Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πάάάλι κόλλησες στην τηλεόραση;


"Η τηλεόραση είναι μια επικίνδυνη πηγή πληροφοριών, παρουσιάζει ψευδείς και εξωπραγματικές αντιλήψεις, δεν διαθέτει ένα συνεπές σύστημα αξιών, με εξαίρεση τον καταναλωτισμό, και αποτελεί μέσο για τη χειρότερη κοινωνικοποίηση. Η ζημιά που προκαλεί είναι ατομική, κοινωνική, σωματική και διανοητική".

( J. Condry, ψυχολόγος, επικοινωνιολόγος)


Πού οφείλεται η προσκόλησή μας στην τηλεόραση;*

Δεν μπορεί κανείς να προβληματίζεται γύρω από τις προϋποθέσεις μιας πιο ορθής χρήσης της τηλεόρασης χωρίς να θέσει το εξής θεμελιώδες ερώτημα: Πού οφείλεται το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την οθόνη;


Φταίει μόνο η συσκευή που μαγνητίζει ή υπάρχει και κάτι βαθύτερο απ΄ αυτό;


Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Αργεντινή, μια πιθανή ψυχολογική εξήγηση της ανάγκης μας να βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά στην τηλεοπτική οθόνη οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμβολίζουν μια πηγή ασφάλειας και σιγουριάς, επειδή εξασφαλίζουν στον τηλεθεατή μια —έστω έμμεση κοινωνική επαφή με σημαντικές προσωπικότητες, εδραιώνοντας ένα είδος οικειότητας ανάμεσά τους.


Η εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από την τηλεόραση συνδέεται και με την επιτακτική ανάγκη του για κοινωνικές σχέσεις.


Η τηλεόραση, στην ουσία, αναπληρώνει τις σχέσεις του τηλεθεατή με πραγματικά πρόσωπα, δηλαδή ικανοποιεί την ανάγκη του να κοινωνικοποιηθεί, χωρίς όμως να τον εκθέτει στα προβλήματα και τους περιορισμούς που θα συνεπάγονταν οι αληθινές σχέσεις με τους συνανθρώπους του.


Τελικά, λοιπόν, το πρόβλημα οφείλεται στην δυσκολία των ανθρώπων να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας αλλά ακόμη και στα πλαίσια της οικογένειας, όπου το κενό του ανύπαρκτου διαλόγου καλείται να καλύψει η τηλεόραση.


Όντως, οι κατεξοχήν εξαρτημένοι από την τηλεόραση είναι οι ενήλικες.


Μάλιστα, μια δημοσκόπηση που έγινε το 1998 σε ένα δείγμα 1.110 .νέων μεταξύ 14 και 22 ετών, αποκάλυψε ότι το 68% απ’ αυτούς νιώθουν παραμελημένοι από τους γονείς τους εξαιτίας της τηλεόρασης η οποία μοιάζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μεγάλων.


Το αυξημένο ενδιαφέρον των ενηλίκων για την τηλεόραση επιβεβαιώνει και η θεματολογία των ενδοοικογενειακών συζητήσεων ή διαφωνιών, την οποία μονοπωλούν κατά κύριο λόγο τα γεγονότα που μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων και τα τηλεοπτικά μαγκαζίνο.


Πρόκειται για μια θεματολογία που απέχει πολύ από τα πραγματικά προβλήματα της οικογένειας τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν για πάντα στο περιθώριο.

Όπως έχει παρατηρηθεί από κάποιους φιλοσόφους, η αδιάκοπη ροή πληροφοριών αναγκάζει τον τηλεθεατή να ζει σε ένα διαρκές παρόν, δηλαδή σε μια κατάσταση, όπου οι ειδήσεις βρίσκονται σε έναν αδιάκοπο «ανταγωνισμό» μεταξύ τους.

Ο τηλεθεατής, επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο για να επεξεργαστεί και να αξιολογήσει κάθε είδηση ξεχωριστά, αποκτά την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται στην τηλεόραση ανά πάσα στιγμή είναι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του κόσμου.

Όσο για την εξάρτηση των παιδιών από την τηλεόραση, αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συνήθεια των γονιών να χρησιμοποιούν την τηλεοπτική συσκευή ούτε λίγο ούτε πολύ σαν baby – sitter.


Ο συγκεκριμένος ρόλος της τηλεόρασης, όπως είναι φυσικό, βολεύει τους γονείς, οι οποίοι προτιμούν να «παρκάρουν» τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη, αντί να τα βγάλουν μια βόλτα, να τα δραστηριοποιήσουν, να παίξουν μαζί τους ή να τους διηγηθούν ένα παραμύθι...


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η συγκεκριμένη τακτική των γονιών δεν οφείλεται τόσο στην αδιαφορία τους όσο στις δυσκολίες που επιβάλλουν οι αυξημένες υποχρεώσεις της εργασίας και της καθημερινής τους ζωής.


Είναι προφανές, ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν παιδιά κλεισμένα όλη την ημέρα σε μικρά διαμερίσματα, μητέρες που αντιμετωπίζουν μόνες χιλιάδες προβλήματα και ηλικιωμένοι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, κάθε προσπάθεια περιορισμού της τηλεθέασης θα φαντάζει όλο και πιο δύσκολη.


Αντίστοιχα, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όσο ένα μεγάλο μέρος των ανοιχτών χώρων παραμένει επικίνδυνο για μεγάλους και μικρούς, ενδεχομένως η τηλεόραση να αποτελεί το μικρότερο κακό.

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τηλεόραση, λοιπόν, είναι το σύμπτωμα μιας βαθιάς νόσου της κοινωνίας μας.


Εκείνο πάντως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, ενώ η τηλεόραση εμφανίζεται ως μέσο θεραπείας αυτής της νόσου, όπως αποδεικνύουν όσα εκθέσαμε μέχρι τώρα, αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιδείνωσή της.


Για παράδειγμα, η τηλεόραση παρουσιάζεται ως «θεραπεία» για τη μοναξιά ενώ η ίδια γεννά μοναξιά, προτείνεται ως θεραπεία για τη βία ενώ η ίδια γεννά βία, ως καταφύγιο από τις καθημερινές απογοητεύσεις ενώ γεννά απογοήτευση κ.λ.π.


*Από το βιβλίο "Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ" του Tito Squillaci (Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, σελ.73-76).


Και η συμβουλή του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Ακόμα δεν πήρες διαζύγιο από την τιβι;.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

"Ισλαμοφοβία" ή ενημέρωση;


Αν και δεν μου αρέσουν τα άρθρα – απαντήσεις, αναγκάζομαι να κάνω μία εξαίρεση και να πω δυο λόγια, ελπίζω κατανοητά.

Έλαβα προχθες ένα e-mail από κάποιον «Ali al-Yunani» ο οποίος είχε e-mail giorgostourkia@hotmail.com.
Το e-mail παρέπεμπε στην ελληνική ιστοσελίδα http://islamforgreeks.org με τον τίτλο «Ισλαμική Ενημερωτική & Απολογητική Ενημέρωση και Υπεράσπιση του Ισλάμ από την πέννα του Άχμαντ Ελντίν».
Εκεί υπήρχε πρόσφατο άρθρο το οποίο ασχολείτο αποκλειστικά με το blog μου, τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, το οποίο ο αποστολέας του e-mail ήθελε να δω.
Στο άρθρο ο «Άχμαντ Ελντίν» με χαρακτηρίζει «άλλον έναν φανατικό προπαγανδιστή κατά του Ισλάμ» και θεωρεί ότι έχει χρέος να μου απαντήσει.

Τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ τον ονομάζει «άλλο ένα Ισλαμοφοβικο blog» που «προπαγανδίζει την γνωστή πρόταση: « το Ισλάμ είναι επικίνδυνο, το Ισλάμ θέλει προσοχή, το Ισλάμ είναι έτσι, το Ισλάμ είναι αλλιώς» Στην συνέχεια, αφού με αναγνωρίζει ως «Χριστιανό» και «όχι ψευτοδιανοούμενο», με κατηγορεί ότι δεν φέρνω «ούτε μια θεολογική ισλαμική θέση», και αναφέρει τα 7 συνολικά άρθρα που βρίσκονται (μέχρι στιγμής) στην κατηγορία «Ισλάμ» στις ετικέτες του blog μου.
Βεβαίως μόνο και μόνο ότι από ένα σύνολο 171 αναρτήσεων, 7 μόνο έχουν καταχωρηθεί στην κατηγορία «Ισλάμ», αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο προσανατολισμός του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ δεν είναι «ισλαμοφοβικός».
Εκτός αν η παράθεση οποιουδήποτε νέου ή είδησης είναι ικανή να «βαφτίσει» με ευκολία ένα ενημερωτικό ιστολόγιο, ως «- φοβικό», ανάλογα με το αν η είδηση είναι «καλή» ή «κακή» για το πρόσωπο την ομάδα ή τον χώρο τον οποίο παρουσιάζει.
(Έτσι π.χ. όταν πριν μερικές ημέρες ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ παρουσίασε το σούπερ σκάνδαλο του γνωστού Αμερικάνου Ευαγγελικού πάστορα Χάγκαρντ, θα έπρεπε κάποιος αναγνώστης να σπεύσει να το χαρακτηρίσει το blog «προτεσταντικοφοβικό»!!!).


Χωρίς να παραθέσω όλα όσα γράφει ο Άχμαντ, θα αναφέρω μόνο δύο σημεία, γιατί έχει σημασία ο τρόπος αντίληψής του.

Έτσι, το άρθρο μου «Η κόρη Βρετανού ιμάμη υπό αστυνομική προστασία αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό», το χαρακτηρίζει «δήθεν γεγονός» και την αναφορά «αναξιόπιστη».., ενώ το άρθρο «Γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς έγινε χριστιανός» το χαρακτηρίζει «δημιούργημα φαντασίας» και ότι «δεν υπάρχει τεκμηρίωση ονομάτων» ότι «όλα λειτουργούν με ψευδώνυμα του τύπου ο «yousef»», ενώ λέει χαρακτηριστικά: «Ποιος είναι αυτός; Δεν έχει επίθετο. Ποιανού γιος ήταν; Πως ονομάζεται ο πατέρας του;»


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είναι (ή ευελπιστώ να είναι) μία «διαδικτυακή – εφημερίδα» που παρουσιάζει νέα και ειδήσεις που συνήθως δεν γίνονται γνωστές στο ελληνικό κοινό και οι οποίες κατά κύριο λόγο - και όχι απόλυτο - έχουν σχέση με αυτό που λέμε «τα σημεία των καιρών» ή «οι έσχατες ημέρες».

Αυτό αναφέρεται και στο Manifesto, το οποίο διευκρινίζει τι ΕΙΝΑΙ και τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.


Όπως είπα από ένα σύνολο 171 αναρτήσεων 7 μόνο έχουν καταχωρηθεί στην κατηγορία «Ισλάμ».
Είναι ξεκάθαρο ότι τα άρθρα αυτά ασχολούνται με τις αδιάψευστες βιαιότητες που γίνονται από φανατικούς ισλαμιστές σε διάφορα μέρη του κόσμου και όχι γενικά με το Ισλάμ σαν θρησκεία.

Ποτέ στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, δεν καταφέρθηκα κατά του Ισλάμ σαν θρησκεία, η οποία είναι σεβαστή, καθώς εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους, που σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ συλήβδην επικίνδυνους.
Ούτε φυσικά μίλησα ποτέ υποτιμητικά για το Κοράνι.
Η δε φράση «το Ισλάμ είναι επικίνδυνο, το Ισλάμ θέλει προσοχή, το Ισλάμ είναι έτσι, το Ισλάμ είναι αλλιώς», είναι ξεκάθαρο ότι δεν ειπώθηκε ποτέ από εμένα, αλλά είναι δημιούργημα του κατήγορού μου, του Άχμαντ.

Τα άρθρα - ειδήσεις που αναφέρω δεν είναι δικές μου επινοήσεις, αλλά ειδήσεις που «αλιεύω» εγώ και οι συνεργάτες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, από το διαδίκυτο (ιστοσελίδες και ιστολόγια) καθώς και από περιοδικά, εφημερίδες και βιβλία. Στα περισσότερα αναφέρω την πηγή.

Έτσι, το άρθρο του «Η κόρη Βρετανού ιμάμη υπό αστυνομική προστασία αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό», το οποίο χαρακτηρίζεται «δήθεν γεγονός» και την αναφορά «αναξιόπιστη», το μετέφρασα από τα αγγλικά από τους TimesOnline και την MailOnline.
Αν ο κατήγορός μου θεωρεί ότι αυτές οι ιστοσελίδες αναφέρουν «ψευδή γεγονότα» και «αναφορές αναξιόπιστες», τότε πρόβλημά του. Ας αντικρούσει αυτές τις ιστοσελίδες στέλνοντας εκεί τις διαμαρτυρίες του και ας παραθέσει τα, κατά την γνώμη του, «αληθή γεγονότα».
Στο δε άρθρο «Γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς έγινε χριστιανός» είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει και βίντεο στο τέλος του άρθρου, του πασίγνωστου αμερικάνικου καναλιού FOX, το οποίο επιβεβαιώνει την είδηση. Και η είδηση είναι ότι όχι απλά «ένας yousef» έγινε χριστιανός, αλλά ο Mosab Hassan Yousef, γιος του επιφανούς ηγετικού στελέχους της Ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς», σεΐχη Hassan Yousef,έγινε Χριστιανός!
Παρόλο που όλα αυτά αναφέρονται στο άρθρο – το οποίο και πάλι λέω είναι μετάφραση από την ιστοσελίδα της πασίγνωστης βρετανικής εφημερίδας telegraph, το άρθρο χαρακτηρίζεται από τον κατήγορό μου «δημιούργημα φαντασίας» και όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως.


Δεν θα συνεχίσω, γιατί δεν έχει νόημα.


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ θα συνεχίσει να δημοσιεύει άρθρα που κρίνει κατάλληλα προς δημοσίευση και είναι σχετικά με την θεματολογία του. Χωρίς να υιοθετεί φανατική και αντι- ισλαμική θέση ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ θα παρουσιάζει, μεταξύ των άλλων, τις βιαιότητες φανατικών ισλαμιστών κατά χριστιανών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει σε χιλιάδες θύματα του αναζωπυρωμένου ισλαμικού φανατισμού, για τον οποίον δεν διάβασα καμία απολύτως κριτική από τον κατήγορό μου.


Αν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση, τεκμηριωμένη αντίκρουση ή διαφορετική πληροφορία για κάποιο γεγονός ή είδηση που παρουσιάζεται στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, υπάρχει, ως γνωστόν και ο χώρος των σχολίων, στον οποίον είναι καλοδεχούμενος ο κάθε επισκέπτης, να πει ελεύθερα την γνώμη του, αρκεί να μην παρεκτρέπεται και να μην ξεχνάει να εκφράζεται δείχνοντας τον σεβασμό που πρέπει στον χώρο και στους αναγνώστες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Πρόβλημα για την δημοκρατία αποτελεί η τηλεόραση


«Η δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν θέσει υπό έλεγχο την τηλεόραση".

Κ. Popper, φιλόσοφος


- Η τηλεόραση αποτελεί ένα πρόβλημα για τη δημοκρατία. Γιατί; -


Σύμφωνα με τον Popper, η αμαρτία της τηλεόρασης έγκειται στο γεγονός ότι αυτή εισάγει στην κοινωνία τη βία.

Ο ίδιος (φωτο) παραλληλίζει την τηλεόραση με τον πόλεμο, επειδή, όπως σημειώνει, «και η πρώτη και ο δεύτερος οδηγούν στην απώλεια των κανονικών συναισθημάτων που βιώνει κάποιος σ’ έναν κόσμο καλά οργανωμένο, όπου το έγκλημα αποτελεί εξαίρεση».


Έπειτα, όσο αυξάνεται η βία στην κοινωνία, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο μηχανισμός καταστολής του κράτους με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της δημοκρατίας.

«Πρέπει να καταλάβουμε - γράφει ο Popper - ότι η πολιτισμένη συμπεριφορά των ανθρώπων δεν είναι αποτέλεσμα μιας τυχαιότητας, αλλά καρπός μιας μακράς εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Σε τι συνίσταται ο πολιτισμένος τρόπος συμπεριφοράς;

Συνίσταται στον περιορισμό της βίας.

Ο πυρήνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν έγκειται μόνο στην εκμάθηση γεγονότων αλλά στην επίγνωση της σημασίας που έχει η εξάλειψη της βίας.

Τα παιδιά έρχονται στον κόσμο έχοντας μια αποστολή: να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους.

Γι’ αυτό, η πνευματική τους εξέλιξη εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από το περιβάλλον τους.

Η τηλεόραση είναι μέρος του περιβάλλοντος των παιδιών [...] αυτή παράγει βία και την εισάγει στα σπίτια, όπου χωρίς την τηλεόραση η βία θα ήταν ανύπαρκτη».


Για τους λόγους αυτούς, ο Popper προτείνει το εξής:

Όλοι όσοι ασχολούνται με την τηλεόραση να εφοδιαστούν με μια άδεια, ένα είδος διπλώματος, που θα το αποκτούν κατόπιν εξετάσεων και το οποίο ενδεχομένως να ακυρώνεται σε περίπτωση που αυτοί καταπατούν ένα συγκεκριμένο κώδικα ηθικής.


Σε όποιον αντιτάσσει το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια μορφή λογοκρισίας, απαντά: «Εμείς [οι τηλεθεατές] δεν μπορούμε να λογοκρίνομε, σε αντίθεση με εκείνους [τους παραγωγούς της τηλεόρασης], που μπορούν να ασκούν λογοκρισία όποτε τους αρέσει, χωρίς εμείς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Πράγματι, αν σκεφτούμε πόσο σκληρή και μακροχρόνια είναι η προετοιμασία ενός εκπαιδευτικού, προκειμένου να διδάξει σε μια ολιγομελή σχολική τάξη, δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός, ότι κάποιος μπορεί να δασκαλεύει εκατομμύρια ανθρώπους αρκεί να είναι ωραίος, λαμπερός και να «γράφει καλά» στην τηλεοπτική κάμερα!


(Από το βιβλίο "Η τηλεόραση και τα παιδιά μας " του Tito Squillaci, εκδόσεις Ακρίτας, σελ.72)


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Χριστιανή ληξίαρχος απειλήθηκε με απόλυση επειδή αρνήθηκε να τελέσει γάμους ομοφυλοφίλων


Μια Βρετανίδα ληξίαρχος απειλήθηκε με απόλυση επειδή αρνήθηκε στο να προΐσταται στην τέλεση γάμων ομοφυλοφίλων, υπόθεση που οδηγήθηκε στα δικαστήρια.


Η Lillian Ladele, 47 ετών, (φωτο) ισχυρίζεται ότι οι προϊστάμενοι του δημοτικού συμβουλίου την φοβέρισαν, αφότου έμαθαν τις θρησκευτικές ενστάσεις της σχετικά με τον "γάμο" (αστική ένωση το λένε) μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Σε δικαστική υπόθεση - σταθμό, μηνύει το Δημοτικό Συμβούλιο του Islington στο βόρειο Λονδίνο για τη διάκριση εις βάρος της και τη δίωξη με μόνο λόγο την Χριστιανική της πίστη.

Από την έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται εάν από εδώ και στο εξής, οι υπάλληλοι θα υποχρεούνται να ενεργούν ακόμη και ενάντια στη συνείδησή τους.

Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, σε 1.700 ληξίαρχους που ασχολούνται με τις γεννήσεις, τους γάμους και τους θανάτους που συμβαίνουν στην Βρετανία, επιτράπηκε να μη συμμετάσχουν σε τελετές πολιτικών ενώσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Αλλά το εργασιακό τους καθεστώς άλλαξε με το νόμο «περί Στατιστικών και Εγγραφών στα Μητρώα». Τώρα, εφόσον θεωρούνται τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί, πρέπει να ακολουθούν τις εντολές των Δημαρχείων.

Η Ladele είπε στην αίθουσα στου δικαστηρίου, στο κεντρικό Λονδίνο, ότι οι συνάδελφοί της αρνήθηκαν να της αναγνωρίσουν τα δικαιώματά της ως Χριστιανή και άρχισαν να γίνονται όλο και πιο επιθετικοί εναντίον της, λόγω της άρνησής της να «παντρέψει» ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Η Δεσποινίς Ladele, που αμείβεται με £31,000 ετησίως, άρχισε τις νομικές διαδικασίες τον περασμένο Νοέμβριο - δύο ημέρες προτού να τεθεί σε ισχύ ο νέος Νόμος.

Είπε στο Δικαστήριο ότι οι προϊστάμενοί της, με τον τρόπο αυτό, της καταπάτησαν τα δικαιώματά της ως Χριστιανή και άρχισαν να συμπεριφέρονται όλο και πιο εχθρικά εναντίον της.

"Έχω την ορθόδοξη χριστιανική άποψη ότι ο γάμος είναι η ισόβια ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αποκλείοντας όλες τις άλλες περιπτώσεις και ότι αυτή είναι η, από το Θεό δοσμένη, θέση για τις σεξουαλικές σχέσεις", είπε.

"Μια αστική ένωση τέτοιου είδους, στην ουσία είναι γάμος σε όλα, εκτός από το όνομα."

Ανεξάρτητα από τα συναισθήματά μου για τους συμμετέχοντες, αισθάνομαι ανίκανη να διευκολύνω τις διαδικασίες σχηματισμού μιας τέτοιας ένωσης η οποία πιστεύω ειλικρινά ότι είναι αντίθετη με το Νόμο του Θεού.

"Το ότι έχω αυτές τις πεποιθήσεις, δεν σημαίνει ότι επιθυμώ για τους ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι να τους αντιμετωπίζουν δυσμενώς.

Το Δημοτικό συμβούλιο ξέρει ότι, εάν πρέπει για να επιλέξω μεταξύ της συνείδησής μου και της επιθυμίας τους ότι όλοι οι Ληξίαρχοι πρέπει να αναλάβουν όλα τα καθήκοντα περί των αστικών ενώσεων, τότε εγώ θα πρέπει να τιμήσω την πίστη μου και να αντιμετωπίσω την ανεργία."

Η Ladele είπε ότι η αμοιβή της πετσοκόφτηκε από τους προϊσταμένους που αγνόησαν τις θέσεις της.

Αναγκάστηκε να αλλάξει βάρδιες με τους συναδέλφους της στην προσπάθεια να αποφύγει τις τελετές μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της και Επιθεωρήτρια Ληξίαρχος, Helen Mendez-Childs, φέρεται να της απαγόρευσε την τέλεση όλων των γάμων, συνολικά.

Η δεσποινίς Ladele είπε: " Η Helen είπε ότι αυτό ήταν μια τιμωρία για μένα, επειδή δεν τελούσα τις πολιτικές ενώσεις και ότι έτσι τώρα θα ξέρω πώς αισθάνονται οι άλλοι».

Είπα, 'Τι γίνεται με τα δικαιώματά μου ως Χριστιανή;'.

"Η Helen νευρίασε και είπε, 'Ποια δικαιώματα;'

"Η ψυχή μου διαλύθηκε και κατέρρευσα κλαίγοντας", συνεχίζει η Ladele.

Λέγεται ότι, η Mendez-Childs της έχει πει πως η άρνηση εκτέλεσης των πολιτικών ενώσεων ήταν "παρόμοια με την άρνηση να τελεστεί γάμος μεταξύ μαύρων"!!! (στο μεταξύ η Ladele είναι μαύρη!)

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ένας άλλος προϊστάμενος, ο Dion Goncalves, αναπληρωτής επιθεωρητής, εξευτέλισε δημόσια την Ladele και την κατηγόρησε ότι είναι ‘ομοφοβική’.

Η Δεσποινίς Ladele είπε κατά την ακροαματική διαδικασία: 'Αισθάνθηκα προσβεβλημένη και διωκόμενη. Αισθάνθηκα ότι με κατηγορούσαν και με φοβέριζαν σε καθημερινή βάση και ότι δεν υπήρχε κανένας σεβασμός στη θρησκευτική μου πίστη."

Αλλά παρόλα αυτά, προσπαθούσα συνεχώς να τους συγχωρώ για τον πόνο που μου προκαλούσαν, λόγω της αγάπης που έχω για αυτούς ως Χριστιανή."

Τα νομικά έξοδα της Δεσποινίδας Ladele, καλύπτονται από την οργάνωση "Το Χριστιανικό Ίδρυμα (Christian Institute).

Το δικαστήριο συνεχίζεται.


Για μία ακόμη φορά φανερώνεται ότι οι δήθεν υπερασπιστές των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" είναι οι πιο στυγνοί καταπατητές τους.

Πίσω από κάθε ξέσπασμα "ευαισθησίας" τους κρύβεται το γνωστό αντιχριστιανικό τους μένος.

Πότε θα τελειώσει αυτό το "παραμύθι";

Μάλλον δεν θα τελειώσει...

Έχουμε μπει για τα καλά στην μετα-χριστιανική εποχή και ο καθένας αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρει θέση. Αναλογιζόμενος το κόστος βέβαια.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"


«Καθόμουν και έκλαιγα για την Ελλάδα. Παναγιά μου βοήθα κι αυτή τη φορά τους Έλληνες» (Θόδωρος Κολοκοτρώνης)

Στις αρχές του 1827 η Πελοπόννησος εξακολουθούσε να υφίσταται λεηλασίες και καταστροφές απο τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.

Πολλές φορές οι Αιγύπτιοι επέστρεφαν για δεύτερη φορά στο σημείο από το οποίο είχαν περάσει λίγες ημέρες νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή.

Οι περισσότερες εστίες αντίστασης είχαν εξουδετερωθεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αιγύπτιοι δέχονταν συνεχείς επιθέσεις ελληνικών τμημάτων στρατιωτών και χωρικών, οι οποίοι, καθώς δεν μπορούσαν να δώσουν μετωπική μάχη, πλευροκοπούσαν τις εχθρικές φάλαγγες ή τις κτυπούσαν από τα νώτα προκαλώντας σε αυτές μεγάλες απώλειες.

Οι Πελοποννήσιοι συνέχιζαν την συγκινητική τους αντίσταση εξαντλημένοι, πεινασμένοι και άοπλοι οι περισσότεροι, παρ όλο που ο Ιμπραήμ εφάρμοσε την μέθοδο του προσκυνήματος σε μεγάλη κλίμακα, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του από το Μεσολόγγι.

Προσκύνημα ονομαζόταν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας η δήλωση υποταγής μεμονωμένων ατόμων ή ολόκληρων ομάδων ή και περιοχών προς τον κατακτητή, εναντίον του οποίου είχαν εξεγερθεί.

Η αποδοχή της υποταγής εκφραζόταν έμπρακτα από τους Τούρκους με χορήγηση στους προοκυνημένους ειδικού πιστοποιητικού, γνωστού ως «ράι μπουγιουρντί» ή «προσκυνοχάρτι».

Με αυτό τον τρόπο οι επαναστατημένοι επανέρχονταν στην κατάσταση του νομιμόφρονα υπηκόου.

Ο Κολοκοτρώνης ανέφερε στα απομνημονεύματά του ότι όσοι οπλαρχηγοί προσκυνούσαν, κυρίως λόγω των υψηλών χρηματικών αμοιβών που τους υποσχέθηκε ο Ιμπραήμ, ήταν πρώην μισθοφόροι στην υπηρεσία των προκρίτων του Μοριά.

Πάντως, οι περισσότεροι άλλαζαν στρατόπεδο υπό τον φόβο των αιγυπτιακών επιδρομών.

Έτσι, οι βίαια και από φόβο προσκυνημένοι πολλαπλασίαζαν το κακό και έδιναν μια θλιβερή εικόνα προδοσίας που εκτεινόταν από την Ηλεία έως την Πάτρα, τη Βοστίτσα και τα Καλάβρυτα.

Τότε ο Κολοκοτρώνης προσέφερε την τελευταία μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα.

Υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, ο Γέρος στην κυριολεξία "ξαναζωντάνεψε" την ετοιμοθάνατη Επανάσταση.

Με το σύνθημα «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» απάντησε με μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατία στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ.

Μεταχειριζόμενος σκληρά μέτρα, απέτρεψε τον λαό της Πελοποννήσου από το να επανέλθει κάτω από την οθωμανική κυριαρχία και διατήρησε την φλόγα του πολέμου άσβεστη μέχρις ότου έγινε η Ναυμαχία του Ναυαρίνου και οι Μεγάλες Δυνάμεις συμφώνησαν για την ελευθερία της Ελλάδας.

Όσα χωριά αρνούντο να επανέλθουν στο ελληνικό στρατόπεδο, δέχονταν αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους άνδρες του Γέρου.

Σε όλο τον Μοριά οι πρωτεργάτες του προσκυνήματος συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν. Στις πλατείες των χωριών οι απαγχονισμένοι συνεργάτες του εχθρού έκαναν τους διστακτικούς κατοίκους να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις απειλητικές προειδοποιήσεις του Έλληνα στρατηγού.

Μέσα στις τρομερά αντίξοες συνθήκες, που αυξάνονταν από την απροθυμία της Αντικυβερνητικής Επιτροπής να βοηθήσει τον Γέρο με χρήματα και με πολεμοφόδια, εκείνος έβλεπε ότι μόνο με τέτοιου είδους μέτρα θα μπορούσε να αποσοβήσει την μεγάλη καταστροφή. Ταυτόχρονα βέβαια προσπαθούσε με νουθεσίες να επαναφέρει τους προσκυνημένους στο πατριωτικό τους χρέος.


Απόσπασμα από το άρθρο «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» του Ιστορικού Νίκου Γιαννόπουλου, όπως δημοσιεύθηκε στο εξαιρετικό αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009)

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ο "χαρισματικός ηγέτης" της Νέας Παγκόσμιας Τάξης


“Θα τελειοποιηθεί ένας άνθρωπος, ο Αντίχριστος, που θα προβάλλει στο προσκήνιο. Και πάλι, σας ξαναϋπενθυμίζω ποιο θα είναι το σύνθημα του – «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη».

(Charles Stanley)


----Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το δέκατο κεφάλαιο του βιβλίου "Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας" του Dwight Kinman.

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο - σταθμός στην ζωή μου που με συγκλόνισε όταν το διάβασα και το θεωρώ πάντοτε επίκαιρο!


"Ο Τελευταίος Δικτάτορας του Κόσμου"


«Και… είδα ένα θηρίο να ανεβαίνει από τη θάλασσα (των έθνών), το οποίο είχε επτά κεφάλια, και δέκα κέρατα….Και του δόθηκε εξουσία επάνω σε κάθε φυλή και γλώσσα και έθνος». (Αποκάλυψη 13: 1, 7)


Ο πλανήτης γη και οι κάτοικοι του έχουν ένα ιστορικό ραντεβού με ένα παγκόσμιο υπερδικτάτορα.


Θα είναι ο τελευταίος μεγάλος δικτάτορας της ιστορίας. Θα είναι ένας άνδρας απίστευτης ευφυίας και ικανοτήτων, ένας αληθινά χαρισματικός ηγέτης - έτη φωτός μπροστά από οποιονδήποτε προηγούμενο μεγάλο ηγέτη της ιστορίας.


Ο Θεός μας έχει δώσει, στο προφητικό βιβλίο του Δανιήλ, μια αρκετά ευκρινή σκιαγράφηση της φυσιογνωμίας αυτού του επερχόμενου παγκόσμιου ηγέτη που προορίζεται να εμφανιστεί στο παγκόσμιο προσκήνιο λίγο μόλις πριν από την Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού.


Μέσω των βιβλικών προφητειών - που χαρακτηρίζονται το «μόνιμο θαύμα» του Θεού - είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον πανίσχυρο συνασπισμό κρατών από τον οποίο θα προέλθει.


Γνωρίζουμε τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει στην ταχυτάτη αναρρίχηση του στην εξουσία. Το ακριβές χρονικό πλαίσιο που θα του επιτραπεί να κυβερνήσει. Το μοιραίο λάθος του. Και την τελική αναπόφευκτη και άδοξη πτώση του.


Αυτή ακριβώς την χρονική περίοδο, σε αυτό στο κομβικό σημείο της ιστορίας, στην αυγή του 21ου αιώνα, η παγκόσμια ελίτ - βασιλείς, πρόεδροι, πρωθυπουργοί και επιστήμονες βραβευμένοι με Νόμπελ - αναζητούν απεγνωσμένα ένα στιβαρό ηγέτη.


Ο Walter Cronkite (βετεράνος αμερικάνος δημοσιογράφος - φωτο αριστερά) είπε: “Ζούμε σε Κόσμο χωρίς ηγετη».


Ο Malachi Martin, (φωτο) ο Ρωμαιοκαθολικός ιερέας, παραθέτει τα λόγια του Paul Mazur στο βιβλίο του «Τα Κλειδιά Αυτού του Αίματος»:


«Προκειμένου να ελέγξουμε τις ποικίλες γραφειοκρατίες (του πλανήτη μας) θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πολιτικό γραφείο και πάνω από αυτή την ομάδα, είναι πιθανό να προΐσταται ένας και μόνον άρχοντας, ο κυρίαρχος της Τάξης, ο ολοκληρωτικός δικτάτορας».


Ο πρόεδρος των Παγκόσμιων Φεντεραλιστών (World Federalist Movement), μιας πανίσχυρης Νεοεποχίτικης οργάνωσης, Thomas E. Erenzeller, έκανε έκκληση να αναλάβει την προεδρία της γης κάποιο υπέρτατο ον.


Ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, που αποκαλύφθηκε στον προφήτη Δανιήλ και στο βιβλίο της Ιεράς Αποκαλύψεως μας λέει ότι πράγματι ένας παγκόσμιος πρόεδρος, ένας ολοκληρωτικός δικτάτορας, ένα πραγματικά υπερφυσικό ον, θα αναλάβει την προεδρία του ΟΗΕ.


Θα είναι ο ισχυρότερος δικτάτορας όλων των εποχών.


Θα είναι το «θηρίο», ο Αντίχριστος, ο άνθρωπος• με τον Σατανικό αριθμό 666.


Το πορτρέτο του “Φύρερ” ή Αβατάρ.


Η Αγία Γραφή μας δίνει ένα ακόμη πορτρέτο των χαρακτηριστικών αυτού του “Φύρερ”, του Αβατάρ - όπως τον αποκαλούν οι Νεοεποχίτες.


Κατά τον προφήτη Δανιήλ (7:8) θα έχει “οφθαλμούς σαν ανθρώπου’. Τα μάτια πάντα προδίδουν την ευφυΐα.


Θα είναι προικισμένος με υπερφυσική ευφυΐα.


Θα είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ.


Σύμφωνα με το χωρίο 8, “Θα έχει στόμα που θα λέει μεγάλα πράγματα”.


Θα είναι σαγηνευτικός ρήτορας, πραγματικός λαοπλάνος, Θα έχει μεγάλες ικανότητες επικοινωνίας.


Θα χρησιμοποιεί την τηλεόραση για να υπνωτίσει κυριολεκτικά το παγκόσμιο ακροατήριό του, χρησιμοποιώντας την Σατανική υπνωτιστική επιρροή.


Θα είναι άνθρωπος μεγάλης ευφυΐας και χαρισματικός. Θα προηγείται έτη φωτός από κάθε άνθρωπο που έζησε ποτέ πριν.


Θα είναι ικανότατος διαπραγματευτής, αλλά θα επιτυγχάνει με την πανουργία και την εξαπάτηση (8:25).


Θα λέει ψέματα και θα υπόσχεται πολλά θα είναι ικανότατος στη στρατηγική.


Στο χωρίο Δανιήλ 11:21. διαβάζουμε ότι θα αναρριχηθεί στην εξουσία με κολακείες ή με λαθροχειρίες, και στο Δανιήλ 8:25 διαβάζουμε. “Με την ειρήνη Θα αφανίσει πολλούς”.


Επίσης, στο Δανιήλ 8:25, βλέπουμε ότι με την πανουργία του θα προοδεύει η απάτη.


Επί της εποχής του η τεχνολογία και η επιστημονική γνώση θα αναπτυχθούν καταπληκτικά. “Η γνώσις θα πληθυνθή” (12:4).


Οι τέχνες θα ευημερήσουν στα χέρια του.


Θα είναι οικονομική ιδιοφυία.


Θα εγκαινιάσει μια “Νέα Διεθνή Οικονομική Τάξη”, θα εξαπολύσει μια περεστρόϊκα, μια αναδόμηση όλων των τραπεζικών συστημάτων του κόσμου.


Θα οδηγήσει όλα τα έθνη σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που θα είναι πολύ πέρα από τα τολμηρότερα όνειρα της ανθρωπότητας.


Η ευμάρεια που θα προκαλέσει (Δανιήλ 11:36), με το εμπορικό και διεθνές τραπεζικό του σύστημα, περιγράφεται στο 18ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης, ως η παγκόσμια οικονομική αυτοκρατορία της Βαβυλώνας.


Θα είναι “σκληροπρόσωπος και συνετός στην πανουργία” (8:23) και την δημαγωγία.


“Και Θα αφανίσει τους ισχυρούς και τον λαόν τον άγιον.”


Θα εξοντώσει όχι μόνο τους Χριστιανούς, όχι μόνο αυτούς που έχουν κάποια πίστη ή ιδανικά, αλλά και τους ηγέτες, “τους ισχυρούς” που τον διευκόλυναν πιθανώς να ανέλθει στην εξουσία.

Το Θηρίο - ο νέος Καίσαρ της αναβιωμένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - ο ερχόμενος «ηγούμενος» κατά τον Δανιήλ 9:26 θα αναλάβει το πηδάλιο του πλανήτη γη.


Τα κομμάτια ταιριάζουν στο παζλ της σύγχρονης πολιτικής σκηνής με απόλυτη ακρίβεια.