Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ανοικοδόμιση Συναγωγής προαναγγέλει το κτίσιμο του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ;


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εβραϊκής εφημερίδας Haaretz, αν ο Vilna Gaon, (φωτο), ο Ραββίνος του 18ου αιώνα που θεωρείται αυθεντία, ήταν σωστός, στις 16 Μαρτίου 2010, θα αρχίσει η κατασκευή του Τρίτου Ιουδαϊκού Ναού.


Το σχέδιό του αναφέρει ότι η ευοίωνος ημέρα θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της τρίτης ‘Συναγωγής Hurva’ στην εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ.


(Σ.Σ. Κατά τον 18ο αιώνα, ο Vilna Gaon, 'προφήτευσε' ότι όταν η Συναγωγή Hurva στην Ιερουσαλήμ, η οποία χτίστηκε στις ημέρες του, θα καταστρεφόταν και θα ξαναχτιζόταν δύο φορές, κατά την χρονική στιγμή που θα ήταν και πάλι έτοιμη για τρίτη φορά, η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ θα ξεκινούσε).


Η μεγάλη μέρα πλησίασε: Στις 15 Μαρτίου θα γίνει η «αφιέρωση» της ανακατασκευασμένης ‘Συναγωγής Hurva’, η οποία θεωρείται ο σημαντικότερος οίκος προσευχής στην Ιερουσαλήμ. Καταστράφηκε τελευταία στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.


Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανακατασκευή, η Συναγωγή Hurva έγινε το μήλο της έριδος μεταξύ των υπερ-Ορθοδόξων Ιουδαίων και άλλων Ιεροσολυμιτών.


Η σύγκρουση αφορά το είδος του ιδρύματος που θα έχει τελικά η Hurva. Μια ομάδα ‘σεκουλαριστών’ (κοσμικών) και εθνικο-θρησκευόμενων Ιεροσολυμιτών λένε ότι αν το κράτος δεν δράσει γρήγορα, η Hurva θα γίνει άλλη Υπερ-Ορθόδοξη συναγωγή, όπου οι γυναίκες και οι τουρίστες θα είναι ανεπιθύμητοι.


"Η κυβέρνηση έχει επενδύσει εκατομμύρια για την αποκατάσταση της συναγωγής. Είναι ένα μέρος με ιδιαίτερη αξία για τους τουρίστες. Η Εβραϊκή συνοικία έχει δεκάδες συναγωγές και δεν χρειάζεται άλλη μία», δήλωσε ο ακτιβιστής Tehila Nahlon.


Η συζήτηση αντικατοπτρίζει τα ευρύτερα θέματα ταυτότητας που αντιμετωπίζει η εβραϊκή συνοικία, η οποία καθίσταται όλο και πιο Υπερ-Ορθόδοξη τα τελευταία χρόνια.


Η δημοτική σύμβουλος της πόλης, Rachel Azariya, είπε, "Η Hurva δεν πρέπει να γίνει άλλη μια συναγωγή, και η Εβραϊκή Συνοικία απλώς μια άλλη ‘Haredi’ γειτονιά."


Η Hurva, όνομα που σημαίνει «καταστροφή», χτίστηκε αρχικά από τους μαθητές του Ραβίνου Ιούδα Hahasid στις αρχές του 18ου αιώνα. Καταστράφηκε λίγο αργότερα από μουσουλμάνους οι οποίοι απαιτούσαν την επιστροφή των δανείων που δόθηκαν για την κατασκευή του συναγωγή. Μετά ξαναχτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, έγινε η σημαντικότερη συναγωγή στη χώρα, αλλά ανατινάχθηκε το 1948 από τους άνδρες της Ιορδανικής Λεγεώνας, λίγες ημέρες πριν από την πτώση (στα χέρια των Ισραηλιτών) της εβραϊκής συνοικίας στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.


Το 2001, μετά από χρόνια συζητήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει το κτίριο.


Το ιστορικό κτήριο, του οποίου ο γνωστός θόλος δεσπόζει ακόμη στον ορίζοντα της εβραϊκής συνοικίας, έχει τώρα σχολαστικά αναδημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης της επίπλωσης και των τοιχογραφιών στον τοίχο.


Ωστόσο, οι «κοσμικοί» και οι σιωνιστές Ορθόδοξοι της Ιερουσαλήμ ανησυχούν ότι δύο εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη συναγωγή να γίνει ultra-Ορθόδοξη.


Η πρώτη ήταν ο διορισμός ενός ραββίνου στη συναγωγή - που συνέβη περίπου πριν από τρία χρόνια, όταν το όλο θέμα ήταν ακόμη στα σκαριά – ο αρχιραββίνος Simcha Hacohen Kook, ο οποίος θεωρείται ότι είναι κοντά στον υπερ-Ορθόδοξο μη Χασιδικό ηγέτη, Rabbi Yosef Elyashiv . Είχε επιλεγεί από μια ομάδα ραββίνων, με την ευλογία του Σεφαραδίτικου Αρχιραββίνου Shlomo Amar


"Μια κρατική εταιρεία ήταν αυτή που έχτισε την συναγωγή. Υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με το πως επιλέχθηκαν κάποιοι άνθρωποι. Έκαναν την επιλογή αυτή για να αποτραπεί ο διορισμός ενός σιωνιστή Ορθόδοξου ραββίνου," είπε ο Anat Mufkadi, ένα μέλος της ομάδας που ανησυχεί για τη συναγωγή.


Ο Ραβίνος Elyashiv φέρεται να είπε στον Haredi δημοσιογράφο Shlomo Kook, ανιψιό του ραββίνου της Συναγωγής, ότι ο βιαστικός διορισμός είχε ως στόχο να μείνει μακριά από την θέση του ραββίνου ένας σιωνιστής ορθόδοξος ραββίνος.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας της εβραϊκής συνοικίας, η οποία έχτισε την Συναγωγή, Nissim Arazi, που δήλωσε ότι εξεπλάγη από τον διορισμό του ραββίνου, αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του πριν από τρία χρόνια. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας ραβίνος είναι απαραίτητος όταν δεν υπάρχει καν η Συναγωγή και δεν ξέρουμε ποιοι θα αποτελούν το ‘ποίμνιο’", είπε στην Haaretz πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, ο Arazi είπε ότι πιστεύει ότι ο Kook είναι ένας άξιος υποψήφιος.


Η δεύτερη εξέλιξη είναι ότι ο Arazi πρόκειται σύντομα να αντικατασταθεί, μαζί με πέντε από τα οκτώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της εβραϊκής συνοικίας. Σύμφωνα με το νόμο, τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα επιλεγούν από τον Υπουργό Στέγασης Ariel Atias, μέλος του Shas (πολιτικό κόμμα). Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε επίσης το Ίδρυμα Κληρονομιάς του Δυτικού Τείχους (Western Wall Heritage Foundation), ενός κρατικού φορέα υπό τη διεύθυνση του ραββίνου του Δυτικού Τείχους, Shmuel Rabinovich, να έχει λόγο στην επιλογή των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου. Κάτω από την ηγεσία του Rabinovich, ορισμένοι έχουν πει ότι η περιοχή του Δυτικού Τείχους έχει γίνει πιο ultra-Ορθόδοξη.


Οι ακτιβιστές λένε ότι η ανακατασκευασμένη Συναγωγή θα πρέπει να παρουσιάζει το ιστορικό έπος της εβραϊκής συνοικίας, με απεικονίσεις αρχαιολογικών ευρημάτων, και θα πρέπει να είναι πλήρως προσβάσιμη για τους τουρίστες και άνδρες και γυναίκες, χωρίς διακρίσεις.


Ο δημοσιογράφος, Kook, δήλωσε: «Ο θείος μου είναι κοντά σε όλες τις κοινότητες, δεν είναι ένας κλασικός Haredi ή ένας φανατικός. Δεν περιμένει το μέρος να γίνει μια συναγωγή Haredi με 50 προσευχές την ημέρα. Καταλαβαίνει ότι είναι μια διαφορετική συναγωγή. Αλλά είναι σημαντικό για αυτόν ότι είναι περισσότερο μια συναγωγή παρά ένα μουσείο. "


Παρακάτω ορισμένα βίντεο για τους Υπερ-Ορθόδοξους Ιουδαίους.

Όπως φαίνεται στο πρώτο βίντεο η κοινότητα αυτή είναι αντίθετη στην τηλεόραση και τα νέα τα μαθαίνουν οι πιστοί από τις αφίσες που κολλάνε στους τοίχους. Επίσης απαγορεύται αυστηρά το χοιρινό. Κάποιος που τόλμησε να το πουλήσει τους κάψαν το μαγαζί! Δημιούργησαν επεισόδεια κατά τη παρέλαση των ομοφυλόφιλων και έκαψαν ένα κέντρο καύσης νεκρών.

Ττο δεύτερο δείχνει επεισόδια με την αστυνομία.

Το τρίτο αναφέρεται στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ να κάθονται στα λεοφωρεία μπροστά οι γυναίκες! Μήπως και αγγίξουν, κατά λάθος, άνδρες και μολυνθούν! Μία που διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν μπορούσε να πάει πίσω την ξυλοφόρτωσαν!










Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Τα Χριστούγεννα χωρίς Χριστό στη ναζιστική Γερμανία


Η Γερμανία κάτω από το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε αναφορά στον Ιησού Χριστό από την γιορτή των Χριστουγέννων, επινοώντας κάλαντα, αστέρια σε σχήμα σβάστικας και σιδηρούς σταυρούς μέχρι και χειροβομβίδες ως διακοσμητικά για τα έλατα, όπως φαίνεται σε μια έκθεση που γίνεται στην Κολωνία της Γερμανίας.


Έγιναν πολλές «αλλαγές» στην παραδοσιακή χριστιανική γιορτή, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Χίτλερ, που μοναδικό σκοπό είχαν την εξάλειψη κάθε εβραϊκής παρουσίας και επιρροής. Έπρεπε να εισχωρήσουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων και να εξαφανίσουν την εικόνα του Ιησού, καθώς (για αυτούς) ήταν ένα εβραιάκι.


"Το να εορτάζεται η γέννηση ενός εβραιόπουλου ήταν κάτι ανήκουστο στην ναζιστική Γερμανία", λέει ο Juergen Mueller, ο επικεφαλής ερευνητής πίσω από την έκθεση με τον τίτλο "Not Such a Holy Night" (Όχι και τόσο Άγια Νύχτα) που γίνεται στο Κέντρο Αρχείων του Εθνικοσοσιαλισμού (National Socialism Documentation Center) στην Κολωνία.

Και μην μιλήσουμε για τη σβάστικα σε καλούπια για ψήσιμο και χαρτί περιτυλίγματος διακοσμημένο με ναζιστικά σύμβολα, τα οποία χρησιμοποιούντο ακόμη και όταν εκείνες οι μέρες είχαν φύγει. Αλλά τα ίχνη των «Χριστουγέννων χωρίς Χριστό» στο Τρίτο Ράιχ παραμένουν. Μπορείτε να τα βρείτε ακόμη, για παράδειγμα, σε στίχους κάποιων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών κραυγαλέα ρετουσαρισμένων.


"Πάντα πίστευα ότι το τραγούδι ‘Unto us a time has come' (for us it's a new time)’ ήταν ένα τραγούδι που μίλαγε για τις βόλτες στο χιόνι το χειμώνα", δήλωσε στους Times η Heidi Bertelson, 42 ετών, η οποία επισκέφτηκε την έκθεση. "Ποτέ δεν παρατήρησα ότι η αναφορά για το βρέφος Ιησού είχε διαγραφεί από τους αρχικούς στίχους," λέει. Και όμως, είναι αυτός ο αρχικός τίτλος αυτού του χριστουγεννιάτικου τραγουδιού: «For unto us a child is born (To us a child is born)», «Για εμάς γεννιέται ένα παιδί (Σε μας γεννιέται ένα παιδί)’.


Η ναζιστική έκδοση αυτών των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, στα οποία έχουν αφαιρεθεί οι θρησκευτικές αναφορές, τις οποίες έχουν αντικαταστήσει στοχαστικές εικόνες με χιονισμένα τοπία, εξακολουθούν να υπάρχουν σε μερικά βιβλία και εξακολουθούν να τραγουδιούνται σε πολλά σπίτια, τα οποία φυσικά γνωρίζουν την προέλευση αυτών των χριστουγεννιάτικων καλάντων. Το ίδιο ισχύει και για άλλα κάλαντα που αναφέρονται στην Παρθένο Μαρία και τα νανουρίσματα που έλεγε στον μικρό Ιησού.


Δεν ήταν κάτι ασήμαντο. Η επανεγγραφή όλων αυτών των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και καλάντων ήταν υπό την επίβλεψη κανενός άλλου παρά των ιδεολόγων του ναζισμού, του Alfred Rosenberg και του Heinrich Himmler, ο οποίος επινόησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να καταφέρει να εξαλείψει το πρόσωπο και το όνομα του Ιησού από τα γερμανικά Χριστούγεννα. Το σχέδιο του ήταν να εξαφανιστεί κάθε συναισθηματικός δεσμός που συνδέει τα Χριστούγεννα με την πίστη στον Ιησού. Για αυτό, εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, διακριτικά ανάμιξε με στις χριστιανικές παραδόσεις τα ‘Julfest’ Χριστούγεννα, (ή γιορτή Yule), μια αρχαία παγανιστική παράδοση των Γερμανών κατά την οποία γιορτάζεται ο ερχομός του χειμώνα. (Για το Yule βλέπε και Οι Ρίζες της εορτής των Χριστουγέννων)


Ο Mueller είπε ότι οι αξιωματούχοι των Ναζί θέλησαν να αντικαταστήσουν τις φιγούρες του μικρού Ιησού, του Ιωσήφ και της Μαρίας, με τις μορφές μίας αρείας οικογένειας. Για τους Ναζί η οικογένεια και όχι ο Ιησούς έπρεπε να είναι στο κέντρο της εορτής των Χριστουγέννων.


Αλλά η πλειοψηφία των Γερμανών συνέχιζε να γιορτάζει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τις χριστιανικές παραδόσεις.


Οι Εκκλησίες στην Γερμανία αν και αγανάκτησαν για τις μεγάλες προσπάθειες των Ναζί να υπονομεύσουν τα κύρια δόγματα του χριστιανισμού, παρόλα αυτά ήταν αδύνατες να διαμαρτυρηθούν για αυτά που γινόταν.


"Μία από σπουδαιότερες γιορτές του έτους, (τα Χριστούγεννα), δεν ταίριαζε με τις ρατσιστικές πεποιθήσεις του, έτσι έπρεπε να αφαιρεθούν οι αναφορές στον Ιησού", δήλωσε η Judith Breuer, η οποία βοήθησε τη μητέρα της, Rita, να συλλέξει τα κύρια στοιχεία της έκθεσης.


Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του εβδομήντα, η Breuer ξεκίνησε τη συλλογή μαζεύοντας οτιδήποτε της θύμιζε τα Χριστούγεννα της παιδικής της ηλικίας. Έτσι άρχισε να ανακαλύπτει φωτογραφίες της ναζιστικής εποχής και χριστουγεννιάτικα στολίδια με σβάστικες και χειροβομβίδες. "Ακόμη και χρόνια μετά τη ναζιστική εποχή μπορούσαν ακόμη να βρεθούν πολλά αντικείμενα που αποτύπωναν την εικόνα εκείνων των Χριστουγέννων" είπε.


Η έκθεση, "Von wegen Heilige Nacht! Weihnachten in der politischen Propaganda" ("Not Such a Holy Night: Christmas in Political Propaganda") θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010.


Πηγές:

http://www.protestantedigital.com/

http://www.dw-world.de/

http://www.spiegel.de/


Δες και άρθρο: «How the Nazis Stole Christmas - A seasonal tale of politics, propaganda and paganism in Hitler's Third Reich»



Nazi Christmas - Hitler Youth celebrate Christmas


Germany, Christmas 1937 propaganda footage with Hermann Goering, Josef Goebbels and Adolf Hitler. Original soundtrack.


Χριστουγεννιάτικες μπάλες με τον Μάο Τσετουνγκ και τραβεστί στον Λευκό Οίκο!


Θέμα συζήτησης έχει γίνει ο περίεργος στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, καθώς ανάμεσα στα στολίδια που κρέμονται υπάρχει μία χριστουγεννιάτικη μπάλα όπου είναι αποτυπωμένο το πρόσωπο του Κινέζου κομμουνιστή ηγέτη, Μάο Τσε Τουνγκ, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβληματισμό σε αρκετούς χριστιανούς στις ΗΠΑ.


Η ιστοσελίδα BigGovernment.com δημοσίευσε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τα περίεργα στολίδια που βρίσκονται στο δέντρο που βρίσκεται στο λεγόμενο «Μπλε Δωμάτιο» του Λευκού Οίκου. Φωτογραφίες δείχνουν ένα στολίδι με τον Μάο Τσε Τουνγκ, ενώ άλλες δείχνουν στολίδια με φωτογραφίες της τραβεστί (‘drag queen’) Hedda Lettuce, και μία με το Όρος Rushmore (το γνωστό όρος όπου είναι σκαλισμένα τα κεφάλια 4 προέδρων των ΗΠΑ) με το κεφάλι του Προέδρου Obama να έχει προστεθεί σε αυτό.



«Έχω μείνει έκπληκτος και νιώθω βαθύτατα απογοητευμένος από την είδηση για το στολίδι με την εικόνα του Μάο Τσε Τουνγκ, να κρέμεται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Patrick J. Mahoney του «Συνασπισμού Χριστιανικής Άμυνας» (Christian Defense Coalition), που βρίσκεται στην Washington, DC.


"Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο, αυτές τις ιερές ημέρες, διάλεξε ο Πρόεδρος Ομπάμα να παρουσιάσει ένα στολίδι με την μορφή ενός ανθρώπου ο οποίος κακοποίησε και δολοφόνησε το λαό του και η ‘κληρονομιά’ του, εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Κίνα και τον κόσμο».


Ο Mahoney χαρακτήρισε το στολίδι ένα "καθαρό χαστούκι για τους Χριστιανούς που τιμούν τον Χριστό."


«Το μήνυμα του Χριστού εκείνο το πρωί των Χριστουγέννων ήταν ειρήνη στη γη και ευδοκία για τους ανθρώπους» σημείωσε. «Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος καταπατά αυτό το ένδοξο μήνυμα, με την εικόνα ενός δικτάτορα, ο οποίος έφερε μόνο την τυραννία και την καταπίεση σε εκατομμύρια ανθρώπους".


Ο Mahoney λέει ότι επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο, αλλά του είπαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν το στολίδι ήταν ακόμα πάνω στο δέντρο ή αν είχε αφαιρεθεί.


Η Brandi Swindell (φωτο) από την οργάνωση «Generation Life» ενώθηκε με τον Mahoney στην διαμαρτυρία του για το στολίδι του Μάο.


«Πήγα στην Κίνα πέρυσι να μιλήσω εναντίον των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος του κινεζικού λαού που ξεκίνησε υπό το καθεστώς του Μάο Τσε Τουνγκ," είπε η Swindell. "Ο Πρόεδρος Μάο ήταν υπεύθυνος για το θάνατο των 50.000.000 συμπατριωτών του κατά την διάρκεια μίας από τις πιο άγριες κυβερνήσεις που κατέγραψε η ιστορία. Η πολιτική και ο τρόπος δικακυβέρνησης που έθεσε σε εφαρμογή εξακολουθούν να συντρίβουν, να ποδοπατούν και να τρομοκρατούν τον υπέροχο λαό της Κίνας."


Φωτογραφίες από τις διακοσμήσεις κυκλοφόρησαν μετά τους ισχυρισμούς ότι ο Λευκός Οίκος απέστειλε επιστολή προς τους καλλιτέχνες με την οποία τους καλούσε να μην στείλουν διακοσμήσεις με θρησκευτικά θέματα και ότι τα χριστουγεννιάτικα δένδρα θα πρέπει να ονομάζονται "Holiday trees" (Γιορταστικά δέντρα).


Σύμφωνα με την FactCheck.org, οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Ο Semonti Stephens, αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Ομπάμα, είπε στην FactCheck ότι "το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ονομάζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο". Ο Stephens, επίσης, αρνήθηκε τα περί επιστολής που απαγορεύει στολίδια με θρησκευτικά θέματα.


Αυτή την χρονιά, τα 27 χριστουγεννιάτικα δέντρα του Λευκού Οίκου διακοσμήθηκαν με εκατοντάδες στολίδια που ξεμείνανε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τα στολίδια αυτά απεστάλησαν σε 60 διαφορετικά γκρουπ σε διάφορα μέρη της χώρας για να τα διακοσμήσουν, αποτυπώνοντας κάποιο τοπικό ορόσημο, όπως εξήγησε στη συνέχεια, η Μισέλ Ομπάμα.


Πηγή: The Christian Post


Η Μισέλ Ομπάμα μιλάει για τον στολισμό του δέντρου στο βίντεο του The White House Blog




Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ζεύγους Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο


Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Τα "πολιτικά ορθά" κάλαντα


Στην Αγγλία η τρέλα του «πολιτικά ορθού» (Political Correct) χτύπησε και τα κάλαντα!
Κληρικοί και δάσκαλοι αλλάζουν τους στίχους από χριστουγεννιάτικους ύμνους για να μην έχουν δήθεν, «σοβινιστικές» αναφορές (μόνο) σε άνδρες, γιους και βασιλιάδες, καθιστώντας όλους αυτούς τους όρους "φύλο χωρίς αποκλεισμούς".
Ακόμη και η λέξη «λευκό» λογοκρίνεται για το φόβο της κατηγορίας του «ρατσισμού», ενώ ορισμένα σχολεία και εκκλησίες δεν τραγουδούν για την Παρθένο Μαρία.
Πολλοί ενορίτες αισθάνονται ότι είναι περιττό να ανακατέψουν τα λόγια των καλάντων και των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, που έχουν τραγουδήσει για αιώνες, χωρίς να προξενούν καμία προσβολή.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι νέες λέξεις δεν ταιριάζουν με τον ρυθμό, κάνοντας τις χορωδίες να σκοντάφτουν πάνω τους.
Οι άνθρωποι που μόνο πηγαίνουν στην εκκλησία μία φορά το χρόνο για να τραγουδήσουν τα κάλαντα, μπερδεύονται επίσης, όταν ακούνε τις λέξεις που θυμούνται να έχουν αλλάξει
Ο Nic Robinson, δάσκαλος από το Derbyshire, περίγραψε την "σύγχυσή του και τη θλίψη του" όταν άκουσε πρόσφατα σε κάλαντα, να έχουν παραποιηθεί πολλά από τα λόγια του γνωστού χριστουγεννιάτικου ύμνου «Hark! The Herald Angels Sing».
Ο πρωτότυπος ύμνος που τον συνέθεσε ο Charles Wesley, ένας από τους ιδρυτές του κινήματος των Μεθοδιστών, έλεγε, στο τρίτο στίχο: «Γεννήθηκε εκείνος ο Άνθρωπος (‘Μan’ που στα αγγλικά σημαίνει και άνδρας), ώστε κανείς πλέον να μην πεθάνει» και «Γεννήθηκε για να σηκώσει του υιούς της Γης» (“Born that man no more may die” and “Born to raise the sons of Earth”).
Αλλά η «νέα» έκδοση που ήταν τυπωμένη στο φυλλάδιο που μοιράστηκε στο σχολείο της κόρης του κ. Ρόμπινσον έλεγε: "Γεννήθηκε ώστε κανείς πλέον να μην πεθάνει» και «Γεννήθηκε για να μας σηκώσει από τη Γη» (“Born that we no more may die” and “Born to raise us from the earth”).
Άλλη μία γραμμή στο δεύτερο στίχο είχε αλλάξει από το "Ευχαριστημένος σαν άνθρωπος (άνδρας) που κατοίκησε με άνθρωπο (άνδρα)" (“Pleased as man with man to dwell”) σε "Ευχαριστημένος που κατοίκησε με εμάς μέσα στη σάρκα " (“Pleased with us in flesh to dwell”).
Ο κ. Robinson, δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι κάποιος επίσκοπος θα γράψει τώρα, εξηγώντας, ευγενικά, ότι οι ύμνοι έχουν εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων και ότι αυτός ο συγκεκριμένος ύμνος, μεταξύ άλλων, έχει γνωρίσει πολλές εκδοχές. Θα παρακαλούσα τον επίσκοπο να μην κάνει τον κόπο, αλλά μάλλον να ασχοληθεί με τους ανθρώπους αυτούς που παραμόρφωσαν τον αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο ύμνο. "
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το «Ship of Fools» («Το Πλοίο των Ανόητων», μία σατιρική Χριστιανική ιστοσελίδα, διαπίστωσε ότι πολλές εκκλησίες τώρα τραγουδούν "Δόξα στο παιδί Χριστό που μας δόθηκε», (“Glory to the Christ child, bring”), αντί του ως τώρα γνωστού «Δόξα στον νεογέννητο Βασιλιά» (“Glory to the newborn King”).
Οι αναγνώστες της ιστοσελίδας βρήκαν κι άλλα κουτσουρεμένα χριστουγεννιάτικους ύμνους στους οποίους η λέξη «Κύριος» είχε αλλάξει σε "ειρήνη" και η λέξη "γιούς" σε "αστέρια", για το φόβο μήπως και φανούν σεξιστικές!
Μερικές εκκλησίες έχουν αλλάξει τις λέξεις στο οι όροι «Once In Royal David’s City», απαλείφοντας την αναφορά στα παιδιά «όλα λευκά» (“all in white”) και αντικαθιστώντας την με «λαμπερά σαν αστέρια» (“bright like stars”).
Σύγχρονες εκδόσεις του «God Rest Ye Merry, Gentlemen» έχουν αφαιρέσει την αναφορά στο “pure virgin bright” και πρόσθεσαν το “David’s town tonight”.
Πέρυσι ένας εφημέριος της Εκκλησίας της Αγγλίας απαγόρευσε από το ποίμνιό του, το τραγούδι «O Little Town of Bethlehem» (O Άγια πόλη Βηθλεέμ), διότι πίστευε ότι οι λέξεις δεν αντικατοπτρίζουν την σημερινή κατάσταση της πόλης που γεννήθηκε ο Χριστός.


Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Δύο μωρά στη Φάτνη


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.


ΤΟ 1994 ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΗΘΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.


ΕΙΧΑΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Σ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.


ΠΛΗΣΙΑΖΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ 1994 ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΑΚΟΥΓΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.


ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΠΑΝΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΒΛΟ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ.


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ.


ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΧΑΡΤΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΑΧΥΡΟ ,ΛΙΓΗ ΤΣΟΧΑ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΡΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ.


ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΦΑΤΝΕΣ. ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ. ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΦΑΤΝΗ.


ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΑΤΝΗ, ΕΙΔΑΝ ΜΕΣΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ.


ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΦΩΝΑΞΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΙΣΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΑΤΝΗ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.


Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΜΑΡΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ.


ΕΚΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΙΣΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΝΟΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ:


<ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΩ. ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ. ΤΟΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΩΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ: ΕΑΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΖΕΣΤΑΣΙΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: ΕΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΖΕΣΤΑΣΙΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ ΕΙΠΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ, ΑΦΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ>.


ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜΠΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΥΣΚΕΥΑΝ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΟΥ. ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ .


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΡΦΑΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ.


ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ!!


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΟΙ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ, ΤΑ ΔΩΡΑ, ΤΑ ΓΕΛΙΑ, Η ΜΟΥΣΙΚΗ,ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ.


ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ,ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ


ΠΗΓΗ: http://scroodgejkok.blogspot.com/


Και... εάν δεν το έχετε δει..."The Nativity Story"