Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σουηδία: Συμμορία ‘προσφύγων’ βιάζει 11χρονο κοριτσάκι σε δημόσια πισίνα. Σιωπή από τα ΜΜΕ


Η είδηση από το blog Gates of Vienna:

Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, η Σουηδία έχει γίνει γνωστή ως η «πρωτεύουσα των βιασμών της Ευρώπης», χωρίς υπερβολή. Δεν είναι μόνο που οι γυναίκες στην Σουηδία έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, να γνωρίσουν την ανεπιθύμητη και οδυνηρή ‘εμπειρία’ με άνδρες «διαφορετικών πολιτισμών» που θέλουν να τις "εμπλουτίσουν" με τον "πολιτισμό" τους, αλλά και ότι τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν ότι μπορούν για να μην αναφέρουν αυτή την μάστιγα και σπεύδουν να θάψουν οποιαδήποτε αναφορά σε σεξουαλικές επιθέσεις που προέρχονται από μετανάστες.

Ένας από τους Σουηδούς φίλους μας, έστειλε αυτό το βίντεο για ένα περιστατικό που συνέβη σε μια δημόσια πισίνα, όταν κορίτσια ηλικίας έντεκα και δώδεκα ετών δέχθηκαν επίθεση και βιάστηκαν από μουσουλμάνους μετανάστες. Η αναφορά έχει ως εξής:

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με τα άτομα εκείνα που στην Σουηδία αναφέρονται ως "ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες", τα οποία μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς στη Σουηδία. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για «παιδιά», αλλά για άτομα ηλικίας γύρω στα δεκαεπτά και παραπάνω. Λένε ψέματα για την ηλικία τους και συνηθίζουν να πετάνε τα χαρτιά τους μακριά. Δεν είναι «ασυνόδευτα», διότι πολλοί αργότερα φέρουν τις οικογένειές τους μαζί τους. Και δεν είναι «πρόσφυγες».

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν πολλές αναφορές για περιστατικά βίας από αυτούς τους μετανάστες (που προέρχονται κυρίως από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν), και το τελευταίο περιστατικό είναι αυτό που περιγράφεται στη συνέχεια. Αυτό δεν το έχουν αναφέρει τα κατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμη, αλλά ... νομίζω ότι η ιστορία είναι αληθινή, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βιασμών σε εκείνα τα λουτρά στο παρελθόν.

Σημείωση: Ως "λουτρό" (“bath”) σε αυτό το βίντεο αναφέρεται αυτό που οι Αμερικανοί θα αποκαλούσαν δημόσια πισίνα:

Δείτε το βίντεο:


Και η ίδια είδηση μεταφρασμένη από την Σουηδική ιστοσελίδα http://www.friatider.se/

Άλλη αναφορά – στα σουηδικά - ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Στοκχόλμη. Όλα τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν αυτή την εβδομάδα να κουκουλώσουν τον ομαδικό βιασμό που συνέβη στο υδάτινο πάρκο Husby στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, την Κυριακή. 20 ‘ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες’ (τα λεγόμενα ‘unaccompanied refugee children’ που λέγαμε παραπάνω) από το Κέντρο Διαμονής Διαμετακόμισης Björkuddens υποψιάζεται ότι είναι οι δράστες της κακοποίησης ενός 11χρονου κοριτσιού.

Το περιστατικό συνέβη όταν η χρηματοδοτούμενη από τους Σουηδούς φορολογούμενους εταιρία ‘κοινωνικής υπηρεσίας’ με την ονομασία Company Attendo Care έκανε ένα ταξίδι για να πάει στα λουτρά Husby, 20 ‘ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες’ που ζουν στο εργοστάσιο Björkudden της εταιρείας στη περιοχή της Solna.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 17 χρονών, επιτέθηκαν σε ομάδα Σουηδέζων κοριτσιών που ήταν περίπου 11 ετών. Τα κορίτσια παρενοχλήθηκαν με θωπείες και ύβρεις, και όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν από την συμμορία των μεταναστών τα ‘παιδιά πρόσφυγες’ έσκισαν τα μαγιό τους.

Κάποια αγόρια από την παρέα των κοριτσιών προσπάθησαν να εμποδίσουν το βιασμό, αλλά δέχτηκαν επίθεση. Τα κορίτσια προσπάθησαν να κρυφτούν αλλά οι μετανάστες τα βρήκαν. Τουλάχιστον, ένα κορίτσι αναφέρεται ότι βιάστηκε. Οι επιθέσεις σταμάτησαν μόνο όταν ένας ναυαγοσώστης έφτασε στο σημείο.

Μετά το περιστατικό τα ‘ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες’ κλειδώθηκαν από το προσωπικό της πισίνας σε ένα ειδικό δωμάτιο σε αναμονή της αστυνομίας. Μια αστυνομική έκθεση συντάχθηκε επί τόπου.

Πριν έρθει η αστυνομία, το προσωπικό της Attendo είχε μια συνομιλία με τους ‘αιτούντες άσυλο’, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι τώρα ήταν αναγκασμένοι να μείνουν μόνοι χωρίς να μπορούν να θωπεύσουν ή να βιάσουν κάποια από τα κορίτσια στην πισίνα...

Τα ‘παιδιά – πρόσφυγες’ δεν είχαν καθόλου ταυτότητες ή άλλα έγγραφα και δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν. Καμία σύλληψη δεν έγινε.

Πολλά ‘σπίτια ασύλου’ έχουν προβλήματα με τα ‘ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες’ με περιστατικά βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα, το περιστατικό με κάποια κορίτσια που πήγαν για να τραγουδήσουν κάποια τραγούδια. Στο Gullspång το γυναικείο προσωπικό αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στα χρηματοδοτούμενα από το κράτος λουτρά Husby, τα οποία είναι ίσως τα πιο πλούσια δημόσια λουτρά της Σουηδίας. Το Μάρτιο του 2005 μια γυναίκα βιάστηκε από ένα "αγόρι - μετανάστη" στην πισίνα και το 2006 ένα 16χρονο κορίτσι βιάστηκε από συμμορία μεταναστών.

Αστυνομικοί με πολιτικά κατά καιρούς επισκέπτονται τα λουτρά και έχουν συναντήσεις με το προσωπικό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μετανάστες και εγκληματικότητα στη Σουηδία


Σε άρθρο του στο http://super-economy.blogspot.com, ο Tino Sanandaji, φοιτητής διδακτορικού Public Policy στο Πανεπιστήμιο του Chicago αναφέρει:

Στην Σουηδία η εγκληματικότητα ξεπερνά τις ΗΠΑ. Μπορεί να ρωτήσει κάποιος μήπως αυτό οφείλεται στις σουηδικές πολιτικές για το κράτος πρόνοιας ή οφείλεται σε δημογραφικούς και πολιτιστικούς παράγοντες;

Ας δούμε τα στοιχεία σχετικά με την εγκληματικότητα.

Η Σουηδία αρνείται να υποβάλει εκθέσεις για το ποσοστό των μεταναστών (μη γηγενών Σουηδών) που βρίσκονται στην φυλακή. Έχουν έκθεση, ωστόσο για το ποσοστό των φυλακισμένων αλλοδαπών πολιτών (άτομα που δεν έχουν σουηδικά διαβατήρια, ή δεν έχουν διπλή υπηκοότητα). Οι μετανάστες που έχουν πάρει σουηδική υπηκοότητα (56% των αλλοδαπών που γεννήθηκαν το 2008) υπολογίζονται ως ‘Σουηδοί’.

Το μέτρο αυτό, αφενός, υποτιμά, αφετέρου υπερεκτιμά την εγκληματικότητα. Υπερεκτιμά την εγκληματικότητα εάν οι μετανάστες που δεν έχουν γίνει ακόμη Σουηδοί πολίτες έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλους μετανάστες. Υποτιμά την εγκληματικότητα επειδή τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας των μεταναστών που έχουν γίνει Σουηδοί πολίτες, εντάσσονται στα ποσοστά των ‘Σουηδών’ (γενικά) (επίσης μερικές φορές σοβαρά εγκλήματα οδηγούν σε απέλαση).

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά, οι αλλοδαποί στην Σουηδία, αποτελούν το 6% του πληθυσμού και το 29% του πληθυσμού των φυλακών. Οι ξένοι είναι επομένως 6,2 φορές πιθανότερο να κλειστούν στην φυλακή από τους Σουηδούς, ή έχουν 520% υψηλότερα ποσοστά φυλάκισης.

Η υπερεκπροσώπηση είναι ακόμα υψηλότερο για τους πολίτες από την Μέση Ανατολή, οι οποίοι είναι 6,6 πιθανότερο από τους Σουηδούς πολίτες να μπουν στη φυλακή.

Τέλος οι πολίτες από την Αφρική είναι 10,9 φορές πιθανότερο να μπουν στη φυλακή, από τους Σουηδούς πολίτες

Οι Σουηδοί πολίτες έχουν ποσοστό φυλάκιση 45 άτομα ανά 100.000.

Οι Αφρικανοί πολίτες στη Σουηδία, σε αντίθεση έχουν ποσοστό φυλάκισης 490 άτομα ανά 100.000.

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν κάτω από το σουηδικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Αν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας ήταν ο λόγος που οι Σουηδοί διαπράττουν τόσο μικρό έγκλημα, θα έπρεπε αυτό να είχε επηρεάσει και τους μετανάστες το ίδιο. Είναι σαφές ότι αυτό δεν συμβαίνει. Το συμπέρασμά μου είναι ότι η δημογραφία είναι το ίδιο σημαντική ή ακόμη και πιο σημαντική από την πολιτική για την εξήγηση των ποσοστών εγκληματικότητας στην Σουηδία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Δεν υπερασπίζεται πλέον τον ‘παραδοσιακό γάμο’ ο Ομπάμα

Ο ‘παραδοσιακός’ γάμος (δηλ. μεταξύ άνδρα και γυναίκας) στις ΗΠΑ δέχεται απανωτά χτυπήματα. Το τελευταίο προέρχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, που ανέφεραν ότι δεν θα υπερασπίζονται πλέον ένα βασικό συστατικό του Ομοσπονδιακού Νόμου Υπεράσπισης του Γάμου (Defense of Marriage Act ή DOMA).

Ψηφ
ισμένος από το Κογκρέσο το 1996, το DOMA ορίζει το γάμο ως μια νομική ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας με αποτελέσματα (ισχύ) σε όλους τους ομοσπονδιακούς νόμους, και πρόβλεψη ότι οι πολιτείες δεν μπορούν να αναγνωρίζουν ένα γάμο από άλλη πολιτεία αν είναι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


Σε μια επιστολή προς τους ηγέτες του Κογκρέσου, ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder είπε ότι ο Ομπάμα έδωσε εντολή ότι η υπεράσπιση του DOMA θα πρέπει να αποσυρθεί σε δύο εκκρεμούσες υποθέσεις: Pedersen κατά Γραφείου Διεύθυνσης Προσωπικού και Windsor κατά Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και στις δύο περιπτώσεις τίθεται σε αμφισβήτηση το τμήμα 3 του ομοσπονδιακού DOMA, το οποίο ορίζει τον γάμο ως μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας με ισχύ ομοσπονδιακού νόμου και με ομοσπονδιακάν οφέλη για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Υπάρχουν τρεις άλλες παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν.

"Ο γάμος είναι ένα ενοποιητικό θέμα στην Αμερική. Το ομοσπονδιακό Defense of Marriage Act αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ότι το 90 τοις εκατό των πολιτειών προστατεύει το γάμο και ότι οι πολίτες των πολιτειών αυτών πιστεύουν στο γάμο ως την ένωση μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», λέει η αμυντική συμμαχία ο ανώτερος Νομικός Σύμβουλος του Ιδρύματος ‘Alliance Defense Fund(ADF), Austin R. Nimocks. "Δυστυχώς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιλέξει να κατευνάσει μια μικρή - αλλά ηχηρή και πλούσια - εκλογική περιφέρεια και να εγκαταλείψει το καθήκον του προς το λαό."

Όπως ο Nimocks το βλέπει, το σημερινό γεγονός επιβεβαιώνει μόνο αυτό που φαινόταν ότι ήταν το θέμα σε αρκετές πρόσφατες δίκες. Σε αυτές τις υποθέσεις, λέει, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υπονομεύσει παρά έχει υπερασπιστεί το DOMA.

"Είναι ατυχές το γεγονός ότι η
κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε με συντριπτική διακομματική υποστήριξη", λέει ο Nimocks. "Και η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία έχουν τη νομική εξουσία να παρεμβαίνει στις εκκρεμείς δίκες να υπερασπιστεί τον ομοσπονδιακό νόμο DOMA. Επιπλέον, το ADF δεν θα παρεκκλίνει από συνεχή υπεράσπιση του γάμου σε εθνικό επίπεδο. "

Ο Matthew Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της νομικής εταιρίας Liberty Counsel, που χαρακτήρισε τη κίνηση αυτή του Ομπάμα να εγκαταλείψει το DOMA "εξωφρενική και αδιανόητη." Στην πραγματικότητα, βλέπει την απόφαση του Ομπάμα ως μία προδοσία του αμερικανικού λαού. Ανεξάρτητα από τη δική του ιδεολογική ατζέντα του Ομπάμα, ως πρόεδρος, λέει ο Staver, αυτός και ο Γενικός Εισαγγελέας του, έχουν καθήκον να υπερασπίζονται τη νόμιμα θεσπισμένη νομοθεσία, ιδίως όταν η ουσία του νόμου έχει επιβεβαιωθεί από πολλά δικαστήρια.

"Τριάντα πολιτείες έχουν περάσει τροπολογίες για γάμο επιβεβαιώνοντας τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Σήμερα, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει εγκαταλείψει το ρόλο του ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει μετέτερψε το ρόλο του ως προέδρος των Διαιρεμένων Πολιτειών. Είναι ο πιο διχαστικός πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία », λέει ο Staver.

"
Σήμερα κήρυξε τον πόλεμο κατά του αμερικανικού λαού και των θεμελιωδών αξιών που μοιράζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί. Ο ριζοσπαστισμός είχε ως αποτέλεσμα την ιστορική μείωση των ποσοστών του στις εκλογές του 2010. Ο ριζοσπαστισμός του θα τεθεί ενώπιον του λαού, όταν οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν σε αυτή την προδοσία το 2012. Δεν θα επιτρέψουμε έναν πρόεδρο και έναν Γενικό Εισαγγελέα να πετάξει στο περιθώριο τον κανονικό γάμο. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι πολιτισμικές αντιφάσεις της πολυπολιτισμικότητας


Η υποστηριζόμενη από τη πολιτεία πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη, έχει αποτύχει. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ακολουθώντας το δρόμο που πρώτοι χάραξαν η Angela Merkel και ο Nicolas Sarkozy. Προφανώς η Ευρώπη γυρίζει σελίδα. Ή μήπως όχι;

Ο Cameron μίλησε χύμα. Αυτό που χρειαζόμαστε είπε είναι «λιγότερο παθητική ανοχή, όπως κάναμε επί τόσα χρόνια, και περισσότερο δραστήριο και μυώδη φιλελευθερισμό». Ο Cameron δεν επιτίθεται εναντίον του εθνικού ή του πολιτισμικού πλουραλισμού, αλλά εναντίον της ιδέας της κρατικής πολυπολιτισμικότητας, που εφαρμόζει διαφορετικά ηθικά κριτήρια σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Στο μέλλον, λέει, οι μουσουλμανικές ομάδες, που για παράδειγμα δεν αποδέχονται τα δικαιώματα των γυναικών, δεν υπερασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης, και δεν συμμετέχουν στην ενσωμάτωση, δεν θα στηρίζονται οικονομικά από το κράτος.

Και δεν είναι μόνο αυτού του είδους η επίσημη πολυπολιτισμικότητα που έχει αποτύχει στην Ευρώπη. Η Σουηδία, μια από τις πλέον φιλελεύθερες χώρες του πλανήτη, είναι ένα καλό παράδειγμα. Το τελευταίο διάστημα ζει μια έξαρση του εξτρεμισμού.

Η χώρα είναι διάσημη για το φιλελεύθερο στυλ ζωής που τη διακρίνει. Οι Σουηδοί είναι γενικά μη θρησκευόμενοι, και αδιάφοροι απέναντι στη σουηδική εκκλησία. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν επίσημα αναγνωρισμένα δικαιώματα συμβίωσης από το 1995, και μπορούν να παντρεύονται από το 2009, ενώ η κοινωνία είναι από τις πιο προχωρημένες όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών, κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει και ο ιδρυτής της WikiLeaks Julian Assange. Επιπλέον, στη χώρα κυριαρχεί η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, για αυτό και η WikiLeaks έχει εκεί τους σέρβερς της.

Όμως αυτή η ελευθερία της έκφρασης ήταν και η αιτία για μια αποτρόπαια επίθεση αυτοκτονίας στη Στοκχόλμη τον περασμένο Δεκέμβρη. Σύμφωνα με σημείωμα του αυτόχειρα, ενός Σουηδού υπηκόου ονόματι Taimour Abdulwahab, οι πολίτες που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους στο κέντρο της πρωτεύουσας έπρεπε να πεθάνουν, ως αντίποινα για τη σουηδική υποστήριξη του Lars Vilks, ενός καλλιτέχνη που αναστάτωσε τα πράγματα απεικονίζοντας τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο. Ο Vilks ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να προκαλέσει, και να αποκαλύψει τον επιλεκτικό φιλελευθερισμό που επικρατεί μεταξύ των Σουηδών διανοούμενων, να προκαλέσει δηλαδή την ίδια την έννοια της πολυπολιτισμικότητας.

Η εν λόγω επίθεση δεν ήταν η πρώτη που είχε σχέση με τον ίδιο καλλιτέχνη. Δυο νεαροί είχαν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα εμπρησμού της κατοικίας του. Στη διάρκεια μιας διάλεξής του ως καθηγητού τέχνης, στο πανεπιστήμιο της Ουψάλας, ένας όχλος του επιτέθηκε, και ο 64χρονος γλύτωσε τα χειρότερα με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Το αξιοσημείωτο όμως δεν είναι η βία και οι απειλές εναντίον του Vilks (άλλωστε όποιος αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητα των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων μπορεί να δει το περιστατικό της διάλεξης στο YouTube - βλ. σχετικό άρθρο ΕΔΩ), αλλά η αντίδραση του κατά τα άλλα ριζοσπαστικά φιλελεύθερου και κοσμικού σουηδικού κατεστημένου. Ένας μεγάλος αριθμός διανοούμενων και πολιτικών, απηύθυνε εντονότατη κριτική εναντίον του Vilks, και όχι εναντίον όσων επιμένουν στη λογοκρισία και προκαλούν τη βία εναντίον του!

Ελάχιστα ήταν τα έντυπα στη χώρα που δημοσίευσαν τα σκίτσα του. Όπως όμως ο δολοφονηθείς Ολλανδός κινηματογραφιστής Theo van Gogh, και ο Βρετανός συγγραφέας Salman Rushdie πριν από αυτόν, έτσι και ο Vilks δέχθηκε επίθεση από τους φιλελεύθερους και την αριστερά, επειδή προκαλεί με τη τέχνη του. Οποιαδήποτε γνώμη κι αν έχει κανείς για τη τέχνη του, αυτή τουλάχιστον αποκάλυψε τη διπροσωπία του σουηδικού κατεστημένου.

Στη Σουηδία, όπως στην εξίσου φιλελεύθερη Ολλανδία και στη Δανία, οι δεξιοί λαϊκιστές κέρδισαν από τη αδυναμία των φιλελεύθερων να υπερασπίσουν τις αξίες τους. Το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών που έχει ρίζες στο ρατσιστικό κίνημα της χώρας, μπήκε για πρώτη φορά στη βουλή τον Σεπτέμβριο του 2010, έχοντας αποσπάσει το 5.7% των συνολικών ψήφων. Μεταξύ άλλων, το εν λόγω κόμμα ανέλαβε το ρόλο του μοναδικού υπερασπιστή των ομοφυλόφιλων και των Εβραίων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα μη ανοχής, λόγω της μεγάλης εισροής Μουσουλμάνων μεταναστών τα τελευταία 20 χρόνια. Προφανώς, ακόμη και οι Σουηδοί που δεν θέλουν να σχετίζονται με το νεοναζιστικό αυτό κόμμα, δεν έχουν πρόβλημα στο να εκπροσωπούνται από αυτό.

Έτσι βλέπουμε πως η απουσία «μυώδους φιλελευθερισμού» σε μια από τις πιο ελεύθερες χώρες του κόσμου, έχει ανοίξει το δρόμο στους Ισλαμιστές και στους ακροδεξιούς λαϊκιστές.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μίλησαν. Τώρα είναι η σειρά των κοινωνιών να μιλήσουν. Οι εφημερίδες, οι κριτικοί, οι ακαδημαϊκοί, οι εκδότες, κλπ. θα πρέπει να αντιληφτούν και να ανακοινώσουν την αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας και να επιδείξουν επιτέλους λίγο θάρρος στην υπεράσπιση των αξιών που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν.

Πηγή: Antinews / Μετάφραση από άρθρο της Paulina Neuding - Project Syndicate

Βρετανία: Μουσουλμάνοι χάραξαν το πρόσωπο καθηγητή θρησκευτικών γιατί δίδασκε "άλλες θρησκείες" σε μουσουλμάνες μαθήτριες



Τέσσερις άνδρες επιτέθηκαν με βάρβαρο τρόπο σε Βρετανό καθηγητή τον οποίον χάραξαν στο πρόσωπο και τον άφησαν με κατάγματα στο κρανίο, επειδή δεν ενέκριναν τον διδασκαλία των θρησκευτικών που έκανε σε μουσουλμάνες μαθήτριες.

Ο 26χρονος Akmol Hussein, ο 27χρονος Sheikh Rashid, ο 25χρονος Azad Hussain και ο 19χρονος Simon Alam, επιτέθηκαν στον Gary Smith με ένα μαχαίρι, μία σιδερένια ράβδο και ένα κομάτι τσιμέντου.

Ο κ. Smith, (φωτο κάτω) ο οποίος είναι επικεφαλής της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο σχολείο Σχολείο Θηλέων Central Foundation Girls' School στην περιοχή Bow του ανατολικού Λονδίνου, υπέστη επίσης, κάταγμα κρανίου.

Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν τώρα ποινή φυλάκισης.

Ντετέκτιβ της αστυνομίας είχαν κάνει μυστικές ηχογραφήσεις του σχεδίου της συμμορίας να επιτεθεί στον Smith, πριν από την βάρβαρη επίθεση.

Η μυστική ηχογράφηση συνέλαβε την συμμορία να κατηγορεί τον κ. Σμιθ για την «διδασκαλία άλλων θρησκειών στις αδελφές μας», όπως άκουσε το δικαστήριο.

Ο δάσκαλος των θρησκευτικών έγινε στόχος καθώς περπατούσε κατά μήκος της Burdett Road στο κοντινό Mile End στις 12 Ιουλίου του περασμένου έτους.

Η Εισαγγελέας Sarah Whitehouse είπε στο δικαστήριο: «Τα στοιχεία από όλα όσα ειπώθηκαν στο ακροατήριο δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρχε θρησκευτικό κίνητρο για αυτή την επίθεση."

Πιστεύεται ότι η συμμορία είχε πραγματοποιήσει δύο προηγούμενες προσπάθειες για να επιτεθεί στο δάσκαλο.

Ένα πέμπτο μέλος της συμμορίας, ο 23χρονος Badruzzuha Uddin, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους κακοποιούς, κρύβοντας τα ματωμένα τους ρούχα.

Ο δικαστής John Hand, QC, διέταξε την κράτηση των κατηγορούμενων μέχρι την να ορισθεί κανονική δικάσμος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης εκ προθέσεως.

Ο Uddin, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους δράστες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

‘Οι ταραχές στους Άραβες είναι σημείο ότι έρχεται ο Μεσσίας’, λέει ραβίνος


ΙΣΡΑΗΛ (Ynetnews). Εξέχοντες ραβίνοι του λιθουανικού υπερ-Ορθόδοξου τομέα δίνουν τη δική τους περίεργη ερμηνεία για την αναστάτωση που εξαπλώνεται στην Μέση Ανατολή, αναφέροντας ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν σαφή απόδειξη ότι μια ανώτερη δύναμη εργάζεται πίσω από όλα αυτά.

Η πύλη Haredim, η οποία προσέφερε μια συλλογή απαντήσεων επί του θέματος, ανέφερε ότι ο ραβίνος Aharon Leib Steinman, ηγέτης των υπερ-Ορθόδοξου λιθουανικού κλάδου στην Bnei Brak, αποδίδει την αστάθεια στην περιοχή στην περιφρονητική στάση απέναντι στην μελέτη του Τορά.

«Πρόσφατα, φαίνεται ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να καταστραφεί και να ταραχθεί ο κόσμος του Τορά, μέσα από διάφορες προσπάθειες για τη δίωξη των kollels (ιδρύματα για τη μελέτη του Ταλμούδ και της ραβινικής λογοτεχνίας) και των yeshiva σπουδαστών," δήλωσε ο Steinman. "Όταν προσπαθείτε να ταράξετε τον κόσμο του Τορά, ο Θεός ταράζει τον κόσμο."

Ο Steinman εξήγησε ότι οι σοφοί του Ταλμούδ διδάσκουν ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της μελέτης Τορά και της ύπαρξης του κόσμου.

«Ο Θεός κάνει μεγάλα και παράξενα πράγματα στον κόσμο, για να τους κάνει να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές, αντί να αναζητούν τρόπους να ασχοληθούν με το Τορά και την mitzvot (εντολές)», είπε.

Ο ραβίνος Chaim Kanievsky, ένας αντισυμβατικός Λιθουανός ηγέτης ο οποίος πιστεύεται ότι έχει μυστικιστικές εξουσίες, προσφέρει μια διαφορετική εξήγηση. "Είναι προφανές ότι πολλά αφύσικα πράγματα συμβαίνουν», είπε. "Άνθρωποι ήρθαν και μου είπαν ότι είναι «ο Γωγ και ο Μαγώγ». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Αλλά είναι πιθανό ότι κάθε αναταραχή που ο Θεός δημιουργεί δείχνει ότι έρχεται ο Μεσσίας, και ότι πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε γι 'αυτόν και να γίνουμε ισχυρότεροι».

Ένας άλλος σημαντικός ραβίνος, ο Michel Yehuda Lefkowitz, είναι βέβαιο ότι ο Θεός είναι που προκαλεί την αναταραχή προκειμένου να βάλει τους ανθρώπους στη θέση τους.

"Ο Θεός πάει και εξευτελίζει την αμαρτωλή υπερηφάνεια», είπε. «Στην αρχή υπήρχε αυτή η μικρή φωτιά εδώ, και ένα κράτος που πιστεύεται ότι είναι μεγάλο και ισχυρό ξαφνικά χρειάζεται βοήθεια από όλο τον κόσμο. Δεν είναι κάποιος πόλεμος, τίποτα ιδιαίτερο, απλά μια μικρή φωτιά.

"Όταν συνέχιζαν να πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι, και να βλέπουν τα πάντα και να καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν, ο Θεός ήρθε και τάραξε τα έθνη, και νάτα εδώ, φοβισμένα και πάλι επειδή δεν μπορούσαν να προβλέψουν ένα τέτοιο μεγάλο πράγμα, και πάλι δεν ξέρουν τι να κάνουν ", πρόσθεσε. «Ο Θεός γελάει μαζί τους, περιμένοντας να δει πότε θα καταλάβουν και θα γίνουν σοφότεροι."

"Αυτός που δεν βλέπει ότι ο Θεός κυβερνάει τον κόσμο", κατέληξε ο Lefkowitz σαν συμπέρασμα, "δεν είναι κακός (ή σατανικός), αλλά ένας ανόητος".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή