Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γερμανοί αναρχικοί παρενοχλούν μετανάστες γιατί υποστηρίζουν την εθνική Γερμανίας!


Αριστεριστές αναρχικοί στο Βερολίνο, παρενόχλησαν μουσουλμάνους μετανάστες που έδειχναν την υποστήριξή τους για τη γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ρίχνοντας κάτω Γερμανικές σημαίες, ενώ σε μία έβαλαν φωτιά.


Η αριστεριστές υπήρξαν ιδιαίτερα επιθετικοί στην συνοικία Neukölln του Βερολίνου, μια περιοχή με πολλούς κατοίκους τουρκικής και αραβικής καταγωγής, όπως αναφέρει η Der Tagesspiegel.


Αφαιρέσανε και καταστρέψανε γερμανικές σημαίες που κρέμονταν έξω από καταστήματα και αυτοκίνητα, διότι πιστεύουν ότι ο υπερήφανος πατριωτισμός φέρνει σε ανάμνηση τον άσχημο εθνικισμό του Τρίτου Ράιχ, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Μια ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται "Kommando Kevin-Prince Boateng" δημοσίευσε προκήρυξη για την ιστοσελίδα Indymedia καλώντας τους αριστερούς να "αρπάξουν" όλες τις σημαίες της Γερμανίας σε ολόκληρη τη χώρα. Το όνομα της ομάδας παραπέμπει στον γεννημένο στο Βερολίνο ποδοσφαιριστή που παίζει για την Γκάνα στο παγκόσμιο κύπελλο και χτύπησε τον αρχηγό της γερμανικής ομάδας Μίκαελ Μπάλακ βγάζοντάς τον έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο με ένα βίαιο φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου τον Μάιο.

(Ο Ζερόμ, αδελφός του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, αγνωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Γερμανίας! Τα αδέρφια Μπόατενγκ, είναι παιδιά Αφρικανού μετανάστη από την Γκάνα και διαφορετικών Γερμανίδων μητέρων. Ο Ζερόμ προτίμησε τη γερμανική υπηκοότητα και πλέον παίζει σαν αμυντικός στο Αμβούργο. Ο Κέβιν-Πρινς, πάντως, αγωνίστηκε για λίγα παιχνίδια στην Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας).


Μία αραβό-γερμανική οικογένεια προκάλεσε την οργή τους επειδή κρέμασαν μια γιγαντιαία σημαία της Γερμανίας έξω από το κτίριό τους στην οδό Sonnenallee, για να δείξουν την υποστήριξή τους στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο Ibrahim Bassal, ο οποίος έχει κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι από τότε που αυτός και ο ξάδελφός του, ύψωσαν την σημαία είχαν πολλές δυσάρεστες συναντήσεις με τους τοπικούς αριστεριστές.


"Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτοί οι άνθρωποι έρχονται και μας προσβάλουν», είπε ο Bassal. «Δεν μου επιτρέπεται να είμαι υπερήφανος για τη Γερμανία;"


«Μας βλέπουν σαν μετανάστες», είπε. "Δεν καταλαβαίνω ότι οι Γερμανοί οι οποίοι δεν είναι από την Γερμανία θα υπερασπιστούν τη Γερμανία."



Τόσο ο Bassal όσο και ο Mohammed είπαν στην Berliner Morgenpost ότι τους φαίνεται δύσκολο να πιστέψουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν μια γερμανική σημαία που κρέμεται μέσα στη Γερμανία, από… γηγενείς Γερμανούς!


Αν και όλη η οικογένεια του ιδιοκτήτη του καταστήματος είναι Γερμανοί πολίτες για πολλά χρόνια, οι αριστεροί πιστεύουν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να παραμείνουν ξένοι, πρόσθεσε.


Εν τω μεταξύ, πολλοί από τους κατοίκους Αραβικής ή τουρκικής καταγωγής που ζουν στην πολυπολιτισμική συνοικία υπερασπίζονται την τεράστια σημαία και συνεχίζουν να δείχνουν την υποστήριξή τους, λέει η εφημερίδα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή και ΕΔΩ

Η νέα πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν πιστεύει στον Θεό


H Julie Gillard, η νέα πρωθυπουργός της Αυστραλίας λέει ότι δεν πιστεύει στον Θεό, αλλά όμως νιώθει «μεγάλο σεβασμό για την θρησκεία».




Η κα Gillard, η οποία αντικατέστησε τον Κέβιν Ραντ (Kevin Rudd) στην ηγεσία της χώρας σε μια δραματική πολιτική ανατροπή την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι είχε ανατραφεί σε οικογένεια Βαπτιστών, αλλά «έχει λάβει τις αποφάσεις της ως ενήλικη για τις δικές της απόψεις».


«Δεν πρόκειται να προσποιηθώ για μια πίστη που δεν αισθάνομαι», είπε. Οι απόψεις της Gillard σχετικά με τη θρησκεία βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνες του Ραντ, ο οποίος ήταν τακτικός στην εκκλησία της Καμπέρα, και του ανταγωνιστή της, Tony Abbott, ο οποίος κάποτε εκπαιδεύτηκε ως ιερέας και είναι γνωστός ως ένας ευσεβής καθολικός.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έτοιμη για την ιστορική της ομιλία στον ΟΗΕ όπου θα κάνει έκκληση για «παγκόσμια ενότητα»


Η Βασίλισσα αναμένεται να απευθύνει έκκληση για «παγκόσμια ενότητα» και «παγκόσμια ειρήνη» όταν θα βρεθεί ενώπιον των 192 μελών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μισό αιώνα, κατά τη λήξη της καλοκαιρινής περιοδείας της, στον Καναδά.


Σύμφωνα με ανώτερες βασιλικές πηγές, η βασίλισσα, που φτάνει στον Καναδά αύριο, είναι αισιόδοξη ότι την παρέμβαση της, που θα λάβει χώρα στις 6 Ιουλίου, θα την θυμούνται ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της βασιλείας της.


Η Βασίλισσα, η οποία θα συνοδεύεται από τον Δούκα του Εδιμβούργου για τις επισκέψεις της στο Καναδά και τη Νέα Υόρκη, είχε απευθυνθεί για τελευταία φορά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πέντε χρόνια μετά την ενθρόνισή της, μετά το θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ’.


Η Βασίλισσα ήταν τότε 31 ετών, όταν έκανε την ομιλία της, στις 21 Οκτωβρίου 1957.


Με την ευκαιρία αυτή, είπε: "Αυτή η Συνέλευση (του ΟΗΕ) γεννήθηκε από τις προσπάθειες αμέτρητων ανδρών και γυναικών από διαφορετικά έθνη που, κατά τη διάρκεια των αιώνων, είχαν ως στόχο τη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των εθνών, την ισότητα της δικαιοσύνης για όλους έναντι του νόμου και το δικαίωμα των λαών του κόσμου να ζήσουν τη ζωή τους με ελευθερία και με ασφάλεια.


"Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών διατυπώθηκε με σκοπό να δοθεί έκφραση σε αυτούς τους μεγάλους σκοπούς και έτσι αποτελεί ένα μνημείο για τους άνδρες και τις γυναίκες των οποίων οι κόποι και οι θυσίες έκαμαν αυτές τις ιδέες κεφάλαια πίστης για τους λαούς του σήμερα ..."


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε οριστεί από το χάρτη το 1945, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η διαβουλευτική αρχή για την χάραξη πολιτικής και το αντιπροσωπευτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών.


Η ομιλία της Βασίλισσας θα γίνει μετά από μία περιοδεία εννέα ημερών στον Καναδά. Θα βρεθεί στα Ηνωμένα Έθνη με την ιδιότητά της ως επικεφαλής ενός κράτους με 16 μέλη – κράτη του ΟΗΕ.


Ο Ban Ki-moon, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, και ο Ali Treki, Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χαιρέτισαν την επίσκεψη της Βασίλισσας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα κ. Jean-Victor Nkolo ανέφερε ότι "ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης είναι πολύ χαρούμενος για αυτή την επίσκεψη».

"Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ελπίζει η βασίλισσα θα ρίξει το βάρος της και την υποστήριξή της στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (MDGs - Millennium Development Goals), καθώς και σε άλλα σημαντικά θέματα της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Κρούγκμαν: Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας τρίτης Μεγάλης Ύφεσης.



Η τρίτη παγκόσμια ύφεση είναι εδώ

Το κόστος της για την παγκόσμια οικονομία και για τα εκατομμύρια των ανέργων θα είναι τεράστιο

Του Πωλ Κρούγκμαν


Η οικονομική ύφεση (recession) είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ η μακροχρόνια ύφεση (depression)- το λεγόμενο και «κραχ»- πολύ σπάνιο. Εξ όσων γνωρίζω, υπήρξαν μόνο δύο εποχές στην οικονομική ιστορία που περιγράφηκαν ευρέως ως Μεγάλες Υφέσεις: τα έτη αποπληθωρισμού και αστάθειας που ακολούθησαν τον χρηματιστηριακό πανικό του 1873, και η μαζική ανεργία που ακολούθησε τη χρηματοοικονομική κρίση της περιόδου 1929-1931.


Ούτε η Μακρά Ύφεση του 19ου αιώνα, ούτε η Μεγάλη Ύφεση του 20ού ήταν εποχές συνεχούς οικονομικής συρρίκνωσης- αντιθέτως, αμφότερες περιελάμβαναν περιόδους ανάπτυξης της οικονομίας. Και εκείνα όμως τα «επεισόδια βελτίωσης» δεν ήταν αρκετά για να εξισορροπήσουν την καταστροφή από την αρχική «βουτιά». Γρήγορα τα ακολούθησαν οικονομικές υποτροπές. Φοβάμαι ότι σήμερα βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας τρίτης Μεγάλης Ύφεσης. Μάλλον θα θυμίζει περισσότερο τη Μακρά Ύφεση, παρά την πολύ χειρότερη Μεγάλη Ύφεση. Αλλά το κόστος της- για την παγκόσμια οικονομία, και πρωτίστως για τα εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από την έλλειψη εργασίας- θα είναι τεράστιο. Και η τρίτη Ύφεση θα είναι, πρωτίστως, αποτέλεσμα της αποτυχίας στην οικονομική πολιτική. Σε όλο τον κόσμο- με τελευταίο παράδειγμα την απογοητευτική σύνοδο του G20- οι κυβερνήσεις επιδεικνύουν την εμμονή τους στον έλεγχο του πληθωρισμού, ενώ η πραγματική απειλή προέρχεται από τον αποπληθωρισμό: κηρύσσουν την ανάγκη να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι, ενώ το πραγματικό πρόβλημα είναι οι ανεπαρκείς δημόσιες δαπάνες.


Το 2008 και το 2009, υπήρχε η αίσθηση ότι επιτέλους κάτι μάθαμε από την Ιστορία. Σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, που αύξαναν τα επιτόκια δανεισμού για να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις, οι σημερινές ηγεσίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ψαλίδισαν τα επιτόκια και στήριξαν εμπράκτως τις κεφαλαιαγορές. Ενώ παλιά οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, παρά την επιβράδυνση, οι σημερινές κυβερνήσεις άφησαν τα ελλείμματα να μεγαλώσουν. Μια σειρά από βελτιωμένες πολιτικές επέτρεψαν στον κόσμο να αποφύγει την ολοκληρωτική κατάρρευση: πολλοί υποστηρίζουν πως η ύφεση που προκλήθηκε από τη χρηματοπιστωτική κρίση τερματίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.


Ωστόσο οι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα συμφωνήσουν ότι η τρίτη Μεγάλη Ύφεση δεν τελείωσε πέρυσι, όπως και η Μεγάλη Ύφεση του 1920 δεν τερματίστηκε με τη βιομηχανική ανάπτυξη του 1933. Άλλωστε η ανεργία- και ιδίως η μακρόχρονη ανεργία- παραμένει σε επίπεδα που ως πρόσφατα θα θεωρούνταν καταστροφικά υψηλά, και δεν δείχνουν σημεία κάμψης. Ταυτόχρονα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη οδεύουν προς μια παγίδα αποπληθωρισμού, παρόμοια με εκείνη στην οποία έπεσε η Ιαπωνία.


Μπροστά σε μια τόσο ζοφερή εικόνα, θα περίμενε κανείς τους πολιτικούς ηγέτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν πράξει αρκετά για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη. Οχι όμως: τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια εκπληκτική αναβίωση της οικονομικής «ορθοδοξίας» του σκληρού μονεταρισμού και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Ιδίως στην Ευρώπη- οι αξιωματούχοι της οποίας μοιάζουν να δανείζονται αποσπάσματα από τις ομιλίες του Χέρμπερτ Χούβερ-, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζουν ότι η αύξηση της φορολογίας και η περικοπή δαπανών θα ευνοήσουν την οικονομία, βελτιώνοντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.


Και η Αμερική όμως δεν τα πηγαίνει καλύτερα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δείχνει να αντιλαμβάνεται τους αποπληθωριστικούς κινδύνους, αλλά δεν κάνει τίποτε για να τους αντιμετωπίσει. Και η κυβέρνηση Ομπάμα κατανοεί τους κινδύνους από τη δημοσιονομική αυστηρότητα, αλλά για πολιτικούς λόγους- επειδή οι Ρεπουμπλικανοί και οι συντηρητικοί Δημοκράτες του Κογκρέσου αρνούνται να εγκρίνουν πρόσθετες ενισχύσεις προς τις πολιτειακές κυβερνήσεις- επιβάλλει ούτως ή άλλως μέτρα λιτότητας.


Γιατί αυτή η λάθος στροφή; Οι σκληροπυρηνικοί επικαλούνται συχνά τα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα και άλλα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας για να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους. Και είναι αλήθεια ότι οι επενδυτές της αγοράς ομολόγων έχουν αλλάξει γνώμη για τις χώρες με μη αναστρέψιμα ελλείμματα. Δεν υπάρχει όμως καμία ένδειξη ότι οι επενδυτές θα μεταπεισθούν από μια βραχυπρόθεσμη πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας, που εφαρμόζεται σε οικονομίες υπό συνθήκες μακράς ύφεσης.

Το αντίθετο, η Ελλάδα συμφώνησε να εφαρμόσει σκληρή λιτότητα, αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι το spread στα επιτόκια των ομολόγων της και τα ασφάλιστρα κινδύνου αυξήθηκαν κι άλλο. Και η Ιρλανδία επέβαλε άγριες περικοπές δημοσίων δαπανών, αλλά αντιμετωπίζεται σήμερα από τις αγορές ως χώρα με υψηλότερο ρίσκο από την Ισπανία, που δείχνει πιο απρόθυμη να καταπιεί το φάρμακο λιτότητας των σκληροπυρηνικών μονεταριστών. Οι χρηματοοικονομικές αγορές μοιάζουν να κατανοούν αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί ηγέτες: ότι ενώ η μακροπρόθεσμη δημοσιονομική συνέπεια είναι σημαντική, το να περικόπτεις τις δαπάνες εν μέσω ύφεσης ισοδυναμεί με αυτοτραυματισμό, αφού βαθαίνει κι άλλο την ύφεση και ανοίγει τον δρόμο για τον αποπληθωρισμό.


Δεν πιστεύω λοιπόν ότι όλη αυτή η στροφή προς τη λιτότητα γίνεται λόγω της Ελλάδας, ούτε πως έχει πραγματικά να κάνει με τη σχέση ελλειμμάτων και απασχόλησης. Μάλλον πρόκειται για τη νίκη μιας οικονομικής ορθοδοξίας που ουδεμία σχέση έχει με τη λογική ανάλυση και της οποίας το βασικό αξίωμα είναι ότι το να επιβάλεις βάσανα στους άλλους ανθρώπους είναι ο καλύτερος τρόπος να δείχνεις τις ηγετικές σου ικανότητες στις δύσκολες στιγμές. Ποιος θα πληρώσει το τίμημα του θριάμβου αυτής της ορθοδοξίας; Δεκάδες εκατομμύρια άνεργοι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν άνεργοι για χρόνια, ενώ ορισμένοι ποτέ δεν θα απασχοληθούν ξανά.

Πηγή / Το ΒΗΜΑ

Η αρχή της Σαρία στις ΗΠΑ; Χριστιανοί συλλαμβάνονται γιατί βρέθηκαν σε μουσουλμανική εορτή


Τρεις χριστιανοί συνελήφθησαν στο Αραβικό Διεθνές Φεστιβάλ στο Dearborn του Michigan των ΗΠΑ, καθώς μιλούσαν για την πίστη τους με τους μουσουλμάνους.


"Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα το δούμε αυτό στην Αμερική», λέει ο Steven Atkins, κάτοικος του Τορόντο, στον Καναδά, ο οποίος επισκεπτόταν το φεστιβάλ και παρατήρησε το περιστατικό.


Οι τρεις συλληφθέντες είναι ο Δρ Nabeel Qureshi, ο David Woods και ο Paul Rezkalla.


"Όταν ο Δρ Quereshi συνελήφθη άκουσα τον κόσμο να χειροκροτεί και μερικοί φώναζαν «Allahu Akbar», είπε ο Atkins.



Κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελευθερία θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα για την τρομερή τάση που υπάρχει να "φιμωθούν" οι χριστιανοί από τους δρόμους του Λονδίνου μέχρι τους δρόμους του Dearborn του Michigan. Και στις δύο πόλεις, οι χριστιανοί συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν επειδή κήρυτταν το Ευαγγέλιο σε δημόσιους δρόμους ... σε μέρη που οι μουσουλμάνοι θεωρούν πλέον, ‘ισλαμικά εδάφη’.


Όταν τέσσερις νεαροί χριστιανοί πρόσφατα συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στο Dearborn του Michigan επειδή έδιναν μαρτυρία για την πίστη τους σε μια ισλαμική εορτή, αυτό χαιρετίστηκε ως μια ‘νίκη’ σε ορισμένους μουσουλμανικούς κύκλους, ότι ο ισλαμικός νόμος της Σαρία έχει έρθει πλέον, στην Αμερική.


Δεν μας νοιάζει τι λέει το Σύνταγμα ... αυτή είναι η αρχή του θανάτου του, με την ισλαμική ιδεολογία που έρχεται δυναμικά και θέλει να φιμώσει τους Χριστιανούς από το να μιλάνε για την πίστη τους.


Στις αραβικές χώρες, όπου οι χριστιανοί αποτελούν μια αξιοσημείωτη μειονότητα, δεν τους επιτρέπεται να μιλούν για την πίστη τους έξω από τα τείχη της εκκλησίας τους. Τώρα μήπως αυτό δεν συμβαίνει μέσα στην Αμερική;


Η φίμωση, η ταπείνωση και ο υποβιβασμός των Χριστιανών, αλλά και των Εβραίων, σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας είναι τόσο παλιά όσο το ίδιο το Ισλάμ. Αυτό το ισλαμικό δόγμα είναι γνωστό ως "dhimmis". Το δόγμα αυτό εισήλθε και υλοποιήθηκε από τον "Ομάρ", το δεύτερο διάδοχο του προφήτη τους Μωάμεθ. Θέσπισε αυτό το δόγμα, όταν εισέβαλε σε χριστιανικά εδάφη σε μια προσπάθεια να υποτάξει τους χριστιανούς κατοίκους οι οποίοι είχαν αιχμαλωτισθεί με το ξίφος.


Αυτό είναι το τρίτο κύμα της Τζιχάντ. Το πρώτο κύμα ήταν στα μέσα του 600 μ.Χ. Το δεύτερο κύμα ήταν από τους Τούρκους το 1700. Σε αυτό το τρίτο κύμα, οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι μπορούν να προχωρήσουν πιο πέρα, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των δυτικών για την ιδεολογίας τους σε συνδυασμό με τα αισθήματα ‘συμπάθειας’ των δυτικών, καθώς και μια τάση για ‘δικαιοσύνη’.


Για να κερδίσουν ακόμα πιο πολύ έδαφος, ο ‘Συνήγορος των Ισλαμικών Εθνών’ (Counsel of Islamic Nations) πιέζει σκληρά τα Ηνωμένα Έθνη για την εφαρμογή ενός διεθνούς νόμου που θα θέσει εκτός νόμου το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο. Αν και αυτό δεν φαίνεται τόσο ανατριχιαστικό, το περιστατικό στο Dearborn θεωρείται σήμερα να είναι ένας καλός οιωνός για την ισλαμική νίκη.


Αν οι άνθρωποι που αγαπάνε την ελευθερία δεν ξυπνήσουν τώρα, τα παιδιά τους θα ξυπνήσουν και θα ανακαλύψουν ότι θα ζουν κάτω από το νόμο της σαρία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Όταν ήταν "ρομαντικό" να ανατινάζεις ξενοδοχεία..



Ένα σχόλιο που λίγοι παρατήρησαν στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα New York Times η Ισραηλινή ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι έχει κάνει τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι αυτό αποδεικνύει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βλέπουν «διαφορετικά» όταν πρόκειται για το θέμα της «τρομοκρατίας».


Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η Λίβνι, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Καντίμα του Ισραήλ, υπερηφανευόταν ότι οι γονείς της, που ήταν και οι δύο μέλη της σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Irgun τη δεκαετία του 1940, ήταν το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε στο νεοϊδρυθέν κράτος του Ισραήλ.


«Και οι δύο από αυτούς ήταν στην Irgun," δήλωσε η Λίβνι. «Ήταν αγωνιστές της ελευθερίας, και συναντήθηκαν ενώ επιβιβάζονταν σε ένα βρετανικό τρένο. Όταν η Βρετανική Αρχή ήταν εδώ, λήστεψαν ένα τρένο για να πάρουν τα χρήματα προκειμένου να αγοράσουν όπλα. "


Στο σημείο αυτό η δημοσιογράφος των New York Times, Deborah Solomon σχολίασε: «Ήταν μια πιο ρομαντική εποχή».


"Έχω γνωρίσει την δημοσιογράφο Deborah Solomon, - είναι μία έξυπνη κυρία," γράφει ο Philip Weiss, ο οποίος επισήμανε το σχόλιο αυτό στο blog του (http://mondoweiss.net/). "Αναρωτιέμαι αν ήταν ποτισμένη, όπως ήμουν κι εγώ, στον Σιωνισμό, και σε ποιο βαθμό. Αυτό σε οδηγεί να γίνεις μονόπλευρος".


Ο (Εβραίος) Weiss επισημαίνει ότι η Irgun, η οποία αγωνιζόταν για τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους, ήταν υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό του ξενοδοχείου King David Hotel στην Ιερουσαλήμ το 1946. Εκείνη η επίθεση κόστισε τον θάνατο 91 ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών και Βρετανών υπηκόων, και πιστεύεται ότι η ημέρα εκείνη θα παραμείνει ως η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του.


Τα μέλη της Irgun απορροφήθηκαν από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεων μετά την ίδρυση του Ισραήλ.

(Σε αυτές μάλιστα, υπηρέτησε ως υπολοχαγός η ίδια η κυρία Λίβνι καθώς και στην επίλεκτη μονάδα της Μοσάντ, που είχε αναλάβει την ευθύνη για την Επιχείρηση Οργή του Θεού τη δεκαετία του 1980 (μια μυστική ισραηλινή επιχείρηση δολοφονιών ατόμων φερόμενων ως εμπλεκομένων έμμεσα ή άμεσα στις δολοφονίες των Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972). Βλέπε άρθρο για την Λίβνι).


Ο πολιτικός βραχίονας της οργάνωσης είναι ο πρόδρομος του σημερινού κόμματος της Λικούντ, ο ηγέτης του οποίου, Βενιαμίν Νετανιάχου, είναι πρωθυπουργός του Ισραήλ.


Ο Matt Duss στο ThinkProgress προχωρεί πολύ περισσότερο από ό, τι ο Weiss στην κριτική του για το πώς παρουσιάζεται από τους Times η Irgun.


"Το εκπληκτικό εδώ δεν είναι μόνο ότι η Σόλομον παραβλέπει να αμφισβητήσει τον χαρακτηρισμό της Livni για τους γονείς της που ήταν ενταγμένοι σε τρομοκρατική απελευθερωτική οργάνωση, και για τους οποίους λέει ότι «αγωνίζονταν για την ελευθερία», αλλά από μόνη της, η Σόλομον, προθυμοποιείται να ωραιοποιήσει ακόμα πιο πολύ την εικόνα της οργάνωσης", λέει ο Duss.


O Duss επισημαίνει ότι, την εποχή των επιθέσεων της Irgun, η ίδια η εφημερίδα Times χαρακτήριζε τις δραστηριότητες της οργάνωσης ως "τρομοκρατικές".


"Μπορείτε να φανταστείτε οποιονδήποτε mainstream Αμερικανό δημοσιογράφο να μιλάει για την τρομοκρατική Χαμάς με τέτοιον τρόπο; Αμφιβάλλω", γράφει ο Duss.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Ήταν ο Αινστάιν ένας αθεϊστής;




"Βλέποντας τέτοια αρμονία στο σύμπαν που εγώ, με το περιορισμένο ανθρώπινο μυαλό μου, είμαι σε θέση να αναγνωρίσω, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που λένε ότι δεν υπάρχει Θεός. Αλλά αυτό που πραγματικά με κάνει να θυμώνω είναι που αναφέρουν και εμένα ότι υποστηρίζω τέτοιες απόψεις". Albert Einstein


Πηγή


Το πρόσωπο του ‘Μεγάλου Αδελφού’ στην Αυστραλία



Η Πολιτειακή Κυβέρνηση της πολιτείας New South Wales (NSW) της Αυστραλίας, έχει καταρτίσει αθόρυβα ένα μαθηματικό χάρτη του προσώπου σχεδόν σε κάθε ενήλικα και ανταλλάσει πληροφορίες που επιτρέπουν σε διωκτικές και αστυνομικές αρχές την παρακολούθηση των ατόμων με κάμερες CCTV.
Εμπειρογνώμονες είπαν χθες ότι λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, είχαν καταγραφεί στη βάση δεδομένων της RTA όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες των οδηγών από τις άδειες οδηγήσεως στην οποία η κυβέρνηση επέτρεψε και στην ομοσπονδιακή και στην πολιτειακή αστυνομία να έχουν πρόσβαση.
Το ομοσπονδιακό σώμα CrimTrac ζήτησε από την πολιτεία New South Wales (NSW) τη βάση δεδομένων της, έτσι ώστε να μπορούν να αντλούνται στοιχεία σε εθνικό επίπεδο από την αστυνομία χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου που περιέχονται σε αυτή.
Ο Δρ Carolyn Semmler από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας δήλωσε ότι η αστυνομία ήθελε να χρησιμοποιήσει τελικά την αναγνώριση του προσώπου μέσα από ‘έξυπνες κάμερες’ CCTV όπου θα έδιναν την δυνατότητα της καταγραφής ανθρώπων οπουδήποτε υπήρχε μια φωτογραφική μηχανή.
Ορισμένα αεροδρόμια, όπως της Σιγκαπούρης, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να την χρησιμοποιήσουν στις συνοριακές διαβάσεις.
«Η αστυνομία ελπίζει ότι σε κάποιο σημείο ένα άτομο μπορεί να καταγραφεί", είπε ο Δρ Semmler.
Ο καθηγητής Sowmya Arcot από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι ένα «matrix αριθμών» με βάση τα χαρακτηριστικά και την απόσταση μεταξύ των βασικών σημείων του προσώπου καθορίστηκε με τη χρήση ενός αλγορίθμου που εφαρμόζεται σε μια φωτογραφία προσώπου.
Στη συνέχεια θα μπορούσε να γίνει συνδυασμός με άλλα πρόσωπα που είναι αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Mike Gallacher, είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούσαν ότι το πρόσωπό τους είχε χαρτογραφηθεί, όταν είχαν υποβάλει αίτηση για άδεια οδήγησης ή ανανέωσαν τις άδειές τους, επιτρέποντας έτσι στους εαυτούς τους δυνητικά να παρακολουθούνται.
«Πριν από 20 χρόνια είχαμε μια συζήτηση σχετικά με την κάρτα της Αυστραλίας και ο λαός αυτής της χώρας έκανε γνωστή την θέση του για το αν η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει τις κινήσεις των ανθρώπων», είπε.
«Η πίεση για αυτό στο μέλλον έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις από κάποια παλιά κάρτα Αυστραλίας.
"Έχω μια ανησυχία για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου."
Η RTA ξεκίνησε την κατάρτιση της βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπου τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο υπουργός Συγκοινωνιών David Borger είπε ότι θα πρέπει το θέμα αυτό να μοιραστεί και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.
"Ενώ το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι στα αρχικά της στάδια, η RTA θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες όπου αυτό είναι δυνατόν», είπε.
"Η RTA παρέχει ήδη πληροφορίες στην αστυνομία, και θα συνεργαστεί με άλλες κρατικές ή ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου."
Είπε ότι η τεχνολογία αυτή προλαμβάνει περιστατικά απάτης και εμποδίζει τους ανθρώπους από την απόκτηση πολλαπλών αδειών.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αστρολογία - Αποκρυφισμός και σύγχρονη ειδωλολατρία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αποκρυφισμός και σύγχρονη ειδωλολατρία


Μία συνέντευξη του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Δούκα


Πριν από λίγο καιρό βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αρσενίου, στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πατέρα Αρσένιο, ειδικό σε θέματα αιρέσεων, σχετικά με την αστρολογία. Μια εποικοδομητική συζήτηση που μας αφορά όλους.


- Πάτερ Αρσένιε, τα τελευταία χρόνια η αστρολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Ποια είναι η γνώμη σας;


- Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπει στη ζωή μας και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο.

Πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα και η ευθύνη των μέσων ενημερώσεως σ' αυτό είναι μεγάλη. Κυριολεκτικά το κοινό κατακλύζεται από μηνύματα που διαφημίζουν την αστρολογία.


- Είπατε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπει η αστρολογία στη ζωή μας και ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Τί εννοείτε;


- Να σας πω. Η αστρολογία δεν είναι ουδέτερη θρησκευτικά. Εντάσσεται πλήρως στον ευρύτερο αποκρυφιστικό χώρο. Πιστεύει στο λεγόμενο κάρμα και στη μετενσάρκωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις σχετικές διαφημίσεις διαβάζουμε: «μέντιουμ, αστρολόγος, ψυχοερευνήτρια, χαρτιά ταρώ». Οπότε πάνε όλα μαζί. «Πακέτο» κατά τη σύγχρονη έκφραση. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι η αντίχριστη κίνηση της «Νέας Εποχής του Υδροχόου» θεμελιώνεται στην αστρολογία.

Αυτό λοιπόν το σκοτεινό κύκλωμα προβάλλει την αστρολογία, επιδιώκοντας να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν σ' αυτήν. Θα πρέπει από την αρχή να τονίσουμε ότι είναι ασυμβίβαστη η πίστη στην αστρολογία με την Ορθόδοξη πίστη. Δηλαδή, δεν μπορεί ένας χριστιανός να πιστεύει συγχρόνως και στην αστρολογία. Αυτό λέγει η Αγία Γραφή. Μάλιστα οι εμμένοντες στην ενασχόληση με την αστρολογία, όπως και με τη μαγεία και μαντεία, υποβάλλονται σε σοβαρά επιτίμια, όπως προβλέπουν οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας μας. Αποκόπτουν τον εαυτό τους από την Εκκλησία.


- Θα θέλαμε, πάτερ Αρσένιε, να μας πείτε τί ακριβώς πιστεύει η αστρολογία.


- Η αστρολογία πιστεύει ότι η θέση των άστρων την ώρα που γεννιέται κάποιος, βάζει μια ανεξίτηλη σφραγίδα στην προσωπικότητά του. Προδιαγράφει η θέση των άστρων το μέλλον του. Δεν μας λέγει όμως πώς γίνεται αυτό. Τί είδους επίδραση είναι αυτή που ασκούν, υποτίθεται, τα άστρα. Είδατε, λέμε «πιστεύει». Πρόκειται πράγματι για μια πίστη. Πίστη του αποκρυφισμού και της αρχαίας ειδωλολατρίας που αρνούνται τον Θεό και θεοποιούν τη φύση. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός που ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, ούτε πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος. Όλα πιστεύουν ότι τα κατευθύνει μια τυφλή και απρόσωπη αναγκαιότητα.


- Κάτι σαν το κισμέτ των μουσουλμάνων...


- Ακριβώς. Και πρόκειται βέβαια για μια δεισιδαιμονία. Εκτός αυτού, η αστρολογία ήδη από τα χρόνια της Αναγεννήσεως στη Δύση (16ος αι.) έχει πάρει, θα έλεγε κανείς, διαζύγιο από την επιστήμη της αστρονομίας. Η αστρολογία έχει μείνει κολλημένη στο γεωκεντρικό σύστημα, το οποίο βέβαια κανείς επιστήμων δεν δέχεται, ενώ η επιστήμη της αστρονομίας έχει υιοθετήσει το ηλιοκεντρικό σύστημα. Δεν υπάρχει κανείς επιστήμων αστρονόμος που να παραδέχεται την αστρολογία, αντίθετα μάλιστα υπάρχουν αποφάσεις διεθνών αστρονομικών συνεδρίων που καταδικάζουν την αστρολογία ως δεισιδαιμονία και τσαρλατανισμό.


- Παρ' όλα αυτά οι αστρολόγοι πολλές φορές παρουσιάζονται με τίτλους σπουδών.


- Είναι καθαρή απάτη. Σε κανένα αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του κόσμου δεν διδάσκεται η αστρολογία και δεν δίδεται δίπλωμα αστρολόγου. Συμβαίνει όμως το εξής: Αστρολόγοι ιδρύουν συλλόγους με βαρύγδουπες ονομασίες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως η ονομασία Ινστιτούτο, Ακαδημία, Faculty (Ανωτάτη Σχολή). Γίνονται οι ίδιοι Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς κ.λπ. και απονέμουν ο ένας στον άλλο τίτλους και διπλώματα.


- Θα ρωτούσε όμως κανείς πώς γίνεται και οι προβλέψεις των αστρολόγων «βγαίνουν».


- Το ερώτημά σας είναι καίριο και θα σας απαντήσω. Δεν είναι αλήθεια όμως ότι οι προβλέψεις των αστρολόγων «βγαίνουν». Εκτός από τις περιπτώσεις απάτης, έχουμε την περίπτωση της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας». Δηλαδή σου λέγει ο αστρολόγος ότι θα αρρωστήσεις, και εσύ αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι σαν άρρωστος. Εσύ ρυθμίζεις έτσι τη στάση σου, οπότε η «προφητεία» αυτοεκπληρώνεται. Αλλά και στην περίπτωση που δεν εκπληρωθεί, σου λέγει ο αστρολόγος ότι δεν «βγήκε» η πρόβλεψη, επειδή εσύ ήσουν τοποθετημένος αρνητικά. Δηλαδή μονά-ζυγά δικά τους κατά το κοινώς λεγόμενον.


- Κάτι δηλαδή σαν τους χρησμούς της Πυθίας;


- Ακριβώς. Η αστρολογική γλώσσα (η γλώσσα των ωροσκοπίων) είναι γεμάτη από ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε ο αστρολόγος να «βγαίνει λάδι» σε όλες τις περιπτώσεις. Εάν προσέξετε θα δείτε ότι οι λέξεις «ίσως», «μπορεί», «έχετε την τάση» είναι πολύ συνηθισμένες στα ωροσκόπια. Επίσης αναφέρονται γενικές αλήθειες που ο καθένας θα δεχόταν. Ακόμη ο αστρολόγος στο ωροσκόπιο επιδιώκει να κολακεύει και να καλοπιάνει αυτόν στον οποίον απευθύνεται.

Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι όλη η αστρολογία θεμελιώνεται σε ένα λογικό και επιστημονικό σφάλμα. Έχουμε αυτό που λέμε στην Λογική «λήψη του ζητουμένου». Δηλαδή: ο αστρολόγος βλέποντας μερικά άστρα στον ουρανό που δεν έχουν καμμία βαθύτερη σχέση μεταξύ τους (δηλαδή το ένα μπορεί να είναι σχετικά κοντά μας και το άλλο απείρως μακριά), τα συνδέει και τους δίνει με τη φαντασία του σχήματα και ονόματα. Παραδείγματος χάριν, αυτό, σου λέγει, είναι το ζώδιο του λέοντος. Όποιος γεννήθηκε την ώρα που ο Ήλιος διέρχονταν από αυτό το ζώδιο, είναι λέων και έχει τα χαρακτηριστικά του λέοντος. Δηλαδή προβάλλει ο αστρολόγος κάτι με τη φαντασία του στα άστρα, τους δίνει δηλαδή ιδιότητες και κατόπιν λέγει ότι αυτές οι ιδιότητες αποτελούν χαρακτηριστικά όσων ανήκουν σ' αυτό το ζώδιο. Βλέπετε ότι πρόκειται για καθαρό λογικό σφάλμα και «λήψη του ζητουμένου».

Όμως, με τη φαντασία του μπορεί κανείς να δώσει άλλες ονομασίες στις ίδιες ομάδες των άστρων. Π.χ. σήμερα που δεν χρησιμοποιούμε τόξα και βέλη, αποκλείεται να ονομάζαμε τον αστερισμό του τοξότη έτσι. Θα τον ονομάζαμε διαφορετικά.

Πρόκειται στο βάθος για ένα είδος μαγικής πρωτόγονης σκέψης. Στην αστρολογία υπάρχει και κάτι άλλο που βοηθά τους αστρολόγους να πείθουν τα θύματά τους. Είναι η λεγομένη τεχνική των πολλών παραγόντων. Δηλαδή, ψυχολογώντας σε και βλέποντας ότι έχεις κάποια χαρακτηριστικά που αυτός τα αποδίδει σε όσους π.χ. ανήκουν στο ζώδιο του Κριού, σου λέγει: Πρέπει να είσαι Κριός. Εάν πεις όχι, σου λέγει: Πού την έχεις την σελήνη; (πού δηλαδή βρισκόταν στο ζωδιακό κύκλο η σελήνη όταν γεννήθηκες). Εάν από αυτά που θα πεις φανεί ότι ήταν στον Κριό, σου λέγει: Είδες που το βρήκα; Εάν πεις, «δεν ξέρω» σου λέγει: «πρέπει να είσαι Κριός». Εάν πάλι δεν το πετύχει, συνεχίζει και πάει λέγοντας.

Εξ άλλου ελάχιστοι γνωρίζουν τον ακριβέστατο τόπο και χρόνο γεννήσεώς των, ώστε να εκπληρώνουν τις απαιτήσεις που θέτουν οι αστρολόγοι για ένα «επιστημονικό» ωροσκόπιο. «Επιστημονικό» βέβαια κατά τη δική τους αντίληψη.


- Τελικά μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, για να έχει νόημα όλη αύτη η συζήτηση;


- Η πίστη της Εκκλησίας μας είναι σαφής: Το μέλλον γνωρίζει μόνον ο Θεός ως παντογνώστης, χωρίς αυτό να καταργεί την ανθρώπινη ελευθερία.

Το μέλλον δεν το γνωρίζει ούτε ο διάβολος, ούτε οι δαίμονες, ούτε βέβαια οι αστρολόγοι.

Προχωρημένοι όμως στον αποκρυφισμό αστρολόγοι μπορεί να πληροφορούνται από τους δαίμονες με τους οποίους συνεργάζονται -και υπάρχουν και ώρες και λέξεις με τις οποίες καλούν κάθε συγκεκριμένο δαίμονα- γεγονότα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Οι προχωρημένοι αστρολόγοι είναι στην πραγματικότητα οι μάγοι και οι σατανιστές. Στη συνηθισμένη της μορφή βέβαια η αστρολογία δρα ως ένα ελαφρύ «ψυχοναρκωτικό», το οποίο εισάγει αυτόν που θα παρασυρθεί, στον ευρύτερο αποκρυφιστικό χώρο, για να περάσει στη συνέχεια ίσως σε πιο σκληρά «ψυχοναρκωτικά», όπως είναι η μαγεία.


- Τί εννοείτε με τον όρο «ψυχοναρκωτικά»;


- Είναι διεθνής όρος και χρησιμοποιείται ακριβώς επειδή οι οπαδοί -όπως και στα γνωστά ναρκωτικά- οδηγούνται σταδιακά σε ολοκληρωτική εξάρτηση. Ο πιστός οπαδός της αστρολογίας δεν μπορεί να κάνει βήμα στη ζωή του, αν δεν συμβουλευθεί προηγουμένως τον αστρολόγο του. Τα αποτελέσματα συνεπώς της ενασχολήσεως με την αστρολογία είναι σοβαρά και επικίνδυνα. Γι' αυτό θα πρέπει κανείς πολύ καλά να το σκεφθεί πριν αρχίσει «από περιέργεια» να ασχολείται. Δεν παίζουμε με τη φωτιά.


- Υπάρχει όμως και ο παράγων της απάτης. Έτσι δεν είναι;


- Και βέβαια υπάρχει. Να σας δώσω χαρακτηριστική απόδειξη. Υπάρχουν εκπομπές αστρολόγων στην τηλεόραση, όπου, ενώ μεταδίδεται η (υποτίθεται ζωντανή) εκπομπή, περνά και το «τρέιλερ» που γράφει: «Παρακολουθείτε την μαγνητοσκοπημένη εκπομπή (τάδε) με υποθετικά και παραδειγματικά τηλέφωνα»! Το ίδιο γίνεται και σε εκπομπές με χαρτορίχτρες. Οι επιτήδειοι κερδίζουν έτσι μέσω της πανάκριβης χρεώσεως των τηλεφωνημάτων.


- Ποια είναι νομίζετε τα αίτια που σπρώχνουν ανθρώπους στην αστρολογία;


- Με προλάβατε. Όταν η ανάγκη και η επιθυμία που αισθάνεται ο άνθρωπος να δώσει νόημα στη ζωή του, να δώσει απαντήσεις στα λεγόμενα υπαρξιακά ερωτήματα (από πού έρχομαι, πού πηγαίνω, ποιο είναι το νόημα της ζωής) δεν μπει στο σωστό δρόμο και δεν βρει τις σωστές απαντήσεις, αλλά μπλεχτεί στα επικίνδυνα μονοπάτια του αποκρυφισμού, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτός ο άνθρωπος θα ενδιαφερθεί και για την αστρολογία. Πολλοί άνθρωποι επίσης θέλουν τις εύκολες λύσεις, ή για άλλους η ελευθερία είναι βάρος. Προτιμούν άλλοι (και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα άστρα) να αποφασίζουν γι' αυτούς.


- Τί θα είχατε να προτείνετε για την αντιμετώπιση του φαινομένου ή του προβλήματος αυτού, πάτερ Αρσένιε;


- Μόνον όταν κανείς βρίσκεται συνειδητά και ουσιαστικά στον χώρο της Εκκλησίας, είναι προφυλαγμένος από όλα αυτά τα απο­κρυφιστικά και επικίνδυνα.

Αλλά και η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι σκάνδαλο μέσα και από τα κρατικά ακόμη τηλεοπτικά κανάλια να διαφημίζεται απροκάλυπτα ο αποκρυφισμός.


- Μια άλλη ερώτηση τώρα. Τί είναι αυτό που λένε για μετατόπιση των ζωδίων;


- Αυτό, όπως και το λεγόμενο 13ο ζώδιο, έχουν τελευταία στριμώξει τους αστρολόγους. Διότι καταρρέει όλο το οικοδόμημά τους. Οπότε αυτοί που κατά τους αστρολόγους ανήκουν στο τάδε ζώδιο, στην πραγματικότητα δεν ανήκουν σ' αυτό, αλλά στο επόμενο. Δηλαδή, κατά το κοινώς λεγόμενον, μύλος. Άσχημα τα νέα για την αστρολογία. Παρ' όλα αυτά, αυτή συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της. Και αυτό γιατί εντάσσεται σ' ένα πλαίσιο ερμηνείας του κόσμου που απευθύνεται στους μπερδεμένους ανθρώπους που ζουν μακριά από τον Θεό.


- Λένε πολλοί ότι εγώ δεν πέφτω θύμα στους μάγους και στους αστρολόγους. Αυτοί που πέ­σανε και τους φάγανε τις περιουσίες, δικό τους πρόβλημα. Τί θα λέγατε γι' αυτό;


- Δεν είναι έτσι. Είναι ένα πρόβλημα με πολύ ευρύτερες διαστάσεις. Πέρα από το ότι η αδιαφορία για τον άλλον και τα προβλήματά του, δεν είναι συμπεριφορά χριστιανική, εγώ θα έλεγα σ' αυτούς που τα λένε αυτά: Ας υποθέσουμε ότι ο δάσκαλος των παιδιών σας είναι οπαδός της αστρολογίας. Τότε αυτός δεν θα λάβει τόσο υπ' όψιν του τα πορίσματα της παιδαγωγικής για την αγωγή που θα δώσει στα παιδιά σας, όσο το ωροσκόπιό τους, το οποίο θα αναλύσει. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο προσηλυτισμού των παιδιών στον χώρο της αστρολογίας και του αποκρυφισμού από τον μπερδεμένο αυτόν δάσκαλο. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που θα πέσετε σ' έναν γιατρό οπαδό της αστρολογίας. Δεν θα συμβουλευτεί τόσο τις αναλύσεις αίματος και τις ακτινογραφίες, όσο το ωροσκόπιό σας.

Το ίδιο και ο πολιτικός οπαδός της αστρολογίας. Θα λάβει θέση σε σπουδαία θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής μελετώντας το ωροσκόπιο και συμβουλευόμενος τους αστρολόγους συμβούλους του.

Βλέπετε λοιπόν ότι η αστρολογία δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα, που δεν έχουν συνέπειες μόνο στα «κορόιδα» που πέφτουν θύματά της, αλλά σε όλους μας.


- Τί θα είχατε να μας πείτε κλείνοντας αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση;


- Την επόμενη φορά που κάποιος θα μας απευθύνει την ερώτηση «τί ζώδιο είσαι;», ας του απαντήσουμε «Δεν είμαι ζώο, αλλά άνθρωπος» (ζώδιο σημαίνει στα αρχαία ελληνικά μικρό ζώο).

Και ας έχουμε υπ' όψιν μας και τούτο: Αν τον χρόνο που αφιερώνουν οι οπαδοί της αστρολογίας για να διαβάζουν κάθε μέρα στην εφημερίδα το «τί λένε τα άστρα για σας» (με αποτέλεσμα να γίνονται σιγά-σιγά από ελεύθεροι δούλοι), τον αφιέρωναν για να διαβάζουν μια σελίδα από την Αγία Γραφή ή άλλο ωφέλιμο για την ψυχή τους βιβλίο ή τον αφιέρωναν στην προσευχή, θα άλλαζε η ζωή τους και θα γίνονταν πραγματικά ελεύθεροι.


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»

ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2003

ΤΕΥΧΟΣ 30

Πηγή