Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο χριστιανισμός στην Λιβύη

Ο Καντάφι κάνοντας το κέφι του με τις Ιταλίδες – μοντέλα πέταξε την προπαγάνδα του και συνδύασε έτσι, το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Πολλοί μπορεί να είδαν μία ελαφρότητα στην είδηση. Άλλοι μπορεί να του είπανε και μπράβο του! Η δήλωση περί «ισλαμοποίησης της Ευρώπης» πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Τα μοντέλα, άλλωστε, έκλεψαν την παράσταση («πονηρός ο βλάχος»…). Το μυαλό πάει σε χαρέμια και με κάτι τέτοια το Ισλάμ δεν φαίνεται «κακό». Ποιος όμως ρώτησε τον Καντάφι να μας πει οι χριστιανοί πως περνάνε στην χώρα του… Δηλαδή, κ. Καντάφι εάν έρθω εγώ στην Λιβύη και μαζέψω κόσμο (κι ας μην είναι μοντέλα) και τους πω ότι πρέπει να γίνουν χριστιανοί και τους δώσω, λέει, ένα Ευαγγέλιο, τι ακριβώς θα γίνει; Ή τι ακριβώς θα μου συμβεί; Αυτή είναι μία ενοχλητική λεπτομέρεια που πολλοί σκόπιμα ΟΛΟΙ αποκρύπτουν. Την ώρα που το Ισλάμ χώνεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην καρδιά της Ευρώπης, οι χριστιανοί στις χώρες που επικρατεί το Ισλάμ, διώκονται και τρομοκρατούνται. Και πολιτικοί – θρησκευτικοί ηγέτες, με την χορηγία των ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα…Και επικαλούνται «ανθρώπινα δικαιώματα» και «ελευθερίες» όταν γίνεται κουβέντα για τζαμιά κλπ.

Για να δούμε λοιπόν τι γίνεται στην Λιβύη του Καντάφι.



Η Λιβύη με πληθυσμό 6.310.434 κατοίκους βρίσκεται στην Βόρεια Αφρική και βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο.

Η Λιβύη έχει το τρίτο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Αφρική μετά τις Σεϋχέλλες και τη Νότια Αφρική, κάτι που οφείλεται στο χαμηλό πληθυσμό της και τα μεγάλα αποθέματα πετρελαίου Το 90% του εδάφους της είναι έρημος.




Η Κυρήνη που αναφέρεται στην Αγία Γραφή είναι η ανατολική Λιβύη.


Η Κυρήνη στην αρχαιότητα ήταν ελληνική αποικία και ιδρύθηκε το 630 π.Χ. από τους Θηραίους, ενώ πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη, που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα


Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ένας άνδρας με το όνομα Σίμων ο Κυρηναίος, ο οποίος περνώντας μέσα από την Ιερουσαλήμ κατά το ταξίδι του, αναγκάστηκε να φέρει το σταυρό του Ιησού (Μάρκος 15:21). Κυρήνη ήταν η περιοχή γύρω από τη σημερινή Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη.


Το σημερινό καθεστώς στην Λιβύη είναι απολυταρχικό και ο (μόνιμος) πρόεδρος Μουαμάρ Καντάφι κυβερνάει την χώρα, μετά το αναίμακτο πραξικόπημα για την ανατροπή της μοναρχίας, το 1969.


Η Τρίπολη ("Tarabulus" στα αραβικά), είναι η πρωτεύουσα, η μεγαλύτερη πόλη (με πληθυσμό 1.682.000), το κύριο λιμάνι, και το μεγαλύτερο εμπορικό και μεταποιητικό κέντρο στη Λιβύη. Το κλίμα είναι τυπικά μεσογειακό, με ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, δροσερούς χειμώνες και κάποια μικρή βροχόπτωση. Η Βεγγάζη, επίσης, στις ακτές της Μεσογείου, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη (850.000) και η πιο «πνευματική» πόλη της Λιβύης. Έχει περισσότερους θρησκευόμενους μουσουλμάνους εξαιτίας της παρουσίας πολλών ισλαμικών φονταμενταλιστικών κινημάτων. Η πορνεία όμως έχει αυξηθεί τελευταία στη Βεγγάζη.


Υπάρχει επίσης, αυστηρή λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και οι νέοι της Λιβύης είχαν απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και την επιρροή του μέχρι που ήρθε το Ίντερνετ. Περίπου το 70% των χρηστών των Ίντερνετ cafe επισκέπτονται ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.


Περίπου το 96% του Λιβυκού πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι - το Σουνιτικό Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους - και το 3% χριστιανοί. Η πλειοψηφία των χριστιανών στη Λιβύη είναι Κόπτες με πληθυσμό άνω των 60.000.


Η κοπτική (αιγυπτιακή) Εκκλησία είναι γνωστό ότι έχει πολλές ιστορικές ρίζες στη Λιβύη πολύ πριν έρθουν οι Άραβες. Ωστόσο, και οι ρωμαιοκαθολικοί έχουν έναν μεγάλο αριθμό επίσης, με 40.000 μέλη.


Υπάρχουν ορθόδοξες κοινότητες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το Πατριαρχείο της Σερβίας, καθώς και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Τριπόλεως Λιβύης, το ορθόδοξο ποίμνιο ανέρχεται σε 6.000, από Χριστιανούς των σλαβικών χωρών, με Έλληνες άνω των πεντακοσίων.


Υπάρχει και Αγγλικανική κοινότητα στην Τρίπολη, που απαρτίζεται ως επί το πλείστον από αφρικανούς μετανάστες που εργάζονται στην Τρίπολη.


«Οι άνθρωποι τώρα μας σέβονται. Μας αποδέχονται μας. Είμαστε ελεύθεροι», λέει ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Giovanni Martinelli, με έδρα την πρωτεύουσα Τρίπολη.


Το 1969 με την επανάσταση του Καντάφι πολλές εκκλησίες κατασχέθηκαν και στη συνέχεια έκλεισαν. Στους καθολικούς δόθηκε η δυνατότητα να κρατήσουν μόνο δύο εκκλησίες, μία στην Τρίπολη και μία άλλη στη Βεγγάζη.


Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι η Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία, όπου η λέξη «Τζαμαχιρίγια» μπορεί να μεταφραστεί σαν «κράτος των μαζών». Πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την χώρα ως αυταρχική.


"Η μεγαλύτερη εκκλησία ήταν ένας καθεδρικός ναός, αλλά μετατράπηκε σε τζαμί. Πήραν όλες τις εκκλησίες με την επανάσταση», υπενθυμίζει ο Martinelli, ο οποίος φυλακίστηκε από τις αρχές της Λιβύης, το 1986, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν την Τρίπολη.


Η διεθνής κοινότητα επέβαλε κυρώσεις κατά της Λιβύης στις αρχές του 1990 μετά την κατηγορία της συμμετοχής στη βομβιστική επίθεση ενός αεροσκάφους των ΗΠΑ στην πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ήρε τις κυρώσεις το 2003, όταν η χώρα αποδέχθηκε την ευθύνη για την επίθεση, και συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.


Πρόσφατα, και στο «πνεύμα του Οικουμενισμού», ο καθολικός επίσκοπος επέτρεψε μία Καθολική εκκλησία, την οποία οι αρχές είχαν κλείσει μετά την επανάσταση, να δοθεί στην Αγγλικανική κοινότητα στην Λιβύη.

Το κτίριο χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Όμως οι Αγγλικανοί μπορούν να κάνουν μόνο κάποιες βελτιώσεις στην εκκλησία, και δεν πρέπει να προσθέσουν τίποτα στο κτίριο. Δεν τους επιτρέπεται επίσης ούτε καν να ανεγείρουν ένα σταυρό!


Οι σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Λιβύη είναι σχετικά ειρηνικές. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί για τη χριστιανική θρησκευτική δραστηριότητα και η χριστιανική μαρτυρία σε Λίβυους απαγορεύεται αυστηρά, καθώς επίσης και η χριστιανική λογοτεχνία.


Αν ένας μη μουσουλμάνος θέλει να παντρευτεί μια μουσουλμάνα. θα πρέπει να ασπαστεί το Ισλάμ..

Σύμφωνα με την χριστιανική οργάνωση ‘International Christian Concern’ (ICC), στελέχη των Λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών, κρατούν και βασανίζουν τέσσερις Λίβυους Χριστιανούς επειδή εγκατέλειψαν το Ισλάμ. Οι Χριστιανοί βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι πράκτορες της ασφάλειας απαγόρευσαν στις οικογένειές του να επισκεφθούν τους κρατούμενους και υπάρχει φόβος ότι οι τέσσερεις υφίστανται σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές πιέσεις ώστε να αναγκαστούν να αποκαλύψουν τα ονόματα και άλλων χριστιανών που άφησαν το Ισλάμ.


Τον Ιούλιο συνελήφθησαν από τις αρχές τις Λιβύης δύο Κορεάτες, (ονόματι Koh και Joo), με την κατηγορία ότι προσηλύτιζαν Λίβυους στον χριστιανισμό, κάτι που είναι παράνομο στην Λιβύη. Νέα για το τι απέγιναν οι Κορεάτες και για το πότε και πως θα δικαστούν δεν υπάρχουν.


Τον Αύγουστο του 2002 αναφέρθηκε ότι 14 φοιτητές του Πανεπιστημίου Nasser στην Τρίπολη συνελήφθησαν γιατί μεταστράφηκαν στον χριστιανισμό. Τους είδαν να τους μεταφέρουν δεμένους και με κλειστά τα μάτια σε κάποια φυλακή.


Τον Απρίλιο του 1998, ο Γερμανός Curd WallhSu'er, που έκανε διακοπές στην Λιβύη συνελήφθηκε για «διατάραξη», επειδή μοίραζε χριστιανικά φυλλάδια στα αραβικά στην παραλία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από 4 ημέρες στην φυλακή αφέθηκε ελεύθερος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ


Καντάφι σε 200 Ιταλίδες: "Το Ισλάμ πρέπει να γίνει η θρησκεία της Ευρώπης"

Ρώμη, Ιταλία

Κύμα αντιδράσεων από πλευράς Τύπου, κεντροαριστεράς και Καθολικής Εκκλησίας προκαλεί το θρησκευτικό «κήρυγμα» του συνταγματάρχη Καντάφι σε νεαρές Ιταλίδες, καθώς αυτή τη φορά ο Λίβυος ηγέτης έκανε ένα βήμα... παραπέρα λέγοντας ότι «το Ισλάμ θα έπρεπε να γίνει η θρησκεία όλης της Ευρώπης».


Αναλυτές στρέφονται με θυμό κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον ότι θυσιάζει αρχές και την αξιοπρέπεια της χώρας προς όφελος των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Τρίπολη.


Στην τέταρτη επίσκεψή του σε ένα χρόνο στην Ιταλία, ο Μοαμάρ Καντάφι μίλησε την Κυριακή στην έδρα του Λιβυκού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Ρώμης για τις αρχές και τις αξίες του Ισλάμ μπροστά σε 500 νεαρές Ιταλίδες -προσεκτικά επιλεγμένες από πρακτορείο μοντέλων που έλαβαν μάλιστα αμοιβή για την παρουσία τους.


Ο Λίβυος συνταγματάρχης είχε δώσει «μαθήματα» για το Ισλάμ σε ανάλογο ακροατήριο και τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο όπως δήλωσαν οι παρευρισκόμενες αυτή τη φορά προχώρησε σε πιο συγκεκριμένες αναφορές και συμβουλές.


«Ακολουθήστε τον Μωάμεθ. Το Ισλάμ θα έπρεπε να γίνει η θρησκεία όλης της Ευρώπης» είπε ο Μοαμάρ Καντάφι, μοιράζοντας στις καλεσμένες του αντίτυπα του Κορανίου.


Ο Λίβυος συνταγματάρχης θέλησε να συναντήσει και το πρωί της Δευτέρας άλλες 200 κοπέλες για ένα νέο «εντατικό σεμινάριο» σχετικά με την μουσουλμανική θρησκεία.


«Τι θα συνέβαινε εάν αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους πήγαινε στη Λιβύη ή σε άλλη ισλαμική χώρα και καλούσε τους πάντες να μεταστραφούν στο χριστιανισμό; Πιστεύουμε ότι θα προκαλούσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο» γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Messagero.


Η Stampa τονίζει από πλευράς της ότι «το εθνικό συμφέρον δεν δικαιολογεί και βεβαίως δεν επιτάσσει σε κανέναν να συμφωνήσει να φιλοξενήσει θεατρινισμούς».


Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι τρεις γυναίκες από το ακροατήριο του Καντάφι αλλαξοπίστησαν, αλλά δεν υπάρχει τρόπος επαλήθευσης.

«Πρόκειται για προπαγανδιστικούς εντυπωσιασμούς» δήλωσε από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας ο επίσκοπος της Ματζάρα Ντελ Βάλλο (Σικελία), Ντομένικο Μογκαβέρο.


Ο Μογκαβέρο θα συναντήσει το απόγευμα της Δευτέρας τον Μοαμάρ Καντάφι στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης και έχει κάνει γνωστό ότι «θα του ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αναγκάζονται να ζουν οι λαθρομετανάστες, στα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί στην Λιβύη».


Την ίδια στιγμή από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα η βουλευτής Ρόζι Μπίντι δήλωσε ότι «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προσφέρει προβολή σε άτομα, που κάνουν απλώς και μόνο προπαγάνδα, περιστοιχιζόμενα από όμορφες κοπέλες».


Ο πανεπιστημιακός Φράνκο Καρντίνι, ο οποίος διδάσκει Ιστορία του Μεσαίωνα, προσθέτει επίσης ότι «κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον Καντάφι ότι το Ισλάμ δεν θέλησε ποτέ, στην πραγματικότητα, να αλώσει ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη και από την πολιορκία της Βιέννης».


Το βράδυ ο Μοαμάρ Καντάφι πρόκειται να παρακολουθήσει ιταλο-λιβυκά ιππικά γυμνάσια στην σχολή των Καραμπινιέρων της Ρώμης και να παρακαθίσει σε γεύμα που θα προσφέρει προς τιμήν του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Η οικονομική παράμετρος είναι η σημαντικότερη της όλης επίσκεψης .


Η Ιταλία έχει δεσμευθεί να στηρίξει την Τρίπολη με πέντε δισ. δολάρια σε διάστημα 20 ετών ως αποζημίωση για την περίοδο της αποικιοκρατίας. Το 70% του ποσού πρόκειται να επενδυθεί στην δημιουργία νέου αυτοκινητόδρομου 1.700 χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέει όλες τις παράκτιες περιοχές της Λιβύης.


Οι ιταλικές επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάθεση του έργου, έχουν ήδη ξεπεράσει τις είκοσι.


Πηγή: ΑΚΤΙΝΕΣ (από in.gr/)



Το Νοέμβριο του 2009, ο Καντάφι, που βρέθηκε στη Ρώμη για την σύνοδο κορυφής του FAO, είχε καταφέρει να προσελκύσει, μέσω αγγελίας πρακτορείου, 200 Ιταλίδες που προσπάθησε να τις προσηλυτίσει στο Ισλάμ.


«Ζητούνται 500 όμορφες κοπέλες μεταξύ 18 και 35 ετών, ύψους τουλάχιστον 1,70, καλοντυμένες, αλλά όχι με μίνι φούστες και βαθιά ντεκολτέ», έγραφε η αγγελία του πρακτορείου Hostessweb, που αναδημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.


Περίπου 200 γυναίκες πήγαν στην βίλα Ρόμα, όπου τους είχαν πει ότι θα τους δώσουν 60 ευρώ και κάποια «δώρα από την Λιβύη». Οι περισσότερες κοπέλες πίστευαν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ANSA που παραβρέθηκε στην ‘εκδήλωση’, ότι θα πήγαιναν σε «ένα πάρτι». Στην πραγματικότητα, τις έβαλαν να περιμένουν σε μία μεγάλη αίθουσα μέχρι να έρθει ο Καντάφι, ο οποίος τους έκανε επί μία ώρα μάθημα ιστορίας για τις σχέσεις μεταξύ Ισλάμ-Δύσης και το ρόλο της γυναίκας.


«Δεν είναι αλήθεια ότι το Ισλάμ είναι εναντίον των γυναικών», δήλωσε ο Καντάφι, προτού δώσει στις κοπέλες ένα αντίτυπο του Κορανίου και τις προτρέψει: «προσηλυτιστείτε στο Ισλάμ. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για τους Εβραίους, όχι για εσάς, ενώ ο Μωάμεθ ήρθε για όλους τους ανθρώπους». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν ήταν ο Χριστός αυτός που σταυρώθηκε, αλλά «κάποιος που του έμοιαζε».


Σύμφωνα με το άρθρο της Corriere della Serra ο Καντάφι πρόσφερε στις κοπέλες και ένα αντίτυπο του «πράσινου βιβλίου» του για την επανάσταση και ένα βιβλιαράκι με τίτλο «πως να είσαι μουσουλμάνος».




Στην πυρά ο Sarrazin για το βιβλίο «Η Γερμανία αυτοκαταργείται»



Η κυκλοφορία του βιβλίου «Η Γερμανία αυτοκαταργείται» του πρώην υπουργού Οικονομικών του Βερολίνου (σοσιαλδημοκράτη) Τίλο Σαρατσίν διχάζει εδώ και μέρες τη κοινή γνώμη και προκαλεί έντονες δημόσιες αντιπαραθέσεις.


Και μόνο η προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στο περιοδικό Der Spiegel ήταν αρκετή για να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους του πολιτικού και όχι μόνο κόσμου. Ακόμα και η καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ πήρε θέση.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο λόγος για το επίμαχο βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Τίλο Σαρατσίν με τίτλο «Η Γερμανία αυτοκαταργείται».


Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στην άρνηση των μουσουλμάνων να ενσωματωθούν, αλλά και τις επιπτώσεις της στάσης αυτής στη γερμανική κοινωνία. Η καγκελάριος δήλωσε δια στόματος του εκπροσώπου της ότι το βιβλίο θίγει πολλούς πολίτες και πως δεν συμβάλλει στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων. Τι λέει όμως ο Τίλο Σαρατσίν; Σε συνέντευξή του στον δημόσιο σταθμό Deutschlandradio με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου τη Δευτέρα (30.08) απάντησε στην ερώτημα αν η Γερμανία πράγματι αυτοκαταργείται: «Ναι, η χώρα αυτοκαταργείται. Κάθε νέα γενιά είναι κατά ένα τρίτο μικρότερη από την προηγούμενη. Μετά από τέσσερις γενιές ο πληθυσμός θα έχει συρρικνωθεί κατά 20%. Και τότε η Γερμανία, οι Γερμανοί που ζουν εδώ και οι απόγονοί τους δεν θα υπάρχουν πια».


Χειρότερη μόρφωση και διπλάσιες γεννήσεις


Κατά την άποψη του γερμανού οικονομολόγου «οι μετανάστες από την Τουρκία, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν χειρότερη μόρφωση και γεννούν περισσότερα παιδιά». Όμως σήμερα οι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική αποτελούν μόνο το 4% του συνολικού πληθυσμού στη Γερμανία. Ο Τίλο Σαρατσίν είναι ωστόσο πεπεισμένος ότι η Γερμανία διατρέχει κίνδυνο και μιλά για αλλοίωση του πληθυσμού: «Οι μουσουλμάνοι μετανάστες από τις εν λόγω περιοχές γεννούν τα διπλάσια παιδιά από ότι τα υπόλοιπα τμήματα του πληθυσμού. Αν συνυπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο προστίθενται περίπου 100.000 νέοι μετανάστες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε μερικά χρόνια οι Γερμανοί δεν θα αποτελούν πια την πλειονότητα των κατοίκων σε ορισμένες πόλεις και περιοχές ή ακόμα και σε ολόκληρη την επικράτεια».


Γενικεύσεις σε βάρος ορισμένων εθνοτικών ομάδων


Ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απορεί για ποιό λόγο ο Τίλο Σάρατσιν παραμένει μέλος των Σοσιαλδημοκρατών.


Οι συχνά προκλητικές απόψεις του γερμανού οικονομολόγου συναντούν και την αντίσταση του Σοσιλαδημοκρατικού κόμματος στο οποίο ας σημειωθεί ότι ο Τίλο Σαρατσίν είναι μέλος. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που ζητούν την αποπομπή του. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε μάλιστα ότι θα εξετάσει προσεκτικά αν οι απόψεις και τα σχόλια του Τίλο Σαρατσίν είναι ρατσιστικά. Πιο αυστηρή είναι η κριτική του επίσης σοσιαλδημοκράτη Ραέντ Ζάλεχ, εκπρόσωπου σε ζητήματα ενσωμάτωσης: «Ορισμένες βασικές θέσεις του κυρίου Σάρατσιν είναι ξεκάθαρα ρατσιστικές, όπως απέδειξε και εμπειρογνώμονας του Κέντρο Μέντελσον. Περιέχουν γενικεύσεις και χαρακτηρισμούς σε βάρος ορισμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων της κοινωνίας μας. Ο Τίλο Σάρατσιν μιλά ακόμα και για βλακεία ή εξυπνάδα που απορρέει από τα γονίδια».



Πηγή


Ευκαιρία: Με 40 ευρώ κατευθείαν στο Αθηνανιστάν


Με 40 ευρώ στην τσέπη, όσο δηλαδή κοστίζει το εισιτήριο του ΚΤΕΛ από τον Εβρο για την Αθήνα, φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι μόνοι τους πλέον παραδίδονται στις αστυνομικές αρχές. «Δασκαλεμένοι» από τα κυκλώματα, γνωρίζουν ότι θα παραμείνουν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Φυλάκιο μόλις για δύο μέρες και από εκεί θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Αθήνα, όπου τους περιμένουν συγγενείς και συμπατριώτες.


Καθημερινά αστυνομικοί και συνοριοφύλακες εντοπίζουν και συλλαμβάνουν 180 με 200 λαθρομετανάστες μόνο στα χερσαία σύνορα της Βύσσας και σε τμήμα του ποταμού Εβρου, σημεία τα οποία ανήκουν στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Συνολικά 17.000 λαθρομετανάστες, κυρίως Αφροασιάτες, έχουν μπει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου μόνο μέσω των συγκεκριμένων περιοχών.


Καραβάνια… λεωφορείων


«Ποτέ η κατάσταση δεν ήταν χειρότερη στον Εβρο. Οι λαθρομετανάστες περνούν τα σύνορα ασταμάτητα και υπάρχουν πληροφορίες ότι στην πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν χιλιάδες άτομα που περιμένουν τη σειρά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος συνοριοφύλακας. Ο ίδιος τονίζει ότι τους τελευταίους μήνες τα κυκλώματα στρέφονται κυρίως προς τα χερσαία σύνορα στη Βύσσα, από όπου διέρχεται περίπου το 80% με 90% των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος από περιοχές που ανήκουν στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Ελάχιστοι είναι, όμως, πλέον και οι διακινητές που φτάνουν με φορτηγά σε ερημικές τοποθεσίες για να παραλάβουν τους μετανάστες, όπως γινόταν παλιότερα. «Οι λαθρομετανάστες θέλουν να συλληφθούν γιατί παίρνουν το υπηρεσιακό χαρτί, όπου αναφέρεται ότι έχει γίνει η καταγραφή τους και τους δίνεται διορία 30 ημερών μέχρι να εγκαταλείψουν τη χώρα», εξηγεί αστυνομικός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού παραμείνουν για δύο μέρες στο Κέντρο Υποδοχής στο Φυλάκιο στη συνέχεια ξεκινούν για Αθήνα. «Προχτές έφυγαν έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τουριστικά γεμάτα λαθρομετανάστες. Ολα είχαν προορισμό την Αθήνα. Κάθε μέρα αφήνουμε ελεύθερους 150 με 250 λαθρομετανάστες. Οπότε, τόσο το ΚΤΕΛ όσο και πρακτορεία βάζουν επιπλέον λεωφορεία για να τους εξυπηρετήσουν. Μάλιστα, όλοι οι λαθρομετανάστες που εντοπίζονται έχουν μαζί τους και 40 ευρώ για το εισιτήριο μέχρι την Αθήνα», επισημαίνει συνοριοφύλακας.


Χωρίς λόγο η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων.


Παράλληλα, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, καθώς ορισμένες φορές μπορεί να αφήνονται ελεύθεροι αλλοδαποί που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα εξαιτίας των σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διαδικασία ταυτοποίησης των αποτυπωμάτων. Οπως εξηγούν αστυνομικοί, από όλους τους λαθρομετανάστες λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία στέλνονται στην Αθήνα για ταυτοποίηση. «Πρόκειται για χιλιάδες αποτυπώματα, οπότε η διαδικασία κρατάει από μερικές εβδομάδες μέχρι και μήνες. Μπορεί, λοιπόν, να έρθει κάποια στιγμή απάντηση ότι ένας ή περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες που είχαμε συλλάβει κατηγορούνται για φόνο, ληστείες ή για διάφορα άλλα αδικήματα. Ωστόσο, όλοι οι μετανάστες κρατούνται μέχρι δύο μέρες, οπότε είναι αδύνατον μετά από μήνες η Αστυνομία να εντοπίσει τα άτομα αυτά. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να βρίσκονται», αναφέρει αξιωματικός.


Πηγή: Πολίτης της Μπανανίας (από: Αγγελιοφόρος)


Οι φωτογραφίες ήταν εικόνες ντροπής και απόλυτης ξεφτίλας έξω από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου.


Οι φωτογραφίες είναι από την Ελληνική Γροθιά


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

«Ξέφραγκο αμπέλι» τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού! Βίντεο – ντοκουμέντο.


Το πρόβλημα με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών δεν το έχει μόνο η Ελλάδα. Αλλά και η υπερδύναμη Αμερική!

Μάλιστα. Μία χώρα που εκτός από το ότι είναι υπερδύναμη, δεν έχει τα δικά μας συνοριακά προβλήματα, (βουνά με Αλβανία ή Έβρο με Τουρκία), αλλά κυρίως το πρόβλημα του Αιγαίου, με την εκτεταμένη ελληνική ακτογραμμή (16.600 χλμ.) και το πλήθος των νησιών και βραχονησίδων (πάνω από 3000), τα οποία δημιουργούν ένα χώρο προσπελάσιμο από άπειρες κατευθύνσεις, όπως αποδεικνύεται από τα περιστατικά αποβίβασης λαθρομεταναστών σε ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Και όμως οι ΗΠΑ δέχονται συνεχώς κύματα λαθρομεταναστών που εισέρχονται παράνομα (πηδώντας συρματοπλέγματα!) από το Μεξικό στις ΗΠΑ.


Και φυσικά από εκεί γίνεται η μεταφορά τόνων ναρκωτικών που προωθούνται στην «αμερικάνικη αγορά», ενώ είναι μία μόνιμη ανοιχτή δίοδος για κάθε παράνομο και εγκληματία.


Είναι κάτι που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Και μου δημιουργεί ερωτηματικά για το πόσο «αθώα» είναι αυτή μαζική και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στα δυτικά κράτη. Πως στο καλό μία υπερδύναμη σαν τις ΗΠΑ (που ελέγχει με δορυφόρους και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα όλον τον κόσμο) δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της;


Τι στο καλό, στην εποχή των γουέστερν ή του Λούκυ Λουκ βρισκόμαστε; Όπου οι ντεσπεράντος ή οι τρομεροί Ντάλτον περνάγανε τα σύνορα για να γλυτώσουν την σύλληψη;


Τι συμβαίνει; Δεν μπορούν ή δεν θέλουν; Μυστήριο... Όπως και όταν «δεν μπόρεσε» ολόκληρη πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ να αναχαιτίσει τα αεροπλάνα που έπεσαν το ένα μετά το άλλο στους Δίδυμους Πύργους. Και το «άλλο» που έπεσε στο Πεντάγωνο. Άλλο μυστήριο…


Παρακάτω - στο τέλος του άρθου - θα δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο και η έρευνα που έκανε ένας καθημερινός αμερικάνος. Σημειωτέον ότι στις ΗΠΑ μαίνεται η «μάχη της Αριζόνα» (του «αυστηρού» αντιμεταναστευτικού νόμου).


Υπάρχουν τοποθεσίες κατά μήκος των διεθνών συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, όπου κάποια ακανόνιστα συρματοπλέγματα είναι το μόνο εμπόδιο για να κρατηθούν οι άνθρωποι μέσα - ή έξω - ανάλογα με το να θέλεις να μπεις ή να βγεις από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το νέο ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από το νεαρό σκηνοθέτη Molotov Mitchell.


Σε μια σκηνή που ο Mitchell μιλάει για τα - ας πούμε – εμπόδια που παρακωλύουν την παράνομους αλλοδαπούς που έχουν πλημμυρίσει την Αριζόνα, αναφέρει, "Με την ευκαιρία, βρίσκομαι στο Μεξικό"!

Η κάμερα κάνει πίσω για να τον δείξει στη νότια πλευρά του φράχτη με τα αγκαθωτά σύρματα, και αυτός δείχνει αμέσως πόσο ‘μεγάλο κατόρθωμα’ είναι να διαπεράσεις τα διεθνή σύνορα, δηλαδή τον φράκτη και να βρεθείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα καμία περιπολία δεν υπάρχει, ούτε κανείς φαίνεται να παρακολουθεί το σημείο εκείνο. Κι όλα αυτά μέρα μεσημέρι.


Ο Mitchell γύρισε μια σειρά από βίντεο (αυτό είναι το πρώτο), μετά την αποστολή που έλαβε από τον ιδρυτή του WorldNetDaily (ή WND στο οποίο αρθρογραφεί) και CEO Joseph Farah να πάει στην Αριζόνα για να ερευνήσει - ο ίδιος - ποια είναι η αλήθεια σχετικά με την διαμάχη για το νομοσχέδιο ‘ΗΒ 1070’ της πολιτείας της Αριζόνα, (στην φωτο κάτω η κυβερνήτης Jan Brower) για την επιβολή ενός ομοσπονδιακού νόμου κατά των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο νόμος αυτός βρίσκεται σε εξέταση από έναν ομοσπονδιακό δικαστή που ανταποκρίθηκε στην κυβέρνηση Obama η οποία αντιτίθεται στο σχέδιο, ισχυριζόμενη ότι οι πολιτείες δεν μπορούν να επιβάλλουν ομοσπονδιακούς νόμους. Το 9ο U.S. Circuit Court of Appeals καλείται να επανεξετάσει την υπόθεση.

(Ο νόμος έχει χαρακτηρισθεί ως «νόμος μίσους» και όποιος τον υποστηρίζει – δηλ. η πλειοψηφία - είναι «ρατσιστής», «φασίστας» κλπ. Τα γνωστά. Μάλιστα μερικοί «ευαίσθητοι» μιλάνε για «ημέρες Κου Κλουξ Κλαν»!!!)


«Δεν θέλουμε αυτό το μίσος να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα», λέει στον Mitchell, η ακτιβίστρια υπέρ των παράνομων αλλοδαπών, Bianca.


Ο Mitchell λέει ότι θα μπορούσε να κατανοήσει εκείνους που προσπαθούν - με την παράνομη είσοδό τους στις ΗΠΑ - να παρέχουν μια καλύτερη ζωή στις οικογένειές τους.


"Ωστόσο", ανέφερε στο WND, «Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Ούτε ένας λαθρομετανάστης που συνάντησα δεν μπορούσε να μου εξηγήσει γιατί δεν το έκανε με το νόμιμο τρόπο. Η «λογική» απάντηση που πήρα ήταν ότι αυτό θα χρειαζόταν πολύ καιρό. Και ούτε ένας από τους ανθρώπους που ρωτήθηκαν είχε σκεφτεί ποτέ μια άλλη επιλογή. Εάν το Μεξικό καταρρέει, γιατί φεύγουν; Γιατί να μην το διορθώσουν; Γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν και να παλέψουν με τους καταπιεστές τους. "


Όμως, ένα μέλος της ομάδας ‘Minuteman Project’, τα μέλη της οποίας εθελοντικά προσφέρονται και βοηθάνε στη φύλαξη των συνόρων και προσπαθήσουν να αποτρέψουν τις εγκληματικές δραστηριότητες, λέει τέτοιες εξηγήσεις από παράνομους αλλοδαπούς, καθώς επίσης και πολλαπλές δηλώσεις από τον Πρόεδρο Ομπάμα και άλλους κυβερνητικούς υπαλλήλους και μεγάλα ονόματα των mainstream μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι η πολιτεία της Αριζόνα είναι «ρατσιστική», απλά αποτελούν προσπάθειες να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν το κοινό.


Ο ίδιος και άλλοι κάτοικοι της Αριζόνα διευκρινίζουν τις συνέπειες της ύπαρξης χιλιάδων λαθρομεταναστών, που περνάνε μέσα από τι αυλές τους, για τα εσώρουχα των θυμάτων βιασμών στα λεγόμενα «δέντρα βιασμών» και τους αλλοδαπούς από χώρες μη φιλικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες (Σομαλοί, Πακιστανοί) οι οποίοι επίσης μπαίνουν μέσα.


(Παρένθεση: Τα «δέντρα βιασμών», τα λεγόμενα "rape trees", είναι οι τοποθεσίες όπου βιάζονται αλλοδαπές γυναίκες μόλις αυτές εισέλθουν στις ΗΠΑ, από τα μέλη κυκλωμάτων που διακινούν λαθρομετανάστες - τα λεγόμενα «κογιότ» - ή από μέλη των καρτέλ των ναρκωτικών, για να τις φοβίσουν και να τις ελέγχουν. Στην συνέχεια, αφού τις βιάσουν, κρεμούν στα δέντρα τα εσώρουχά τους ή προφυλακτικά ως τρόπαια!!! Φυσικά αυτά δεν τα έχετε ακούσει. Ούτε πρόκειται. Παρεκτός ειδήσεων για «ρατσιστικές επιθέσεις» κατά ταλαίπωρων («οικονομικών») μεταναστών από «κακούς ρατσιστές», δεν προβλέπεται τίποτα άλλο από τα προοδευτικά ΜουΜουΕ, Ελλάδος και μη. Τέλος παρένθεσης.)


Το ντοκουμέντο από τους εθελοντές που περιπολούν τα σύνορα, λέει ο Mitchell, αποκαλύπτει «ορδές» ανθρώπων που κατακλύζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Αυτό το τσουνάμι των λαθρομεταναστών κοστίζει στην πολιτεία της Αριζόνα δισεκατομμύρια δολάρια», τόνισε.


Το ντοκουμέντο επίσης διαψεύδει διάφορες στομφώδεις δηλώσεις δημοσίων λειτουργών, όπως του Ρεπουμπλικάνου Pete Stark, ο οποίος είπε: «Τα σύνορά μας είναι αρκετά ασφαλή, σας ευχαριστώ».


Η επικεφαλής Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Janet Napolitano κάνει το εξής σχόλιο: "Θα σας πω ότι (τα σύνορά μας) είναι τόσο ασφαλή τώρα όσο ήταν πάντοτε", ενώ αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως αν είναι όντως «ασφαλή».


Ένας κτηνίατρος, ο Δρ Thrasher, είπε στον Mitchell ότι τα σύνορα στην πραγματικότητα είναι μια «ορθάνοιχτη πόρτα μέσα από την οποία μπορεί να περάσει το οτιδήποτε στις ΗΠΑ».


Στο τέλος το βίντεο αναφέρεται η δολοφονία ενός αμερικάνου αγρότη / ράντσερ, του Robert Krentz, από λαθρομετανάστες, που ξεσήκωσε τους ράντσερς και τους κατοίκους της Αριζόνα, όπου πλέον οπλοφορούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δολοφονημένος Robert Krentz, ανθρωπιστικά φερόμενος, μαζί με την οικογένειά του βοηθούσε τους λαθρομετανάστες, δίνοντάς του νερό.Την τελευταία φορά που άκουσαν για αυτόν ήταν ότι πήγαινε να βοηθήσει έναν λαθρομετανάστη που είχε πέσει σε μία τρύπα που είχε ανοίξει ο Krentz για να βρει νερό. Μετά βρέθηκε δολοφονημένος. Δείτε εδώ σχετικό βίντεο.



Έτσι η κυβερνήτης της πολιτείας Τζαν Μπρούερ, προχώρησε στην ψήφιση του «αυστηρού» νόμου κατά της λαθρομετανάστευσης. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μία κρίση που δεν την δημιουργήσαμε εμείς, αλλά μας επιβλήθηκε» λέει η κυβερνήτης. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μοιάζει να μην κάνει τίποτε». Η Μπρούερ στο βίντεο εδώ λέει πως πρόκειται για πραγματική «εισβολή», αφού εισέρχονται πάνω 1.000 στις ΗΠΑ, κάθε ημέρα!!! Και δεν μιλάμε απλά για ανθρώπους που έρχονται για δουλειά, αλλά μιλάμε για κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, καρτέλ ναρκωτικών κλπ. Η δε κυβέρνηση Ομπάμα μένει ασυγκίνητη! «Εδώ είναι Αμερική, στο κάτω - κάτω» Καταλήγει η Μπρούερ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δείτε τώρα το βίντεο – ντοκουμέντο:



Υπουργός (Bilderberg) Οικονομικών: "Αν σου έλεγα τι είπαμε στην Λέσχη μετά θα έπρεπε να σκοτώσω"


Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ο μοναδικός έλληνας πολιτικός που συμμετείχε στην εφετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ισπανία. Οι δύο άλλοι Έλληνες ήταν ο πρόεδρος της Coca-Cola 3Ε κ. Γ. Δαυΐδ και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λ. Τσούκαλης. Οι «κλειστές συζητήσεις» είχαν θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και ασφαλώς την Ελλάδα.


Από τις ξένες διασημότητες ξεχώρισαν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο , ο επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια , ο επικεφαλής της Deutsche Βank κ. Τζ.Ακερμαν, ο πρόεδρος της Μicrosoft κ. Μπιλ Γκέιτς, ο ιστορικός κ. Νάιαλ Φέργκιουσον, ο ειδικός απεσταλμένος για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Ρούμπιν και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Ομπάμα κ. Λόρενς Σάμερς.


Και φυσικά καμία μυστική συνάντηση δεν είναι πραγματικά μυστική αν δεν συμμετέχει ο κ. Χένρι Κίσινγκερ. Τι είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου με όλους αυτούς; «Θα μπορούσα να σου πω αλλά μετά θα έπρεπε να σε σκοτώσω» απάντησε με το γνωστό αινιγματικό του χαμόγελο σε συνεργάτη μου που τόλμησε να τον ρωτήσει. Ποιο μπορεί να είναι το θανάσιμο μυστικό; Ελπίζω όχι κάτι σχετικό με το μέλλον της οικονομίας.


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


Ερώτηση Πάνου Καμμένου (βουλευτή ΝΔ) για Παπακωνσταντίνου και Μπίλντερμπεργκ. Φυσικά δεν απαντήθηκε…


Σημείωση: Ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ συμμετείχε στην συνδιάσκεψη της Λέσχης

το 1993.


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

O Ιταλός (Bilderberg) "οικονομικός σύμβουλος" του Έλληνα (Bilderberg) πρωθυπουργού




Ποιος είναι ο Ιταλός Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, που διορίστηκε - με μισθό 45.000 ευρώ τον μήνα!- στην θέση του «οικονομικού συμβούλου» του Γιώργου Παπανδρέου;


Ο κ. Σκιόπα όμως δεν είναι ένας κοινός νεοφιλελεύθερος διαχειριστής. Συμμετέχει στο επιτελείο των πιο αντιδραστικών παγκόσμιων θεσμών, που επιδιώκουν και ουδόλως το κρύβουν την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, με την κατάργηση του έθνους-κράτους, που συνιστά το μόνο υπαρκτό πλαίσιο άσκησης δημοκρατίας, και την απόδοση της αρμοδιότητας οικονομικής πολιτικής σε υπερεθνικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν την ολιγαρχία του χρήματος, σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις. Για τους Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κ.λπ., η δημοκρατία - όση υπήρξε τέλος πάντων μετά τη Γαλλική Επανάσταση - ήταν τελικά μια... δυσάρεστη παρένθεση, που καιρός είναι να κλείσει.


Ο κ. Σκιόπα υπήρξε εκ των πρωτεργατών της Ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης τύπου Μάαστριχτ, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η εγγύηση των αποδόσεων του χρηματιστικού κεφαλαίου και η απαγόρευση κεϋνσιανών διορθώσεων και πολιτικών, που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους εκπροσώπους της πιο τερατώδους και ολοκληρωτικής ολιγαρχίαςτου χρήματος, που εμφανίστηκε σε όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Το Μάαστριχτ. όπως έχουμε τώρα την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, συνιστά την πιο ακραία, εξτρεμιστικά μονεταριστική και νεοφιλελεύθερη οικονομική δομή που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία. Αυτή η δομή, μαζί με τη θεσμοποίηση της απόλυτης ελευθερίας των ροών κεφαλαίου και εμπορευμάτων, επιβάλλει την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, δηλαδή του πολιτισμού.


Εκτός από πρωτεργάτης του Μάαστριχτ και βετεράνος του ΔΝΤ, ο «Ιταλός φίλος» του Γιώργου Παπανδρέου διαθέτει και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που αποσκοπεί στην εδραίωση της αμερικανικής ηγεμομονίας παγκοσμίως, διά της υποταγής της Ευρώπης στις ΗΠΑ και διά της διεθνούς επικράτησης των νεοφιλελεύθερων δογμάτων.


Είναι επίσης ένας από τους «Τριάντα».


Η «Ομάδα των Τριάντα»: Διευθυντήριο της παγκοσμιοποίησης


Εκτός από την Μπίλντεμπεργκ, ο Σκιόπα συμμετέχει στην «Ομάδα των Τριάντα» που έχει ιδρύσει, με παραπλήσιους της Μπίλντεμπεργκ σκοπούς, με περισσότερο όμως οικονομικό - νομισματικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο, το Ιδρυμα Ροκφέλερ, συντονίζοντας τους εκπροσώπους τριάντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη ή άτομα στενά συνδεδεμένα μαζί τους. Τις απόψεις και τα σχέδια αυτής της ομάδας, που, δυστυχώς για μας, ήρθε να εφαρμόσει στο πειραματόζωο Ελλάς, ιδίως με την πρωτοφανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα ζητήματα της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ: χρειάζεται το ΔΝΤ, γιατί δίχως αυτό η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εξιδανικευμένο όραμα απόλυτα ρευστών, άψογα ενημερωμένων και πλήρως αρρύθμιστων αγορών κεφαλαίου». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα τμήμα του διεθνούς κατεστημένου που επιδιώκει το πέρασμα της εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των εθνών -κρατών στα θεσμικά ή λιγότερο θεσμοποιημένα κέντρα του χρηματιστικού κεφαλαίου και της αυτοκρατορικής ισχύος, στυλοβάτες ενός υπό εκκόλαψη παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.


«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός. Μια ματιά στην «παρέα» του Σκιόπα στην «Ομάδα των Τριάντα» είναι απολύτως αποκαλυπτική για το είδος των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου. Επικεφαλής είναι ο Πολ Βόλκερ, α άνθρωπος που γκρέμισε την ιδέα της ρύθμισης στην οικονομία των ΗΠΑ, καταστρέφοντας το αμερικανικό κεϋνσιανό ισοδύναμο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ο Βόλκερ υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής του - περίπου ακροδεξιού - προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, μαζί μετον Μάρτιν Φελντστάιν, επίσης μέλος των «Τριάντα». Οι περισσότεροι από δαύτους είναι πρώην ή νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της οργάνωσης που έχει καταστρέψει τις περισσότερες οικονομίες παγκοσμίως - στη Ρωσία, αίφνης, οι συνέπειες της δράσης και των συνταγών του ΔΝΤ ήταν, κρινόμενες από την πτώση της παραγωγής, των επενδύσεων, του προσδόκιμου ζωής κ.λπ, ανάλογες ή χειρότερες από τα αποτελέσματα της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική Ενωση το 1941!


Στην «Ομάδα των Τριάντα» συμμετέχουν επίσης μια σειρά από «μπουμπούκια» του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο πρωτεργάτης της πολωνικής θεραπείας-σοκ Μτταλσερόβιτς ή οι «ξεθεμελιωτές» των κοινωνιών του Μεξικού και της Βραζιλίας, Ζεντίγιο και Νέτο, Συμμετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παγκοσμίως αμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών τραπεζών, όπως π.χ. ο Τζέικομπ Φρένκελ, αντιπρόεδρος της διαβόητης για το ρόλο της το 2008 AIG, ο Άντριου Κρόκετ, πρόεδρος της JP Morgan της οικογένειας Ροκφέλερ, ο Σερ Ντέιβιντ Γουόκερ, ανώτερος σύμβουλος της Stanley, ο Greg Hausler, πρώην στέλεχος της Lazard, ο Μάριο Ντράγκι, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας και βετεράνος της Goldman Sachs. Και επειδή « η Goldman είναι παντού», δεν είναι μόνο με τους διάφορους ανθρώπους της στην Επιτροπή των «Τριάντα», είναι και με τον ίδιο το διευθύνοντα σύμβουλό της Gerald Corrigan που συμμετέχει. Οπως επίσης συμμετέχει ο βετεράνος του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλει Φίσερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλιο, γνωστός για τη συμβολή του στην καταστροφή της πατρίδας του!


Πολύ παράξενες, λοιπόν, οι «παρέες» του «κεντροαριστερού μας χαφ». Μας έλεγαν πριν από τις εκλογές για μια επιτροπή προοδευτικών οικονομολόγων - Στίγκλιτζ, Γκαλμπρέιθ, Σεν - και βρεθήκαμε τελικά με ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει παγκοσμίως! Στη νεότερη ελληνική ιστορία, μετά τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρονικά, δεν νομίζουμε ότι υπήρξε ποτέ τόσο κραυγαλέα αντίθεση κυβερνητικής ρητορείας και πράξης, όσο στη σημερινή σοσιαλιστική Ελλάδα.


Μερικά έθνη πιο... ίσα από τα άλλα


Οι θεσμοί στους οποίους συμμετέχει ο Σκιόπα, παρά την ιταλική του καταγωγή, είναι κυρίως αμερικανικοί και αμερικανοεβραϊκοί, οι πιο «εξτρίμ» θεσμοί και οργανώσεις της παγκοσμιοποίησης. Σπανίως και μόνο επικουρικά συμμετέχουν σε αυτούς εκπρόσωποι άλλων εθνοτήτων. Μιλάνε για πολυεθνικότητα, αλλά είναι μια άκρως αγγλοσαξονική και εβραϊκή πολυεθνικότητα.


Πρέπει να υπογραμμίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι δεν εντυπωσιάζει μόνο ο αριθμός των συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και οι ιδέες τους, ακριβώς στον αντίποδα αυτών που υποστηρίζει δημόσια ο κ. Παπανδρέου. Εντυπωσιάζει και ο ακραία επιλεκτικός χαρακτήρας της εθνικής τους προέλευσης, όπως και του συνόλου των διεθνών επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού. Πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να βρούμε σε αυτές - αν βρούμε - κανέναν Γάλλο, Γερμανό ή Ρώσο. Αντίθετα, έχει πλημμυρίσει ο κόσμος από Αγγλοσάξονες και Εβραίους. Ακόμα και η Επιτροπή του για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και του γραφείου του αποτελείται από έναν Αμερικανό, έναν (εβραϊκής καταγωγής) Σουηδό, ένα Βρετανό και έναν Αυστραλό. Όχι μόνο είναι ξένοι, αλλά δεν είναι τουλάχιστον Γερμανοί ή Γάλλοι, οι δύο εθνότητες που επηρέασαν αποφασιστικά τη συγκρότηση του νεότερου ελληνικού κράτους. Τι είδους έργο είναι δυνατόν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ή στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση; Υπάρχουν άλλες χώρες που χρησιμοποίησαντόσους ξένους ειδικούς; Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει τους Αμερικανούς στην Ελλάδα του Εμφυλίου ή τη Ρωσία μετά την πτώση του κομουνισμού, όταν είχε αποβιβαστεί μια ταξιαρχία ξένων (που κατέστρεψαν τελικά τη χώρα).


Διερωτάται κανείς γιατί ο κ. Παπανδρέου έχει ελάχιστες έως μηδαμινές επαφές με Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους, Κινέζους, Αραβες, μη φιλοαμερικανούς τριτοκοσμικούς, γιατί ο διεθνής του ορίζοντας μοιάζει τόσο απελπιστικά αμερικανικός και παγκοσμιοποιημένος. Ο κόσμος είναι πολύ πιο περίπλοκος, η Ελλάδα έχει άλλες ανάγκες και κινδυνεύει, όπως πορεύεται, να πάθει στο τέλος ασφυξία και να πεθάνει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή : άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου «Σκιόπα: Ο τέταρτος δρόμος προς την παγκοσμιοποίηση», από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τεύχος 45)