Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ξαφνικός ανεμοστρόβιλος χτυπάει την πόλη όπου οι Λουθηριανοί ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για την αποδοχή ομοφυλόφιλων κληρικών. (Τυχαίο;)


Την ώρα που η Σύνοδος των Αμερικάνων Ευαγγελικών Λουθηρανών ‘επικύρωνε’ την ομοφυλοφιλία, ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος κτύπησε την πόλη και τις εγκαταστάσεις της συνόδου ακριβώς εκείνη την ώρα.

Ορισμένοι είδαν το κτύπημα αυτό σαν "μήνυμα από τον Θεό".


Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το συνεδριακό κέντρο, την ώρα που οι Λουθηρανοί ενέκριναν την «δήλωση αποδοχής σεξουαλικότητας», με οριακή πλειοψηφία η οποία ήταν απαραίτητη για να περάσει η ψήφιση.

Οι περισσότερες αναφορές σχετικά με την συνέλευση της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Αμερικής (Evangelical Lutheran Church in America – ή ELCA - η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεσταντικές ομολογίες στις ΗΠΑ), προσπαθούν σήμερα να συνδέσουν την ψηφοφορία της για την υιοθέτηση της «δήλωσης αποδοχής της σεξουαλικότητας» και το χτύπημα από ανεμοστρόβιλο στο συνεδριακό κέντρο της Minneapolis της Minnesota, όπου είχαν την συνάντηση οι Λουθηρανοί. (Κανένας δεν τραυματίστηκε.)

"Πιστεύουμε ότι ο καιρός δεν αποτελεί ένα σχόλιο στην εργασία μας," είπε ο Steven Loy, πρόεδρος της επιτροπής που επιβλέπει το κείμενο της δήλωσης. (Αναδημοσιεύτηκε από τους Washington Times και το Associated Press.)

Αλλά το WordAlone, μια ανανεωτική κίνηση μέσα στους κόλπους της ELCA, ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές επιδίωξαν να βρουν σχόλια στον καιρό: "Ένας υποστηρικτής της δήλωσης απεικόνισε τη θύελλα ως "δυνατό αέρα του Αγίου Πνεύματος" και ως "θετικό μήνυμα" (!!!).

Μερικά μέλη του WordAlone Network άκουσαν ένα διαφορετικό μήνυμα στον άνεμο, μια προειδοποίηση "από τον θυμό του Θεού προς την ELCA."

Ο John Piper, (βλέπε παρακάτω) του οποίου η Βαπτιστική εκκλησία είναι λίγο πιο κάτω στο δρόμο από το συνεδριακό κέντρο, θεωρεί επίσης ότι ο ανεμοστρόβιλος ήταν ένα μήνυμα. " Ο ανεμοστρόβιλος στη Μινεάπολη ήταν μια ευγενική, αλλά σαφής προειδοποίηση προς την ELCA και όλους μας: Αλλάξτε δρόμο από την αποδοχή της αμαρτίας. Αλλάξτε δρόμο από την προώθηση των συμπεριφορών που οδηγούν στην καταστροφή".


Για την έγκριση της «δήλωσης για την σεξουαλικότητα», χρειαζόταν πλειοψηφία των 2/3 των αντιπροσώπων. Πέρασε ακριβώς με αυτό το όριο: 676-338. Μια ή δύο ψήφοι θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει την έκβαση. Η εφημερίδα Minneapolis Star-Tribune σημειώνει ότι η ψηφοφορία έγινε κοντά στην ώρα του γεύματος (2 μ.μ.) όταν μερικοί εκπρόσωποι είχαν αρχίσει ήδη να φεύγουν. Είκοσι εννέα από τους 1.045 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν ψήφισαν για τη δήλωση.

Οι τίτλοι ειδήσεων είναι και δραματικοί και προσεκτικοί: "Λουθηρανοί κινούνται προς την ανοικτότερη άποψη για τους ομοφυλόφιλους" (Associated Press), "Η ELCA επικυρώνει τις 'αγνές' σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου (Minneapolis Star-Tribune).

Η νέα "δήλωση" δεν εγκρίνει ρητά τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Αντ' αυτού, λέει:

"Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία στο εάν αυτή η εκκλησία πρέπει να τιμά αυτές τις σχέσεις, να τις προάγει και να τις προστατεύει, ή στο πώς ακριβώς πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Ανταποκρινόμενη όμως στο θέμα, αυτή η εκκλησία ανατρέχει στη θεμελιώδη Λουθηρανική αντίληψη ότι οι βαπτισμένοι καλούνται να διακρίνουν την αγάπη του Θεού στην υπηρεσία στον πλησίον. Στη Χριστιανική μας ελευθερία, επομένως, επιδιώκουμε υπεύθυνες δράσεις που υπηρετούν τους άλλους και το κάνουν αυτό με την ταπεινότητα και το βαθύ σεβασμό στις συνειδητές πεποιθήσεις των άλλων. Καταλαβαίνουμε ότι, σε αυτήν την διάκριση για την ηθική και την εκκλησιαστική πρακτική, οι πιστοί άνθρωποι μπορούν να καταλήξουν και πράγματι θα καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για την έννοια της Γραφής και για αυτό που αποτελεί υπεύθυνη δράση. Περαιτέρω πιστεύουμε ότι αυτή η εκκλησία, βάσει της “δεδεμένης συνείδησης," (Σ.Σ. Λουθηρανική -κυρίως- αντίληψη που βασίζεται στο πνεύμα των γραπτών του Απ. Παύλου περί της συνείδησης, στα εδάφια προς Ρωμαίους 14-15 και Α' Κορινθίους 6, 8-10. Βλ σχετικά και http://www.elca.org/~/media/Files/What%20We%20Believe/Social%20Issues/In%20Process/Human%20Sexuality/Wengert_on_Bound_Conscience.pdf) θα περιλάβει αυτούς τους διαφορετικούς όρους και πρακτικές μέσα στη ζωή της δεδομένου ότι επιδιώκει να ζήσει την αποστολή και τη διακονία της έξω στον κόσμο.

Η καρδιά του θέματος βρίσκεται χωμένη στις υποσημειώσεις. "Η διαφορά μεταξύ των ερμηνειών δεν πρέπει να εκληφθεί ως σύγκρουση μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να είναι 'πιστοί στη Γραφή' και εκείνους που επιδιώκουν να 'στρεβλώσουν τη Γραφή' κατά την αρέσκειά τους. “Οι διαφωνίες είναι γνήσιες, " λέει το έγγραφο. Και συνεχίζει:

"… όταν το θέμα είναι για την ηθική ή την πρακτική εκκλησιών, η ‘Παυλιανή’ και Λουθηρανική μαρτυρία είναι λιγότερο άκαμπτη και θεωρεί ότι μπορεί να κληθούμε για να σεβαστούμε τη 'δεδεμένη συνείδηση' του άλλου. Δηλαδή εάν δεν διακυβεύεται η σωτηρία σε ένα ιδιαίτερο θέμα, οι Χριστιανοί είναι ελεύθεροι να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία του πλησίον τους (;) και να προστατεύσουν τη συνείδηση του πλησίον τους ο οποίος μπορεί να βλέπει το ίδιο θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεαστεί η ίδια η πίστη. Παραδείγματος χάριν, ο Παύλος ήταν βέβαιος ότι η Χριστιανική ελευθερία σήμαινε ότι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού δεν ήταν σε κίνδυνο στα θέματα του κρέατος που θυσιάζονταν στα είδωλα ή τα τελετουργικά των ιερών ημερών. Παρ' όλα αυτά όμως, επέμεινε ότι, εάν ένας αδελφός ή μια αδελφή δεν καταλάβαινε αυτήν την ελευθερία και έβλεπε να τρώγεται αυτό το κρέας ως ειδωλολατρία σε έναν ειδωλολατρικό Θεό, ο Χριστιανός ήταν υποχρεωμένος να "περιπατήσει εν αγάπη” τρώγοντας μόνο λαχανικά για χάρη του πλησίον του"...!

Το πρόβλημα είναι ότι η «δήλωση» εστιάζει στη συνείδηση ενώ θα έπρεπε να εστιάζει στις εντολές του Θεού στην ηθική τάξη και σειρά στη χριστιανική ζωή, ανέφεραν διαφωνώντας τρία μέλη της ομάδας εργασίας ELCA για την "σεξουαλικότητα".

Ο λουθηρανικός ΠΥΡΗΝΑΣ (Lutheran CORE - συνασπισμός για τη μεταρρύθμιση) επέκρινε το έγγραφο: "Πενθούμε σε όλες τις εκκλησίες για την απόφαση από τη συνέλευση να απορρίψει τη σαφή διδασκαλία της Βίβλου ότι η πρόθεση του Θεού για το γάμο ήταν ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Είναι τραγικό ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός μελών της ELCA ήταν πρόθυμος να ανατρέψει τη σαφή διδασκαλία της Βίβλου όπως έχει θεωρηθεί και έχει ομολογηθεί από τους Χριστιανούς για σχεδόν 2.000 χρόνια."

Ο Πρόεδρος του WordAlone, Jaynan Clark, είπε: "Είναι σκόπιμο να το ονομάσουμε αυτό 'κοινωνική' δήλωση γιατί μόλις ανταλλάξαμε τις κοινωνικές δηλώσεις και τάσεις με τον Λόγο και τη διδασκαλία του Θεού.


Ο βραβευμένος χριστιανός διαμαρτυρόμενος συγγραφέας και πάστορας John Piper, 63 χρονών, (φωτο), του οποίοι η εκκλησία (Bethlehem Baptist Church) είναι στην Minneapolis γράφει για το περιστατικό με τον ανεμοστρόβιλο στο, blog του (http://www.desiringgod.org/Blog/):

«Είδα αυτό το παραμορφωμένο, ασυνήθιστα επίπεδο ‘χωνί’ να κινείται γρήγορα, πάνω από την Minneapolis στο κέντρο της πόλης. Είπα στον Kevin Dau, "Αυτό φαίνεται να είναι σοβαρό." Και ήταν. Σοβαρό με πολλές έννοιες.

Ήταν μια μέρα που κανένας δεν είχε κάνει πρόβλεψη ότι ο καιρός θα είναι κακός, ενώ και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες δήλωσαν ότι δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο.

Η Σύνοδος της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Αμερικής έλαβε χώρα στο Minneapolis Convention Center.

Ο Κεντρικός Λουθηριανικός Ναός στην απέναντι πλευρά του δρόμου χρησιμοποιήθηκε ως εκκλησία. Η εκκλησία είχε στήσει σκηνές γύρω από αυτό το κτίριο για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με το έντυπο του προγράμματος του συνεδρίου, η 5η Σύνοδος της ELCA ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 2 μμ. Το κύριο θέμα της συνόδου ήταν: "Εξέταση: Προτεινόμενη Κοινωνική Δήλωση/Θέση για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα". Το θέμα ήταν εάν θα έπρεπε να αποκλειστούν από το ποιμενικό λειτούργημα όσοι έχουν ομοφυλοφιλικό δεσμό.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας των ζημιών περιγράφει: «Αυτός ο περίεργος ανεμοστρόβιλος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στις 2 μ.μ. ακριβώς! Ξεκίνησε χαμηλά στα νότια του κέντρου και ακολουθώντας την λεωφόρο 35W κατευθύνθηκε ευθεία προς το κέντρο της πόλης.

Τα πρώτα κτίρια στο κέντρο της πόλης που χτυπήθηκαν ήταν το ‘Minneapolis Convention Center’ και η Κεντρική Λουθηρανή Εκκλησία. Ο ανεμοστρόβιλος προξένησε σοβαρές ζημιές στην οροφή του συνεδριακού κέντρου, έσκισε τις τέντες, και κτύπησε το καμπαναριό της Κεντρικής Λουθηρανικής Εκκλησίας, χωρίζοντάς το στα δύο...»


Ένας ηγέτης των Λουθηριανών, ο Larry Christenson (φωτο), δήλωσε ότι της ELCA τον έκανε να νιώσει ένα αίσθημα ντροπής, τόσο «χοντρό» που θα μπορούσε να το κόψει με μαχαίρι.

Δηλώνει μάλιστα ότι γνωρίζει αρκετούς εκκλησιαστικούς ηγέτες που ήδη αποχώρησαν από την ELCA τους οποίους υποστηρίζει, όπως και εκείνους που αποφάσισαν να παραμείνουν μεν αλλά κηρύττοντας την «αλήθεια» στο ποίμνιό τους.

Πριν από την απόφαση αυτή η ELCA είχε υιοθετήσει μία πιο «ελεύθερη» στάση σχετικά με την ‘ανθρώπινη σεξουαλικότητα’ αναγνωρίζοντας διαφορετικές αντιλήψεις για το θέμα αυτό στις διάφορες συναθροίσεις. Στην ουσία η ELCA προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να αναγνωρίσει τις μακροχρόνιες «μοναγαμικές» ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που για τους «συντηρητικούς» θα άνοιγε τον δρόμο και για την αναγνώριση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου.

Η κοινότητα των Λουθηριανών βρίσκεται σε σύγχυση και πολλοί ψάχνουν για άλλες εκκλησίες.

Τα μέλη π.χ. της εκκλησίας ‘Holy Trinity Lutheran’ στο Chicago «γιορτάζουν» το αποτέλσαμ της ψηφοφορίας, την στιγμή που ο πάστορας της εκκλησίας ‘St. Timothy Lutheran Church’ στο Charleston, κάλυψε την λέξη "Lutheran" στην ταμπέλα της εκκλησίας του!

"Το έκανα γιατί ντρέπομαι " λέει ο αιδ. Richard Mahan στην Charleston Daily Mail. "Ντρέπομαι για αυτό που η ELCA έκανε στην εκκλησία που αγαπώ για 40 χρόνια".

Αν και ο Larry Christenson είναι ποιμένας σε μία θεωρούμενη «συντηρητική» εκκλησία, και αυτός και η σύζυγός του, Nordis, φόρεσαν μαύρα ρούχα την Κυριακή και έβαλα στάχτη στα κεφάλια τους (!) " σαν σημάδι θλίψης για την εκκλησία στην οποία μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και ανήκουμε."


Πηγές:

http://www.christianitytoday.com/ct/2009/augustweb-only/133.41.0.html

http://www.desiringgod.org/Blog/1965_the_tornado_the_lutherans_and_homosexuality/

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Η ηλεκτρονική δικτατορία, το παλιό όνειρο των εξουσιαστών



H αντιχριστιανική ελίτ προτίθεται να εγκλωβίσει τους ανθρώπους σε ηλεκτρονικά στρατόπεδα θανάτου για να αποκτήσει απόλυτη εξουσία πάνω τους.

Άρθρο - συνέντευξη του Valery Filimonov, από το blog «Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις...» του Misha.

O Valery Filimonov, ρώσος Ακαδημαϊκός, ειδικός βιοκυβερνητικής και διαχείρισης συστημάτων, μοιράστηκε με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ τις σκέψεις του σχετικά με τις προοπτικές μετατροπής της ανθρωπότητας σε ελεγχόμενη "βιομάζα" και αναφέρεται σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτές τις προσπάθειες και στους κινδύνους τού ηλεκτρονικού ελέγχου.

- Πιστεύετε ότι η ηλεκτρονική δικτατορία είναι ένας μύθος ή πραγματικότητα;

-Είναι ένα παλιό όνειρο των εξουσιαστών. Ο Zbigniew Brzezinski έγραψε για την αναγκαιότητα του πλήρους ελέγχου και της τεχνοτρονικής δικτατορίας, το 1968.Ο David Rockefeller δήλωσε κυνικά : "Η υπερ-εθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και του κόσμου των τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτο-προσδιορισμό".
Σήμερα, τα σχέδιά τους υλοποιούνται σταδιακά . Όλοι μας είμαστε μάρτυρες αυτής τής διαδικασίας . Προάγουν την κοινωνία, όπου κάθε άτομο θα παραμένει υπό το άγρυπνο μάτι του Μεγάλου Αδελφού ο οποίος περιφρουρεί τα συμφέροντα των αφεντικών του, των βασιλιάδων της αισχροκέρδειας και των παγκόσμιων ενεχυροδανειστηρίων .Καθίσταται προφανές ότι η τρέχουσα ύφεση είναι μέρος τού σχεδίου της καθεστωτικής ελίτ τού κόσμου για να υποδουλώσει την ανθρωπότητα.

- Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του ηλεκτρονικού ελέγχου των ανθρώπους; Είναι δυνατόν να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ελεγχόμενη μάζα από Cyborgs;
(σ.σ. αν κάποιος νομίζει ότι ο καθηγητής Φιλιμόνωφ υπερβάλλει ας δει εδώ: http://www.kevinwarwick.com/photogallery.htm)

- Σήμερα μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν θεσπίζουν απλώς ένα σύστημα συνεχούς επιτήρησης, αλλά κατασκευάζουν ένα σύστημα απόλυτης εξουσίας επί των ανθρώπων . Ποια είναι η χρήση των δισεκατομμυρίων που δαπανώνται για «μπανιστήρι» μέσα από την κλειδαρότρυπα ;
Για παράδειγμα, η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Ομάδας για τη Δεοντολογία στις Επιστήμες και τις Νέες Τεχνολογίες διακηρύσσει την ανάγκη να προχωρήσει "ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης φυλής" με "τον πολλαπλασιασμό των φιλικών προς το σώμα τεχνολογιών" που μπορεί να "προαναγγέλλουν τον ερχομό των Cyborgs." Προτείνει να τροποποιηθούν τα άτομα "μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών, υποδόριων τσιπ και έξυπνων ετικετών."

- Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τις κλίμακες αυτού του ελέγχου; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις τεχνολογίες και ποιος είναι ο στόχος;
- Σύμφωνα με μια σειρά διεθνών συμφωνιών, η νέα παγκόσμια τάξη είναι αυτό που συνήθως ονομάζεται παγκόσμια κοινωνία της πληροφόρησης ή παγκόσμια κοινωνία των δικτύων. Στην πραγματικότητα, αυτή η διακρατική κυβερνοπολιτεία , θα γίνει ένα ηλεκτρονικό στρατόπεδο θανάτου. Οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε απρόσωπα φιλικά προς τον χρήστη "βιο-αντικείμενα." Ο άνθρωπος θα είναι ανήμπορος εμπρός στο κυβερνο- σύστημα, το οποίο δημιουργείται με σκοπό τον έλεγχο της κοινωνίας, και τα αφεντικά τού συστήματος αυτού.
Στην πραγματικότητα, θα είναι ένας παγκόσμιος τεχνοτρονικός φασισμός χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ως ένα ισχυρό μέσο ηλεκτρονικής καταστολής της ελεύθερης ανθρώπινης βούλησης.
(σσ. η αγγλική κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδιο για την διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο όποιων πολιτών κατεβάζουν ταινίες ή μουσική από το διαδίκτυο).
Είναι κοινό μυστικό ότι η βασική κινητήρια δύναμη η οποία κρύβεται πίσω από την παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου ενώνει αντιχριστιανούς και κοσμοπολίτες, μέλη της παγκόσμιας ελίτ , περισσότερο από ότι ενώνει τους ειδικούς επιστήμονες. (σ.σ. σκεφτείτε ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως τείνει να γίνει η βιομηχανία παραγωγής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού, διατιθέμενου σε ποικιλία μορφών, μέσω διαδικτύου)

- Βλέπετε να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των προσπαθειών για τη δημιουργία απόλυτου ελέγχου και τής πίστης στον Θεό ;

- Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ 'εικόνα Του, ελεύθερο και υπεύθυνο. Η τεχνοτρονική δικτατορία εισάγεται με στόχο να καταστείλει την θεϊκή ελευθερία τού κάθε ανθρώπου ατομικά και να αλλάξει πλήρως όλα τα ανθρώπινα συμπεριφορικά μοντέλα. Οι άνθρωποι θα ζουν κάτω από τους αυστηρούς κανόνες τών προτύπων συμπεριφοράς του συστήματος, δηλαδή, θα μετατραπούν σε απλή ελέγξιμη σύνδεση του αυτόματου λειτουργικού συστήματος .
Είναι δυνατόν να διατηρηθεί η θεοειδής αξιοπρέπεια πλασμάτων γεμάτων με ηλεκτρονικά gadgets και υπoκείμενων, εξ αυτού του γεγονότος, σε διάφορους χειρισμούς; Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους εντός μιας παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας, και δεν είναι μυστικό ότι οι αρμόδιοι για "μια νέα παγκόσμια τάξη" έχουν καταστήσει την Αγία Ορθοδοξία υπ΄αριθμόν έναν εχθρό τους.
Η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης αντιτίθεται στη χριστιανική προοπτική και είναι ασυμβίβαστη προς αυτήν. Εισάγεται και προωθείται στην κοσμική κοινωνία και στην εκκλησία από τις προσπάθειες της παγκόσμιας ελίτ και εκφράζει τα συμφέροντά τους. Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης Παγκοσμιοποίησης δεν αποδέχονται και αρνούνται στη Ρωσία την ιστορική αποστολή της ως χώρα-θεματοφύλακα της Ορθόδοξης πίστης, πολιτισμού και παραδόσεων.

Πηγή Interfax-Religion.ru, Μετάφραση: Misha

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ο αθεϊσμός είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα των ναζί, λέει γερμανός επίσκοπος


Γερμανός επίσκοπος είπε στους ενορίτες του, ότι οι μαζικές δολοφονίες και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ναζί είναι απόδειξη ότι ο αθεϊσμός είναι απάνθρωπος, προκαλώντας με τις δηλώσεις του, την αγανάκτηση στις γερμανικές αθεϊστικές οργανώσεις.


"ΧΩΡΙΣ Θεό, τα πάντα επιτρέπονται."

Με αυτή την περίφημη ρήση του διάσημου Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ο επίσκοπος της πόλης του Augsburg στη νότια Βαυαρία, ήθελε να προειδοποιήσει το εκκλησίασμά του για τους κινδύνους που βλέπει ότι έχει ο αθεϊσμός.

Ο Επίσκοπος Mixa είπε στους ενορίτες του ότι μια κοινωνία χωρίς Θεό κάνει την γη "κόλαση" και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη αιματηρών καθεστώτων όπως το καθεστώς υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ ή το καθεστώς στην Σοβιετική Ένωση.

"Η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει την απανθρωπιά του αθεϊσμού μέσω των άθεων καθεστώτων του ναζισμού και του κομμουνισμού, με τα στρατόπεδα εξόντωσής τους, την μυστική αστυνομία τους και τις μαζικές δολοφονίες," είπε.

"Όταν τον Θεό τον απορρίπτεις ή τον πολεμάς, τότε θα αρνηθείς και τον άνθρωπο και θα καταπατήσεις την αξιοπρέπειά του», πρόσθεσε.

Ο Rudolf Ladwig, ο επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης άθεων IBKA, είπε ότι οι παρατηρήσεις του επισκόπου Mixa ήταν εντελώς "απαράδεκτες".

Ο Ladwig είπε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι τα σχόλια του Mixa ήταν μέρος μιας μακροχρόνιας στρατηγικής της εκκλησίας με την οποία προσπαθεί να ξαναγράψει τις δικές της ιστορικές σχέσεις με τον φασισμό.

"Η αντίσταση της εκκλησίας κατά του ναζισμού προήλθε μόνο από ιδιώτες," είπε.

Ο Επίσκοπος Mixa επικρίθηκε επίσης από τον Michael Schmidt-Salomon του Ιδρύματος Giordano Bruno, μιας γερμανικής οργάνωσης που υποστηρίζει την εξελικτική θεωρία.

Ο Schmidt-Salomon δήλωσε στο Spiegel ότι το επιχείρημα ότι ο ναζισμός ήταν άθεος είναι μια "μεγάλη παραποίηση."

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία της ναζιστικής ελίτ θεωρούσαν τους εαυτούς τους Χριστιανοδημοκράτες," δήλωσε ο Schmidt-Salomon.

Ο Επίσκοπος Mixa είναι γνωστός στη Γερμανία ότι πολλές φορές μιλάει ‘έξω από τα δόντια’ δημιουργώντας αντιδράσεις.

Σε μία περίπτωση, τον Φεβρουάριο, ο Mixa σύγκρινε τον αριθμό των Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί με τον αριθμό των αμβλώσεων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Επίσης κάποιοι πολιτικοί ενοχλήθηκαν, πριν από δύο χρόνια, όταν επέκρινε τα κυβερνητικά σχέδια για την επέκταση των κέντρων φροντίδας των παιδιών στη Γερμανία.

Ο Mixa είπε τα σχέδια που χρησιμοποιούν ομοσπονδιακή βοήθεια για να πείσουν τις γυναίκες να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην κρατική υγειονομική περίθαλψη, λίγο μετά τον τοκετό, υποβιβάζουν τις γυναίκες σε "μηχανές γέννας."


Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4173109,00.html


Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Δρυίδες και 'χριστιανοί' σε "διάλογο" και όχι μόνο...


Ο 59χρονος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς, (Rowan Williams) (στην φωτογραφία μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο) θεωρείται άνθρωπος «χωρίς ταμπού».

Έχει δώσει το «πράσινο φως» για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου, ‘ευλογεί’ την χειροτονία των γυναικών, ενώ πρόσφατα έκανε την απίστευτη πρόταση να ενσωματωθούν στη βρετανική νομοθεσία «κάποιες διατάξεις» του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου της ‘Σαρίας’!!!


Τον Αύγουστο του 2002, δυο μόλις μήνες πριν από την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Αρχιεπίσκοπος, με μία κίνηση που προκάλεσε «θύελλα διαμαρτυριών», έγινε επίτιμο μέλος της «Αδελφότητας των Δρυίδων της Ούαλλίας» σε μια μεγάλη τελετή στο Σαίντ Νταίηβιτς της Ούαλλίας. Εχρίσθη Δρυϊδης-Βάρδος από τον Αρχιδρυΐδη της Βρετανίας Δρα Ρόμπυν Λιούζ.


Το 2005 άλλο "σκάνδαλο" σχετιζόμενο με τους δρυίδες ξέσπασε, όταν ένας ιερέας της Επισκοπικής εκκλησίας, ο W. William Melnyk, (φωτο) προσχώρησε επίσημα στο ‘Δρυιδικό Τάγμα του Yew’ και πήρε το νέο του δρυιδικό όνομα ‘OakWyse’. Οι σχέσεις του ιερέα με τον δρυιδισμό άρχισαν να έρχονται στο φως ύστερα από ένα άρθρο της γυναίκας του επίσης ιέρειας στην Επισκοπική Εκκλησία, της Rev. Glyn Ruppe-Melnyk, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Επισκοπικής Εκκλησίας των ΗΠΑ και αφορούσε μία ‘φεμινιστική λειτουργία’. Στην λειτουργία της Ruppe-Melnyk, γίνεται λόγος για ‘τον Θεό Μητέρα’. Κάποιοι ανακάλυψαν ότι το άρθρο δημοσιεύθηκε και σε φιλοπαγανιστικές ιστοσελίδες.


Τι ήταν οι Δρυίδες.


Οι Δρυίδες ήσαν μέλη ιερατικού σωματείου των αρχαίων Κελτών. Δεν είχαν ναούς, συνέρχονταν μέσα στα δάση και τελούσαν τις πανθεϊστικές λατρείες τους μέσα σε σπηλιές, προσέφεραν δε και ανθρωποθυσίες.


Στην Βρετανία θυσίαζαν στη «θεά» Ανδράστη τις γυναίκες αιχμάλωτες ως εξής. Έκοβαν τα στήθη τους, τα έβαζαν στα στόματά τους επάνω, τις διαπερνούσαν με πασσάλους και κρεμούσαν τα άψυχα κορμιά τους σε δέντρα του ιερού άλσους (Διών ο Κάσσιος, LXII 6). (Παρόλα αυτά όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο πολλές γυναίκες στην Αγγλία και αλλού βρίσκουν την θρησκεία αυτή πιο «φεμινιστική»...)

Τις ανθρωποθυσίες των Δρυίδων αναφέρουν και οι Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (Historia Naturalis XXX) και Τάκιτος (Annales XIV.28-30, Germania IX και ΧΧΧΙΧ), μεταξύ πολλών συγγραφέων. «Και αυτοί οι Γαλάτες που εξευμενίζουν με ανθρωποθυσίες τους ανελέητους θεούς Τεύτα, Έσο και Τάρανη...» (Λουκανός, Φαρσάλια Ι, 422-465).


Είχαν αιρετό, ισόβιο αρχηγό, τον «Μεγάλο Δρυΐδη» και ασκούσαν εξουσία. Όταν οι Ρωμαίοι τους έδιωξαν από τη Γαλατία, κατέφυγαν στη Βρετανία. Καταδιώχθηκαν όμως και από εκεί και τελικά εξαφανίστηκαν κατά τον α΄ μ. Χ. αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, με τα κινήματα της ‘νεοειδωλολατρίας’ και του ‘νεοπαγανισμού’, άρχισαν να αναβιώνουν..


Το 2000 σύμφωνα με άρθρο του Jonatan Petre για την ‘London Telegraph’, επρόκειτο να λάβει χώρα η λεγόμενη διάσκεψη, «Το Πνεύμα του Τόπου 2000», ('Spirit of the Land'), η οποία παρουσιάστηκε ως «συνεδρίαση του χριστιανικού-δρυιδικού διαλόγου και συμφιλίωσης για τη νέα χιλιετία» και στην οποία είχαν προσκληθεί να πάρουν μέρος ανώτεροι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας μαζί με Δρυίδες και παγανιστές με σκοπό να βοηθήσουν στην «συμφιλίωση» των παραδόσεων.


Σύμφωνοι με το ‘πνεύμα της εποχής’, όπου το ενδιαφέρον για τις δοξασίες του κινήματος της Νέας Εποχής (New Age), της νεοειδωλολατρείας και της ‘λευκής μαγείας’ είναι αυξημένο, οι διοργανωτές της διάσκεψης προσκάλεσαν την Emma Restall Orr, (φωτο), ηγέτη του βρετανικού Τάγματος των Δρυίδων, τον αιδ. Marcus Small, εφημέριο του Hertfordshire και τον κοσμήτορα του Guildford, τον αιδ.Alexander Wedderspoon.

Σύμφωνα με έναν από τους ομιλητές, ένας αριθμός αγγλικανών κληρικών συμμετείχε ήδη στις «κοινές χριστιανικές και ειδωλολατρικές λειτουργίες», αλλά, όπως δήλωσε με στόμφο, υπάρχει ακόμα πάρα πολλή άγνοια και εχθρότητα...


Ο Mark Graham, της Παγανιστικής Ομοσπονδίας, (φωτο) που αντιπροσωπεύει τον Δρυιδισμό, την wicca (μάγοι) και τον Σαμανισμό (πνευματιστές) είπε: «Μερικοί παγανιστές πιστεύουν στη μαγεία, ακριβώς όπως μερικοί Χριστιανοί πιστεύουν στη δύναμη της προσευχής και των θαυμάτων». «Γιορτάζουμε τη συνεκτικότητά μας στη φύση. Θα χορέψω μερικές φορές γυμνός γύρω από μια φωτιά. Δεν χορεύουν πολύ γύρω από μια φωτιά γυμνοί στους όρθρους ή στους εσπερινούς αλλά ίσως θα έπρεπε. Ίσως να τους αρέσει».


Ο επίσκοπος του Λίνκολν, αιδ. Robert Hardy, προειδοποίησε για την αύξηση του παγανισμού, σε μια συζήτηση της Γενικής Συνόδου, θεωρεί την εκδήλωση «πολύ αμφίβολη» και προειδοποίησε ότι μπορεί να προσδώσει αξιοπιστία σε αμφισβητήσιμες πεποιθήσεις. «Δεν νομίζω ότι υπηρετούμε τον σκοπό του χριστιανισμού, προσπαθώντας να τα αραιώσουμε όλα ή λέγοντας δεν πειράζει. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς είναι δυνατό να συμμετέχω στον διάλογο όταν δεν ξέρετε τι πιστεύουν.»

Η εκδήλωση στο Amesbury, με προεδρεύουσα την Rosemary Hartill, πρώην ανταποκρίτρια θρησκευτικών ζητημάτων του BBC και ομιλητές τους Martin Palmer, πρώην σύμβουλο του πρίγκιπα Φιλίππου και Ronald Hutton, καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, είχε προγραμματιστεί να τελειώσει με χριστιανική λειτουργία μαζί με δρυιδική τελετή, στην οποία μια ντυμένη στα πράσινα ιέρεια θα έκανε τις προσφορές του ψωμιού και του υδρομελιού.


Αντιδρώντας στην εκδήλωση ο κανονικός Michael Cole, (φωτο), του καθεδρικού ναού του Chelmsford, μελετητής του κινήματος της Νέας Εποχής, είπε: «Οι παγανιστές δεν κάνουν καμία διάκριση μεταξύ του Θεού ως δημιουργού και όλων όσων δημιούργησε ο Θεός. Ένα φυτό και ένας πλανήτης είναι εξίσου «Θεός» για αυτούς, κάτι το οποίο είναι παρανοϊκό. «Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις τους δίνουν την αξιοπιστία, την οποία δεν δικαιούνται να έχουν. Είναι επικίνδυνο να δίνεται η εντύπωση ότι είναι εντάξει για τους Χριστιανούς να αναμιγνύονται σε τέτοια πράγματα.»

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Οι γυναίκες στην Αγγλία εγκαταλείπουν τις εκκλησίες για την μαγεία (Wicca)


Ρεπορτάζ από την Μ. Βρετανία υποστηρίζει ότι,τις δύο τελευταίες δεκαετίες, περισσότερες από 50.000 γυναίκες κάθε χρόνο εγκαταλείπουν τις χριστιανικές εκκλησίες, διότι θεωρούν ότι η εκκλησία δεν έχει σχέση με τη ζωή τους.


Η αναφορά λέει ότι τις νέες γυναίκες τις προσελκύει η ειδωλολατρική θρησκεία, η λεγόμενη Wicca, όπου οι γυναίκες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο, ενώ η δημοτικότητα της επανεμφανιζόμενης ειδωλολατρικής θρησκείας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, μέσα από την θετική εικόνα με την οποία την παρουσιάζουν κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία.


Η μελέτη αυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου συνεχίζεται η αντιπαράθεση στις διάφορες χριστιανικές ομολογίες, σχετικά με το ρόλο των γυναικών. (Βλέπε και πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως & Πραιτωρίας)


Τον περασμένο μήνα το διοικητικό συμβούλιο της Εκκλησίας της Αγγλίας ψήφισε να επιτρέπουν στις γυναίκες να γίνουν επίσκοποι, την ώρα που «συντηρητικοί» επίσκοποι έχουν προειδοποιήσει ότι εκατοντάδες κληρικοί και ενορίες θα αποχωρήσουν αν η κίνηση αυτή προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

Η συντάκτρια της έκθεσης, Δρ Kristin Aune, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Ντέρμπι, δήλωσε: "Με λίγα λόγια, οι γυναίκες εγκαταλείπουν την εκκλησία.

"Λόγω δίνεται έμφαση στον ηγετικό ρόλο των γυναικών, οι νέες γυναίκες προσελκύονται από την θρησκεία της Wicca, η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από αμερικάνικη την τηλεοπτική σειρά ‘BUFFY THE VAMPIRE SLAYER’.


"Οι νέες γυναίκες μιλάνε για την αξία της ‘ισότητας’ και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τις κατεστημένες ιεραρχίες και την προσκόληση στην παράδοση, ζητήματα που θεωρούν ότι είναι αναπόσπαστα με την εκκλησία.


Η έρευνα αυτή, που δημοσιεύθηκε σε ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται ‘Γυναίκες και Θρησκεία στη Δύση’, αναφέρει μια απογραφή που έγινε στην Εκκλησία της Αγγλίας, η οποία αποκάλυψε ότι έχουν εγκαταλείψει την εκκλησία πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες από το 1989.


Κατά την τελευταία δεκαετία, όπως ισχυρίζεται η έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που εγκαταλείπουν τις εκκλησίες είναι διπλάσιο από αυτό των ανδρών.


Επιπλέον, σύμφωνα με την απογραφή τα αγόρια εφηβικής ηλικίας υπερτερούν αριθμητικά από τα κορίτσια για πρώτη φορά.


Πηγή: http://www.prophecynewsheadlines.com/2008/08/25/uk-women-leaving-church-for-witchcraft-wicca/


Σχετικά με την Wicca.

Ο όρος “Wicca” πιστεύεται ότι αποτελεί αρχαία εκδοχή της λέξης “Witchcraft” (Μαγεία). Οι οπαδοί βέβαια, της Wicca υποστηρίζουν ότι δεν εξασκούν μαγεία «με σκοπό το κακό του ανθρώπου». Σύμφωνα με τους ίδιους ο βασικός κανόνας για την Wicca είναι “Εφόσον δεν βλάπτεις κανένα, κάνε αυτό που θέλεις”.


Ως ‘Wicca’ αναφερεται τη σύγχρονη νεο-παγανιστική θρησκεία, η οποία βασίζεται στην λατρεία της ‘Φύσης’ σαν ιερή και έχει τις ρίζες της σε μη χριστιανικές και προ-χριστιανικές θρησκείες της Ευρώπης.


Σαν φιλοσοφία αλλά και πρακτική μαγεία είναι κράμα των προχριστιανικών θρησκειών και τελετουργικών της Ευρώπης με έντονες επιρροές από την αρχαία Ελληνική, την Κέλτικη και Σαξονική θρησκεία. Πρωταρχική υπέρτατη δύναμη κατά τους wiccan είναι η Φύση η οποία εκφράζεται μέσα από τον «θεό» και την «θεά» που προσλαμβάνουν συχνά την μορφή από το αρχαίο Ελληνικό πάνθεο.


Στις τελετές Wicca χρησιμοποιούνται διάφορα σύμβολα, φυσικά κεριά μέλισσας, sticks βοτάνων για τον εξαγνισμό και προστασία του χώρου, φυλαχτά είτε σε μορφή κοσμημάτων, κρυστάλλων ή χειροποιήτων αρχαίων συμβόλων κλπ.


Το 2003, ο αγγλικανός ιερέας και υπεύθυνος επικοινωνίας της επισκοπής της Οξφόρδης, Richard Thomas, πέρασε ένα τρίμηνο συναντώντας μέλη της Wicca, και παρακολουθώντας τις τελετουργίες τους. Το γεγονός, συνέβη στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του ιερέα, και μάλιστα με τη χρηματοδότηση του Αρχιεπισκόπου του Canterbury! Τα συμπεράσματά του; Πως η χριστιανική κοινότητα πρέπει να κατανοήσει καλύτερα τη Wicca, και πως για να γίνει ένας διάλογος, πρέπει η χριστιανική πλευρά να προσέλθει με ταπεινότητα, και όχι από "θέση ισχύος"...


Να θυμήσουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς, τον Αύγουστο του 2002, δυο μόλις μήνες πριν από την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Αρχιεπίσκοπος, με μία κίνηση που προκάλεσε «θύελλα διαμαρτυριών», έγινε επίτιμο μέλος της «Αδελφότητας των Δρυίδων της Ούαλλίας» σε μια μεγάλη τελετή στο Σαίντ Νταίηβιτς της Ούαλλίας!!! "Εχρίσθη" Δρυϊδης-Βάρδος από τον Αρχιδρυΐδη της Βρετανίας Δρα Ρόμπυν Λιούζ.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

'Παρίες' της κοινωνίας οι χριστιανοί στην Βρετανία


Ο παρουσιαστής του BBC και βραβευμένος δημοσιογράφος, Jeremy Vine, ισχυρίζεται ότι οι χριστιανοί στην Βρετανία έχουν γίνει οι ‘παρίες’ της κοινωνίας, καθώς το να είσαι χριστιανός σήμερα στην Βρετανία έχει καταντήσει να θεωρείται «κοινωνικά μη αποδεκτό».

Όπως δηλώνει στην Telegraph, σε ένα άρθρο που συζητήθηκε πολύ, η κοινωνία έχει γίνει υπερβολικά «μη ανεκτική» στην ελευθερία της έκφρασης θρησκευτικών πεποιθήσεων.

"Δεν μπορεί πλέον κάποιος να εκφράσει απόψεις που πριν 30 ή 40 χρόνια ήταν αποδεκτές από όλους", είπε.

"Σήμερα, το να πεις ότι πιστεύεις στον Θεό θεωρείται κοινωνικά απαράδεκτο".

Οι δηλώσεις του απηχούν και τις απόψεις του καρδινάλιου Cormac Murphy-O'Connor, επικεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας στην Αγγλία και στην Ουαλία, ο οποίος λέει ότι η Βρετανία είναι πλέον μια "εχθρική" χώρα για τους θρησκευόμενους ανθρώπους.

Ο Vine, 43 ετών, αν και θρησκευτικά κινείται στον χώρο του Αγγλικανισμού, (Σ.Σ.«επίσημη» θρησκεία στην Αγγλία), λέει ότι πρέπει να το σκεφτεί για να μιλήσει πιο ανοικτά για την πίστη του στον αέρα.

"Το ότι κάτι είναι αλήθεια δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το πεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πιστεύω.

"Αν θέλω να ‘ανοίξω τα χαρτιά μου’ σχετικά με την πίστη μου και να συζητήσω για αυτή, θα δημιουργηθεί πρόβλημα."

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό ‘Reform’, της Ενωμένης Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας (United Reformed Church), ο Vine λέει ότι αναγκασμένος να ξεχωρίζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις από το ρόλο του ως παρουσιαστής.

"Ένα από τα πράγματα που πιστεύω και το οποίο μπορεί να ακούγεται περίεργο, είναι ότι ο Χριστός είναι αυτό που είπε ότι ήταν".

"Δεν νομίζω ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό στο πρόγραμμά μου. Είναι σα να υπάρχει ένα τείχος μεταξύ του τι σκέφτομαι και της δουλειάς που κάνω."


Στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για τους χριστιανούς που εκκλησιάζονται στην Βρετανία, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ‘The Sunday Telegraph’, διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες από αυτούς πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκουν πολλές φορές «κλειστές πόρτες», εξαιτίας της πίστης τους.

Ένας στους πέντε είπε ότι έχει αντιμετωπίσει αντίδραση στο εργασιακό του περιβάλλον, λόγω των πεποιθήσεών του.

Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς αποκάλυψαν ότι έχουν υποστεί κάποιας μορφής δίωξης για τον λόγο ότι είναι χριστιανοί.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν μια αυξανόμενη εχθρότητα έναντι της θρησκείας στη χώρα αυτή, η οποία έχει χαρακτηριστεί από μια σειρά από συγκρούσεις μεταξύ των πιστών και των εργοδοτών τους.

Πολλοί εκκλησιαστικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αρχιεπισκόπου της Υόρκης, Δρ John Sentamu, καλούν τους Χριστιανούς να "ξυπνήσουν" και να αρχίσουν να υπερασπίζονται τις πεποιθήσεις τους, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό με την νοσοκόμα Caroline Petrie, (φωτο) η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, γιατί τόλμησε να προσευχηθεί για έναν ασθενή!!! (Σ.Σ. Βλέπε

Οι Χριστιανοί δεν έχουν δικαίωμα να προσευχηθούν στη Βρετανία της "διαφορετικότητας"...)

Τα 'νέα ήθη' προειδοποιούν τους πιστούς ότι ο κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απόλυσης, σε περίπτωση που θα θελήσει να μοιραστεί την πίστη του με τους συναδέλφους του στον χώρο εργασίας.

Στους εργοδότες έχουν δοθεί «συμβουλές» σύμφωνα με μια νέα εκστρατεία, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση στα πλαίσια της προστασίας της ‘ισότητας’, που λέει ότι οι άνθρωποι που ‘ευαγγελίζουν’ στον χώρο εργασίας τους είναι "εξαιρετικά πιθανό" να κατηγορηθούν για «παρενόχληση».

Οι κατευθυντήριες γραμμές σχεδιάστηκαν από την ‘Βρετανική Ανθρωπιστική Εταιρία’ (‘British Humanist Association’ - BHA), μια αθεϊστική οργάνωση, με τη βοήθεια μιας επιδότησης £ 35.000 από την ‘Επιτροπή για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα’ (‘Equality and Human Rights Commission’ - EHRC).

Ο Andrew Copson, εκπαιδευτής στην BHA, ισχυρίστηκε ότι κάθε προσπάθεια που κάνει κάποιος για να «αλλάξει» έναν συνάδελφό του, μπορεί να θεωρηθεί «παρενόχληση» σύμφωνα με τους Κανονισμούς του 2003, σχετικά με την ισότητα (στην θρησκεία ή τις πεποιθήσεις) στην εργασία.

"Ο νόμος προστατεύει τους ανθρώπους από το να γίνουν θύματα ‘εκφοβισμού’ ή να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα εχθρικό περιβάλλον στο χώρο εργασίας τους’ είπε.

"Όταν κάποιος συστηματικά υπονομεύει τις πεποιθήσεις του άλλου ή προσπαθεί επίμονα να τον ‘αλλάξει’, τον κάνει να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον."

Ωστόσο, νομικοί εμπειρογνώμονες επιτέθηκαν σε αυτές τις ‘κατευθυντήριες γραμμές’ τις οποίες αποκάλεσαν «ανοησίες», ενώ χριστιανικές οργανώσεις τις καταγγέλλουν ως σκέτη "προπαγάνδα".

Στην δημοσκόπηση οι πιστοί δήλωσαν ότι ήδη αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην εργασία τους και 1 στους 10 δήλωσε ότι τον έχουν απορρίψει τα μέλη της ίδιας του της οικογένειας λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Πολλοί επίσης έως 44%, δήλωσαν ότι γελοιοποιηθήκαν από φίλους, γείτονες ή συναδέλφους τους, μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανοί και 19% δήλωσαν ότι τους παραμέρισαν ή τους απομόνωσαν για τον ίδιο λόγο.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι υφίστανται διακρίσεις στην εργασία τους, ενώ 5% είπαν ότι εμποδίστηκε η προαγωγή τους λόγω της πίστης. Ο ίδιος αριθμός είπε ότι έχουν δεχτεί επιπλήξεις και προειδοποιήσεις να μην εξωτερικεύουν το πιστεύω τους μπροστά σε άλλους.


Ο Ed Stourton, ένας από τους συναδέλφους του ο Jeremy Vine στο BBC, είπε ότι θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ανθρώπους της πίστης είναι ότι παραγκωνίζονται.

Πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευτυχής να πω είμαι Ρωμαιοκαθολικός και αυτό δεν σημαίνει ότι μου ‘έχει στρίψει’ ".

Ο Τόνι Μπλερ το 2007 αποκάλυψε ότι ήταν δεν σε θέση να δηλώσει ανοικτά την πίστη του (Σ.Σ. ο Μπλερ ασπάσθηκε τον καθολικισμό έχοντας "οικουμενιστικές" τάσεις) όταν ο πρωθυπουργός, γιατί φοβόταν ότι οι άνθρωποι θα του κολλούσαν την ταμπέλα του ‘ψώνιου’ ("nutter").

«Είναι δύσκολο, να μιλήσει κάποιος για τη θρησκευτική του πίστη στο πολιτικό μας σύστημα», είπε.


Σε άρθρο της στην dailymail.co.uk η Melanie Phillips (φωτο) αναρωτιέται «Πόσος χρόνος έχει μείνει ακόμα μέχρι ο Χριστιανισμός να θεωρηθεί παράνομος στην Βρετανία;»

Αναφέρεται σε έναν ευαγγελικό χριστιανό, τον Stephen Green, (φωτο), ο οποίος συνελήφθηκε και του απαγγέλθηκε η κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε ‘απειλές’ και προσβλητικά λόγια και συμπεριφορά.

Ποια ήταν αυτή η ‘προσβλητική συμπεριφορά’; Το ότι με ειρηνικό τρόπο μοίραζε κάποια φυλλάδια σε μία εκδήλωση ομοφυλόφιλων στο Cardiff.

Και στα φυλλάδια δεν έγραφε τίποτε άλλο παρά εδάφια της Βίβλου, που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία και μία πρόσκληση ‘φύγε από την οδό της αμαρτίας και θα σωθείς’.

Αλλά για τους ‘κοσμικούς’ ιερείς των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η μόνη αμαρτία είναι να αποκαλείς την ομοφυλοφιλία ‘αμαρτία’.


Για το κυνήγι κατά των χριστιανών στην Βρετανία βλέπε άρθρα:


- Άρχισε το κυνήγι των χριστιανών χάριν της "ισότητας"


- Χριστιανός απολύθηκε από φιλανθρωπικό ίδρυμα γιατί είπε την γνώμη του για την ομοφυλοφιλία


-Χριστιανή ληξίαρχος απειλήθηκε με απόλυση επειδή αρνήθηκε να τελέσει γάμους ομοφυλοφίλων


- "Επικίνδυνος" ο σταυρός στα σχολεία!


Πηγές:

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/4277439/Christians-are-becoming-social-pariahs-in-Britain-claims-Jeremy-Vine.html

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/5413311/Christians-risk-rejection-and-discrimination-for-their-faith-a-study-claims.html


http://www.dailymail.co.uk/news/article-404052/How-Britain-turning-Christianity-crime.html#ixzz0OTwxtVCo