Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας στους οκτώ Αμερικάνους δηλώνει «πρώην χριστιανός»



Περίπου ένας στους οκτώ ενήλικες στην Αμερική είναι «πρώην χριστιανικός»,όπως αποκαλύπτει μια πρόσφατη έρευνα.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκείνοι που εγκατέλειψαν την προτεσταντική ή την καθολική παράδοση όταν ήταν παιδιά και που τώρα αναφέρουν ότι είναι άθεοι, αγνωστικιστές ή κάποιας άλλης πίστης, σύμφωνα με το Barna Group.

Εν τω μεταξύ, εκείνοι που προσχώρησαν από μια μη χριστιανική πίστη ή καθόλου πίστη (από την παιδική ηλικία τους) στο χριστιανισμό ως ενήλικες αντιπροσωπεύουν το τρία τοις εκατό του αμερικανικού πληθυσμού.

Τα ευρήματα βασίζονται σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις που προέρχονται από τυχαίο δείγμα 2.004 ενηλίκων στις ΗΠΑ Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2008 και το καλοκαίρι του 2009. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να προσδιορίσουν την πίστη τους στην παιδική τους ηλικία και την τωρινή υπακοή στην πίστη τους.

Μια δεύτερη έρευνα ρώτησε τους συμμετέχοντες στην έρευνα εάν είχαν ποτέ "μεταστραφεί σε μία διαφορετική πίστη ή αλλάξει σημαντικά τις θρησκευτικές τους απόψεις" ή αν είχαν «την ίδια πίστη σήμερα, όπως όταν ήταν παιδιά."

Σύμφωνα με την χριστιανική ομάδα έρευνας, οι πιο κοινοί λόγοι που εγκατέλειψαν τον Χριστιανισμό ήταν: οι εμπειρίες της ζωής, όπως η απόκτηση νέων γνώσεων ή εκπαίδευσης, το αίσθημα της απογοήτευσης από την εκκλησία και τη θρησκεία, το αίσθημα ότι η εκκλησία είναι υποκριτική, οι αρνητικές εμπειρίες από την εκκλησία, η αντιπαράθεση με τον Χριστιανισμό σχετικά με συγκεκριμένα θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία, η έκτρωση ή ο έλεγχος των γεννήσεων, η αίσθηση ότι η εκκλησία είναι πάρα πολύ αυταρχική, η επιθυμία να εκφράσουν την πίστη τους εκτός της εκκλησίας και η αναζήτηση μιας νέας πίστης ή η επιθυμία να γνωρίσουν άλλες θρησκείες.

Τα κορυφαία κίνητρα για να γίνει κάποιος χριστιανός, από την άλλη, είναι: το ότι περνάς δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου, το ότι μεγαλώνεις και βλέπεις τη ζωή διαφορετικά, επειδή θέλεις να ενωθείς με μια εκκλησία και να αυξηθείς πνευματικά, η επιθυμία να ανακαλύψεις τον Χριστό, ή να θέλεις να γνωρίσεις τι είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή.

Η ηλικία που κατά μέσο όρο οι ερωτηθέντες αλλάζουν την πίστη τους ήταν 22 χρονών. Εξήντα οκτώ τοις εκατό των ερωτηθέντων είχε μια σημαντική αλλαγή στην πίστη πριν από την ηλικία των 30.

Ο David Kinnaman, πρόεδρος του Barna Group και διευθυντής της έρευνας, υπογράμμισε τη σημασία του να είσαι «συντονισμένος με τις ερωτήσεις και τις αμφιβολίες των ανθρώπων."

«Οι κληρικοί είναι συνήθως μεγαλύτεροι από εκείνους που τους απασχολούν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την πίστη τους και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προσωπική εμπειρία από μία περίοδο μεγάλου επαναπροσδιορισμού της πίστης τους," τόνισε. «Δεν περνάει ο καθένας κρίση της πίστης του, έτσι ώστε τα άτομα που περνούν πνευματικές μεταβάσεις συχνά περνούν απαρατήρητα."

Συνολικά, το Barna Group, που βασίζεται στη Ventura της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι λιγότερο από το ένα τέταρτο (23 τοις εκατό) των ερωτηθέντων άλλαξε θρησκευτικές παραδόσεις - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μεταφέρθηκαν από τον Καθολικισμό στον Προτεσταντισμό και το αντίθετο, αλλά όχι όμως και εκείνων που άλλαξαν από τη μια προτεσταντική ομολογία σε μία άλλη.

Δώδεκα τοις εκατό των ενηλίκων μετακινήθηκαν εντός της προτεσταντικής παράδοσης.

"Η μελέτη υπογραμμίζει ότι η πνευματική υποταγή από την παιδική ηλικία είναι εντυπωσιακά βιώσιμη στην κοινωνία μας." είπε ο Kinnaman. «Η συνηθέστερη διαδρομή πίστης που παίρνει ο άνθρωπος είναι να δεσμευτεί πνευματικά από παιδί και έφηβος και αυτή η δέσμευση, συνήθως, διαρκεί για όλη τη διάρκεια της ζωής τους."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αίγυπτος: Πρόστιμο από Δικαστήριο στον Κόπτη Πάπα γιατί αρνείται να δώσει διαζύγιο


Το αιγυπτιακό Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, με την οποία απαιτεί ο Ορθόδοξος Κόπτης Πάπας Shenouda ΙΙΙ να καταβάλει αποζημίωση ύψους περίπου 19.500 αιγυπτιακών λιρών για την ως αποζημίωση στο μέλος της εκκλησίας Magdi William ο οποίος μήνυσε την Κοπτική Εκκλησία για την άρνησή της να εκδώσει ένα πιστοποιητικό για να ξαναπαντρευτεί, αφού πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του.

Τον Μάιο, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ ενός άλλου διαδίκου που ζητούσε να ξαναπαντρευτεί, του Hani Wasfi Naguib, δηλώνοντας ότι, σύμφωνα με αιγυπτιακή νομοθεσία η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να επιτρέψει στα μέλη της να χωρίζουν και να ξαναπαντρεύονται.

Ωστόσο, μετά από έφεση κατά της εν λόγω απόφασης που άσκησε η Κοπτική Εκκλησία, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι τα θέματα σχετικά με το γάμο είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Εκκλησίας, διότι ο πολιτικός γάμος χωρίς θρησκευτική τελετή δεν αναγνωρίζεται στην Αίγυπτο.

Η Ορθόδοξη Κοπτική Εκκλησία απαγορεύει το διαζύγιο και τον δεύτερο γάμο, εκτός από περιπτώσεις αποδεδειγμένης μοιχείας ή θρησκευτικής μεταστροφής του / της συζύγου.

Στην παρούσα περίπτωση, ο Πάπας Shenouda έχασε την έφεση για να ανατρέψει την ετυμηγορία του πρώτου δικαστηρίου υπέρ του William, παρά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ‘Al-Masry’ Al-Youm, ο Κόπτης Πάπας αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο, και αντ 'αυτού είπε ότι θα καθαιρέσει κάθε ιερέα ο οποίος θα επιτρέψει σε έναν διαζευγμένο Χριστιανό να ξαναπαντρευτεί, παρά μόνο υπό τις προϋποθέσεις που αυτό επιτρέπεται.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Για την ιστορία: Η Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος που συγκλήθηκε στην Χαλκηδόνα το 451 μ.Χ. καταδίκασε την αιρετική διδασκαλία του Ευτυχούς, ο οποίος δίδασκε ότι ο Χριστός είχε μόνο μία φύση, την θεία. Οι οπαδοί του Ευτυχούς, ονομάστηκαν Μονοφυσίτες, καθώς και αντιχαλκηδόνιοι ή προχαλκηδόνιοι. Απόγονοι αυτών είναι και οι Κόπτες.


Φόβοι περί νομισματικού «παγκοσμίου πολέμου»

Για γενικευμένη διεθνή νομισματικό «πόλεμο» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, που «επιτίθεται» κατά των υποτιμήσεων.

Ένας νομισματικός «παγκόσμιος πόλεμος» μαίνεται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουΐντο Μαντέγκα, καθώς οι κυβερνήσεις διεθνώς επιδίδονται σε έναν αγώνα υποτίμησης των νομισμάτων τους για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια «επίθεση» ενός υψηλά ισταμένου πολιτικού στελέχους εναντίον αυτής της νέας τάσης η οποία φαίνεται να κερδίζει έδαφος μετά την οικονομική κρίση.

Πολλές χώρες - με την Κίνα να κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσά τους- έχουν προχωρήσει σε εσκεμμένη αποδυνάμωση των νομισμάτων τους, «πουλώντας» σε ξένα χρηματιστήρια ή κρατώντας τα επιτόκια επίτηδες χαμηλά για να κάνουν φτηνότερες τις εξαγωγές τους.

Πολλοί οικονομολόγοι φοβούνται ότι τέτοιου είδους κινήσεις οδηγούν σε νομισματική αστάθεια. Επίσης, τέτοιου είδους ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες πάνω στην υποτίμηση κάνει ακόμα δυσκολότερη τη διαμόρφωση μίας κοινής πολιτικής για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η πρόσφατη οικονομική ύφεση- ειδικά εν μέσω φόβων για νέα κρίση.

Το εν λόγω θέμα είναι ψηλά στον κατάλογο αυτών που θα συζητηθούν στην προσεχή συνάντηση του G20 το Νοέμβριο στη Νότια Κορέα. Η Κίνα αντιστέκεται σε πιέσεις από τις ΗΠΑ για αύξηση της αξίας του γουάν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολλές οι ασιατικές οικονομίες οι οποίες, αν και επιθυμούν και αυτές κάτι τέτοιο, διστάζουν να εκδηλωθούν, λόγω φόβων για πιθανά «αντίποινα» από τη Λαϊκή Δημοκρατία, με την οποία οι περισσότερες έχουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς. Αντίστοιχα κινήθηκε και η Ελβετία πέρυσι, η οποία προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις ελβετικών φράγκων για να αποδυναμώσει το νόμισμά της.

Ο Γκουΐντο Μαντέγκα προέβη σε αυτά τα σχόλια σε ομιλία του στο Σάο Πάολο, ενώπιον Βραζιλιάνων βιομηχάνων.

«Βρισκόμαστε εν μέσω ενός νομισματικού παγκοσμίου πολέμου, μίας γενικότερης αποδυνάμωσης των νομισμάτων. Αυτό μας απειλεί, καθώς μειώνει την ανταγωνιστικότητά μας» είπε σχετικά.

Η οικονομία της Βραζιλίας είναι από τις πλέον ανθούσες, λόγω επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων και αύξησης της παραγωγής πετρελαίου. Ξένοι επενδυτές έχουν συρρεύσει στη χώρα, εξαιτίας υψηλών επιτοκίων και νέων επενδυτικών ευκαιριών. Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, το νόμισμά της, το ρεάλ, είναι το πλέον υπερτιμημένο στον κόσμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Guardian

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δρούτσας: Ο πιο καλός ο μαθητής (της παγκόσμιας δια-κυβέρνησης)

Ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα, στη Γενική Συνέλευση Η.Ε με αναφορά στην παγκόσμια διακυβέρνηση

K. Πρόεδρε ,

Κ. Γενικέ Γραμματέα,

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Λίβυο Πρόεδρο της 64ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, κ. Ali Abdussalam Treki, για τις άοκνες προσπάθειές του ως προς την προώθηση του έργου της Γενικής Συνέλευσης. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Ελβετό κ. Mr. Joseph Deiss για την εκλογή του ως Προέδρου της 65ης Συνόδου.

Είμαι πεπεισμένος, κ. Πρόεδρε, ότι από τη θέση σας θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειές σας. Θα ήθελα επίσης στο σημείο αυτό να τονίσω την πλήρη ταύτιση της χώρα μου με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κυρίες και κύριοι,

Δεδομένης της φύσης των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων, νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι από τη συμπεριφορά κάθε κράτους ξεχωριστά εξαρτάται η τύχη των άλλων. Το συμπέρασμα αυτό, κ. Πρόεδρε, έχει άμεση σχέση με το κεντρικό θέμα που προτείνατε για την εφετινή συζήτηση: τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών με έμφαση στην έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Σήμερα το πραγματικό ζήτημα έγκειται στην ανάγκη να επιβεβαιώσουμε τη σημασία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα. Εάν καθένας από εμάς μπορέσει να αντιληφθεί πλήρως και να δεχθεί αυτόν τον φαινομενικά αυταπόδεικτο ισχυρισμό, τότε δεν θα υπάρξει καμία αμφιβολία για τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία αυτή.

Εν προκειμένω, θεωρώ ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι ο μόνος παγκόσμιος φορέας που φέρει καθολική νομιμοποίηση. Είναι ο Οργανισμός τον οποίο πρέπει όλοι ενεργά να στηρίζουμε ώστε να επιτύχουμε συλλογικές και επομένως βέλτιστες λύσεις στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολύπλευρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Η ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ωστόσο, είναι πολύ πιο ευρεία από αυτό. Παρόλο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η έννοια αυτή συνεπάγεται τη δημιουργία του Λεβιάθαν του Hobbes σε παγκόσμια κλίμακα, παραμένει ωστόσο σε κάθε περίπτωση γεγονός ότι η προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας είναι πέρα από τις μεμονωμένες δυνατότητες των κρατών.

Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών και γι’ αυτό και η συζήτησή μας για τη μεταρρύθμιση και την αναζωογόνηση του Οργανισμού είναι πρωταρχικής σημασίας.

Την ίδια στιγμή, εμείς, τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να συγκεντρώσουμε το δυναμικό μας, τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία μας και να ενεργήσουμε ως συνεκτικό σύνολο, αυτό που είναι και η έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Πρέπει εν προκειμένω να επικεντρωθούμε σε δύο θεμελιώδεις πυλώνες:

(α) να αυξήσουμε τόσο τα μόνιμα όσο και τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να αντικατοπτρίζεται καλύτερα η σημερινή παγκόσμια κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα αλλά και να ενδυναμώσουμε το ρόλο της Γενικής Συνέλευσης και τη διάδραση των δύο αυτών σωμάτων.

και

(β) να ενδυναμώσουμε και να βελτιώσουμε τη συνεργασία και το συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών με τους μεγάλους διεθνείς και περιφερειακούς Οργανισμούς με σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία της πολυμερούς συνεργασίας προς όφελος των λαών μας.

Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ (το είδα ΕΔΩ)

Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!


Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης και οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα εφαρμογής του. Ο λόγος για το σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει όλες οι πληρωμές και αγορές των φορολογουμένων να γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει –μέσω bar code– ενσωματωμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε πολίτη.

Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα είναι εφοδιασμένος με αυτή την έξυπνη κάρτα, την οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις, σε κάθε του αγορά. Τα καταστήματα, με τη σειρά τους, θα έχουν ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες με το ΚΕΠΥΟ. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, το υπουργείο οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα τόσο των συναλλαγών του φορολογούμενου, όσο και του ΦΠΑ, που εισπράττουν οι επιχειρήσεις. Έτσι, δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων, αφού στο ΚΕΠΥΟ θα γνωρίζουν πλήρως τις καταναλωτικές μας δαπάνες και θα υπολογίζουν αυτόματα την έκπτωση από το φόρο. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο Capitaltax, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλλης, τον περασμένο Μάρτιο (βλ. 29/03 “Με έξυπνη κάρτα η δήλωση των αποδείξεων” - Βλέπε και ΕΔΩ).

Όμως, πριν καν δοθούν περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της Οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται”.

Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι “δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού μέτρου”.

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας.

Η γνωμοδότηση αυτή περιλαμβάνεται σε απάντηση, που έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Algirdas Semeta, στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη. Ο κύριος Πουπάκης προχώρησε στη σχετική ερώτηση, μετά από το δημοσίευμα του Capitaltax τον περασμένο Μάρτιο. Ο αρμόδιος επίτροπος υποστήριξε ότι: «Μολονότι ο στόχος της επιβολής φορολογικής νομοθεσίας είναι θεμιτός, προκύπτει το ερώτημα, εάν το προτεινόμενο σύστημα συμμορφώνεται προς τις αρχές της ανάγκης και της αναλογικότητας όσον αφορά στον επιδιωκόμενο στόχο, ιδίως εφόσον το προτεινόμενο σύστημα συνεπάγεται τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων σχετικά με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, όπως τεχνικές διαμόρφωσης χαρακτηριστικών, οι οποίες μπορεί να επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τον αρχικό, νόμιμο σκοπό και να τα επεξεργάζονται».

Το Capitaltax απευθύνθηκε στο υπουργείο οικονομικών. Στέλεχος της οδού Νίκης σχολίασε ότι “πρόκειται για μία δράση, η οποία προς το παρόν βρίσκεται υπό συζήτηση και στο επόμενο διάστημα θα οριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση”. Θεωρούν, πάντως, ότι “δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, γιατί τα στοιχεία που θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το ίδιο ευαίσθητα με αυτά που ήδη διαχειρίζεται έως τώρα”.

Πηγή (το είδα ΕΔΩ)

Σιγά – σιγά γεμίζουμε κάρτες. (Για το καλό μας)

k

Ηλεκτρονική κάρτα για φορολογούμενους εξετάζει το υπ. Οικονομικών

Μια ηλεκτρονική κάρτα που θα χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε συναλλαγή από τους φορογούμενους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μία κάρτα, στην οποία θα υπάρχει το ΑΦΜ του πολίτη ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες για το εάν θα μπορεί να εκδίδεται από κάθε τράπεζα χωριστά, στους πελάτες της, ή θα εκδίδεται αποκλειστικά από το υπουργείο.

Μετά την συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι: «το υπουργείο και γενικά η κυβέρνηση θέλουν να προωθήσουν μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ένα παραδείγματα έχει να κάνει με τη χρήση μίας κάρτας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές του και έτσι να μην χρειάζεται να συλλέγει αποδείξεις. Σε αυτό ανοίξαμε μία συζήτηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την υλοποίηση ενός συστήματος, που θα δίνει κατά κάποιο τρόπο «πόντους» σε κάθε πολίτη τους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσουμε το 2011 να πάμε σε μία μετάβαση «ηλεκτρονικών αποδείξεων» και ηλεκτρονικών υπηρεσιών».

«Θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των λεγόμενων POS που υπάρχουν στα μαγαζιά, δηλαδή τα μηχανήματα με τα οποία περνάνε οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα εγγράφονται έτσι στον «λογαριασμό» του πολίτη οι «πόντοι» από τις αποδείξεις που έχει. Kαι έτσι δεν θα χρειάζεται να συλλέγει ο ίδιος αποδείξεις», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, εμείς θα μπορούμε να έχουμε μία εικόνα του τζίρου σε διαφορετικά μαγαζιά και αυτό να διασταυρώνεται με τα στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια μας δίνουν οι επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας - που είναι διαφορετική από την πιστωτική κάρτα - κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ένα δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει με τη χρήση ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα του ΦΠΑ, κάτι που επίσης χρειάζεται και είναι μια κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάμε.

Το σκίτσο από πάνω λέει χαρακτηριστικά: Americard - Μόνο οι «τρομοκράτες» δεν κουβαλάνε την κάρτα (για δουλειά, παιχνίδι και φαγητό).

Πηγή

Βρετανία:Το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα βρίσκεται μέσα στο εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης


Ο συνδυασμός του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να απορρίψουν τον εμβολιασμό για την γρίπη των χοίρων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τη συνήθη προστασία κατά των ιών της εποχικής γρίπης (Δες και ΕΔΩ).

Ωστόσο, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων, μετά από πιθανές παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του εμβολίου. Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαβεβαιώσει τους ασθενείς ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Η κυβέρνηση έχει πάνω από 30 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων που έχουν ξεμείνει μετά από το περσινό ξέσπασμα της πανδημίας της γρίπης των χοίρων.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει συστήσει στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τη χορήγηση του εμβολίου κατά τη διάρκεια της «μετά-πανδημικής» περιόδου για προστασία από πιθανή αναζωπύρωση του στελέχους H1N1.

Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να εφαρμόσει τη συμβουλή αμέσως.

Μέχρι 7 εκατομμύρια άτομα λαμβάνουν το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο το οποίο προσφέρεται στις ευάλωτες ομάδες, όπως σε άτομα άνω των 65 ετών, άτομα με καρδιακές νόσους ή άσθμα και άλλες πνευμονοπάθειες, οι πάσχοντες από διαβήτη, καθώς και άλλους.

Το περασμένο έτος 4.5 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης των χοίρων, και η περισσότερη έμφαση δόθηκε στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, οι έγκυοι και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν τον εμβολιασμό, διότι ανησυχούσαν ότι δεν είχε δοκιμαστεί πλήρως.

Η ασφάλεια του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων που κατασκευάζεται από την GlaxoSmithKline (GSK), διερευνήθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, μετά από πιθανές συνδέσεις με τη ναρκοληψία, μια σπάνια πάθηση που κάνει τους ανθρώπους να κοιμούνται ξαφνικά.

Οι υγειονομικές αρχές στη Φινλανδία ανέστειλαν το πρόγραμμα εμβολιασμού, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους μετά από αναφορές για ναρκοληψία σε οκτώ άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει 27 αναφορές υποψίας ναρκοληψία σε ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με το Pandemrix, το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων H1N1 που κατασκεύασε η GSK.

Έχουν αναφερθεί και άλλες δέκα περιπτώσεις στη Σουηδία, έξι στη Γαλλία και από μία στη Γερμανία και τη Νορβηγία. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στη Βρετανία.

Η Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγείας, η οποία παρακολουθεί τα εμβόλια, είχε δώσει το εγκρίνει τον εμβόλιο H1N1, μετά τους φόβους για το ξέσπασμα ναρκοληψίας στην Ευρώπη.

Είπε: «Μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το εμβόλιο είχε δοθεί σε 5.5 εκατομμύρια ανθρώπους και δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα ναρκοληψία στη Βρετανία. Υπάρχει πολύ μικρή αλλαγή στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης ο οποίος θα εξακολουθεί να παρέχει προστασία από ένα μεγάλο αριθμό ιών γρίπης. Είναι σαφές ότι έχει προστεθεί και το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων. Οι άνθρωποι θα ενημερώνονται για αυτό όταν λαμβάνουν την επιστολή που θα τους καλεί να εμβολιαστούν και έτσι δεν θα αποτελεί έκπληξη. "

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέφρασε την ανησυχία του ότι τα παιδιά που τους δίδεται μια δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων μπορεί να αναπτύξουν, ταυτόχρονα, υψηλό πυρετό.

Οι γονείς και οι γιατροί κλήθηκαν να ελέγξουν την θερμοκρασία των παιδιών αφότου μετά από μία έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν τον πυρετό μετά τη δεύτερη δόση σε σύγκριση με μετά την πρώτη. Οι νεαροί είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πόνο στο σημείο της ένεσης, καθώς και υπνηλία, ευερεθιστότητα και απώλεια της όρεξης, μετά τη δεύτερη δόση.

Στη Βρετανία, 457 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της γρίπης των χοίρων που κόστισε τη κυβέρνηση περισσότερα από £ 1.2 δισεκατομμύρια.

Η έκθεση αναφέρει ότι υπήρχε έλλειψη ευελιξίας από την στιγμή που το Υπουργείο Υγείας υπέγραψε συμβάσεις για τα εμβόλαι της γρίπης με τους κατασκευαστές φαρμάκων GlaxoSmithKline (GSK), και Baxter.

Η Baxter συμφώνησε σε μια «ρήτρα διακοπής» που επιτρέπει την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της για ορισμένες από τις δόσεις, αλλά η GSK αρνήθηκε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο "Μεγάλος Αδελφός" του Ομπάμα



Να εγκαταστήσουν την απαραίτητη τεχνολογία, που θα επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα για παγίδευση των επικοινωνιών, θα απαιτεί από όλους τους παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ η κυβέρνηση Ομπάμα, με νόμο που θα προωθήσει στο Κογκρέσο τον επόμενο χρόνο.
Αντιμέτωποι με τη βεβαιότητα των υπέρμαχων της προστασίας του προσωπικού απορρήτου ότι δεν θα υπάρχει πια τίποτα που να μην ελέγχεται από τον «Μεγάλο Αδελφό», αξιωματούχοι του FBI σπεύδουν να... διευκρινίσουν ότι οφείλουν να διασφαλίσουν άμεση ενεργοποίηση συστήματος υποκλοπών στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προσπάθεια για την πλήρη υπαγωγή του διαδικτύου σε κυβερνητικό έλεγχο.
Ισχυριζόμενες ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υπονόμευσης της ικανότητάς τους να ερευνούν υποθέσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κακοποιοί εγκαταλείπουν τα τηλέφωνα και καταφεύγουν στο δίκτυο για τις επικοινωνίες τους, οι αμερικανικές αρχές προωθούν ακόμη μία αμφιλεγόμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες των ‘The New York Times’, αυτή θα υποχρεώνει παρόχους κρυπτογραφημένων e-mails -όπως η καναδική εταιρεία Research in Motion, που φτιάχνει τα BlackBerry- ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, και λογισμικό που επιτρέπει απ'ευθείας επικοινωνία, όπως το Skype, να δημιουργήσουν υποδομή που θα επιτρέπει τις υποκλοπές.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διάταξη και για τις εταιρείες που έχουν βάση στο εξωτερικό, αλλά παρέχουν υπηρεσίες στις ΗΠΑ. Αυτές θα πρέπει να διατηρούν παράρτημα στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να παγιδεύει και να αποκρυπτογραφεί επικοινωνίες. Ακόμη ένα συντριπτικό πλήγμα στην ελευθερία των επικοινωνιών.
Απορρίπτει τέτοιες αιτιάσεις το FBI. Η νομική σύμβουλός του, Βάλερι Καπρόνι, λέει: «Δεν μιλάμε για παράνομες παγιδεύσεις. Ούτε για επέκταση των εξουσιών μας. Μιλάμε για προσπάθεια διασφάλισης της ικανότητάς μας να ασκούμε τις υφιστάμενες εξουσίες μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια και εθνική ασφάλεια».
«Παράδειγμα» η Ελλάδα
Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Τζέιμς Μπέμπζι, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (οργάνωση που ασχολείται με την πολιτική περί το Ιντερνετ), δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση «θα έχει τεράστιες συνέπειες», καθώς αμφισβητεί «θεμελιώδη στοιχεία της επανάστασης του Ιντερνετ» -ανάμεσά τους και αυτό της αποκέντρωσης. Ουσιαστικά, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν σύστημα υποκλοπής κεντρικά. Μια τέτοια αναδιάρθρωση θα σημάνει «καταστροφή», προβλέπει ο καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Κολούμπια, Στίβεν Μπέλοβιν, ο οποίος θυμίζει την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα το 2005, όταν οι χάκερ επωφελήθηκαν από το σύστημα των κοριών και παγίδευσαν τηλέφωνα αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός.
Το 2006 η κυβέρνηση Μπους εισήγαγε νέους κανόνες καθιστώντας ευκολότερο για τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών την υποκλοπή τηλεφωνικών κλήσεων στο Internet. Μετά από αυτό ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για το παράνομο κατασκοπευτικό πρόγραμμα επικοινωνιών της NSA.
Τον Απρίλιο του 2009, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ομπάμα κατέθεσε μια πρόταση για να απορρίψει μία από τις αγωγές ορόσημο της Electronic Frontier Foundation κατά της NSA, δείχνοντας έτσι ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ακριβώς δρόμο.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)

Ανησυχία στο 'καλύτερο ισλαμικό κράτος της Ευρώπης'

Στις πρόσφατες εκλογές στην Σουηδία το ενδιαφέρον στράφηκε στην είσοδο του κόμματος των «Σουηδών Δημοκρατών» (‘Sverige Demokraterna’) με αρχηγό τον 31χρονο απόφοιτο Πολιτικών Επιστημών, Jimmie Akesson.

Για πρώτη φορά ένα κόμμα με εθνική και αντιμεταναστευτική πολιτική (που για άλλους μεταφράζεται ότι πρόκειται για κόμμα ‘ξενοφοβικό’, ‘ισλαμοφοβικό’, ‘ακροδεξιό’ και ‘ρατσιστικό’) εισέρχεται στην βουλή της Σουηδίας και μάλιστα με 20 έδρες από τις 349.

Οι "Σουηδοί Δημοκράτες" με το 5,7% αιφνιδίασαν τους πάντες που δεν περίμεναν τέτοιο αποτέλεσμα και στερούν έτσι την αυτοδυναμία από την κεντροδεξιά τετρακομματική Συμμαχία υπό τον Φρέντρικ Ράινφελντ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των είκοσι βουλευτών του βρίσκεται στην ηλικία των τριάντα.

Το κόμμα Sverige Demokraterna (SD) υπερασπίζεται την παράδοση και τον χαρακτήρα του σουηδικού πολιτισμού ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και επίσης αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση υπέρ μίας εθνικής κοινωνίας.

Δείτε βίντεο από το Russia Today όπου αναφέρονται επιθέσεις κατά μελών των «Σουηδών Δημοκρατών», ενώ μιλάει υποψήφια του κόμματος, στο σπίτι της οποίας κάποιοι ζωγράφισαν μία σβάστικα. Ένας άλλος υποψήφιος, ο 24χρονος David von Arnold βασανίστηκε μέσα στο σπίτι του από άτομα που μιλούσαν αραβικά και οι οποίοι του χάραξαν μία σβάστικα στο μέτωπο. Επίσης, κανένα κόμμα δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί τους.

Δείτε το βίντεο



Σύσσωμες οι εφημερίδες και έξω και εδώ ‘ανησυχούν’ και σχεδόν οδύρονται διότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της εμβληματικής σκανδιναβικής χώρας θα μπει στη Βουλή ένα ακροδεξιό κόμμα με αντιμεταναστευτικό και αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό» .

Ο ηγέτης των «Σουηδών Δημοκρατών» Τζίμι Ακεσον (για τον οποίον αναφέρουν ότι στα 16 του ήταν skinhead) λέει: «οι μεγάλες παρατάξεις θα αναγκαστούν τώρα να αλλάξουν την πολιτική τους, ιδίως όσον αφορά τη μετανάστευση, αν δεν θέλουν να συνεχίσουν να χάνουν ψήφους από εμάς».

«Ως Σουηδός Δημοκράτης βλέπω αυτόν τον αυξανόμενο αριθμό μουσουλμάνων ως την μεγαλύτερη ξένη απειλή από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και υπόσχομαι να κάνω ό, τι μπορώ για τον τερματισμό αυτής της τάσης», είχε πει προεκλογικά ο Akesson.

Κύρια επιχειρήματα του Akesson εναντίον του Ισλάμ είναι ότι οι μουσουλμάνοι έχουν ένα υψηλότερο από το μέσο όρο ποσοστό γεννήσεων, και ότι επειδή είναι αποκομμένοι από τις ρίζες τους μέσα σε μια πολυεθνική κοινωνία κάνει "πολλούς μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς να αναζητούν το Ισλάμ ως μια ταυτότητα, ενώ τώρα βιώνουμε μια διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των νέων μουσουλμάνων στην Ευρώπη ».

«Είκοσι χρόνια πριν, νομίζω ότι οι περισσότεροι Σουηδοί θα είχαν πολλές δυσκολίες να πιστέψουν ότι το Ισλάμ θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της Σουηδίας, ότι οι Σουηδοί καλλιτέχνες που επικρίνουν το Ισλάμ θα ζουν κάτω από συνεχείς απειλές θανάτου, ότι δέκα περίπου τρομοκρατικές οργανώσεις θα εδρεύουν στη Σουηδία ... ότι τα Σουηδικά Συμβούλια κομητείας θα δαπανούν χρήματα φορολογουμένων για την περιτομή υγιών νεαρών αγοριών ... ότι στα κρεοπωλεία μας θα προσφέρονται τελετουργικά σφαγμένα ζώα, ενώ την ίδια στιγμή τα νηπιαγωγεία θα πάψουν να δίνουν χοιρινό», είπε ο Akesson.

Το τηλεοπτικό σποτ του κόμματος απαγορεύτηκε από την τηλεόραση γιατί ήταν ‘ισλαμοφοβικό’. Δείχνει μια Σουηδή γιαγιά να πηγαίνει με δυσκολία να πάρει την σύνταξή της, όταν την προλαβαίνουν φουριόζες μουσουλμάνες με μπούρκες που πάνε να πάρουν τα επιδόματα του κράτους.

Δείτε το



Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Ιμάμης Adly Abu Hajar είχε δηλώσει στο Reuters, ότι η Σουηδία είναι το καλύτερο ισλαμικό κράτος αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Η Σουηδία τότε είχε απαγορεύσει έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ, για να αποφύγει τις εντάσεις από τους μουσουλμάνους.

Σημείωση: Άραγε ο Ιμάμης Hajar όταν λέει ότι η «Σουηδία είναι το καλύτερο ισλαμικό κράτος αυτή την στιγμή» εννοεί ότι υπάρχουν και άλλα «ισλαμικά κράτη» στην Ευρώπη, όμως όχι τόσο «καλά» όσο η Σουηδία;

Παραπάνω βλέπετε προεκλογική αφίσα στα αραβικά, του Κόμματος των Πρασίνων η οποία τοποθετήθηκε στην συνοικία Skärholmen της Στοκχόλμης, όπου υπάρχει έντονο το μεταναστευτικό στοιχείο. Η αφίσα λέει : "Ας συνεργαστούμε για τον εκσυγχρονισμό της Σουηδίας".

Πριν λίγο καιρό η Αστυνομία της Σουηδίας έκανε μία απίστευτη κίνηση κυκλοφορώντας περιπολικά που αντί για POLICE POLIS) έγραφαν την λέξη AINAπου είναι τουρκική αργκό λέξη για την αστυνομία!! Ο σκοπός αυτής της κίνησης ήταν λέει, για να προσελκύσουν τους νέους μουσουλμάνους μετανάστες να έρθουν και να ενταχθούν στην αστυνομία!

Η Σουηδία ΣΗΜΕΡΑ - Δείτε το βίντεο:

Πριν από μερικά χρόνια, η βρετανική εφημερίδα ‘Guardian’ (που παραδοσιακά υποστηρίζει τους εργατικούς) αποκάλεσε την Σουηδία, ως την πιο επιτυχημένη κοινωνία που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Αλλά η Σουηδία σήμερα μεταλλάσσεται εξ αιτίας της μεγάλης εισροής μεταναστών από τη Μέση Ανατολή.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο – ρεπορτάζ του CBN.com, (Το CBN είναι αμερικάνικο χριστιανικό κανάλι που ίδρυσε ο γνωστός - γηραιός σήμερα - τηλευαγγελιστής Pat Robertson, ευαγγελικός, υποστηρικτής του χριστιανικού σιωνισμού και γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του, όπως αυτής περί δολοφονίας του Τσάβες κλπ).

Στο βίντεο γίνεται αναφορά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, το Malmö, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας. Για τους επισκέπτες, το Malmö φαίνεται μία ήσυχη, όμορφη, ίσως λίγο βαρετή πόλη. Με άλλα λόγια, κλασσική σουηδική πόλη. Αλλά κάτω από την επιφάνεια, το Malmö έχει σοβαρά προβλήματα.

Η μαζική μετανάστευση έχει γίνει κάνει στο Malmö σήμερα να είναι το ένα τέταρτο των κατοίκων μουσουλμάνοι, και όπως πάει το πράγμα, θα είναι η πλειοψηφία στην πόλη μέσα σε λίγες δεκαετίες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στα μωρά δεν είναι Sven, αλλά Μοχάμεντ. Το χοιρινό δεν υπάρχει πλέον στο μενού ορισμένων σχολείων. Θέλετε να μάθετε να οδηγείτε; Μπορείτε να κάνετε μαθήματα στην " Σχολή Οδηγών Τζιχάντ" (“Jihad Driving School”).

Όμως, παρά την συνήθως ήρεμη όψη που έχει το Malmö, το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας δεν πάει καλά. Στην συνοικία Rosengaard του Malmö, όπου στήθηκε ένα πρόγραμμα στέγασης κυρίως για μετανάστες, οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία δεν θα εισέλθουν πλέον χωρίς αστυνομική προστασία.

Η ανεργία στο Rosengaard φέρεται να έχει φτάσει στο 70 τοις εκατό. Ένα κύμα από εγκλήματα που συνδέονται με τους μετανάστες πλήττει την μία στις τρεις οικογένειες στο Malmö κάθε χρόνο. Ο αριθμός των βιασμών έχει τριπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια.

Οι Εβραίοι που τολμούν να περπατήσουν στους δρόμους φορώντας τα χαρακτηριστικά yarmulkes τους κινδυνεύουν να ξυλοκοπηθούν.

«Είναι αλήθεια. Οι Εβραίοι δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους του Malmö δείχνοντας ότι είναι Εβραίοι», δήλωσε ο Lars Hedegaard.

"Σε πολλά μέρη της Σουηδίας, οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί," δήλωσε ο Matthias Karlsson, γραμματέας Τύπου των Σουηδών Δημοκρατών.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες που υποστηρίζουν τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες και την θέσπιση ορίων για τη μετανάστευση, έχουν στιγματιστεί από τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ‘φασιστικό’ και ‘μισαλλόδοξο’ κόμμα.

Ο Erik Almqvuist είναι ηγέτης της νεολαίας του κόμματος λέει: «Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν ως ‘ρατσιστές’ και ‘εξτρεμιστές’», είπε. "Οι άνθρωποι που τους ακούν πιστεύουν ότι είμαστε σχεδόν απάνθρωποι."

Ο Almqvuist αντιμετωπίζει τακτικά απειλές κατά της ζωής του, και παραλίγο να σκοτωθεί πρόσφατα, όταν ένας αριστερός του επιτέθηκε με μαχαίρι.

«Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Σουηδίας έχει πολώσει την κοινωνία," εξηγεί ο Almqvuist. "Έχουμε μια πολιτική πόλωση. Έχουμε επίσης μια εθνοτική πόλωση. Και τα άκρα αναπτύσσονται και είναι όλο και πιο δύσκολο να φτάσουμε σε μία ομοφωνία. "

Ο Hedegaard λέει ότι αυτό που γίνεται στο Μάλμε θα γίνει και στο υπόλοιπο της Σουηδίας.

"Νομίζω ότι η καλύτερη πρόβλεψη είναι ότι η Σουηδία θα έχει μουσουλμανική πλειοψηφία μέχρι το 2049, έτσι ξέρουμε που βαδίζει αυτή η χώρα", είπε.

Το CBN News δεν ήταν σε θέση να λάβει κάποια απάντηση από το δήμαρχο του Malmö, Ilmar Reepalu.

Δείτε το βίντεο



Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Βιέννη: Γελοιοποιούν και προσβάλουν χριστιανούς κατόπιν εντολής γιατρού εκτρώσεων

Ένας Αυστριακός γιατρός που έχει κλινική για εκτρώσεις στη Βιέννη, προσέλαβε κάποια άτομα για να επιτεθούν, να τρομοκρατήσουν, να γελοιοποιήσουν και να φωνάζουν αισχρολογίες και βλασφημίες, κάνοντας έτσι, ‘ψυχολογικό πόλεμο’ σε κάποιους καθολικούς χριστιανούς που φαίνεται ότι είναι ενοχλητικοί για τον γιατρό, καθώς είναι αντίθετοι στις εκτρώσεις. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνονται να κάθονται ήσυχοι έξω από την είσοδο της ‘κλινικής’, κρατώντας κάποια φυλλάδια και μικρά πλακάτ και κάποιες φορές προσεύχονται

Η μεγάλη κλινική αμβλώσεων μπροστά από την οποία έλαβαν χώρα τα γεγονότα βρίσκεται στην 15η συνοικία της Βιέννης και διευθύνεται από τον Christian Fiala.

Σε μια αυστριακή εφημερίδα ο κ. Fiala είπε ότι έχει προσλάβει δύο άτομα για να επιτεθούν και να προσβάλλουν τους χριστιανούς.

Το καθολικό κανάλι Gloria.tv έχει πλάνα με αυτές τις επιθέσεις και προσβολές σε ένα άτομο, που του επιτίθενται με ομπρέλα και ψαλίδια, προσπαθώντας να τον σπρώξουν στον δρόμο που κυκλοφορούν αυτοκίνητα, του κλέβουν το πορτοφόλι, του κόβουν το ροζάριό του, κοροϊδεύουν τον σταυρό και την θρησκεία, ενώ κάνουν και άσεμνες κινήσεις με ένα σταυρό. Υπάρχουν επίσης πλάνα με άλλους που προσπαθούν να θωπεύσουν έναν άντρα που προσεύχεται έξω από την ‘κλινική’ (του ανοίγουν το φερμουάρ!) και που κάνουν χειρονομίες και κινήσεις που παρέπεμπαν σε σεξουαλική πράξη, σε μία γυναίκα που ήταν κατά των εκτρώσεων.

Ο εισαγγελέας στην Αυστρία έχει ενημερωθεί αλλά προφανώς, κάνει ό, τι μπορεί για να αποφύγει η ιστορία να πάει στα δικαστήρια.

Πάντως παλαιότερα, έξω από την κλινική είχε γίνει και εξορκισμός από καθολικό ιερέα!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Ο ΟΗΕ τοποθέτησε ‘πρέσβη’ για την υποδοχή των εξωγήινων


Μα είναι δυνατόν να φτάσουν στην γη οι φίλοι μας οι εξωγήινοι και εμείς να μην στρώσουμε τα κόκκινα χαλιά. Και ποιος θα τους υποδεχθεί όμως. Η κυρία Μαζλά Οτμάν.

Όταν και εφόσον οι εξωγήινοι θελήσουν να επισκεφθούν τη Γη, το βέβαιο είναι πως θα µάθουν τι εστί ανθρώπινη φιλοξενία. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι απασχολεί τα Ηνωµένα Έθνη που διόρισαν επί της υποδοχής στον πλανήτη µας τη µαλαισιανή αστροφυσικό Μαζλάν Οτµάν (Mazlan Othman).

Μπορεί να µοιάζει µε σενάριο επιστηµονικής ταινίας, ωστόσο στις µέρες µας η ανθρώπινη αντίδραση στην ανακάλυψη εξωγήινης ζωής είναι ένα θέµα που απασχολεί πολύ τους επιστήµονες. Για τον λόγο αυτό, τα Ηνωµένα Εθνη τοποθέτησαν επί της υποδοχής των εξωγήινων την Οτµάν που ήδη διευθύνει το - άγνωστο για πολλούς - Γραφείο των Ηνωµένων Εθνών για τις Εξωγήινες Υποθέσεις.

Η 58χρονη επιστήµονας πρόκειται να παρουσιάσει τον νέο ρόλο της την επόµενη εβδοµάδα σε ένα επιστηµονικό συνέδριο στο Μπάκιγχαµ, στη Βρετανία. Η Οτµάν, σε πρόσφατη οµιλία της προς συναδέλφους της αστροφυσικούς, είχε επισηµάνει την ανάγκη ετοιµότητας σε περίπτωση επίσκεψης εξωγήινων όντων.

Την άποψή της αυτή, εκτός των άλλων, είχε στηρίξει σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΑSΑ, σύµφωνα µε την οποία το διαστηµικό αστεροσκοπείο Κepler ανακάλυψε περισσότερους από 700 πλανήτες στους οποίους ίσως υπάρχει εξωγήινη ζωή, συµπεριλαµβανοµένων περίπου 140 στο ίδιο µέγεθος µε τη Γη. «Η συνεχής αναζήτηση για εξωγήινη επικοινωνία στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια στιγµή ο άνθρωπος θα λάβει σήµατα από εξωγήινους» είχε παρατηρήσει. «Και όταν θα λάβουµε τέτοια σήµατα θα πρέπει να έχουµε µια συντονισµένη απάντηση, λαµβάνοντας υπόψη όλες τις παραµέτρους του θέµατος. Ο ΟΗΕ είναι ένας έτοιµος µηχανισµός».

Η Οτµάν ήταν διευθύντρια της εθνικής διαστηµικής εταιρείας της Μαλαισίας και επέβλεψε την πτήση του πρώτου αστροναύτη της χώρας της. Στις νέες αρµοδιότητές της, η πλέον σηµαντική είναι κυρίως να προστατεύσει τους εξωγήινους από την ανθρωπότητα παρά το αντίθετο. «Η Οτµάν είναι η καταλληλότερη για αυτήν τη θέση» δήλωσε στους «Sunday Τimes» ο καθηγητής Ρίτσαρντ Κρόουθερ από τη Βρετανική Διαστηµική Εταιρεία.

Υποστηρίζει ωστόσο πως οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή µε εξωγήινα όντα είναι πιο πιθανό να γίνει µε ραδιοσήµατα ή µε σήµατα φωτός από κάποιον µακρινό πλανήτη.

Και πως αν συναντήσουµε εξωγήινους, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για µικρόβια παρά για νοήµονα όντα.

Πηγή (Το είδα ΕΔΩ)


Δείτε το βίντεο