Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εκατομμύρια μαζεύουν οι Ιουδαίοι για να είναι έτοιμοι για τον ερχομό του «Μεσσία»


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (πηγή : http://www.smh.com.au/)


Ο Yehuda Glick είναι ένας 44χρονος Εβραίος - που γεννήθηκε στην Αμερική - που τις περισσότερες ώρες της ημέρας ασχολείται με την όσο καλύτερη προετοιμασία εκείνης της ημέρας που θα εμφανιστεί ο «Μεσσίας» στην Ιερουσαλήμ.


Από τότε που έγινε γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου του Ναού (Temple Institute), το κύριο έργο του κ. Glick είναι να εποπτεύει την κατασκευή των σκευών που θα χρειαστούν οι αρχιερείς όταν εκείνη η ημέρα φτάσει.


Στέμματα και άλλα σκεύη από καθαρό χρυσάφι φυλάσσονται στο μουσείο του Ινστιτούτου του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.


Άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο μουσείο είναι μια σειρά από δοχεία χαλκού, σάλπιγγες από ασήμι και ενδυμασίες που φορούσαν οι Αρχιερέας, υφασμένα από χρυσή κλωστή.


Μουσικά όργανα, όπως χειροποίητες άρπες και λύρες, βρίσκονται έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά από την εμφάνιση του Μεσσία.


Ώστε, μπορούμε να περιμένουμε αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός;


''Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση,''είπε ο κ. Glick το Herald.


''Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τώρα ζουμε στην εποχή των θαυμάτων και όλα αυτά τα θαύματα τα έχει προβλέψει το Βιβλίο, (εννοεί την Εβραική Βίβλο ή "Τανάκ") και μάλιστα ότι θα συμβούν την παραμονή του τέλους του παρόντος αιώνος. (Η εμφάνιση του Μεσσία) θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και αύριο, αλλά θα μπορούσε να γίνει και μετά από 100 χρόνια, ή ακόμα και 400 χρόνια.''


Βρισκόμασταν στη Καφέ συνοικία, στον εβραϊκό τομέα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, ψηλά σε ένα ύψωμα που έχει θέα την πιο διαφιλονικούμενη θρησκευτική τοποθεσία πάνω στη Γη.


Οι Εβραίοι το αποκαλούν το Όρος του Ναού, ή Mount Moriah, (Όρος Μοριά) και πιστεύουν ότι είναι ο τόπος που τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, τα Άγια των Αγίων, και όπου ο Θεός μάζεψε το χώμα για να δημιουργήσει τον Αδάμ.


Οι Μουσουλμάνοι ονομάζουν Χαράμ αλ-Σαρίφ, (Haram al-Sharif) ή αλλιώς το ευγενικό Ιερό, και πιστεύουν ότι είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία στο Ισλάμ, ο τόπος από όπου ο προφήτης Μωάμεθ ανέβηκε στον ουρανό.


Για τους Εβραίους το Όρος του Ναού είναι επίσης ο τόπος που χτίστηκε ο πρώτος ναός από τον βασιλιά Σολομώντα. Αφότου καταστράφηκε, ένας δεύτερος ναός χτίστηκε περίπου το 500π.Χ. και στάθηκε εκεί για 500 χρόνια πριν οι Ρωμαίοι τον κατέστρεψαν. Σύμφωνα με την θρησκεία τους πρόκειται να κατασκευαστεί ένας τρίτος ναός που θα έχει σχέση με την άφιξη του Μεσσία.


''Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν εμπλακεί στην κατασκευή δύο αρχιτέκτονες,''είπε ο κ. Glick. ''Θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο, με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ανελκυστήρες, αλλά θα μοιάζει παράλληλα πολύ με τον Δεύτερο Ναό.''


Στο Μουσείο του Ινστιτούτου του Ναού υπάρχει ένα μεγάλης κλίμακας μοντέλο του πως ακριβώς θα είναι ο Τρίτος Ναός, με το κεντρικό του κτίριο που προβλέπεται να φθάσει σε ύψος τα 60 μέτρα.


Σήμερα, το Όρος του Ναού έχει καταληφθεί από το Τζαμί al-Aqsa και το Dome του Rock (Θόλος του Βράχου) με τον χρυσό τρούλο.


''Το Al-Aqsa μπορεί να παραμείνει,''λέει ο Glick, δείχνοντας το τζαμί. ''Δεν βρίσκεται καν σωστά στο Όρος του Ναού. Αλλά έχουμε την πρόθεση να χτίσουμε (το Ναό) παρά την ύπαρξη του Dome του Rock. Ίσως μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να το συμπεριληφθεί στον τρίτο Ναό.'' (Δηλαδή ένα μουσουλμανικό τέμενος μέσα σε Ιουδαϊκό Ναό;;;;)


Ο κ. Glick έχει οραματίζεται ένα Οίκο προσευχής που θα είναι ανοικτός σε όλους τους πιστούς των μονοθεϊστικών θρησκειών, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Ιουδαίους. (Έτσι ταιριάζει και με το πνεύμα της Πανθρησκείας. Και δεν θα έχουμε και τσακωμούς).


Το Ινστιτούτο του Ναού τραβάει πάντοτε την προσοχή στους αμερικάνους ευαγγελικούς που επισκέπτονται το Ισραήλ. (Εδώ μιλάει κυρίως για τους χριστιανούς σιωνιστές ή «φίλους του Ισραήλ» όπως αυτοαποκαλούνται).

Χάρη κυρίως στις δωρεές τους, που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στο ποσό των 27 εκατ. δολαρίων για τις προετοιμασίες.


''Ξεκινήσαμε με 100 δολάρια,'' λέει ο Glick. ''Υπάρχουν 70 εκατομμύρια ευαγγελικοί χριστιανοί σε όλο τον κόσμο, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Ισραήλ'. (Αυτό που λέγαμε..).


Κανονικά, το Ισραήλ εμποδίζει τους Εβραίους να επισκέπτονται το Όρος του Ναού. Είναι τόσο ευαίσθητη αυτή η περιοχή, ώστε όταν ο τότε ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Αριέλ Σαρόν επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τις εκατοντάδες ισραηλινών ΜΑΤ, το 2000, προκάλεσε ένα κύμα βίας που έγινε γνωστός ως η δεύτερη Ιντιφάντα, ή εξέγερση.


''Το «Ινστιτούτο του Ναού» είναι κίνημα δεξιών εξτρεμιστικών στοιχείων που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά να προκαλούν,'' είπε ο Khatem Abdel Kaber, ο υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής και αρμόδιος για τις υποθέσεις της Ιερουσαλήμ. ''Θα υποστηρίξουμε σθεναρά το δικαίωμά μας να διαχειριστούμε αυτό το τόπο. Καμία προσβλητική συμπεριφορά από τα άτομα αυτά θα καταφέρει να μας μετακινήσει.''


Άλλα άρθρα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για το θέμα του Τρίτου Ναού:


http://redskywarning.blogspot.com/2009/07/third-temple.html


http://redskywarning.blogspot.com/2008/11/blog-post_05.html


http://redskywarning.blogspot.com/2008/11/blog-post.html






Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Πολλά «βραχιόλια» τώρα τελευταία..



Ηλεκτρονικά βραχιόλια, ασπίδα για τη βία κατά των γυναικών

Πηγή: www.kathimerini.gr

Η Γαλλία θα δοκιμάσει τον επόμενο χρόνο το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να προστατεύσει τις γυναίκες από τη βία των συντρόφων τους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.
Η υφυπουργός αρμόδια για οικογενειακές υποθέσεις Ναντίν Μορανό δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Info ότι μέσα στο 2010 σκοπεύει να εισαγάγει πειραματικά τη μέθοδο αυτή σε δύο-τρεις περιφέρειες της Γαλλίας, δεν προσδιόρισε όμως τον αριθμό των ατόμων στα οποία θα εφαρμοσθεί.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται να ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού βραχιολιού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Τα δύο τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι στη Γαλλία υπήρξαν θύματα βίας 675.000 γυναίκες, εκ των οποίων 156 έχασαν τη ζωή τους το 2008 από το χέρι του συζύγου ή συντρόφου τους.
Το μαύρο αυτό βραχιόλι, λίγο μεγαλύτερο από ένα πλαστικό ρολόι, στερεώνεται στον καρπό του επιθετικού άνδρα και είναι συνδεδεμένο με ένα κέντρο ελέγχου μέσω GPS. Η γυναίκα που κινδυνεύει διαθέτει από την πλευρά της ένα μικρό κουτί που αρχίζει να εκπέμπει έναν ήχο, ειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αστυνομία.

Η Ισπανία έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να διανείμει σε όλα τα δικαστήρια της χώρας 3.000 ηλεκτρονικά βραχιόλια. Αυτή τη στιγμή φοριούνται ωστόσο μόνο 58 από βίαιους άνδρες ύστερα από δικαστική απόφαση.


Αλλά εκτός από την Γαλλία και η Ιταλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προτιμά να περνάει «βραχιόλια» στους «κακούς» αντί για χειροπέδες
Το μέτρο λαμβάνεται για να μειωθεί ο υπερπληθυσμός στις ιταλικές φυλακές.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, έχει λάβει το "πράσινο φως" από τον "Καβαλιέρε", για να απελαθούν 3.300 αλλοδαποί κρατούμενοι που πρέπει να εκτίσουν ποινή μικρότερη των δυο ετών, όπως επίσης και για να υιοθετηθεί, σε ευρεία κλίμακα, το "ηλεκτρονικό βραχιόλι: σε αυτή την περίπτωση, οι Ιταλοί κρατούμενοι με ποινές που δεν ξεπερνούν, πάντα, τα δυο χρόνια, (πρόκειται για 4.100 άτομα) θα μπορέσουν να εξέλθουν της φυλακής και να τεθούν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, φορώντας το εν λόγω βραχιόλι, που θα είναι διαρκώς συνδεδεμένο με την αστυνομία.
Κάθε απομάκρυνσή τους, από την κατοικία τους , θα "εντοπίζεται" χάρη στην εκπομπή ηλεκτρονικού σήματος από το βραχιόλι και θα σημαίνει αμέσως συναγερμός, στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας.
Αν, τελικά, βρει επιβεβαίωση το δημοσίευμα της εφημερίδας, θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοσθεί, σε μεγάλο αριθμό κρατουμένων, η λύση του "ηλεκτρονικού βραχιολιού", καθώς είχε προηγηθεί "πειραματική φάση", το 2004, με 400 φυλακισμένους.

Πολλοί πάντως έχουν επισημάνει κατ΄ επανάληψη το υψηλό οικονομικό κόστος της τεχνολογικής αυτής μεθόδου για την "εξ αποστάσεως παρακολούθηση", και της τεχνικές ελλείψεις της, καθώς όταν το βραχιόλι μπαίνει μέσα σε νερό, ή αν κάποιος βρίσκεται σε υπόγειο, παύει να εκπέμπει σήμα.

Τα βραχιόλια φαίνεται, τελευταία έχουν γίνει της "μόδας". Φοριούνται πολύ.

Και εμείς δεν πρόκειται φυσικά, να μείνουμε πίσω.
Πέρσι ο - τότε - Υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να μελετηθεί η χρήση βραχιολιού εντοπισμού, για τους μικροεγκληματίες, ώστε να μη χρειάζεται ο εγκλεισμός τους στη φυλακή.


Η Βρετανία πάντως έχει κάνει ένα (αναμενόμενο) βήμα παραπάνω, αντικαθιστώντας, στους κρατούμενος, τα βραχιόλια με τα υποδόρια τσιπ.
Το Βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών αλλά και περιορισμού των δαπανών, ερευνά τη χρήση του δορυφόρου και την τεχνολογία ραδιοκύματος για να ελέγχει τους εγκληματίες, οι οποίοι για την ασφάλειά τους, θα αφήνονται «ελεύθεροι», αλλά αντί να έχουν πάνω τους τα γνωστά βραχιόλια που φοριούνται γύρω από τον αστράγαλο, θα τους έχουν εμφυτευθεί μικροσκοπικά τσιπ, κάτω από το δέρμα τους, ώστε να μπορεί το σύστημα να ελέγχει την κυκλοφορία τους μέσα στη χώρα.


Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων εισαγγελέας της περιφέρειας της California, Michael Untermeyer, αποφάσισε να φοράει για ένα μήνα στο πόδι του την συσκευή GPS και μέσα από τη σελίδα του καθένας να μπορεί να βλέπει που βρίσκεται.
Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι λέει, για να προωθήσει τη θέση του πως η Αμερική θα γλίτωνε εκατομμύρια δολάρια αν για πολλούς από τους κρατούμενους χρησιμοποιούσε ένα τέτοιο σύστημα χωρίς να τους φυλακίζει.

Στις ΗΠΑ, επίσης, εκτός από φυλακισμένους που δεν χωράνε πλέον στις φυλακές και βίαιους άνδρες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, το ηλεκτρονικό βραχιόλι, το βάζουν και σε μαθητές που τους αρέσει η κοπάνα! Σε πολλά σχολεία, όπως στο Bryan Adams High School του Ανατολικού Dallas του Texas, χρησιμοποιούν συσκευές GPS για να γνωρίζουν τους μαθητές που κάνουν σκασιαρχείο, αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες! Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό, η έννοια του εγκληματία διευρύνεται…

Υπάρχουν επίσης και βραχιολάκια Καναδικής προέλευσης, με τα οποία εφοδιάζονται όλοι οι επιβάτες ενός αεροπορικού ταξιδιού για την προστασία τους από επίδοξους αεροπειρατές. Το βραχιολάκι εκτός ότι θα λειτουργεί σαν εισιτήριο και θα περιέχει και προσωπικά στοιχεία του επιβάτη, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όπλο, αφού από απόσταση θα μπορεί να προκαλεί στον τρομοκράτη ολιγόλεπτο βραχυκύκλωμα στο νευρικό του σύστημα.

Δείτε το βίντεο


Θυμηθείτε επίσης και τα βραχιολάκια με ενσωματωμένο τσιπ RFID, για τους εμβολιασθέντες κατά της γρίπης, σύμφωνα με την πληροφορία του Greg Evensen, πρώην ομοσπονδιακού αστυνομικού.
Εκεί έχουμε πάλι διεύρυνση της έννοιας του «εγκληματία» ή «κακού» ή τέλος πάντων «απείθαρχου» και συνεπώς «επικίνδυνου».

Πάντως ο σκύλος του Πούτιν (που δεν έχει τέτοια προβλήματα) ήδη το φοράει, όχι στο χέρι βέβαια σαν βραχιόλι, αλλά στον λαιμό ως περιλαίμιο.
Για να τον παρακολουθεί το αφεντικό της . Μήπως και χαθεί; Μήπως του τον κλέψουν ; Ή μήπως «πιλοτικά» στα τετράποδα και σειρά μετά έχουν τα δίποδα;
Σύμφωνα με την είδηση λοιπόν, που κυκλοφόρησε πέρσι, η Κόνι, το μαύρο λαμπραντόρ του Ρώσσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, ήδη φοράει ένα περιλαίμιο που θα επιτρέπει στο αφεντικό της να παρακολουθεί τις κινήσεις της μέσω δορυφόρου.
Ο Πούτιν μάλιστα, διέκοψε τη συνάντηση των επισήμων οι οποίοι συζητούσαν τα πλεονεκτήματα του Ρωσσικού δορυφορικού συστήματος αναφοράς GLONASS (σ.μ.: αντίστοιχου του Αμερικανικού GPS) για τη χρήση στην παρακαλούθηση βοοειδών και άγριων ζώων.
"Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για το σκύλο μου;" ρώτησε, ο Πούτιν.
Αμέσως το περιλαίμιο, που ζυγίζει 170 γραμμάρια και είναι εξοπλισμένο με πομπούς, φορέθηκε στο σκύλο.
"Φαίνεται λυπημένη" είπε ο Σεργκέι Ιβάνωφ, πρώην Υπουργός Άμυνας και στενός φίλος του Πούτιν, "Η ελεύθερη ζωή της τελείωσε."
"Κουνάει την ουρά της. Αυτό σημαίνει ότι της αρέσει" είπε ο Πούτιν.
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει το GLONASS, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε για στρατιωτικούς σκοπούς, διαθέσιμο για χρήση από το ευρύ κοινό. Κάποιες όμως μικροσυσκευές που θα το χρησιμοποιούν, είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά.

Πάντως ήδη το βραχιόλι στο χέρι ή στο πόδι μπορεί κάλλιστα να γίνει και περιλαίμιο ΚΑΙ στα δίποδα! Γιατί δηλαδή να έχουν το προνόμιο αυτό μόνο τα τετράποδα;
Άλλωστε το «ευρύ κοινό» αναφέρεται προφανώς στα δίποδα..
Μάλιστα κύριοι! Μπορεί να φορεθεί και στο λαιμό, σαν κόσμημα! Μια χαρά είναι. Υπάρχει άλλωστε και προηγούμενο! Μόνο που είναι για φυλακισμένους! Και πρόκειται για ταινία «επιστημονικής φαντασίας». Οπότε μην ανησυχείτε. Εμείς ούτε φυλακισμένοι είμαστε, ούτε βίαιοι, ούτε κακοί, ούτε κοπάνα κάνουμε. Και το κυριότερο ζούμε στο παρόν και όχι σε φαντασίες. Και αν ποτέ ξυπνήσουμε και δούμε το περιλαίμιο με το GPS τοποθετημένο γύρω από τον λαιμό μας, για να μας εντοπίζει το «αφεντικό» δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε καθόλου. Απλά θα κουνήσουμε την ουρά μας και θα δείξουμε ότι μας αρέσει!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Futurama: «Η θρησκεία του Μέλλοντος» στις οθόνες σας!


Futuramaονομάζεται η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας (sci-fi) κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται στην Αμερική από το δίκτυο της Fox.

Δημιουργός είναι ο Matthew Abram Groening ο οποίος έκανε και την Οικογένεια Σίμπσονς (The Simpsons) που είναι και η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης.


Η δουλειά που έκανε γνωστό τον Groening στο Χόλιγουντ ήταν η σειρά κόμικ με τίτλο ‘Life in Hell’.


Η ιστορία του “Futurama”, με πρωταγωνιστή τον Philip J. Fry, έναν πιτσαδόρο της εποχής μας, εξελίσσεται σε ένα πολύ μακρινό μέλλον και συγκεκριμένα στον 31ο αιώνα (!) όπου μεταφέρεται, αφού έχει καταψυχθεί πρώτα, ο Philip.


Η σειρά κάνει πολλές φορές αναφορά στην θρησκεία με σατιρικό τρόπο, σατιρίζοντας υπαρκτές αλλά και φανταστικές θρησκείες, όπως η «ρομποτολογία» ή ο «ρομποτικός Ιουδαϊσμός»!


Αναφορά γίνεται και στον "Διαστημικό Καθολικισμό" με τον "Διαστημικό Πάπα" με μορφή κροκόδειλου, ενώ κάποια στιγμή εμφανίζεται και μία καρικατούρα του Ιησού ως "ζόμπι"...


Σε κάποιο επεισόδιο εμφανίζεται η Πρώτη Αμαγαλματική Εκκλησία (The First Amalgamated Church) η οποία αποτελεί ένα κράμα από τις γνωστές θρησκείες της εποχής μας. Συνεπώς η «Πρώτη Αμαγαλματική Εκκλησία» μεταφράζεται ως η εκκλησία - κράμα όλων των θρησκειών.


Ο θρησκευτικός λειτουργός της Αμαγαλματικής Εκκλησίας ονομάζεται Father Changstein El-Gamal.


Στην προμετωπίδα του «Ναού» της «εκκλησίας» προβάλλουν τα σύμβολα όλων των θρησκειών. Του Βουδισμού, του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού, του Μουσουλμανισμού ακόμα και του αθεϊσμού!


Το αμάλγαμα είναι κράμα με βασικό συστατικό τον υδράργυρο. Στην πραγματικότητα, τα αμαλγάματα αποτελούν οικογένεια κραμάτων με ενδιαφέρουσες ιδιότητες και πολλές εφαρμογές, όπως στην οδοντιατρική, στην εξαγωγή χρυσού και αργύρου (αμαλγάμωση) από μεταλλεύματα, κ.ά.


Η "Εκκλησία" έχει και την σελίδα της στο facebook


Έλα όμως που η Αμαγαλματική Εκκλησία δεν είναι ανέκδοτο. Ούτε η φανταστική έμπνευση ενός καρτουνίστα. Κι όμως υπάρχει! Τουλάχιστον στο διαδίκτυο! Όπως αναφέρεται στην κεντρική σελίδα:

http://www.amalgamatedchurch.org/


Greetings,

Η Αμαγαλματική Εκκλησία (The Amalgamated Church), όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, ιδρύθηκε για να μοιραστεί τις απόψεις όμοιων ή παρεμφερών θρησκειών και πίστεων μέσα σε μία Ένωση. Σεβόμαστε και χαιρόμαστε τα δόγματα της κάθε θρησκείας και πίστης.


Πάντως μέχρι στιγμής το «μανιφέστο» της πίστης της (Our Faith) μένει κενό. Τυχαίο ή συμβολικό;


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ρώσος ιερέας δολοφονείται μέσα στην εκκλησία


ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Πηγή: http://expaganus.wordpress.com./

Φωτογραφίες: http://rocorunity.blogspot.com/


Ο τίτλος δεν αφορά το γνωστό έργο του Τόμας Στερνς Έλιοτ…

Ο 34χρονος Ρώσος ιερέας Ντανίλ (Δανιήλ) Συσόεφ, (Daniil Sysoyev) έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών, δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία του αγίου Θωμά στη νότια Μόσχα το βράδυ της Τετάρτης, μόλις είχε τελειώσει τον Εσπερινό.

Ο δράστης, ο οποίος φορούσε τη γνωστή μάσκα κατά της νέας γρίππης, όπως κάνουν πολλοί Μοσχοβίτες, μπήκε μέσα στο ναό, ρώτησε ποιος είναι ο π. Συσόεφ και μόλις ο ιερέας απάντησε και προχώρησε προς το μέρος του, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στο κεφάλι και στο στήθος.

Ο άγνωστος δράστης που ως τώρα παραμένει ασύλληπτος, πυροβόλησε επίσης στο στήθος και τον πρωτοψάλτη του ναού, Βλαντιμίρ Στρελμπίτσκυ.

Ο ιερέας και ο ψάλτης διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο π. Ντανίλ εξέπνευσε αργά το βράδυ, ενώ ο Στρελμπίτσκυ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.


ο π. Ντανίλ Συσόεφ


Θεωρείται ότι η δολοφονία είχε θρησκευτικό κίνητρο, καθώς ο ιερέας με καταγωγή από τη ρωσική επαρχία Ταταρστάν, όπου ο πληθυσμός ασπάζεται κυρίως το Ισλάμ, είχε πλούσια ιεραποστολική δράση ανάμεσα σε μουσουλμάνους επί οκτώ συνεχή χρόνια.

Είχε εκδώσει βιβλία όπως «Μια Ορθόδοξη απάντηση στο Ισλάμ», είχε μπλογκ (pr-daniil.livejournal.com) και κανάλι με βίντεο στο YouTube, και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβδα είχε δηλώσει ότι βάπτισε 80 μουσουλμάνους, μεταξύ αυτών και Τατάρους, Ουζμπέκους, Τσετσένους και Νταγκεστανούς.

Στην ίδια συνέντευξη, ο π. Ντανίλ αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί 14 φορές απειλές για τη ζωή του μέσω τηλεφωνημάτων και e-mail, και ότι την περασμένη χρονιά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας επικοινώνησε μαζί του, πληροφορώντας τον ότι είχε ανακαλυφθεί και προληφθεί μια απόπειρα φόνου εναντίον του. Είπε ακόμη ότι άλλοι ιερείς φοβούνταν να ακολουθήσουν το δρόμο αυτό, φοβούμενοι την εκδίκηση των μουσουλμάνων. Μάλιστα ο Ναφιγκουλά Ασίροφ του Συμβουλίου των Μουφτήδων της Ρωσίας τον είχε αποκαλέσει το 2007 «Ρώσο Σαλμάν Ρουσντί», επειδή είχε γράψει ένα βιβλίο που καταδίκαζε τον τρόπο μεταχείρισης των γυναικών στο Ισλάμ και προειδοποιούσε τις χριστιανές για τους κινδύνους που ενέχουν οι γάμοι με μουσουλμάνους.

Ας σημειωθεί ότι υπάρχει κάτι σαν άτυπη συμφωνία μεταξύ των μεγάλων θρησκειών στη Ρωσία, να μην ασκούν ιεραποστολική δράση η μια σε περιοχή όπου υπερτερεί η άλλη, κάτι που όμως ούτε οι μουσουλμάνοι το εφαρμόζουν απόλυτα.

Ο Κίριλ Φρόλοφ, ένας Ορθόδοξος ιεραπόστολος ακτιβιστής είπε στο Ίντερφαξ ότι τα τελευταία δυο-τρία χρόνια ο π. Ντανίλ είχε δεχτεί απειλές που τον καλούσαν να «αφήσει την θεολογική πολεμική κατά του Ισλάμ» αλλιώς «θα τον αντιμετώπιζαν ως καφίρ (άπιστο)».

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι απειλές από ισλαμικούς κύκλους άρχισαν τέσσερα χρόνια πριν, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση του π. Ντανίλ με τον Αλή (Βιατσεσλάβ) Πολόζιν, τον Ρώσο πρώην Ορθόδοξο ιερέα που έγινε μουσουλμάνος. Η τελευταία απειλή που δέχθηκε ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, και τότε του ανήγγειλαν ότι ήταν “καταδικασμένος σε θάνατο”.

Όμως, ο π. Ντανίλ προσέγγιζε και διάφορες σέχτες που δρουν στη Ρωσία, όπως τους νεοπαγανιστές Ροντνοβέρ, ενώ είχε εχθρούς και μεταξύ των υπερεθνικιστών και των σταλινικών κομμουνιστών. Στο μπλογκ του είχε πρόσφατα ασκήσει κριτική στους τελευταίους επειδή κήρυτταν «τον Στάλιν αντί για τον Χριστό».

Σύμφωνα με το IslamNews.ru, Ρώσοι μουσουλμάνοι αξιωματούχοι και ακτιβιστές αποκάλεσαν το φόνο προβοκάτσια, που σε συνδυασμό με φόνους μουσουλμάνων κληρικών στο βόρειο Καύκασο έχει στόχο να προκαλέσει διαθρησκευτικές συγκρούσεις στη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, το Συμβούλιο Μουφτήδων της Ρωσίας έχει καταδικάσει τον φόνο, λέγοντας ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται πολιτισμένα, ενώ ο πατριάρχης Κύριλλος έχει δηλώσει ότι ο Θεός δεν θ’ αφήσει αυτή την αμαρτία χωρίς απάντηση, και ότι ώσπου να βρεθεί ο δολοφόνος δεν θα πρέπει να αποδίδονται κατηγορίες σε άτομα ή ομάδες.

(Πηγές: http://abcnews.go.com/International/russian-priest-gunned-church/story?id=9136444 , http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6925396.ece, http://lastochka-fromrussiawithlove.blogspot.com/ και http://www.pcusa.org/pcnews/2009/091010.htm)


Ο π. Ντανίλ, που επαινέθηκε από τον πατριάρχη Κύριλλο για τον ιεραποστολικό του ζήλο, ήδη θεωρείται από ορισμένους Ρώσους νεομάρτυρας.

Δείγμα γραφής του π. Ντανίλ (από ΕΔΩ http://freerepublic.com/focus/f-religion/2390885/posts )

«Ο παγανισμός συχνά μεταμφιέζεται με τη μάσκα του Χριστιανισμού στην Εκκλησία, και κρύβεται περισσότερο κάτω από ένα προσωπείο ευσεβισμού, παρά κάτω από φανερές εξωτερικές εκδηλώσεις. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι ο σκοπός τους είναι να φτάσουν στην αγιότητα. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι αμαρτία ακόμη και να το σκέπτονται την πιθανότητα ότι μπορούν να φτάσουν την αγιότητα, παρότι αυτή είναι η εκπλήρωση μιας άμεσης εντολής του Κυρίου. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να ξεπεράσουμε το πρόβλημα αυτό. Για να το ξεπεράσουμε, πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους μια εκ νέου κλήση για επιστροφή στην αγιότητα. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να αναβιώσουμε την Κατήχηση σε όλη την Εκκλησία. Ακόμα κι αυτοί που είναι ήδη βαπτισμένοι θα έπρεπε να μελετήσουν την Πίστη. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν σε Ποιον πιστεύουν, και τι πρέπει να κάνουν με σκοπό να Τον πλησιάσουν. Οι άνθρωποι που έρχονται στην Εκκλησία τη βλέπουν σαν μια ‘’γραμμή συναρμολόγησης’’ πνευματικών υπηρεσιών. Δεν τους προσφέρεται κάποια πνευματική ανάπτυξη, γι’ αυτό πηγαίνουν στους αιρετικούς.»


Δείτε εδώ δυο σχετικά βίντεο:



“Sarah's Choice”: Μια ταινία που μιλάει για την έκτρωση


Οι αμερικάνικες χριστιανικές ταινίες, - δηλ. ταινίες με χαμηλό προϋπολογισμό με χριστιανούς παραγωγούς και συνήθως χριστιανούς ηθοποιούς (κυρίως από τον χώρο των Ευαγγελικών) και σίγουρα χωρίς "μεγάλα ονόματα" του Χόλυγουντ, που έχουν πάντα είτε ξεκάθαρο είτε κάπως συγκαλυμμένο χριστιανικό μήνυμα, - φαίνεται ότι πάνε πολύ καλά στις ΗΠΑ αλλά και έξω από αυτήν, καθώς το κοινό ανταποκρίνεται πολύ θετικά.


Παραδείγματος χάριν η αξιόλογη ταινία ‘Fireproof’ (κυκλοφόρησε και στη Ελλάδα σε DVD με τον τίτλο «Απόδειξη Αγάπης») - της εταιρίας παραγωγής ταινιών “Sherwood Pictures” των αδελφών Kendrick, πίσω από την οποία βρίσκεται η Βαπτιστική Εκκλησία Sherwood - ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008, με ένα μπάτζετ $500,000 και έγινε η εμπορικότερη ανεξάρτητη ταινία του 2008, με 33.456.317 δολάρια στην αμερικάνικη αγορά.


Μία νέα ταινία που ξεκίνησε στην Αμερική στις17 Νοεμβρίου (βγήκε κατευθείαν σε DVD) είναι η ταινία «Sarah's Choice» η οποία ασχολείται με το θέμα της έκτρωσης.


Η Sarah Collins είναι μία νέα γυναίκα που εργάζεται σε διαφημιστική εταιρία και επιθυμεί να ανέβει επαγγελματικά. Έχει όλα τα προσόντα να φτάσει ψηλά και να τα έχει όλα. Υψηλή θέση, υψηλό μισθό, νέο αυτοκίνητο, εντυπωσιακό διαμέρισμα και ακριβά ταξίδια. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο: το μωρό που κυοφορεί.


Και εδώ η Sarah θα πρέπει να διαλέξει. Η συνέχεια επί της οθόνης…


Το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε νόμους που απαγόρευαν τις αμβλώσεις, αλλά η ηθική διαμάχη γύρω από το ζήτημα ακόμα δεν έχει λυθεί. Εάν είναι βάσει του νόμου αλήθεια ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει τη δική της προσωπική εκλογή και να αποφασίσει σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία της, η Sarah's Choice είναι μια ταινία που προσφέρει ηθικά επιτακτικούς λόγους για να επιλογή της ζωής.


Πηγή:

http://www.charismamag.com/index.php/news/25412-film-spotlights-the-unborn-


Δείτε επίσης: http://sarah.pureflix.com/


Δείτε το trailer της ταινίας


Στην ταινία τον ρόλο της Sarah Collins παίζει η χριστιανή τραγουδίστρια Rebecca St. James.

H γεννημένη στην Αυστραλία Rebecca St. James (32 χρονών), είναι μία δημοφιλής χριστιανή pop - rock τραγουδίστρια. Το 2000 κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Gospel Album, το ‘Pray’

Το πιο γνωστό κομμάτι της St. James είναι το ‘Wait For Me’, που μιλάει για ένα ερωτευμένο ζευγάρι που θέλει να μείνει «αγνό» μέχρι τον γάμο τους. Το "Wait For Me" ήταν υποψήφιο ως τραγούδι της χρονιάς στα Βραβεία Dove το 2002.

Η ταινία ‘Sarah's Choice είναι η πρώτη που η St. James έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως λέει η ίδια ο Θεός της έχει βάλει το πάθος για την υπεράσπιση των αγέννητων βρεφών ή της ζωής (pro-life) όπως το λένε στις ΗΠΑ, πολύ πριν πάρει τον ρόλο αυτό. Μέσα από εμπειρίες από φιλικά της ζευγάρια θέλησε να ασχοληθεί περισσότερο -και μέσα από τις ταινίες- με το θέμα των εκτρώσεων.

"Η αλήθεια είναι" λέει η St. James, "ότι το 43% των γυναικών σήμερα έχουν κάνει (κάποια στιγμή της ζωής τους) έκτρωση. Είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι νομίζει ο κόσμος". "Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν όμως ότι υπάρχει συγχώρεση και χάρις και ότι όλοι μας με κάποιον τρόπο έχουμε αστοχήσει και χρειαζόμαστε την χάρη του Θεού πλούσια".


Wait for Me

Song of Love

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Συνασπισμός θρησκευτικών ηγετών καλεί τους χριστιανούς σε πολιτική ανυπακοή για την προστασία της πίστης


Ένας τρομερός συνασπισμός 150 Ρωμαιοκαθολικών, Ορθοδόξων και Ευαγγελικών θρησκευτικών ηγετών, ζητά από τους Χριστιανούς μέσα από ένα νέο Μανιφέστο, να απορρίψουν την κοσμική εξουσία, ακόμα και να προβούν σε πολιτική ανυπακοή, εάν οι νόμοι τους υποχρεώνουν να αποδεχθούν τις αμβλώσεις, τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, καθώς και άλλες ιδέες που προδίδουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.


Την Παρασκευή, οι ηγέτες αυτοί παρουσίασαν ένα έγγραφο- 4.700 λέξεων - με τον τίτλο «Η Διακήρυξη του Μανχάταν: Ένα κάλεσμα στην χριστιανική συνείδηση», ("The Manhattan Declaration: A Call of Christian Conscience"), η οποία καλεί τους Χριστιανούς να συμμετέχουν σε πολιτική ανυπακοή για να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους.


Μέσα σε αυτούς που υπογράφουν το έγγραφο βρίσκονται Ευαγγελικοί ηγέτες όπως ο Chuck Colson και δύο από τους κορυφαίους Καθολικούς ιεράρχες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Donald Wuerl της Washington, DC (φωτο) και ο Αρχιεπίσκοπος Timothy Dolan της Νέας Υόρκης.


Το έγγραφο στρέφεται κατά της κυβέρνησης Ομπάμα, λέγοντας ότι τα κοινωνικά δεινά έχουν αυξηθεί μετά την εκλογή του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων για τις αμβλώσεις, σε συνδυασμό με τη διάβρωση αυτού που αποκαλείται «κουλτούρα του γάμου» με την αύξηση των διαζυγίων, την μεγαλύτερη αποδοχή της απιστίας, και την αποσύνδεση του γάμου από την τεκνοποίηση.


Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο την ενστάλαξη συντηρητικών κοινωνικών πεποιθήσεων σε μια νέα γενεά πιστών, είπε ο Colson (φωτο).


"Θεωρούμε ότι υπάρχει μια ιεράρχηση θεμάτων", ανέφερε στην εφημερίδα New York Times. "Πολλοί νεότεροι Ευαγγελικοί λένε ότι είμαστε όλοι ίδιοι (οι χριστιανοί). Ελπίζουμε διδαχτούν όλοι ότι αυτά είναι τα τρία πιο σημαντικά ζητήματα" οι αμβλώσεις, ο γάμος και η θρησκευτική ελευθερία.


"Είμαστε Ορθόδοξοι, Καθολικοί και Ευαγγελικοί Χριστιανοί που έχουμε ενωθεί αυτή την ώρα για να επαναβεβαιώσουμε τις θεμελιώδεις αλήθειες για τη δικαιοσύνη και το κοινό καλό και να καλέσουμε τους συμπολίτες μας, δικούς μας πιστούς ή όχι - να ενωθούν μαζί μας για την υπεράσπισή τους," λέει η δήλωση, η οποία συντάχθηκε από τον ευαγγελικό Colson και τον Ρωμαιοκαθολικό Robert P. George, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Princeton (φωτο).


Η δήλωση περιλαμβάνει «θεμελιώδεις αλήθειες» ως προς την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, την αξιοπρέπεια του γάμου, ο οποίος αποτελεί την συζυγική ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας και τα δικαιώματα της συνείδησης και της θρησκευτικής ελευθερίας.


"Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ο Χριστιανισμός έχει διδάξει ότι η πολιτική ανυπακοή όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά μερικές φορές απαιτείται κι όλας", λέει το έγγραφο, στο οποίο υπάρχει η φωτογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος για τις πεποιθήσεις του και την υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων προτίμησε να πάει στη φυλακή.


"Επειδή τιμούμε την δικαιοσύνη και το κοινό καλό," αναφέρει το έγγραφο, "δεν θα συμμορφωθούμε σε οποιοδήποτε διάταγμα ή νόμο που φιλοδοξεί να υποχρεώσει τις Εκκλησίες μας να συμμετάσχουν στις αμβλώσεις, στην έρευνα σε ανθρώπινα έμβρυα - όπου το έμβρυο καταστρέφεται, στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία ή ευθανασία ή σε οποιαδήποτε άλλη πράξη κατά της ζωής. Επίσης, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιοδήποτε νόμο ή κανόνα ο οποίος αποσκοπεί στο να μας αναγκάσει να ευλογήσουμε ανήθικες σεξουαλικά σχέσεις, που αντιμετωπίζονται ως γάμος ή κάτι ισοδύναμο, ή να απέχουμε από το να διακηρύττουμε την αλήθεια, όπως την ξέρουμε, για το ηθικό και το ανήθικο, τον γάμο και την οικογένεια. "


Ο George και άλλοι που υπέγραψαν δεν ξεκαθάρισαν πως ακριβώς καθορίζεται η πολιτική ανυπακοή. Από το γραφείο του Wuerl, δεν δόθηκε κάποια διευκρίνιση για τον όρο «πολιτική ανυπακοή», καθώς όπως αναφέρθηκε «δεν προτρέπουμε τους Καθολικούς να κάνουν κάτι συγκεκριμένο», είπε η Susan Gibbs, εκπρόσωπος του Wuerl στην Washington Post. "Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει".


"Σίγουρα ελπίζουμε να μην φτάσουμε μέχρι εκεί», είπε ο George, ο οποίος υπερασπίστηκε μία γυναίκα από την West Virginia, που αρνήθηκε να πληρώσει κάποιο φόρο ο οποίος πηγαίνει σε ιδρύματα που ασχολούνται με τις αμβλώσεις.

«Ωστόσο, βλέπουμε συνεχώς περιπτώσεις στις οποίες προκαλείται η θρησκευτική ελευθερία, όπως με το να αναγκάζουν τους φαρμακοποιούς να μεταφέρουν φάρμακα που βοηθούν την αποβολή και τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού να βοηθούν στις αμβλώσεις, είπε.

«Όταν έχουν φτάσει στα όρια της συνείδησής σου και δεν μπορείς να συμμορφωθείς, είναι καλύτερο να υποφέρεις για ένα λάθος παρά να το κάνεις», είπε.


Ο Wuerl και άλλοι καθολικοί αξιωματούχοι λένε ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, θα απαιτήσει από χριστιανικές οργανώσεις όπως η Καθολικές φιλανθρωπικές οργανώσεις (Catholic Charities) να επεκτείνουν τα οφέλη τους και στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων, αναγκάζοντας έτσι τους Χριστιανούς να ξεχάσουν την θρησκευτική ελευθερία τους. Την Παρασκευή, οι Catholic Charities της Βοστώνης προτίμησαν να σταματήσουν τις υπηρεσίες υιοθεσίας παρά να συμμορφωθούν με ένα Πολιτειακό Νόμο που επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών και από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.


Άλλοι που έχουν υπογράψει το έγγραφο είναι ο Καρδινάλιος Justin Rigali, ο Πεντηκοστιανός ηγέτης Harry Jackson, ο Ευαγγελικός ακτιβιστής Tony Perkins και ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης των Ευαγγελικών, Leith Anderson.


Ο Perkins, πρόεδρος του «Οικογενειακού Συμβουλίου Έρευνας», (Family Research Council) δήλωσε στο Newsweek ότι το ζητούμενο της διακήρυξης είναι πραγματικά να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, όπως όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν ξεσηκώθηκαν έγκαιρα κατά των αυτόματων διαζυγίων, που οδήγησε άμεσα στη διάλυση των οικογενειών και στα υψηλά ποσοστά διαζυγίων.


Είμαι πρώην αστυνομικός και έχω περάσει πολλές δύσκολες ώρες με περιστατικά πολιτικής ανυπακοής, αλλά αν πρόκειται στο σημείο που έχουμε φτάσει, να κινδυνεύει η θρησκευτική ελευθερία μας, όχι μόνο θα επέλεγα να συμμετάσχω, αλλά και θα ενθάρρυνα και άλλους ανθρώπους να αντισταθούν.


Οι ηγέτες προτρέπουν το κοινό να υπογράψει online το έγγραφο της Διακήρυξης.


Ήδη μέσα σε λιγε ς ημέρες έχουν υπογράψει 47.000 άτομα και 152 θρησκευτικοί ηγέτες.


Πηγή:

http://www.newsmax.com/headlines/wuerl_colson_christian/2009/11/21/289471.html