Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Τσιμουδιά "μισάνθρωπε"!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: "Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα κατ' επανάληψη έχουν προσβάλει βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν -αν δεν παροτρύνουν- στην τέλεση ακόμη και εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων... Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ενάντια στα κηρύγματα μίσους και να προχωρήσει στην αναθεώρηση και διεύρυνση του αντιρατσιστικού νόμου (ν.927/1979), ώστε να προβλέπονται ρητά ποινικά μέτρα για όσους κηρύττουν το μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους ή τελούν ρατσιστικά εγκλήματα..."

Η παραπάνω ανακοίνωση του Συνασπισμού εκδόθηκε με αφορμή τα όσα «σκληρά» δήλωσε τελευταία, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ (φωτο) για τους ομοφυλόφιλους, που, μεταξύ των άλλων, τους χαρακτήρισε «ηθικά απονευρωμένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες…».

Στην Ελλάδα βέβαια, είμαστε ακόμα στην αρχή..

Για να δούμε πως λειτουργούν τα «ποινικά μέτρα» εναντίον σε όσους κηρύττουν το «μίσος» σε άλλες σύγχρονες «δημοκρατικές» χώρες…


-------------------------

Στην Μεγάλη Βρετανία ο Αγγλικανός Επίσκοπος της πόλης του Chester, Αιδ. Dr. Peter Forster (φωτο), ανακρίθηκε από την αστυνομία, επειδή δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι « θα μπορούσαν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια για να επανακαθορίσουν τους εαυτούς τους."

Η «Χριστιανική Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλόφιλων» («Lesbian and Gay Christian Movement» - LGCM), μαζί με άλλους τον κατηγόρησε ότι μεταφέρει σκανδαλιστικές και προσβλητικές θέσεις από μία άλλη «ξεπερασμένη εποχή».

--------------------------------------------

Οι Καθολικές διδασκαλίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία αποτελούν προσβολή για όλους τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο και είναι “μισητές,”, “συκοφαντικές”, “αναίσθητες” και “αμαθείς”.

Τα λόγια αυτά συμπεριλαμβάνονται σε επίσημη απόφαση της Διοίκησης πόλης του San Francisco, η οποία εκδόθηκε με αφορμή κυρίως τη θέση της Καθολικής εκκλησίας ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.

----------------------------------------------------

Ο Σουηδός πεντηκοστιανός πάστορας Ake Green (φωτο) είχε καταδικασθεί για «έγκλημα μίσους» τον Ιούνιο του 2004, σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα μετά από κήρυγμά του κατά των ομοφυλόφιλων….

Ο Green είχε πει ότι η παγκόσμια εξάπλωση του AIDS δεν θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχε η ομοφυλοφιλία, έκανε συσχετισμό της ομοφυλοφιλίας με την κτηνοβασία, παραθέτοντας εδάφια της Βίβλου, όπου φαίνεται ότι ο Θεός καταδικάζει και τις δύο πρακτικές, και συσχέτισε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, λέγοντας ότι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας θα ανοίξει τον δρόμο και στην παιδοφιλία και στην κτηνοβασία .

Μετά την καταδίκη του είπε ότι θα «συμμορφωθεί» και δεν θα ξανακηρύξει κατά της ομοφυλοφιλίας...
----------------------------------------------------

Ο 39-χρονος ομοφυλόφιλος blogger (με blog υπέρ του Μπ. Ομπάμα -φώτο) Bradley LaShawn Fowler ζήτησε με Αγωγή του, 60 εκατομμύρια δολάρια από την Χριστιανική εκδοτική εταιρεία "Zondervan" και άλλα 10 εκατομμύρια από την "Thomas Nelson Publishing", επειδή η μετάφραση της Βίβλου που εξέδωσαν παρουσιάζει την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι αυτές οι αναφορές στην ομοφυλοφιλία ως αμαρτία έκαναν την οικογένειά του να τον αποβάλει με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε περιόδους εξαχρείωσης και την αποξένωσης.

------------------------------------------------------
Οι Αρχές του Καναδά με απόφασή τους, απαγόρευσαν στον Ευαγγελικό πάστορα Stephen Boissoin (φωτο) να εκφράζει ενάντιες θέσεις και απόψεις προς την ομοφυλοφιλία, του επιβλήθηκε πρόστιμο $5,000 για ηθικές και ψυχικές βλάβες και τον διέταξε να απολογηθεί σε ακτιβιστή που ισχυρίζεται ότι πληγώθηκε..

(Βλέπε παλαιότερο άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ εδώ)

Στον Καναδά, πάλι, την Πρωτοχρονιά του 2004, ο δημοσιογράφος Robert Jason, δέχτηκε επίσκεψη σπίτι του (όχι για τα... «χρόνια πολλά») από δύο αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν έρευνα για να εξετάσουν εάν έχει διαπράξει «έγκλημα μίσους», ύστερα από καταγγελία ομοφυλόφιλου ακτιβιστή, ο οποίος ενοχλήθηκε από αυτά που έγραφε ο Jason στην ιστοσελίδα του για την υπεράσπιση του γάμου.

-------------------------------------------------------------------

Ο Michael Marcavage, (φωτο) υπεύθυνος της χριστιανικής οργάνωσης «Repent America» («Μετανόησε Αμερική»), αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 μηνών και χρηματική ποινή $2,800 επειδή διάβασε εδάφια της Βίβλου στο τοπικό Δημοτικό συμβούλιο της πόλης Lansdowne της Pennsylvania (ΗΠΑ).

Στο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχει ένας δημοτικός σύμβουλος που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και σε άρθρο του σε εφημερίδα ομοφυλόφιλων την «Philadelphia Gay News», έγραψε ότι τώρα που βρίσκεται στον Δήμο ελπίζει, με την βοήθεια του Δήμου, να έρθουν στην πόλη του περισσότεροι ομοφυλόφιλοι.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε στον Marcavage να σταματήσει να διαβάζει την Βίβλο την οποία αποκάλεσε «λόγο μίσους» και με την συνδρομή ενός αστυνομικού τον πέταξαν έξω.

---------------------------------------------

Στην Βραζιλία οι Χριστιανοί θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης εάν μιλούν δημόσια κατά της ομοφυλοφιλίας, εάν η Γερουσία της Βραζιλίας περάσει το σχετικό νόμο που ενέκρινε ομόφωνα η βουλή των Αντιπροσώπων.

Θα απαγορεύεται επί ποινή ακόμη και φυλάκισης σε ιερείς, πάστορες, δασκάλους ή ακόμα και απλούς πολίτες να λένε σε κηρύγματα, σε τάξεις ή ακόμα και σε δημόσιες συζητήσεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, διαταραχή, ή αρρώστια.

Επίσης θα τιμωρούνται, με φυλάκιση μέχρι και τρία χρόνια, όσοι διευθυντές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, αρνούνται να προσλάβουν κάποιον δάσκαλο που θα δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος..

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva (στην φωτογραφία με την πολύχρωμη σημαία του ομοφυλοφιλικού κινήματος), πρόσφατα φέρεται να είπε ότι το να αντιτάσσεσαι στην ομοφυλοφιλία σε κάνει ένα απεχθές και «άρρωστο» πρόσωπο και ότι τέτοιες σκέψεις θα έπρεπε να ποινικοποιηθούν.

----------------------------

Και κάτι πιο πρόσφατο..

Την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 100 ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία του Ντάλλας (ΗΠΑ) First Baptist Church of Dallas για να διαμαρτυρηθούν για το κήρυγμα του Dr. Robert Jeffress που είχε θέμα «Γιατί το να είσαι gay δεν είναι ΟΚ».

Με πλακάτ που έγραφαν «Είμαι gay και είναι ΟΚ», «Ο Χριστός δίδαξε αγάπη και όχι μίσος» και τραγουδώντας «Ο Ιησούς με αγαπά» φώναζαν και τσίριζαν, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι ήταν χριστιανοί.

Ο Dr. Jeffress δεν έδειξε να ενοχλείται από τις διαμαρτυρίες. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει το πιστεύω του» δήλωσε. «Δεν έχει νόημα να αναλώνεσαι σε διαφωνίες για αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι το Πνεύμα του Θεού μπορεί να πείσει αυτούς τους ανθρώπους» συνέχισε.

Ο Dr. Jeffress, ποιμένας μίας εκκλησίας με 10.000 μέλη, δεν είναι καινούργιος στον χώρο των «συντηρητικών» χριστιανών. Όταν ήταν ποιμένας στην Βαπτιστική Εκκλησία της Wichita Falls, αγωνίστηκε να αφαιρεθούν δύο βιβλία από την βιβλιοθήκη της Εκκλησίας, που απευθύνονταν σε παιδιά και είχαν φιλο-ομοφυλοφιλικά θέματα .

Ο Dr. Jeffress (φωτο) θεωρεί ότι το κήρυγμα του αποτελεί μέρος μίας σειράς μαθημάτων για το τι θεωρείται σήμερα ως "Politically Incorrect" («πολιτικά λάθος»). Όμως, «ενώ η νοοτροπία μπορεί να έχει αλλάξει σήμερα στους ανθρώπους, ο Λόγος του Θεού δεν μπορεί να αλλάξει» δηλώνει.

Ο σκοπός του κηρύγματος ήταν να μάθουν οι χριστιανοί τι ακριβώς γράφει η Βίβλος για το θέμα της ομοφυλοφιλίας και να υπενθυμίσει ότι κάθε αμαρτία μπορεί να συγχωρεθεί.

Ο Dr. Jeffress ήθελε επίσης να ανατρέψει τους δύο «μύθους» σχετικά με την ομοφυλοφιλία, ότι μόνο η Παλαιά Διαθήκη την απαγορεύει και ότι ο Ιησούς ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτήν.

Και βέβαια η Καινή Διαθήκη αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία. Ένα παράδειγμα είναι το χωρίο Ρωμαίους 1:27 «… παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους».

Επίσης, αν και ο Ιησούς δεν είπε την λέξη «ομοφυλοφιλία», χρησιμοποίησε όμως τις αλήθειες (χωρία) της Π. Διαθήκης που διατυπώνουν το θέλημα του Θεού για τον γάμο «Γι' αυτό, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του· και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα» (Γένεσις 2:24).

Από την άλλη πλευρά η McFerrin που έλαβε μέρος στην διαμαρτυρία δηλώνει «Ο Θεός δεν κάνει λάθη. Έτσι γεννήθηκα και ο Θεός με αγαπά».


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Εορταστική εκστρατεία "πιστών" του αθεϊσμού!


Η "Αμερικανική Ένωση Ουμανιστών" (The American Humanist Association - AHA), ανήγγειλε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον την έναρξη μιας διαφημιστικής εκστρατείας για την καθιέρωση ημέρας/αργίας αφιερωμένης στον αθεϊσμό (“godless holiday”).

Στο πλαίσιο της "καμπάνιας" που θα κοστίσει $40.000, θα τοποθετηθούν περισσότερες από 200 αφίσες μέσα και επάνω στα λεωφορεία του μετρό της πόλης.

Οι διαφημίσεις θα «ρωτούν» τους επιβάτες «γιατί να πιστεύετε σε έναν Θεό;» και κατόπιν θα τους ενθαρρύνουν "απλά να είστε καλοί για το καλό..." (ή αλλιώς «Να είστε καλοί επειδή οι ίδιοι θέλετε»)...
Η σχετική διαφήμιση προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Washington Post και τους New York Times, ενώ θα προβληθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ουάσιγκτον από την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος της
«καμπάνιας» είναι να περάσει το μήνυμα σε εκείνους που δεν πιστεύουν, ότι δεν είναι μόνοι, ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων που παραδοσιακά ο κόσμος βομβαρδίζεται από θρησκευτικά μηνύματα, όπως εξήγησε ο Ρόι Σπέκχαρντ, διευθυντής της Αμερικανικής Ανθρωπιστικής Ένωσης, που οργάνωσε την καμπάνια.

Παρά το ότι η διαφήμιση είχε περιορισμένη προβολή στις δύο εφημερίδες, έχει ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε πολλές διαδικτυακές κοινότητες. «Είναι εντάξει αν θες να πιστεύεις, αλλά μη περιμένεις αιώνια ζωή όταν έρθει η ώρα επιστροφής του Ιησού» ανέφερε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια στην ιστοσελίδα τηλεοπτικού σταθμού της Ουάσιγκτον.

Πολλοί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, ενώ κάποιοι τόνισαν το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «Χριστούγεννα», αλλά αναφέρονται σε αυτά ως «εορταστική περίοδος» για να αποφύγουν τις προστριβές με όσους δεν πιστεύουν !

Ο χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στις ΗΠΑ, με προτεστάντες και καθολικούς να συνιστούν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα σε 35.000 ενήλικες που πραγματοποίησε πριν μερικούς μήνες το Ινστιτούτο Pew.

Άλλη αθεϊστική ομάδα στο Κολοράντο (ΗΠΑ) η λεγόμενοι "Metro State Atheists", έχουν πληρώσει για μεγάλη αθεϊστική καμπάνια, ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με γιγάντιες αφίσες (φώτο πάνω) που θα λένε " Δεν πιστεύεις στον Θεό; Δεν είσαι μόνος".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Πριν από τις "εορταστικές" διαφημίσεις σε μετρό και τις γιγάντιες αφίσες, είχαν προηγηθεί στην Βρετανία, τα... "λεωφορεία της αθεΐας", όπως είχε γράψει, προ ημερών, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ..


H "καμπάνια" της "Βρετανικής Ένωσης Ουμανιστών", δεν έμεινε μόνο στα λεωφορεία, αλλά έχει γεμίσει το Λονδίνο με τις διαφημίσεις υπέρ της αθεΐας
....

































Άλλα αθεϊστικά γκρουπ καλούν τους οπαδούς τους όπου βλέπουν αναμνηστικούς σταυρούς στους δρόμους (κάτι σαν τα δικά μας εκκλησάκια) να τα κατεδαφίζουν, γιατί είναι αποκρουστικά και επικίνδυνα!

Μάλιστα διαφημίζουν - σε καλή τιμή!- και τα κατάλληλα εργαλεία κοπής μετάλλων τα οποία συστήνουν να προμηθευτούν οι "πιστοί" του αθεϊσμού για να είναι εξοπλισμένοι και έτοιμοι για δράση!



Τελευταία, στις ΗΠΑ, εντείνονται οι προσπάθειες υπέρ της αθεΐας και γίνονται κάθε μορφής δραστηριότητες από διάφορα γκρουπ και οργανώσεις αθεϊστών...

Παραδείγματος χάριν διοργανώνονται "ράλυ" (πορείες) υπέρ της αθεΐας, προτρέπουν τα μέλη να αφήνουν αθεϊστικά φυλλάδια σε τηλεφωνικούς θαλάμους, παγκάκια και αλλού, βγάζουν ημερολόγια, κάρτες, μπρελοκάκια, αυτοκόλλητα μέχρι και εσώρουχα υπέρ της αθεΐας και κατά του χριστιανισμού (με υποτιμητικά σχόλια και εικόνες κατά του Ιησού Χριστού), κάνουν προσπάθειες να καταργηθούν οι θρησκευτικές εορτές και να αντικατασταθούν με άλλες "μη θρησκευτικές", προτρέπουν τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε "αθεϊστικές" κατασκηνώσεις (θα γράψουμε σχετικά για αυτό σε επόμενο άρθρο) και άλλα που θυμίζουν πιο πολύ, "ευαγγελιστικές" (ή προσηλυτιστικές) δραστηριότητες φανατικών πιστών κάποιου δόγματος...
Χρώμα  κειμένου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Το "ιδεώδες" της πολυπολιτισμικότητας...


«Μετατρέπουμε την Αθήνα σε πολύ-πολιτισμική μητρόπολη του κόσμου»
Από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Ποια είναι αλήθεια τα αποτελέσματα της πολυδιαφημιζόμενης "πολυπολιτισμικότητας";

Δυστυχώς, παρά τις καλές προθέσεις, τις προσπάθειες, τα ευχολόγια, τα σλόγκαν και τους εύκολους "αφορισμούς"... τα δείγματα, από το εξωτερικό, όπου το φαινόμενο υπάρχει εδώ και περισσότερα χρόνια, δεν είναι θετικά, καθώς οι "καρποί" των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, είναι η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, η ΑΠΑΘΕΙΑ, η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

Ότι πρέπει δηλαδή για όλους αυτούς τους "υπέροχους" ανθρώπους της "Νέας Τάξης" που πασχίζουν, χρόνια τώρα, να μετατρέψουν τις κοινωνίες των ΑΝΘΡΩΠΩΝ σε παγκόσμιες κοινωνίες υποτελών. Σε ένα πολύγχρωμο "πολτό" που μπορεί να κυβερνηθεί εύκολα...

Ας δούμε ένα παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕλΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" με χαρακτηριστικό τίτλο "Η πολυπολιτισμικότητα οδηγεί στην κοινωνική απάθεια!" Υπογράφει ο Τάκης Μίχας:

Ένα από τα πιο συχνά επαναλαμβανόμενα κλισέ της εποχής μας είναι ότι ο καπιταλισμός και ιδιαίτερα ο καταναλωτισμός οδηγούν στην πολιτική απάθεια και στην απομόνωση των ατόμων.

Όμως μια πρόσφατη, πολύ σημαντική κοινωνιολογική έρευνα στις ΗΠΑ φαίνεται να θέτει σε σοβαρή αμφισβήτηση αυτές τις θεωρίες. Τα αίτια της προοϊούσας απομόνωσης του ατόμου από την κοινωνία, που παρατηρείται στις βιομηχανικές κοινωνίες, θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού: στην αύξηση της πολιτισμικής και εθνοτικής ποικιλομορφίας που προκαλεί η μετανάστευση.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, όσο μεγαλύτερη είναι είναι η ποικιλομορφία σε μια κοινότητα τόσο μικρότερος είναι ο αριθμός των ατόμων που ψηφίζουν, που προσφέρονται για εθελοντική εργασία, που συνεισφέρουν σε φιλανθρωπικές ενέργειες και που συμμετέχουν σε κοινοτικές δραστηριότητες...

Επίσης, η ποικιλομορφία οδηγεί και σε υπονόμευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους γείτονές τους. Ετσι στις γειτονιές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία, οι γείτονες εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο κατά 50% λιγότερο σε σχέση με πιο ομοιογενείς κοινότητες.

Υπεύθυνος για την έρευνα είναι ο γνωστός καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Πάτναμ (φωτο).

Η μελέτη διήρκεσε 4 έτη, είχε ως δείγμα 30.000 άτομα από όλη την Αμερική.

Μερικά από τα ευρήματα της έρευνας είχαν διαρρεύσει στις αρχές του έτους (δες «Ε» 15/01/07), όμως μόλις πρόσφατα δημοσιεύθηκε ολόκληρη η μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση Scandinavian Poltical Studies.

Ο Πάτναμ είναι γνωστός για τις έρευνες σχετικά με το «κοινωνικό κεφάλαιο»: Ο όρος αυτός αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα -από δίκτυα φίλων μέχρι ενώσεις γειτόνων- που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτειακή ευημερία του ατόμου.

Όταν το κοινωνικό κεφάλαιο είναι υψηλό, οι κοινότητες ευημερούν. Οι γειτονιές είναι πιο ασφαλείς, τα άτομα είναι πιο υγιή και υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας. Το κοινωνικό κεφάλαιο είναι το εργαλείο που επιτρέπει στα άτομα να βρουν εργασία και στους γείτονες και σε άλλες μικρές ομάδες να ελέγχουν την εγκληματικότητα, να λύνουν διάφορα προβλήματα και να δημιουργούν μια αίσθηση κοινότητας. Επίσης, η παρουσία ισχυρού κοινωνικού κεφαλαίου σε μια κοινότητα συνδέεται με μεγαλύτερη κοινωνική ανοχή προς τις μειονότητες και υψηλό βαθμό υποστήριξης για πολιτικές ελευθερίες.

Στην έρευνά του ο Πάτναμ είχε σκοπό να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η πολιτισμική/εθνοτική ποικιλομορφία επηρεάζει τη ζωή μας στην κοινωνία και κατ' επέκταση το κοινωνικό κεφάλαιο.

Έτσι στο πλαίσιο της έρευνας προσπάθησε να βρει πώς αισθάνονται τα άτομα για τους γείτονές τους, τον βαθμό εμπιστοσύνης τους προς τις τοπικές αρχές, τη διάθεσή τους να συμμετέχουν σε κοινοτικές πρωτοβουλίες και εν γένει τον βαθμό ευτυχίας τους.

Τα αποτελέσματα ήταν συνταρακτικά και εντελώς αντίθετα απ' αυτά που ανέμενε ο Πάτναμ.

Βραχυπρόθεσμα, τουλάχιστον, η ποικιλομορφία έχει καταστροφικές συνέπειες στο κοινωνικό κεφάλαιο της κοινότητας.

Όπως γράφει: «στις κοινότητες με τον μεγαλύτερο βαθμό ποικιλομορφίας τα άτομα τείνουν να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους -ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή ή το χρώμα του δέρματός τους-, να μην έχουν επαφή ακόμα και με τους στενούς τους φίλους, να αναμένουν τα χειρότερα από την κοινότητα και τους ηγέτες της, να προσφέρονται λιγότερο για εθελοντική εργασία, να ψηφίζουν σπανιότερα και να κάθονται δυστυχείς μπροστά στην τηλεόρασή τους».

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το εύρημα ότι στις κοινότητες με μεγάλη ποικιλομορφία υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη εμπιστοσύνης -όχι απλώς μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνοτήτων, αλλά και μεταξύ ατόμων της ίδιας εθνότητας.

Αυτό που συμβαίνει στις πολυεθνικές κοινότητες είναι ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν χελώνες -κρύβονται δηλαδή στο καβούκι τους.

Οι έρευνες του Πάτναμ θέτουν σε άμεση αμφισβήτηση δύο από τις κυρίαρχες θεωρίες σχετικά με τη μετανάστευση και τις επιπτώσεις της.

Η πρώτη θεωρία υποστηρίζει ότι η ποικιλομορφία σε μια κοινότητα προκαλεί ένταση και τριβές. Η δεύτερη, αντίθετα υποστηρίζει ότι η ποικιλομορφία, στον βαθμό που επιτρέπει σε άτομα διαφορετικών εθνοτήτων να έχουν επαφή μεταξύ τους, οδηγεί σε αύξηση της κατανόησης και ανοχής του «άλλου».

Όμως, όπως έδειξε η έρευνα του Αμερικανού καθηγητή τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Ούτε μεγαλύτερη ένταση αλλά ούτε και μεγαλύτερη αρμονία παρατηρείται στις πολυπολιτισμικές γειτονιές. Αυτό που παρατηρείται είναι μεγαλύτερη απομόνωση του ατόμου από τον κοινωνικό του περίγυρο και μεγαλύτερη κοινωνική απάθεια -τα άτομα με άλλα λόγια «μπαίνουν στο καβούκι τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο σοκ από τα ευρήματα το έπαθε ο ίδιος ο Πάτναμ που ήταν θερμός υποστηρικτής του πολυπολιτισμικού μοντέλου. Γι' αυτό δαπάνησε αρκετό χρόνο διασταυρώνοντας και επαληθεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας προτού αποφασίσει να τη δημοσιοποιήσει.

Σε άρθρο του στην έγκριτη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο Jurgen Kronig, γράφει : «…σε όλη την Ευρώπη φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πολυπολιτισμικότητα όχι μόνο απέτυχε στον εκπεφρασμένο της στόχο να δημιουργήσει μία αρμονική, πιο ενσωματωμένη κοινωνία. Στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Δίνοντας έμφαση, ακόμα και υποστηρίζοντας τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων, βοήθησε, στο όνομα της διαφορετικότητας, να δημιουργηθεί μία ακόμα βαθύτερα διαιρεμένη κοινωνία..."

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ο βιασμός, η δόση και το πεζοδρόμιο...


Η ιστορία ενός κοριτσιού στην κόλαση των ναρκωτικών

(Από την εφημερίδα : "ΤΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑ")

Ένα κορίτσι από την Αργολίδα πουλάει το κορμί της για να μπορέσει να προμηθευτεί ηρωίνη. Η ταρίφα της ανέρχεται στα 15 ευρώ, τόσα χρειάζεται για να εξασφαλίσει τη δόση της…

Η τραγική ιστορία του κοριτσιού συγκλονίζει ολόκληρη την Αργολίδα και γεννά τη τρομακτική σκέψη ότι ίσως δεν είναι η μοναδική, αν αναλογιστούμε ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπλίας το ποσοστό των σεσημασμένων ναρκομανών ξεπερνά τους 350 από 8 που εκτιμάται ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε για τη νεαρή κοπέλα. όταν ο ηρωινομανής φίλος της δέχθηκε να αποπληρώσει την δόση του με το βιασμό της!

Την συγκλονιστική ιστορία αποκάλυψε κατά την συνεδρίαση του δ.σ του Δήμου Ασίνης Αργολίδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας, κ. Κοκκορός.

Πριν από καιρό, ένα νεαρό κορίτσι έμπλεξε με έναν ηρωινομανή. Πίστευε πως θα τον έσωζε και ο ίδιος έτσι της έλεγε. Μόνο για τελευταία φορά θα πάρω τη δόση μου, τέρμα θα το κόψω. Κάποια μέρα πήγαν μαζί στους τσιγγάνους της περιοχής για να βρει ηρωίνη. Του δώσανε αλλά αυτός δεν είχε να πληρώσει και για αντάλλαγμα δέχτηκε το βιασμό του κοριτσιού από μια παρέα τσιγγάνων. Το κορίτσι σε άθλια κατάσταση πήγε στους γονείς του και τους είπε τι συνέβη. Ο πατέρας την έβρισε και την έδειρε άγρια και την πέταξε έξω από το σπίτι. Μην έχοντας άλλη λύση πήγε ξανά στο φίλο της.

Σήμερα είναι και αυτή ηρωινομανής και για να βρει τη δόση της συνεχίζει την πορνεία με ταρίφα 15€” τα λόγια του Αστυνομικού Διευθυντή, τα οποία μας γνωστοποίησε με δελτίου τύπου η Πρόεδρος της “Ένωσης Δημοτών Ασίνης”, κ. Κατερίνα Παπανδριανού, η οποία παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Ο κ. Κοκκορός επεσήμανε, επίσης, το σημαντικό ρόλο των γονιών για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Είπε χαρακτηριστικά: “το μεγάλο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι γονείς οι οποίοι δεν είναι κοντά στα προβλήματα των παιδιών τους, αδιαφορούν και στο παραμικρό παράπτωμα αντί να έρθουν κοντά και να τα καλύψουν συναισθηματικά, να τα αγκαλιάσουν, μεταχειρίζονται ψυχολογική και σωματική βία.

Όταν τα παιδιά έρχονται στην πόρτα της Αστυνομίας είναι και το τέλος τους. Είναι πλέον σεσημασμένοι, σε κάθε συμβάν θα συλλαμβάνονται, θα ανακρίνονται, είναι αργά όταν φθάνουν σε μας.

Η δουλειά είναι να μη φθάνουν σε μας για καταστολή. Το σπίτι να προλαβαίνει και να συζητάει με τα παιδιά του, να ξέρει που συχνάζουν και με ποιες παρέες”.

---------------------------------------------
«Ναρκωτικά και ευάλωτες ομάδες νέων» ήταν το επιλεγμένο θέμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ - EMCDDA) φέτος, όπου σημειώνεται ότι μειονεκτούντες πληθυσμοί με αυξημένες πιθανότητες κοινωνικού αποκλεισμού έχουν ταυτοποιηθεί εντός της Ε.Ε. και ενδέχεται να είναι περισσότερο επιρρεπείς σε πρόωρη, συχνή ή προβληματική χρήση ναρκωτικών.

Παιδιά σε ιδρύματα κοινωνικής προστασίας, άστεγοι νέοι, μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείο, νεαροί παραβάτες, μαθητές με κοινωνικά προβλήματα, που ζουν σε μειονεκτούσες οικογένειες ή σε υποβαθμισμένες συνοικίες θεωρούνται ευάλωτοι..

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΚΠΝΤ, η ηρωίνη εξακολουθεί να είναι το χειρότερο ναρκωτικό στην ΕΕ., ενώ η χρήση ναρκωτικών παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη

Ο αριθμός των θανάτων από χρήση ναρκωτικών αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες της ΕΕ τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης καταφέρνουν να φθάσουν στην αγορά της Ευρώπης.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης στην Ευρώπη προέρχονται από το Αφγανιστάν, του οποίου η παραγωγή οπίου έσπασε κάθε ρεκόρ το 2006 και το 2007.

Η αύξηση των θανάτων δεν είναι σημαντική, αλλά έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι στις αρχές της δεκαετίας οι θάνατοι από ναρκωτικά παρουσίαζαν μειωτική τάση.

Το ΕΚΠΝΤ επισημαίνει επίσης αύξηση των ποσοτήτων ηρωίνης που κατάσχονται και του αριθμού των χρηστών που ζητούν να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν προηγούμενες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα της χρήσης ηρωίνης στην Ευρώπη περιορίζεται.

Η χρήση κοκαΐνης εξακολουθεί να αυξάνεται, καθώς υπολογίζεται ότι τον τελευταίο χρόνο 3,5 περίπου εκατομμύρια ευρωπαίοι ηλικίας 15-35 ετών έχουν πάρει το ναρκωτικό αυτό. Η κάνναβη (μαριχουάνα και χασίς) παραμένει η πρώτη επιλογή, με εμφανή ωστόσο σημάδια πτώσης της δημοτικότητάς της. Περίπου 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (7%) έκαναν χρήση κάνναβης τον περασμένο χρόνο, και ένα τέταρτο περίπου από αυτούς σε τακτική βάση.

Εντωμεταξύ ανησυχητική είναι η αύξηση διακίνησης ναρκωτικών στο διαδίκτυο.

Η διακίνηση ναρκωτικών στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί δραματικά, όπως προειδοποιούν εμπειρογνώμονες σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη.

"Η αγορά ναρκωτικών στο διαδίκτυο είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται ο αγοραστής είναι ένα ίντερνετ καφέ και μια πιστωτική κάρτα", τόνισε ο Ντάνιελ Αλτμέγερ, αξιωματούχος της Ιντερπόλ, ο οποίος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φόρουμ κατά των Ναρκωτικών.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στατιστικά στοιχεία, αλλά όλα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις ναρκωτικών μέσω ίντερνετ έχουν αυξηθεί ραγδαία.


ΣΟΚ! Απίστευτη διαφήμιση γνωστής φίρμας γυναικείων ρούχων με ξεκάθαρο μήνυμα χρήσης ναρκωτικών και μάλιστα ηρωίνης.... Όσο και "γκλαμουράτη" να είναι η φωτογραφία, είναι απαίσια. Βρωμάει θάνατο. Δημιουργεί οργή και θυμό. Παίζουν οι αθεόφοβοι με τον θάνατο (πόσες οικογένειες έχουν θρηνήσει παιδιά και πόσες άλλες τόσες τρέμουν μην είναι το επόμενο θύμα το δικό τους παιδί ) για να πουλήσουν την πραμάτια τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

"...όμως, ο διεφθαρμένος δεν γνωρίζει ντροπή".(Σοφονίας 3:5)

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ηθοποιός του Χόλιγουντ αποκηρύσσει την Σαηεντολογία


Ο Αμερικάνος ηθοποιός Jason Beghe (φώτο) εγκατέλειψε την Σαηεντολογία τον περασμένο χρόνο, ύστερα από 12 χρόνια εμπλοκής του στην οργάνωση, υποκινούμενος από απάτες που αντιλήφθηκε ότι συνέβαιναν.

Όταν αποχώρησε πλησίασε κάποιο Νορβηγό που διαθέτει ιστοσελίδα εναντίον της Σαηεντολογίας και του έδωσε ένα βίντεο στο οποίο μιλά εναντίον της οργάνωσης.

Διηγείται επίσης πως έγινε μέλος της. Αναφέρει ότι είχε προσφέρει στη Σαηεντολογία περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια.

Είχε ψηλότερη θέση από τον Travolta και χαρακτηριζόταν ως το καλύτερο παιδί του σημερινού αρχηγού της αίρεσης Miscarvige. Περιγράφει πώς έφτασε τόσο ψηλά και πόσες φορές έκανε εξέταση με το e-meter.

Ισχυρίζεται ότι η Σαηεντολογία είναι επικίνδυνη για την πνευματική, ψυχολογική και διανοητική υγεία.


Είναι επίσης καταστροφική και σε "γδέρνει" (οικονομικά).

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πλήρης η συνέντευξη του Beghe είναι εδώ:

http://xenutv.wordpress.com/2008/04/21/jason-beghe-interview/

Πολλές διασημότητες από τον χώρο του Χόλυγουντ και του θεάματος γενικότερα, είναι μέλη της Σαηεντολογίας.

Ο Tom Cruise, είναι σίγουρα ο πιο διάσημος αλλά όχι ο μόνος.

Ιδού ορισμένα ονόματα: ο John Travolta (φωτο) και η σύζυγός του, Kelly Preston, η Kirstie Alley, η κόρη του Elvis Presley, Lisa Marie Presley, ο τραγουδιστής Isaac Hayes κ.α.


Στις 8 Ιανουαρίου 2006, η εκπομπή «Μυστικά πίσω από την Επι­καιρότητα» του γαλλικού καναλιού «Μ 6», αποκάλυψε ότι ο Τομ Κρουζ, στο πρώιμο στάδιο της καριέρας του, υπήρξε συνειδητά στόχος της Σαηεντολογίας.

Το Πρόγραμμα παρουσίασε ένα ντοκουμέντο με τίτλο «Project Celebrity» («Σχέδιο Διασημότητα»), που είχε καταρτίσει ο ιδρυτής της Σαηεντολογίας, Ρον Χάμπαρντ, το 1963.

Το «Σχέδιο» αυτό ενθάρρυνε τους Σαηεντολόγους «να ερευνήσουν κάθε γνωστό και συμπαθητικό στο κοινό πρόσωπο, καθένα πού ξεπέρασε το πρώτο του στάδιο, που αρχίζει να γίνεται γνωστός». Το ντοκουμέντο αυτό απεκάλυψε, ότι ό Χάμπαρντ ήταν μανιώδης στην επιστράτευση διασημοτήτων, ώστε οι οπαδοί του είχαν εντολή να μην δέχονται χρήματα από διασημότητες στην αρχή.

Τον καιρό εκείνο ο Χάμπαρντ πέτυχε να αποκτήσει μια εντυπωσιακή κατοικία στο Λος Άντζελες: «Το Κέντρο Διασημοτήτων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας».

Βασική λειτουργία του «Κέντρου» αυτού παραμένει: Να παγιδεύει προσωπικότητες -ανερχόμενες ή μη- εντοπίζοντας τις αδυναμίες τους και εκμαυλίζοντας την πίστη τους στον εαυτό τους, εμπρός στην «αυθεντία» της οργάνωσης.

Το «Μυστικά πίσω από την Επι­καιρότητα» παρουσίασε τον Τομ Κρουζ, να μιλάει σε ακροατήριο 2.000 Σαηεντολόγων, σε «κλειστή» συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, στο «Applied Scholastics Spanish Lake»(που ανήκει στους Σαηεντολόγους).

Με μαύρο κουστούμι, ανοιχτό στο λαιμό πουκάμισο, μακριά μαλλιά και πυκνό μούσι, σηκώθηκε από την πρώτη σειρά καθισμάτων, των προορισμένων για VIPs και μετά θερμό χειροκρότημα, λαμπερός στάθηκε στο βήμα.

Ο Κρουζ αναφέρθηκε με τρόπο συγκι­νησιακό, στην παιδική του ηλικία και στον αγώνα του ενάντια στην δυσλεξία. Στη συνέ­χεια εξαπέλυσε μία απεραντολογία -χρησιμο­ποιώντας όμως προσεκτικά τις κατάλληλες λέξεις- υποστηρίζοντας αυτό πού πιστεύει ότι υπήρξε η σωτηρία του:
«Δεν είμαι απλώς ένας πιστός. Χρησιμοποιώ την τεχνολογία αυτή καθημερινά στην ζωή μου! Στην δουλειά μου! Με τα παιδιά μου! Σε κάθε τομέα της ζωής μου! Και είμαι ή απόδειξη του τι μπορεί ή «Τεχνολογία Μελέτης » να καταφέρει! Αποστολή μου είναι να κάνω την «Τεχνολογία Μελέτης» προσιτή στον καθένα πού θα ήθελε να την αποκτήσει! Σε κάθε άτομο, σε κάθε ομάδα, σε κάθε δάσκαλο, σε κάθε καθοδηγητή, σε κάθε γονέα η παιδί, στον καθένα!

'Έχω αφιερώσει και θα συνεχίσω να αφιερώνω την ζωή μου σ' αυτόν τον σκοπό και είμαι ευγνώμων, στον υπέρτατο βαθμό, στον κ. Ρον Χάμπαρντ, για την «Τεχνολογία Μελέτης» πού μας εφοδίασε, γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν σήμερα εδώ, εάν δεν την είχα λάβει».


Τον περασμένο Ιανουάριο μετά από ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, όπου, υπό τους ήχους της ταινίας «Επικίνδυνες Αποστολές» ο διάσημος ηθοποιός ισχυριζόταν πως οι σαϊεντολόγοι είναι οι μόνοι που μπορούν να πετύχουν την απεξάρτηση των τοξικομανών και να προσφέρουν βοήθεια ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα (!) ξεκίνησε ένα ιδιόμορφο αντάρτικο μεταξύ της σαϊεντολόγων και των «Ανώνυμων», μιας ομάδας χρηστών του Ίντερνετ.

Στις 21 Ιανουαρίου οι «Ανώνυμοι» ανέβασαν στο Youtube βίντεο με τίτλο «Μήνυμα προς τη σαϊεντολογία» και ξεκίνησαν μια σειρά από ενέργειες, όπως τηλεφωνικές φάρσες και επιθέσεις χάκερ σε ιστοσελίδες της «εκκλησίας» με στόχο να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της. Ακολούθησαν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Στις 10 Φεβρουαρίου περίπου 7.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους 100 πόλεων μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, το Δουβλίνο, το Λονδίνο, το Τόκιο, η Μελβούρνη, χορεύοντας και τραγουδώντας έξω από τις εκκλησίες του αμφιλεγόμενου δόγματος, ενώ στις κινητοποιήσεις της 15ης Μαρτίου οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 10.000.

Φορώντας μάσκες, με πιο δημοφιλή αυτή του επαναστάτη Γκάι Φοκς -από την ταινία «V for Vendetta»- και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «η σαϊεντολογία καταστρέφει ζωές - διαλύει οικογένειες»,«η σαϊεντολογία μισεί την ελευθερία του λόγου» αλλά και το «Αν μισείτε τον Τομ Κρουζ,να κορνάρετε», μάχονται για να κάνουν ευρύτερα γνωστές στο κοινό τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η «εκκλησία» για να προσηλυτίζει οπαδούς, καταγγέλλοντας παρανομίες, πλύση εγκεφάλου, εκφοβισμό και κακοποίηση ακόμη και των ίδιων των μελών της.

Βασικός στόχος των «Ανώνυμων» είναι να ανακληθεί η εξαίρεση από τη φορολογία, προκλητική ευνοϊκή ρύθμιση που πέτυχε η σαϊεντολογία μετά την «αναβάθμισή» της σε θρησκεία.

Απαντώντας σε όσους ρωτούν γιατί κρύβουν τα πρόσωπά τους, οι «Ανώνυμοι» εξήγησαν ότι είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν άγνωστοι και να γλιτώσουν από τις επιθετικές τακτικές των σαϊεντολόγων, που στοχοποιούν όποιον θεωρούν εχθρό του δόγματος.

Στην πάνω φωτογραφία σαηεντολογος, πίσω από το παράθυρο του κτηρίου της οργάνωσης, μαγνητοσκοπεί τους διαφηλωτές!!!

Πέρσι, η γερμανική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει (αρχικά) στον Τομ Κρουζ και στους συντελεστές της ταινίας «Valkyrie», (στην οποία ο Κρουζ υποδυόταν τον συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, ο οποίος σχεδίαζε τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ το 1944), να γυρίσουν σκηνές σε μνημείο στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση δεν είχε παραδεχθεί ότι ο λόγος της άρνησής της να δώσει την απαιτούμενη άδεια οφειλόταν στο γεγονός ότι ο διάσημος σταρ είναι σαϊεντολόγος.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι οι συντελεστές της ταινίας δεν θα μπορούσαν να σκηνοθετήσουν σκηνές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξαιτίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων του Αμερικανού ηθοποιού, ενώ αργότερα το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε να γίνουν τα γυρίσματα σε άλλη τοποθεσία και ότι αυτό δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι ο Τομ Κρουζ είναι σαϊεντολόγος.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο μεγαλύτερος γιος του Στάουφενμπεργκ είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε ο Κρουζ να ερμηνεύσει τον πατέρα του.

Πολλοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Σαϊεντολογία είναι θρησκευτική λατρεία που σκοπό έχει να συγκεντρώνει χρήματα.

Στην φωτογραφία το εξώφυλο του περιοδικού "TIME", που κυκλοφόρησε στις 6 Μαίου 1991, με αφιέρωμα στην Σαηεντολογία.

Σημειώνεται ότι, το 1995, η Συνδιάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών της Γερμανίας, είχε χαρακτηρίσει την Σαηεντολογία ως οργάνωση πού «κάτω από το προσωπείο μιας θρησκευτικής κοινότητας ενώνει στοιχεία της οικονομικής εγκληματικότητας και της ψυχοτρομοκρατίας έναντι των μελών της με οικονομικές δραστηριότητες και σεχταριστικούς χρωματισμούς».

Το 1997 ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ και το έγκριτο περιοδικό “Spiegel” αποκάλυψαν συνεργασία της Σαηεντολογίας με την τουρκική φανατική οργάνωση ισλαμιστών “Μίλι Γκόρους”. Επίσης με καταχώρισή τους στο 'Iντερνετ, οι ίδιοι οι Σαηεντολόγοι αναφέρονται στις στενές σχέσεις που διατηρεί η “'Εκκλησία” με το τουρκικό λόμπυ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Zαμάν", ο επικεφαλής της οργάνωσης των Σαηεντολόγων στην Τουρκία (İhsan Göktaş) είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την δολοφονία του δημοσιογράφου της «Τζουμχουριέτ» Ούγουρ Μουμτσού το 1993, από την παρακρατική τρομοκρατική οργάνωση Eργκένεκον.


Το προφίλ της «θρησκείας»

  • Ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’ 50 από τον Αμερικανό συγγραφέα Ρον Χάμπαρντ, (L. Ron Hubbard - φωτο) ο οποίος απεβίωσε το 1986.
  • Υποστηρίζει ότι ο στόχος της είναι η γνώση και η αλήθεια.
  • Στον Χάμπαρντ αποδίδεται η φράση :«Aν θέλει κάποιος να γίνει πλούσιος, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει είναι να ξεκινήσει τη δική του θρησκεία».
  • Απεχθάνεται την ψυχιατρική.
  • Με βιτρίνα το ανθρωπιστικό έργο εισβάλλει σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και στην πολιτική.
  • Ισχυρίζεται ότι οι οπαδοί της ξεπερνούν τα 10 εκατ. παγκοσμίως, ωστόσο ο αριθμός αμφισβητείται έντονα και εκτιμάται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες.
  • Δεν διατυπώνει τον όρο του Θεού ή του Υπέρτατου Όντος, απορρίπτει όμως την Βιβλική περιγραφή του Θεού. Καθένας είναι ένα «θήταν», ένα αθάνατο πνεύμα με απεριόριστες δυνάμεις πάνω στο δικό του σύμπαν, αλλά λίγοι το αντιλαμβάνονται.
  • Δεν υπάρχει αμαρτία, ούτε ανάγκη μετανοίας. Η σωτηρία είναι ελευθερία από την μετεμψύχωση. Πρέπει κανείς να συνεργάζεται με κάποιον «ελεγκτή» για τα «έγγραμμά» του (κόμπλεξ) προκειμένου να φτάσει στο στάδιο του "κλίαρ" και στην συνέχεια να ανέβει την «γέφυρα της πλήρους ελευθερίας».

Σε αυτές τις απίστευτες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο “Ηandbοοk of Scientolοgy”, φαίνεται ο Σαηεντολόγος ως... ανώτερος του Χριστού (!) και του Μωυσή καθώς και όλων των εξωχριστιανικών προσώπων της ιστορίας, όπως του Μωάμεθ, του Κομφούκιου κλπ.




Βλέπε επίσης άρθρα για την Σαηεντολογία:

http://www.georgakopoulos.org/?page_id=202

http://www.egolpio.com/SECTS/sientology_Georgopoulos.htm

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=28861