Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Βρετανία: Το νομικό σύστημα εισάγει διακρίσεις κατά των Χριστιανών, λέει Επίσκοπος


Ο Επίσκοπος του Winchester, Rt Rev Michael Scott-Joynt, προειδοποίησε ότι ο θάνατος της «θρησκευτικής παιδείας» ανάμεσα σε αυτούς που φτιάχνουν και διαχειρίζονται το δίκαιο, έχει δημιουργήσει μια ανισορροπία στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα άτομα που έχουν θρησκευτική πίστη σε σύγκριση με τις «σεξουαλικές μειονότητες».

Υπογραμμίζοντας την υπόθεση Gary McFarlane, ενός συμβούλου σχέσεων, που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να δώσει σεξουαλική θεραπεία σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, είπε ότι η δικαστική εξουσία τώρα βγήκε έξω από τα όριά της για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας, πολιτικοί και δικαστές αποδεικνύονται κατά ένα μεγάλο μέρος, ανίδεοι σε θέματα θρησκείας και έτσι αποτυγχάνουν να εκτιμήσουν την σημασία που δίνουν οι Χριστιανοί στην τήρηση των Γραφών και όχι στις αξίες της ‘πολιτικής ορθότητας’ του κοσμικού κράτους.

Τις ανησυχίες του Επισκόπου υπογράμμισε ο Λόρδος Woolf, πρώην Επικεφαλής Λόρδος της Δικαιοσύνης (Lord Chief Justice), ο οποίος συμφώνησε ότι, σε ορισμένες νομικές υποθέσεις η υποτιθέμενη ‘ισορροπία’ έχει χαθεί εις βάρος των χριστιανών.

Τα λόγια του απηχούν τις πρόσφατες προειδοποιήσεις από άλλους ηγέτες της εκκλησίας σχετικά με αυτό που θεωρούν ως ‘επίθεση κατά του Χριστιανισμού’.

Η κριτική του Νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Act) είναι πιθανόν να τροφοδοτήσει τις επικρίσεις για τον Ντέιβιντ Κάμερον για την αποτυχία του να συμμορφωθεί με μια προεκλογική υπόσχεση που έδωσε ότι θα αντικαταστήσει τους αμφιλεγόμενους ευρωπαϊκούς κανόνες, με ένα γηγενή Χάρτη Δικαιωμάτων.

Άλλες πρόσφατες γνωστές υποθέσεις είναι εκείνη με το ζευγάρι χριστιανών ξενοδόχων που μηνύθηκαν από ομοφυλόφιλο ζευγάρι, επειδή αρνήθηκαν να τους δώσουν δωμάτιο, καθώς και εκείνη με οργανισμούς έγκρισης υιοθεσίας που διατάχθηκαν από την κυβέρνηση να κλείσουν, μετά την άρνησή τους να δώσουν παιδιά σε ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ο Επίσκοπος Scott-Joynt είπε στην εκπομπή ‘World This Weekend’ του BBC: "Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μία πραγματικά αρκετά διαδεδομένη αντίληψη ανάμεσα στους χριστιανούς, ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανισορροπία στο νομικό σύστημα όσον αφορά την ελευθερία των χριστιανών και των ατόμων άλλων θρησκειών να ακολουθούν την πίστη τους στο δημόσιο βίο, στο δημόσιο τομέα.

"Πιθανόν, για πρώτη φορά στην ιστορία μας υπάρχει εκτεταμένη έλλειψη θρησκευτικής παιδείας ανάμεσα σε αυτούς που με τον ένα τρόπο ή τον άλλον έχουν την δύναμη και την επιρροή, είτε μέσα στο Κοινοβούλιο είτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ακόμη και, θα τολμούσα να πω, στο δικαστικό σώμα.

«Ο κίνδυνος είναι ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα επαγγέλματα όπου θα μπορούσε να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι πιστοί να εργάζονται, ιδιαίτερα σε ορισμένες από τις δημόσιες υπηρεσίες, και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο.

"Οποιοσδήποτε ανήκει στους ανθρώπους που θρησκεύονται, αυτό που πιστεύει είναι ότι δεν έχει απλώς κάποιες απόψεις, αλλά ότι ζει σύμφωνα με αυτές. Το να εκδηλώνεις την πίστη σου, αυτό αποτελεί μέρος του ότι έχεις πίστη και όχι κάτι που αν θέλεις το κάνεις προαιρετικά.

"Οι δικαστικές αποφάσεις φαίνεται να ακολουθεί την σύγχρονη κοινωνία, η οποία φαίνεται να πιστεύει ότι οι απόψεις του κοσμικού κράτους είναι πρόδηλες δηλώσεις ενώ οι θρησκευτικές απόψεις είναι κάποιες έννοιες στο μυαλό. Αυτή είναι η κουλτούρα στην οποία ζούμε.

«Οι δικαστές πρέπει να έχουν γνώση των θρησκευτικών θεμάτων ώστε να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα επιχείρημα πίσω από όλα αυτά, το οποίο δεν μπορεί απλώς να διευθετηθεί από τη φύση της κοινωνίας, όπως αυτή είναι σήμερα."

Στην ίδια εκπομπή, ο Λόρδος Γουλφ, δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους, ανεξαρτήτως αν έχουν κάποιο θρήσκευμα ή όχι.

Αλλά, παραδέχτηκε: «Μπορεί να έχουμε προχωρήσει πολύ μακριά. Εάν ο νόμος έχει προχωρήσει πάρα πολύ προς μια κατεύθυνση, τότε η εμπειρία του νόμου είναι ότι τείνει να κινηθεί πίσω.

"Ο νόμος πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφέρον, έστω και αν είναι το ενδιαφέρον μιας θρησκείας, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να γνωρίζει τις ορθές ανησυχίες αυτής της θρησκείας.

"Ο νόμος θα πρέπει να αναπτύσσεται με τρόπο ώστε να καθιστά εφικτό ότι η πίστη θα διατηρείται και θα προστατεύεται».

Τα λόγια του επισκόπου απηχούν εκείνα του Λόρδου του Carey, πρώην Αρχιεπισκόπου του Canterbury, ο οποίος έχει βάλει το όνομά του στην εκστρατεία «Δεν Ντρέπομαι» (“I’m Not Ashamed”), η οποία προωθεί τα δικαιώματα των Χριστιανών.

Παρήγαγε ένα φυλλάδιο νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι οι Χριστιανοί με «βαθιά πίστη» αντιμετωπίζουν διακρίσεις και βρίσκονται "κάτω από επίθεση", κατά την έναρξη μιας εκστρατείας που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πιστεύουν να «φέρουν την πίστη τους με υπερηφάνεια».

Στο Human Rights Act έχει ασκηθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ‘μειονοτήτων’, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εγκληματίες, έναντι εκείνων του ευρύτερου πληθυσμού.

Πριν από τις γενικές εκλογές, ο Κάμερον είχε υποσχεθεί να καταργήσει το νόμο υπέρ ενός βρετανικού Χάρτη των Δικαιωμάτων, αλλά με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να υποστηρίζουν το τρέχον νομικό σύστημα, το οποίο εισήχθη στο πλαίσιο της κυβέρνησης των Εργατικών, τα σχέδια ‘κόλλησαν’ με τον σχηματισμό του Συνασπισμού.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ξέσπασε οργή, με την υπόθεση ενός Ιρακινού που ζητούσε άσυλο και ο οποίος σκότωσε ένα 12χρονο κορίτσι σε ένα τροχαίο ατύχημα, που, αφού το χτύπησε, το εγκατέλειψε αβοήθητο, αλλά δεν μπορούσε να απελαθεί γιατί ήταν πατέρας με παιδιά στη χώρα και ο Νόμος (Act) επιβεβαίωνε το ‘δικαίωμά’ του να διατηρήσει την οικογενειακή του ζωή.

Η περίπτωση ακολούθησε εκείνη του Learco Chindamo, ο οποίος σκότωσε τον καθηγητή Phillip Lawrence, αλλά απέφυγε την απέλαση προς την Ιταλία, τη χώρα γέννησής του, με την αιτιολογία ότι είχε έρθει στη Βρετανία ως παιδί και είχε δικαίωμα να παραμείνει στη χώρα αυτή.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο Ομπάμα πήγε εκκλησία


Ο Μπαράκ Ομπάμα ναι μεν αναφέρεται συχνά στη χριστιανική του πίστη, αλλά η οικογένειά του σπανίως παρίσταται στη θεία λειτουργία, ειδικά σε περιόδους ρουτίνας στην Ουάσιγκτον. Την Κυριακή όμως, η πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ έκανε την εμφάνισή της σε παρεκκλήσι της Χαβάης, όπου μετέβη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο Αμερικανός ηγέτης, η σύζυγός του και οι θυγατέρες Σάσα και Μαλία έφθασαν στην εκκλησία λίγο πριν από το μεσημέρι και χειροκροτήθηκαν από τους ενορίτες, ενώ η μπάντα έπαιζε το Joy to the World.

Στην ομιλία του, ο εφημέριος Στιβ Μόσις αστειεύτηκε λέγοντας ότι ο λόγος για τον οποίον υπεβλήθη πρόσφατα σε εγχείρηση καρδιάς ήταν για να τελέσει τη λειτουργία ενώπιον του Αμερικανού προέδρου χωρίς να υποστεί καρδιακή προσβολή...

Την τελευταία φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα πήγε στην εκκλησία ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης που έδειχνε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αμφιβάλλει για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Βρετανία: Η ‘πολιτική ορθότητα’ απαγορεύει τους αστυνομικούς να περιγράφουν με εθνοτικούς ή θρησκευτικούς όρους τους παραβάτες!



Έξαλλοι οι αστυνομικοί, λένε ότι η απαγόρευση της χρησιμοποίησης εθνοτικών ή θρησκευτικών λέξεων για την περιγραφή των παραβατών αποτελεί παρεμπόδιση των αστυνομικών ερευνών.


Η διαταγή που έδωσε ο Αστυνομικός Επίτροπος Karl O'Callaghan, στους αστυνομικούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εθνικές περιγραφές για τους παραβάτες, θεωρήθηκε η πλήρης τρέλα της «πολιτικής ορθότητας».


Σύμφωνα με τη νέα διαταγή, οι αστυνομικοί δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν στοιχεία, όπως η εθνικότητα, η φυλή ή η θρησκεία ενός υπόπτου, όταν ζητούν δημόσια βοήθεια.


Αντ 'αυτού, τους έχουν πει να λένε αν το άτομο είναι ‘ανοιχτού ή σκούρου δέρματος’.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Russell Armstrong, ζητεί η διαταγή να ανατραπεί.

Η ‘Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών’ λέει ότι η απαγόρευση συντάχθηκε πριν από έξι μήνες, μετά από καταγγελίες ότι η χρήση εθνοτικών περιγραφών ήταν ‘ρατσιστική’.


Η Επιτροπή δήλωσε ότι μάρτυρες, οι οποίοι έκαναν αναφορές στην αστυνομία, συχνά περιέγραφαν την εθνικότητα του υπόπτου, λάθος.


Ο κ. Armstrong είπε ότι η χρησιμοποίηση "αδύνατων περιγραφών" θα κάνει δυσκολότερη την σύλληψη των εγκληματιών.


«Αν απλά γυρίσεις και πεις ότι ψάχνουμε για ‘έναν 20χρονο άντρα, ύψους 1,80cm, με μαύρα μαλλιά’, πόσοι άνθρωποι στην κοινότητα ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή;" είπε.


"Αν κάποιος είναι Αυστραλός ή αν κάποιος είναι Άγγλος ή αν κάποιος Νιγηριανός, όποιος κι αν είναι, αυτό πρέπει να επιτρέπεται να το αναφέρει η αστυνομία κατά την περιγραφή των παραβατών.


Μία πληροφορία από εμπιστευτική πηγή μέσα από την αστυνομία, ανέφερε ότι αυτή η πολιτική εμπόδισε την σύλληψη υπόπτων.


"Οι κανόνες αυτοί δεν δίνουν την πραγματική ένδειξη για τον ποιον αναζητά η αστυνομία," είπε η πηγή.


«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα άτομο σκούρου δέρματος που είναι Αβοριγίνας ή Αφρικάνος. Και αν ψάχνουμε κάποιον Ασιάτη, είναι λίγο δύσκολο να τον περιγράψεις ως ‘κάποιον που έχει απλά, ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρα μαλλιά’».


Αλλά η υπεύθυνη της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών, Yvonne Henderson είπε ότι η χρησιμοποίηση εθνοτικών περιγραφών ενισχύει τα ‘αρνητικά στερεότυπα’.


"Μπορεί να τροφοδοτήσει ‘ενοχλητικές ιδέες’ στην κοινότητα σχετικά με το ποιες εθνικότητες είναι κυρίως υπεύθυνες για την εγκληματική συμπεριφορά», είπε.


Η κ. Χέντερσον είπε επίσης ότι η χρήση εθνοτικών περιγραφών από την αστυνομία ήταν συχνά παραπλανητική. «Συχνά η περιγραφή ήταν ανακριβής διότι βασίζονταν στην υπόθεση ενός ατόμου για το φυλετικό υπόβαθρο ενός ατόμου, η οποία θα μπορούσε να είναι λάθος", είπε.


Η Επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν περιστατικά όπου η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει εθνοτικές περιγραφές.


Η πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικών Κοινοτήτων, Maria Saraceni, δήλωσε ότι η απαγόρευση σταμάτησε τους αστυνομικούς να καταδικάζουν τον καθένα που ανήκει σε μια συγκεκριμένη φυλή σε μια περιοχή που ερευνούσαν.


"Εάν η αστυνομία λένε ότι ψάχνουν για έναν Ινδό, πώς το κοινό θα ξέρει να διακρίνει μεταξύ ενός Ινδού και ενός Πακιστανού;", είπε η κα Saraceni.


"Είναι πολύ πιο ακριβές να χρησιμοποιούνται στοιχεία όπως το ύψος, το βάρος ή το χρώμα των μαλλιών."


Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, επιθερωρ. Bill Munnee υπερασπίστηκε την διαταγή.


«Η συνέχιση της χρήσης εθνοτικών περιγραφών επιβάλλει στερεότυπα, δεν προάγει την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών, ζημιώνει τις σχέσεις αστυνομίας – και της εκάστοτε κοινότητας και δεν θεωρείται καλή πρακτική έρευνας," είπε ο Munnee.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνέδριο υποστήριξης του βιβλίου του ραβίνου Yitzhak Shapira που προτρέπει να δολοφονούνται αθώα παιδιά και οικογένειες, μη Εβραίων



Από το blog Αναβάσεις

Σε χτεσινή ανάρτησή μας με τίτλο: Οι επιλεκτικές αντιδράσεις κατά του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, και η γενικευμένη επίθεση κατά της Εκκλησίας. περιείχε βιβλίο από Εβραίο ραβίνο με θέμα την εξόντωση αθώων παιδιών και οικογενειών μη Εβραίων, και ερωτούσαμε τους 2 ιεράρχες μας, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, αν έχουν λάβει θέση για τέτοιες θέσεις, πριν κρίνουν αναιτίως τον συνεπίσκοπό τους Μητροπολίτη Πειραιώς, για το ότι καταδίκασε τον διεθνή σιωνισμό, και όχι τον Εβραϊκό λαό, ο οποίος, και αυτός βιώνει την σύνθλιψη της παγκοσμιοποίησης, και την επιβολή της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Δεχτήκαμε μηνύματα με τα οποία ρωτούσατε αν είναι αληθινό το βιβλίο, και αν πράγματι και άλλοι ραβίνοι υπερασπίζουν τις θέσεις του, και το προτείνουν στους σπουδαστές και στους οπαδούς τους.

Παραθέτουμε απόσπασμα από βίντεο στο οποίο περιγράφεται το συνέδριο υπεράσπισης του "φιλάνθρωπου" βιβλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου στο ξενοδοχείο "Ραμάντα" στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, και στο οποίο κορυφαίοι ραβίνοι του Ισραήλ, μαζεύτηκαν για να υπερασπιστούν την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο βρήκαμε από την youtube.com/user/antipliroforisiblog




Για το θέμα διάβασε άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΔΩ

Οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ ζητάνε οι Εβραίοι να σταματήσουν να τους φτύνουν!


"Σκοτώστε χριστιανούς" γράφει στα εβραϊκά, το σύνθημα στον τοίχο

Πριν από λίγες εβδομάδες*, ένας ανώτερος Ελληνορθόδοξος κληρικός στο Ισραήλ συμμετείχε σε μια συνάντηση σε ένα κυβερνητικό γραφείο στην γειτονία Givat Shaul της Ιερουσαλήμ. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, ένας ηλικιωμένος άντρας που φόραγε σκουφί ήρθε και του χτύπησε το παράθυρο. Όταν ο κληρικός κατέβασε το παράθυρο, ο περαστικός τον έφτυσε στο πρόσωπό του.

Ο κληρικός προτίμησε να μην υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία και τους είπε είχε συνηθίσει να τον φτύνουν Εβραίοι. Πολλοί κληρικοί στην Ιερουσαλήμ έχουν υποστεί τέτοιου είδους επιθέσεις. Τις περισσότερες φορές, θα το αγνοήσουν, αλλά μερικές φορές δεν μπορούν.

Την Κυριακή, ένας καβγάς άναψε όταν ένας φοιτητής yeshiva (Κέντρο εβραϊκής - Ταλμουδικής μελέτης) έφτυσε το σταυρό που κουβαλούσε ο Αρμένιος Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια μίας πομπής κοντά στον Πανάγιο Τάφο στην Παλιά Πόλη. Ο σταυρός του 17ου αιώνα που είχε ο Αρχιεπίσκοπος έσπασε κατά τη διάρκεια της φιλονικίας και εκείνος χαστούκισε τον μαθητή yeshiva.

Και οι δύο ανακρίθηκαν από την αστυνομία και ο μαθητής yeshiva θα προσαχθεί σε δίκη. Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, εν τω μεταξύ, απαγόρευσε τον φοιτητή να προσεγγίζει την Παλιά Πόλη για 75 ημέρες.

Αλλά οι Αρμένιοι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη δράση της αστυνομίας και λένε ότι αυτό το πράγμα έχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος Nourhan Manougian λέει ότι αναμένει από τον υπουργό Παιδείας να πει κάτι.

"Όταν γίνεται μια επίθεση ενάντια σε Εβραίους οπουδήποτε στον κόσμο, η ισραηλινή κυβέρνηση γίνεται έξω φρενών, γιατί λοιπόν όταν η θρησκεία μας και η υπερηφάνειά μας προσβάλλονται, δεν παίρνουν σκληρότερα μέτρα;" ρωτάει.

Σύμφωνα με τον Daniel Rossing, πρώην σύμβουλο του Υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων για τις Χριστιανικές Υποθέσεις και διευθυντή ενός κέντρου στην Ιερουσαλήμ για τον διάλογο μεταξύ χριστιανών και Ιουδαίων, υπήρξε μια αύξηση στον αριθμό των περιστατικών αυτών πρόσφατα, "ως μέρος μιας γενικής ατμόσφαιρας έλλειψης ανοχής στη χώρα. "

Ο Rossing λέει ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο των επεισοδίων. Επισημαίνει το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα περιστατικά σε περιοχές όπου οι Εβραίοι και Χριστιανοί συνυπάρχουν, όπως το εβραϊκό και το αρμενικό τέταρτο της Παλιάς Πόλης και η Πύλη της Γιάφα.

Υπάρχει αυξημένος αριθμός σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, όπως κατά τη διάρκεια της εορτής Πουρίμ. "Ξέρω χριστιανούς που κλειδώνονται μέσα σε σπίτια και άλλους χώρους καθ 'όλη τη διάρκεια της γιορτής Purim», λέει.

Ο πρώην σύμβουλος του δημάρχου στα χριστιανικά θέματα, Shmuel Evyatar, περιγράφει την κατάσταση ως «μια τεράστια ντροπή." Λέει ότι οι περισσότεροι από τους υποκινητές είναι σπουδαστές yeshiva που σπουδάζουν στην Παλιά Πόλη και που βλέπουν τη χριστιανική θρησκεία με περιφρόνηση.

"Είμαι σίγουρος ότι το φαινόμενο θα σταματήσει μόλις οι ραββίνοι και γνωστοί εκπαιδευτικοί το καταγγείλουν. Στην πράξη, οι ραββίνοι των yeshivas αγνοούν ή ακόμα και ενθαρρύνουν αυτά τα περισταικά», λέει ο Evyatar.

Και ο ίδιος ο Evyatar δέχτηκε φτύσιμο ενώ περπατούσε με ένα σέρβο επίσκοπο στην εβραϊκή συνοικία, κοντά στο σπίτι του. "Μια ομάδα μαθητών yeshiva μας έφτυσε και ο δάσκαλός τους καθόταν απλώς απαθής και παρακολουθούσε."

Οι δημοτικοί υπάλληλοι στην Ιερουσαλήμ δήλωσαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να εξετάζεται από την αστυνομία. Ο Shmuel Μπεν-Ρούμπι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, είπε ότι είχε μόνο δύο καταγγελίες από τους Χριστιανούς κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Είπε ότι σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν.

Είπε ότι η αστυνομία αναπτύσσει ένα υπέρμετρα υψηλό αριθμό από περιπολίες και διαθέτει ειδική τεχνολογία στην Παλιά Πόλη και τα περίχωρά της σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την τάξη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: www.haaretz.com/ (* η είδηση είναι το 2004)

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Γαλλικό χωριό κατακλύζεται από αναχωρητές που φοβούνται τον Αρμαγεδδώνα..


Η αντίστροφη μέτρηση για το 2012 άρχισε ...

Αναχωρητές φοβούμενοι τον Αρμαγεδδώνα συρρέουν σε ένα χωριό που είναι χωμένο στους λόφους της Νότιας Γαλλίας, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου έχει αρχίσει, καθώς απομένουν από την Πέμπτη, που ξεκίνησε, μόλις 729 ημέρες ακόμα.

Οι ακόλουθοι του ημερολογίου των Μάγιας πιστεύουν ότι το βουνό στους λόφους Corbières με θέα το χωριό Bugarach, ανατολικά των Πυρηναίων, υποστηρίζεται από εξωγήινους ως ένα ασφαλές μέρος για να επιβιώσουν από την εξαφάνιση του πολιτισμού.

Το Bugarach είναι ένα μικρό χωριό 200 ατόμων στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Πιστεύουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του πολιτισμού, ξεκίνησε την Τρίτη και θα έλθει σε δύο χρόνια, και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου 2012, που θα είναι η ‘Ημέρα της Κρίσης’ που έχει ορίσει το κίνημα, καθώς λήγει ο κύκλος των 5.125 ετών στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγια.

Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι μια ομάδα εξωγήινων κρύβεται σε σπηλιά στο βουνό ύψους 1.231 μέτρων του Bugarach και πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι αυτοί θα αποχωρήσουν όταν καταστραφεί ο πλανήτης και θα τους πάρουν μαζί τους.

Η μυθική τοποθεσία που βρίσκεται επάνω σε ύψους 4.045 ποδιών ψηλό βράχο πάνω από το Bugarach, ενέπνευσε μύθους από το Μεσαίωνα και προσέλκυσε γενιές και γενιές πεζοπόρων.

Το μέρος τελευταία, έγινε διάσημο στους φίλους του ‘ανεξήγητου’, όταν πριν από δέκα χρόνια ένας κάτοικος του χωριού ανέφερε ότι είδε UFO και άκουγε τους ήχους του διαστημόπλοιου να έρχονται από τα έγκατα του βουνού.

Ήδη οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να θρηνούν με τον ξαφνικό κατακλυσμό των νεοεποχιτών αναχωρητών, τους οποίους κατηγορούν γιατί στήνουν κατασκηνώσεις στο χωριό για τον φόβο της επικείμενης καταστροφής.

Κάποιοι μάλιστα, έχουν αγοράσει οικόπεδα στην περιοχή, ενώ διοργανώνουν και σεμινάρια σχετικά με UFO. Στις ΗΠΑ δε, υπάρχουν ιστοσελίδες που διοργανώνουν εκδρομές στο μικρό χωριό.

"Ενδέχεται να χρειαστεί να καλέσουμε το στρατό να ελέγξει τα πλήθη», δήλωσε ο δήμαρχος του Bugarach, Jean-Pierre Delord, (φωτο), ο οποίος αναμένει «χάος» εντός των επόμενων 24 μηνών. Ο βοηθός του, Gilbert Cros δήλωσε ότι η νέα εισροή "μας δίνει μια κακή εικόνα."

«Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν ξαφνικά στο χωριό των 200 ατόμων, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας» λέει ο Jean-Pierre Delord στην εφημερίδα ‘The Daily Telegraph’.

Η αστυνομία είπε ότι έψαχναν για σχέδια ελέγχου πλήθους, ενώ η Miviludes, μια κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί τις επικίνδυνες ‘λατρείες’/‘σέκτες’, είπε ότι ήδη παρακολουθεί στενά το χωριό και το «κίνημα της αποκάλυψης».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Infowars Ireland (και ΕΔΩ και ΕΔΩ)

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο έκλεισε για μία ώρα εξαιτίας ενός κατεψυγμένου κοτόπουλου!


Καθώς η ασφάλεια των αεροδρομίων μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια μεγάλη σκοτούρα, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έτοιμοι για καθυστερήσεις ‘οποιασδήποτε αιτίας’. Η αιτία της καθυστέρησης της μίας ώρας, για τους ταξιδιώτες του Αεροδρομίου Lafayette Regional Airport της Λουιζιάνα την Τρίτη το πρωί, ήταν ‘φτερωτή’…

Το αεροδρόμιο είχε κλείσει για λίγο μέχρι οι αρχές να διερευνήσουν ένα ύποπτο πακέτο που αποδείχτηκε ότι περιείχε ένα κατεψυγμένο κοτόπουλο και ένα φακό κεφαλής, είπε ο υπολοχαγός Craig Stansbury, εκπρόσωπος του γραφείο του σερίφη του Lafayette.

Η Αστυνομία έλαβε κλήση από το αεροδρόμιο περίπου στις 10:48 π.μ. την Τρίτη, αφότου ένας υπάλληλος TSA (που περνάνε από σκάνερ τους επιβάτες ή τους ξεγυμνώνουν και τους ψαχουλεύουν) είδε ένα πακέτο μέσα από τη διαδικασία ελέγχου.

Σύμφωνα με τον Stansbury, το περίγραμμα των καλωδίων από το φακό κεφαλής καλύπτονταν από μια άλλη εικόνα, που, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αποδείχτηκε, ότι ήταν κοτόπουλο.

Ο συνδυασμός έδειξε μία περίεργη και όχι εύκολα αναγνωρίσιμη εικόνα, έτσι ώστε ο εργαζόμενος ειδοποίησε το υπόλοιπο προσωπικό ασφαλείας.

Ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε, ενώ το πακέτο εξετάστηκε.

Ο Stansbury είπε ότι τα ειδικά σκυλιά για τις βόμβες και άλλοι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν για να βεβαιωθεί ότι το πακέτο δεν περιείχε τίποτα επικίνδυνο.

Τα καλώδια που προέρχονται από τον φακό έκαναν το κοτόπουλο να μοιάζει ιδιαίτερα ύποπτο, είπε.

Σύμφωνα με τις αρχές, το κοτόπουλο, αναφέρθηκε, ότι ήταν γεμιστό με καραβίδες.

Το ελεύθερο δόθηκε γύρω στις 11:45 π.μ., και οι δραστηριότητες του αερολιμένα συνεχίστηκαν κανονικά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Νιγηρία: Πήραν «μέτρα, ώστε να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα». 35 νεκροί...


Στους 35 οι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία

Η σειρά των βομβιστικών επιθέσεων, στη Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων, κόστισε τελικά τη ζωή περίπου 35 ανθρώπων, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, σήμερα στην πρωτεύουσα Αμπούζα.

«Τουλάχιστον εννιά εκρήξεις έπληξαν διάφορες περιοχές της πολιτείας Πλατό (σ.σ.: στο κεντρικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής) -με διαφορά μιάς ώρας η μία από την άλλη- τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου», γράφει η εφημερίδα 'Ντέϊλι σαν'. Αξιωματούχος της αστυνομίας από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζος, φέρεται στο ίδιο δημοσίευμα να δήλωσε ότι «επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν» εκεί. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι άλλες πηγές -από την πολιτειακή «υπηρεσία Πληροφόρησης"- μίλησαν και γιά «λίγες εκατοντάδες τραυματίες» από τη θρησκευτικού χαρακτήρα βία.

Τα ΜΜΕ στην Αμπούζα κάνουν σήμερα Κυριακή λόγο γιά επανάληψη των συγκρούσεων, με θρησκευτικό υπόβαθρο, στην Τζος και σήμερα Κυριακή...με άγνωστο μέχρις ώρας απολογισμό. Ομως, ήδη αναφέρονται «εμπρησμοί σε κτήρια» της πρωτεύουσας της κεντρικής πολιτείας, προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας όπως και του στρατού, γιά να αποτραπούν τα χείριστα», και τουλάχιστον ένας νεκρός.

«Μέτρα, ώστε τα Χριστούγεννα να μην εορταστούν»...

Μια έως σήμερα άγνωστη οργάνωση φέρεται να απείλησε ότι θα «έπαιρνε μέτρα», ώστε «να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα στην πολιτεία», έγραψε επίσης η 'Ντέιλι Σαν', επικαλούμενη πηγές των ενόπλων δυνάμεων. Εξάλλου έγραψε ότι η έρευνά, που αυτή έκαμε, κατέδειξε πως «η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία»...

-Τα επεισόδια βίας μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ανιμιστών, κατοίκων της εύφορης περιοχής, αλλά και μεταναστών από το βορρά, στοίχισαν ήδη τη ζωή πολλών δεκάδων, φέτος, στην αφρικανική αυτήν χώρα.

Οι πολιτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι «ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτό το τεταμένο κλίμα», εν όψει των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.

Εκκληση από τον Πάπα

Με δεδομένο ότι πολλές εκκλησίες ήταν οι στόχοι αυτών των πολύνεκρων επεισοδίων, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' απηύθυνε σήμερα Κυριακή έκκληση οι επιθέσεις να σταματήσουν, καταδίκασε απερίφραστα τους δράστες τους, ενώ συλλυπήθηκε τους οικείους των θυμάτων.

«Ακόμα βάφτηκε με αίμα η Γη, αυτές τις Αγιες ημέρες», υπογράμμισε ο Ποντίφηκας στην έκκλησή του αυτήν από το Βατικανό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Συλλήψεις ηγετικών στελεχών του EDL από την αστυνομία


Ο 28χρονος Guramit Singh, (φωτο), ηγετικό στέλεχος της English Defence League, συνελήφθη από την αστυνομία και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ύστερα από τις διαμαρτυρίες της οργάνωσης στο Peterborough (Το βίντεο ΕΔΩ).
Η διαδήλωση έγινε στις 11 Δεκεμβρίου.

Βίντεο από την διαδήλωση και τα επεισόδια με τα μέλη της UAF


Ο 28χρονος, από το Nottingham, συνελήφθη με την κατηγορία της εκ προθέσεως πρόκλησης θρησκευτικής παρενόχλησης.
Στο παρακάτω βίντεο με ραδιοφωνική συνέντευξη του Singh, είναι απολύτως εκπληκτικό το πως το BBC επιτρέπει ένα άτομο να ξεφεύγει, όταν μιλάει για το Ισλάμ, όταν το εν λόγω άτομο έχει χρώμα καστανό και δεν είναι Χριστιανός (ο Singh είναι Σιχ). Δεν είναι ότι αυτά που λέει ότι δεν είναι αλήθεια. Αλλά στον Tommy Robinson, απλά ποτέ δεν θα επιτρεπόταν να πει αυτά τα πράγματα για το Ισλάμ, χωρίς διακοπές και περιφρονητικούς υπαινιγμούς.
Πριν από τον Singh η αστυνομία είχε συλλάβει τον ηγέτη της English Defence League, Tommy Robinson.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Tommy Robinson, λέει: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Μπορείτε να μας βάλετε στη φυλακή. Μπορείτε να με βάλει στη φυλακή. Θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Θα έχουμε ένα παράρτημα της English Defence League στην πρώτη φυλακή που θα πάω. "
Στο βίντεο, ο Ρόμπινσον περιγράφει το τι συνέβη σε αυτόν και στα μέλη της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τον συνέλαβαν μπροστά στα παιδιά του,. Οι γονείς του και τα άλλα μέλη της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν από την αστυνομία, προκειμένου να ασκήσουν πίεση πάνω του. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί πάγωσαν.
Το χειρότερο από όλα, ένας από τους παλιούς φίλους του, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα του προσφέρθηκε ‘ειδική μεταχείριση’ αν «δώσει» τον Tommy Robinson. Όπως ο Ρόμπινσον επισημαίνει, αν η παρούσα προσπάθεια αποτύχει, θα υπάρξει και άλλη μία μετά, και άλλη μία, έως ότου μία από αυτές τελικά πετύχει και τον στείλει στη φυλακή.
Ο Tommy Robinson αρνείται να σιωπήσει. “We will never surrender.”