Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της, η Μητέρα Τερέζα τα έζησε στην Μακεδονία». Δεν μας τα λένε καλά τα παιδιά από την Πάτρα….


Η πατρινή ιστοσελίδα http://www.thebest.gr/ είχε άρθρο (14/10/2009) σχετικά με την επιθυμία της Αλβανικής κυβέρνησης να επιστραφούν οι στάχτες της Μητέρας Τερέζας (αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Ουσκούμπ σημερινά Σκόπια), η οποία τελικά, απορρίφθηκε από την Ινδία .


Το άρθρο (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ) αναφέρει: «Η Ινδία απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης της Αλβανίας για την επιστροφή των σταχτών της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Μητέρας Τερέζας, θαμμένη σήμερα στην Καλκούτα.


«Η Μητέρα Τερέζα ήταν πολίτης της Ινδίας και αναπαύεται στην δική της χώρα, τη δική της γη» αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Βισκού Πρακάς.


Η ίδια είχε πει για την καταγωγή της: ‘Στο αίμα είμαι αλβανίδα, υπηκοότητα έχω ινδική, είμαι καθολική καλόγρια’».


Και καταλήγει το άρθρο: «Ανταποκριτές δηλώνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια για το χώρο ανάπαυσής της που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα άσχημο καυγά μεταξύ της Ινδίας όπου εργάστηκε σχεδόν όλη της ζωή της, την Αλβανία απ’ όπου προέρχονται οι γονείς της και την Μακεδονία που έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της».


Τι μαθαίνει κανείς…. Να που δεν το ξέραμε…Οπότε εφόσον η Μητέρα Τερέζα είναι από την Μακεδονία (σκέτη χωρίς καν εισαγωγικά!), απομένει να μάθουμε από ποια ακριβώς περιοχή ή πόλη καταγόταν. Σέρρες; Δράμα; Καβάλα; Κοζάνη; Βέροια; Ή μήπως Θεσσαλονίκη; Λέτε να ήταν και παοκτζού;;;;;



"Οι ορμόνες στις τροφές οδηγούν στην εκθήλυνση των ανδρών", λέει ο Μοράλες

Cochabamba, Βολιβία - O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες έχει προκαλέσει σάλο στη Λατινική Αμερική, με τις δηλώσεις του που έκανε δημόσια ότι οι ορμόνες που βρίσκονται σε τρόφιμα μαζικής παραγωγής, μπορούν να ‘θηλυκοποιήσουν’ τους άνδρες.


"Το κοτόπουλο που τρώμε είναι φορτωμένο με γυναικείες ορμόνες», είπε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την Τετάρτη στη "Παγκόσμια Διάσκεψη των Λαών," που πραγματοποιήθηκε στην Cochabamba της Βολιβίας. "Για τον λόγο αυτό, όταν οι άνδρες τρώνε αυτά τα κοτόπουλα, εκτρέπονται από την ανδρική φύση τους."


Τα όσα είπε ο Μοράλες αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση και γελοιοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής, από ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, και από τους πολιτικούς του εχθρούς στη Βολιβία. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες στα τρόφιμα και το νερό πράγματι προκαλούν "εκθήλυνση" στα ζώα και, ενδεχομένως, το ίδιο και στον άνθρωπο.


Το 2005, οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός ανδρών που επιδιώκει τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους, και ανέφερε τις δηλώσεις ενός γιατρού σε μια κλινική που ειδικεύεται σε τέτοιες επεμβάσεις, ο οποίος είπε ότι, «οι ορμόνες που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε, κυρίως τροφές fast food, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε την αύξηση αυτή. "Παρόμοιες τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει και από άλλους γιατρούς.


Η επίδραση των ορμονών στην ανδρική σεξουαλική ανάπτυξη και τη λειτουργία έχει επίσης εντοπιστεί στο υψηλό επίπεδο των οιστρογόνων που βρέθηκαν στο νερό της βρύσης, που οφείλεται στην παραγωγή και τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.


Ο Pedro Jose Maria Simon Castellvi, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Καθολικού Ιατρικού Συλλόγου (FIAMC), έγραψε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα το 2009 για την εφημερίδα του Βατικανού ‘L'Osservatore Romano’, σημειώνοντας ότι "έχουμε επαρκή στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους λόγους για τη μη αμελητέα αύξηση της ανδρικής στειρότητας στη δύση (που οφείλεται στα ολοένα και λιγότερα σπερματοζωάρια στους άνδρες), είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από «το χάπι» ".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ:


-- Έρευνα συνδέει τη μόλυνση του νερού με τη ανδρική γονιμότητα


Μια νέα επιστημονική έρευνα προσκομίζει καινούρια στοιχεία σχετικά με το πώς μια ομάδα χημικών ουσιών, που μπλοκάρουν την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και μπορούν να βρεθούν στα ποτάμια, αποτελούν εν δυνάμει πηγή κινδύνων για τη γονιμότητα των ψαριών, των ζώων και των ανθρώπων.


Η βρετανική έρευνα έγινε από τα πανεπιστήμια Μπρουνέλ, Έξετερ και Ρίντινγκ, καθώς και το Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Environmental Health Perspectives". Η μελέτη εντόπισε για πρώτη φορά μια νέα ομάδα χημικών ουσιών που δρουν ως "αντι-ανδρογόνα", δηλαδή εμποδίζουν τη λειτουργία της ανδρικής ορμόνης, προκαλώντας ανδρική υπογονιμότητα.


Μερικές από αυτές τις ουσίες περιέχονται σε αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, καθώς και σε παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Όταν αυτές οι ουσίες εισέλθουν στα νερά των ποταμών, παίζουν σημαντικό ρόλο για την εμφάνιση θηλυκών χαρακτηριστικών στα αρσενικά ψάρια.


Προηγούμενες έρευνες των πανεπιστημίων Μπρουνέλ και Έξετερ είχαν δείξει πώς οι θηλυκές ορμόνες (οιστρογόνα), καθώς και οι χημικές ουσίες που τις μιμούνται, όταν κυκλοφορήσουν στο νερό, οδηγούν σε "εκθήλυνση" των ψαριών. Τέτοιες ουσίες περιέχονται σε ορισμένα βιομηχανικά χημικά και στα αντισυλληπτικά χάπια και μέσω των αποχετευτικών συστημάτων μπορούν να εισέλθουν στα ποτάμια, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οδηγώντας μέχρι και σε αλλαγή φύλου μερικών αρσενικών ψαριών. (Πηγή)


-- Η ατραζίνη, ένα ζιζανιοκτόνο που απαγορεύτηκε στην ΕΕ το 2004 αλλά χρησιμοποείται ευρέως σε άλλες χώρες, μετατρέπει τα αρσενικά βατράχια σε θηλυκά και δεν αποκλείεται να ευθύνεται, τουλάχιστον εν μέρει, για την παρατηρούμενη παρακμή των αμφιβίων σε όλο τον κόσμο.


Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι η ατραζίνης διαταράσσει την ορμονική ισορροπια των βατράχων ακόμα και σε συγκεντρώσεις κοντά στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια στο πόσιμο νερό -ανησυχητικά τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να εγείρουν τώρα ανησυχίες και για την ανθρώπινη υγεία.


Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η ατραζίνη μιμείται τη δράση των θηλυκών ορμονών και μπορεί να προκαλέσει ερμαφροδιτισμό στα αμφίβια. Η νέα μελέτη προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθώς δείχνει ότι το ζιζανιοκτόνο μπορεί να προκαλέσει όχι απλώς ερμαφροδιτισμό αλλά και πλήρη εκθήλυνση των αρσενικών βατράχων.


Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.


Οι Αμερικανοί αγρότες χρησιμοποιούν κάθε χρόνο πάνω από 36.000 τόνους ατραζίνης. Από την ποσότητα αυτή, 227 τόνοι ξαναπέφτουν στο έδαφος με το νερό της βροχής, ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις περιοχές όπου ψεκάστηκε το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο. (Πηγή)


Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η ‘Νέα Τάξη’ δεν προβάλλεται, δεν προτείνεται, αλλά επιβάλλεται



Θείο δώρο είναι το αυτεξούσιο και κανείς δεν μπορεί να το καταλύσει...


Όμως, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η ιδεολογία της θέτουν τα πράγματα σ’ άλλη βάση, στην οποία μας καλεί να συμμορφωθούμε χωρίς πολλές - πολλές αντιρρήσεις.


Στηρίζεται στο δόγμα της «περιορισμένης κυριαρχίας», σύμφωνα με το οποίο η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μία καθολική αξία, που έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων αξιών, ακόμη και αυτής της εθνικής κυριαρχίας.


Ουσιαστικά εκπληρώνονται στις ημέρες μας τα προφητικά λόγια του Μεγάλου Ιεροξεταστού του Ντοστογιέφσκυ: «Ω! Θα πείσουμε τους ανθρώπους πως μονάχα τότε θα γίνουν ελεύθεροι, όταν θα παραιτηθούν απ’ την ελευθερία τους για χάρη μας και θα υποταχθούν σε μας... “Ω! Θα τους επιτρέψουμε και την αμα ρτία, γιατί είναι αδύναμοι και ανίσχυροι και θα μας αγαπούν σαν παιδιά επειδή θα τους επιτρέψουμε να αμαρτάνουν... Στο τέλος θα ‘ρθούν να καταθέσουν την ελευθερία τους στα πόδια μας και θα μας πουν: “Κάντε μας σκλάβους, μα χορτάστε μας”.


Στη δημιουργία μιας τέτοιας νεοταξικής κοινωνίας αποβλέπει η ιδεολογία της Νέας Τάξης, που την επιβάλλει με θεαματικό τρόπο και με όλα τα «νόμιμα» μέσα «τοις μακράν και τοις έγγύς» (βλέπε Κόσοβο, Ίράκ).


Γίνεται λόγος για την παγκοσμιοποίηση, κατ’ αρχάς ως ενότητα στην οικονομία. Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως προτείνουν «ομάδες σοφών», απαιτεί διαχείριση υπερεθνική. Επιβάλλεται η θεσμοθέτηση και ενίσχυση υπερεθνικών αρχών που θα θέσουν κανόνες και θα εποπτεύουν την εφαρμογή τους σχετικά με τις αγορές, την κίνηση κεφαλαίων, το διεθνές εμπόριο.

Χρειάζεται, λέγουν, μία πραγματική και ολοκληρωτική αναμόρφωση του οικονομικού συστήματος, μία ολοκληρωτική αναδόμηση - γιατί όχι; - του παγκοσμίου νομισματικού συστήματος. Νέες δυνάμεις πρέπει να ανέλθουν ώστε να αντανακλούν την νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποιήσεως - της Νέας Διεθνούς Οίκονομικής Τάξης - που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα σύγχρονα προβλήματα και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές κρίσεις.


Η πορεία προς μία αχρήματη κοινωνία φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Η βοήθεια της πληροφορικής και της μικροηλεκτρονικής είναι δεδομένη, αλλά και η θεαματική μείωση των δαπανών από την ηλεκρονική μεταφορά των χρημάτων εξασφαλισμένη.

Σε μία τέτοια παγκοσμιοποιημένη οίκονομία δεν θα υπάρχουν χοροί πτωχεύσεων (τραπεζών και χωρών), καταρρεύσεις ομολόγων και φαινόμενα «πιστωτικής ασφυξίας» (credit crunch). Δεν θα υπάρχουν χρηματοοικονομικές κρίσεις που να ταξιδεύουν πέρα από τον Ατλαντικό και τον.. Ειρηνικό και να δημιουργούν «ιντερνετικό πανικό»! Διότι, απλούστατα, τα πάντα θα ελέγχωνται απόλυτα και θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά. Διότι κάθε ανθρωπος πλέον θά έχει μετατραπεί σε ένα πολυψήφιο νούμερο…


Η ‘Νέα Τάξη Πραγμάτων’ εκφράζεται και ως ένας ιδιαίτερος πολιτιστικός τρόπος ζωής. Καταβάλλεται προσπάθεια επιβολής ενός κοινού πολιτιστικού τρόπου ζωής με απώτερο σκοπό την πολιτισμική ομογενοποίηση, την ισοπέδωση προς τα κάτω διά τής υιοθετήσεως υποπροϊόντων αμερικανικού τρόπου ζωής.


Η ‘Νέα Τάξη Πραγμάτων’ προχωρεί με ένα συγκρητιστικό τρόπο και στο χώρο της Θρησκευτικής ζωής. Επιδιώκει ότι γίνεται με τον πολιτισμό, να γίνει και με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων, να επικρατήσει ένα κράμα θρησκευτικών δοξασιών και να αλλάξει παγκοσμίως η θρησκευτική συνείδηση. Αυτός ο συγκρητισμός χαρακτηρίζεται ως Νέα Εποχή. Δόγμα της είναι ο δογματικός πλουραλισμός, δηλαδή η συνύπαρξη διαφορετικών δογμάτων και πίστεων, αφού, όπως ισχυρίζεται, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό. Όποιος αμφισβητήσει αυτό το δόγμα χαρακτηρίζεται φανατικός ή και φονταμενταλιστής, και εξοβελίζεται! Υποστηρίχθηκε με έμφαση ότι η Νέα Εποχή θα είναι η θρησκεία της τρίτης χιλιετίας.


Όλη αυτή η νοοτροπία της ‘Νέας Τάξης Πραγμάτων’ εκφράζεται με την αλαζονεία τής εξουσίας, είτε σε παγκόσμιο είτε σε κρατικό επίπεδο. Τα «κράτη - εγκληματίες» θα πατάσσονται αμείλικτα από τα «κράτη - φρουρούς της παγκόσμιας τάξης» και έτσι θα επικρατήσει η πολυπόθητη... τάξη στη σημερινή αταξία πραγμάτων. Θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για... ειρήνη, ίσως κάτι αντίστοιχο με την περίφημη εκείνη Pax Romana, η οποία, «Αυγούστου μοναρχήσαντος», επικράτησε στην πολιτισμένη λεκάνη της Μεσογείου. Μήπως είναι τυχαία αυτή η αντιστοιχία;


Έρχεται τώρα «ο εν τω ιδίω ονόματι» άλλος (ο Αντίχριστος), τον οποίο θα «λάβουν» τα ταλαίπωρα έθνη του πλανήτη μας (πρβλ. Ίω. 5,43), ο ‘Θεός της Νέας Εποχής’. Ο Θεός της Πανθρησκείας, του Θρησκευτικού Συγκρητισμού και του Οικουμενισμού. Ο ‘νέος Μεσσίας’, που θα δώσει καινούργια, ‘παγκόσμια γνώση και ευτυχία’, που θα καταργήσει κάθε αποκλειστικότητα πίστεως, κάθε ‘μισαλλοδοξία’ στη Νέα Εποχή του Υδροχόου.


Εδώ πλέον δεν θα υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές λύσεις. Τώρα έχουν το λόγο τα σύγχρονα υπερόπλα, τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε., το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Τράπεζες, οι πολυεθνικές εταιρείες, οι εξωνημένες ή οι δοτές κυβερνήσεις που ισοπεδώνουν τα κράτη και τους λαούς.


Η ‘Νέα Τάξη’ δεν προβάλλεται, δεν προτείνεται, αλλά επιβάλλεται. Δεν ζητεί την ανοχή μας, αλλά την αποδοχή μας. Ζητεί την ένταξή μας, την ταύτισή μας, την αλλοτρίωσή μας, την ψυχή μας! Όχι φαινομενικά, αλλά πραγματικά. Με τη δική μας θέληση και τη δική μας συγκατάθεση!


Ζητεί να αγαπήσουμε τον ‘Μεγάλο Αδελφό’, πού όλα τα βλέπει και τα πάντα ελέγχει· την έκφραση, την σκέψη και... όχι μόνο.


Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια γίνεται κατανοητή η «εξυπηρέτηση» των νέων βιομετρικών διαβατηρίων και των ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων με το «αθώο» μικροτσίπ. Επιτέλους· οι άνθρωποι θα γίνουν άβουλα νούμερα. Κάθε τι άλλο παρά άνθρωποι...


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το αποκαλυπτικό και επίκαιρο όσο ποτέ, βιβλίο «Η Ευθύνη της Επιλογής μας», Ιερού Κελίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη, Άγιον Όρος (σελίδες: 223-226). Άλλη αναφορά του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για το βιβλίο ΕΔΩ


Βιομετρικές Ταυτότητες παντού: Το σχέδιο εγκαθίδρυσης ενός διεθνούς απολυταρχικού καθεστώτος μπαίνει στην τελική του φάση..




Αλήθεια η σχεδόν ταυτόχρονη επιβολή των ‘νέων’ ταυτοτήτων με τα βιομετρικά στοιχεία σε τόσες πολλές χώρες, γίνεται τυχαία; Είναι άραγε όλα τόσο ‘αθώα’; Τα χρωστάμε όλα στην τρομερή ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και στις δυνατότητες που μας δίνει; Και τελικά γίνονται όλα «για το καλό μας» και την ‘ασφάλειά μας’; Εάν είμαι ένας ‘φιλήσυχος’ πολίτης που δεν ενοχλώ κανέναν και κοιτάω την δουλειά μου υπάρχει λόγος να ανησυχώ; Και πολύ περισσότερο να διαμαρτύρομαι ή να αντιδρώ στα 'νέα δεδομένα' της (νέας) εποχής; Στο κάτω κάτω δεν θέλουμε όλοι την ασφάλειά μας από τους ‘κακούς’, την ταχύτερη εξυπηρέτησή μας και την ‘πρόοδο’; Δεν θα πρέπει να εμπιστευθώ το κράτος μου; Και γενικά τους ηγέτες;
Δείτε το θέμα των ταυτοτήτων πέρα από τις ‘καθησυχαστικές’ δηλώσεις των αξιωματούχων που αγωνιούν για την πρόοδο και την ασφάλεια μας.. Αλλά και πέρα από τις απερίσκεπτες ‘κραυγές’ που συνήθως δημιουργούν σύγχυση αλλά και θυμηδία..
Το περιοδικό Hellenic Nexus, τεύχος 38, δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Nathan Allonby, ID Cards – A World Viewπου δημοσιεύθηκε στο NEXUS New Times, από το http://www.globalresearch.ca/. Ο εύστοχος τίτλος που δόθηκε από την ελληνική έκδοση ήταν : «ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟΥ 2012 - Η παγκόσμια μετά-βάση δεδομένων του ‘Μεγάλου Αδελφού’»
Αυτή την στιγμή σε περισσότερους από 2,2 δισ. ανθρώπους (33% του παγκόσμιου πληθυσμού) έχουν επιβληθεί κάρτες ηλεκτρονικής ταυτότητας, ενώ μέχρι το 2012 οι κάτοχοι τέτοιων καρτών θα ξεπερνούν το 85% παγκοσμίως... Η εξασφάλιση ενός τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων θα επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής των πολιτών. Το σχέδιο εγκαθίδρυσης ενός διεθνούς απολυταρχικού καθεστώτος μπαίνει στην τελική του φάση.....

Μεταφέρω κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.
Συντονισμένη Ατζέντα για τις Ταυτότητες;
Αυτό που γίνεται εμφανές από τους πίνακες που παρατίθενται στο κείμενο, είναι ότι τα προηγμένα συστήματα καρτών ηλεκτρονικής ταυτότητας επιβάλλονται σε μερικά από τα πιο φτωχά κράτη του κόσμου, κάποια από τα οποία είναι βυθισμένα στο χάος, τον εμφύλιο πόλεμο και την πείνα. Επιβάλλονται σε κράτη με απείρως αποκλίνοντες πολιτισμούς, που είναι σχεδόν ολοκληρωτικά προ-βιομηχανικά και υποανάπτυκτα, και πρώτα-πρώτα σε όλα σχεδόν τα κράτη του Ισλάμ. Όλα αυτά πρόκειται να συμβούν μέχρι το τέλος του 2012.
Στην συνέχεια αναφέρεται το παράδειγμα της Ινδίας (βλέπε προηγούμενο άρθρο).
Βεβαίως, υπάρχουν και ‘γκρίζες περιοχές’. Για παράδειγμα, σε Μοζαμβίκη και Ζάμπια υφίστανται βιομετρικές κάρτες για την καταγραφή των ψηφοφόρων, οι οποίες όμως δεν είναι επισήμως εθνικές κάρτες ταυτότητας παρόλα αυτά. έχουν καταγράψει τον πληθυσμό.
Οι «εκλογικές κάρτες» τείνουν να καταστούν εθνικές κάρτες ταυτότητας, αμέσως μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, όπως συνέβη στην Αϊτή. Στην ‘γκρίζα περιοχή’ θα μπορούσαν πιθανότατα να τοποθετηθούν και οι ΗΠΑ, λόγω της ασάφειας σχετικά με τον Νόμο για την Πραγματική Ταυτότητα (Real ID Act), ο Καναδάς λόγω προτάσεων για βιομετρικά «αναβαθμισμένες άδειες οδήγησης» και η Αυστραλία λόγω του ασαφούς καθεστώτος της Κάρτας Πρόσβασης (Access Card).
Ωστόσο το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: οι κάρτες ταυτότητας έρχονται, σχεδόν παντού. Η ταυτόχρονη εισαγωγή πολύ παρόμοιων συστημάτων καρτών ταυτότητας σε τόσα πολλά κράτη μοιάζει να είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση αποτελεί ένδειξη μιας αόρατης διεθνούς πίεσης που ασκείται στα κράτη, με σκοπό την υιοθέτηση των καρτών ταυτότητας
Κατά τη διερεύνηση-κατάρτιση των πινάκων, ανέκυψε κάτι ενδιαφέρον: τα σχέδια για εισαγωγή ενός εθνικού συστήματος καρτών ταυτότητας στην Ουγκάντα ανακοινώθηκαν σε ένα επεξηγηματικό υπόμνημα, με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2008. το οποίο απεστάλη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Παρόλα αυτά, μέσα από τα γεγονότα δίνεται η εντύπωση ότι το ΔΝΤ είχε αναμειχθεί στην απόφαση πολύ πριν ο λαός της Ουγκάντα κληθεί να εκφράσει την άποψή του σχετικά με το σχέδιο. Απαίτησε, άραγε το ΔΝΤ από τα κράτη την υιοθέτηση βιομετρικών καρτών ταυτότητας, με το πρόσχημα της προώθησης στην εφαρμογή χρηματοοικονομικού κανονισμού και στην αποφυγή της απάτης και του «ξεπλύματος» χρημάτων;

Είναι αξιοσημείωτο ότι, κάθε φορά. στην περιγραφή που απευθύνεται στο κοινό σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη των συστημάτων βιομετρικής ταυτοποίησης, οι λόγοι που δίνονται περιλαμβάνουν την ωφέλεια του τραπεζικού συστήματος. την πρόληψη της απάτης, και την ευκολότερη πρόσβαση φτωχών στο τραπεζικό σύστημα... Πάντως, αρκετά κράτη (π.χ. η Ινδία) εξέφρασαν την ανάγκη επιβεβαίωσης ότι η βοήθεια καταλήγει στους αποδέκτες για τους οποίους αρχικά προοριζόταν και δεν «χάνεται» λόγω απάτης.
……
Ωστόσο, οι πολιτικές για την εισαγωγή καρτών ταυτότητας που αναπτύχθηκαν
μυστικά υπερβαίνουν τα όρια της ταυτοποίησης και της ασφάλειας, όπως περιγράφει ο Tony Bunyan από το Statewatch (Παρατηρητήριο για τις Κρατικές και Αστικές Ελευθερίες στην Ε.Ε.), σε άρθρο του στην Guardian (Η Κοινωνία της παρακολούθησης είναι υπόθεση ολόκληρης της Ε.Ε., 28/05/09). Οι κάρτες ταυτότητας είναι ένα μοναδικά εργαλείο, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη ενός πολύ μεγαλύτερου σχεδίου για την παρακολούθηση και την καταγραφή της ζωής κάθε ατόμου. Ο Bunyan το αποκαλεί ‘ψηφιακό τσουνάμι’...
Κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιεί το άτομο, κάθε συναλλαγή που πραγματοποιεί και σχεδόν όποιο μέρος κι αν πάει, δημιουργεί ένα λεπτομερές ψηφιακό αρχείο. Αυτό θα συγκροτήσει έναν πλούτο πληροφοριών για τους οργανισμούς δημόσιας ασφάλειας», κάτι που θα οδηγήσει στην πρόβλεψη και αξιολόγηση της συμπεριφοράς από «μηχανές» που θα διακινούν εντολές προς τους υπαλλήλους επί τόπου. Η πρόταση προβλέπει τη μαζική συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων για ταξίδια, λεπτομέρειες για την τραπεζική κίνηση, εντοπισμό κινητών τηλεφώνων, ιστορικά υγείας, χρήση του Διαδικτύου, ποινικά μητρώα -έστω και για πλημμελήματα-, δακτυλικά αποτυπώματα και ψηφιακές φωτογραφίες που θα μπορούν να ερευνηθούν ως δεδομένα και να εφαρμοστούν σε διάφορα σενάρια (επιβίβαση σε αεροπλάνο, συμπεριφορά στο Διαδίκτυο ή συμμετοχή σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας).

Αλλά αυτό δεν θα συμβεί μόνο στην Ευρώπη, όπως εξηγεί ο Bunyan, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα διαθέτουν και θα εφαρμόζουν παρόμοιες πολιτικές και πρακτικές βάσει μιας ατζέντας εναρμόνισης των πολιτικών. Βασικά, προτείνεται η δημιουργία από την Ε.Ε., μέχρι το 2014, μιας «ευρω-ατλαντικής περιοχής συνεργασίας με τις ΗΠΑ στο πεδίο της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης». Αυτό θα μπορούσε να υπερβεί κατά πολύ τη σημερινή συνεργασία και σημαίνει ότι πολιτικές, οι οποίες επηρεάζουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα κάθε Ευρωπαίου, δεν θα καθορίζονται στο Λονδίνο ή τις Βρυξέλλες, αλλά σε μυστικές συσκέψεις Ε.Ε.-ΗΠΑ.
Τι κάνουν οι ‘έξυπνες κάρτες’
Οι νέες κάρτες θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με μια υψηλής τεχνολογίας «κόλλα» που συνενώνει όλες τις βάσεις δεδομένων των διαφόρων κρατών και διασυνδέει τις πληροφορίες τους. Αυτή είναι και η σημασία της «πολυλειτουργικής» ταυτοποίησης των νέων καρτών: ένας αριθμός ταυτότητας είναι το κλειδί για την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά και σε όλες τις βάσεις δεδομένων. Μια κάρτα, ένας αριθμός, βρίσκει τα ίχνη ενός ατόμου σε διάφορες δραστηριότητές του: στην απασχόληση, στους φόρους, στην υγεία, στις αγορές... Όταν πολλές βάσεις δεδομένων συνενώνονται μέσω μιας κοινής διασύνδεσης (τους αριθμούς ταυτότητας), τότε λειτουργούν ουσιαστικά ως μια «μετα-βάση δεδομένων».

Όπως αναφέρει ο Henry Porter στο blog του, στην Guardian (25/02/09): «Από τη στιγμή που ένα άτομο έχει λάβει ένα μοναδικό αριθμό ευρετηρίου, υπάρχει η δυνατότητα να ανακτηθούν ακριβή δεδομένα από πολλές βάσεις δεδομένων και να κατασκευαστεί μια εικόνα της ζωής αυτού του ατόμου, για την οποία δεν δόθηκε εξουσιοδότηση κατά την αρχική του συγκατάθεση για τη συλλογή δεδομένων»..
Από ιστορικής άποψης, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ένα τέτοιο σύστημα. Είναι πολύ παρόμοιο σε σύλληψη με το σύστημα ταυτοτήτων των Ναζί, περιέχοντας έναν Προσωπικό Αριθμό Ράιχ για σύνδεση με όλες τις υπόλοιπες βάσεις δεδομένων. Το σύστημα κατάρτισης του αρχικού μητρώου πληθυσμού από αρχεία προερχόμενα από προγενέστερες βάσεις δεδομένων είναι επίσης πολύ παρόμοιο με πρακτικές των Ναζί.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η Ινδική κυβέρνηση πρόκειται να εφοδιάσει όλους τους Ινδούς με νέες βιομετρικές ταυτότητες


Η Ινδία εγκαινιάζει μια νέα απογραφή στην οποία κάθε άτομο ηλικίας άνω των 15, θα πρέπει να φωτογραφηθεί και να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία βιομετρική εθνική βάση δεδομένων.


Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια αυτές τις πληροφορίες για την έκδοση δελτίων ταυτότητας.


Η Πρόεδρος Pratibha Patil ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στην λίστα και απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της «για το καλό του έθνους".


«Όλοι πρέπει να συμμετέχουν και να καταστήσει επιτυχές», είπε στο Δελχί.


Αυτή είναι η 15η απογραφή της Ινδίας και η πρώτη φορά που η απογραφή περιλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία.

Τα πλήρη αποτελέσματα της εθνικής απογραφής θα γίνουν γνωστά στα μέσα του 2011.


Σύμφωνα με τους TIMES, ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο «Μεγάλου Αδελφού» που έχει συλληφθεί ποτέ.

Αναφέρει το δημοσίευμα που αναδημοσίευσε το ΒΗΜΑ:


Η Ινδία πρόκειται να εκδώσει σε καθέναν από τα 1,2 δισ. πολίτες της- εκατομμύρια εκ των οποίων ζουν σε απομακρυσμένα χωριά και δεν διαθέτουν κανένα επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξή τους- ηλεκτρονικές βιομετρικές ταυτότητες.


Το Δελχί προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία μιας νέας Αρχής επιφορτισμένης να εκδώσει σε κάθε Ινδό έναν αποκλειστικό αριθμό.

Επίσης θα είναι υπεύθυνη για τη συλλογή και την ηλεκτρονική αποθήκευση των προσωπικών τους δεδομένων, κάτι που πρόκειται να κοστίσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ.


Επικεφαλής της αποστολής είναι ο επιχειρηματίας Ναντάν Νιλεκάνι, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φράση «ο κόσμος είναι επίπεδος» και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης.

«Είναι μια τεράστια, πολύπλοκη πρόκληση» δήλωσε στους «Τimes» του Λονδίνου, προσθέτοντας: «Έχουμε όμως τη δυνατότητα να δώσουμε σε κάθε ινδό πολίτη για πρώτη φορά μια μοναδική ταυτότητα. Μπορούμε έτσι να μεταμορφώσουμε αυτή τη χώρα».


Οι τοπικές αρχές της Ινδίας εκδίδουν τουλάχιστον 20 έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητα κάθε πολίτη, όπως πιστοποιητικά γέννησης και άδειες οδήγησης. Κανένα από αυτά όμως δεν ισχύει παγκοσμίως, ενώ η μετακίνηση από τη μια επαρχία στην άλλη μπορεί εύκολα να καταστήσει έναν πολίτη επισήμως «αόρατο»- καταστροφικό για τα εκατομμύρια των φτωχών πολιτών που εξαρτώνται από τις παροχές του κράτους για να επιβιώσουν.


Η ινδική κυβέρνηση ελπίζει ότι με το νέο σύστημα θα κλείσουν αυτές οι γραφειοκρατικές τρύπες και θα καταπολεμηθεί η διαφθορά.


Κάθε κάρτα θα διαθέτει ένα ηλεκτρονικό τσιπ, το οποίο θα περιέχει προσωπικά δεδομένα και στοιχεία για την πιστοποίηση της ταυτότητας, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα ή σάρωση της ίριδας.


Σε αυτές μπορεί να συμπεριληφθούν οι ποινικοί φάκελοι των πολιτών, αλλά και το πιστωτικό τους ιστορικό.


Ο κ. Νιλεκάνι αποχώρησε από την Ιnfosys, εταιρεία στην οποία είναι συνιδρυτής, για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.


Θέλει οι ταυτότητες να συνδέονται με μια μόνιμη βάση δεδομένων η οποία θα είναι πλήρως προσβάσιμη.


Υπάρχει ο κίνδυνος, φυσικά, αυτή η τεράστια βάση προσωπικών δεδομένων, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, να γίνει στόχος των κλεφτών ταυτοτήτων, γι΄ αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι «θα πρέπει να είναι απόρθητη».


Ο κ. Νιλεκάνι καλείται τώρα να σκεφθεί έναν τρόπο για τη συγκέντρωση αξιόπιστων στοιχείων. Μόλις 75 εκατ. άνθρωποι- λιγότερο από το 7% του πληθυσμού- είναι καταχωρισμένοι στους πίνακες της εφορίας και πληρώνουν φόρο εισοδήματος.


Οι εκλογικές λίστες θεωρούνται ανακριβείς, επειδή «μαγειρεύονται» από διεφθαρμένους πολιτικούς. Ο κ. Νιλεκάνι θα πρέπει επίσης να πείσει τις 60 κυβερνητικές υπηρεσίες να συνεργαστούν.


Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πρώτες ταυτότητες θα εκδοθούν σε διάστημα 18 μηνών και οι αναλυτές αισιοδοξούν ότι για την περάτωση του σχεδίου θα χρειαστούν περίπου τέσσερα χρόνια.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ


Νέες Βιομετρικές Ταυτότητες για όλους τους Γερμανούς από 1η Νοεμβρίου 2010. Όλους; Εκτός από τους πολιτικούς που τις προωθούν!


Στο Αννόβερο της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε από 3 έως 8 Μαρτίου 2010, η ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ‘CeBIT’.

Η CeBIT (Centrum der Büro- und Informationstechnik) είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.


Στην φετινή έκθεση παρουσιάστηκαν και οι νέες γερμανικές High-Tech κάρτες ταυτότητας, με τις οποίες, επίσημα, θα εφοδιαστούν όλοι οι Γερμανοί πολίτες τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου 2010 θα κυκλοφορήσουν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με contactless chip (ανέπαφο τσιπ που αναγνωρίζεται δηλαδή, από απόσταση) και θα έχει τρεις λειτουργίες: 1. βιομετρική επαλήθευση ταυτότητας, 2. ηλεκτρονική επαλήθευση ταυτότητας, 3. επικύρωση ηλεκτρονικής υπογραφής.


Οι νέες ταυτότητες ήταν στη διάθεση του κοινού στην έκθεση CeBIT 2010.


Υπενθυμίζω ότι στην έκθεση του 2010 έγινε και δημοσκόπηση, σε δείγμα χιλίων ανθρώπων, σύμφωνα με την οποία ένας Γερμανός στους τέσσερις δήλωσε έτοιμος να δεχθεί να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας "ηλεκτρονικός κοριός" (chip) αν έχει κάποιο όφελος από αυτόν.

Είναι ξεκάθαρο ότι εξετάζουν την στάση του κόσμου, καθώς ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα, καθώς μετά την εισαγωγή της βιομετρικής ταυτότητας, ακολουθεί το, υποχρεωτικό βεβαίως, υποδόριο τσιπ.


Ας δούμε την ιστορία με τις γερμανικές ταυτότητες μέσα από ένα άρθρο που δημοσίευσε η Ντόιτσε Βέλε, τον Ιούλιο του 2008, όταν το υπουργικό συμβούλιο υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ενέκρινε στις 23.07.2008, τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα για τους Γερμανούς πολίτες.


«Η νέα ταυτότητα διευκολύνει την καθημερινότητά σας» διαφημίζει τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα η γερμανική κυβέρνηση στην ανακοίνωση τύπου.

«Περιττή και επικίνδυνη» ωρύονται οι αντίπαλοι της.


Το σίγουρο είναι ότι η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας ήδη από την αναγγελία θέσπισής της το 2005 ήταν και παραμένει διαμφισβητούμενη.


Τα πλέον διαμφισβητούμενα στοιχεία της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, τα δακτυλικά αποτυπώματα και η ειδική ψηφιακή υπογραφή, είναι τελικά εθελοντικά.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Εσωτερικών, προτρέπει όμως τους πολίτες στην αποθήκευσή τους, διότι κατά την γνωστή και πάγια θέση του αυτό ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας και καταργεί ουσιαστικά την πλαστογράφησή της:

«Προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, διότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποκρύψουν την ταυτότητά τους. Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να τους αποκαλύψουν κατά τους ελέγχους.»


Εύχρηστη και ασφαλής ή περιττή και επικίνδυνη;


Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θα έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, θα περιλαμβάνει μία ηλεκτρονικά αποθηκευμένη βιομετρική φωτογραφία, τα συνήθη προσωπικά στοιχεία (ασφαλώς χωρίς το θρήσκευμα) και ένα τσιπ.


Με αυτό το τσιπ διευκολύνεται οι συναλλαγές του κατόχου της με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί πιστωτικής κάρτας για αγορές στο διαδίκτυο.

Το τσιπ αυτό όμως μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνον με την σαφή και έγγραφη έγκριση του πολίτη.


Στη Γερμανία η ταυτότητα εκδίδεται κάθε δέκα χρόνια από το δημαρχείο ή τα παραρτήματά του, ενώ οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ενδιάμεσα κάθε αλλαγή κατοικίας ή οικογενειακής κατάστασης.

Το κόστος είναι 8 ευρώ και η έκδοσή της διαρκεί 6 εβδομάδες.


Μήπως έχει δίκιο η γερμανική κυβέρνηση;


Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα φαίνεται μάλλον εύχρηστη και φιλική προς τον πολίτη.


Γιατί διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση;


Κατ’ αρχήν αντιπολίτευση και ειδικοί σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων εκτιμούν ότι η εθελοντική καταγραφή των αποτυπωμάτων προκαλεί νέα προβλήματα, διότι χωρίζει τους πολίτες σε δυο κατηγορίες:


Στους πρόθυμους και επομένως ‘αθώους’ και στους μη πρόθυμους, δηλαδή τους ‘ύποπτους’.


Ο νομικός Τίλο Βάιχερτ, ειδικός σε ζητήματα δεδομένων και πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων στη Γερμανία, επισημαίνει ότι με την αποθήκευση βιομετρικών στοιχείων αυξάνεται ο κίνδυνος πλαστογράφησης της ταυτότητας, γιατί είναι πια πολύτιμη:


«Πρόκειται για μεγάλο κίνδυνο. Στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία είναι ήδη γνωστό.


Σε άλλες χώρες εκτός Γερμανίας η κλοπή ταξιδιωτικών και προσωπικών εγγράφων είναι πολύ διαδεδομένη και μια τέτοια ταυτότητα, εάν έχει και δακτυλικά αποτυπώματα, συνιστά κίνδυνο αύξησης της πλαστογράφησης εγγράφων και στη Γερμανία».


Βιομετρικά στοιχεία: δυο μέτρα και δυο σταθμά;


Κάθε προσωπικό έγγραφο που εμπλουτίζεται με επιπλέον στοιχεία καθίσταται πολύτιμο για πλαστογράφους και τρομοκράτες.


Χαρακτηριστικό είναι όμως ότι οι Γερμανοί διπλωμάτες δεν θα διαθέτουν ταυτότητες και διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία, αλλά ούτε και προτρέπονται να αποθηκεύσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.


Το ίδιο εξάλλου αποφάσισε και η Κάτω Βουλή στη Μεγάλη Βρετανία, μόνον που οι Βρετανοί ήταν πιο ειλικρινείς, διότι δήλωσαν ότι «τα βιομετρικά στοιχεία σε προσωπικά έγγραφα αυξάνουν τον κίνδυνο πλαστογράφησής τους».


«Απαράδεκτο» δηλώνει ο Τίλο Βάιχερτ και σχολιάζει: «άρα οι πολιτικοί, που προσπαθούν να πείσουν τον πληθυσμό για την αξία των βιομετρικών στοιχείων, εάν πρόκειται για τους ίδιους, αναγνωρίζουν ότι αυτά εμπερικλείουν σοβαρότατο κίνδυνο.»


Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε στα συνήθη, χάρτινα έγγραφα;


Τελικά δηλαδή οποιοδήποτε προσωπικό έγγραφο που εμπλουτίζεται με επιπλέον στοιχεία καθίσταται πολύτιμο για τους κάθε λογής εγκληματίες, αλλά και για τους τρομοκράτες.


Στις ΗΠΑ έχει αρχίσει ήδη αυτή η συζήτηση.


Ο Ειδικός σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων υποστηρίζει ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και στη Γερμανία:


«Έχω την εντύπωση πως και στις ΗΠΑ ο σκεπτικισμός γύρω από αυτό το θέμα μεγαλώνει. Διότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι μόνον ζήτημα προστασίας ευαίσθητων δεδομένων, αλλά και προς το συμφέρον της ασφάλειας. Νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφθούμε την επιστροφή μας στα κανονικά μη ηλεκτρονικά, χάρτινα έγγραφα».


Οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί εγκρίθηκαν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες;