Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Μεσσιανικοί Εβραίοι διώκονται σε προάστιο της Ιερουσαλήμ


Οι Μεσσιανικοί Εβραίοι σε ένα δυτικό προάστιο της Ιερουσαλήμ, εξακολουθούν να παρεμποδίζονται στα περί της πίστης τους, αυτή τη φορά μέσα από κάποια ανώνυμα φυλλάδια που έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους και καταδεικνύουν τα μέλη των Μεσσιανικών συναθροίσεων. (Μεσσιανικοί Εβραίοι ονομάζονται οι Εβραίοι που έχουν πιστέψει στον Χριστό, αλλά έχουν κρατήσει πολλά στοιχεία από τον Ιουδαϊσμό. Είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, αλλά τελευταία γνωρίζει μεγάλη αύξηση στο Ισραήλ).

Τα φυλλάδια άρχισαν να εμφανίζονται πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή της Mevasseret Zion. Ο Asher Intrater, ηγέτης της μεσσιανικής σύναξης ‘Ahavat Yeshua’, είπε ότι πιστεύει ότι τα φυλλάδια είναι «μια προσπάθεια να μας διώξουν από τη γειτονιά».

Τα φυλλάδια δημοσιεύουν τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των Μεσσιανικών Εβραίων, και σε ορισμένες περιπτώσεις περιλαμβάνουν και φωτογραφίες τους. Ο Intrater είπε ότι πιστεύει ότι οι διευθύνσεις έχουν μπει στα φυλλάδια για να υποκινήσουν άλλους να παρενοχλήσουν ή να βλάψουν τους Μεσσιανικούς Εβραίους.

«Αλλιώς για πιο λόγο να βάλουν τις διευθύνσεις στα φυλλάδια;», είπε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, που μια ομάδα εκθέτει προς εμπαιγμό τους Μεσσιανικούς Εβραίους στην περιοχή. Στις 26 Ιουνίου, τα μέλη της Yad L'Achim, μιας υπερ-Ορθόδοξης, αντιχριστιανικής ομάδας, διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Serge και της Naama Kogen, ενός μεσσιανικού ζευγαριού.

Η Yad L'Achim υποστήριξε ότι το ζεύγος απέκτησε φιλία και στη συνέχεια προσηλύτισε μία έφηβη να γίνει χριστιανή. Οι Kogens αρνήθηκαν την κατηγορία, όπως και το 16χρονο κορίτσι που ήταν ο στόχος του υποτιθέμενου προσηλυτισμού. Οι γονείς του κοριτσιού, με σημαντική βοήθεια από την Yad L'Achim, κατηγόρησαν τους Kogens και τον Intrater και η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο, το οποίο τελικά, δικαίωσε τον Intrater και τους Kogens και απέρριψε όλες τις κατηγορίες.

Δεν είναι σαφές ποιος δημοσίευσε στην πραγματικότητα τα φέιγ-βολάν και ο Intrater αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις. Αλλά τα φυλλάδια αποτελούν μια συνηθισμένη τακτική στοχοποίησης στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ένα διαβαθμισμένο έγγραφο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το Μάιο 2008 και διέρρευσε στις 30 Αυγούστου από το Wikileaks, «η έκθεση Μεσσιανικών Εβραίων και Ευαγγελικών Χριστιανών με τη δημοσίευση φωτογραφιών, ονομάτων και διευθύνσεων μαζί με φυλλάδια με υστερικές καταγγελίες για «αρπαγή ψυχών» και «πλύση εγκεφάλου» είναι μία από τις αγαπημένες τακτικές των παρατημάτων της Yad L'Achim σε όλη τη χώρα».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε περαιτέρω ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ της Yad L'Achim και των εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων στο Ισραήλ.

«Η Yad L'Achim και άλλες αντι-ιεραποστολικές (αντιχριστιανικές) ακτιβιστικές ομάδες μπορεί επίσης να έχουν συμμάχους, σιωπηρούς ή ενεργούς, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στα αστυνομικά τμήματα, όπου υπάλληλοι και αστυνομικοί έχουν ευρεία διακριτική ευχέρεια να αποφασίσουν ποια δικαιώματα έχει ένα άτομο και ποια εγκλήματα αξίζουν να διερευνηθούν", λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ως παράδειγμα των δεσμών, το ανακοινωθέν αναφέρει τις παρατηρήσεις που έγιναν από τον Uzi Aharon, που υπήρξε αναπληρωτής δήμαρχος του προαστίου Or Yehuda του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Aharon δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ το 2008 ότι για λογαριασμό του δήμου Or Yehuda "λειτουργεί μια ομάδα ακτιβιστών, διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, που είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον ξεριζωμό της χριστιανικής / ιεραποστολικής δραστηριότητας, και ότι το κάψιμο χριστιανικών εντύπων είναι η εκπλήρωση της εντολής «κάψτε το κακό από ανάμεσά σας».

Ο Aharon είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα περιστατικό στις 15 του Μαΐου του 2008, στο οποίο, κατόπιν εντολής του, μια ομάδα φοιτητών από ένα τοπικό υπερ-Ορθόδοξο σχολείο συγκέντρωσε εκατοντάδες Καινές Διαθήκες από όλη την πόλη. Τις Καινές Διαθήκες αργότερα τις έκαψαν μπροστά σε μια Συναγωγή.

Ο Kogen είπε ότι τα φυλλάδια στην Mevasseret Zion παραμένουν γα λίγο χρονικό διάστημα πριν σχιστούν από κάποιον. Ο Intrater πρόσθεσε ότι ο τελευταίος γύρος των παρενοχλήσεων έχει παρουσιαστεί ως ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, που μπορεί σαν σχέδιο, να έχει "αποτύχει λίγο."

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει μια θετική ανταπόκριση από την τοπική αυτοδιοίκηση, την Jerusalem Post και, ενδεχομένως, την αστυνομία," είπε ο Intrater.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ασ τους να κουρεύονται. Ο Χριστός είναι το μέλλον του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.