Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Το επόμενο βήμα στην τρομοκρατία της γρίπης: Το Εμφυτεύσιμο μικροτσίπ.


Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟN ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ


Εταιρία αναπτύσσει συσκευές υποδόριας λειτουργίας που θα ανιχνεύουν ‘βιο-απειλές’ ('bio-threats')


Πηγή: WorldNetDaily


Eταιρία που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ και καυχιέται για την πώληση του πρώτου και μοναδικού εγκεκριμένου από το κράτος ραδιο-μικροτσίπ που προορίζεται για εμφυτεύσεις σε ανθρώπους, στρέφει τώρα τις δραστηριότητές της προς την κατεύθυνση της «προπαρασκευής για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» ("emergency preparedness"), ελπίζοντας να παρασκευάσει ένα μόσχευμα που θα μπορεί να ανιχνεύει στο αίμα αυτού που το «φοράει» την παρουσία του ιού της γρίπης των χοίρων ή άλλων ιών που αποτελούν ‘βιο-απειλή’.

Η εταιρία VeriChip αυτήν την περίοδο διαθέτει προς πώληση μια μικρή κάψουλα εντοπισμού μέσω ραδιοσυχνότητας (RFID) που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς, η οποία περιέχει έναν αριθμό που συνδέεται, μέσω υπολογιστή, με το ιατρικό ιστορικό τους, επιτρέποντας στους γιατρούς με μια ειδική συσκευή-αναγνώστη να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του ασθενούς ακόμα κι αν ο ασθενής είναι αναίσθητος ή μη αναγνωρίσιμος.

Η εταιρία καυχιέται ότι το μικροτσίπ της, που έχει κατά προσέγγιση το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, είναι το μόνο τέτοιο μόσχευμα που εγκρίνεται από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων.

Αλλά η VeriChip έχει επίσης στρέψει την προσοχή της και σε άλλες χρήσεις της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται για να σημάνουν και να καταγράψουν τα ανθρώπινα μέλη που θα έχουν απομείνει μετά από μια καταστροφή.

Η εταιρία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση τα εμφυτεύματα αυτά να προειδοποιήσουν εάν το ανθρώπινο τμήμα ανήκει σε κάποιον που ήταν μολυσμένος με τον ιό της γρίπης χοίρων H1N1, τον ιό της γρίπης των πουλερικών H5N1 ή άλλους πανδημικούς παράγοντες που κρίνονται ως "βιο-απειλές."

Η VeriChip συνεργάζεται με μια επιχείρηση της Μινεσότα, την Receptors LLC, για να αναπτύξει την τεχνολογία ανίχνευσης του ιού.

"Καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στη συνεργασία μας με την ‘Receptors’, η οποία ξεκίνησε με την ανάπτυξη ενός εμφυτεύσιμου μικροτσίπ RFID με αισθητήρα γλυκόζης, κινούμαστε πέρα από την ταυτοποίηση ασθενών, στους αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν και να προσδιορίσουν τις ασθένειες και τους ιούς όπως η γρίπη," είπε ο Scott Ρ. Silverman, πρόεδρος της VeriChip, σε δήλωσή του. "Αυτό είναι ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα για το μέλλον του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης της εταιρίας μας."

Σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 2 εταιρίες πριν λίγους μήνες, με τον τίτλο «Ένα ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων για την ανίχνευση των βιο-απειλών από τις πανδημίες και τις επικείμενες ασθένειες μέχρι τη Βιο-Τρομοκρατία» ο στόχος της έρευνας είναι να μετασχηματιστεί η υπάρχουσα τεχνολογία ανίχνευσης γλυκόζης για να εντοπίζει - αντί για τη γλυκόζη - τους ιούς και κατόπιν να περνάει την πληροφορία αυτή σε ένα εμφυτευμένο (στον άνθρωπο) μικροτσίπ που θα μπορεί να προειδοποιεί και άλλους για την ύπαρξη του ιού.

Ο τελικός σκοπός είναι να αναπτυχθεί ένα εμφύτευμα που θα μπορεί επίσης να εντοπίσει ποιος ιός μολύνει αυτόν που το έχει.

Η VeriChip ανακοίνωσε, επίσης, νωρίτερα αυτό το μήνα, το σύστημα VeriTrace, για επιπλέον αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της.

Η VeriChip έχει αναγγείλει επίσης στις αρχές του μήνα ότι πούλησε ένα σύστημα VeriTrace, συμπεριλαμβανομένων 1.000 μικροτσίπ RFID, στην υγειονομική υπηρεσία Green River District Health Department του Kentucky για την κάλυψη αναγκών προπαρασκευής ετοιμότητας και τη διαχείρισης καταστροφών."

Η επιχείρηση εξηγεί ότι το VeriTrace, είναι ένα σύστημα ξεχωριστό από το σύστημα ανίχνευσης ιών ή την τεχνολογία τήρησης των ιστορικών των ασθενών και δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα», όπου και χρησιμοποιήθηκε από την ομοσπονδιακή ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών.

Το σύστημα περιλαμβάνει μικροτσίπ, έναν φορητό αναγνώστη με Bluetooth, μια προσαρμοσμένη φωτογραφική μηχανή που λαμβάνει σήματα RFID και πληροφορίες από GPS, ασύρματα, και μια διαδικτυακή βάση δεδομένων για την αποθήκευση των πληροφοριών και των εικόνων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών επείγουσας επέμβασης.

Τα μικροτσίπ εμφυτεύονται στα ανθρώπινα μέλη που θα έχουν απομείνει μετά από μια καταστροφή ή, σύμφωνα με μια έκθεση από την καταστροφή της Katrina, προσκολλώνται στα οστά, προκειμένου να διατηρηθούν τα λεπτομερή αρχεία, ιδιαίτερα στα γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ή χιλιάδες μοιραία περιστατικά.

"Αυτή η βάση δεδομένων εξασφαλίζει την ακριβή συλλογή, την αποθήκευση και τη δημιουργία ευρετηρίου όλων των στοιχείων και των εικόνων σχετικών με τα εναπομείναντα ανθρώπινα μέλη και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία," αναφέρει η δήλωση. "Επιτρέπει επίσης, την ακριβή ανακατασκευή του τόπου της καταστροφής, όπου αυτό απαιτείται."

Το περιοδικό «RFID Journal» αναφέρει ότι μετά τον τυφώνα «Κατρίνα», το Γραφείο Ερευνών της Georgia Georgia Bureau of Investigation, το Υγειονομικό Τμήμα της Χαβάης, το τμήμα επιχειρήσεων εκτάκτου ανάγκης του νεκροτομείου της Φλόριντα και το γραφείο ιατρικών εξετάσεων στο τμήμα υγείας στην κομητεία του Erie, στη Νέα Υόρκη, έχουν επίσης αγοράσει το σύστημα.

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, η VeriChip ανήγγειλε τις πωλήσεις στο νοσοκομείο Maryland's Calvert Memorial Hospital και στις περιοχές Mercer and Atlantic του New Jersey.

Το WND ήρθε σε επαφή με τη VeriChip αναζητώντας τις πληροφορίες για την πρόοδό της στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ανίχνευσης ιών και άλλων εμφυτευμάτων μικροτσίπ για την προετοιμασία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Το WND έχει και στο παρελθόν κάνει αναφορές σχετικά με τέτοια τσιπ όταν τα χρησιμοποίησαν τα νοσοκομεία για να ταυτοποιήσουν τα νεογέννητα , όταν η VeriChip ήθελε να ενσωματώσει στους μετανάστες τις ηλεκτρονικές συσκευές , στο κυβερνητικό παράδειγμα με τα βιο-τσιπ και όταν η Wal-Mart χρησιμοποίησε τα μικροτσίπ για την παρακολούθηση πελατών .


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

"Γιατί γιατρέ μου φοβάμαι το εμβόλιο;"


- ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι το καινούργιο εμβόλιο ασφαλές;

- ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι, γιατί είναι φτιαγμένο με την ίδια μέθοδο που φτιάχνονται τα εμβόλια εδώ και δεκάδες έτη. Οι κίνδυνοι από το εμβόλιο είναι πολύ μικροί».


Από συνέντευξη που έγινε στην κ. Εύα Ματζουράνη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Παν/μίου Κρήτης, προσωρινά υπεύθυνη για τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα (μη μεταδοτικά) στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, στη Γενεύη, και δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (27-9-2009).


ΟΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ...


Διαπρεπής Ιατρός υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της γρίπης θα προκαλέσει 60.000 θανάτους στην Γαλλία!

Διαπρεπής Γάλλος ιατρός υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της Γρίπης των Χοίρων (Η1Ν1), είναι λίαν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ότι εάν εφαρμοσθή ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού στη Γαλλία, τότε θα υπάρξει ένας νεκρός για κάθε 1.000 άτομα που θα λάβουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, δηλαδή περίπου 60.000 νεκρούς…!

Ο Dr Marc Girard, ο οποίος είναι ειδικός στις παρενέργειες των φαρμάκων και ιατρός πραγματογνώμονας στα γαλλικά δικαστήρια, δηλώνει στην γαλλική τηλεόραση ότι το εμβόλιο της «γρίπης των χοίρων» θα μπορούσε να προκαλέσει 60.000 θανάτους στη Γαλλία, ιδίως μεταξύ των νέων, των παιδιών και των εγκύων γυναικών

Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι που προωθούν εμβόλιο της «γρίπης των χοίρων», το κάνουν γιατί έχουν διασυνδέσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από το βίντεο που ακολουθεί και είναι στα γαλλικά:

«Πρόκειται για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε σε τόσο ερασιτεχνικές συνθήκες που πρώτη φορά βλέπω. Ας κάνουμε την απαισιόδοξη υπόθεση: ένας θάνατος σε κάθε 1.000 ασθενείς. Υπάρχουν σχέδια για τον εμβολιασμό 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, (στην Γαλλία), έτσι έχετε ήδη 60.000 θανάτους, και για αυτή την φορά, πρόκειται για νέους, παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Δημοσιογράφος: «Αυτό που λέτε είναι σοβαρό, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ετοιμάζονται να κάνουν το εμβόλιο και εσείς, λέτε:« Δεν πρέπει να πάρετε το εμβόλιο!».

«Ναι, πρόκειται για ένα εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί με μεγάλη ταχύτητα σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Υπάρχει ανάγκη να επιστραφεί πίσω με την υποχρέωση οι πολιτικοί άμεσα να προστατεύσουν τους πολίτες από την επιθυμία της φαρμακευτικής βιομηχανίας να βγάλει χρήματα από όλα αυτά τα εμβόλια. Υπάρχει ο νόμος για τον κοινό κώδικα υγείας, από το 2007 και ο οποίος υποχρεώνει όλους όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας και οι οποίοι εκφέρουν μία γνώμη, να αποκαλύψουν τα συμφέροντά τους. Ο νόμος αυτός γελοιοποιείται κάθε μέρα. Όλους τους ανθρώπους που βλέπετε να λένε: «η γρίπη είναι πολύ σοβαρή», έχουν συμφέροντα, ακολουθούν τα συμφέροντά τους και γι 'αυτό λένε αυτά που λένε. Η διοίκηση της δημόσιας υγείας είναι ένα παράδειγμα για μας να δούμε πως παραβιάζεται, σε καθημερινή βάση, ο νόμος. Είμαι ειδικός ιατρός και είμαι αντίθετος με τα φάρμακα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αυτό το εμβόλιο δεν έχει μόνο παραχθεί με κακό τρόπο: δεν έχει καθόλου παραχθεί!

Δείτε το βίντεο:


Οι παρασκευαστές του εμβολίου για τη γρίπη, αρνούνται να εμβολιαστούν !

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ερευνητή δημοσιογράφου Wayne Madsen στο RT, (Russia Today), ακόμη και επιστήμονες που συντέλεσαν στην παραγωγή του εμβολίου λένε ξεκάθαρα πως δεν έχουν σκοπό να το κάνουν οι ίδιοι και συμβουλεύουν τους φίλους και τις οικογένειες τους να το αρνηθούν επίσης!!


Πηγή: AlterMedia Info


Δείτε το βίντεο:




Γιατροί του ΙΚΑ: Αρνούνται το εμβόλιο

Έντονες επιφυλάξεις για την ασφάλεια του εμβολίου για τη νέα γρίπη εκφράζουν οι γιατροί και οι οδοντίατροι του ΙΚΑ, καθώς επτά στους δέκα δηλώνουν πως θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο της νέας γρίπης.

Στο αποτέλεσμα αυτό κατέληξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πειραιά. Η έρευνα έγινε το διάστημα 24-31 Αυγούστου και πήραν μέρος 152 από τους συνολικά 560 γιατρούς που υπηρετούν στις τοπικές μονάδες υγείας του ιδρύματος σε Α' και Β' Πειραιά.

Στο ερώτημα «Προτίθεστε να εμβολιαστείτε με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης», το 66% απάντησε αρνητικά, μόνο το 14% θετικά ενώ το 20% δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της νέας γρίπης.


Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=80624


Βρετανία: έκθεση-SOS της κυβέρνησης για το εμβόλιο


Αυστηρή προειδοποίηση ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη μπορεί να συνδέεται με μια θανατηφόρα ασθένεια του νευρικού συστήματος, έστειλε η βρετανική κυβέρνηση με επιστολή της σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μail on Sunday».

Η επιστολή από την Υπηρεσία Προστασίας Δημόσιας Υγείας (HPA) προτείνει να γίνει ενημέρωση των πολιτών πριν εμβολιαστούν, καθώς τον Οκτώβριο το πρώτο στάδιο ανοσοποίησης αναμένεται να εφαρμοστεί σε 13 εκατ. ανθρώπους.

Η Υπηρεσία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων.

Το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

«Άνθρωποι- πειραματόζωα»

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, ειδικοί προειδοποιούν σήμερα ότι το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βρετανία τον Οκτώβριο «θα χρησιμοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους ως πειραματόζωα».

Όπως δήλωσε ο δρ Τομ Τζέφερσον, ειδικός στα εμβόλια, «κάθε νέο εμβόλιο συμπεριφέρεται διαφορετικά απ΄ ό,τι περιμένουμε. Ίσως υπάρχει σύνδεση με το GΒS, κάτι που απευχόμαστε. Μπορεί όμως να συνδέεται με κάτι εντελώς διαφορετικό».

Ένας άλλος γιατρός όμως, ο δρ Ρίτσαρντ Χάλβορσεν, διευκρινίζει ότι «όσοι έχουν ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τη γρίπη των χοίρων παρά από τις παρενέργειες του εμβολίου. Θα ήταν όμως τραγικό να επαναλαμβάναμε το παράδειγμα της Αμερικής και να καταλήγαμε με περισσότερα θύματα από το εμβόλιο παρά από τον ιό».


Πηγή: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=7212&la=1


Βρετανία: Το 50% των γιατρών αρνούνται το εμβόλιο.

Έως και το 50% των οικογενειακών γιατρών στην Βρετανία δεν θέλουν να εμβολιασθούν κατά της γρίπης των χοίρων.

Οι οικογενειακών γιατροί (τους λένε GP's = General Practioners) θα είναι οι πρώτοι στη σειρά που θα «τρυπηθούν» με το εμβόλιο, αλλά ήδη πολλοί έχουν κάνει πίσω, αν και θα προσφέρουν το εμβόλιο στους ασθενείς τους.

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα εκείνων που θα «τρυπήσουν» με το εμβόλιο πιστεύουν ότι αυτό δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Οι περισσότεροι επίσης κρίνουν ότι η γρίπη έχει αποδειχθεί, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ότι είναι ήπια, έτσι ώστε το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο.

Κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες επέκριναν τους γιατρούς, οι οποίοι για την απόφασή τους να μην χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο, καθώς ισχυρίζονται ότι έτσι θα θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ασθενείς χωρίς λόγο.

Μία άλλη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ των νοσοκόμων, έδειξε ότι το ένα τρίτο δεν θα δεχθούν να εμβολιασθούν κατά της γρίπης των χοίρων.

Άλλη δημοσκόπηση που έγινε για το περιοδικό Pulse, διαπίστωσε ότι το 49% των γιατρών θα απορρίψουν το εμβόλιο, ενώ ένα 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1208716/Half-GPs-refuse-swine-flu-vaccine-testing-fears.html

Δείτε το βίντεο


Γιατροί στην Γερμανία προειδοποιούν για επικίνδυνα αντιγριπικά εμβόλια και φάρμακα.

Στα τέλη Ιουλίου 2009, στην Γερμανία, η «Ένωση Γιατρών για ατομική απόφαση περί εμβολίων», («Ärzte für individuelle Impfentscheidung e.V.»), που αποτελεί μία ένωση Γερμανών ιατρών που έχουν ως στόχο την ορθή ενημέρωση του κοινού, ώστε να είναι δυνατή η ελεύθερη, ατομική απόφαση σχετικά με το αν εμβολιαστεί κανείς ή όχι, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Γρίπη των χοίρων» - ακίνδυνη για τους περισσότερους, κερδοφόρα για λίγους" (τίτλος πρωτοτύπου: Die SchweineGrippe - harmlos für die meisten lukrativ für wenige)

Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρει:

Με ταχείες διαδικασίες θα εγκριθούν σε λίγο καιρό στην ΕΕ νέα εμβόλια, τα οποία έχουν ως στόχο την παρεμπόδιση της νόσησης από τον ιό της «γρίπης των χοίρων»- Η1Ν1. Χωρίς προηγούμενο κλινικό έλεγχο θα χορηγηθούν αυτά τα εμβόλια σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε ένα έγγραφο έγκρισης της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φαρμάκων, αναφέρεται «πως κατά το παρόν επίπεδο γνώσης δεν μπορεί να υπάρχει μία σφαιρική πληροφόρηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου σε κανονική χρήση».

Ο πήχης τοποθετείται εξ αμελείας (επικίνδυνα) χαμηλά και αυτό παρόλο που η νόσος σε όλες τις χώρες της ΕΕ μέχρι τώρα εμφανίζει, σχεδόν δίχως εξαίρεση, μία ήπια μορφή (οι περισσότεροι ασθενείς γίνονται καλά, πριν να διασφαλιστεί η διάγνωση ύπαρξης Η1Ν1).

Αφού πρώτα προσάρμοσε η ΠΟΥ τον ορισμό της πανδημίας ειδικά για την περίπτωση της γρίπης Η1Ν1 τον περασμένο Μάϊο (για να μπορεί να χαρακτηριστεί η Η1Ν1 ως πανδημία, διαγράφηκε το μέχρι τότε απαραίτητο χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας της λοίμωξης) εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες παραδίδουν το «παιχνίδι» στα χέρια των σχετικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, μολονότι κατά τα περασμένα χρόνια ανεξάρτητοι ειδικοί έθεταν ολοένα και περισσότερο υπό αμφισβήτηση το επιστημονικό υπόβαθρο των εμβολίων γρίπης και των αντιιϊκών φαρμάκων ενάντια στη γρίπη.

Τα κέρδη είναι όμως τεράστια και έτσι η πίεση της βιομηχανίας ειδικά σε αυτό τον τομέα είναι ισχυρότατη.

Σύμφωνα με τον Tom Jefferson, ειδικό στα εμβόλια, ο κίνδυνος από τη γρίπη των χοίρων έχει ολοσχερώς υπερεκτιμηθεί, αλλά συνειδητά προκαλείται πανικός, διότι κατ΄αυτό τον τρόπο «κάποιοι» μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά χρήματα. Πράγματι οι εταιρίες Roche,GlaxoSmithKline, Baxter, ως σχετικές φαρμακευτικές σημείωσαν μεγάλα κέρδη στο χρηματιστήριο.

Η «Ένωση Γιατρών για ατομική απόφαση περί εμβολίων» προειδοποιεί τόσο για τους κινδύνους του εμβολιασμού, όσο και για τη θεραπεία με Tamiflu®.

Παράλληλα με τις νευρολογικές επιπλοκές, ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει επίσης:

* αλλεργικές αντιδράσεις,

* να δυσχεράνει την πορεία του άσθματος,

* να αυξήσει τη γενικότερη ευαισθησία/προδιάθεση για νόσηση και

* να ευνοήσει τη δημιουργία αυτοάνοσων νοσημάτων (που προκαλούνται από την «επίθεση» του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στο ίδιο το σώμα, σημ. μτφ.).


Πηγή: http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/08/blog-post_23.html



Είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της γρίπης; Ρώτα έναν από τους κατασκευαστές του εμβολίου….

Do Flu Shots Work? Ask A Vaccine Manufacturer.


Στο τέλος γίνεται η ερώτηση: «Εσείς το πήρατε το εμβόλιο;»

«Εγώ; Όχι, Εεε. Γιατί αλήθεια, με ρωτάτε;»…


---Δύο ενημερωτικά blogs που ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα της γρίπης (το πρώτο στα ελληνικά και το δεύτερο στα αγγλικά) :

http://neagripi.blogspot.com/


http://swineflu-watch.blogspot.com/


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Καθολικοί υιοθετούν πρακτικές της Νέας Εποχής


Ιρλανδοί καθολικοί ιερείς υιοθετούν νεοεποχίτικες φιλοσοφίες σε μία προσπάθεια να «κερδίσουν» ανθρώπους που είναι δεν ελκύονται από τον παραδοσιακό καθολικισμό.

Διάφορα θρησκευτικά τάγματα έχουν αρχίσει να προσφέρουν σειρές μαθημάτων πάνω στον Βουδιστικό διαλογισμό, τη γιόγκα και την ρεφλεξολογία. με την ελπίδα να φέρουν τους ανθρώπους «πιο κοντά στο Θεό».


Οι «αδελφές της Σιών» (“Sisters of Sion”) προσφέρουν σειρές μαθημάτων ρεφλεξολογίας, χαλάρωσης και προσευχής, μαζί με την ένταξη στην ομάδα που αποκαλείται «Γυναίκες σε Αναζήτηση της Ολότητας» (ή του "Όλου") (Woman in Search of Wholeness). Το πρώτο συνδυάζει μασάζ χεριών και ποδιών με τις τεχνικές χαλάρωσης, ενώ το δεύτερο στοχεύει στις μεσήλικες γυναίκες και παρέχει τη «τέχνη της προσευχής και τον προαιρετικό χορό».

Η αδελφή Carmel Niland εξήγησε ότι αυτές οι σειρές μαθημάτων είναι ένας τρόπος να αγγίξουμε εκείνους που ενδιαφέρονται για την αυτό- εξέλιξη (self-development) μία πρακτική που δεν εφαρμόζουν οι Καθολικοί.

«Υπήρξε κάποια στιγμή που σκέφτηκα ότι η ρεφλεξολογία ίσως να μην ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθούν οι άνθρωποι, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε τον αριθμό εκείνων που αρχίζουν από εκείνο το επίπεδο και έπειτα ανακαλύπτουν μια βαθύτερη πνευματικότητα.

Όπως η γιόγκα έτσι και ο Υπερβατικός διαλογισμός, (Transcendental Meditation) μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλεία που θα φέρουν τους ανθρώπους πίσω στο Θεό», είπε η αδελφή Niland.

(Σ.Σ. Ο Υπερβατικός διαλογισμός είναι μία μέθοδος διαλογισμού, βασισμένη στην "Βεδική παράδοση". Δημιουργός της είναι ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Στην φωτο με τους Beatles).


Ο πατέρας Flann Lynch είναι ένας καπουτσίνος μοναχός που έχει συνδυάσει την ψυχοθεραπεία, τη βουδιστικό διαλογισμό, το tai-chi και το νευρογλωσσικό προγραμματισμό, σε μια σειρά μαθημάτων αποκαλούμενη «Πρόγραμμα Οράματος» (Vision Programme).

Το «πρόγραμμα» αυτό είπε ο π. Lynch, προκαλεί τις αρνητικές απόψεις που υπάρχουν στον κόσμο και διδάσκει τους ανθρώπους να ζήσουν την ζωή ως την «μέγιστη εμπειρία».

Ο π. Lynch είπε ακόμη ότι εμπνεύστηκε την δημιουργία αυτού του προγράμματος από τον Παπά Ιωάννη ΧΧΙΙΙ, ο οποίος είπε ότι «η εκκλησία χρειάζεται να βρει τρόπους να παρουσιάσει ένα Ευαγγέλιο που μπορεί να διδάξει την σύγχρονη σκέψη».


Ο πατέρας Louis Hughes, ένας Δομινικανός μοναχός, ταξιδεύει σε όλη την χώρα παραδίδοντας μαθήματα διαλογισμού σώματος-μυαλού.

Είχε την βάση του στην Ινδία για επτά έτη και έδειξε ενδιαφέρον για τη γιόγκα, ενώ επισκέφθηκε ashrams (Σ.Σ. ινδουιστικά κοινόβια) και μαθήτευσε σε τοπικούς ινδούς ηγέτες.

Έχει γράψει δύο βιβλία, το «Ο διαλογισμός σώματος/μυαλού» και το «Η γιόγκα: ένα μονοπάτι για τον Θεό».

Ο Hughes είπε ότι πολλοί από εκείνους που παρευρίσκονται στις σειρές των μαθημάτων του δεν είναι οι συνηθισμένοι άνθρωποι της εκκλησίας. «Μπορεί να μην παρευρίσκονται στην εκκλησία, αλλά επιδιώκουν κάτι βαθύτερο. Είναι ενδεικτικό της πνευματικής πείνας που υπάρχει στην κοινωνία μας».


Ο Οίκος Bellinter (Bellinter House) (στην Ιρλανδία) συνεχίζει τις πορείες στο Enneagram.

Το Enneagram, θεωρείται ότι είναι «ένας τρόπος να αναλύεις τις προσωπικότητες με την ταξινόμηση των ανθρώπων σύμφωνα με εννέα κυρίαρχα γνωρίσματα», σύμφωνα με τον πατέρα Myles O'Reilly που τρέχει τα Σαββατοκύριακα στο Δουβλίνο….

Χρησιμοποιήθηκε από ισλαμιστές μυστικιστές, υιοθετήθηκε από Ιησουΐτες στην Καλιφόρνια και το Σικάγο στη δεκαετία του '70.

Ιησουίτης ο ίδιος, π. O'Reilly είπε ότι οι σειρές μαθημάτων έχουν αποδειχθεί χρήσιμες.


Άρθρο από London Times / Πηγή: http://www.apocalypsesoon.org


---To βιβλίο "Yoga for Christians" και το βίντεο "ChristYoga" κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και απευθύνονται στους Διαμαρτυρόμενους ή "αναγεννημένους" χριστιανούς, στην προσπάθεια να πεισθούν ότι η Γιόγκα δεν έρχεται σε αντίθεση με τον χριστιανισμό.

Η φωτογραφία πιο πάνω με την "Yahweh Yoga" (Η Γιόγκα του Γιαχβέ!) προέρχεται από ανάλογη ιστοσελίδα.


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο "πατερούλης" Ομπάμα;


Το κανάλι Fox News σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι η διεύθυνση ενός δημόσιου δημοτικού σχολείου στο Burlington του New Jersey έχει κατηγορηθεί από γονείς ότι προσπάθησε να κατευθύνει τους μαθητές ιδεολογικά υπέρ του προέδρου Ομπάμα, όπως δείχνει ένα βίντεο που δείχνει τα μικρά παιδιά να διδάσκονται τραγουδάκια που ξεχειλίζουν από επαίνους για τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Το βίντεο που τραβήχτηκε τον περσινό Ιούνιο, δείχνει περίπου 20 παιδάκια να διδάσκονται τραγούδια που υμνούν τον "Barack Hussein Obama" και τα «μεγάλα επιτεύγματά του», με ρεφραίν το όνομα του προέδρου.

Το ένα τραγούδι μάλιστα, είναι αντιγραφή ενός γνωστού χριστιανικού παιδικού τραγουδιού "Jesus Loves the Little Children," αλλά την θέση του ονόματος του Ιησού έχει πάρει το όνομα του Obama:

"Εκείνος είπε κόκκινα, κίτρινα, μαύρα,ή λευκά (παιδιά) όλα είναι ίσα μπροστά του. Barack Hussein Obama.("He said red, yellow, black or white/ All are equal in his sight. Barack Hussein Obama.")…

Ο προϊστάμενος του σχολείου έστειλε επιστολή προς τους γονείς, στην οποία ισχυρίζεται ότι τα τραγούδια είχαν σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο που είναι αφιερωμένος στην Μαύρη Ιστορία.

Αυτό που δεν είπε είναι εάν οι γονείς είχαν ενημερωθεί από πριν για αυτού του είδους τις δραστηριότητες ή αν τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν να μην συμμετέχουν στην συγκεκριμένη - υπέρ Ομπάμα- δραστηριότητα.


Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είπε ότι "μούδιασε" όταν είδε το βίντεο.


Τα λόγια δεν ακούγονται καλά στο βίντεο, αλλά είναι τα παρακάτω


Lyrics


Song 1:

Mm, mmm, mm!

Barack Hussein Obama

He said that all must lend a hand

To make this country strong again

Mmm, mmm, mm!

Barack Hussein Obama

He said we must be fair today

Equal work means equal pay

Mmm, mmm, mm!

Barack Hussein Obama

He said that we must take a stand

To make sure everyone gets a chance

Mmm, mmm, mm!

Barack Hussein Obama

He said red, yellow, black or white

All are equal in his sight

Mmm, mmm, mm!

Barack Hussein Obama

Yes!

Mmm, mmm, mm

Barack Hussein Obama


Song 2:

Hello, Mr. President we honor you today!

For all your great accomplishments, we all doth say “hooray!”

Hooray, Mr. President! You’re number one!

The first black American to lead this great nation!

Hooray, Mr. President we honor your great plans

To make this country’s economy number one again!

Hooray Mr. President, we’re really proud of you!

And we stand for all Americans under the great Red, White, and Blue!

So continue —- Mr. President we know you’ll do the trick

So here’s a hearty hip-hooray —-

Hip, hip hooray!

Hip, hip hooray!

Hip, hip hooray!


Δηλαδή:


Τραγούδι 1:

«Mmm, mmm, mm - Barack Obama Hussein - Είπε ότι όλοι πρέπει να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας - Για να γίνει αυτή τη χώρα ισχυρή και πάλι - Mmm, mmm, mm! – Barack Obama Hussein - Είπε ότι θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι σήμερα - Ίση εργασία σημαίνει την ίση αμοιβή - Mmm, mmm, mm! – Barack Obama Hussein - Είπε ότι θα πρέπει να πάρουμε θέση - Για να βεβαιωθούμε ότι ο καθένας έχει μια ευκαιρία - Mmm, mmm, mm! - Barack Obama Hussein - Είπε κόκκινοι, κίτρινοι, μαύροι ή άσπροι - Όλοι είναι ίσοι στα μάτια του - Mmm, mmm, mm! – Barack Obama Hussein - Ναι! - Mmm, mmm, mm - Barack Obama Hussein


Τραγούδι 2:

Γεια σας, κ. Πρόεδρε σας τιμούμε σήμερα! - Για όλες τις μεγάλες επιτυχίες σας, όλοι μαζί λέμε "Ζήτω!" - Ζήτω, κ. Πρόεδρε! Είσαι νούμερο ένα ! – Ο πρώτος μαύρος Αμερικανός που οδηγεί αυτό το μεγάλο έθνος! - Ζήτω, ο κ. Πρόεδρος τιμούμε τα μεγάλα σχέδιά σας - Για να κάνετε την οικονομία της χώρας αυτής πρώτη για μια ακόμη φορά! - Ζήτω κ. Πρόεδρε, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για εσάς! - Και στεκόμαστε για όλους τους Αμερικανούς κάτω από το μεγάλο κόκκινο, λευκό και μπλε! – Συνεχίστε λοιπόν - Κύριε Πρόεδρε ξέρουμε ότι θα κάνετε το κόλπο – Γι αυτό να ένα εγκάρδιο hip-hooray -- Hip, hip hooray! - Hip, hip hooray! - Hip, hip hooray!


Πηγή: Prophecy News Headlines


Δείτε το βίντεο


Σύμφωνα με άρθρο της Σημερινής με αφορμή την εμφάνιση του Ομπάμα μπροστά στους μαθητές σχολείου στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια και την εκφώνηση της ομιλίας του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής απ’ τους ρεπουμπλικανικούς και ευρύτερα συντηρητικούς κύκλους, που τον κατηγόρησαν ότι επιχειρεί ούτε λίγο ούτε πολύ να πολιτικοποιήσει τους μαθητές προς όφελός του, ακόμη και να τους εμφυσήσει τις... σοσιαλιστικές του πεποιθήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων της Φλόριντα, Τζιμ Γκριρ, είχε δηλώσει «σοκαρισμένος» από το γεγονός ότι τα χρήματα των φορολογουμένων χρησιμοποιούνται για να διαδίδεται η «σοσιαλιστική ιδεολογία» του Ομπάμα.

Ωστόσο, αφότου μίλησε τελικά ο Ομπάμα, είπε πως ήταν «καλή ομιλία», αφού έγιναν αλλαγές στο κείμενό της.


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πήρες το χάπι σου; Τσιπάκι για τους ξεχασιάρηδες


Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μικροτσίπ εμφυτευμένο στον ώμο τους για να τους υπενθυμίζει να παίρνουν το φάρμακό τους, στα πλαίσια ενός νέου συστήματος που αναπτύσσει φαρμακευτική εταιρεία.

Στους ηλικιωμένους θα πρέπει να δοθεί ένα χάπι που θα περιέχει ένα αβλαβές μικροτσίπ το οποίο θα στέλνει ένα μήνυμα προς το τσιπ που θα βρίσκεται στον ώμο την στιγμή της λήψης του χαπιού.

Αλλά αν το χάπι δεν ληφθεί από τον ξεχασιάρη ασθενή, το τσιπ στον ώμο, στη συνέχεια θα στείλει ένα κείμενο υπενθύμισης στον ασθενή ή σε κάποιο άτομο που φροντίζει τον ασθενή.

Η Ελβετική φαρμακευτική εταιρία Norvatis είναι αυτή που προχωράει στην παραγωγή αυτού του «ηλεκτρονικού χαπιού» που ελπίζει ότι θα μειώσει τον αριθμό των ασθενών που θα πρέπει να τους επιβλέι κάποιος για να πάρουν το φάρμακό τους.

Η Joe Jiminez, επικεφαλής των φαρμακευτικών προϊόντων της Novartis, είπε ότι σε 20 ασθενείς έχουν γίνει δοκιμές για το «τσιπ στο χάπι» στον ώμο.

Το πείραμα με ένα φάρμακο που μειώνει την αρτηριακή πίεση αύξησε την συχνότητα που οι ασθενείς πήραν το φάρμακό τους σε ποσοστό από 30% σε 80% σε έξι μήνες.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες επιθυμούν να βελτιώσουν τον παράγοντα «συμμόρφωση» στην λήψη φαρμάκων, καθώς τα ποσοστά των ασθενών που δεν λαμβάνουν σωστές δόσεις είναι υψηλό, λόγω των δυσάρεστων παρενεργειών που έχουν ή εξαιτίας της καθυστέρησης υποχώρησης των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Οι ιατρικές εταιρείες ελπίζουν ότι θα μειώσουν τον αριθμό των εισαγωγών σε νοσοκομεία από ασθενείς των οποίων οι συνθήκες επιδεινώθηκαν εξαιτίας της μη λήψης των φαρμάκων τους.

Η κ. Jiminez είπε: «Αυτή η βιομηχανία τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται". Πρόσθεσε ότι η εταιρεία του θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με γιατρούς.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανέπτυξε πρόσφατα ένα αυτοματοποιημένο σύστημα όπου ένα τηλεφώνημα ενθαρρύνει τους ασθενείς να πάρουν το φάρμακό τους.


Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1215200/Forgetful-patients-fitted-microchips-remind-pills.html




Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι γεγονός! Σε όλο το Σίδνεϋ Κόκκινος Ουρανός!


Πόλη σε κόκκινο πλανήτη θυμίζει το Σίδνεϋ.

Το πρωί της Τετάρτης (23/9), οι κάτοικοι ξύπνησαν βλέποντας τα πάντα σκεπασμένα από τη σκόνη ενώ οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τα αυτοκίνητά τους. Λόγω της πολύ περιορισμένης ορατότητας, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση, ειδικά στις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας.

Επίσης ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πρωινές πτήσεις.

"Το πρωί η ορατότητα περιορίστηκε μόλις στα δέκα μέτρα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομογενής δημοσιογράφος Θέμης Καλλός.


Δείτε το βίντεο



Στα σχολεία, η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών έγινε σε εσωτερικούς χώρους, αφού η ατμόσφαιρα έξω είναι αποπνικτική.

Οι περισσότεροι πολίτες που τολμούν να περπατήσουν, φορούν μάσκες.

Η θύελλα σκόνης, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους 100 χιλιομέτρων την ώρα, που κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση.

Έχουν αναφερθεί ζημιές σε στέγες και έπεσαν ή ξεριζώθηκαν δέντρα. Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια.


Κι άλλο βίντεο



Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που επικρατεί στο σύνολο σχεδόν της Νέας Νότιας Ουαλίας, αναμένεται να κρατήσει έως τις απογευματινές ώρες σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι Αρχές προειδοποιούν τα άτομα με προβλήματα υγείας ειδικά όσους υποφέρουν από άσθμα και καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς χώρους.

Πολλοί κάτοικοι τηλεφώνησαν στις πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές για να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, κυρίως αναπνευστικά. Ορισμένοι ανέφεραν πως είδαν πεθαμένα πουλιά στις αυλές τους και τα κατοικίδια ζώα τους να έχουν εξαφανιστεί.


Πηγή:Newstime.gr


Δείτε φωτογραφίες στο www.smh.com.au