Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η ασφάλειά μας πάνω από όλα!


Αεροδρόμιο στον Καναδά. Πτήση για ΗΠΑ.

"Η ασφάλεια πάνω από όλα!", αναφωνεί ο επιβάτης μετά τον... εξονυχιστικό έλεγχο που του γίνεται.

Το βιντεάκι λέγεται A Message From Transport Canada και είναι του Καναδού κωμικού Rick Mercer.


Αστείο ή αλήθεια; Ή απλά υπερβολή; Διαβάστε σχετικό άρθρο για το μέχρι που είναι διατεθειμένες οι αρχές των ανεπτυγμένων χωρών να πάνε τη "βαλίτσα" των μέτρων ασφάλειας στα αεροδρόμια, μετά την αποτυχημένη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στην πτήση της Delta τα Χριστούγεννα, Κι την αύξηση της ‘τρομολαγνείας’. Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2010 οι 40 σαρωτές σώματος που λειτουργούν στα αμερικανικά αεροδρόμια θα αυξηθούν σε 340! Στο γραφικό που παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ γίνεται προφανές πως αυτοί οι ανιχνευτές μέσω πομποδεκτών ραδιοκυμάτων απεικονίζουν γυμνό το ανθρώπινο σώμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, την υγεία τους.


Μαστίγωνε τον εαυτό του για να 'αισθανθεί πιο κοντά στον Θεό' ο Πάπας Ιωάννης Παύλος


Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, για τον οποίον το Βατικανό έχει ξεκινήσει μία ταχύρρυθμη διαδικασία για την αγιοποίησή του, χτυπούσε τακτικά τον εαυτό του σαν μία πράξη μετανοίας για να ‘αισθάνεται πιο κοντά στο Θεό’, ενώ είχε υπογράψει ένα μυστικό έγγραφο στο οποίο έγραφε ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί από ποντίφικας στην περίπτωση που θα γινόταν αθεράπευτα άρρωστος, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε.


Το βιβλίο που ονομάζεται ‘Γιατί ένας Άγιος;’ από τον Monsignor Slawomir Oder, που είναι ο "postulator" δηλαδή ο υπεύθυνος του Βατικανού για την διαδικασία της ανακήρυξης της "αγιοποίησης", λέει ότι ο γεννημένος στην Πολωνία Πάπας όταν ήταν επίσκοπος στην Κρακοβία αυτομαστιγωνόταν συχνά και συνέχισε να το κάνει στο Βατικανό και μετά την εκλογή του ως Πάπας, το 1978.


«Στην ντουλάπα του, μαζί με τα άμφιά του, ήταν κρεμασμένη εκεί σε μία κρεμάστρα για ρούχα, μια ειδική ζώνη για τα παντελόνια που την χρησιμοποιούσε ως μαστίγιο," λέει ο Monsignor Oder. Έλεγε (ο Πάπας) ότι η αυτομαστίγωση ήταν «ένα μέσο για την χριστιανική τελειότητα» με το οποίο μιμούμαστε τους βασανισμούς του Ιησού Χριστού.


Πρόσθεσε ότι στην Πολωνία ο πρώην Επίσκοπος Karol Wojtyla, συχνά κοιμόταν στο γυμνό πάτωμα, σαν μία πρακτική αυταπάρνησης και ασκητισμού, ενώ συχνά ανακάτευε το κρεβάτι του το πρωί, για να φανεί ότι είχε κοιμηθεί κανονικά σ 'αυτό, μη θέλοντας να τραβήξει την προσοχή, σε αυτή του την πράξη μετάνοιας.


Το γεγονός ότι ο Ιωάννης Παύλος χτυπούσε τον εαυτό του σαν ένα είδος «σωματικής μετάνοιας» αποκαλύφθηκε πρώτα τον περασμένο Νοέμβριο από την αδελφή Tobiana Sobodka, μία Πολωνέζα καλόγρια που εργάστηκε για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο στο διαμέρισμά του στο Βατικανό και στην θερινή παπική κατοικία στο Castel Gandolfo στους λόφους νότια της Ρώμης .


Στο βιβλιο ‘Santo Subito’ (‘Άγιος Εδώ και Τώρα’) του Andrea Tornielli, η βιογράφος του Πάπα, Αδελφή Sobodka, που ανήκει στο Τάγμα της Ιερής Καρδιάς του Ιησού είπε: «Μπορούσαμε να το ακούσουμε - ήμασταν στο διπλανό δωμάτιο στο Castel Gandolfo. Μπορούσες να ακούσεις τον ήχο από τα χτυπήματα, όταν ο ίδιος μαστίγωνε τον εαυτό του. Το έκανε όταν ήταν ακόμη σε θέση να κινείται μόνος του. "


Το 1986, στην ετήσια επιστολή του προς τους κληρικούς, ο Ιωάννης Παύλος έγραψε: «Αυτό που πρέπει να δούμε σε αυτές τις μορφές της μετανοίας – για τις οποίες, δυστυχώς, η εποχή μας δεν είναι εξοικειωμένη - είναι τα κίνητρα: την αγάπη του Θεού και τη μετατροπή των αμαρτωλών. "Στους ΄(καθολικούς) αγίους που αυτομαστιγώνονταν περιλαμβάνονται ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, η Αγία Τερέζα της Avila, ο Άγιος Ιγνάτιος Loyola, η Μητέρα Τερέζα και ο Αγ. Thomas More.


Τον περασμένο μήνα, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ αναγνώρισε τις ‘ηρωικές αρετές’ του Ιωάννη Παύλου Β ', ένα βήμα προς την αγιοποίησή του, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο, αφού ο Πάπας Βενέδικτος έχει ήδη δώσει την έγκριση για ένα θαύμα που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο, σύμφωνα με το οποίο μια καλόγρια από την Γαλλία θεραπεύτηκε ανεξήγητα από τη νόσο του Πάρκινσον, αφότου προσευχήθηκε σε αυτόν. Ακολουθεί στη συνέχεια η ανακήρυξη, για τη οποία απαιτεί η απόδειξη ενός δεύτερου θαύματος.


Ο Monsignor Oder επιβεβαιώνει ότι το 1989 ο Ιωάννης Παύλος, ο οποίος έπασχε από τη νόσο του Parkinson, ετοίμασε έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι θα παραιτηθεί "στην περίπτωση που η αναπηρία του η οποία θεωρείται ανίατη, γίνει μακροχρόνια και θα τον εμποδίζει να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντα της αποστολικής του διακονίας. Οι Πάπες φυσιολογικά, εκλέγονται εφόρου ζωής.


Ο τελευταίος Πάπας που παραιτήθηκε οικειοθελώς ήταν ο Σελεστίνος ο Ε΄ (Celestine V) το 1294. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος είχε ζητήσει από τον καρδινάλιο Joseph Ratzinger, που ήταν τότε επικεφαλής των Καρδιναλίων του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης και τώρα είναι ο Πάπας Βενέδικτος, να μελετήσει τις θεολογικές συνέπειες της παπικής παραίτησης.


Το βιβλίο λέει, επίσης, ο Ιωάννης Παύλος συγχώρησε τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον Τούρκο παρολίγο δολοφόνο του, μέσα στο ασθενοφόρο στο δρόμο για το νοσοκομείο λίγες στιγμές μετά αφότου δέχτηκε τους πυροβολισμούς, στις 13 Μαΐου 1981, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Αγκτσά αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή στην Τουρκία αυτό το μήνα και έχει ορκισθεί να προσεύχεται στον τάφο του Ιωάννη Παύλου στη Ρώμη.


(Σ.Σ. Ο 52χρονος Αγκτσά, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σε γραπτή δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα κατά την έξοδό του από τη φυλακή, αυτοαποκαλείται "δεύτερος Μεσσίας" και υποστηρίζει ότι είναι ο "αιώνιος Χριστός", ενώ δήλωσε ότι προβλέπει το τέλος του κόσμου, καθώς ο κόσμος θα καταστραφεί στη διάρκεια του αιώνα αυτού.

"Η Βίβλος είναι γεμάτη λάθη. Θα γράψω την τέλεια Βίβλο", συνεχίζει ο Αγκτσά υπογράφοντας ως εξής:"Ο αιώνιος Χριστός, Μεχμέτ Αλί Αγκτσά").


Το βιβλίο αναφέρει επίσης για πρώτη φορά ότι ο Ιωάννης Παύλος αρχικά πίστευε ότι ο επιτιθέμενος ήταν μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, της ακραίας αριστερής οργάνωσης που πραγματοποίησε μια σειρά δολοφονιών και απαγωγών στη δεκαετία του 1970 και του '80, που έμειναν γνωστά στην Ιταλία ως «Τα χρόνια του μολυβιού».


Ο Πάπας Βενέδικτος προχώρησε σε ταχύρρυθμες διαδικασίες για την αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου, λίγο μετά το θάνατό του τον Απρίλιο του 2005, με το να προσπεράσει τη συνήθη πενταετή περίοδο αναμονής που χρειάζεται πριν ξεκινήσει η διαδικασία αγιοποίησης.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.timesonline.co.uk/


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν σφάζει κατσίκες για να φύγει το «κακό μάτι»



ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ (Reuters) –

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι (Asif Ali Zardari) έχει στο σπίτι του, σχεδόν κάθε μέρα, μια σφαγμένη μαύρη κατσίκα, για να διώχνει το "κακό μάτι" και για να τον προστατεύει από την "μαύρη μαγεία», έγραψε μια εφημερίδα την Τετάρτη.


Εκπρόσωπος του προέδρου δήλωσε στην εφημερίδα ‘Dawn (‘Αυγή’) ότι οι κατσίκες σφάχτηκαν σαν μία πράξη ‘Sadaqah’ - που σημαίνει "εθελοντική φιλανθρωπία" στο Ισλάμ σύμφωνα με την οποία κάποιος δίνει χρήματα ή το κρέας του σφαγμένου ζώου, για τους φτωχούς για να κερδίσει την ευλογία του Αλλάχ και να αποτρέψει την ατυχία .


"Είναι μια παλιά πρακτική του κ. Ζαρντάρι να προσφέρει ‘Sadaqah’. Το κάνει αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα," είπε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος, Farhatullah Babar.


Το Πακιστάν είναι μια κατά κύριο λόγο μουσουλμανική χώρα όπου πολλοί από τους ευκατάστατους πολίτες προσφέρουν ‘Sadaqah’. Αν και μουσουλμάνοι, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν επίσης ορισμένες δεισιδαίμονες πρακτικές.


Εκατοντάδες κατσίκες έχουν θυσιαστεί στο σπίτι του Ζαρντάρι από τότε που ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας, το Σεπτέμβριο του 2008, αναφέρει η εφημερίδα ‘Dawn’.


Λέγεται ότι όσοι θέλουν να δυσφημίσουν τον Ζαρντάρι θα δουν σε αυτή τη "νεοφανή θρησκευτικότητά του" σημάδια νευρικότητας ενόψει των αυξανόμενων δεινών στη χώρα ...


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: : islamizationwatch.blogspot.com


Σχόλιο από islamizationwatch.blogspot.com:

Η θυσία της κατσίκας ήταν κάποτε ένα σημαντικό κομμάτι της θρησκείας του Ινδουισμού - αν και οι κατσίκες σφάζονταν συχνά αλλά δεν τις έτρωγαν.

Με την φασαρία για τα δικαιώματα των ζώων η πρακτική αυτή έχει ατονίσει - τουλάχιστον στις πόλεις.

Αυτές οι παλαιότερες ινδουιστικές πρακτικές - που έχουν ενσωματωθεί στις ισλαμικές θρησκευτικές πρακτικές είναι ένας από τους κύριους λόγους που η πίστη στο Ισλάμ βρίσκεται σποραδικά σε περιοχές της Ινδίας.

Και σε μέρη όπως η Αφρική και η Ινδονησία - όπου οι προ-ισλαμικές θρησκευτικές ή ανιμιστικές πρακτικές συγχέονται με τα ισλαμικά θρησκευτικά συστήματα – το Ισλάμ είναι, επίσης, λιγότερο ριζοσπαστικό. Αλλά με τα χρήματα του πετρελαίου – που διοχετεύονται σε αυτά τα μέρη - η ‘Salafist’ εκδοχή του Ισλάμ, αντικαθιστά - το νοθευμένο ή παραδοσιακό / πολιτιστικό Ισλάμ.

Στην Ινδία – το Ισλάμ της Μέσης Ανατολής εισχωρεί δυναμικά κτίζοντας μεγάλα τζαμιά και διδάσκοντας το λεγόμενο «καθαρό Ισλάμ», με αποτέλεσμα στη συνέχεια τα τζαμιά που προϋπήρχαν, τα οποία συμμερίζονταν ορισμένες από αυτές τις πρακτικές που έχουν οι ντόπιοι Ινδουιστές να αρχίζουν να μην χάνουν την χρηματική βοήθεια, να φεύγουν από την ‘μόδα’ και σύντομα να εξαφανίζονται ... και στην θέση τους έρχονται μαυροντυμένες γυναίκες και άνδρες που ζητούν την ‘τζιχάντ’ για να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τσέχος Καρδινάλιος προειδοποιεί: Οι Μουσουλμάνοι κατακτούν την Ευρώπη


Ο Καρδινάλιος Miloslav Vlk, που έχει υπηρετήσει ως Αρχιεπίσκοπος της Πράγας από το 1991, προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι «εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει τη σχέση της με τις δικές τις ρίζες, θα ισλαμοποιηθεί."


"Η Ευρώπη έχει αρνηθεί τις χριστιανικές ρίζες της, από τις οποίες αναπτύχθηκε και οι οποίες θα μπορούσαν να της δώσουν τη δύναμη να προστατευθεί από τον κίνδυνο να κατακτηθεί τελικά από τους μουσουλμάνους – κάτι το οποίο στην ουσία συμβαίνει σταδιακά," είπε.


Οι Μουσουλμάνοι εύκολα γεμίζουν το κενό χώρο που δημιουργείται καθώς οι Ευρωπαίοι συστηματικά αδειάζουν από την ζωή τους κάθε τι χριστιανικό."


«Στο τέλος του Μεσαίωνα και στις αρχές της σύγχρονης εποχής, το Ισλάμ απέτυχε να κατακτήσει την Ευρώπη με τα όπλα. Οι Χριστιανοί τους νίκησαν τότε», πρόσθεσε.


"Σήμερα, που η μάχη διεξάγεται με πνευματικά όπλα η Ευρώπη δείχνει να υστερεί, την ίδια ώρα που οι Μουσουλμάνοι είναι πάνοπλοι, έτσι η πτώση της Ευρώπης έχει αρχίσει να διαγράφεται."


"Καταγγέλλοντας το ‘παγανιστικό περιβάλλον’ της Ευρώπης και το ‘αθεϊστικό στυλ ζωής’ των Ευρωπαίων, ο Καρδινάλιος Vlk είπε ότι «Ούτε η ελεύθερη αγορά, ούτε η ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν είναι αρκετά ισχυρές για να αποτελέσουν τη βάση της κοινωνίας. Ακόμη και η δημοκρατία μόνη της δεν αποτελεί ‘πανάκεια’ αν δεν είναι ενσωματωμένη στο Θεό. "


Σύμφωνα με τον τσέχικο Τύπο, εικάζεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα ονομάσει τον διάδοχο του 77χρονου Καρδιναλίου εντός των ημερών.΄


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.catholicculture.org/


ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. (Άντε ας κάνω ένα σχόλιο)

‘Κρούει τον κώδωνα’ ο Καρδινάλιος ή μήπως είναι ήδη αργά;

Χωρίς να υιοθετώ συναισθηματικά φορτισμένες αιτιολογήσεις ότι το Ισλάμ και η ισλαμοποίηση της Ευρώπης είναι η «μάστιγα του Θεού» ή η «θεία τιμωρία» για τους «διεφθαρμένους, άθεους δυτικούς», παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνοι οι Μουσουλμάνοι για όλες αυτές τις ‘μάστιγες’ που στοιχειώνουν τα τελευταία χρόνια την ‘γερασμένη Ευρώπη’. Για την μάστιγα της υπογεννητικότητας, την μάστιγα της τηλε-αποχαύνωσης, του εξευτελισμού του ανθρώπου από τα τηλε-σκουπίδια, της μάστιγας των ναρκωτικών, της μάστιγας της παιδεραστίας, της κατακόρυφης αύξησης των κυκλωμάτων των παιδεραστών και της ‘Λερναίας Ύδρας’ της παιδικής πορνογραφίας, του αχαλίνωτου πανηδονισμού, του ‘κόμματος των παιδεραστών’ στην Ολλανδία ή του ‘κόμματος του σεξ’ στην Αυστραλία, του στραγγαλισμού της οικογένειας και του ξεπεσμού του θεσμού του γάμου, του υποβιβασμού του σε μία απλώς ένωσης ατόμων 'διαφορετικού φύλου', αρκετά ξεπερασμένης και μάλλον υποδεέστερης σε σχέση με την ένσωη ή καλύτερα ‘γάμο’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου, της θρησκείας του καταναλωτισμού και της λατρείας του ‘Εγώ' και του ‘ωχαδελφισμού’. Και σε όλα αυτά προσθέστε σωρεία εκκλησιαστικών σκανδάλων, (οικονομικών και ηθικών), εκκοσμικευμένες εκκλησίες, απουσία προτύπων, αναλγησία και αδιαφορία για τον άνθρωπο από ‘εκπροσώπους του Θεού’, αλλά ένθερμος ζήλος για τον Μαμωνά και θα δείτε εκκλησίες να αδειάζουν, άθεους να πυροβολούν, αποκρυφιστές, μάγους και τσαρλατάνους να κάνουν πάρτυ, σέκτες να θεριεύουν και αιρέσεις να εγκλωβίζουν και - τελικά - ΝΑΙ τζαμιά και μιναρέδες να υψώνονται πάνω από τον ουρανό της Ευρώπης.

Είμαστε άξιοι της 'μοίρας' μας; Ο Θεός να μας ελεήσει.


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Προστατεύει την έκτρωση ως ‘ατομικό δικαίωμα’, απαγορεύει τον Σταυρό στα δημόσια κτίρια, θέλει φιλο-ομοφυλοφιλική 'κατήχηση', ο Λούλα της Βραζιλίας


Μπραζίλια – Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Λούλα ντα Σίλβα δημιούργησε ένα τεράστιο νομοθετικό πακέτο μεταρρυθμίσεων κατά το τελευταίο έτος της θητείας του, με το οποίο, μεταξύ άλλων μέτρων, θα προστατεύεται η άμβλωση ως "ανθρώπινο δικαίωμα", θα επιβάλλεται η ‘σοσιαλιστική’ και ‘ομοφυλοφιλική’ ιδεολογία στα σχολεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και θα απαγορεύεται ο Εσταυρωμένος στις Δημόσιες υπηρεσίες.


Το νομοθετικό πρόγραμμα, που έχει ονομαστεί ‘Τρίτο Εθνικό Πρόγραμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα’ (PNDH-3), θα καθορίσει ένα επίπεδο ελέγχου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ιδιωτική περιουσία το οποίο καλείται ένα ‘μη βίαιο’ "πραξικόπημα" και μία ‘δικτατορία’ του σοσιαλιστικού κόμματος . Έχει προκαλέσει εκτεταμένες διαμαρτυρίες από διάφορα ιδρύματα, που κυμαίνονται από την Καθολική Εκκλησία μέχρι στρατιωτικούς ηγέτες, από τον γεωργικό τομέα, και ακόμη και μέσα από το γραφείο του Προέδρου.


Η ηγεσία της Εθνικής Διάσκεψης των Επισκόπων της Βραζιλίας (CNBB) εξέδωσε μία ανακοίνωση "στην οποία επιβεβαιώνεται η γνωστή θέση της, που είναι η υπεράσπιση της ζωής και της οικογένειας και η αντίθεσή της στην αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και στο δικαίωμα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. "


Η ηγεσία της CNBB «απορρίπτει επίσης τη δημιουργία ‘μηχανισμών’ που θέλουν να εμποδίσουν την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια ιδρύματα της χώρας», «διότι πρόκειται ένα μέτρο που δείχνει τρομερή έλλειψη ανοχής όσο και άγνοια των ιστορικών μας ριζών».


Αν το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Βραζιλίας καταφέρει να επιβάλλει το νομοθετικό πακέτο που περιέχεται στο PNDH-3, θα επιφέρει ευρείες εξουσίες για το κλείσιμο Μέσων Ενημέρωσης που διαφωνούν με την ιδεολογία του, θα επιβάλει μία πολιτική ατζέντα υπέρ των αμβλώσεων και υπέρ των ομοφυλοφιλικών θέσεων σε ολόκληρη τη χώρα και θα υπονομεύσει τα δικαιώματα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Οι εκτεταμένες εξουσίες που προτείνονται από την κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τουλάχιστον έναν γνωστό Βραζιλιάνο σχολιαστή να μιλήσει για μία κομματική ‘δικτατορία’.


Για παράδειγμα, το Πρόγραμμα αντιμετωπίζει τη θανάτωση των αγέννητων παιδιών (άμβλωση) ως "ανθρώπινο δικαίωμα" που πρέπει να προστατεύεται από το κράτος. Η Οδηγία 9 περιλαμβάνει "την υποστήριξη της έγκρισης της νομοθεσίας που αποποινικοποιεί την άμβλωση, λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία των γυναικών να λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν ‘το σώμα’ τους." (Σ.Σ. Οπότε, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που βρίσκεται μέσα τους αποτελεί απλά κομμάτι του σώματός τους, ,που μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν, όπως ας πούμε, ένα ‘κακό σπυρί’ που πρέπει να βγει…)


Διατάσσει επίσης τη δημιουργία ειδικών "εκστρατειών και εκπαιδευτικών δράσεων για την αποδόμηση των στερεότυπων που σχετίζονται με επαγγελματίες του σεξ."


Η Παιδεία και ο Πολιτισμός στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, "ο πέμπτος άξονας" στο Πρόγραμμα, δίνει την οδηγία ότι τα παιδιά από την «βρεφική ηλικία» (πρώιμη παιδική ηλικία) πρέπει να διδάσκονται την κυβερνητική ιδέα περί των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", η οποία περιλαμβάνει «τη μελέτη των θεμάτων του φύλου και του γενετήσιου προσανατολισμού" για την "καταπολέμηση της προκατάληψης, η οποία έχει τις ρίζες μερικές φορές στην ίδια οικογένεια. "


Η Οδηγία 10 δίνει ένα αποφασιστικό πλήγμα κατά των παραδόσεων της Βραζιλίας αποκαθηλώνοντας τον Εσταυρωμένο που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργώντας "μηχανισμούς που θα εμποδίσουν την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια ιδρύματα της χώρας."

Προτείνει επίσης την «διενέργεια εκστρατειών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την αποδόμηση των στερεότυπων που σχετίζονται με την ταυτότητα του φύλλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό."


Το Πρόγραμμα της Οδηγίας 19 απαιτεί τη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών "για όλα τα επίπεδα και τις μορφές διδασκαλίας της βασικής εκπαίδευσης," για την "προώθηση της αναγνώρισης και του σεβασμού των διαφορών όσον αφορά το φύλο, τον ‘σεξουαλικό προσανατολισμό’, την ταυτότητα του φύλου ..."


Οι Εκπαιδευτικές αυτές Οδηγίες του Προγράμματος θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα μια συνταγματική τροπολογία που υποχρεώνει όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών.


Η Οδηγία 22 του PNDH-3 θα προβλέπει τον έλεγχο του κράτους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, απαιτώντας από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς να δείχνουν "σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις εκπομπές τους (ραδιόφωνο και τηλεόραση) που μεταδίδονται με άδεια ή εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ή την ανανέωση [των αδειών τους], με προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, όπως προειδοποιήσεις, πρόστιμα, αναστολή και ακύρωση της εκπομπής προγράμματος, σύμφωνα με τη σοβαρότητα της διαπραχθείσας παραβίασης. "


Κινείται επίσης προς τη δημιουργία ‘κινήτρων’ για ‘τακτικές έρευνες που μπορεί να προσδιορίζουν τις μορφές, τις συνθήκες, και τα χαρακτηριστικά των παραβιάσεων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης’.


Η Οδηγία 8 προτείνει επίσης τη χρήση των Μέσων Ενημέρωσης ως ένα κυβερνητικό φερέφωνο των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με «προγράμματα κατήχησης για τους νέους», κατευθύνοντας την "ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων σχετικά με τα δικαιώματά τους, μέσω των κοινών προσπαθειών στα σχολεία, στα έντυπα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, και στο διαδίκτυο. "


Όσον αφορά την ιδιωτική ιδιοκτησία, το PNDH-3 προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού «νομικού πλαισίου» για την «μεσολάβηση των αστικών διαφορών σχετικά με θέματα ιδιοκτησίας», το οποίο θα «εξασφαλίζει την απαιτούμενη νομική διαδικασία και την κοινωνική λειτουργία της ιδιοκτησίας».


Χρησιμοποιεί παρόμοια γλώσσα για τις διαφορές σχετικά με την αγροτική ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τη συντηρητική ισπανική εφημερίδα ‘El Pais’, η γλώσσα αυτή είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος μιλά για την έννοια της "κοινωνικής ιδιοκτησίας."


Το Πρόγραμμα έχει φέρει κατάπληξη και έχει προκαλέσει απειλές παραίτησης από ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες εξ αιτίας της πρότασης για δημιουργία μιας "Επιτροπής Αλήθειας" που θα εξετάσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το στρατιωτικό καθεστώς την δεκαετία του 1960 και του '70. Οι Στρατιωτικοί ηγέτες εξαιρούνται από την ποινική δίωξη από αυτά τα εγκλήματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Βραζιλίας. Ο Λούλα προσπαθεί να διαλύσει τις ανησυχίες των στρατιωτικών ηγετών, συμφωνώντας να εξεταστούν από την Επιτροπή όλες οι παραβιάσεις των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", στις οποίες περιλαμβάνονται κατά πάσα πιθανότητα και τρομοκρατικές ενέργειες της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.


Παρά τις προσπάθειες του Λούλα όμως, το πρόγραμμα συνεχίζει να προκαλεί την οργή και την έντονη αντίθεση των στρατιωτικών στην Βραζιλία.


Ο Reinaldo Azevedo, (φώτο), γράφοντας στο blog του ευρέως διαδεδομένου ειδησεογραφικού περιοδικού Veja’, λέει ότι οι προτάσεις θα οδηγήσουν σε μια «δικτατορία» που θα διευθύνεται από συνεργάτες του προέδρου Λούλα, ενώ ονομάζει το Πρόγραμμα ‘αναίμακτο πραξικόπημα’ και συγκρίνει το καθεστώς που θέλει να δημιουργήσει με αυτό του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος προχωράει σε σταδιακή κατάργηση των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.


Ο Azevedo γράφει επίσης ότι οι προτάσεις θα «σβήσουν την ιδιωτική ιδιοκτησία στην ύπαιθρο και στις πόλεις» και ισχυρίζεται ότι «το στρατιωτικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε το 1964 ήταν πιο σαφές και πιο σεμνό» ως προς τις προθέσεις του.


Ο Dimas Lara Resende, (φώτο), Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Διάσκεψης των Επισκόπων της Βραζιλίας, σχολίασε ότι "το επόμενο βήμα είναι να κατεδαφίσουμε το (τεράστιο) άγαλμα του Χριστού του Σωτήρος (σήμα κατατεθέν της Βραζιλίας).


Μέσα μαζικής ενημέρωσης και γεωργικές ενώσεις έχουν επίσης υψώσει τις φωνές τους κατά των προτάσεων.


Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας της Γεωργίας, ο γερουσιαστής Katia Abreu, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η δημιουργία των προγραμμάτων διαμεσολάβησης σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι θα εισβάλουν στην ιδιωτική ιδιοκτησία θα ενθαρρύνει την βία στην ύπαιθρο και θα θίξει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Ο Andre Meloni Nassar, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Εμπορίου και Διεθνών Επιχειρήσεων γράφει ότι το πρόγραμμα είναι μια "κηδεία για τη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων."


Ακόμη και ο υπουργός Γεωργίας του Λούλα, Reinhold Stephanes, απέρριψε την ιδέα, εκφράζοντας τους φόβους ότι τα μέτρα θα «αυξήσουν την ανασφάλεια στη χώρα» και θα "ενισχύσουν τις φανατικές οργανώσεις."


Αν και ο ίδιος ο Lula έχει εκφράσει την ανησυχία του για ένα μέρος του περιεχομένου του Προγράμματος, φαίνεται αποφασισμένος να το υπερασπιστεί, παρόλο που απειλεί να υπονομεύσει την ισχυρή δημοτικότητά του στο τελευταίο έτος της θητείας του.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.lifesitenews.com/


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζονται οι σφαγές των χριστιανών στην Αίγυπτο. (Το ίδιο και η σιωπή μας...)


Τα τελευταία δύο χρόνια, ο «Μίνα» τηλεφωνούσε τακτικά στην μητέρα του στην Αίγυπτο.


Αλλά τώρα ο 36χρονος Αιγύπτιος που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο 'Μίνα' φοβάται τόσο πολύ για την ασφάλεια της οικογένειάς του που βρίσκεται στην Αυστραλία αλλά και των συγγενών του πίσω στην Αίγυπτο, ώστε δεν έχει πει σε κανένα ότι ζει στην Αυστραλία, θέλοντας να πιστεύουν όλοι ότι ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Είναι ένας ‘μύθος’ που επινόησε από το φόβο ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Αιγύπτου θα τον εντοπίσουν ή θα διώξουν την οικογένειά του στην Αίγυπτο, σε αντίποινα για το ότι τους αψήφησε και έφυγε από τη χώρα.


Αυτό που θα έστρεφε την προσοχή των αρχών στον ‘Μίνα’ είναι η μεταστροφή του στον χριστιανισμό και στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν ήταν 21 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι γύρισε την πλάτη του στο Ισλάμ, την κρατούσα θρησκεία της χώρας, κάτι που όμως, έχει κόστος.


Τον συνέλαβαν και τον ξυλοκόπησαν πολλές φορές, στη συνέχεια, τον πέταξαν σε ένα δωμάτιο μαζί με φανατικούς μουσουλμάνους κρατούμενους τους οποίους προέτρεψαν να τον χτυπήσουν, λέει ο δικηγόρος του στην Μελβούρνη, Jimmy Morcos.


Ο ‘Μίνα’ είναι ένας από τους 70.000 Κόπτες Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν εγκαταλείψει την Αίγυπτο εξαιτίας των διώξεων και έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία από το 1971, σύμφωνα με Επίσκοπό τους στη Βικτώρια, Bishop Suriel.


Είναι επίσης ένας από 12.000 ανθρώπους που βάδισαν προς το Προξενείο της Αιγύπτου στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για το φόνο έξι Κοπτών Χριστιανών από πυρά αγνώστων οι οποίοι πυροβόλησαν μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα.


Οι δολοφονίες αποτελούν και αυτές μέρος ενός μακρύ καταλόγου επιθέσεων κατά των Κοπτών στην Αίγυπτο που χρονολογούνται, περισσότερο από μια δεκαετία. Ακόμη και τώρα, το κλίμα του φόβου είναι τόσο έντονο που ο ‘Μίνα’ αρνείται να αποκαλύψει δημοσίως το πραγματικό του όνομα για το φόβο των επιπτώσεων.


Η Αυστραλία του χορήγησε βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους το 2003, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές κατάσχεσαν το διαβατήριό του και εμπόδισαν την έξοδό του από τη χώρα έξι φορές.


Είπε ότι τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή.


''Είδα ένα άτομο να του έχουν δεμένα τα μάτια και να τον χτυπάνε και αυτός να φωνάζει, ενώ μετά τον οδήγησαν σε ένα σκοτεινό μέρος,' 'είπε.


Ο ‘Μίνα’ είπε ότι του είπαν ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτόν, αν δεν αναιρέσει και ότι το ότι άφησε το Ισλάμ ήταν ''ένα μεγάλο έγκλημα''.


Έπρεπε να παρουσιάζεται στους υπαλλήλους ασφαλείας κάθε εβδομάδα για να επανεξετάζεται η στάση του.


Το 2007, βρέθηκε ένας τρόπος να φύγει για την Αυστραλία για να επιστρέψει στη σύζυγό του και στα παιδιά που τον είχαν χάσει.


Ο κ. Morcos είπε ότι χρειάζεται να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Αίγυπτο για να εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κοπτών, οι οποίοι αποτελούν το 18 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας.


Ο Επίσκοπος Suriel είπε ότι αυτή η διαμαρτυρία ήταν, επίσης, μία έκκληση προς την αυστραλιανή κυβέρνηση για να σπάσει τη σιωπή της σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον Κοπτών στην Αίγυπτο.


Πηγή: http://www.theage.com.au/


Διαβάστε σχετικό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για την κατάσταση στην Αίγυπτο: "Προδότη θα πεθάνεις!"


Στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που γιορτάζουν οι Κόπτες Ορθόδοξοι τα Χριστούγεννα, άγνωστοι που επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ κατά των χριστιανών που έβγαιναν εκείνη την ώρα από την Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στην πόλη Ναγκάα Χαμάντι που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. από το Λούξορ και 455 χλμ. νότια του Καΐρου.


Τουλάχιστον έξι Κόπτες Χριστιανοί σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, ενώ ο έβδομος που σκοτώθηκε ήταν μουσουλμάνος ο οποίος εργαζόταν ως security της εκκλησίας.


Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τα θύματα έβγαιναν από την εκκλησία στην πόλη Ναγκάα Χαμάντι μετά τη λειτουργία όταν ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος σταμάτησε μπροστά στο κτίριο και άγνωστοι άνοιξαν πυρ. Μόλις έφυγαν από την Εκκλησία οι δολοφόνοι συνέχισαν να πυροβολούν χριστιανούς σε άλλα μέρη της πόλης.


Δείτε τι έγινε στο Nag Hammadi στις 07/01/10. (Προσοχή! ορισμένες σκηνές είναι σοκαριστικές…)


ΦΡΙΚΗ! Οι Μουσουλμάνοι πετάνε πέτρες και σκουπίδια την ώρα της κηδείας των χριστιανών!


Οι σφαγές και οι διώξεις των χριστιανών στην Αίγυπτο από ‘φανατικούς’ μουσουλμάνους, (να δούμε πότε θα απομονωθούν από τους ‘μη φανατικούς’), συνεχίζονται - με ένα κράτος που μοιάζει να σιγοντάρει! - και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Εκεί προφανώς, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε μειονότητες, ούτε ρατσισμός.

Το μόνο που απέμεινε στου χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου είναι οι προσευχές τους και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες τους στις πόλεις του ‘δυτικού’ δημοκρατικού κόσμου.

Όταν βέβαια, προλαβαίνουν να σκουπίζουν τα δάκρυά τους και να θάβουν τους νεκρούς τους.

Η φωνή τους είναι το μόνο όπλο τους. Ας φθάσει στα βουλωμένα μας αυτιά και ας ξυπνήσει η άχρωμη ή ‘μονόχρωμη’ συνείδησή μας. (A, και την παρακάτω φωτογραφία ας την θυμόμαστε όταν ακούμε να απαιτούνε τζαμιά, μιναρέδες και μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Ελλάδα, κάνοντάς μας μαθήματα για 'δημοκρατία' και 'ανθρώπινα δικαιώματα' και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι στις χώρες τους σέβονται τους χριστιανούς. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;).


Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα καθιστική διαμαρτυρία, στην πλατεία Συντάγματος από τους εδώ Κόπτες.


Ζητώντας να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην Αίγυπτο, οι Κόπτες προσκάλεσαν Άραβες και Έλληνες φίλους τους να μετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία για όλες τις αιματοχυσίες που καταγράφηκαν εδώ και πολλά χρόνια εναντίον τους στην επικράτεια της Αιγύπτου.

Κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες στάθηκαν έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ζήτησαν αλλαγές στη διδακτική ύλη «που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των Εκκλησιών», να μην πραγματοποιούνται εξετάσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια στη διάρκεια των χριστιανικών γιορτών και κυρίως, πλήρη ισότητα μουσουλμάνων και χριστιανών.


Σχόλια για την συγκέντρωση:

Από επισκέπτη στο blog: ellinikiafipnisis.blogspot

Είχα κατεβεί στο κέντρο για κάτι δουλειές και τους είδα μπροστά μου. Πραγματικά πολύ ήσυχη διαδήλωση, με σταυρούς, πανό και πολλές ελληνικές σημαίες. Φώναζαν τόσο στα Αιγυπτιακά, όσο και στα ελληνικά! Μαζί με μικρά παιδιά, με γέρους κλπ κλπ! Δεν πρόσεξα, όμως, να βρίσκεται εκεί κάποια οργάνωση από αυτές των σύγχρονων Αριστερών αντιρατσιστών. Μπορεί να ήταν απλώς για τη παρουσία, σε κάποια γωνία χωμένοι για να μην φαίνονται, αλλά εγώ δεν πρόσεξα κανέναν...

Από σχόλιο επισκέπτη στο blog: olympia.gr

Πριν λίγες μέρες έγινε κι εδώ στο Άμστερνταμ μια τέτοια συγκέντρωση.
Δεν τους συμπαραστάθηκε κανείς από τις χριστιανικές ομολογίες παρά μονό μια ευαγγελική, ένας εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης κι τρεις από την Παλιά Καθολική (όχι της Ρώμης) Εκκλησία. Κανένας άλλος. Που ήταν οι ” μετριοπαθείς μουσουλμάνοι” και οι ονομαζόμενοι ” διανοούμενοι” μεταξύ αυτών Που ήταν κάποιοι πολιτικοί φορείς που κόπτονται τόσο πολύ για τα ανθρώπινα δικαιώματα????

Αλλά είναι πλέον γνωστό προς όλους, ΜΟΝΟ οι μουσουλμάνοι πρέπει να προστατεύονται. Αν πρόκειται για τους χριστιανούς σφυρίζουμε χαλαρά και ρίχνουμε το βλέμμα μας αλλού….

Άρθρο συνεργάτη του blog: airetik0s.wordpress.com


Η όλη κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει αρκετές ώρες (από τις 2 ως τις 8…μ.μ.) Υπήρχαν διάφοροι που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια, κατά της βίας που δέχονται οι Χριστιανοί από τους Ισλαμιστές στην Αίγυπτο. Ακούστηκαν συνθήματα στα Αραβικά, αλλά και στα Ελληνικά («κάτω τα χέρια από τους Χριστιανούς»).

Η εκδήλωση προφανώς διοργανωνόταν από Κόπτες Χριστιανούς -παρατήρησα μερικούς Ιερείς με την χαρακτηριστική κοπτική αμφίεση, ενώ παρακολουθούσαν και συμμετείχαν και Έλληνες –είδα μάλιστα και έναν Ορθόδοξο ιερέα. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σταυρούς, πλακάτ με συνθήματα στα Αραβικά, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, Ελληνικές και Αιγυπτιακές σημαίες, καθώς και πλακάτ με φωτογραφίες από τους νεκρούς της επίθεσης που έγινε τα Χριστούγεννα. Το φυλλάδιο αναφερόταν και σε μερικά ακόμα επεισόδια (21 μάρτυρες το 2000, επίθεση σε μοναστήρι και δολοφονία ενός πιστού μέσα σε εκκλησία το 2008, κ.ά.). Υπήρχαν και “φέρετρα” που έφεραν τα ονόματα των νεκρών….


ΑΘΗΝΑ - Διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία της Αιγύπτου, στις 25 Ιουνίου 2008

Channel Icon


Πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Χαιρετισμός του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ.


Συγκεντρώσεις έχουν γίνει και κατά το παρελθόν σε πολλές πόλεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, όπου έχουν καταφύγει για να γλυτώσουν το ‘σπαθί του Ισλάμ’...


Διαμαρτυρία στο Λος Άντζελες, και στην Ν.Υόρκη, ΗΠΑ