Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Τα "λεωφορεία της ...αθεΐας"


Λονδίνο (CNSNews.com) Αυτό το οποίο οι «ουμανιστές» αποκαλούν «νίκη κατά της θρησκείας», θα φέρουν, σύντομα, τα λεωφορεία στην βρετανική πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας διαφημίσεις για τον αθεϊσμό.

Τα "διαφημιστικά" μηνύματα επάνω στα λεωφορεία θα λένε: «Δεν υπάρχει πιθανώς κανένας Θεός». «Τώρα σταματήστε να ανησυχείτε και απολαύστε τη ζωή σας»

Η «Βρετανική Ένωση Ουμανιστών» (British Humanist Association), είπε αυτήν την εβδομάδα ότι μια εκστρατεία διαδικτυακού εράνου είχε συγκεντρώσει τόσα χρήματα που είναι υπεραρκετά για να τοποθετηθούν τα δυσφημιστικά μηνύματα και στις δύο πλευρές 30 λεωφορείων του Λονδίνου, κατά τον Ιανουάριο.

--- Η "Βρετανική Ένωση Ουμανιστών" προωθεί τον "ουμανισμό" και την "απο-θρησκευτικοποίση" της βρετανική κοινωνίας και μάχεται γενικώς, κάθε είδους θρησκευτικής παρουσίας, ενώ τελεί μη θρησκευτικές τελετές, όπως γάμους κηδείες ονοματοδοσίες κλπ ---

Η Ariane Sherine (φωτο) από την «Αθεϊστική Εκστρατεία Λεωφορείων»,Atheist Bus Campaign»), είπε ότι είχε την όλη καμπάνια την είχε εμπνευστεί στις αρχές του καλοκαιριού, από ανάλογες διαφημίσεις με αναφορές από τη Βίβλο, που τέθηκαν επάνω στα λεωφορεία από μια Χριστιανική ομάδα.
Ενοχλημένη από τα μηνύματα, έγραψε ένα άρθρο στη
ν εφημερίδα «Guardian» στο οποίο πρότεινε οι άνθρωποι να δώσουν περίπου 8 $ για κάθε μήνυμα για να υποστηριχθούν οι διαφημίσεις υπέρ του αθεϊσμού, στα λεωφορεία.

Η «Αθεϊστική Εκστρατεία Λεωφορείων», ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, με την οικονομική ενίσχυση που πρόσφερε ο γνωστός εξελικτικός βιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μαχητικός άθεος Richard Dawkins, (φωτο), ενώ η κίνηση συγκέντρωσε περισσότερο από $88.500 σε μία μόνο ημέρα.

Η Sherine, μια ανεξάρτητη (και άθεη) δημοσιογράφος, η οποία, όπως είπε, ανατράφηκε μέσα στην Εκκλησία της Αγγλίας, είπε ότι μέχρι τώρα, ο αθεϊσμός δεν είχε φωνή στη βρετανική κοινωνία.

Αντίθετα, είπε ότι η επιρροή της θρησκείας ήταν υπερβολικά πρεβεβλημένη από μια χούφτα ισχυρών ανθρώπων στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης.
«Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που κάνουν όλο το θόρυβο,» είπε.

Η Hanne Stinson, επικεφαλής της «Βρετανικής Ένωσης Ουμανιστών», δήλωσε: «Εάν τα χρήματα συνεχίσουν να εισρέουν, εμείς μπορούμε να επεκτείνουμε την καμπάνια, όχι μόνο στις αγγελίες μέσα και έξω στα λεωφορεία, αλλά επίσης στα αστικά τρένα και το μετρό καθώς και σε άλλα μεταφορικά μέσα και τοποθεσίες έξω από το Λονδίνο,» είπε.

Μία έρευνα που έκανε το 2007 η χριστιανική οργάνωση «Tearfund», διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία, με ένα ποσοστό μόνο 15% να παρακολουθεί εκκλησιαστικές λειτουργίες σε μηνιαία βάση.
Εντούτοις, λόγω και της εισροής των μεταναστών στη Μεγάλη Βρετανία, το Λονδίνο καταλήγει να είναι ένα από τα πιό θρησκευόμενα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας, με 22
% των κατοίκων του να πηγαίνουν τακτικά στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Ο Tim Bleakley του CBS Outdoor, της επιχείρησης που πούλησε το χώρο διαφήμισης των λεωφορείων, είπε σε δήλωσή του ότι ήταν «σπουδαίο να βλέπει αυτήν την εκστρατεία να προκαλεί τόσο πολλή συζήτηση.»
Ο Bleakley είπε ότι δεν
είναι η δουλειά της επιχείρησης «να κρίνει την καταλληλότητα της φύσης της διαφήμισης βασισμένη στις πεποιθήσεις των ανθρώπων».

Η διαφήμιση στα λεωφορεία έχει τη δύναμη να γοητεύσει εκατομμύρια ανθρώπων καθημερινά, και η εκστρατεία αθεϊσμού ήταν μόνο μια περίπτωση από πολλές «περίεργες» αγγελίες που μεταφέρονται επάνω στα λεωφορεία του Λονδίνου. Πρόσφατα, μια γυναίκα από το Λονδίνου είχε διαφημιστεί ως δότρια ωαρίων!!!
(Στην φωτογραφία παρόμοια αγγελία σε πίνακα αγγελιών).

Η εκστρατεία έχει λάβει σχετικά ήπιες απαντήσεις από μερικές θρησκευτικές ομάδες στη Μεγάλη Βρετανία.

Μία εκπρόσωπος της Βρετανικής Μεθοδιστής Εκκλησίας είπε ότι η εκστρατεία περισσότερο «θα ενθάρρυνε» τους ανθρώπους να σκεφτούν για το Θεό….
«Μηνύματα εντυπωσιασμού σαν και αυτά καταδεικνύουν πώς οι στρατευμένοι άθεοι είναι συχνά σπουδαία μέσα αναφοράς του Χριστιανισμού,» είπε στη Daily Telegraph ο Paul Wooley, διευθυντής του «Theos», μια θρησκευτικής ομάδας σκέψης (think tank).

Η Sherine από την πλευρά της, είπε ότι ήταν ευχαριστημένη από τις απαντήσεις που έλαβε από τις θρησκευτικές ομάδες.
«
Είμαι ευτυχής που υποστηρίζουν τη ελευθερία λόγου,» είπε. «Νομίζω ότι σέβομαι οποιαδήποτε οργάνωση πιστεύει ότι οποιεσδήποτε απόψεις πρέπει να εκφραστούν εκεί έξω.»

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Που πήγαν αυτοί οι Έλληνες;


..... Πότε η Ελλάς παρεδόθη αμαχητί; Πότε ενικήθη πριν ποτίση το χώμα της με την τελευταίαν ρανίδα του αίματός της;

Εις ποίαν στιγμήν έκαμε λογαριασμούς των δυνάμεών της προς τας δυνάμεις του αντιπάλου της, διά να μάθη έπειτα αν έχη την δυνατότητα να υπερασπίση την τιμήν της;

Κράτος μικρόν με ιστορίαν μεγίστην, μήτηρ θηλάσασα την υφήλιον, φάρος λαμπροτάτου φωτός, η Ελλάς, καταυγάσασα τους αιώνας, έδωσεν εις όλην την ανθρωπότητα όχι μόνον την ζωήν, το φως, τον πολιτισμόν, τα γράμματα και τας τέχνας, αλλά και το παράδειγμα της αυτοθυσίας και του ηρωισμού, την Σαλαμίνα, τας Θερμοπύλας, το Ζάλογγον, το Σούλι, το Μεσολόγγι...

Κληρονόμοι πλούτου τόσον μεγάλου, βαρείς από τον φόρτον τόσων θρύλων και τόσων παραδόσεων, πώς μας εφαντάσθησαν τώρα κύπτοντας εμπρός εις τα κατάστιχα των πετρελαίων και της βενζίνης και των μηχανοκινήτων μονάδων και αποφασίζοντας να παραδώσωμεν την ιστορίαν μας εις τους αριθμούς και εις τα πετρέλαια την τιμήν μας;.....]

Από το άρθρο «Το Στιλέτον»του ιδρυτή της «Καθημερινής» Γεωργίου Βλάχου, που δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή", στις 29 Οκτωβρίου 1940, μία ημέρα μετά το «ΟΧΙ».

Παρακάτω από το άρθρο του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!» στην "Καθημερινή", στις 4 Νοεμβρίου 1940.

[...] Λοιπόν;...

Θα συνεχίσωμεν την συζήτησιν; Θα βάλωμεν κάτω έναν καφέν και θα σταθώμεν γύρω από το φλιτζάνι του οι απόλεμοι, οι άχρηστοι, οι καφενόβιοι, διά να πούμε, περί του ποιος θα νικήση και ποιος θα επικρατήσει;...

Προς Θεού! θα νικήση η Ελλάς! Όλους; ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ! Χωρίς συλλογισμούς, χωρίς συζητήσεις, χωρίς κεφάλια τα οποία αργοκινούνται και αμφιβάλλουν, χωρίς μυαλό. Μυαλό δεν χρειάζεται. Χρειάζεται ενθουσιασμός και παραφροσύνη. Χρειάζεται θάρρος αλόγιστον και καρδιά. Με αυτό το υλικόν έγινεν ο Αγών του Εικοσιένα. Με αυτά τα όπλα νικούν οι λαοί.

Ήρθατε να πάρετε την Ήπειρον;... ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΜΕ. Έχετε Στρατούς, έχετε Στόλους, έχετε αεροπλάνα, είσθε σαράντα πέντε εκατομμύρια και είμαστε πέντε. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΜΕ. Θα μας κάψετε. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΜΕ. Και θα προχωρήσωμεν και θα νικήσωμεν και θα σας πετάξωμεν εις την θάλασσαν. Γίνεται;... Γίνεται, δεν γίνεται,αυτό πρέπει να αισθάνεται και να βροντοφωνή η καρδιά. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΗ. [...] Θάρρος λοιπόν! Ό,τι θέλομεν αληθινά, με όλην μας την δύναμιν, γίνεται. Ό,τι αποφασίσωμεν με την ψυχήν μας γίνεται. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΗ. [...] Όλοι μαζί! Θα αγωνισθώμεν τώρα όλοι μαζί, θα ανθέξωμεν όλοι μαζί, θα προελάσωμεν όλοι μαζί, και μίαν ευλογημένην ημέραν, όταν θα διαλαλούν την ευτυχίαν μας οι κώδωνες των σημαιοστολίστων εκκλησιών μας, θα ψάλλωμεν όλοι μαζί ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ... [...]

-------------------------------------------------------------------------------

Γυναίκες που κουβαλούσαν πυρομαχικά.

7 Νοεμβρίου 1940. Σήμερα σκοτώθηκαν δύο παιδιά του 33ου Συντάγματος και αυτό μάνιασε περισσότερο τους στρατιώτες. Φωνάζαν εμπρός για τη Ρώμη. Ο θάνατος αυτός αντί να μας δειλιάσει μας έδωσε περισσότερα φτερά για να κυνηγήσουμε τους Ιταλούς. Συνάντησα γυναίκες που κουβαλούσαν πυρομαχικά. Μία ήτο 88 ετών. Μία μου είπε κλείδωσε το μικρό σε μια καλύβα για να βοηθήσει τον στρατό. Το βράδυ είδα μια γριούλα να κρατά δυο μικρά και η μητέρα τους ζύμωνε ψωμί για τον στρατό με το φως δυο κεριών που είχε μέσα σ' ένα ποτήρι. Τα χιόνια, ο πάγος, το τρομερό κρύο, δεν φαίνονταν να τις τρόμαζε. Όλες γεμάτες χαρά ήθελαν να προσφέρουν στο στρατό ό,τι δεν μπορούσαν τα μεταγωγικά. Αλήθεια γυναίκες θαύμα. Τι διαφορά με τις πόλεις!

Ζωντανό τείχος.

Οι νικηταί της Πίνδου προχωρούσαν. Καθώς έφτασαν στον ποταμό Βογιούσα κι είδαν οι ατρόμητες γυναίκες της Πίνδου πως το απότομο ρέμα εμπόδιζε τους σκαπανείς στη δουλειά τους, έκαναν αυθόρμητα κάτι, που ξανάγινε ύστερα στον Καλαμά και στο Δρίνο: μπήκαν οι ίδιες μέσα στα νερά και, πιασμένες σφικτά από τους ώμους, σχημάτισαν πρόσχωμα, που ανάκοβε την ορμή του ποταμού και ευκόλυνε τους γεφυροποιούς!
(Τάκης Ε. Παπαγιαννόπουλος, στο: Χατζηπατέρα-Φαφαλιού, Μαρτυρίες 1940-1941)

--------------------------------------------------------------------------

Μία απάντηση στο γιατί της ιταλικής ήττας είναι η παρακάτω αναφορά της 14.3.1941, του διοικητής του τετάρτου σώματος στρατού στρατηγού Καμίλο Μερκάλι (Camillo Mercalli), όπου λέει τα εξής:

«Στις 9 και 10 του μηνός (Μαρτίου) είδα μονάδες — ακόμη και ολόκληρα τάγματα — επί ώρες και ώρες, ακόμη και επί ημέρες, παρά τις βιαιότατες και πυκνές, συνεχείς βολές του δικού μας πυροβολικού και πεζικού, να μην προχωρούν παρά λίγα μέτρα μπροστά και έπειτα να καρφώνονται στο χώμα. Ένα τάγμα πεζικού προτίμησε να μείνει όλη την ημέρα κάτω από το φονικό πυρ των εχθρικών όλμων και να υποστεί βαρύτατες απώλειες, παρά να κάμει το βήμα εκείνο προς τα εμπρός που όχι μόνο θα του εξασφάλιζε την κατάληψη του αντικειμενικού στόχου, μα και θα το απάλλασσε από τόσο οδυνηρές και άχρηστες θυσίες. Καταλήγει κανείς στη σκέψη ότι λείπει η θέληση ή χειρότερα, λείπει η καρδιά Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν Θέλω να το πιστέψω!...».

Περάσαν 68 χρόνια.....

«Κύριε, αυτό είναι πόλεμος». Μ' αυτά τα λόγια ο Ιωάννης Μεταξάς απορρίπτει το τελεσίγραφο του Ιταλού πρεσβευτή Εμανουέλο Γκράτσι που ζητούσε παραχώρηση ελληνικών εδαφών για στρατιωτική χρήση από τις δυνάμεις του Άξονα. Τα ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα βγαίνει από την ουδετερότητα και συντάσσεται με τους Συμμάχους

Είναι γνωστό το "Μέχρι τώρα λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από 'δω και στο εξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες" που είπε ο Τσώρτσιλ.


Ήταν αλήθεια τόσο ήρωες οι Έλληνες;

(Στην φωτογραφία το εξώφυλλο του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού "LIFE", της 16 Δεκεμβρίου 1940, με τον τσολιά. Ο Τίτλος είναι ο "Έλληνας Στρατιώτης". Είναι εμφανές ότι είχε καταπλήξει την υφήλιο ο ηρωισμός του Έλληνα στρατιώτη...)

Αρκεί μόνον κάποιος να υπενθυμίσει ότι το φθινόπωρο του ‘40 μόνο δύο χώρες βρίσκονταν σε αναμέτρηση με τις δυνάμεις του Άξονα. Η Μεγάλη Βρετανία και η Ελλάδα. Η Κεντρική Ευρώπη είχε υποκύψει, Γαλλία και Ολλανδία είχαν συνθηκολογήσει. Η Σοβιετική Ένωση προετοιμαζόταν για τη ναζιστική επίθεση, παρά το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες κοίταζαν από μακριά.

Κάποιες στιγμές αναρωτιόμαστε μήπως στην υψηλή αποτίμηση του γεγονότος μας επηρεάζει κάποιος «εθνικός μας ναρκισσισμός» ή κάποια επαρχιώτικη-βαλκανική αμβλυωπία. Ασφαλέστερη η Προσφυγή στη διεθνή ιστοριογραφία. Τα στοιχεία που μας έρχονται από έξω σαν «αντιδάνεια» αποκαθιστούν την «28η Οκτωβρίου» σε ισοϋψές βάθρο.

(Από το συλλογικό έργο του «Ε Ιστορικά» της «Ελευθεροτυπίας» «ΟΧΙ - Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Διπλωματία, Προπαγάνδα, Πόλεμος)

- Που πήγαν λοιπόν όλοι αυτοί οι Έλληνες;

- Πως μεταλλάχθηκε έτσι η ελληνική κοινωνία;

- Πως να μην μελαγχολήσει κανείς με το σημερινό κατάντημα;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ (όπως κάποιοι θέλουν) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ...

Ειδικά το πρώτο που δίνει συγκλονιστικά στοιχεία και δηλώσεις θαυμασμού από μορφές της εποχής - από όλα τα κράτη- για τους Έλληνες στρατιώτες.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Η καταιγίδα της "ουφολογίας" και η Νέα Παγκόσμια Τάξη


Με όλα τα περίεργα που συμβαίνουν γύρω μας και τα τελευταία «τρελά» νέα, δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί για αυτή την καταιγίδα «ουφολογίας» που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες.

Ο Edgar Mitchell (φωτο) είναι ο τελευταίος αστροναύτης της NASA που ανακοινώνει δημόσια τη γνώση του περί UFO και εξωγήινων, αλλά δεν είναι ο πρώτος.

Μετά τα νέα για την συνέντευξη του Δρ. Μίτσελ στο ραδιόφωνο του Kerrang, το Internet γέμισε σχετικέ συζητήσεις.

Ένας άλλος αστροναύτης, ο σμηναγός Gordon Cooper, προηγήθηκε όταν είπε ότι είδε ένα αριθμό «εξωγήινων σκαφών», ενώ πετούσε σε αποστολή. Σε μία άλλη περίπτωση είδε ένα ιπτάμενο αντικείμενο σε σχήμα δίσκου που προσγειώθηκε σε μία βάση που εργαζόταν στα πλαίσια ενός στρατιωτικού προγράμματος.

Το σκάφος κινηματογραφήθηκε και στην συνέχεια, το φιλμ το έστειλε αμέσως στην Ουάσιγκτον, αλλά ποτέ δεν το είδε κανείς ξανά.

Ο σμηναγός Cooper προχώρησε ακόμη περισσότερο από ό, τι ο Δρ Μίτσελ, και στη δεκαετία του '70 έστειλε μία επιστολή προς τον ΟΗΕ, ώστε να ενθαρρυνθεί να αρχίσει να ασχολείται με το θέμα.

Εντάξει, έχουμε τους αστροναύτες και τους εξωγήινους.

Τι γίνεται όμως με τη Νέα Παγκόσμια Τάξη;

Πολλοί που ασχολούνται με τις συνωμοσίες θα γνωρίζουν το όνομα της αδελφότητας «Κάππα Σίγμα»(ΚΣ - «Kappa Sigma»).

Στην φωτογραφία το σύμβολο της "ΚΣ"...

Είναι μία μυστική αδελφότητα του ιδίου τύπου με την περιβόητη Skull and Bones (την αδελφότητα «του Κρανίου και των Οστών») στην οποία ανήκουν και οι δύο Μπους, πατέρας και υιός καθώς και ο Γερουσιαστής John Kerry. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Δρ Edgar Mitchell είναι μέλος της «Kappa Sigma».

Mitchell είναι επίσης και ένθερμος υποστηρικτής μιας οργάνωσης παρόμοιας του ΟΗΕ, με το όνομα United Nations Parliamentary Assembly , η οποία εργάζεται για ένα «Παγκόσμιο Κοινοβούλιο»).

Και ο σμηναγός Major Gordon Cooper υπαγόταν σε διάφορες οργανώσεις.

Διετέλεσε μέλος των «DeMolay», (μασονικού τύπου οργάνωση για νεαρά αγόρια, χρηματοδοτούμενη από τους Ελευθεροτέκτονες), Διδάσκαλος στους Ελευθεροτέκτονες και Τέκτων 33ου βαθμού στο Σκωτικό Τάγμα. Στην φώτο το σύμβολο της οργάνωσης.

Ένα από τα πιο διάσημα μέλη των «DeMolay», ήταν ο Bill Clinton.

Συνεπώς, αυτοί οι δύο αστροναύτες, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την πίστη τους στην ύπαρξη εξωγήινων, ανήκουν και οι δύο σε μυστικές εταιρίες. Μυστικές εταιρίες που ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για να για την ανάδειξη και υπεράσπιση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ενδιαφέρον….

Εδώ έρχεται να προστεθεί και το Βατικανό, που, σύμφωνα με τις συνομωσιολογικές θεωρίες, σε μεγάλο βαθμό, υποστηρίζει επίσης, τη Νέα Παγκόσμιας Τάξης. Το Βατικανό ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πίστη στην ύπαρξη εξωγήινων βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το Χριστιανισμό. (Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είχε γράψει σχετικά).

Εάν το σκεφτείτε, ουσιαστικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ενωθεί ο κόσμος κάτω από μία Παγκόσμια Κυβέρνηση, από την απειλή της εισβολής όντων από άλλο πλανήτη. Έτσι, όλοι οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τα όντα από άλλους πλανήτες.

Βλέπε δημοσιευμένα άρθρα στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ:

http://redskywarning.blogspot.com/2008/07/blog-post_05.html

http://redskywarning.blogspot.com/2008/07/blog-post_09.html

Για τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσιών, αυτό είναι πολύ σοβαρό. Ίσως να ακούγεται λίγο τρελό. Αλλά, όμως, θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Έτσι δεν είναι;

Το άρθρο - με κάποιες μετατροπές - είναι από το www.Vorchester. com και το αναδημοσίευσε το περιοδικό Hellenic NEXUS (τ. 28).

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Μετά από 31 χρόνια ισχυρίζεται ότι είχε διαταχθεί να καταρρίψει UFO

Πηγές:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1078970/U-S-fighter-pilot-I-order...
http://www.dailyrecord.co.uk/news/editors-choice/2008/10/20/mod-reveals-real-lif...


Ο 25-χρονος, τότε, Milton Torres, Αμερικάνος πιλότος της USAF, βρισκόταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην βάση Manston της RAF στο Kent της Αγγλίας, όταν έλαβε επείγουσα εντολή για να εμπλακεί σε αερομαχία. Του είπαν να αναχαιτίσει ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο με «πολύ ασυνήθιστα φώτα» επάνω από το ακρωτήριο East Anglia της ανατολικής Αγγλίας, το οποίο τα ραντάρ εδάφους είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν για αρκετή ώρα.
«Είχε πολλή συννεφιά και δεν μπορούσα να δω τίποτα, αλλά το αντικείμενο φαινόταν πολύ καθαρά στο ραντάρ μου – και είχε μέγεθος περίπου όσο ένα βομβαρδιστικό Β-52», λέει ο ίδιος.
Τότε διατάχτηκε να εξαπολύσει μια ομοβροντία από 24 ρουκέτες κατά του αντικειμένου, κάτι το οποίο τον σόκαρε. Πριν προλάβει όμως να εκτελέσει την εντολή, το UFO εξαφανίστηκε από το πεδίο δράσης του πιλότου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο 77-χρονος, τώρα, Dr Torres που κατοικεί στο Μαϊάμι της Φλόριντα και είναι συνταξιούχος καθηγητής πολιτικός μηχανικός, είπε ότι πετούσε με ταχύτητα περίπου Μαχ 0.92, ενώ το UFO πετούσε με ταχύτητα μεγαλύτερη από Μαχ 10 (σ.μ.: Μαχ 1 = η ταχύτητα του ήχου).

Την επόμενη ημέρα τον πλησίασε ένας άνθρωπος ισχυριζόμενος ότι είναι από την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και τον απείλησε ότι θα χάσει τον πτητικό του βαθμό, αν πει σε οποιονδήποτε τι συνέβη.

Από τότε, δεν είπε τίποτα σε κανέναν μέχρι και 31 χρόνια μετά, το 1988, και αυτό έπειτα από παρότρυνση συναδέλφων του πιλότων σε μια επετειακή συγκέντρωση βετεράνων της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι το 1967, η πολιτική του Αμερικανικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν να καταστρέφει τους φακέλους σχετικά με τα UFO κάθε πενταετία, γιατί θεωρούνταν ως «μεταβατικού ενδιαφέροντος».

Αυτό σημαίνει ότι το περιστατικό αυτό θα είχε χαθεί, αν ο Dr Torres δεν είχε αποφασίσει να το δημοσιοποιήσει το 1988.

----------------------------------------------------------------------------
Ακόμα μια σειρά αναφορών για UFO δημοσιοποιεί η Βρετανία

Ακόμα 16 αρχεία που αφορούν Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από άρση του απορρήτου. Μερικές μαρτυρίες είναι απλώς γραφικές, άλλες όμως παραμένουν ανεξήγητες.

Η δεύτερη σειρά εγγράφων για UFO που δημοσιοποιούν φέτος τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας αφορούν το διάστημα 1986-1992. Μεταξύ άλλων αναφορών:

Στις 21 Απριλίου 1991, ο πιλότος μιας πτήσης της Alitalia που πετούσε από το για το Χίθροου βλέπει ένα παράξενο αντικείμενο να περνά μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από αεροπλάνο. «Αμέσως φώναξα 'προσοχή, προσοχή' στον συγκυβερνήτη μου, ο οποίος είδε αυτό που είδα κι εγώ» καταθέτει ο πιλότος Ατσίλε Ζαγκέτι.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσαν ότι κι εκείνοι είδαν ένα αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος, 10 ναυτικά μίλια πίσω από το αεροσκάφος. Η εικόνα του αντικειμένου στα ραντάρ περιγράφεται στα έγγραφα με δύο ερωτηματικά ως «πύραυλος κρουζ;;»

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου, το υπουργείο κατέληξε ότι δεν επρόκειτο για όπλο, αλλά για «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο», βάζοντας έτσι τέλος στην έρευνά του.

Σε ένα άλλο δυσεξήγητο περιστατικό, στις 17 Ιουνίου 1991, τέσσερις επιβάτες πτήσης της Dan Air προς το Αμβούργο είδαν ένα «βλήμα χωρίς φτερά να περνά κάτω και αριστερά από το αεροπλάνο».

Ένα μήνα αργότερα, το πλήρωμα σε αεροσκάφος της Britannia Airways που πετούσε για το Γκάτγουικ είδαν «ένα μικρό μαύρο αντικείμενο σε σχήμα παστίλιας», το οποίο καταγράφηκε και από τα ραντάρ να πετά με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα. Η έρευνα δεν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για το μετεωρολογικό μπαλόνι που είχε απελευθερωθεί στην περιοχή την ίδια ημέρα.

Παρόλο που περιπτώσεις σαν αυτές παραμένουν ανεξήγητες, άλλες αναφορές είναι προφανές ότι προέρχονται από τη ζωηρή φαντασία των μαρτύρων:

Το Μάρτιο του 1990, μία γυναίκα διαβεβαίωνε σε επιστολή της ότι έφτασε στη Γη με διαστημόπλοιο το οποίο συνετρίβη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες από τον Σπέκτρα, έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από το άστρο Ζέτα Τουκάνε και μία γυναίκα από τον ένα εκ των δύο ακατοίκητων πλανητών του συστήματος Σείριος, την Αμαζόνα, τον πλανήτη των πολεμιστριών. Αυτή η γυναίκα είμαι εγώ» γράφει.

Ένας άλλος μάρτυρας διαβεβαιώνει ότι οι εξωγήινοι... του έβαλαν τις φωνές ενώ κοιμόταν στην εξοχή, ενώ ένας ακόμα ήρθε σε επαφή με το υπουργείο για να αναφέρει τα «εξαιρετικά νέα» ότι τα «θρυλικά φτερωτά ερπετά» περιμένουν άδεια για να προσεδαφιστούν στη Γη.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν και την περίπτωση του Αμερικάνου Milton Torres, του 1957, παρόλο που δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά στα επίσημα αρχεία του βρετανικού στρατού.
Τα επίσημα αρχεία βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ufos.nationalarchives.gov.uk/.

Σημειώνεται ότι προηγούμενη έκθεση του βρετανικού υπουργείο Άμυνας κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Γη δεν δέχεται επισκέψεις από εξωγήινα σκάφη.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στηρίζουν την υπόθεση ότι τα παρατηρούμενα φαινόμενα βρίσκονται υπό οποιονδήποτε τύπο ελέγχου πέρα από τις φυσικές δυνάμεις» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης, έκτασης 400 σελίδων.

-----------------------------------------------------------------------------

Το 2006 η διαστημική υπηρεσία της Γαλλίας αποφάσισε να φέρει στην δημοσιότητα χιλιάδες αναφορές μαρτύρων που συλλέχθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια για επισκέψεις ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας.

Όπως είχε δηλώσει ο Ζακ Αρνού, αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Μελετών Διαστήματος (CNES), η βάση δεδομένων του CNES περιλαμβάνει συνολικά 6.000 αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), τις οποίες κατέθεσαν επαγγελματίες της αεροπορίας και απλοί πολίτες. Για πολλά περιστατικά υπάρχουν περισσότερες από μία αναφορές.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Μάθε παιδί μου ξόρκια...


«Αν είσαι αμετάπειστος και επιμένεις να μυηθείς στη Μαγολογία, αυτό το βιβλίο θα σου προσφέρει όλη τη βοήθεια και την ενθάρρυνση που θα έπαιρνες από μένα, αν βρισκόμουν δίπλα σου με σάρκα και οστά». (Μάγος Μέρλιν, 1577). Από το «παιδικό» βιβλίο με τον τίτλο «ΜΑΓΟΛΟΓΙΑ: Το Βιβλίο με τα Μυστικά του Μέρλιν» (Εκδόσεις Πατάκη, 2006).

Στην αρχή μάθαμε για την δυνατότητα εξαίρεσης του μαθητή από το μάθημα των θρησκευτικών, με μία απλή υπεύθυνη δήλωση.

Ύστερα ήρθε η είδηση ότι μεγάλο ιδιωτικό σχολείο έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς να κατεβάσουν όλες τις χριστιανικές εικόνες από τις αίθουσες του δημοτικού, με το σκεπτικό ότι το σχολείο δεν είναι χώρος λατρείας, καθώς και να αντικατασταθεί το «Πάτερ Ημών» με μια πιο «απλή» και γενική προσευχή..

Και να τώρα, τα σύγχρονα «προοδευτικά μυαλά» βλέποντας μπροστά τους το τοπίο να καθαρίζει από τα ξεπερασμένα «μεσαιωνικά» θρησκευτικά απομεινάρια, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, πασχίζουν να μπάσουν τη νεολαία και ιδιαίτερα την μαθητική, στην αγαπημένη τους «Νέα Εποχή». Μόνο που δεν μοιάζει και τόσο «νέα». Γιατί πως μπορεί να είναι «νέα» η εποχή της μαγείας και του αποκρυφισμού;

Φαίνεται όμως ότι τα ξόρκια είναι πιο «in» από τις προσευχές, οι κατάρες πιο «cool» από το «Πάτερ Ημών» και η «Μαγολογία» πιο «προοδευτική» από τα Θρησκευτικά!

Για ακούστε λοιπόν αυτό:

Σχολή μαγείας αλά Χάρι Πότερ
Πηγή:
http://world.flash.gr//cosmosl/2008/9/15/38460id/

Έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ, υπό τον καθηγητή Ψυχολογίας Ρίτσαρντ Γουάιζμαν, η οποία ανακοινώθηκε στο Φεστιβάλ Επιστήμης του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ προ ημερών, διαπίστωσε ότι τα μαγικά τρικ μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση αυτοπεποίθησης, κριτικής σκέψης και άλλων κοινωνικών δεξιοτήτων από τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διδασκαλία στα παιδιά κόλπων, όπως το να διαβάζουν το μυαλό των συμμαθητών τους ή να αποκαθιστούν ένα σκοινί που φάνηκε να κόβεται στα δύο, σύμφωνα με τη μελέτη, τονώνει την αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθησή τους, τα διασκεδάζει πραγματικά και, αντίθετα με τα ηλεκτρονικά παιγνίδια στον κομπιούτερ, τα ενθαρρύνει να αλληλεπιδρούν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Τα μαθήματα μαγείας θεωρείται ότι έχουν απτά θετικά ψυχολογικά αποτελέσματα, με αύξηση τόσο της κοινωνικοποίησης όσο και της εμπιστοσύνης που δείχνουν τα παιδιά στον εαυτό τους, ενώ ιδιαίτερα ωφελημένα βγαίνουν τα παιδιά που έχουν χαμηλή αυτο-εκτίμηση. Στο πλαίσιο αυτό, οι ερευνητές δεν δίστασαν να εισηγηθούν την ένταξη των μαθημάτων μαγείας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων!
-------------------------------------------------
Σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω μοιάζει και η πρόσφατη πρόταση του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, (και συγγραφέα), η οποία παρουσιάστηκε σε άρθρο του, προ ημερών στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αφορά «μια αλλαγή» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αφού πρότεινε να «καταργηθούν οι ανθολογίες και να αντικατασταθούν με βιβλία ολόκληρα», κατέληξε λέγοντας «είναι φυσικά ένα μεγάλο θέμα, και θα πρέπει τα βιβλία να ταιριάζουν με τις ηλικίες των μαθητών. Γιατί όμως όχι Τριβιζά σε μικρή ηλικία ; Γιατί όχι Χάρι Πότερ σε μεγαλύτερη ;» -----------------------------------------------------

Πολλοί γονείς και δάσκαλοι που φαίνεται να τελούν εν αγνοία δηλώνουν πανευτυχείς που τα παιδιά τους, που δεν αγαπούσαν καθόλου το διάβασμα, τώρα διαβάζουν μετά μανίας τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

Όταν προβλήθηκε στην πατρίδα μας, η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και Η Φιλοσοφική Λίθος" ολόκληρες τάξεις Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, ακόμα και ολόκληρα σχολεία στην Αθήνα συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν τους κινηματογράφους για να ωφεληθούν από την ομαδική παρακολούθηση της ταινίας!

Χαρακτηριστική περίπτωση της «Ποτερομανίας» στα σχολεία, ήταν το έγγραφο που είχε αποστείλει η Περιφερειακή Δ/ση Πρωτ. καί Δευτερ. Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια) των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, και Πέλλας, στο οποίο αναφέρει ότι: «Η τοπική ομάδα επιλογής θεαμάτων για μαθητές... αφού παρακολούθησε τήν ταινία “Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ” ενέκρινε την παρακολούθηση της παραπάνω ταινίας από τους μαθητές των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά καί Γυμνάσια)». Επίσης ενέκρινε την παρακολούθηση και της ταινίας “Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ” από τους μαθητές των σχολείων Β/άθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια καί ΤΕΕ). Και παρακαλεί (sic) τους Δ/ντες Εκπαίδευσης «να μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητά τους»!!!

(Δίπλα: Απίστευτη φωτογραφία! Μικρά παιδάκια σε Αποκρυφιστική / Σατανιστική τελετή με "ξόρκια", μαγικές λέξεις στον τοίχο, πεντάλφα, κεριά κλπ. Μπροστά τους το βιβλίο με το πρότυπό τους, Χάρρυ Πόττερ...)

Η «Ποτερομανία» ήρθε σαν καταιγίδα επάνω στα παιδιά όλου του κόσμου και τα εισήγαγε στον σκοτεινό κόσμο του αποκρυφισμού και της μαγείας. Μέσα από τα βιβλία της σειράς, οι ήρωες μαθαίνουν και εκτελούν ξόρκια, φτιάχνουν φίλτρα, κάνουν επικλήσεις, μαθαίνουν και χρησιμοποιούν φράσεις με μαγικό αποτέλεσμα για καλό ή κακό σκοπό, ανυψώνουν αντικείμενα, επικοινωνούν με νεκρούς, διδάσκονται αστρολογία, μαντεία, κατάρες με τις όποιες μπορούν να εξουσιάσουν, να βασανίσουν και να φονεύσουν.

Με ύπουλο τρόπο οι μικροί αναγνώστες διδάσκονται ότι υπάρχει "καλή" μαγεία και ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει μεταξύ "καλής" μαγείας και κακής μαγείας.

Έτσι, από τους ήρωες της Ιστορίας και της Πίστεως περάσαμε στον... Μέρλιν τον Μάγο!

Ενώ, όπως ήταν φυσικό (ή μήπως επιθυμητό;;;) η «Ποτερολογία» έφερε την «Μαγολογία»...

Διαβάζουμε λοιπόν, στο «παιδικό» βιβλίο«ΜΑΓΟΛΟΓΙΑ»:

«Για να κάνεις τα μαγικά σου, πρέπει πρώτα να καλέσεις για βοήθεια το κατάλληλο ξωτικό, πνεύμα ή τζίνι. Τα μαγικά λόγια, όπως και η χρήση μανδύα με συγκεκριμένα χρώμα, θυμιάματος με συγκεκριμένο άρωμα ή ραβδιού με συγκεκριμένο ξύλο, είναι στην ουσία το μέσο για να έρθεις σε επικοινωνία με το ξωτικό και να του ζητήσεις να εκτελέσει την εντολή σου». Παρακάτω διαβάζουμε: «Ο επιμελής μαθητής μπορεί να βρει διάφορους να χρησιμοποιήσει τις μαγικές του δυνάμεις για να εκδικηθεί ανθρώπους που νιώθει, ότι τον έχουν βλάψει ή παρεξηγήσει».

Η έκδοση αυτή είναι πολυτελέστατη, ιδιαίτερα ελκυστική στο μάτι, με χρώματα, σχέδια και γραφικά τρικ άκρως δελεαστικά και απευθύνεται στα παιδιά. Ουσιαστικά αποτελεί εγχειρίδιο εισαγωγής στην μαγεία και τον σατανισμό. Εκπαιδεύει τον αναγνώστη σε κάθε είδους «μαγικά» τερτίπια όπως: αστρολογία, μαντεία, μαγικά σύμβολα, φίλτρα, επικλήσεις, ξόρκια, φυλαχτά κ. ά. Τα παρουσιάζει δε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι. Εξάπτει την φαντασία του παιδιού στο έπακρο και το εθίζει σε ένα κόσμο ονειρικό, αποκρυφιστικό και αρκούντως επικίνδυνο.

Στο βιβλίο γίνονται αναφορές σε γραπτά κείμενα τού Ιδρυτή της «εκκλησίας τού Σατανά», Anton Szandor LeVey (φωτο) και της «Σατανικής Βίβλου» του, με πολύ έντεχνο και καλυμμένο τρόπο.

Ο συγκεκριμένος τόμος βέβαια, αποτελεί μέρος μιας «τριλογίας» παρόμοιων βιβλίων. Τα άλλα δύο είναι: η «ΔΡΑΚΟΛΟΓΙΑ» και «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ». Πρόκειται για μεταφράσεις αντιστοίχων βιβλίων του αγγλικού οίκου «The Templar Company» . Το πρώτο μόνο βιβλίο, (στα αγγλικά: «Wizardology»), κατά δηλώσεις των εκδοτών, έχει μεταφραστεί σε 52 γλώσσες και έχει πουλήσει 5,7 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ σύμφωνα με την ξένη ιστοσελίδα το εν λόγω βιβλίο έχει ήδη αρκετές τιμητικές διακρίσεις στην Αγγλία.

Έτσι μέσα από το «παιδικό» παιχνίδι και «παιδικό» βιβλίο τα μηνύματα που εκπέμπονται, δεν πλέον είναι καλυμμένα, αλλά ωμά και χτυπάνε ακριβώς τον στόχο τους: την παιδική ψυχή

Να΄την λοιπόν «η πονηριά της σύγχρονης προπαγάνδας του σατανισμού», όπως αναφέρει στο «Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό» του ο Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Τσιάκκας, «η οποία δεν δηλώνει απευθείας πίστη στον σατανά, αλλά στις απόκρυφες «εσωτερικές δυνάμεις» του ανθρώπου… Εμφανίζεται μάλιστα, ο σατανισμός ως «λευκή μαγεία», κατά την οποία ο στόχος φαίνεται καλός…με την χρήση δήθεν, αγαθών δυνάμεων επιχειρεί μία - εκ δεξιών -εισβολή στην ψυχή του ανθρώπου...

Και όπως έλεγε ένας σοφός χριστιανός : «ακούω να λένε για μαύρη και λευκή μαγεία… Είτε μαύρο σκυλί σε δαγκώσει, αδελφέ μου, είτε άσπρο το ίδιο είναι!»…