

«Το 1985 χτυπήθηκα από σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Ήμουν ένας πετυχημένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αντίθετα, ο μεγαλύτερος μου αδελφός ο Jaime αγωνιζόταν σκληρά στην ζωή του. Ήταν αλκοολικός, δεν είχε αρκετά χρήματα ούτε έβγαινε με πολλές γυναίκες, δεν οδηγούσε αυτοκίνητο, που είχα εγώ, ούτε ήταν διάσημος σαν κι εμένα. Αλλά κάποια στιγμή έγινε χριστιανός και σταμάτησε να πίνει και είχε ειρήνη στην ζωή του. Ήταν ικανοποιημένος.

Γι’ αυτό, αποφάσισα να επισκεφτώ την εκκλησία που πήγαινε. Ο κήρυκας μίλησε για τον Ιησού και το σωτηριακό του έργο, για την συγχώρεση των αμαρτιών μας. Στην συνέχεια προσευχήθηκε για τα φυσικά και τα πνευματικά προβλήματα του εκκλησιάσματος.

Αγγίχτηκα βαθιά και θυμήθηκα τη μεταστροφή που είχα δει στον αδελφό μου. Αμέσως τότε, αποφάσισα να δεχθώ τον Ιησού στην καρδιά μου. Κάποτε, χρειαζόμουν συνεχώς να νικώ στο ποδόσφαιρο για να αισθάνομαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Αλλά καθώς ο απ. Παύλος λέει στο Β’ Κορινθίους 5:17, «τα παλιά έχουν φύγει και το πάντα έγιναν νέα».

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να μου μιλήσουν επειδή είμαι ένας διάσημος ποδοσφαιριστής και για αυτό μοιράζομαι μαζί τους την πίστη μου στο Θεό. Θα ‘θελα να με θυμούνται σαν ένα αθλητή αφιερωμένο στο Χριστό, που χρησιμοποίησε το άθλημά του για να διακηρύξει το ευαγγέλιο Χριστού στον κόσμο. Ό, τι κάνω, είναι για το δόξα του Θεού".


Φυσικά είναι πάρα πολλοί οι αθλητές που δηλώνουν - με λόγια και συμβολικές κινήσεις - την πίστη τους στον Χριστό. Πολλοί γνωστοί βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές μάλιστα.




Τελικά ο Θεός ενδιαφέρεται για τα σπόρ;










Στην πολύ ωραία ταινία "Facing the Giants" (Όπου ατυχώς μεταφράστηκε στα ελληνικά ως "Αναμέτρηση Γιγάντων" - ενώ ο τίτλος σημαίνει "Αντιμετωπίζοντας τους Γίγαντες'), ο προπονητής των "Αετών", μίας ομάδας Αμερικάνικου Φούτμπολ, μιλάει για τον Θεό στους παίκτες, όταν ένας από αυτούς του απευθύνει την ερώτηση.

" - Ώστε ο Θεός νοιάζεται για το φούτμπολ;

- Νοιάζεται για την πίστη σου. Νοιάζεται για το που είναι η καρδιά σου. Αν έχεις πίστη στο γήπεδο τότε ναι νοιάζεται για το φούτμπολ γιατί νοιάζεται για σένα."


Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Αυξάνονται και πληθύνονται οι χριστιανοί στην Κίνα.


Ενώ οι πιστοί πληθαίνουν με γοργούς ρυθμούς, το Πεκίνο κρατά χαμηλούς τόνους

Ο Χάο Τσαν έχει συνηθίσει να προσεύχεται μπροστά από μία τηλεόραση και να ψάλλει σιγανά μαζί με τους άλλους πιστούς στην κυριακάτικη λειτουργία σε έναν μυστικό χώρο στο κέντρο του Πεκίνου.

Ο Χάο είναι ένας από τα εκατομμύρια χριστιανούς της Κίνας που καταφεύγουν σε «παράνομες» εκκλησίες για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, καθώς οι επίσημα αναγνωρισμένοι ναοί της χώρας είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας απαγορεύει όλες τις θρησκευτικές δραστηριότητες σε χώρους που δεν έχουν λάβει την επίσημη άδεια της.

Στην φωτογραφία μία από τις πολλές εκκλησίες που έχουν γκρεμίσει οι κινέζικες αρχές.

Οι λεγόμενες «house churches» (οι εκκλησίες που δημιουργούνται σε διάφορα σπίτια πιστών ή "κατ' οίκον εκκλησίες") πληθαίνουν, όπως άλλωστε και ο αριθμός των χριστιανών στην Κίνα που, όπως υπολογίζεται, αυξάνονται κατά μισό εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Ανάγκη η αγάπη


«Ο χριστιανισμός αναπτύσσεται εδώ περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του κόσμου», λέει ο Γκάο Γινγκ, αντιπρόεδρος του Χριστιανικού Συμβουλίου του Πεκίνου, προσθέτοντας: «Η εξατομίκευση του ανθρώπου μεγαλώνει και οι Κινέζοι πολίτες έχουν την ανάγκη να νιώσουν το αίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης».

Κάτι φαίνεται να αλλάζει όμως και στην πολιτική της κυβέρνησης, που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι στους πιστούς, χρησιμοποιώντας ακόμα και βασανιστήρια σε όσους δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις της.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης μαζί με εκπρόσωπους της Εκκλησίας εγκαινίασαν μαζί τον μεγαλύτερο ναό των προτεσταντών στο Πεκίνο. Οι εφημερίδες της χώρας δεν έγραψαν τίποτα για το συμβάν, ούτε άλλωστε για το γεγονός ότι το κράτος χρηματοδότησε την κατασκευή του.

«Η ηγεσία της Κίνας θέλει μεν να κερδίσει την επίσημη Εκκλησία ως συνεργάτη και βοηθό για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στην κοινωνία της, δεν θέλει όμως να κάνει και διαφήμιση για αυτό», σχολιάζει ένας αναλυτής στη γερμανική «Die Welt» επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στην Εκκλησία και το κράτος υπάρχει και μια ανταλλαγή συμφερόντων. Οι προτεστάντες αποφάσισαν να μη διεκδικήσουν τα 13 οικόπεδα που τους ανήκαν από το παρελθόν και η κυβέρνηση υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει με 5 εκατομμύρια ευρώ την κατασκευή δύο ακόμη ναών στο Πεκίνο.

Πέρα από αυτό, όμως, η κυβέρνηση της Κίνας φαίνεται ότι αρχίζει να νιώθει αδύναμη να χειριστεί μόνη της τον αυξανόμενο αριθμό των χριστιανών και τις ανάγκες τους.

Αναλυτές υπολογίζουν τον αριθμό τους ανάμεσα σε 40 με 80 εκατομμύρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι προτεστάντες, κυρίως από τα κατώτερα οικονομικά στρώματα.

Πηγή: εφημερίδα «Επενδυτής», 8 Ιανουαρίου 2006

Το κράτος διώκει την ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αντίθετα από εκείνα που υποστηρίζει η κυβέρνηση, ανεξάρτητες πηγές μιλούν για σκληρή αντιμετώπιση των θρησκευτικών μειονοτήτων και ιδιαίτερα εκείνων που δεν αναγνωρίζουν στο κράτος το δικαίωμα να ελέγχει τον τρόπο που ζουν τη θρησκευτική τους ζωή.

Οι ελεγχόμενες από το κινέζικο κράτος εκκλησίες έχουν μόνο την όψη της ελευθερίας, αφού όλες οι ενέργειές τους ελέγχονται στενά από το κυβερνητικό Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Πρόσφατα το ΚΚΚ οργάνωσε ειδική ομάδα με στόχο τις Καθολικές και Διαμαρτυρόμενες Εκκλησίες που δεν είναι καταχωρημένες στο κράτος.

Έτσι εκατοντάδες Κινέζοι, Καθολικοί και Ευαγγελικοί, βρίσκονται τώρα σε στρατόπεδα "επανεκπαίδευσης μέσω εργασίας" ενώ αγνοείται η τύχη πολλών άλλων.

Μέσω αυτών των ενεργειών παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση της Κίνας φανερώνει την απόφασή της να ξεριζώσει τον χριστιανισμό από την Κίνα, όπως λέγεται, "πνίγοντας το μωρό μέσα στην κούνια του".

Όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters πριν λίγους μήνες από το Πεκίνο, σε μία μόνο περίπτωση η κινέζικη αστυνομία συνέλαβε 130 Κινέζους και 3 Αμερικανούς ιεραπόστολους, μέλη της απαγορευμένης κινέζικης εκκλησίας "Fang-cheng", στην κεντρική περιοχή του Henan.

(Στις φωτογραφίες βασανιστήρια χριστιανών από την Κινέζικη αστυνομία...)

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι υπήρξαν συλλήψεις, αργότερα, και ύστερα από επέμβαση του πρόξενου των ΗΠΑ οι 3 Αμερικανοί αφέθηκαν ελεύθεροι...

Το Κέντρο Πληροφοριών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία, που έχει έδρα στο Χονγκ Κογκ, δήλωσε ότι η ευαγγελική αυτή εκκλησία με 500.000 μέλη ήταν μία από 14 ομάδες που απαγορεύτηκαν από την κυβέρνηση ως "επικίνδυνες αιρέσεις".

Από το περιοδικό "ΤΥΧΙΚΟΣ" http://www.tyxikos.gr/01-3-11.html


Δείτε ένα βίντεο για τους χριστιανούς στην ΚΙΝΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Ο χριστιανισμός πιθανόν να πήγε στην Κίνα από τον Απόστολο Θωμά.

Κάποιες οργανωμένες προσπάθειες έγιναν από τους μονοφυσίτες νεστοριανούς τον 6ο αιώνα και από ιεραποστόλους της παπικής Εκκλησίας.

Η Ορθοδοξία πέρασε στην Κίνα μέσα από τις συγκρούσεις που είχε ο Αυτοκράτορας Κανγκ - Τσι (φωτο) με τους Ρώσους της Σιβηρίας το 1685. Ο Κινέζος ηγέτης συνέλαβε αιχμαλώτους, αλλά και μια ομάδα Κινέζων αξιωματούχων που είχαν αυτομολήσει στους Ρώσους και ήδη είχαν βαπτιστεί ορθόδοξοι και τους έφερε σε μια περιοχή βορειοανατολικά του Πεκίνου.
Οι ορθόδοξοι απέκτησαν την εύνοια του αυτοκράτορα, ο οποίος τους στήριζε, και ανέβαιναν στις βαθμίδες της κινεζικής αριστοκρατίας. Ωστόσο, ο Κάνγκ - Τσι απογοητεύτηκε κάποια στιγμή όταν κατάλαβε ότι οι παπικοί ιεραπόστολοι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων και προχώρησε σε διώξεις εναντίον όλων των χριστιανών, αν και τους ορθόδοξους εξακολούθησε να τους βλέπει με καλό μάτι.

Το 1860 οι Ορθόδοξοι έμειναν μόνο 200 στον αριθμό, αλλά όταν το Ρωσικό κράτος σταμάτησε να ανακατεύεται στα εκκλησιαστικά πράγματα, τότε η ορθόδοξη κοινότητα άρχισε πάλι να αναπτύσσεται, ξανακερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Κινέζων ηγετών.
Τότε, η Κινεζική Ορθοδοξία απέκτησε Κινέζους ιερείς και Κινέζο Μητροπολίτη, τον Μητροφάνη Τσι - Σουνγκ, ο οποίος ανακηρύχτηκε Άγιος. Πολλές εκκλησίες χτίστηκαν, ενώ η Θεία Λειτουργία τελούνταν έξω από το Πεκίνο, σε άλλες πόλεις της Κίνας, αλλά και στην περιοχή της Μαντζουρίας.

Το 1901 γίνεται διωγμός και έχουμε και μάρτυρες για την αγάπη του Χριστού στην Κίνα. Οι συντηρητικοί Κινέζοι, που θέλουν να διώξουν τους ξένους και να διατηρηθεί ο παραδοσιακός κινεζικός πολιτισμός, σκοτώνουν τους Άγγλους ιεραποστόλους αρχικά και στη συνέχεια επικηρύσσουν όλους τους χριστιανούς, ζητώντας να ακολουθήσουν τις παραδοσιακές κινεζικές θρησκείες, αλλιώς θα σφαγούν. 300 Κινέζοι Ορθόδοξοι βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο, ενώ οι εκκλησίες και τα σπίτια τους παραδίδονται στη φωτιά από τους φανατικούς συντηρητικούς.

Σήμερα, η Κίνα βρίσκεται υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους λίγους Ορθοδόξους που έχουν απομείνει ποιμαίνει ο Μητροπολίτης Χονγκ -Κονγκ Νικήτας.

Από το blog NOCTOC http://noctoc-noctoc.blogspot.com/2007/05/blog-post_21.html


Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Βία σε ταΐζω...έγκλημα ξερνάς...

"Και βγήκε ένα άλλο άλογο, κόκκινο· και σ' αυτόν που καθόταν επάνω σ' αυτό δόθηκε να σηκώσει την ειρήνη από τη γη, και να σφάξουν ο ένας τον άλλον, και του δόθηκε μια μεγάλη μάχαιρα".

(Αποκάλυψη 6:4)

Ένα ευρώ για να δεις τον θάνατο!

Η ηλεκτρική καρέκλα που λειτουργεί με κέρματα είναι η μεγαλύτερη ατραξιόν του λούνα-παρκ του Ιντροσκάλο, στο Ανατολικό Μιλάνο. Με κάθε νόμισμα, με κάθε τίναγμα, το ίδιο σχόλιο: «Μοιάζει αληθινό». Τη φράση επαναλαμβάνουν κάθε βράδυ με τον ίδιο ενθουσιασμό εκατοντάδες άνθρωποι: παιδιά που συνοδεύονται από τον μπαμπά τους, γυναίκες που προσποιούνται φόβο και σφίγγονται γελώντας στο μπράτσο του συνοδού τους, έφηβοι που σχολιάζουν ενθουσιασμένοι: «Κοίτα πώς τηγανίζεται»...

«Διασκεδαστική εξομοίωση εκτέλεσης ανθρώπου στην ηλεκτρική καρέκλα» λέει ο ο «Σίλβιο 60», που ανέβασε σχετικό βίντεο στο ΥouΤube.Τα ουρλιαχτά του κατάδικου, που ακούγονται από δύο ενισχυτές ηλεκτρικής κιθάρας, καλύπτονται από τα γέλια του κοινού...

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ αντιστέκονται στον πειρασμό να παρακολουθήσουν τη φρίκη.
Πολλές μητέρες, όταν το παιδί τους κλείνει τα μάτια, το λένε «φοβητσιάρικο».
Πατέρες παροτρύνουν τους μικρούς: «Είναι αστείο, κοίτα».

Πάντως, εκείνος που έχει εκπλαγεί περισσότερο από τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει το μηχάνημα είναι ο ίδιος ο διευθυντής του λούνα-παρκ. «Στην αρχή φοβόμουν ότι θα υπήρχαν διαμαρτυρίες, πως οι μητέρες θα διαμαρτύρονταν. Όμως κανείς δεν διαμαρτύρεται, είναι όλοι ξετρελαμένοι... Κάθε βράδυ βγάζω από το μηχάνημα αυτό 50 ευρώ και την Κυριακή 150».(Η είδηση από "ΤΑ ΝΕΑ").

Είναι τελικά, σημείο των καιρών. Η εξοικείωση των μαζών στην βία και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της.

Και είναι παράξενο όσο και χαρακτηριστικό της εποχής μας...

Την ίδια ώρα που ακούγονται στερεότυπα μηνύματα και φωνές περί "ειρήνης" και "αδελφοσύνης των λαών" και λοιπά σλόγκαν (όπως πρόσφατα στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων) ο κόσμος μοιάζει όχι μόνο να μην αντιδράει στον καταιγισμό της βίας που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, αλλά μοιάζει να εθίζεται κιόλας και να ζητάει και άλλο..

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ...

Το απίστευτο περιστατικό στην Σαντορίνη προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας.

Τα ίδια και χειρότερα όμως έγιναν στον Καναδά, μάλιστα τρεις μόλις ημέρες πριν από το δικό μας φρικτό έγκλημα, όταν ασιατικής καταγωγής Vince Weiguang Li, 40 ετών, κατέσφαξε το διπλανό του επιβάτη, τον 22χρονο Tim McLean, με περίπου 50 έως 60 μαχαιριές και τελικά τον αποκεφάλησε μπροστα στα έκπληκτα μάτια των 37 συνεπιβατών του, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση ή διαφωνία μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά το πρώτο που ακούστηκε ήταν η κραυγή του νεαρού Tim, απ΄την πρώτη μαχαιριά την οποία δέχτηκε ενώ κοιμόταν φορώντας τα ακουστικά του.

Ο Li , τον οποίον περιέθαλψε μία Εκκλησία Edmonton, που βοηθάει τους μετανάστες να βρουν δουλειά και να ενσωματωθούν στην κοινωνία, και ο οποίος δεν είχε προηγούμενο εγκληματικό μητρώο, ενώ και κατά τον προϊστάμενό του, ήταν φιλήσυχος άνθρωπος προσπάθησε αρχικά να διαφύγει με το ίδιο το λεωφορείο, και όταν είδε ότι ήταν εγκλωβισμένος, άρχισε να κόβει βόλτες στο διάδρομο του λεωφορείου, επιδεικνύοντας στους επιβάτες το κομένο κεφάλι του θύματος, κάτι το οποίο έκανε και αφού κατέφθασαν οι αστυνομικοί, τους οποίους χλεύαζε δείχνοντάς τους το κεφάλι.

Η βία προωθείται. Η βία διαφημίζεται. Η βία είναι «της μόδας» (!).

Η ειρωνεία είναι ότι Απογευματινή Εφημερίδα που στο πρώτο φύλλο της έγραφε για το «φρικτό έγκλημα από μανιακό στην Σαντορίνη», έδινε δώρο στους αναγνώστες την ίδια ημέρα, ταινία θρίλερ Cry Wolf, με "πρωταγωνιστή" μανιακό δολοφόνο με πριονωτό μαχαίρι!!!

Και βέβαια, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις απίστευτες φωτογραφίες (με κομμένα χέρια, κομμένα κεφάλια, βγαλμένα μάτια και χίλιες δύο άλλες φρικαλεότητες που συναγωνίζονται στο ποια θα σοκάρει περισσότερο) που υπάρχουν στα εξώφυλλα ταινιών "θρίλερ" που κυκλοφορούν, χωρίς κανένα πρόβλημα, στα διάφορα βίντεο - DVD clubs.

Μπορείς να δει και τις αφίσες αυτών των "εποικοδομητικών" ταινιών φρίκης να κοσμούν το κατάστημα και να βρίσκονται σε κοινή θέα. Μεγάλος, μικρός, νορμάλ, ή μη νορμάλ, "φιλήσυχος" ή "ανήσυχος", ΟΛΟΙ μπορούν να δουν την εικόνα και να λάβουν - έστω και υποσυνείδητα- το μήνυμα. Τα άλλα τα φέρνει η "κακιά στιγμή" ή η έξαψη του καλοκαιριού...

Δείγμα και αυτό του "πολιτισμού" μας...


Και όμως, όπως είναι γνωστό, οι αρχαίοι Έλληνες στα θεατρικά έργα τους ποτέ δεν αναπαριστούσαν σκηνές βίας, σήμερα οι «πολιτισμένοι» λαοί (μη εξαιρουμένων των νεοελλήνων -) απολαμβάνουν κάθε μορφή βίας, καθώς κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους, ενώ ο μέσος "σύγχρονος" άνθρωπος μοιάζει να «διψάει" για περισσότερο "αίμα»...!

Η εκδίκηση των βαρβάρων...

Όπως ο όχλος ούρλιαζε στο Κολοσσαίο, την ώρα που οι μονομάχοι (δούλοι που γινόντουσαν επαγγελματίες για την «ψυχαγωγία» της ρωμαϊκής πλέμπας αφού πρώτα αναφωνούσαν το «Χαίρε αυτοκράτορα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν», αγωνιζόντουσαν μεταξύ τους μέχρι θανάτου.

Ή όταν τα πεινασμένα θηρία ξεσκίζανε τις σάρκες χιλιάδων χριστιανών κάθε ηλικίας. Όταν βέβαια, δεν τα βάζανε να αλληλοφαγωθούν... Γιατί το «πρόγραμμα» είχε ποικιλία. Ώστε κανείς να μην μείνει παραπονεμένος από το «θέαμα»...

Άλλωστε σε αυτούς απευθυνόταν το ειρωνικό σχόλιο: «Δεν χρειάζονται παρά άρτο και θεάματα». Για να κάθονται ήσυχοι και αποχαυνωμένοι.

Ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης δήλωσε: «Ο κυνισμός και η βία δεν είναι τέχνη αλλά ρωμαϊκό θέαμα».

Αυτήν την ωραία «κληρονομιά» αποδέχτηκε πρόθυμα ο σημερινός «πολιτισμένος» άνθρωπος και με την βοήθεια της τεχνολογίας την αναβάθμισε…!

Αναμφίβολα, η σύγχρονη κοινωνία έχει πλέον μεταμορφωθεί (ή μάλλον έχει μεταλλαχθεί) σε κοινωνία βίας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας άνθρωπος αυτοκτονεί κάθε 40 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος δολοφονείται κάθε 60 δευτερόλεπτα και ένας άνθρωπος πεθαίνει σε ένοπλη συμπλοκή κάθε 100 δευτερόλεπτα.

Το φρικτό όμως είναι ότι ο μέσος άνθρωπος έχει συνηθίσει στην βία.

Βία στην τηλεόραση. Βία στα video games. Βία παντού. Σκληρή. Ακατανόητη. Αποκρουστική. Αλλά και τρομερά επικερδής…

Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (ΑΨΕ) έχει υιοθετήσει ένα ψήφισμα για να μειωθεί η βία στα διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια των παιδιών. Η πρότασή της καταλήγει πως τα βίαια τηλεοπτικά παιχνίδια μπορούν βραχυπρόθεσμα να καταστήσουν επιθετικά τα παιδιά. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι ακόμα άγνωστα.

Στις 29 Απριλίου κυκλοφόρησε το «Grand Theft Auto IV» ένα ιδιαίτερα βίαιο, σκληρό και σεξιστικό βιντεοπαιχνίδι. Ωθεί τους παίκτες σε αιματηρές δολοφονίες και άγρια κυνηγητά με την Αστυνομία και τον υπόκοσμο. Βέβαια στα δέκα χρόνια που κυκλοφορεί η συγκεκριμένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών έχει πουλήσει περισσότερους από 70 εκατομμύρια τίτλους, ενώ πασίγνωστοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως ο Ντένις Χόπερ και ο Ρέι Λιότα, έχουν σπεύσει να της χαρίσουν τις φωνές τους...

Η εφημερίδα Independent είχε γράψει : «Το παιχνίδι αναδεικνύει την αβασάνιστη βία, τη σεξουαλική σαφήνεια, την πορνεία, την κακή γλώσσα και εξυμνεί την εγκληματική δραστηριότητα (…)

Η Χίλαρι Κλίντον είπε ότι “το περιεχόμενο του Grand Theft Auto και άλλων παιχνιδιών σαν αυτό “κλέβουν” την αθωότητα των παιδιών μας”.

Το «Manhunt» είναι ένα από τα πιο βίαια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Οι διεστραμμένοι τρόποι με τους οποίους δολοφονεί τους εχθρούς του ο παίκτης είναι παροιμιώδεις.

Τον Φεβρουάριο του 2004 ο Warren Leblanc παρέσυρε το φίλο του σε πάρκο με σκοπό να τον ληστέψει. Όταν μετά από λίγες ώρες έφθασε η αστυνομία βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Ο Stefan είχε χτυπηθεί βάναυσα με σφυρί, ενώ το σώμα του έφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές. Οι γονείς του άτυχου παιδιού υποστήριξαν ότι η δολοφονία ήταν «εμπνευσμένη» από το Manhunt, ένα εξαιρετικά βίαιο video game, που συνήθιζε να παίζει ο Leblanc.

H μητέρα του Stefan, Giselle Pakeera είπε: «Ο Leblanc έδρασε σαν τους παρανοϊκούς δολοφόνους του παιχνιδιού. Το περιεχόμενο του είναι επικίνδυνο και πρέπει να απαγορευτεί. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων»,

Παρόλες τις διαμαρτυρίες το «Manhunt 2» που κυκλοφόρησε αποδείχτηκε ακόμη πιο βίαιο, ακόμη πιο σαδομαζοχιστικό.

Τον Απρίλιο του 2002 0 19χρονος Robert Steinhaeuser αυτοκτόνησε στο σχολείο του Johannes Gutenberg, αφού προηγουμένως είχε δολοφονήσει 13 καθηγητές και 2 συμμαθητές του. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο θύτης ήταν φανατικός παίκτης του Counterstrike. Ένα από τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας έγραφε: « Ο δολοφόνος είχε εκπαιδευτεί από ένα video game».

Εντωμεταξύ με τις νέες συσκευές videogames οι «παίκτες» δεν παρακολουθούν μόνο τον «ήρωα» να τεμαχίζει ένα πτώμα, αλλά το κάνουν τα ίδια με κίνηση ρεαλιστική!

Το λεγόμενο «Wii», η νέα παιχνιδομηχανή της Nintendo, δίνει την δυνατότητα στον παίκτη όχι μόνο να παρακολουθεί τον «ήρωα» να τεμαχίζει ένα πτώμα, αλλά να το κάνει ο ίδιος!!

Σικάγο: Εκτός ελέγχου η βία. Αστυνομικοί συνοδεύουν πλέον τα παιδιά στο σχολείο!

Δραματική είναι η αύξηση της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων και των νέων, στο Σικάγο των ΗΠΑ. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, 20 μαθητές δημοσίων σχολείων έχουν σκοτωθεί, οι 18 εξ αυτών από πυρά όπλων. Την προηγούμενη σχολική χρονιά, 30 μαθητές τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Σικάγο περιγράφει την κατάσταση ως «εκτός ελέγχου».

Ο δήμος και η αστυνομία έχουν λάβει δραστικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της νεανικής βίας. Οι μαθητές συνοδεύονται από τη στάση του σχολικού λεωφορείου και μέχρι να μπουν στις αίθουσες από εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, καθηγητές, δημοτικούς συμβούλους, αλλά και από έναν αστυνομικό.

Πολλοί κοινωνικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι διαφορές που κάποτε λύνονταν με έναν απλό καβγά, τώρα καταλήγουν σε ανταλλαγή πυροβολισμών...

Βρετανία: 34 έφηβοι έχουν μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου από συνομηλίκους τους μέσα στο 2008!

Στην Μ. Βρετανία ο κόσμος είναι θορυβημένος από τη νέα «μόδα» τα μαχαιρώματα χωρίς ιδιαίτερο λόγο στο Λονδίνο!

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Τσολάκης ζει και εργάζεται στη βρετανική πρωτεύουσα λέει: «ΠΡΙΝ ΑΠΟ λίγους μήνες περπατούσα στην Όξφορντ Στριτ, στο κέντρο του Λονδίνου. Είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από το πτώμα ενός εφήβου, ο οποίος μαχαιρώθηκε από συνομηλίκους του επειδή κατά λάθος έριξε πάνω τους λίγο από το αναψυκτικό που κρατούσε». «Το εντυπωσιακό είναι η ηλικία των θυμάτων αλλά και των θυτών: είναι έφηβοι 16-17 ετών. Πολλές φορές δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, κάποιες νεανικές συμμορίες βάζουν στόχο ένα περαστικό παιδί και το σκοτώνουν».

Σύμφωνα με στοιχεία τις Αμερικανικής ψυχιατρικής εταιρίας τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση τους θα παρακολουθήσουν μέσα από τα βιντεοπαιχνιδια, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο πάνω από 200.000 σκηνές βιας και 400.000 δολοφονίες!

Τα Μ.Μ.Ε προβάλλουν εκτενώς κάθε μορφή βίας και ειδικότερα τα νυχτερινά δελτία οπου προς τέρψιν της τηλεθέασης δείχνουν εικόνες τόσο σκληρές που επηρεάζουν τον ψυχισμό ενός ενήλικα προκαλώντας του αποτροπιασμό, ποσο μάλλον στα παιδία.

Είναι ξεκάθαρο ότι η συχνή παρακολούθηση τηλεοπτικής βίας μπορεί να εθίσει τους τηλεθεατές, έτσι ώστε να είναι λιγότερο ανήσυχοι και ευαίσθητοι ως προς το φαινόμενο της βίας.

Κάποιος που γίνεται αναίσθητος σε φαινόμενα βίας, είναι πιο πιθανό να συμμετάσχει σε βίαιες πράξεις. Έρευνα έδειξε ότι πρόσωπα, που βλέπουν ταινίες με περιεχόμενο βίαιων και επιθετικών μορφών συμπεριφοράς, είναι λιγότερο επηρεασμένα από τη βία αργότερα. Επιπλέον, θεατές της τηλεοπτικής βίας τείνουν να αντιδράσουν λιγότερο συναισθηματικά στη βία από άλλους θεατές.

Έτσι φτάσαμε στην κοινωνία της απάθειας. Στην αποθέωση της σκληρότητας και της απανθρωπιάς. Στον πλήρη ξεπεσμό και κανιβαλισμό του σύγχρονου ανθρώπου.

«Τους βλέπαμε να κάνουν πικ-νικ δίπλα στα πτώματα»...

Στην Ιταλία προκάλεσε λέει «σάλο» το θέαμα παραθεριστών στην πλαζ της Τορεγκαβέτα, κοντά στη Νάπολι, όπου έκαναν αδιάφοροι ηλιοθεραπεία και βόλτες δίπλα στα πτώματα δύο κοριτσιών Ρομά.
Η ιταλική «Ρεπούμπλικα» αναφέρει πως τέσσερις νεαρές Τσιγγάνες που βρέθηκαν στην πλαζ για να πουλήσουν μικροπράγματα, έκαναν μια βουτιά με τα ρούχα, ενώ είχαν φάει και χωρίς να ξέρουν κολύμπι, με αποτέλεσμα δύο από τα τέσσερα κορίτσια, η Βιολέτα και η Κριστίνα Εμπράμοβιτς, 11 και 12 ετών, να πνιγούν.

Οι ναυαγοσώστες εναπόθεσαν τα άψυχα κορμιά τους στην άμμο και τα κάλυψαν με πετσέτες μπάνιου.
«Τα άψυχα σώματα κείτονταν στην άμμο και, σε απόσταση μερικών μέτρων, οι παραθεριστές συνέχιζαν το πικ-νικ και την ηλιοθεραπεία τους...», δήλωσε στη «Ρεπούμπλικα» ένας ναυαγοσώστης.

«Ανασύραμε τα πτώματα μέσα στη γενική αδιαφορία».

Ο Έντσο Εσπόζιτο της Οpera Νomadi, μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις των Ρομά στην Ιταλία, είπε στον «Ιντιπέντεντ»: «Το άλλο φρικτό σ΄ αυτή την ιστορία, εκτός από τον πνιγμό των κοριτσιών, είναι η ομαλότητα... Είναι ο τρόπος που οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν ηλιοθεραπεία επί τρεις ώρες σε απόσταση λίγων μέτρων από τα πτώματα. Θα μπορούσαν να πάνε σε μιαν άλλη πλαζ...».


Ο απ. Παύλος μιλώντας στο «πνευματικό του παιδί», τον Τιμόθεο, για το πως θα είναι οι άνθρωποι τις Τελευταίες Ημέρες είπε:

“ΓΝΩΡΙΖΕ, μάλιστα, τούτο, ότι στις έσχατες ημέρες θάρθουν κακοί καιροί επειδή, οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι άσπλαχνοι… ακρατείς, άγριοι, αφιλάγαθοι..” (Β’ Τιμοθ. 3:2)