Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αιγύπτιος Σεΐχης: Ναι, δεν μπορούν οι χριστιανοί να κτίζουν εκκλησίες σε μουσουλμανικά εδάφη

Από το: http://www.jihadwatch.org/:

Οι απολογητές του Ισλάμ στη Δύση συνήθως αρνούνται ότι το ισλαμικό δίκαιο απαγορεύει σε μη-μουσουλμάνους την κατασκευή νέων οίκων λατρείας ή ακόμα και την επισκευή παλαιών. Όμως ο παρακάτω φετφάς από τον σεΐχη Sa'id 'Abd-al-'Athim ωστόσο το επιβεβαιώνει, αλλά και εξηγεί, γιατί υπάρχει διαφορά όταν στους Μουσουλμάνους απαγορεύεται η κατασκευή τεμενών στην Ιταλία – κάτι το οποίο, φυσικά, δεν συμβαίνει.

(Σχ. Κ.Ο.: Φετβάς: επίσημη γνωμοδότηση ή ερμηνεία θρησκευτικού ή νομικού ζητήματος τού ιερού μουσουλμανικού δικαίου που δίνεται από τον μουφτή ή τον ιμάμη)

Το άρθρο λέγεται "Fatwa: On Resembling the Infidels" - «Φετφάς: Για την ομοίωση με τους απίστους», από το Translating Jihad, (22 Μαρτίου 2011):

Μεταφράστηκε από το al-fath.net, στην ιστοσελίδα του Αιγύπτιου Shaykh Sa'id 'Abd-al-'Athim, 7 Δεκέμβρη 2010:

Τίτλος του Φετφά: Η απόφαση για την κατασκευή και την επισκευή εκκλησιών για τους Χριστιανούς στα εδάφη των μουσουλμάνων

Ημερομηνία Φετφά: 7 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση: Ειρήνη σε σας, καθώς και το έλεος και η ευλογία του Αλλάχ. Επιφανή Σεΐχη μας, διάβασα σε μία από τις φετφά σας σε αυτή την καλή και ευλογημένη ιστοσελίδα ότι δεν είναι επιτρεπτό για τους Χριστιανούς η κατασκευή ή η επιδιόρθωση εκκλησιών. Τι στοιχεία υπάρχουν για αυτό; Υπάρχει ένδειξη στο Κοράνι ή στη Sunnah να λέει ότι απαγορεύεται να χτιστούν εκκλησίες, ή μήπως αυτό προέρχεται μόνο από τη νομολογία;

Απάντηση: Στο όνομα του Αλλάχ, στον Αλλάχ να είναι ο έπαινος. Η ειρήνη είναι από τον Αγγελιοφόρο του Αλλάχ, καθώς και στην οικογένειά του, τους συντρόφους, και όποιον τον ακολουθεί.

Αυτό εξηγείται λεπτομερώς στο βιβλίο, «Οι αποφάσεις για το Λαό των Dhimma [δηλ. τους Εβραίους και τους Χριστιανούς]" από τον Ιμάμη Ibn Qayyim. Θα πρέπει, επίσης, να διαβάσετε το βιβλίο μου, "Καλώντας τον Λαό του Βιβλίου (Χριστιανούς και Εβραίους) στη θρησκεία του Κυρίου της ανθρωπότητας", γιατί υπάρχουν χρήσιμα πράγματα σε αυτό. Εγώ απάντησα προηγουμένως στην ερώτησή σας, και σας εξήγησα τι κάνουν με τους μουσουλμάνους σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, σε ό, τι αφορά τα εμπόδια που βάζουν για να χτιστούν τζαμιά εκεί.

Η Σαρία δεν αντιμετωπίζει ισότιμα ​​τα πράγματα που είναι διαφορετικά και δεν αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα που είναι ίσα. Αυτή είναι η δικαιοσύνη με την οποία η καταπίεση έχει αφαιρεθεί. Για παράδειγμα, όταν ένα πρόσωπο του Βιβλίου (χριστιανός ή Εβραίος) με συγχαίρει για τις εορτές μου, αυτός συγχαίρει την αλήθεια, αλλά όταν εγώ τον συγχαίρω για τις εορτές του, συγχαίρω το ψεύδος, γιατί οι εορτές είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία της θρησκείας.

Δια τούτο οι άπιστοι, έστω και αν χρειαστεί να δαπανήσουν πολλά χρήματα, δεν θα ήθελα οι μουσουλμάνοι να συμμετέχουν μαζί τους στις εορτές τους. Υπάρχει το ρητό, "Όποιος μοιάζει με ένα λαό είναι ένας από αυτούς", και επίσης, "Όποιος αγάπησε ένα λαό θα μαζευτεί κοντά τους." Η ομοιότητα στο εξωτερικό οδηγεί στην ομοιότητα στο εσωτερικό ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

GAP International: «Ναι, είμαι περήφανος που είμαι Ιρλανδός, Πολωνός, Γερμανός, Ισπανός, Πορτογάλος, Σουηδός, και… Έλληνας»


Το video είναι απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Αθήνα. (29/03/2011).

Από: http://www.youtube.com/user/TheArestos

Γκάλοπ: Το 75,2 % των Τσέχων δεν θέλει τζαμιά στην χώρα


Πάνω από τα τρία τέταρτα των Τσέχων είναι αντίθετοι στην κατασκευή τζαμιών στη Δημοκρατία της Τσεχίας – ταυτιζόμενοι με τις απόψεις του Προέδρου της χώρας, Βάτσλαβ Κλάους (Vaclav Klaus).

Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τσεχίας έχουν την μικρότερη τάση για την κατασκευή νέων τεμενών. Το 75,2 τοις εκατό από αυτούς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της SANEP πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να εμφανισθούν τέτοια κτίρια στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ο λόγος; Η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνας αναφέρουν ως λόγο για τη μη κατασκευή Ισλαμικών κτιρίων, την ανησυχία τους για την άνοδο της εγκληματικότητας. Εκείνοι που ήταν αντίθετοι στην κατασκευή τεμενών ισχυρίστηκαν επίσης ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αυξήθηκε η κατασκευή τζαμιών, αυξήθηκαν μαζί και οι τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Η Τσεχία είναι ένα από τα πιο αθεϊστικά έθνη στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά το 76,2 τοις εκατό πιστεύει ότι το κράτος θα πρέπει να συνεχίσει να συνδέεται με την χριστιανική παράδοση, τις χριστιανικές αξίες και την χριστιανική κουλτούρα.

Ενάντιος στην κατασκευή τζαμιών εκτός από την πλειοψηφία του κοινού είναι και ο Πρόεδρος Vaclav Klaus, (φωτο), ο οποίος αντιτίθεται στην ανέγερση ισλαμικών κτιρίων, καθώς, αυτή η θρησκεία στην Τσεχική Δημοκρατία δεν έχει καμία παράδοση.

Οι απόψεις του Klaus, ωστόσο, προκάλεσαν αναστάτωση και την αντίδραση από τους εκπροσώπους των μουσουλμάνων που ζουν σήμερα στην Τσεχική Δημοκρατία και διεκδικούν το δικαίωμα να χτίσουν τους οίκους προσευχής τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα islam.cz αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δεκαπέντε τζαμιά. Τα «πραγματικά» τεμένη όμως είναι μόνο 1-2, στην Πράγα και στο Μπρνο (στην φώτο).

Η εταιρεία SANEP έκανε την έρευνα από 5 έως 19 Νοεμβρίου 2010, σε ένα δείγμα 14.398 ατόμων άνω των 18 ετών.

Το στατιστικό σφάλμα είναι περίπου + / - 1,5 τοις εκατό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Από την ηλικία των τεσσάρων τα παιδιά θα διδάσκονται τον αθεϊσμό στο μάθημα των θρησκευτικών


Οι μαθητές ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών θα πρέπει να διδάσκονται την αθεΐα σε μια κίνηση με την οποία τα σχολεία ελπίζουν ότι θα εξοπλίσουν τα παιδιά να είναι «πολίτες του κόσμου».

Η Διεύθυνση της Εκπαίδευσης στο Blackburn, Darwen και Lancashire, έχουν αναδιαρθρώσει ριζικά το αναλυτικό πρόγραμμα στο μάθημα θρησκευτικών (RE) ώστε να εισάγουν και τις ‘μη θρησκευτικές πεποιθήσεις’.

Οι νέοι θα συνεχίσουν να μαθαίνουν για τις έξι μεγάλες θρησκείες – τον Χριστιανισμό, τον Βουδισμό, τον Ινδουισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμού και τον Σιχισμό - αλλά θα πρέπει επίσης να διδάσκονται τον ‘ουμανισμό’, την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει Θεός ή Θεοί, και ότι οι ηθικές αξίες έχουν βάση στην ανθρώπινη φύση και εμπειρία.

Η κίνηση αυτή αναγνωρίζει ότι περισσότερες από 10.000 άνθρωποι στην περιοχή του Δήμου δεν έχουν θρησκευτικές πεποιθήσεις. Τόσο οι μαθητές της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο νέο δεδομένο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ‘Ουμανισμός’ (ή ανθρωπισμός);

Οι ουμανιστές απορρίπτουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις προλήψεις.

Αντ 'αυτού, πιστεύουν ότι μπορούμε να εννοήσουμε τον κόσμο χρησιμοποιώντας την λογική, την εμπειρία και τις κοινές αξίες.

Λένε ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη δημιουργώντας κάποιο νόημα και σκοπό για τον εαυτό μας, και επιλέγοντας την ανάληψη της ευθύνης για τις ενέργειές μας.

Οι ουμανιστές δεν πιστεύουν ότι το σύμπαν χρειάζεται μια θεϊκή εξουσία για να καθορίσει την αξία του.

Είναι σημαντικό να ενεργεί κάποιος ηθικά απέναντι στους άλλους, όχι λόγω της θείας επιτακτικής ανάγκης, αλλά επειδή οι άνθρωποι έχουν έμφυτη αξιοπρέπεια, λένε.

Οι ουμανιστές πιστεύουν ότι έχουμε μόνο μία ζωή, είναι ευθύνη μας να κάνουμε μια καλή ζωή, και να τη ζήσουμε καλά.

Η Fiona Moss, από το RE Today, η οποία συνέβαλε στη δημιουργία του νέου αναλυτικού προγράμματος, δήλωσε: «Πρέπει πραγματικά να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο Θεό και δεν έχουν θρησκευτικό υπόβαθρο.

«Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να γνωρίζουν και την απουσία θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά να συμμετάσχουν και να ενθουσιαστούν με το μάθημα για να γίνουν καλοί πολίτες στο Blackburn και στον κόσμο.

«Ο στόχος γι’ αυτούς είναι να είναι βέβαιοι όπου βρεθούν." Αλλά ο Salim Mulla, πρόεδρος του Συμβουλίου για τα τζαμιά στο Lancashire, ανησυχεί για το αποτέλεσμα αυτών των διδασκαλιών.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να έχουμε αξίες θρησκευτικής πίστης είτε είναι χριστιανικής, είτε ισλαμικής είτε οποιασδήποτε άλλης θρησκείας», είπε.

«Οι αξίες είναι πάρα πολύ σημαντικές. Δεν νομίζω ότι η περί μη ύπαρξης Θεού πίστη θα πρέπει να εισαχθεί στο πρόγραμμα σπουδών.

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Οι άνθρωποι γεννιούνται μέσα σε θρησκείες και μεγαλώνουν μέσα στη πίστη και έτσι πρέπει να παραμείνουν.

«Η μη-θρησκευτικές πεποιθήσεις στέλνουν ένα λάθος μήνυμα προς τα παιδιά και τα μπερδεύουμε."

Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα καταρτίστηκε μετά την εξέταση της απογραφής του 2001, η οποία αποκάλυψε ότι, παρόλο που ο δήμος έχει εκπροσώπους από το σύνολο των έξι μεγάλων θρησκειών, υπήρχαν περισσότερα από 10.000 άτομα που δήλωσαν ότι δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία.

Κατά την έναρξη ο Dot Thomson, υπάλληλος για την βελτίωση των σχολείων, είπε: «Δεν θα χαρακτήριζα τη διδακτέα ύλη ως ριζοσπαστική, αλλά είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε στο Μπλάκμπερν.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που δίνουμε σεβασμό σε μη θρησκευτικές στάσεις ζωής.

«Είναι μια σημαντική περιοχή. Περιμένουμε την απογραφή του τρέχοντος έτους που θα δείξει τις ποικίλες θρησκείες και πεποιθήσεις στην περιοχή και θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται αυτό στην διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

«Αυτή η διδακτέα ύλη είναι πιο ευφάνταστη και δημιουργική». Το νέο πρόγραμμα σπουδών θα διδάσκεται και στα 28 σχολεία του δήμου από τον Σεπτέμβριο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Chris Thayne, πρόεδρος του ‘Standing Advisory Councils on Religious Education’ στο Μπλάκμπερν, είπε: «Δεν θέλουμε το μέλλον να είναι τυφλό. Θέλουμε να φωτίζεται. Χρειαζόμαστε κατανόηση χωρίς προκατάληψη».

Ο αιδεσιμότατος Kevin Logan, ένας τοπικός δημοσιογράφος, συγγραφέας και θρησκευτικός ηγέτης της κοινότητας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη αλλαγή, αλλά είναι απολύτως σωστό να αναγνωρίσουμε τον αθεϊσμό και τον ουμανισμό.

«Είναι μια θρησκεία όπως οι άλλες. Μόνο που οι άνθρωποι λατρεύουν τον άνθρωπο αντί του Θεού.

«Σε καμία περίπτωση δεν ανησυχώ για τον Χριστιανισμό. Μπορεί να σταθεί εναντίον οποιασδήποτε πίστης και να βγει στο φως. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Πρώην πόρνη πολυτελείας στο δρόμο του Χριστού


Για 16 χρόνια, η Annie Lobért ήταν γνωστή κατά καιρούς σαν πόρνη, συνοδός πολυτελείας και stripper. Στην ηλικία των 18, η Lobért εισήλθε πρόθυμα στη βιομηχανία του σεξ υποκινούμενη από την επαναστατικότητα και την περιέργεια της εφηβικής της ηλικίας, αλλά σύντομα έγινε σκλάβα του σεξ ζώντας μια ζωή εξαναγκασμού και απειλών, καθώς και απόλυτης δυστυχίας.

"Το ενενήντα τοις εκατό των ιερόδουλων είναι θύματα εμπορίας σεξ (‘σεξ τράφικινγκ’), λέει η Lobért, η οποία ελευθερώθηκε τελικά από τη βιομηχανία του σεξ, έγινε χριστιανή και τώρα ζει θέλοντας να βοηθήσει και άλλους που θέλουν να ελευθερωθούν.

Διάβασε αποκαλυπτικό άρθρο στο ΒΗΜΑ: 270.000 σκλάβες του σεξ στην Ευρώπη του 21ου αιώνα

Λέει ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αν και πολλές γυναίκες μπαίνουν στην βιομηχανία από δική τους ελεύθερη βούληση, χάνουν τελικά τον έλεγχο της ζωής τους. "Στο τέλος, είσαι ένα εμπόρευμα".

Στο βίντεο η Annie Lobert λέει την ιστορία της, για την ζωή της ως πόρνη πολυτελείας στο Λας Βέγκας για πάνω από 11 χρόνια, πως κινδύνεψε να χάσει την ζωή της από υπερβολική δόση κοκαΐνης και πως έγινε η μεταστροφή της.

Άφησε την βιομηχανία του σεξ ακούγοντας την συμβουλή ενός πελάτη που έγινε φίλος της .

Το 2005, η Lobért άρχισε να πλησιάζει τα θύματα από τη βιομηχανία του σεξ και τελικά ίδρυσε την οργάνωση ‘Hookers for Jesus’ με έδρα το Λας Βέγκας, με την πρόθεση να βοηθήσει παιδιά, έφηβους και γυναίκες που χρησιμοποιούνται ως δούλοι του σεξ.

«Κάνω αγώνα για αυτά τα κορίτσια», λέει. «Δεν μπορώ να βλέπω άλλο αυτά τα κορίτσια να πεθαίνουν. Δεν μπορώ να το αντέξω».

Η Lobért και η ομάδα της βγαίνουν στους δρόμους, πάνε στα καζίνο και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προσφέροντας σε εκείνους που θέλουν, μια ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική και πνευματική θεραπεία.

Το οίκημα της οργάνωσης ‘Destiny House’, είναι ένα ασφαλές μεταβατικό σπίτι, είναι ένας τρόπος για την ομάδα να προσφέρει κάποια βοήθεια σε αυτά τα άτομα. «Από τη στιγμή που αισθανόμαστε ότι οι γυναίκες είναι έτοιμες ... τις παρακινούμε να αρχίσουν να αναζητούν εργασία, και να αρχίσουν την ενσωμάτωση στην κοινωνία», λέει η Lobért.

Τον Δεκέμβριο, η οργάνωση της Lobért παρουσιάστηκε από το κανάλι Investigation Discovery σε μια σειρά από τρία μέρη με τίτλο Hookers: Saved on the Strip.”

Η Lobért ξέρει πως είναι η ζωή στους δρόμους. Είχε πουλήσει το σώμα της στην ‘Sin City’ (Αμαρτωλή Πόλη) για περισσότερο από μια δεκαετία. Τώρα θέλει να υπηρετήσει ως ένα παράδειγμα για το τι μπορούν τέτοιες γυναίκες να περιμένουν, καθώς ο Χριστός ξαναφτιάχνει τη ζωή τους.

Η Lobért είναι παντρεμένη με τον Oz Fox, κιθαρίστα, της γνωστής χριστιανικής heavy metal μπάντας, Stryper(βλ. άρθρο για τους Stryper στα ελληνικά ΕΔΩ).

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αποκωδικοποίηση: «Δίσκος από πηλό λέει πως ένας αστεροειδής κατέστρεψε τα Σόδομα πριν από 5.000 χρόνια»

Ένα δισκίο αργίλου που έχει βασανίσει τους επιστήμονες για περισσότερο από έναν αιώνα, έχει χαρακτηριστεί ως η επιβεβαίωση της μαρτυρίας ενός αστεροειδή που κατέστρεψε τις βιβλικές πόλεις Σόδομα και Γόμορρα πριν από 5.000 χρόνια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα σύμβολα της πλάκας αποτελούν λεπτομερή περιγραφή για το πώς ένας μεγάλος - 800 μέτρων - αστεροειδής έπληξε την περιοχή, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και ερημοποίηση σε πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα (386.000 τετραγωνικά μίλια).

Η επίπτωση, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 1.000 τόνους έκρηξης TNT, θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις στην ιστορία του κόσμου.

Η ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφει πώς ο Θεός κατέστρεψε τους «κακούς αμαρτωλούς» των Σοδόμων με φωτιά και θειάφι, αλλά επέτρεψε στον Λωτ, έναν δίκαιο άνθρωπο της πόλης, να φύγει μακριά με την οικογένειά του.

Η θεωρία είναι το έργο των δύο επιστημόνων πυραύλων - του Alan Bond και του Mark Hempsell - που έχουν περάσει τα τελευταία οκτώ χρόνια συναρμολογώντας το αρχαιολογικό παζλ.

Στο επίκεντρό της είναι ένα δισκίο από πηλό που ονομάζεται επιπεδοσφαίριο, και που ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Victorian Henry Layard στα ερείπια της βιβλιοθήκης των Ανακτόρων στη Νινευή.

Χρησιμοποιώντας υπολογιστές για να αναδημιουργήσουν το νυχτερινό ουρανό χιλιάδες χρόνια πριν, έχουν εντοπίσει την παρατήρηση που περιγράφεται στην πλάκα - ένα αντίγραφο σημειώσεων του νυχτερινού ουρανού, από το 700 π.Χ. από κάποιον, από ότι φαίνεται, Σουμέριο αστρολόγος σε έναν από τους πρώτους γνωστούς πολιτισμούς του κόσμου - λίγο πριν την αυγή της 29ης Ιουνίου στο έτος 3.123 προ Χριστού.

Περίπου τα μισά από τα σύμβολα στην πλάκα έχουν σωθεί και τα μισά από αυτά αναφέρονται στον αστεροειδή. Τα άλλα σύμβολα καταγράφουν τις θέσεις των σύννεφων και τους αστερισμούς. Κατά τα προηγούμενα 150 χρόνια οι επιστήμονες είχαν κάνει πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες να μεταφράσουν την πλάκα.

Ο Mark Hempsell, ένας από τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που έσπασε τον κώδικα της πλάκας είπε ότι είναι ένα θαυμάσιο δείγμα παρατηρήσεων, ένα απολύτως τέλειο επιστημονικό δείγμα."

Η περιγραφή ταιριάζει με ένα είδος αστεροειδή που είναι γνωστός ως τύπος Ατέν, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κοντά στη Γη. Η τροχιά του θα τον είχε θέσει σε πορεία σύγκρουσης με την κοιλάδα Ötz.

«Ήρθε σε μια πολύ χαμηλή γωνία - περίπου έξι βαθμούς - και στη συνέχεια κόβονται σε ένα βουνό που ονομάζεται Gaskogel περίπου 11 χιλιόμετρα από Köfels», είπε ο κ. Hempsell.

Ο ίδιος λέει ότι το μέγεθος και η διαδρομή του αστεροειδή σήμανε ότι ήταν πιθανό να έχει συντριβεί στις αυστριακές Άλπεις στο Köfels. Καθώς κινήθηκε κοντά στο έδαφος θα έχει αφήσει κάποιο ίχνος της καταστροφής από τα υπερηχητικά κύματα κλονισμού, και μετά θα χτύπησε στη γη με μια κατακλυσμική σύγκρουση.

Τα συντρίμμια που θα ήταν μέχρι και τα 2/3 του αστεροειδή είχαν εκσφενδονιστεί πίσω κατά μήκος της διαδρομής του και θα είχε δημιουργηθεί μια λάμψη θερμοκρασίας 400 βαθμών Κελσίου, σκοτώνοντας τα πάντα στην πορεία της.

«Όταν χτύπησε τα Köfels δημιούργησε τεράστιες πιέσεις που κονιοποίησαν το βράχο και προκάλεσαν κατολίσθηση. Αλλά επειδή δεν ήταν σταθερός, δεν υπήρχε κρατήρας».

Η έκρηξη θα δημιουργούσε ένα σύννεφο σαν μανιτάρι, ενώ ένα λοφίο καπνού θα ήταν ορατό σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Ο κ. Hempsell είπε ένα άλλο μέρος του δισκίου, το οποίο έχει μήκος 18 εκατοστά και σχήμα, όπως ένα μπολ, περιγράφει ένα λοφίο καπνού γύρω από την αυγή το επόμενο πρωί.

«Θα πρέπει να γνωρίζεις το πλαίσιο για να μπορέσεις να το μεταφράσεις», είπε ο κ. Hempsell, του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Οι γεωλόγοι έχουν καταγράψει την κατολίσθηση περίπου 9.000 χρόνια πριν, πολύ νωρίτερα από το αρχείο των Σουμερίων. Ωστόσο, ο κ. Hempsell, ο οποίος έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο για τη θεωρία, πιστεύει ότι μολυσμένα δείγματα από τον αστεροειδή μπορεί να προκάλεσαν σύγχυση στις προηγούμενες προσπάθειες χρονολόγησης.

Οι Ακαδημαϊκοί επίσης γρήγορα διαφώνησαν με τα πορίσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο «Μια Σουμέρια παρατήρηση του γεγονότος της σύγκρουσης στο Köfels της Αυστρίας».

Ο John Taylor, ένας συνταξιούχος ειδικός στην αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής στο Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι ήταν σε θέση να προβούν σε τέτοια αστρονομικά στοιχεία, ενώ η γνώση της γλώσσας των Σουμερίων είναι ελλιπής.

«Παραμένω δύσπιστος από αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο Δρ Hempsall είπε ότι τουλάχιστον 20 αρχαίοι μύθοι καταγράφουν την ερήμωση του τύπου και με την κλίμακα της σύγκρουσης του αστεροειδή, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης περί της καταστροφής στα Σόδομα και Γόμορρα.

Η βιβλική ιστορία της ερήμωσης αναφέρεται στην Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης 19:24-28.

"Έπειτα ο Κύριος έριξε στα Σόδομα και Γόμορρα θειάφι και πυρκαγιά από τον ουρανό, και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις και όλη την κοιλάδα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Φωτογραφίες, βίντεο και άρθρα για την Συγκέντρωση κατά της Κάρτας του Πολίτη (Π. Άρεως 27/3/2011)


Από άρθρο του Θύμιου Παπανικολάου (Ρεσάλτο) : Κάρτα του Πολίτη: το Κίνημα στην κόψη του ξυραφιού

Το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη έχει φτάσει σε μια καθοριστική καμπή.

Από τη μία έχει συσσωρεύσει εκρηκτικές δυνάμεις της λαϊκής οργής και από την άλλη δεν έχει προχωρήσει η δική του δημοκρατική αυτό-οργάνωση, δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα το «ποιοτικό άλμα»: Δηλαδή να συγκροτηθεί το ίδιο σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ Κίνημα με δικά του όργανα βάσεις (Επιτροπές), με δημοκρατικές λειτουργίες οι οποίες θα εκλέξουν τα συντονιστικά ΟΡΓΑΝΑ του ΑΓΩΝΑ και με ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Οι ποσοτικές συσσωρεύσεις ενός Κινήματος αν δεν οδηγηθούν σε ΠΟΙΟΤΙΚΟ άλμα τότε το Κίνημα όχι μόνο δεν προχωράει, αλλά γίνεται από ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ των εξελίξεων, σε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ διαπραγμάτευσης των επιτηδείων: Πολιτικών ή Εκκλησιαστικών Ρασπούτιν…

Μέσα στην Εκκλησία παίζονται και εδώ πολλά παιχνίδια. Μικροί Χριστόδουλοι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θέλουν να «ιππεύσουν» πάνω στην αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη για την Κάρτα του Πολίτη, να την χειραγωγήσουν και να την «διαπραγματευτούν» στα Εκκλησιαστικά και πολιτικά τους παιχνίδια…

(κάντε κλικ στην φωτογραφία)

Αυτόν το μέγα ΚΙΝΔΥΝΟ αντιμετωπίζει και το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη αν παραμείνει έρμαιο και τυφλό στα χέρια των «επιτηδείων» τζόκεϊ των εκκλησιαστικών και πολιτικών ιπποδρομιών…

Το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη δεν πρέπει να μείνει στο απλό «ξύσιμο» των τυφλών θρησκευτικών «ενστίκτων» φανατισμού και περιχαρακωμένο μέσα σ’ αυτά τα «ένστικτα»…

Πρέπει να ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και να προωθηθεί η αυτό-οργάνωσή του: Η Συγκρότηση συνειδητών Επιτροπών Αγώνα σε όλη την Ελλάδα και η δημοκρατική τους λειτουργία: ΝΑ αναδειχτεί και να επικρατήσει ο Λόγος και η Απόφαση αυτών των Επιτροπών…


Από άρθρο του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου:

Περίμεναν ότι μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα τον περασμένο Φεβρουάριο, και την σχετική προπαγάνδα τόσο απο τα ΜΜΕ όσο και απο μερικούς οπαδούς του εφησυχασμού και της αποκοίμισης, ο αγώνας εναντίον αυτής της πρωτοφανούς δικτατορίας θα είχε αποσυσπειρωθεί και θα τα πράγματα θα είχαν εκτονωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να μιλούν για "γραφικές διαμαρτυρίες" κάποιων "φανατικών" που φοβούνται τον αντίχριστο κλπ.

Με την χθεσινή συγκέντρωση κατεδείχθη για άλλη μια φορά, ότι οι Έλληνες πολίτες όχι μόνο συσπειρώνονται ακόμα περισσότερο στον αγώνα κατά του νέου "ηλεκτρονικού ολοκληρωτισμού" αλλά και ότι έχουν αντιληφθεί πως οι Ορθόδοξες αντιρρήσεις κατά του τυραννικού αυτού συστήματος "εξυπηρέτησης", δεν εστιάζονται στον αντίχριστο ή στο 666 , που έτσι κι αλλιώς η "νέα παγκόσμια τυραννία" θα χρησιμοποιεί ως σύμβολο εξουσίας, αλλά στο άμεσο αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με κυριώτερη αυτήν της Κάρτας του Πολίτη.

Και το αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο παρά το τέλος της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων και η εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ενός καθεστώτος που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν και που υπο το πρόσχημα μιας δήθεν "κοινωνικής εξυπηρέτησης" και μιας ...ευνομίας ,στα πρότυπα φυσικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, θα καταγράφει τα πάντα για τους πάντες και θα διαχειρίζεται την ελευθερία μας.

Αυτό είναι και το σημείο αιχμής των Ορθόδοξων αντιρρήσεών μας και όχι ο "φόβος του αντίχριστου" όπως ψευδώς ισχυρίζονται κάποιοι κατά τα άλλα "Ορθόδοξοι".

Δεν έχουν αντιληφθεί οι δυστυχείς ότι το να υπερασπίζεσαι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο δηλαδή την ελευθερία, προϋποθέτει ανδρεία, λεβεντιά και Ορθόδοξο μαχητικό φρόνημα και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να περιέχει κανενός είδους φόβο.

Δεν μιλήσαμε ποτέ για τον αντίχριστο αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έλθει.

Μιλήσαμε όμως και μιλούμε για εκείνες τις εξουσίες που θέλουν να εξουσιάσουν τον κόσμο με αντίχριστο τρόπο εκτελώντας μισάνθρωπες εντολές.

Μιλήσαμε για εκείνους οι οποίοι στο όνομα της "ευνομίας", του "νέου πατριωτισμού", της "επανίδρυσης του κράτους" και φυσικά της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" (we need a global gonernance fast and now), σχεδιάζουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε μια "ασφαλή" πτέρυγα μιας παγκόσμιας φυλακής και τους Έλληνες πολίτες σε καταγεγραμμένους και πιστοποιημένους κρατούμενους.

Το να λέμε λοιπόν ότι είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε ακόμα και στο περιθώριο, να μείνουμε χωρίς δουλειά, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς απολύτως καμία κοινωνική ή κρατική παροχή, επειδή θα αρνηθούμε να καταγραφούμε και να μαρκαριστούμε σαν κρατούμενοι, αποτελεί δείγμα δειλίας , φοβίας ή θρησκευτικού φανατισμού;

Είναι "φοβικός" ή "φονταμενταλιστής" κάποιος που αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μακρυγιάννη, του Παπουλάκου, του Γέροντος Παϊσίου, των εκατοντάδων χιλιάδων Εθνομαρτύρων και Ιερομαρτύρων του γένους μας και που αρνείται να γίνει το "γιουσουφάκι " της Νέας Τάξης Πραγμάτων ή να "συμμεριστεί" το όραμα του Έλληνα πρωθυπουργού για μια "παγκόσμια διακυβέρνηση εδώ και τώρα";

Η ομιλία του εκπροσώπου της ΠΡ.Α.Ο.Σ οικονομολόγου, Στάθη Αδαμόπουλου, στην Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Στην ομιλία του επεσήμανε ότι «η κάρτα ουσιαστικά κάνει μία καταγραφή συμπεριφορών με αποτέλεσμα να αλλάζει ο αξιακός κόσμος της κοινωνίας μας», και συμπλήρωσε ότι «οι πληροφορίες αυτές μπορούν να ανασυρθούν σε οποιαδήποτε στιγμή του βίου του ατόμου και να αποτελέσουν μεγάλοπρόσκομμα στην προσπάθειά του να αναπτύξει την προσωπικότητά του».


Τι έγραψε ο τύπος για την Συγκέντρωση

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Μόνο η Ιερά Σύνοδος δεν έχει λάβει θέση''

ΨΗΦΙΣΜΑ της Συγκεντρώσεως Διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έρευνα σε ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους για παραβίαση του νόμου περί Ισότητας και διακρίσεις εις βάρος ετεροφυλόφιλων!


«Αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι…»

Τα ξενοδοχεία που δέχονται μόνο ομοφυλόφιλους ερευνώνται από οργάνωση – Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για διακρίσεις εις βάρος ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Η ‘Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’ (‘The Equality and Human Rights Commission’ ή EHRC) εξετάζει κατά πόσο οι "gay-only" ξενώνες παραβιάζουν το νέο νόμο που ψηφίστηκε για την προστασία τους ατόμου από άδικη μεταχείριση στην παροχή αγαθών ή υπηρεσιών.

Τον περασμένο μήνα, οι χριστιανοί ιδιοκτήτες ενός ξενώνα στην Κορνουάλη ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν ένοχοι για ‘διακρίσεις’ βάσει της νομοθεσίας περί Ισότητας, αφού αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε έναν ζευγάρι ομοφυλόφιλων τη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, σε δίκη που υποστηρίχτηκε από την EHRC (βλ. ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τώρα, το Παρατηρητήριο λέει ότι πρέπει να καθιερωθεί μια «αντικειμενική ισορροπία» εξετάζοντας εάν τα καταλύματα που προορίζονται μόνο για ομοφυλόφιλους αψηφούν τη νομοθεσία.

Οι δικηγόροι της οργάνωσης ερευνούν τώρα το θέμα και η EHRC λέει ότι δεν έχει αποκλείσει τη λήψη δικαστικών μέτρων κατά των "gay-only" ξενοδοχείων εφόσον αποδειχτεί ότι κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ετεροφυλόφιλων.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία από το κοινό για τους χώρους αυτούς.

Το Παρατηρητήριο έχει επίσης δηλώσει ότι δαπανήθηκαν £ 15.320 από τα χρήματα των φορολογουμένων σε έργα για να εξασφαλιστεί ότι τα ξενοδοχεία τα οποία διαχειρίζονται χριστιανοί ‘συμμορφώθηκαν’ με το νόμο και έχει γράψει για να τους προειδοποιήσει για το πώς να μεταχειρίζονται τους ομοφυλόφολους.

Οι ξενοδόχοι που έχουν ξενώνες για άτομα του ίδιου φύλου φοβούνται τώρα ότι θα μπορούσαν να παύσουν τις εργασίες τους εάν υποχρεωθούν να ανοίξουν τις πόρτες τους σε ετερόφυλα ζευγάρια, καθώς θα μπορούσε να κάνει την βασική τους πελατεία, να αισθάνεται πιο ‘συνεσταλμένη’.

Ο John Bellamy, 55 ετών, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου ‘for men only’ για ομοφυλόφιλους στο Bournemouth, δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο των ξενώνων που είναι αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους.

Ενώ, είπε, καλωσορίζουμε το νέο νόμο περί Ισότητας για την καταπολέμηση των διακρίσεων, πρόσθεσε ότι τώρα "έχει κόστος".

"Ήξερα ότι η καθιέρωση της νέας νομοθεσίας είναι ένα δίκοπο μαχαίρι", είπε ο κ. Bellamy, ο οποίος διαχειρίζεται το Hamilton Hall, το οποίο διαφημίζει ότι «τα ρούχα είναι προαιρετικά» στο ξενοδοχείο.

"Έχουμε αγωνιστεί για αυτόν τον νόμο για χρόνια, έτσι ώστε όλοι να είναι ‘ίσοι’, αλλά αυτό θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στα ‘gay-only’ θέρετρα.

"Τα gay μπαρ και κλαμπ κλείνουν διότι δεν μπορούν να περιορίζονται πια και ο gay κόσμος χάνει την ‘κουλτούρα’ του."

Ο Mark Hurst, ο οποίος έχει ένα "gay-only" ξενώνα στο Blackpool εξέφρασε επίσης φόβους ότι θα μπορούσε να χάσει την ομοφυλοφιλική πελατεία του, εάν είναι αναγκασμένος να δέχεται και ετεροφυλόφιλους.

«Πολλοί από αυτούς θα αισθάνονται πιο ‘συνεσταλμένοι’. Σε πολλούς από τους επισκέπτες μας αρέσει να κάθονται στο σαλόνι και να αγκαλιάζονται για να παρακολουθήσουν μια ταινία», είπε.

«Μπορούν να κρατούν τα χέρια και να δίνουν ένα μικρό φιλί και να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που θα συμπεριφέρονταν εάν ήταν σε ένα ‘μεικτό’ πλήθος."

Η EHRC, δήλωσε: «καθώς υπάρχει μεροληψία σε θέματα σχετικά με τους ‘χριστιανικούς’ ξενώνες και ξενοδοχεία όπως έχουν επίσημα υποπέσει στην αντίληψή μας, και όπως εμείς ελέγχουμε το δίκαιο στον τομέα αυτό, υπάρχει ανάγκη για την Επιτροπή να συστήσει μια ‘αντικειμενική ισορροπία’».

"Ερευνούμε, ως εκ τούτου, το θέμα των ‘gay-only’ ξενοδοχείων και ξενώνων και τη πολιτική διάκρισης ως προς την μεταχείριση προς τα ετερόφυλα ζευγάρια που ορισμένες από αυτές τις ‘gay-only’ εγκαταστάσεις μπορεί να έχουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή