Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Άθεος γίνεται χριστιανός όταν για να κοροϊδέψει τη μάνα του ζήτησε από τον Θεό 1 εκατομμύριο δολάρια και την άλλη μέρα η μάνα του τα κέρδισε στο ΛΟΤΤΟ


Μία απίστευτη ιστορία από την Αμερική!

Ένας νεαρός άθεος από το Long Island της Νέας Υόρκης, έγινε πιστός, όταν θέλοντας να χλευάσει το Θεό προσευχήθηκε ειρωνικά ώστε η μητέρα του να κερδίσει το λαχείο. Ωστόσο, η σαρκαστική του προσευχή απαντήθηκε εκπληκτικά, όταν την επόμενη μέρα η μητέρα του κέρδισε 1 εκατομμύρια δολάρια στο ΛΟΤΤΟ της Νέας Υόρκης.

Από The Christian Post / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο 28χρονος Sal Bentivegna, όπως λέει ο ίδιος, δεν πίστευε στο Θεό. Είπε ειρωνικά στην πιστή μητέρα του να «ζητήσεις από τον Θεό σου ένα εκατομμύριο δολάρια».

Ωστόσο, η μητέρα του Gloria Bentivegna, που είναι πιστή καθολική, μένοντας πιστή στις πεποιθήσεις της αρνήθηκε να ζητήσει από τον Θεό κάτι τέτοιο.

Συνεχίζοντας την πλάκα ο Σαλ, πήγε και προσευχήθηκε δυνατά λέγοντας: «Θεέ μου, δεν ξέρω αν είσαι πραγματικός ή όχι, αλλά αν υπάρχεις, σε παρακαλώ κάνε τη μητέρα μου να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια!»

Και πρόσθεσε: «Αν ο Ιησούς θέλει να τον πιστέψω, αυτό πρέπει να κάνει».

Την επόμενη μέρα η μητέρα του αγόρασε ένα ξυστό λαχείο «Lotto Tree» από τη φιλανθρωπική δημοπρασία της Εκκλησίας της. Ο Sal τα έχασε όταν ανακάλυψε ότι η μητέρα του είχε κερδίσει ένα εκατομμύριο.

Συνειδητοποιώντας ότι οι πιθανότητες της νίκης η μητέρα του ήταν τόσο μηδαμινές, ο Σαλ πλέον, έχει γίνει πιστός.

Ο ίδιος ομολογεί: "δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Χριστός δεν έβαλε το χέρι σε αυτό".

«Δεν είχα στο μυαλό μου αυτό όταν έκανα το λογοπαίγνιο, αλλά ήταν θεόσταλτο», είπε.

Η Gloria Bentivegna, μελετώντας το τι είχε συμβεί, δηλώνει ότι είναι ευγνώμων στο Θεό για τα κέρδη της, αλλά ακόμη περισσότερο ευγνώμων για τη μεταστροφή του γιου της. Είπε: «Ο Θεός έκανε δύο θαύματα, ένα πραγματικό θαύμα».

Κερδίζοντας το παιχνίδι New Yorks Sweet Million, η Gloria Bentivegna θα λαμβάνει τώρα 50.000 δολάρια κάθε χρόνο για τα επόμενα 20 χρόνια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (δες και ΕΔΩ)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Όλοι οι βιασμοί τα τελευταία 5 χρόνια έχουν διαπραχθεί από "μη-Δυτικούς" μετανάστες


Αυτοί οι «μη δυτικοί» μετανάστες (καμία αναφορά στην θρησκεία τους;;;) θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα «από το Θεό» να φέρονται στις γυναίκες με όποιον τρόπο επιθυμούν, διότι η θρησκεία τους έτσι λέει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από αναφορά σε κανάλι της Νορβηγίας με αγγλικούς υπότιτλους. Προσέξτε την 'soft' εξήγηση της αστυνομικίνας (είναι και γυναίκα!) για τους βιαστές ότι είναι άνεργοι κακόμοιροι που έρχονται από τραυματισμένες (!) χώρες και ζητάνε άσυλο (ακόμα να κλάψεις από συγκίνηση;;) και πρέπει λέει να εξετάσουμε τον τρόπο που βλέπουν την γυναίκα στον πολιτισμό τους και μέχρι να μπλα μπλα μπλα μπλα και αφού μπλα μπλα μπλα μπλα το εξετάσουμε και μπλα μπλα μπλα μπλα το ξαναδούμε κι άλλες Νορβηγίδες θα τραυματίζονται σωματικά και ψυχικά ανεπανόρθωτα. Θυσία στον βωμό του νεοφερμένου πολυπολιτισμικού ‘θεού’.

και με ελληνικούς

από το http://www.youtube.com/user/ellinesfoitites

Δείτε σχετικά:

Αναφορά της νορβηγικής τηλεόρασης για 41 βίαιους βιασμούς, που έγιναν όλοι από μουσουλμάνους μετανάστες.

Το βίντεο που δεν λειτουργεί ΕΔΩ:

-------------------

"Φυσικά οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς", δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος του Όσλο, Anstein Gjengedal στην εφημερίδα Dagbladet μετά από νέο κρούσμα βιασμού.

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Όσλο και ανοικτά ομοφυλόφιλος Erling Lae (φωτο), είπε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί μια θεμελιώδη ελευθερία, και ότι συνειδητοποίησε την έκταση του προβλήματος αργά ένα βράδυ στην πόλη, όταν βάδιζε προς το σπίτι του πίσω από μια γυναίκα.

«Όταν βάδισα πιο γρήγορα, έκανε το ίδιο και, στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν τρομοκρατημένη. Είναι σημαντικό να καταπολεμήσουμε αυτή τη βασική ανασφάλεια", δήλωσε ο Lae, και πιστεύει ότι η πόλη μπορεί να κάνει το μέρος της.

«Πρέπει να βελτιώσουμε το φωτισμό των δρόμων. Γνωρίζουμε ότι οι ασφαλέστερες οδοί είναι εκείνες που σφύζουν από ζωή", δήλωσε ο Lae.

Ο αστυνομικός επίτροπος Gjengedal από την άλλη συμβουλεύει τις γυναίκες να μην πηγαίνουν στο σπίτι μόνες τους τη νύχτα, και να περπατάνε όπου υπάρχει πλήθος ανθρώπων. Και καταλήγει: «Η Αστυνομία δεν μπορεί να καλύψει όλη την πόλη. Οι γυναίκες πρέπει να σκεφτούν πως θα γυρίσουν σπίτι τους, και ίσως να αγοράσουν ένα σπρέι για άμυνα".

Καληνύχτα σας.


Ο νόμος της Σαρία και στην Ουκρανία. Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου 19χρονη μουσουλμάνα γιατί πήρε μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς


Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια έφηβη μουσουλμάνα κοπέλα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου χάριν του «νόμου της Σαρία», επειδή συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς στην Ουκρανία.

Η 19χρονη Katya Koren, βρέθηκε νεκρή σε ένα χωριό στην περιοχή της Κριμαίας κοντά στο σπίτι της.

Φίλοι της είπαν ότι της άρεσε να φοράει μοντέρνα ρούχα και είχε έρθει έβδομη σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Το κακοποιημένο σώμα της θάφτηκε σε ένα δάσος και βρέθηκε μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της.

Φώτο: Η Katya Koren ζούσε στην περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας, όπου το σώμα της βρέθηκε θαμμένο στο δάσος

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του φόνου και ισχυρίζεται ότι τρεις νεαροί μουσουλμάνοι την σκότωσαν υποστηρίζοντας ότι ο θάνατός της ήταν δικαιολογημένος βάσει του Ισλάμ.

Ένας από τους τρεις – ο 16χρονος Bihal Gaziev – έχει συλληφθεί και είπε στην αστυνομία ότι το θύμα είχε «παραβιάσει τους νόμους της σαρία».

Ο Gaziev είπε ότι δεν νιώθει καμία λύπη για το θάνατό της επειδή είχε παραβιάσει τους νόμους του Ισλάμ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΗΠΑ - NAFTA: Κατηχώντας τη νέα γενιά να σκέφτεται "Βορειοαμερικανικά"



Σχ. ΚΟ: H NAFTA, αποτελεί την εκδοχή βορειοαμερικανικής Ε.Ε. που όμως (ακόμα) περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, χωρίς τη διάσταση της πολιτικής ολοκλήρωσης. Υπογράφηκε από τις ΗΠΑ, (επί προεδρίας Μπους του πρεσβύτερου), το Μεξικό και τον Καναδά τον Αύγουστο του 1992 και τέθηκε σε εφαρμογή την πρωτοχρονιά του 1994. Η προοπτική ενός κοινού νομίσματος, του Amero, στα πρότυπα του ευρώ και μίας κοινής "εξωτερικής περιμέτρου ασφαλείας" (σύνορα), εντός της οποίας η κίνηση των πολιτών, των αγαθών και του κεφαλαίου θα είναι νόμιμη και ασφαλής, έχουν θορυβήσει όσους βλέπουν τη NAFTA και την προέκτασή της, τη Συνεργασία για την Ασφάλεια και την Ευημερία (ή SPP),ως ένα αποφασιστικό βήμα για τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και την ενίσχυση της παγκοσμιοποίησης και των δυνάμεων που εργάζονται για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και την ανάδυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Πλήρες αναλυτικό άρθρο στο Greek American News Agency.

Ακολουθεί άρθρο του Dana Gabriel (από Global Research, May 25, 2011 / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ)
Πρόσφατα έγγραφα από τη Wikileaks επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο ορισμένοι από εμάς έχουμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, για τα σχέδια για την δημιουργία μιας Βορειοαμερικανικής Ένωσης, μία ιδέα που απορρίφθηκε από πολλούς ως μια θεωρία συνωμοσίας αλλά αποτελεί όντως πραγματικότητα. Με τον Καναδά και τις ΗΠΑ, να προωθούν μία συμφωνία για το εμπόριο και την ασφάλεια η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει αργότερα το Μεξικό, για μία ακόμη φορά τονίζεται η όλη διαδικασία δημιουργίας της Βορειοαμερικανικής ένωσης. Αυτή η βαθιά ριζωμένη ατζέντα έχει διεισδύσει σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, οι μελλοντικοί ηγέτες του αύριο κατηχούνται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως «πολίτες της Βορείου Αμερικής», και όχι ως Καναδούς, Μεξικανούς ή Αμερικανούς.
Το 2005, το Βορειοαμερικανικό Φόρουμ για την Ένταξη (North American Forum on Integration ή NAFI) ένα think tank που έχει βάση το Μόντρεαλ και πιέζει για στενότερους ηπειρωτικούς δεσμούς, διοργάνωσε το ‘Triumvirate’ (Τριανδρία), ένα Μοντέλο Νομοθετικού Σώματος της Βόρειας Αμερικής το οποίο συνεδριάζει μια φορά το χρόνο. Η άσκηση φέρνει σε επαφή φοιτητές από τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ και στους συμμετέχοντες έχει ανατεθεί ο ρόλος των δημοσιογράφων των νομοθετών, ή ομάδων συμφερόντων. Με τα χρόνια, το πρωτότυπο αυτό κοινοβούλιο συζήτησε και εκπόνησε ψηφίσματα σχετικά με τις διαδρομές του εμπορίου, την εδραίωση της Βορειοαμερικανικής διακυβέρνησης, την μετανάστευση, το κεφάλαιο 11 της NAFTA, μαζί με τη δημιουργία ενός ταμείου επενδύσεων ηπειρωτικής και τελωνειακής ένωσης. Πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν απεικονίζουν τα σχέδια για τη βαθύτερη ολοκλήρωση. Σε ένα δελτίο τύπου από την πρώτη ‘Τριανδρία’, η NAFI διακήρυξε ότι το βορειοαμερικανικό Κοινοβούλιο γεννιέται. Με τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας κοινής περιμέτρου ασφαλείας, τα μελλοντικά βήματα προς την πολιτική ένωση θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη δημιουργία μίας πραγματικής Βορειοαμερικανικής Συνέλευσης που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των τριών χωρών. Αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει την έγκριση ενός ηπειρωτικού χάρτη δικαιωμάτων.
Η ‘Τριανδρία 2011’ θα πραγματοποιηθεί στο Arizona State University - Tempe Campus από 29 Μαΐου έως 3 Ιουνίου. Οι στόχοι της εκδήλωσης περιλαμβάνουν, "Να επιτραπεί στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και της Βορειοαμερικανικής πολιτικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Να αναπτύξουν την αίσθηση εκ μέρους των συμμετεχόντων του ανήκειν στη Βόρεια Αμερική (και) να αυξήσουν τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και να προωθήσουν τη δημιουργία δικτύων ακαδημαϊκής κοινότητας». Οι εκπρόσωποι της φετινής ‘Τριανδρίας’ θα ασχοληθούν με θέματα όπως οι υποδομές μεταφορών εμπορευμάτων, προώθηση οικολογικών πρακτικών οικοδόμησης, καθώς και Βορειοαμερικανικά προγράμματα εργαζομένων επισκεπτών. Το νομοθετικό μοντέλο θεωρείται ως μια ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την πολιτική διαδικασία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρος. Μέσα από την όλη διαδικασία, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να δουν τη Βόρεια Αμερική ως μια ενιαία οντότητα.
Σε ένα άρθρο του πριν από αρκετά χρόνια, ο Steve Watson, συγγραφέας και εκδότης για το Infowars.net και το Prisonplanet.com περιέγραψε την παράσταση άσκησης κοινοβουλίου ως "ένα ακόμα παράδειγμα μιας ευρύτερης κίνησης για λογαριασμό των επικεφαλής της επιχείρησης παγκοσμιοποίηση και των πολιτικών να συγχωνεύσουν τα τρία έθνη της Βόρειας Αμερικής σε μια τύπου ΕΕ ομοσπονδία». Και πρόσθεσε: "Συναντήσεις ‘ολοκλήρωσης’ όπως η Τριανδρία της NAFI είναι προσομοιώσεις για την ακριβή πρακτική που επί του παρόντος έχει αναλάβει η Security and Prosperity Partnership of North America (SPP) και οι οργανώσεις παρακλάδια της. Η Τριανδρία έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τους μελλοντικούς ηγέτες του Καναδά, της Αμερικής και του Μεξικού με τις διαδικασίες που εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές». Ο Watson τόνισε επίσης ότι λείπει από την όλη δραστηριότητα κάθε προσομοίωση αντίθεσης με την ατζέντα που παρουσιάζεται. Ενώ η Τριανδρία προάγει το αίσθημα της συνεργασίας, η επιρροή της αποβλέπει στην ενστάλαξη στους συμμετέχοντες τη σημασία του να σκέφτεσαι Βορειοαμερικανικά.
Το 2005 μία έκθεση του γνωστού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations ή CFR), με τον τίτλο «Οικοδομώντας μία Βορειοαμερικανική Κοινότητα» (‘Building a North American Community’) χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για την βαθιά ηπειρωτική ολοκλήρωση. Πολλές από τις συστάσεις της, έγιναν μέρος του SPP και συνεχίζονται σήμερα με σχέδια για μια Βορειοαμερικανική περίμετρο ασφάλειας. Το έγγραφο προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων για τις Βορειοαμερικανικές μελέτες. Πρότεινε, "οι τρεις κυβερνήσεις να ανοίξουν τον ανταγωνισμό και να χορηγήσουν υποτροφίες σε πανεπιστήμια σε κάθε μία από τις τρεις χώρες να προωθήσουν προγράμματα, εκπαίδευση και έρευνα για τη Βόρεια Αμερική και να βοηθήσουν την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη διδασκαλία για τη Βόρεια Αμερική." Επιπλέον, η έκθεση συνέστησε την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό θα βοηθήσει στην άρση των γλωσσικών φραγμών και θα δώσει σε κάποιους σπουδαστές μια μεγαλύτερη αίσθηση της ταυτότητας της Βόρειας Αμερικής".

Στο άρθρο του «Το μέλλον της Βορείου Αμερικής’, ο Robert Pastor, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ηπειρωτικής ολοκλήρωσης διακήρυξε ότι "για να εκπαιδευθεί μια νέα γενιά φοιτητών να σκέφτονται Βορειοαμερικανικά, κάθε χώρα πρέπει να ξεκινήσει με την υποστήριξη μιας ντουζίνας κέντρων για τις Βορειοαμερικανικές μελέτες. Κάθε κέντρο πρέπει να εκπαιδεύει τους φοιτητές, να αναλαμβάνει την έρευνα, και να προωθεί τις ανταλλαγές με άλλα Βορειοαμερικανικά πανεπιστήμια τόσο για φοιτητές και όσο και διδάσκοντες. "Το Κέντρο Βορειοαμερικανικών Σπουδών στο American University στην Washington, DC, "ιδρύθηκε για να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά φοιτητών, για την προώθηση της πολιτικής συζήτησης μεταξύ των κυβερνήσεων και του κοινού, καθώς και την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με ιδέες για ένα ηπειρωτικό μέλλον». Το Arizona State University ίδρυσε, επίσης, το Βορειοαμερικανικό Κέντρο Διασυνοριακών Σπουδών του οποίου το όραμα είναι, "να προωθήσει μια ασφαλέστερη, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική, πιο συνεργάσιμη, και πιο βιώσιμη περιοχή της Βορείου Αμερικής". Αυτά τα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαζί με άλλες πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την περαιτέρω εκπαίδευση της νέας γενιάς για την αποδοχή μίας Βορειοαμερικανικής συνείδησης.
Η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης είναι βαθιά ριζωμένη στα κατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην κυβέρνηση, καθώς και σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Μαζί, εργάζονται για να διαμορφώσουν το μυαλό της επόμενης γενιάς. Οι σπουδαστές σε όλα τα επίπεδα κατηχούνται να συμμορφωθούν με τις οικουμενικές αξίες και πρότυπα. Στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας τάξης, δεν υπάρχουν περιθώρια για εθνική κυριαρχία ή ατομικότητα.
  • Ο Dana Gabriel είναι ακτιβιστής και ανεξάρτητος ερευνητής. Γράφει για το εμπόριο, την παγκοσμιοποίηση, την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, καθώς και άλλα ζητήματα. Το blog είναι το beyourownleader.blogspot.co

Βίντεο: Ο Ron Paul απαντάει σε ερώτηση για τη NAFTA



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αθηναίοι υπό διωγμόν…


Από το ΠΟΝΤΙΚΙ (26/5/2011)

Εδώ και μήνες, στα Προπύλαια, μια ομάδα μεταναστών με πολιτικά προβλήματα διαμένει «πολυτελώς» σε μερικές σκηνές, στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, μπροστά σε ένα απ’ τα ωραιότερα κτίσματά της. Δεν θα ήταν άσκοπο να συμπληρώσουμε ότι η τοποθεσία αυτή αποτελεί το μέγιστο σύμβολο του νεότερου ελληνισμού, πράγμα που προαπαιτεί τον ελάχιστο σεβασμό από όλες τις πλευρές. Μήνες τώρα, οι υπό διωγμών Αθηναίοι πολίτες, οι οποίοι έχουν απολέσει το δικαίωμα του λόγου για την πόλη τους, μια και τα στερεότυπα της μεταπολίτευσης ενοχοποιούν κάθε αντίθετο λόγο, περνούν αμίλητοι και σκυθρωποί, υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης φοβίας που σχετίζεται με τα ενοχικά αντανακλαστικά της «προοδευτικής» μας κουλτούρας…

Κανείς δεν μιλά, και το κυριότερο κανείς δεν κάνει κάτι, από τον φόβο της βαρύτατης επίπληξης του κυρίου Τσίπρα και των συν αυτώ. Απέναντι σε αυτή την ιώβεια ανεκτικότητα που δείχνουν οι υπό καθεστώς πολιορκίας κάτοικοι του κέντρου, δέχονται επιπλέον και κατηγορίες ότι είναι ανενδοίαστοι ρατσιστές και φασίστες του Καρατζαφέρη! Αυτή η άθλια και χυδαία ενοχοποίηση της αντίθετης άποψης, δείγμα βαθύτατου ολοκληρωτισμού και θρησκευτικής δομής στην αντίληψη της πολιτικής, μας έχει καταστήσει έρμαια δημαγωγίσκων της δεκάρας που την ασκούν με καφενόβιο ύφος και ήθος. Προκειμένου να διασωθούν τα ναυάγια του πολιτικού μας συστήματος, μένουμε δέσμιοι πολιτικών που μέσα από παρωχημένες διακηρύξεις ενός αυστηρού και αρχαϊκού τυπικού, μονοπωλούν τον λόγο της αληθείας, ο οποίος μάλιστα έχει καθαγιαστεί και από λαϊκούς αγώνες και θυσίες αγωνιστών (των οποίων επίσης μονοπωλούν την κληρονομιά…)· οπότε σιωπή!

Στο όνομα αυτών των αγώνων αλλά και των μικροκομματικών μας ισορροπιών, η Αθήνα και κυρίως οι Αθηναίοι δεν πρέπει να δυσανασχετούν όταν τους μαχαιρώνουν. Αντίθετα, μετά τη δολοφονία τους, οι τεθλιμμένοι συγγενείς πρέπει να πηγαίνουν σε προοδευτικούς αναλυτές προκειμένου να τους ερμηνεύουν τα γεγονότα μέσα από την εμβριθή και εξόχως ανθρωπιστική σκοπιά που αυτά έχουν. Ωστόσο, αυτή η σκηνή μπροστά από τα Προπύλαια – ξενοδοχείο πλέον – αποτελεί και σύμβολο της νεοελληνικής χρεοκοπίας, μιας πολιτείας αδύναμης, ανίκανης και αδιάφορης να δράσει και να λάβει τα μέτρα της· το σημαντικότερο: να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών της. Αντί αυτών, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Δήμος Αθηναίων παρακολουθούν… ψύχραιμα τις εξελίξεις.

Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες που κατοικοεδρεύουν στο κέντρο της Αθηνάς θα είχε ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας από μέρους μιας συντεταγμένης πολιτείας: έχουν καταλυθεί οι νόμοι, το ελεύθερο της κυκλοφορίας και της ελεύθερης πρόσβασης, το νομικό καθεστώς ιδιοκτησίας, με δυο λόγια ζούμε σε μιαν ανοχύρωτη πόλη... Ωστόσο, η κυβέρνηση συσκέπτεται και κυρίως παρέχει κίνητρα ώστε να κατοικήσουν οι Αθηναίοι... στο κέντρο της πόλης τους και να δραστηριοποιηθούν οικονομικά! Πρόκειται για την πιο σουρεαλιστική άσκηση πολιτικής: να προτείνεις κίνητρα για να κατοικηθεί το ιστορικό κέντρο ολόκληρης της χώρας, αυτό που αποτελεί την πεμπτουσία της εθνικής μας κυριαρχίας και της ιστορικής μας συνείδησης.

---------------------------

“Δεν αισθάνθηκα καθόλου σοκαρισμένος. Άοπλος αισθάνθηκα και δεν θα επιτρέπω να ξανασυμβεί αυτό... Ζω από τύχη, ένστικτο και ψυχραιμία”....

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε για την άγρια επίθεση που δέχθηκε μαζί με τον Αλέκο Συσσοβίτη από αδίστακτη ομάδα Αλγερινών ληστών στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός manager και επιχειρηματίας Ηλίας Πανταζόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει πως συμμετέχει σε μία κίνηση πολιτών που με την ονομασία «Αντιστέκομαι» που έχει σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσους έχουν διάθεση να αντισταθούν στην εγκληματικότητα, με ειρηνικό όμως τρόπο! Αν ο δήμαρχος δεχτεί τις προτάσεις μας και συνεργαστεί, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι θα προχωρήσουμε, γιατί οι ενέργειές μας είναι νόμιμες και δεν έχουν κομματικό χρώμα!»

«….Έχω οργή αλά όχι για τους μετανάστες. Αυτοί έτσι ξέρουν, έτσι κάνουν. Εγκληματίες για μένα δεν είναι αυτοί, αλλά εκείνοι που συμφώνησαν και τους επέτρεψαν να έρθουν εδώ. Για αυτούς έχω οργή! Για αυτούς τους άχρηστους κι ανίκανους να προβλέψουν τη λαογραφική καταστροφή που έφεραν οι γ.…νες υπογραφές που έβαλαν. Έχω οργή για τους πολιτικούς και τα κόμματα. Έχω οργή για τα δύο χρόνια που έχασα στον στρατό φυλάγοντας μία χώρα που μερικοί ηλίθιοι την παρέδωσαν αμαχητί. Έχω οργή για μένα που σαν μ.…ας τόσα χρόνια βλέπω την πόλη μου να ζητά βοήθεια κι εγώ αδιαφορώ. Έχω οργή γιατί τώρα που την έχασα μου λείπει αλλά είναι πια αργά». Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

------------------------------------------

Δυστυχώς, αποτελούμε το πλήρωμα μιας χρεοκοπημένης γενιάς που νομιμοποίησε με τρομακτική ευκολία την πιο αχαλίνωτη και ασύδοτη κατανάλωση, μέσα από δημοκρατικές - πανηγυρικές διακηρύξεις, αναπτύσσοντας παράλληλα μια ιδεολογία βιτρίνας, με προοδευτικό επίχρισμα, για να παρηγορήσει τη βεβαρημένη μας συνείδηση. Έτσι, μαχόμαστε υπέρ ενός ανυπόστατου ασύλου, κολακεύοντας τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά και θυσιάζοντας με απύθμενη αναλγησία και μικροαστική αδιαφορία τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας Αθηναίων που κατοικούν (όσοι αντέχουν ακόμα…) στο κέντρο της πόλης και σε κείνες τις υπό κατάληψη γειτονιές. Στην ουσία, προκειμένου να εφαρμόσουμε κατά γράμμα μια ιδεολογική αφηρημένη φανφάρα περί ρατσισμού, ξεριζώνουμε την καρδιά της πατρίδας με απρόβλεπτες συνέπειες, τις οποίες φυσικά θα πληρώσουν οι Αθηναίοι και όχι οι τιμημένες προοδευτικές δυνάμεις του Παλαιού Ψυχικού που είναι στο απυρόβλητο, όπως είναι και οι εγκληματικά απαθείς κυβερνώντες!

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν μια παρόμοια κατάληψη σαν αυτή των Προπυλαίων γινόταν στην εκλογική περιφέρεια κάποιου υπουργού. Τότε θα βλέπαμε τα αντανακλαστικά του κομματικού κράτους σε πλήρη ετοιμότητα, και τη νεοελληνική αναποτελεσματικότητα να κάνει φτερά… Αλλά, είπαμε: άλλο το εθνικό, άλλο το τοπικό, άλλο το ατομικό και άλλο το συλλογικό. Αυτά δεν συναντώνται ποτέ: κι αυτό μας κρατά στην Τουρκοκρατία!

Πηγή

ΗΠΑ: "Γονέας 1" και "Γονέας 2" αντί του "Πατέρας" και "Μητέρα" στις νέες αιτήσεις για διαβατήρια


Αντίο, μαμά και μπαμπά. Γεια σας, Γονέα 1 και Γονέα 2...

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αλλάξει τα έντυπα των αιτήσεων των αμερικάνικων διαβατηρίων κάνοντάς τα "ουδέτερα από άποψη φύλου" με την άρση των αναφορών για τη μητέρα και τον πατέρα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, προς όφελος της γλώσσας με την οποία περιγράφει κάποιος τους γεννήτορές του κάπως λιγότερο τρυφερά.

Η αλλαγή έρχεται «ως αναγνώριση των διαφόρων ειδών οικογενειών», σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναφορά του Fox News.

Η ανακοίνωση της αλλαγής θάφτηκε στο τέλος του δελτίου ειδήσεων της 22ης Δεκεμβρίου, με τον τίτλο «Προξενική Έκθεση για τις Βελτιώσεις στα Πιστοποιητικά Γεννημένων στο Εξωτερικό», που τόνιζε άσχετες αλλαγές ασφαλείας.

Στην φώτο οι παλιές αιτήσεις με το «Πατέρας – Μητέρα»

Η νέα πολιτική είναι μια νίκη για τις ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, που με αντάλλαγμα την ψήφο, είχαν ασκήσει πίεση για την αλλαγή από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη του 2008. Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη ψηφοφορία για τον τερματισμό της πολιτικής "μη ρωτάς, μη μιλάς" στον στρατό, την οποία οι ηγέτες των ομοφυλόφιλων την θεωρούν μία από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών.

Ο Fred Sainz, αντιπρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μίας ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, χαρακτήρισε την είδηση ​​"ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για όλες τις αμερικανικές οικογένειες. Ήταν η ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε την πραγματικότητα με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε αυτή τη χώρα ανατρέφονται από ομοφυλόφιλους γονείς".

Ο Tony Perkins, πρόεδρος του Οικογενειακού Συμβουλίου Έρευνας (Family Research Council), κατηγόρησε την κίνηση αυτή ότι αντανακλά τον «αναποδογυρισμένο κόσμο της αριστερής πολιτικής ορθότητας».

«Αυτό έχει σαφώς σχεδιαστεί», είπε σε δήλωσή του, «για να προωθήσει το σκοπό του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της γονεϊκότητας των ομοφυλόφιλων χωρίς προηγούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση, παραβιάζοντας το πνεύμα, αν όχι και το γράμμα της υπεράσπισης του Νόμου περί Γάμου", όπου το ομοσπονδιακό δίκαιο καθορίζει τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Δεν ήταν αμέσως σαφές αν μια παρόμοια αλλαγή θα γίνει σε όλα τα ομοσπονδιακά έγγραφα. Αλλά μετά αφότου η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον ανακοίνωσε το 2009 ότι οι εταίροι των γκέι Αμερικάνων διπλωματών θα είναι επιλέξιμοι για τα οφέλη που παρέχονται στις συζύγους, και η υπόλοιπη αμερικάνικη κυβέρνηση ακολούθησε.

Το 2000, η Κλίντον ήταν η πρώτη σύζυγος προέδρου που παρέλασε σε παρέλαση «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», και ως υπουργός που έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Σε ομιλία της πέρσι τον Ιούνιο, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "μεταφέρουμε τον διάλογο για τα δικαιώματά μας σε άλλες κυβερνήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων."

Η Rosemary Macray του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέκρουσε τις καταγγελίες περί πολιτικής ορθότητας και περιέγραψε την αλλαγή ως αξιοσημείωτο γραφειοκρατικό εύρημα.

"Αλήθεια, έχουν υπάρξει τόσες πολλές αλλαγές τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια με την αναπαραγωγική τεχνολογία και τα παρόμοια, και έτσι για αυτό το λόγο είναι σημαντικό για εμάς να αντικατοπτρίζουμε επακριβώς τις οικογένειες σε αυτές τις αιτήσεις», είπε.

Η μορφή DS-11, χρειάζεται όταν γίνεται αίτηση πρώτη φορά για διαβατήριο και για παιδιά ηλικίας κάτω των 16.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σταύρος Αλεξανδρής: Κλιματική Αλλαγή - Η πιο καλοστημένη απάτη του αιώνα μας


Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια των policy makers για λογαριασμό των ισχυρών κύκλων μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας.

Πού χρεώνονται τα αιτία της κλιματικής αλλαγής;

Δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς ότι ο άνθρωπος είναι υπέρμετρα καταστροφικός και ασύδοτος με το ίδιο του το περιβάλλον. Θα ήταν παράλογο να αποδεχθεί κανείς την άποψη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) και των ισχυρών κύκλων που την υποστηρίζουν, τις αιτίες που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Καθημερινά βλέπουν στο φως της δημοσιότητας υπέρμετρα και αβέβαια σενάρια που αγγίζουν τα όρια μιας ακραίας περιβαλλοντικής τρομολαγνείας, βασισμένα σε υποθετικές θεωρήσεις και κατευθυνόμενους διαλογισμούς. Δυστυχώς όμως η προκαλούμενη αλλαγή του κλίματος από τον άνθρωπο έχει γίνει αποδεκτή ως πραγματικότητα, δημιουργώντας μια βαθειά ριζωμένη αντίληψη μέσα στον πληθυσμό που φθάνει σε επίπεδα υστερίας.

Σήμερα, ο όρος «ρύπος» αποδίδεται για να χαρακτηρίσει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που όχι μόνο ρύπος δεν είναι, αλλά επιπλέον παραποιείται η πραγματική διάσταση της φυσικής του δράσης. Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία που φαίνεται να έχουν σκόπιμα αγνοηθεί.

Οι υδρατμοί στην ατμόσφαιρα έχουν σημαντικά μεγαλύτερη συμβολή στο αποκαλούμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου, και αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% του συνολικού ποσού των αερίων του θερμοκηπίου, γεγονός που συστηματικά αγνοείται! Κάθε λεπτό της ώρας σχεδόν 1 δις τόνοι νερού διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα με τη διαδικασία της εξάτμισης από τους ωκεανούς. Αν και το διοξείδιο του άνθρακα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις για τα αέρια του θερμοκηπίου, οι υδρατμοί διαδραματίζουν έναν ακόμα μεγαλύτερο και ουσιαστικό ρόλο στην θέρμανση της ατμόσφαιρας και στο ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη. Το μόριο του νερού έχει μία μοναδική δομή με μια εξαιρετική ικανότητα να αποθηκεύει θερμότητα, γεγονός που επιδρά σημαντικά στο σχηματισμό των καταιγίδων και έτσι το καθιστά εν γένει πρωταγωνιστή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία

Μήπως λοιπόν οι υδρατμοί είναι ένας πολύ πιο επικίνδυνος "ρύπος" σε σχέση με CO2 ; Θα ήταν βέβαια, παράλογο ένα πολύτιμο στοιχείο της φύσης και της ζωής όπως είναι το νερό να εισαχθεί στο “περιβαλλοντικό χρηματιστήριο εμπορίας ρύπων (Κιότο) ως αέριο του θερμοκηπίου. Είναι λοιπόν προφανής ο λόγος γιατί ο υδρατμός απουσιάζει από τον κατάλογο των ρύπων και δεν αναφέρεται ως αέριο του θερμοκηπίου από τους αρχιτέκτονες της παγκόσμιας περιβαλλοντικής πολιτικής.

Θα μπορούσε η αλήθεια να είναι διαφορετική;

Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του δυναμικού συστήματος της γης, του ήλιου και του σύμπαντος. Η κινητήρια δύναμη που προκαλεί τις κλιματικές μεταβολές του πλανήτη είναι κυρίως οι διακυμάνσεις στο πλήρες φάσμα της ακτινοβολίας του ήλιου καθώς και οι γεωμαγνητικές αλλαγές. Γενικά η χρονική διαφοροποίηση της ηλιακής δραστηριότητας συσχετίζεται με την διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας της γης ή οποία είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιορισθεί με ακρίβεια. Αυτό συμβαίνει αδιάκοπα κατά την διάρκεια της μακράς προϊστορίας του πλανήτη! Επίσης πολυάριθμες παλαιοκλιματολογικές παρατηρήσεις, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρονικών περιόδων, συνηγορούν στο ότι η γαλαξιακή μεταβλητότητα των κοσμικών ακτίνων συνδέεται με την αλλαγή του κλίματος και επιδρά στον μηχανισμό δημιουργίας νεφών. Η ποιότητα και η ποικιλομορφία αυτών των παρατηρήσεων δείχνουν ότι είναι δύσκολο να είναι τυχαία αυτή η σχέση (Cosmics Leaving Outdoor Droplets – «CLOUD», Cern experiment).

Μια τέτοια λοιπόν φυσική διακύμανση στη πυκνότητα ροής της ακτινοβολίας μέσα στην γήινη ατμόσφαιρα δεν θα ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορη την τεράστια μάζα νερού των ωκεανών οι οποίοι καλύπτουν το 71% της γήινης επιφάνειας (361.000.000 km2), που με την σειρά τους έχουν σημαντική και αναμφισβήτητη επίδραση στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλίματος. Σημειωτέον ότι η περισσότερη από τη εισερχόμενη μικρού μήκους κύματος ακτινοβολία (Global radiation) που απορροφάται από τη γη δεσμεύεται από τους τροπικούς ωκεανούς. Η συνεχής κυκλική συμπεριφορά της θερμοκρασίας της επιφάνειας των ωκεανών, καθώς και ο τρόπος που οι ωκεανοί αλληλεπιδρούν με την υπερκείμενη ατμοσφαιρική στρώση, έχουν σημαντική επίδραση στην συγκέντρωση υδρατμών και CO2 στην γήινη ατμόσφαιρα και συνεπώς στο ισοζύγιο άνθρακα του πλανήτη. Επομένως αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών σημαίνει μεγαλύτερη αποδέσμευση CO2 προς την ατμόσφαιρα.

Η υπερβολή είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο με το οποίο προβάλλονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όταν στις συζητήσεις αναφερόμαστε στη λέξη περιβάλλον αυτόματα ο συνειρμός οδηγεί στην «κλιματική αλλαγή» και στην «υπερθέρμανση του πλανήτη» λόγω των αερίων του θερμοκηπίου και συγκεκριμένα της αύξησης του CO2. Η αύξηση αυτή είναι της τάξεως των 6.8 χιλιοστών στην εκατοστιαία σύσταση της ατμόσφαιρας (0.0068%) τα τελευταία 50 ΧΡΟΝΙΑ!!! Από αυτή την ποσότητα μόνο τα 3.9 χιλιοστά οφείλονται σε ανθρωπογενείς εκπομπές και θεωρείται… ότι είναι ικανή να εξαφανίσει από τον πλανήτη παράκτιες περιοχές και νησιωτικές χώρες. Σε αυτό το αντίστοιχο διάστημα η αύξηση του πληθυσμού της γης είναι φρενήρης, 239%!!! Θα ήταν αδύνατον να μην διασαλευθεί το ισοζύγιο άνθρακα του πλανήτη.

Για να διαπιστωθεί το μέγεθος της υπερβολής των κλιματικών μοντέλων που συνδράμουν στην στήριξη αυτής της απάτης, θα πρέπει να αναφερθεί ένα παράδειγμα. Σήμερα με την χρήση των μετεωρολογικών δορυφόρων λαμβάνεται με συνεχή ροή τεράστιος αριθμός κλιματικών δεδομένων για πρόβλεψη καιρού που εισάγεται σε βαθμονομημένα μοντέλα καιρού. Αυτά τα μοντέλα παρότι κρίνονται καθημερινά εκ του αποτελέσματος , είναι αδύνατον να κάνουν ασφαλή πρόβλεψη περισσότερο των 3 έως 5 ημερών!!! Φαντασθείτε λοιπόν την αξιοπιστία κλιματικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται για να υπολογίσουν την θερμοκρασία του πλανήτη μετά από 50 ή 100 χρόνια, βασιζόμενα σε υποθετικά και φανταστικά σενάρια.

Σήμερα η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια των policy makers. Τα τελευταία 25 χρόνια προπαγανδίζεται με ευφυέστατο τρόπο μια «περιβαλλοντική διαχείριση» βασισμένη στην παραπληροφόρηση και στα νεοσύστατα «πράσινα» χρηματιστήρια υπό την διαχείριση του United Nations Framework Convention on Climate Change (UN-ICCP) και γνωστών παγκόσμιων τραπεζικών κύκλων των οποίων διαχειριστές είναι πολιτικοί, οικονομολόγοι, και χρηματιστές. Ας αναλογισθεί κάποιος ότι “τζόγος” του CO2 στο χρηματιστήριο ρύπων των διακινούμενων κεφαλαίων το 2009 έφτασε τα 198.000.000.000 δολάρια.

Η πράσινη ανάπτυξη εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των γνωστών παγκόσμιων κύκλων

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” με την σημερινή της μορφή της δεν αποτελεί μια νεόφερτη πολιτική προσέγγιση, ούτε είναι το νέο εφεύρημα των κυβερνήσεων. Ο όρος άνθησε στα τέλη της 10ετίας του 60 από τους οραματιστές μιας νέας παγκόσμιας διαχείρισης πραγμάτων, την στιγμή που ανεξάρτητα οικολογικά κινήματα και από τις δύο πλευρές του ατλαντικού εξέφραζαν δυναμικά την αντίθεση τους στο βιασμό των οικοσυστημάτων του πλανήτη και στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Ήταν η στιγμή λοιπόν που οι ηγέτες του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ έκαναν μεθοδευμένα πράξη την γνωστή ρήση: «Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς».

Έτσι η νέα μορφή της «πράσινης ανάπτυξης» προτάσσεται σαν αντιστάθμιση στην οικονομική κρίση βασισμένη σε μια κατευθυνόμενη εικονική και υποκριτική περιβαλλοντολογική πολιτική εν ονόματι της κλιματικής αλλαγής, επιδεινώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, την φτώχια και τις αντιθέσεις. Είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την υπερχρέωση των αδύνατων κρατών του πλανήτη και προέρχεται από τους ίδιους κύκλους.

Ο κύριος κορμός της πράσινης ανάπτυξης είναι το χρηματιστήριο ρύπων. Σύμφωνα με το σύστημα εμπορίας των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο θερμοκηπίου, στο τέλος του έτους, ο φορέας κάθε εκμετάλλευσης οφείλει να αναφέρει στην αρμόδια αρχή τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που προήλθαν από τις εγκαταστάσεις του κατά τη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα η ΔΕΗ ξεπερνώντας κατά 18% τα δικαιώματα ρύπων που της αναλογούσαν, καταβάλλει περίπου 110 εκατομμύρια € για αγορά επιπλέον δικαιωμάτων εκπομπών για το 2008, με συνέπεια τo έλλειμμα της ΔΕΗ να αυξάνει. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο, επιβαρύνοντας τον συνήθη ύποπτο: Τον Έλληνα φορολογούμενο.

Όσες εταιρίες στηρίζουν την παραγωγή τους σε ορυκτά καύσιμα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την εμπορία ρύπων καθώς καταργείται το καθεστώς δωρεάν παραχώρησης δικαιωμάτων τα επόμενα χρόνια (2013) έχοντας σαν αποτέλεσμα την υπέρμετρη άνοδο των τιμών στα χρηματιστήρια ρύπων.

Η λύση λοιπόν στο πρόβλημα για τους ρυπαντές της Δύσης έρχεται από την Κίνα που έχει αναπτύξει την μεγαλύτερη αγορά Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας παρέχοντας ήδη «πράσινα πιστοποιητικά» σε «τιμή κόστους» μέσω των Carbon Funds που τα διαχειρίζονται μεγάλοι κολοσσοί όπως η WorldBank, AsianDevelopmentBank. H αγοροπωλησία πράσινων δικαιωμάτων (CERs) μέσω μαζικών πωλήσεων αποδίδει τις καλλίτερες τιμές «πράσινων πιστοποιητικών». Για αυτούς λοιπόν που διαχειρίζονται τα «πράσινα» χαρτοφυλάκια γεννήθηκε η «πράσινη οικονομία», την στιγμή που 85 εκατομμύρια ευρωπαίοι συμπολίτες μας είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ας σταματήσει λοιπόν η υποκρισία και η κερδοσκοπία όλων αυτών που επιδίδονται και συναινούν εσκεμμένα ή άθελα τους στην μεγαλύτερη απάτη των ημερών μας. Ο πλανήτης και η χώρα μας έχει ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση.

ΠΗΓΗ:

http://www.inlaw.gr/content.aspx?id=44

Λόγια του Ναπολέοντα για την θεότητα του Χριστού και τον Χριστιανισμό


Ο Ναπολέων έκανε μερικές αξιοσημείωτες δηλώσεις σχετικά με τον Χριστό, ενώ ήταν φυλακισμένος στο νησί της Αγίας Ελένης. Αυτή έγινε προς το στρατηγό Bertrand:

"Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ανδρών! Έτσι ήταν με Καίσαρα και τον Αλέξανδρο. Κι εγώ, επίσης έχω ξεχαστεί. Και το όνομα ενός κατακτητή και ενός αυτοκράτορα είναι ένα θέμα για τα κολέγια! Ότι πετύχαμε είναι εργασίες που δίνονται στους μαθητές από το δάσκαλό τους, ο οποίος κάθεται και μας κρίνει, και ή μας επαινεί ή μας μέμφεται. Και κοίτα τι πρόκειται σύντομα να γίνει σε μένα! Θα δολοφονηθώ από την Αγγλική ολιγαρχία, θα πεθάνω πριν από τον καιρό μου. Και το νεκρό σώμα μου, επίσης, θα πρέπει να επιστρέψει στη γη, να γίνει τροφή για τα σκουλήκια. Ιδού η μοίρα, που έρχεται, γι 'αυτόν που έχει κληθεί ο μεγάλος Ναπολέων! Τι άβυσσος βρίσκεται ανάμεσα στην βαθιά δυστυχία μου και την αιώνια βασιλεία του Χριστού, που κηρύσσεται, αγαπιέται, λατρεύεται και η οποία εκτείνεται σε ολόκληρη τη γη! Είναι για να πεθάνει; Ή για να ζήσει; Ο θάνατος του Χριστού! Είναι ο θάνατος του Θεού».

Για μια στιγμή ο αυτοκράτορας ήταν σιωπηλός. Καθώς ο στρατηγός Bertrand δεν απάντησε, ο Ναπολέων πανηγυρικά πρόσθεσε, "Αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός, πολύ καλά, τότε έκανα λάθος που σε έκανα στρατηγό".

Ο στρατηγός Bertrand είπε,

«Δεν μπορώ να το συλλάβω, Μεγαλειότατε, πόσο σπουδαίος άνθρωπος σαν εσένα μπορεί να πιστέψει ότι το Υπέρτατο Ον παρουσίασε ποτέ τον εαυτό του στους ανθρώπους κάτω από μία ανθρώπινη μορφή, με ένα σώμα, ένα πρόσωπο, στόμα και μάτια. Ας είναι ο Ιησούς ό, τι σας ευχαριστεί – το υψηλότερο μυαλό, η πιο αγνή καρδιά, ο πιο ικανός νομοθέτης, και, από κάθε άποψη, το πιο μοναδικό ον που υπήρξε ποτέ – στα σίγουρα. Όμως παρόλα αυτά ήταν απλώς ένας άνθρωπος, ο οποίος δίδασκε τους μαθητές του, και παραπλανούσε εύπιστους ανθρώπους, όπως έκανε και ο Ορφέας, ο Κομφούκιος, ο Brama. Ο Ιησούς προκάλεσε να τον λατρεύουν γιατί και οι προκάτοχοί του, Ίσις και Όσιρις, Δίας και Ήρα, είχαν περήφανα κάνει οι ίδιοι τους εαυτούς τους αντικείμενα λατρείας. Η υπεροχή του Ιησού την εποχή του ήταν σαν την επικράτηση των θεών και των ηρώων των μύθων. Αν ο Ιησούς έκανε τα πλήθη να είναι παθιασμένα και κολλημένα στο άρμα του, εάν είχε ξεσηκώσει τον κόσμο, βλέπω σε αυτό μόνο την δύναμη της μεγαλοφυΐας και τη δράση ενός πνεύματος διοίκησης, το οποίο υπέταξε τον κόσμο, όπως έχουν πράξει πολλοί κατακτητές – ο Αλέξανδρος, ο Καίσαρας , εσείς, Μεγαλειότατε, και ο Μωάμεθ - με ένα σπαθί ".

Ο Ναπολέων αμέσως απάντησε,

"Γνωρίζω τους ανθρώπους, και σου λέω ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι άνθρωπος. Επιφανειακοί άνθρωποι βλέπουν μια ομοιότητα μεταξύ του Χριστού και των ιδρυτών των αυτοκρατοριών, και των θεών άλλων θρησκειών. Η εν λόγω ομοιότητα δεν υπάρχει. Μεταξύ Χριστιανισμού και κάθε άλλης θρησκείας υπάρχει η απόσταση του απείρου».

Περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το είδα ΕΔΩ