Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Οι απελπισμένοι Αϊτινοί καταφεύγουν στην 'προφήτισσα αδελφή Junon'


Οι άνθρωποι στο Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα της Αϊτής, καταφεύγουν στην Junon Brutus Soeur Junon (Αδελφή Junon), που την θεωρούν ‘προφήτισσα’ και ‘αγγελιοφόρο του Θεού’.


Η κορυφαία της στιγμή, μέχρι τώρα, ήταν στις 12 Φεβρουαρίου, όταν η 42χρονη Brutus, εισήλθε στο κεντρικό στάδιο για να βρεθεί αντιμέτωπη με χιλιάδες χέρια που κουνιόντουσαν στην ίδια κατεύθυνση, θυμίζοντας την παλλόμενη ενέργεια κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών παραστάσεων.


Η συγκέντρωση δεν ήταν μία γιορτή, αλλά ένας θρήνος που με αφορμή την επέτειο ενός μηνός από τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής - μιας καταστροφής που πολλοί στην Αϊτή τώρα πιστεύουν ότι είχε προβλεφθεί από την Brutus.

Όμως η ‘προφήτισσα’ πιστεύει ότι χώρα της μπορεί να ξανασηκωθεί μέσα από τα τραύματά της. "Ο Θεός έχει πάντα ένα σχέδιο για τα παιδιά του. Ο Θεός έχει ένα ειδικό σχέδιο για εμάς», λέει η Brutus, που μιλάει Αϊτινά - Kreyòl τα οποία διακόπτει μερικές φορές για να πει με μια λέξη στα αγγλικά.


Η Brutus, η οποία είναι Αϊτινο -αμερικάνα, κατοικεί επίσημα στο Ορλάντο, της Φλόριντα. Άφησε την Αϊτή όταν ήταν μόλις 11 ετών, και είπε ότι επέστρεψε στην Αϊτή για να παραδώσει ‘το μήνυμα του Θεού’. Τον Ιανουάριο του 2007, είπε ότι άκουσε τη φωνή του Θεού που της αποκάλυψε ότι η καταστροφή θα χτυπήσει την Αϊτή και έπρεπε να προειδοποιήσει το λαό της Αϊτής.


Στη συνέχεια άρχισε να προσπαθήσε πολλές φορές να μιλήσει με τον πρόεδρο της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ, (Rene Preval), (φώτο πάνω) αλλά είπε ότι δεν έγινε δεκτή επανειλημμένα. "Δεν ήθελε να με δει," είπε η Brutus στο TIME. "Κανείς δεν με πίστευε, και νόμιζε ότι ήμουν μία τρελλή."


Αλλά με τους κατ 'εκτίμηση 200.000 και πλέον νεκρούς, η κυβέρνηση και ο λαός της Αϊτής την παίρνουν τώρα στα σοβαρά. Με αφορμή το κλείσιμο ενός μηνός από τον σεισμό, ζήτησε να γίνει τριήμερη νηστεία, την οποία είπε ότι την θέλει ο Θεός σαν απόδειξη ότι οι Αϊτινοί έχουν μετανοήσει.

Η κυβέρνηση της Αϊτής έκανε δεκτή το αίτημά της και αποφάσισε να προσθέσει μια επιπλέον ημέρα στις διακοπές κατά τη διάρκεια της Αποκριάς που είναι, συνήθως, γεμάτη με ζωντανή μουσική Kompa. Και ο άνθρωπος που κάποτε την απέρριψε, ήρθε για να αποτίσει φόρο τιμής.


Φορώντας άσπρο πουκάμισο και περιστοιχισμένος από σωματοφύλακες, ο Πρόεδρος Préval έφτασε στο Place Champ Mars (όπου έχουν στηθεί οι σκηνές για τους άστεγους από τον σεισμό) και στήθηκε στο ίδιο βήμα δίπλα στην Brutus. Απευθύνθηκε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους άστεγους της κατασκήνωσης και είπε ότι μοιράζεται μαζί τους την απώλεια των αγαπητών τους προσώπων και τη θλίψη του Αϊτινού λαού.


«Δεν είναι ένας Πρόεδρος που μιλάει μπροστά σας. Αλλά ένας πατέρας που έχει χάσει ένα παιδί», είπε ο Πρεβάλ. "Στις 12 Ιανουαρίου, περπατούσα ανάμεσα στα πτώματα στους δρόμους και δεν είχα λόγια να μιλήσω." Πράγματι, η εικόνα του κατάπληκτου, σχεδόν άφωνου Préval από τον σεισμό, έφερε έντονη κριτική.


Την ομιλία του Préval, η οποία διακοπτόταν συχνά από χειροκροτήματα, ακολούθησε μια προσευχή από την Brutus, τη γυναίκα που κάποτε είχε απορρίψει.

Ήταν το είδος της ‘ευλογίας’ που είχε ανάγκη ο Αϊτινός Πρόεδρος, την χρονική στιγμή που είχαν αρχίσει μικρές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης με ανθρώπους να φωνάζουν στους δρόμους "Κάτω ο Préval."

"Αν ήταν εδώ ο Aristide, θα την είχε ακούσει από την αρχή που έφερε το μήνυμα. Η χώρα δεν θα ήταν στην κατάσταση που είναι τώρα», λέει ο 29χρονος Toussaint Makenzine, ο οποίος κάθεται έξω από ένα σπίτι που είναι βαμμένο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και έχει δύο φωτογραφίες του πρώην Προέδρου Jean-Bertrand Aristide, ο οποίος ζει εξόριστος στη Νότια Αφρική, καρφωμένες πάνω από την μπροστινή πόρτα.


Αλλά η πολιτική δεν κάτι που ενδιαφέρει την Brutus, που είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.


Λέει ότι δεν έχει κακά αισθήματα για τον Préval και ελπίζει ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα ακούσει αυτό που αποκαλεί «το σχέδιο του Θεού για την Αϊτή." Έχει ένα σημειωματάριο γεμάτο σχέδια και ζωγραφιές για την ‘νέα Αϊτή’, όλα αποτυπωμένα στο χαρτί, μέσω αυτού που αποκαλεί «ευφυή σχεδιασμό».


Η Brutus ανήκει στην εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας και εργάζεται στο Μαϊάμι ως επιχειρηματίας και είπε ότι πρέπει να περιμένει ‘την άδεια του Θεού’ για να αποκαλύψει τα σχέδια λεπτομερώς. "Η Αϊτή θα είναι ένα φως στον κόσμο. Αυτό που πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να το κάνει άνθρωπος" λέει η ‘προφήτισσα’.


"Θα υπάρχουν επτά χρόνια αφθονίας και η Αϊτή θα είναι ένα θαύμα του κόσμου." Η Brutus λέει αυτό το μήνυμα δεν είναι μόνο για τους σημερινούς Αϊτινούς αλλά και για τους απογόνους τους, ενώ λέει ότι οι Αϊτινοί της διασποράς θα έρθουν πίσω στην πατρίδα για να οικοδομήσουν την Αϊτή.


Φυσικά, υπάρχουν σκεπτικιστές που θεωρούν την Brutus μία απατεώνισσα. Η Brutus όμως αρνείται κάθε κοσμική φιλοδοξία, επιμένοντας ότι δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση ή πολιτικό κόμμα, αλλά είναι απλά μια ‘δούλος του Θεού’.


Κρίνοντας από την αυξανόμενη αναγνώριση του ονόματός της στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς, οι μάζες της Αϊτής αποδέχονται το μήνυμά της. "Η Soeur Junon είναι προφήτισσα. Όταν λέει κάτι, το νιώθεις." είπε ο 28χρονος Damis Yves. Με δεδομένο ότι, λόγω της επετείου του ενός μηνός από τον σεισμό, η Brutus τριγυρνάει καθημερινά στους δρόμους για να ανακουφίσει τους ζωντανούς.


Ο Αϊτινός Ευαγγελικός πάστορας Enesse Joseph, ο οποίος είναι και παρουσιαστής σε θρησκευτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα για το ‘Radio Lumiere’, λέει ότι η Souer Junon συνεχίζει να προσφέρει ελπίδα για τους ακροατές της και τον εαυτό της. «Είναι μία ‘οραματίστρια’. Φέρνει ένα μήνυμα που δεν χρειάζεται να ελέγξω," λέει ο Joseph. "Ήρθε με το λόγο του Θεού. Γιατί λοιπόν να μην την πιστεύω;"


Ακόμη άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως μη θρησκευόμενοι, όπως η 25χρονη Wudeluene Voltaire, έχουν επηρεαστεί. Η Voltaire λέει ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στην τριήμερη νηστεία, επειδή ήθελε την συγχώρεση του Θεού. Ντυμένη στα ροζ, δείχνει την συγκεκριμένη πλάκα που κοιμάται, αλλά λέει ότι εξακολουθεί να έχει ελπίδες για μία καλύτερη Αϊτή λόγω του μηνύματος της Brutus».


«Πιστεύω ότι ο Θεός την έχει στείλει σε αποστολή», λέει η Voltaire. "Η Αϊτή θα γίνει καλύτερη με το δικό της σχέδιο."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.time.com/


Μια θαρραλέα κίνηση..


Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια η εφημερίδα της Δανίας Politiken ζήτησε συγγνώμη επειδή προσέβαλε τους μουσουλμάνους όταν επαναδημοσίευσε τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ και πρόσθεσε ότι έχει καταλήξει σε συμβιβασμό με οργανώσεις που εκπροσωπούν τους αυτοχαρακτηριζόμενους ως απογόνους του Μωάμεθ.


Η εφημερίδα είναι μία από τις πολλές στη Δανία που το Φεβρουάριο του 2008 επαναδημοσίευσε πολλά σκίτσα, τα οποία απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ, που αρχικά είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Jyllands-Posten, προκαλώντας την οργή του μουσουλμανικού κόσμου και βίαιες διαδηλώσεις ανά τον κόσμο στις αρχές του 2006, ενώ η Τουρκία είχε απειλήσει ακόμη και με βέτο κατά της ανάληψης της Γενικής Γραμματείας του ΝΑΤΟ από τον κύριο Δανό κ. Ράσμουνσεν.


Τα επίμαχα σκίτσα επαναδημοσιεύτηκαν όταν οι δανέζικες αρχές ασφαλείας αποκάλυψαν ότι απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας κατά του σκιτσογράφου της Jyllands-Posten Κουρτ Βέστεργκααρντ, ο οποίος είχε ζωγραφίσει τον Μωάμεθ με μία βόμβα στο τουρμπάνι του.


Η Politiken, δεύτερη εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Δανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση να επαναδημοσιεύσει τα σκίτσα του Βέστεργκααρντ εντασσόταν «στο πλαίσιο της ειδησεογραφικής κάλυψης» της εφημερίδας και δεν ήταν ένα άρθρο-άποψη ή μία εμπρόθετη προσβολή προς τους μουσουλμάνους της Δανίας και των άλλων χωρών.


Η δανέζικη εφημερίδα συμβιβάστηκε με τους εκπροσώπους οκτώ οργανώσεων που εκπροσωπούν σχεδόν εκατό χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στη Δανία, από χώρες, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Σαουδική Αραβία, που εκπροσωπούν 94.000 ανθρώπους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Προφήτη Μωάμεθ.


Να σημειωθεί πως η Δανέζικη εφημερίδα είχε γίνει στόχος των ισλαμιστών ολόκληρου του πλανήτη, ενώ δεχόταν σε καθημερινή βάση απειλές που ακόμη και για το προσωπικό που εργαζόταν σε αυτήν.


Ο Τόγκερ Σέιντενφαντεν, γενικός εκδότης της εφημερίδας, δήλωσε ότι ελπίζει με τη συνεννόηση αυτή να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα στον τύπο της Δανίας και τον μουσουλμανικό κόσμο.


Υπογράμμισε δε πως η συγνώμη αυτή δεν σημαίνει πως πουλούν την ελευθερία έκφρασης και πως το κάνουν επειδή με τα σκίτσα εκείνα πλήγωσαν τα αισθήματα των μουσουλμάνων.


Οι οργανώσεις και οι πελάτες τους, που εκπροσωπούνται από τη νομική εταιρία του Άχμεντ Ζάκι Γιαμάνι, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσαν ότι «η διαμάχη έληξε και συμφωνούμε να μην επιδιώξουμε νομικά ή διοικητικά μέτρα κατά της Politiken,» σύμφωνα με το δικηγόρο Φαϊζάλ Γιαμάνι, ο οποίος τους εκπροσώπησε.


Ο δικηγόρος των οκτώ ισλαμικών οργανώσεων, Φαϊσάλ Γιαμανί, χαρακτήρισε ως θαρραλέα κίνηση τη συγνώμη της εφημερίδας.


Οι μουσουλμανικές χώρες αντέδρασαν με οργή στην ανατύπωση των σκίτσων του Κουρτ Βέστεργκααρντ με θέμα τον Προφήτη πριν από δύο χρόνια


Ο Βέστεργκααρντ, ο οποίος την 1η Ιανουαρίου υποχρεώθηκε να οχυρωθεί σε ειδικά θωρακισμένο χώρο, όταν ένας 28χρονος σομαλός εισέβαλε στο σπίτι του και απείλησε να τον σκοτώσει, εξέφρασε την απογοήτευσή του.

«Η Politiken βάζει στο περιθώριο την ελευθερία του λόγου», δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της Jyllands-Posten.


Άλλες δανέζικες εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Jyllands-Posten, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Δανίας καθώς και προβεβλημένοι πολιτικοί επέκριναν το συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε η Politiken.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: http://www.kathimerini.gr/ & http://kostasxan.blogspot.com/


Σχόλιο: Εάν αυτή είναι ‘θαρραλέα κίνηση’, τότε τι να πει κανείς για την στάση αυτού του γίγαντα του ‘θάρρους’, ενός από τους πιο ατρόμητους και θαρραλέους ανθρώπους, του Σερ Έλτον Τζων, ο οποίος με απαράμιλλη ανδρεία και ατσάλινη παρρησία, αψήφησε τις απειλές των φανατικών χριστιανών και δεν ζήτησε ‘συγνώμην’ που χαρακτήρισε τον Χριστό ως ‘ένα συμπονετικό, πανέξυπνο ομοφυλόφιλο, που κατανοούσε τα προβλήματα του κόσμου’.

Δεν φοβήθηκε ο ατρόμητος Σερ τους επικίνδυνους φανατικούς χριστιανούς που, ως γνωστόν, για κάτι τέτοια, ξαμολιούνται στους δρόμους ως άγρια στίφη, καίνε τα πάντα, ουρλιάζοντας ‘Χριστός ακπμάρ’, ορκίζονται εκδίκηση και εκδίδουν χριστιανική ‘φετφά’ κατά του βλάσφημου, ο οποίος – άμα τη βλασφημία -αρχίζει να μετράει ημέρες, για να μην πούμε ώρες. Είναι γεγονός ότι ο λαοφιλής διάσημος τραγουδιστής που ήδη έχει πάρει θέση στο πάνθεον των μυθικών ηρώων, γνώριζε όλες τις παράπανω ακραίες αντιδράσεις και παρόλα αυτά δεν δείλιασε και δεν υποχώρησε, δεν φοβήθηκε για την ζωή του, δεν ζήτησε σωματοφύλακες, δεν άλλαξε πόλη, χώρα ή πλανήτη. Όπως άλλωστε δεν δείλιασαν και δεν έκαναν πίσω και όλοι αυτοί οι θαρραλέοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, σεναριογράφοι, σκιτσογράφοι, ζωγράφοι και λοιποί ‘άνθρωποι του πνεύματος’, που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ‘προσβλητικά’ (σύμφωνα βέβαια, με τους ταλιμπάν χριστιανούς, γιατί στην ουσία είναι ‘η ελευθερία της έκφρασης’) για το πρόσωπο του Χριστού.

Απεναντίας μόνο απορία και ελαφρό μειδίαμα προκαλεί η τόσο αδικαιολόγητη και αυθόρμητη ΄συγνώμη’ των Δανών, που δεν είχαν να φοβηθούν απολύτως τίποτα από ομάδες φιλήσυχων πιστών του Ισλάμ, που όλοι γνωρίζουμε, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, εκφράζονται κοσμίως και με παραδειγματική ευγένεια, ενώ οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους, περιλαμβάνουν προσφορά λουλουδιών, φούσκωμα μπαλονιών, ανταλλαγή φιλιών και κέρασμα γλυκών και ζαχαρωτών (της Ανατολής) προς τους αγαπητούς φίλους ‘βλάσφημους’.

Ειρήνη σε εσάς.-




Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Καταδικάζουν το κάλεσμα του Καντάφι για τζιχάντ κατά της Ελβετίας


Ιερό πόλεμο (τζιχάντ) εναντίον της Ελβετίας ζήτησε ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, μετά την πρόσφατη απαγόρευση της κατασκευής μιναρέδων στη χώρα.


Σε ομιλία του στη Βεγγάζη με την ευκαιρία μουσουλμανικής γιορτής για τη γέννηση του Μωάμεθ, ο Καντάφι χαρακτήρισε την Ελβετία "άπιστη" και "αποστάτρια", από τη στιγμή που καταστρέφει τα σπίτια του Αλάχ.


Το "τζιχάντ" -όπως είπε- θα πρέπει να εκφραστεί με όλα τα μέσα, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι τρομοκρατία.


Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να μποϊκοτάρουν την Ελβετία και να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτήν τη χώρα.


"Μποϋκοτάρετε την Ελβετία: μποϋκοτάρετε τα εμπορεύματά της, τα αεροπλάνα της, τα πλοία της, τις πρεσβείες της, μποϋκοτάρετε αυτή την άπιστη ράτσα που επιτίθεται στους οίκους του Ισλάμ", κάλεσε τα πλήθη, προσθέτοντας πως "κάθε μουσουλμάνος ανά τον κόσμο που διατηρεί σχέσεις με την Ελβετία είναι ένας αποστάτης που στρέφεται εναντίον του Ισλάμ, εναντίον του Μωάμεθ, εναντίον του Θεού, εναντίον του Κορανίου".


"Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα μεταξύ της Λιβύης και της Ελβετίας, και δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ ή με τους μουσουλμάνους", δήλωσε ο Omar el-Sanie, ο διευθυντής του τζαμιού της Γενεύης, ο οποίος γέλασε όταν άκουσε την δήλωση του Καντάφι.


"Ξέρετε ποια είναι σημασία της λέξης τζιχάντ; Σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσεις τη ζωή σου για αυτό που κάνεις. Ο Θεός ξέρει γιατί το είπε αυτό," είπε ο el-Sanie.


"Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται με τους τρελούς," είπε στο Associated Press, ο Ελβετός εθνικιστής πολιτικός Oskar Freysinger, (φωτο), ο οποίος ήταν πίσω από την καμπάνια για τους μιναρέδες.


"Μου φαίνεται ότι δεν θα το πάρουν πολύ στα σοβαρά. Αλλά, όπως και να έχει, είναι ο επικεφαλής ενός κράτους και κάνει διακήρυξη πολέμου κατά της Ελβετίας."


Το κάλεσμα για τζιχάντ του Λίβυου ηγέτη καυτηρίασαν τα Ηνωμένα Έθνη.


«Τέτοιου είδους διακηρύξεις εκ μέρους αρχηγού κράτους είναι απαράδεκτες στις διεθνείς σχέσεις» δήλωσε την Παρασκευή ο Σεργκέι Ορντζονικίτζε, γενικός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το κάλεσμα Καντάφι σε τζιχάντ, ο επικεφαλής της αποστολής επισήμανε ότι από πλευράς ασφαλείας τα Ηνωμένα Έθνη στην Ελβετία είναι έτοιμα για οποιοδήποτε επεισόδιο.


Οι σχέσεις Λιβύης - Ελβετίας έχουν καταρρεύσει από το 2008 όταν συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Γενεύης ο γιος του Καντάφι, Ανιμπάλ, κατηγορούμενος για βίαιη συμπεριφορά κατά υπαλλήλων.

Ο υιός Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος σύντομα και οι κατηγορίες σε βάρος του αποσύρθηκαν, ωστόσο η Λιβύη διέκοψε τους εμπορικούς δεσμούς με την Ελβετία και απέσυρε δισ. δολάρια σε καταθέσεις από ελβετικές τράπεζες.


Το τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό της σύλληψης δύο Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη. Ο ένας έχει αφεθεί ελεύθερος, όμως ο δεύτερος αναγκάστηκε αυτή την εβδομάδα να εγκαταλείψει την ελβετική πρεσβεία όπου είχε βρει άσυλο και μεταφέρθηκε σε φυλακή για να εκτίσει ποινή τεσσάρων μηνών. Με την κίνησή αυτή κατά τα φαινόμενα αποφεύχθηκε μεγάλη αντιπαράθεση.


Η Λιβύη επιμένει ότι η σύλληψη του υιού Καντάφι στη Γενεύη και η σύλληψη των Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη δεν συνδέονται.


Η ΕΕ χαρακτήρισε ‘ασυνήθιστη’ και ‘άκαιρη’ την προτροπή του Καντάφι για τζιχάντ κατά της Ελβετίας, ενώ η Γαλλία την κρίνει ‘απαράδεκτη’.


Στο μεταξύ οι Ελβετοί προσπαθούν να ‘το πάρουν στη πλάκα’...


Στο Καρναβάλι που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου στην Βασιλεία, παρουσιάστηκε και ένα φωτισμένο και διακοσμημένο φανάρι με ζωγραφισμένο τον Λίβυο ηγέτη...


Να θυμίσω ότι ο Μουαμάρ Καντάφι έχει κάνει την εξής δήλωση στο παρελθόν: «Υπάρχουν σημάδια ότι ο Αλλάχ θα χαρίσει τη νίκη στο Ισλάμ ΜΕΣΑ στην Ευρώπη. Χωρίς το σπαθί, χωρίς όπλα, χωρίς κατακτητικούς πολέμους. Δεν χρειάζονται κομάντος αυτοκτονίας. Τα πάνω από 50 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη θα την μετατρέψουν σε μία μουσουλμανική Ήπειρο…».


ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές:


http://www.megatv.com/

http://dhmopshfisma.blogspot.com/

http://www.in.gr/news/

http://islamizationwatch.blogspot.com/


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

"Αριθμοποιούνται" όλοι οι μαθητές στην Αυστραλία


Ένα ‘πρόγραμμα’ σύμφωνα με το οποίο σε όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην Αυστραλία, θα δοθεί ένας αριθμός ταυτότητας έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η ακαδημαϊκή πορεία τους, μέσω της σχολικής ζωής τους, αναμένεται να ανακοινωθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘The Herald’ ο αριθμός αυτός, ο οποίος είναι γνωστός ως ''unique student identifier'' (''αναγνωριστικός αριθμός του κάθε μαθητή''), θα πρέπει να επισυνάπτεται στο πρόγραμμα ‘My School program’, στο οποίο δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, η απόδοση των μαθητών των επιμέρους σχολείων.

Ο αριθμός θα παρουσιάζει την απόδοση των μαθητών σε κάθε ένα από τα βασικά μαθήματα που πρέπει να παρακολουθούνται κατά τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής τους, έτσι ώστε η πρόοδός τους να μπορεί να καταγραφεί.

Η Υπουργός Παιδείας, Julia Gillard, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόταση σε ομιλία της σήμερα στο National Press Club όπου θα παρουσιάσει, επίσης, ένα σχέδιο του νέου εθνικού προγράμματος σπουδών που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα σπουδών, που αποτελεί ένα στοιχείο του κυβερνητικού προγράμματος που λέγεται ''επανάσταση στην εκπαίδευση'', θα ισχύει για τα μαθηματικά, τα αγγλικά, την ιστορία και τις θετικές επιστήμες και θα διδάσκονται σε όλα τα σχολεία, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

Ο ''αναγνωριστικός αριθμός του κάθε μαθητή'' αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη σχετικά με τα θέματα της ‘ιδιωτικότητας’ (του απόρρητου της ιδιωτικής ζωής).

Ανώτερη πηγή αναφέρει ότι αυστηρές διατάξεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής θα περιορίζουν τη χρήση του σε όσους χρειάζονται τις πληροφορίες, όπως οι γονείς. Θα τεθούν προστατευτικά μέτρα στο να εμποδιστούν τρίτοι να είναι σε θέση να εντοπίσουν τους μαθητές.

Η ιστοσελίδα του My School ενημερώνεται μία φορά το χρόνο και ανακοινώνονται οι βαθμοί του κάθε σχολείου με τις επιδόσεις NAPLAN (National Assessment ProgramLiteracy and Numeracy = Εθνικό
Πρόγραμμα Αξιολόγησης Δεξιότητας Γραφής και Ανάγνωσης) στην ανάγνωση, τη γραφή, την ορθογραφία, την γραμματική, τη στίξη, και την αριθμητική. Στους γονείς αποστέλλονται κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των τεστ της NAPLAN για το παιδί τους.


Ο νέος αριθμός ταυτότητας θα επιτρέπει στους γονείς και σε άλλα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων όπου θα καταγράφονται οι επιδόσεις του παιδιού για όλα τα χρόνια του στο σχολείο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολείων που συμμετείχε.

Οι δυνατότητες και οι αδυναμίες του μαθητή θα μπορούσαν να παρακολουθούνται και να αντιμετωπίζονται όπως η πρόοδός του στην εκπαίδευση.

Η κα Gillard θα προωθήσει το μέτρο ως ένα άλλο τρόπο για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης στο σχολείο. Επίσης μπορεί να δώσει το σήμα για την επέκταση του προγράμματος για την ηλικία των 12 ετών.

Ενώσεις καθηγητών, που αντιτίθενται στο πρόγραμμα, απειλούν να μποϋκοτάρουν τις δοκιμές φέτος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.smh.com.au/

Γραφείο στις Βρυξέλλες ανοίγουν οι Μασόνοι. Αναγνωρίστηκαν από τον Μπαρόζο και πιέζουν να σταματήσει η ‘επιρροή της θρησκείας’


Σύμφωνα με δημοσίευμα του euobserver, οι Ελευθεροτέκτονες (Μασόνοι) σχεδιάζουν να ανοίξουν γρήγορα γραφείο στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να αρχίσουν καμπάνια πίεσης κατά της αυξημένης επιρροής των παραδοσιακών θεσμικών θρησκειών της Ευρώπης.


Ένας Γάλλος ελευθερότεκτων είπε ότι μέρος του ‘κινήματος’ είναι πρόθυμο να ανοίξει ένα γραφείο στις Βρυξέλλες προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις κατά της αυξανόμενης επιρροής των ‘θρησκευτικών οργανισμών’ στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.


"Τα Μασονικά Τάγματα πρέπει να ασκήσουν πολιτική με τη ‘θετική έννοια’ του όρου: έτσι ώστε παρά τις μεταξύ τους διαφορές, να μπορούν να μιλούν από την πλευρά της ‘κοσμικότητας’ (σεκουλαρισμός = η αρχή του κοσμικού κράτους) και διατυπώνουν την διαφωνία τους στη μία ή στην άλλη κυβερνητική ή ευρωπαϊκή απόφαση," είπε ο Jean-Michel Quillardet, πρώην Μεγάλος Μαγίστρος του Τάγματος ‘Grand Orient de France’, στην βελγική εφημερίδα ‘Le Soir’ σε συνέντευξή του την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.


Η Επιτροπή της ΕΕ θα πρέπει να είναι ένα ‘κοσμικό σώμα’, λένε οι Ελευθεροτέκτονες.


Είπε ότι οι Μασόνοι στην Ευρώπη παραμένουν διχασμένοι ως προς το θέμα αυτό, με κάποιους να είναι πιο "ντροπαλοί" από άλλους που επιθυμούν την προσέλκυση δημοσιότητας, με το άνοιγμα ενός γραφείου στην πρωτεύουσα της ΕΕ.


Όμως πρόσθεσε ότι τα ‘πρακτικά προβλήματα’ είναι πιο σημαντικά από τις διαιρέσεις και σκιαγράφησε μια ατζέντα για την μελλοντική δράση.


"Νομίζω ότι κάποια μέρα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια γενική τεκτονική αντιπροσωπεία, για χάρη της ‘ελεύθερης σκέψης’ στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Είναι δυνατό να γίνει σε πολιτικό επίπεδο. Είναι λιγότερο δυνατό σε οικονομικό επίπεδο, καθώς έχουμε απείρως λιγότερους πόρους από ό,τι οι εκκλησίες," εξήγησε ο κ. Quillardet.


Ο Μασόνος είπε ότι πρώτο καθήκον του γραφείου στις Βρυξέλλες θα είναι να προωθήσει την ιδέα της ‘ιδιότητας του πολίτη’:


"Eίναι απαραίτητο να επιβάλλουμε την παγκόσμια ιδέα του Διαφωτισμού, η οποία συνίσταται στην ιδέα ότι οι λαοί είναι πολίτες και Ευρωπαίοι πολίτες πριν γίνουν Εβραίοι, μαύροι, Maghreb, ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι."


Ο κ. Quillardet εξήγησε ότι το Μεγάλο Ανατολικό Τάγμα της Γαλλίας (Grand Orient de France) ήδη έχει δημιουργήσει ένα ‘κύτταρο’ με το οποίο θα επιχειρήσει να φέρει κοντά όλες τις μασονικές στοές της Ευρώπης.


Το 2007 διοργανώθηκε ένα πανευρωπαϊκό μασονικό συνέδριο στο Στρασβούργο, ενώ οι επόμενες συνεδριάσεις το 2008 και το 2009 έγιναν στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το 2010 η μασονική εκδήλωση πρόκειται να γίνει στην Πορτογαλία.


Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2008 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συναντήθηκε με αντιπροσώπους που εκπροσωπούσαν διάφορες μασονικές στοές, μεταξύ των οποίων και την δική του (Μεγάλη Στοά της Ανατολής της Γαλλίας), και πέτυχε να δοθεί αντιπροσώπευση της μασονίας σε υψηλό επίπεδο πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον ίδιο χρόνο έγραψε και μια επιστολή προς το διεθνές συνέδριο στην Αθήνα.


"Του είπαμε ότι, εκτός από τις χριστιανικές της ρίζες, η Ευρώπη οφείλει πολλά στην ελληνική και ρωμαϊκή φιλοσοφία, τον αναγεννησιακό ουμανισμό και τον Διαφωτισμό. Εκπροσωπήσαμε μασονικά τάγματα και ομάδες που υπερασπίζονται το ‘κοσμικό χαρακτήρα του κράτους’ στο Γραφείο Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Bureau of European Policy Advisers - BEPA)», είπε, σε αναφορικά με την συνάρτηση με την BEPA, μία υψηλού επιπέδου πολιτική μονάδα ανάλυσης στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η επιστολή του Barroso "για εμάς ήταν μια αναγνώριση στο ‘πνευματικό τοπίο’," εξήγησε ο κ. Quillardet.


Σχόλιο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Την είδηση που μετέφρασα από το euobserver την είδα στο blog anavaseis.blogspot.com όπου γίνεται αναδημοσίευση από το blog voulgari.blogspot.


Εκεί γίνεται αναφορά και για την λεγόμενη "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"(European Humanist Federation-Fédération Humaniste Europeenne (EHF-FHE), όπου στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την «Δελφική Εταιρία».


Γίνεται αναφορά σε μία επίσημη συνεστίαση EΔΩ.


Μεταφέρω λίγα:


Ο David Pollock και ο Rob Buitenweg που εκπροσώπησαν την EHF σε επίσημο δείπνο με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου, δύο άλλους Επιτρόπους και διάφορους αξιωματούχους και μια ποικιλία άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, στο κτήριο Berlaymont στις Βρυξέλλες στις 26 Ιουνίου του 2009, είπε, μεταξύ άλλων:

«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή παράξενη ευκαιρία, που έγινε χωρίς ατζέντα και χωρίς καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος θα παραστεί στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι πριν από 24 ώρες. Σε αυτή την εκδήλωση, στους επίσημους καταλόγους των φιλοξενούμενων φάνηκε μια περίεργη και προφανώς αυθαίρετη επιλογή των οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων πολλών ‘κοσμικών’ Μασονικών Στοών… "


Το άρθρο συνεχίζει:


Το γεγονός ότι η αυτοαποκαλούμενη "Ευρωπαϊκή Ανθρωπιστική Ομοσπονδία" είναι θρησκεία, το λέει η ίδια η ομοσπονδία στον ιστότοπό της ΕΔΩ. Πράγματι εκεί αναφέρεται: [To come: this section will give the information in our Church and State database.]


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν στρατόπεδο των ΗΠΑ στρατιώτες που μιλούσαν αραβικά;


Ο στρατός των ΗΠΑ ερευνά τις καταγγελίες ότι κάποιοι στρατιώτες προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη βάση εφοδιασμού τροφίμων στο στρατόπεδο Fort Jackson, της Νότιας Καρολίνας.


Οι καταγγελίες έχουν γίνει γνωστές εδώ και δύο μήνες, είπε στο Fox News, ο Chris Grey, εκπρόσωπος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών του Στρατού.


Ο στρατός λαμβάνει τους ισχυρισμούς "πολύ σοβαρά", είπε ο Grey, αλλά μέχρι τώρα, "δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες να στηρίξουν αυτούς τους ισχυρισμούς."


Πέντε ύποπτοι, που κρατήθηκαν το Δεκέμβριο, ήταν μέρος ενός προγράμματος μετάφρασης στην αραβική γλώσσα με την ονομασία "09 Lima" οι οποίοι έκαναν χρήση της Αραβικής ως πρώτης γλώσσας, ανέφεραν δύο πηγές στο Fox News.


Άλλη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι είναι μουσουλμάνοι. Δεν κατέστη σαφές αν οι ύποπτοι εξακολουθούν να κρατούνται.


Ο Grey δεν επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες αυτών των πηγών ».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.foxnews.com/


Να θυμηθούμε ένα πρόσφατο περιστατικό.


Στις 5 Νοεμβρίου του 2009, 39χρονος ταγματάρχης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, (φωτο) παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος υπηρετούσε στο στρατόπεδο Fort Hood στο Τέξας, ως στρατιωτικός ψυχίατρος, άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 30.


Λόγω του ότι το όνομά του ήταν μουσουλμανικό, οι Αμερικάνοι μουσουλμάνοι ‘θορυβήθηκαν’.

Η δήλωση που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν ότι πρόκειται για μια "τρομακτική έκρηξη βίας".


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, ο ιμάμης του δράστη του μακελειού, Χασάν, υπερασπίστηκε την πράξη του!


Ο υεμενίτης ιμάμης Ανουάρ αλ Αουλάκι, που αλληλογραφούσε με τον Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν, στην αμερικανική στρατιωτική βάση Φορντ Χουντ, δήλωσε ότι είχε γίνει "έμπιστος" του Χάσαν υπερασπίζεται την πράξη του.


Ο ιμάμης, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται ότι έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα και που έχει αποκαλέσει τον Χάσαν "ήρωα", δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου από την Υεμένη ο οποίος μετά έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα.


Ο ιμάμης, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και, πριν εγκατασταθεί στην Υεμένη, κύρηττε σε ένα τζαμί στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου πήγαινε και ο Χάσαν, επιβεβαίωσε ότι αλληλογραφούσε με τον Χάσαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς και ότι είχε γίνει "έμπιστος" του στρατιωτικού ψυχίατρου.


Παρόλα αυτά ο ιμάμης αρνήθηκε να αποκαλύψει όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Χάσαν, ούτε αν του είχε αναφέρει το Φορντ Χουντ ως πιθανό στόχο.


Όμως δικαιολόγησε την επίθεση στην στρατιωτική βάση, εξηγώντας ότι το Ισλάμ την επιτρέπει αφού πρόκειται για μια μορφή ιερού πολέμου (τζιχάντ).


Σε άρθρο του ο αμερικάνος πολιτικός αναλυτής Πάτρικ Μπιουκάναν αναφέρει:



«Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν είχε δύο πρόσωπα. Το ένα ήταν ο περήφανος ταγματάρχης που φορούσε στρατιωτική στολή στο τζαμί. Το άλλο ήταν ο περήφανος Άραβας που κυκλοφορούσε με μουσουλμανική κελεμπία στην καθημερινή του ζωή (βλέπε φωτο ΠΑΝΩ).


Ο Χασάν ήρθε σε σύγκρουση λόγω της διπλής αφοσίωσής του: στην χώρα που είχε ορκιστεί να προστατεύει και στο καθήκον του ως μουσουλμάνος.

Όταν εκείνο το πρωί ο Χασάν είπε στον γείτονά του ότι
«θα κάνω μία καλή πράξη για τον Θεό», το κάλεσμα του ιερού πολέμου (τζιχάντ) υπερνίκησε τον όρκο πίστης του ως Αμερικανού στρατιώτη. Ο Χασάν άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας ή σκοτώνοντας 44 Αμερικανούς στρατιώτες και πέθανε μαχόμενος σε αυτό που θεωρούσε την πλευρά του δικαίου, την πλευρά του Ισλάμ, ενάντια στην Αμερική. «Αλλάχ ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») φώναξε ο Χασάν καθώς άρχισε να πυροβολεί.


Ένα σχόλιο στο Διαδίκτυο από τον Νιντάλ Χασάν συνέκρινε τους βομβιστές αυτοκτονίας με τους παρασημοφορημένους με παράσημο ανδρείας που πέφτουν πάνω σε χειροβομβίδες για να σώσουν τους συστρατιώτες τους. Ο Χασάν είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας για τον Αλλάχ.


Στο Αρκάνσας τον προηγούμενο χρόνο, ένας μουσουλμάνος που ήταν αντίθετος με τους πολέμους των ΗΠΑ πυροβόλησε δύο στρατιώτες σε ένα κέντρο νεοσυλλέκτων, σκοτώνοντας τον ένα. Στο Κουβέιτ, πριν την εισβολή στο Ιράκ, ένας μουσουλμάνος στρατιώτης εκτόξευσε μία χειροβομβίδα στην σκηνή του διοικητή του, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας 14 στρατιώτες...»


Στα καθημάς…..


Θυμηθείτε την φράση που είπε στην συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στις 13/1/2010, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σχετικά με την επιχειρούμενη ελληνοποίηση χιλιάδων μεταναστών (σε ερώτηση δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του Σκάι) : «Δηλαδή, να τους κρατήσουμε σε ένα γκέτο, να τους έχουμε στο περιθώριο, να τους θεωρούμε δεύτερης τάξης πολίτες, όταν αισθάνονται Έλληνες, αντί να τους δώσουμε θαλπωρή, να τους πούμε «ελάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό, στη δουλειά, στην παραγωγή, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο στρατό»;


Πριν λίγες ημέρες παρακολούθησα ορκομωσία νέων οπλιτών. Στο άκρο του στρατοπέδου 7-8 αλλόθρησκοι έδωσαν και αυτοί τον όρκο ότι "θα φυλάττουν πίστη στην πατρίδα" και ότι "θα υπερασπίζονται τας σημαίας, μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους". Σε λίγο, (εάν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδίασε η Κυβέρνηση), αυτοί η 7-8 πιθανόν να είναι 70-80. Τα παραπάνω περιστατικά με βάζουν σε ανησυχία.

Αυτό το "ελάτε να ενδυναμώσετε τον ελληνισμό στο στρατό" με βάζει σε (μαύρες) σκέψεις…


Για να αλλάξουμε κλίμα ας παρακολουθήσουμε ένα αισιόδοξο βίντεο - ομιλία με θέμα "πως ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ την πολυπολιτισμική Ελλάδα".




Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η βρετανική κοινωνία γίνεται (ή την κάνουν να γίνεται) ολοένα και πιο ‘ανοικτή’ στην ομοφυλοφιλία


Λονδίνο, (LifeSiteNews.com) -


Σύμφωνα με τα πορίσματα μίας Έκθεσης της ‘British Social Attitudes’ που κυκλοφόρησε πρόσφατα και η οποία υποστηρίχτηκε από το κράτος, η βρετανική κοινωνία δείχνει να αποδέχεται την ομοφυλοφιλία πιο πολύ από παλαιότερα.


Ένας ερευνητής που ανήκει σε οργάνωση που υπερασπίζεται τον θεσμό της οικογένειας, (pro–family) απάντησε στα πορίσματα της έκθεσης, επισημαίνοντας ότι η τάση για μεγαλύτερη υποστήριξη του κοινού στην ομοφυλοφιλία, θα συνεχιστεί για όσο καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα σχολεία και η κυβέρνηση συνεχίζει την προώθηση του ομοφυλοφιλικού τρόπου ζωής, μέσω αυτού που ονομάζεται "μαζική προπαγάνδα."



Η έκθεση υποστηρίζει ότι "η κοινωνία στο σύνολό της γίνεται όλο και πιο ‘ανοικτή’ για την ομοφυλοφιλία." "Το μόνο εμπόδιο για τη συνέχιση αυτής της τάσης," λέει, "θα ήταν κάποιο απρόβλεπτο γεγονός που θα επηρέαζε τις απόψεις των ανθρώπων."


Η έρευνα κάλεσε τους ερωτώμενους να ολοκληρώσουν τη φράση "οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ δύο ενηλίκων του ιδίου φύλου είναι ...," με πιθανές απαντήσεις τις α) «πάντα ή ως επί το πλείστον λάθος», β) «μερικές φορές λάθος», γ) «σπάνια λάθος» και δ) «καθόλου λάθος».


Το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντάει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι "πάντα ή ως επί το πλείστον λάθος" αυξήθηκε μεταξύ των ετών από το 1983 έως το 1987, από 63% σε 75%, το οποίο, όπως αναφέρει η έκθεση αυτή, συνδέεται με την αυξημένη ανησυχία για την κρίση του AIDS. Οι συντάκτες της έρευνας υποστηρίζουν ότι μετά το 1987 το ποσοστό αυτό "έκτοτε μειώθηκε σταθερά για να φθάσει στο 36% κατά την τελευταία μελέτη το 2007."


Ωστόσο, η μείωση δεν είναι τόσο ομοιόμορφα "σταθερή", λένε οι συντάκτες της έκθεσης, όπως θα έπρεπε να είναι, αφού το ποσοστό εκείνων που αποδοκιμάζουν τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις έχει πράγματι αυξηθεί από την τελευταία έκθεση, που έγινε το 2006.


Αν και το ποσοστό που θεωρεί τις σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου είναι "σχεδόν ή ως επί το πλείστον λάθος" μειώθηκε σταθερά από το 1987 ως το 2006, από 75% σε 32%, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά την τελευταία έρευνα, μέχρι το 36% το 2007.


Ωστόσο, τα ευρήματα δείχνουν μια συνεχή ανοδική αύξηση μεταξύ των υποστηρικτών της ομοφυλοφιλίας. Αυτοί που πιστεύουν ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις «δεν είναι καθόλου λάθος» που ήταν το 39% των ερωτηθέντων το 2007, έναντι 38% το 2006. Αυτοί οι αριθμοί έχουν σε μια σταθερή αύξηση που αρχίζει το 1987, όταν ο αριθμός ήταν 11%.


"Ο τρόπος της μαζικής προπαγάνδας με την οποία, ξεκάθαρα, γίνεται έντονη προσπάθεια προκειμένου να ‘νομιμοποιηθεί’ στα μάτια των ανθρώπων, η ομοφυλοφιλία, τόσο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και στο εκπαιδευτικό σύστημα, και με την βοήθεια κυβερνητικών αξιωματούχων, δείχνει πολύ έντονα ότι μαζί με τις άλλες μορφές δυσλειτουργίας στη δυτική κοινωνία, η ομοφυλοφιλία θα γίνεται όλο και πιο αποδεκτή», δήλωσε η δρ Judith Reisman, (φώτο πάνω) πρόεδρος του Ινστιτούτου για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, (Institute for Media Education), της οποίας η έρευνα έχει επικεντρωθεί κυρίως στην αποκάλυψη αυτού που αποκαλεί "δολιότητα" και "σεξουαλική παθολογία" εκείνων των "επιστημόνων του σεξ" που υποστηρίζουν την σεξουαλική επανάσταση.


Αναφερόμενη στη φαινομενική αντιστροφή της τάσης της κοινής γνώμης, η Δρ. Reisman δήλωσε ότι, «Αυτά τα δεδομένα μπορεί να πάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό. Ότι το κοινό εξακολουθεί να αντέχει στην πίεση που ασκείται από το ομοφυλόφιλο ακτιβιστικό κίνημα για τη νομιμοποίηση αυτής της δραστηριότητας - είναι ένα σημάδι μία καταπληκτικής αντίστασης κατά τη γνώμη μου. "


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.lifesitenews.com/