Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η δημιουργία πολέμων είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στις ΗΠΑ


Του William Rivers (China National News) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δύο ζωτικής σημασίας ειδήσεις χάθηκαν πρόσφατα, μέσα σε μια χιονοθύελλα από ιστορίες για την γυροσκοπική χρηματιστηριακή αγορά και τον σεισμό στην Ανατολική Ακτή.

Η πρώτη ήρθε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα, (Leon Panetta) ο οποίος ανακοίνωσε ότι επετεύχθη μια συμφωνία που θα κρατήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ πέρα ​​από την συχνά – προβαλλόμενη προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του Ομπάμα. Λίγο μετά, ένας εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι Αλ-Μαλίκι ήρθε και είπε για περιμένετε, περιμένετε ένα λεπτό, τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη, και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Το πιάσατε; Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι, κάποια στιγμή πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, μια συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ του Αλ-Μαλίκι και των ΗΠΑ για να κρατήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις εκεί που έχουν βρεθεί για τις τελευταίες τρεις χιλιάδες ημέρες. Στην πραγματικότητα, ο Πανέτα άφησε να εννοηθεί ότι το Πεντάγωνο έχει ήδη σχέδια για να κάνει ακριβώς αυτό. Ο Πανέτα φρόντισε να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των «μάχιμων δυνάμεων», που ισχυρίζεται ότι θα αποσυρθούν, και των «δυνάμεων εκπαίδευσης», που φαίνεται ότι θα παραμείνουν στο ορατό μέλλον. Αυτό θα έρθει ως μια μεγάλη ‘άνεση’ για τα στρατεύματα που δεν θα γυρίσουν πίσω, καθώς οι ηγέτες των ανταρτών έχουν καταστήσει σαφές ότι κάθε Αμερικανός στο ιρακινό έδαφος μετά τη λήξη της προθεσμίας απόσυρσης, θα ζει συνεχώς με ένα στόχο στην πλάτη του....

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση αυτή ήρθε μια είδηση από το Ηνωμένο Βασίλειο από την Daily Telegraph, που είναι επίσης συγκλονιστική:

Η Αμερική και το Αφγανιστάν είναι κοντά στην υπογραφή μίας στρατηγικής συμφωνίας που θα επιτρέψει σε χιλιάδες Αμερικάνους στρατιώτες να παραμείνουν στη χώρα μέχρι τουλάχιστον το 2024.

Η συμφωνία θα επιτρέπει όχι μόνον τους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να μείνουν για τη δημιουργία του αφγανικού στρατού και της αστυνομίας, αλλά και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και αεροπορικές δυνάμεις να παραμείνουν.

Αξιωματούχοι τόσο του Αφγανιστάν όσο και Αμερικανοί δήλωσαν ότι ήλπιζαν να υπογράψουν το σύμφωνο πριν από τη διάσκεψη της Βόννης για το Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο, ανέφερε η Telegraph. Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Χαμίντ Καρζάι συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να κλιμακώσουν τις διαπραγματεύσεις και οι σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας τους θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε το άρθρο.

2024.

Περισσότερα από δώδεκα χρόνια από τώρα.

Επτά εκλογές για το Κογκρέσο και τρεις προεδρικές εκλογές από τώρα.

Θα είμαι 52 ετών, πριν εξετασθεί το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτού του «στρατηγικού συμφώνου».

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν άρχισε στις 7 Οκτωβρίου του 2001, περισσότερα από δέκα χρόνια πριν. Ο Πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράκ άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003, σχεδόν εννέα χρόνια πριν. Συν το εξάμηνο που έχουμε εμπλακεί στην Λιβυκή σύγκρουση, και έχoυμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι σε πόλεμο για συνολικά δεκαεννέα χρόνια ... και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία απόσυρσης το Ιράκ έχει γίνει ελαστική, και το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης από το Αφγανιστάν πρόκειται απομακρύνεται τόσο πολύ από τον ορίζοντα ώστε να καταντήσει άνευ νοήματος.

Πίσω, όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν στην εξουσία, πολλοί άνθρωποι είχαν επίγνωση του πόσο πλούσια έγινε η οικογένειά του, οι φίλοι του και οι σύμμαχοί του από αυτές τις συγκρούσεις. Η Halliburton του Ντικ Τσένι, η KBR, η συνδεδεμένη με τον Μπους Carlyle Group, η Blackwater / Xe και πολλές άλλες έφερναν σωρό τα χρήματα χάρη σε ένα σκληρό απλό οικονομικό αλγόριθμο: κάθε μέρα από αυτούς τους πολέμους, κάθε μερίδα που θα φαγωθεί, κάθε στολή που θα φορεθεί, κάθε σφαίρα που θα φύγει, κάθε βόμβα που θα πέσει, κάθε πύραυλος που θα σηκωθεί, κάθε ελικόπτερο που θα καταρριφθεί, και κάθε πλαστική σακούλα που θα γεμίσει με ένα πτώμα μεταφράζεται άμεσα σε ακραία κέρδη για κάποιον.

Ο Μπους έχει φύγει τώρα, αλλά ο αλγόριθμος παραμένει αδίστακτα στη θέση του. Εταιρείες με πολεμικό προσανατολισμό όπως η DynCorp, η Washington Group International, η Aegis Defense Services, η URS Corporation, η BAE Systems, η Renco, η CACI, η Bechtel, η General Dynamics, η General Electric, και η Τιτάν, μαζί με τους γίγαντες του πετρελαίου, όπως η ExxonMobil και η Chevron, έχουν ωφεληθεί με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από αυτές τις συγκρούσεις, και είναι έτοιμες να συνεχίσουν να το πράττουν και στο μέλλον.

Για σκεφτείτε το.

Δεκαεννέα συνολικά χρόνια πολέμου, που ανέρχονται σε περίπου επτά χιλιάδες συνεχείς ημέρες αισχροκέρδειας από το αίμα, τα κόκαλα και τη σάρκα των στρατιωτών και των αμάχων.

Έχουμε ακούσει πολλά σχετικά με την ιδέα ότι ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι “too big to fail” (‘πολύ μεγάλα για να αποτύχουν’) και έτσι έχουν διασωθεί από την οικονομική ζώνη της καταστροφής που οι ίδιοι βοήθησαν να δημιουργηθεί, με ελάχιστη ή καμία τιμωρία για τους δράστες στον απόηχο. Ενώ δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι οι ενέργειες αυτών των ουσιαστικά εγκληματικών επιχειρήσεων έχουν κάνει μεγάλη και μόνιμη ζημιά στην αμερικανική οικονομία, ελάχιστη προειδοποίηση έχει δοθεί για τις αφάνταστες δαπάνες που έχουν δοθεί σε μια δεκαετία σε μεγάλο βαθμό από τους ατελέσφορους πολέμους και το βάναυσο κόστος που επιβάλλεται στον αμερικανικό λαό - ειδικότερα οι στρατιώτες και οι πολίτες οι οποίοι έχουν φέρει το κύριο βάρος της μάχης - που σημαίνει αισχρό κέρδος για τους επίλεκτους λίγους που ούτε εσείς ούτε εγώ θα συναντήσουμε ποτέ.

Η αισχροκέρδεια από τον πόλεμο δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Ρωμαίος ο οποίος εφηύρε το gladius (ρωμαϊκό ξίφος), έφτιαξε το όπλο που χάραξε μια μόνιμη αυτοκρατορία, και πιθανότατα πέθανε σαν ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Εδώ στην Αμερική του 21ου αιώνα, όμως, η αυτοκρατορία καταρρέει όχι λόγω έλλειψης των ικανοτήτων μας στον πόλεμο, αλλά επειδή η δημιουργία πολέμων φαίνεται να είναι η μόνη υγιής βιομηχανία που έμεινε στην οικονομία μας. Καταρρέουμε όχι, μολονότι υπάρχει πόλεμος, αλλά εξαιτίας του. Τρώμε τις σάρκες μας και αν οι ισχυροί πίσω από τον Ομπάμα και τον Πανέτα τα καταφέρουν, θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για τα επόμενα χρόνια.

Ο πόλεμος στην Αμερική φαίνεται ότι είναι ‘too big to fail’.

Έτσι, θα δημιουργήσουμε τη κοινή μας (κακή) μοίρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ποιος το είπε; Ο Θεός ή ο Captain America;


ΗΠΑ - Έρευνα: Πολλοί Αμερικανοί Μπερδεύουν την Αγία Γραφή με τα Mantras των Σούπερ-ηρώων

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης Βιβλικής Εταιρίας (American Bible Society), το 63 τοις εκατό των ενηλίκων στις ΗΠΑ, αποδίδουν εσφαλμένα το χωρίο Β’ Κορινθίους 4:08 - "Συχνά υποφέρουμε, αλλά ποτέ δεν συνθλιβόμαστε. Ακόμα και όταν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν τα παρατούμε ποτέ" - ("εν παντί θλιβόμενοι αλλ' ου στενοχωρούμενοι, απορούμενοι αλλ' ουκ εξαπορούμενοι") – στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ή στον σούπερ ήρωα Captain America και όχι στην Αγία Γραφή.

Η έρευνα, η οποία συμπίπτει με την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου και την κυκλοφορία της Freedom Bible (αγγλική έκδοση της Αγίας Γραφής που τονίζει τα εδάφια σχετικά με την ελευθερία) αποκαλύπτει επίσης:

Παρά τα σημαντικά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μόνο το 9 τοις εκατό από τους Αμερικάνους αισθάνονται πιο ασφαλείς σήμερα απ’ ότι πριν από την 11 Σεπτεμβρίου. Τριάντα έξι τοις εκατό αισθανόταν ασφαλέστεροι πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από ό, τι σήμερα.

Μόνο το 4 τοις εκατό των Αμερικανών βασίζεται περισσότερο στην επαγγελματική παροχή συμβουλών για να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση (ψυχικών) τραυμάτων. Τέσσερις φορές περισσότεροι (το 16 τοις εκατό) βασίζονται πλέον στην Αγία Γραφή.

Παρά το ότι ζουν σε ένα κυρίως χριστιανικό έθνος, το 82 τοις εκατό των Αμερικανών που έχουν υποστεί κάποιο ψυχολογικό τραύμα στηρίζονται πλέον σε άλλες πηγές εκτός από τη Βίβλο για να το αντιμετωπίσουν, ενώ υπάρχει ένα 6 τοις εκατό που λέει ότι δεν βασίζεται σε τίποτα.

"Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από την επίθεση στις ΗΠΑ, πολλοί από μας έχουμε έντονα μέσα μας τις εικόνες και τα συναισθήματα εκείνης την ημέρα», λέει ο Geof Morin, επικεφαλής επικοινωνίας στην Αμερικανική Βιβλική Εταιρία. "Στον απόηχο της 11 / 9, εμείς στην Αμερικανική Βιβλική Εταιρία είδαμε από πρώτο χέρι τη δύναμη της Βίβλου στο να βοηθούνται άνθρωποι με ανεξιχνίαστα τραύματα".

Με έδρα το Μανχάταν, η Αμερικανική Βιβλική Εταιρία ήταν παρούσα στο σκηνικό που σχηματίστηκε μετά τις 9 / 11, στις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολούθησαν βοηθώντας τους επιζώντες και τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν ή χάθηκαν.

Ο Morin λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου ανάγκασε τους Αμερικανούς να επιλέξουν μεταξύ του να φυλακιστούν από τα τραύματά τους εκείνης της φοβερής μέρας και το να βρουν την ελπίδα και την ελευθερία να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Για χιλιάδες Αμερικανούς, προσθέτει, η παρηγοριά που προσφέρεται μέσα από τη Βίβλο, τους επέτρεψε να επιλέξουν την ελευθερία.

"Η Αγία Γραφή – και όχι οι πολιτικοί, οι ήρωες των κόμικ ή οι ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων –είναι η πρώτη που μιλάει σχετικά με την αντιμετώπιση των τραυμάτων και την απόκτηση της ελευθερίας", συμφωνεί ο Επίτροπος William Roberts, εθνικός διοικητής του Στρατού της Σωτηρίας.

Η Freedom Bible υπογραμμίζει ιστορίες για το πώς η Βίβλος έχει βοηθήσει ανθρώπους να ξεπεράσουν κάποια τραυματική εμπειρία. Δεν είναι μια νέα μετάφραση, αλλά είναι η πρώτη που τονίζει περισσότερα από 3.500 χωρία που αναφέρονται σε διάφορες πτυχές της απελευθέρωσης, ακόμη και από τον φόβο, τον πόνο, την απώλεια ενός αγαπητού προσώπου, τον θυμό, την ενοχή και πολλά άλλα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ιταλική πόλη εκτυπώνει το δικό της νόμισμα και θέλει να κηρύξει την ανεξαρτησία της


Στην φωτογραφία: Ένα χαρτονόμισμα αξίας 10 fioritos - ή ακριβώς 20 € - όπως χρησιμοποιείται σήμερα στο "Πριγκιπάτο του Filettino". Το πρόσωπο στο χαρτονόμισμα είναι αυτό του δημάρχου Luca Sellari.

Μια ιταλική πόλη έχει αρχίσει να εκτυπώνει το δικό της νόμισμα - και θέλει να κηρύξει την ανεξαρτησία - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια για τη συγχώνευση μικρών πόλεων σε ένα σημαντικό εγχείρημα για τη μείωση του κόστους.

Το Filettino, το οποίο βρίσκεται περίπου 60 μίλια ανατολικά της Ρώμης, έχει πληθυσμό 598 ανθρώπων - ένας πληθυσμός αρκετά μικρός που οδηγεί την πόλη επίσημα να συγχωνευτεί με μια γειτονική πόλη, στο πλαίσιο του έκτακτου προϋπολογισμού για μείωση των δαπανών επί του παρόντος από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Οταν η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου ότι θα υποχρεώσει τις πόλεις με λιγότερους από 1.000 κατοίκους να συγχωνευθούν, μερικοί από τους δημάρχους των 1.963 πόλεων που αφορούσε η κυβερνητική απόφαση παρέδωσαν τα κλειδιά των πόλεών τους.

Άλλοι είπαν ότι θα καλωσορίσουν όσους μετανάστες φτάσουν από τη Λιβύη ώστε να αυξήσουν τον πληθυσμό τους πάνω από το όριο. Και ο Σελάρι, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος τον Μάιο, είπε πως θα κάνει την πόλη του ανεξάρτητο πριγκιπάτο, «αν αυτό χρειάζεται για να παραμείνει αυτόνομη και να προστατευθούν οι φυσικοί πόροι της».

Αντί για τη συγχώνευσή της με το κοντινό Τρέβι, όπως αναφέρει το Reuters, ο δήμαρχος της πόλης, Luca Sellari - ο οποίος βρίσκεται στα καθήκοντά του μόνο εδώ και τρεις μήνες - θέλει να αποσχιστεί από την Ιταλική Δημοκρατία, και να δηλώσει ανεξαρτησία, και να ζήσει η πόλη ως ανεξάρτητη οντότητα.

Η Ιταλία ως χώρα έχει την σημερινή της μορφή για λιγότερο από δύο αιώνες – όπου διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα μέσα από τη σταδιακή συγχώνευση των πόλεων-κρατών - με πολλές αγροτικές περιοχές οι οποίες εξακολουθούν σθεναρά να υπερηφανεύονται για τις τοπικές παραδόσεις τους.

Στην περίπτωση του Filettino, το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων ακούστηκε ιδιαίτερα άσχημα, καθώς ιδίως η πόλη είχε καυχηθεί προηγουμένως για έναν πληθυσμό γύρω στα 3.000 άτομα - αρκετά πάνω από το όριο που θα ήταν απαραίτητο για να διατηρηθεί μόνη της.

Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι ο Sellari έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει μια ξεχωριστή τοπική οικονομία - με το τοπικό νόμισμα, το Fiorito, συνδεδεμένο με το ευρώ (ένα Fiorito αξίζει € 2 - που σημαίνει ότι η πόλη μπορεί να καυχηθεί ήδη για πλεονέκτημα των εξαγωγών) και χρησιμοποιείται ήδη για την αγορά t-shirts και οινοπνευματωδών ποτών που φέρει το έμβλημα της πόλης.

Σε όλη την Ιταλία, οι δήμαρχοι μικρών πόλεων ήταν εξοργισμένοι με την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει τους σχετικά αμελητέους προϋπολογισμούς τους. «Ξέρετε πόσα κοστίζουν στο κράτος όλοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι των μικρών ιταλικών πόλεων;» ρωτάει η Φράνκα Μπίλια, πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Μικρών Πόλεων. Η απάντηση, 5,8 εκατομμύρια ευρώ, είναι «περίπου το ίδιο ποσό που πληρώνει η Κάτω Βουλή για τις υπηρεσίες του εστιατορίου της», απαντά μιλώντας στους «Νιου Γιορκ Τάιμς». «Δουλεύουμε σαν τρελοί και θέλουν να κόψουν κάτι που κοστίζει όσο και η κουζίνα τους. Τι θέλουν, να ξεσπάσει καμιά επανάσταση;».

Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση υπαναχώρησε σχετικά με το πρόγραμμα, λέγοντας ότι οι πόλεις θα μπορούσαν να κρατήσουν τις ατομικές καταστάσεις τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως παίρνει πίσω τα μέτρα αυτά, έπειτα από μια συνάντηση που είχαν στο Αρκορε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο σύμμαχός του της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα έσοδα που προβλέπονταν από τα έκτακτα αυτά μέτρα, τα οποία είχαν συναντήσει πολλές αντιδράσεις, θα καλυφθούν από τα έσοδα που θα προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αλλά το πρόγραμμα «Πριγκιπάτο του Filettino» πρόκειται να συνεχιστεί, με τον Sellari να λέει: «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε πραγματική αυτονομία από την Ιταλία, και έχουμε τους πόρους για να το κάνουμε".

Και όπως ο ίδιος - πρίγκιπας σε αναμονή - παραδέχεται: «Είναι το όνειρο του καθενός να είναι πρίγκιπας."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η απάτη της οικολογίας


Του Χρήστου Χατζηιωάννου

Αν όμως είσαι από αυτούς που το γύρισαν στην οικολογία γιατί είδαν ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ ή άκουσαν μια ομιλία του Αλ Γκορ, καλό θα ήταν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω.

Είναι το μεγαλύτερο trend της τελευταίας δεκαετίας και βάλε. Trend είπα ε; Κάνε select τη λέξη, πάτα delete και στη θέση του γράψε τη λέξη μπίζνα. Όλα γύρω μας είναι οικολογικά. Το φαγητό μας βιολογικό, τα αυτοκίνητά μας eco smart, τα ψυγεία μας Ενεργειακής Κατηγορίας Α'. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται πια ανάμεσα σε ένοχους και αθώους, σε αμαρτωλούς και αγίους, σε μαύρους και λευκούς. Χωρίζονται σε οικολόγους και μη.

Κι αν θες να είσαι οικολόγος για την πάρτη σου, οκ πάω πάσο. Γιατί είναι πράγματι ωραίο να προσέχεις το περιβάλλον γύρω σου, μιας και είναι το σπίτι σου. Αν όμως είσαι από αυτούς που το γύρισαν στην οικολογία γιατί είδαν ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ ή άκουσαν μια ομιλία του Αλ Γκορ, καλό θα ήταν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω.

Climate Gate

Το 2009 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Climate Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την οικολογία. Βρέθηκαν email μεταξύ επιστημόνων του Πανεπιστημίου East Anglia και της Αμερικανική κυβέρνησης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τους πολιτικούς ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους πολιτικούς να τους αναγκάζουν ουσιαστικά να σιωπήσουν για να μην διακινδυνεύσουν τα κονδύλια που τόσα χρόνια εγκρίνει το Κογκρέσο για ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από το 1996 κιόλας υπάρχουν επιστήμονες που προειδοποιούν για το σκάνδαλο της οικολογίας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να βγουν αυτά τα email στη φόρα. Όλα τα email εδώ: και όποιος έχει όρεξη να διαβάσει περισσότερα για το Climate Gate, ας μπει εδώ.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Νέες ανακαλύψεις δεν άργησαν να έρθουν μετά το Climate Gate, με τους Αμερικανού να ξεμπροστιάζουν πολύ σύντομα και την πολιτική των «carbon offsets». Τι ήταν αυτά; Στις ΗΠΑ υπήρχαν εταιρείες οι οποίες εισέπρατταν χρήματα Αμερικανών πολιτών υποσχόμενοι ότι σε κάποια άλλη μεριά του πλανήτη, θα έκαναν κάτι για να σταματήσουν την υπερθέρμανσή του. Ο μέσος Αμερικανός ευθύνεται για την εκπομπή 20 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως.

Κάποιες εταιρείες λοιπόν έδιναν άφεση στους Αμερικανούς λέγοντας ότι θα εκμηδένιζαν αυτή τη μόλυνση, γλιτώνοντας 20 τόνους σε κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούσαν τα λεφτά για να χρηματοδοτούν δικά τους έργα ανά τον κόσμο και να θησαυρίζουν. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε γρήγορα με την Αμερικανική κοινότητα να γίνεται πιο δύσπιστη απέναντι στους οικολόγους και τους επιστήμονες να αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Περισσότερα και εδώ!

Ποιος φταίει για την υπερθέρμανση;

Το Δεκέμβρη του 2009, 141 διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη των ερευνητικών ομάδων που συμβουλεύουν την Αμερικανική Κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αμφισβητώντας την υπόθεση στην οποία έχει στηριχτεί το οικοδόμημα της οικολογίας, ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον άνθρωπο. Η επιστολή εδώ.

Η κοινή παραδοχή είναι ότι μάλλον η φύση τραβάει το δρόμο της, άσχετα με το τι σκαρφίζεται ο ανθρώπινος νους. Ο πλανήτης περνούσε φάση υπερθέρμανσης το 1920 και το 1950, ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που περνάει τώρα. Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται σταδιακά. Αν λοιπόν δεν συμφωνούν οι επιστήμονες μεταξύ τους για το αν υπάρχει υπερθέρμανση ή όχι, ποιος θα λύσει σε εμάς την απορία;

Το θέατρο του παραλόγου

Όταν ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, ξεκινούσε την εκστρατεία του για τη σωτηρία του πλανήτη, με το ντοκιμαντέρ «An Inconvenient Truth», δεν φανταζόταν ποια θα ήταν η αντίδραση του απλού κόσμου. Και λέω του απλού κόσμου γιατί και Όσκαρ πήρε και διθυραμβικές κριτικές απέσπασε για το θεάρεστο έργο του.

Ο κόσμος όμως έβλεπε ότι για να προωθήσει το ντοκιμαντέρ και την καμπάνια του, ο Αλ Γκορ έκανε χιλιάδες ταξίδια με το ιδιωτικό του jet, τύπωσε εκατομμύρια αφίσες και κίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία, η οποία πρέπει να επιβάρυνε τον πλανήτη με αμέτρητους τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Η ταμπέλα του υποκριτή δεν άργησε να εμφανιστεί. Και δεν είναι μόνο ο Αλ Γκορ υποκριτής. Είναι ο Σιράκ, ο Γκορμπατσόφ, ακόμα και ο ίδιος ο ΟΗΕ. Το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του ΟΗΕ πηγαίνει στο να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή στις αναπτυσσόμενες χώρες;

Ο ΟΗΕ ξοδεύει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε τέτοιες ενέργειες. Για να τηρηθούν τα όρια μόλυνσης που προέβλεπε η συνθήκη του Κιότο, δημιουργούνται φορείς ανάπτυξης πράσινης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ναι, σε αυτές τις χώρες που οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, οι δυτικοί πάνε και εγκαθιστούν οικολογικές μονάδες.

Τι ωραίο πλιάτσικο

Η οικολογία πουλάει. Και το κακό είναι ότι δεν πουλάει μόνο σε μεγάλη κλίμακα. Επηρεάζει και το δικό μας πορτοφόλι. Στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας, που δεν μου επιτρέπουν εμένα τώρα να οδηγώ την αντίκα Σκαραβαίο του 70 που είναι παρκαρισμένος κάτω από το σπίτι μου.

Στο όνομα της υπερθέρμανσης του πλανήτη αγοράζουμε οικολογικές συσκευές και βιολογικά προϊόντα. Στο όνομα του πρωτοκόλλου του Κιότο πηγαίνουμε στις συναυλίες που διοργανώνονται (χωρίς να ζημιώνουν τη φύση ε;) για να μαζέψουν λεφτά κάποιοι τσαρλατάνοι. Η οικολογία έχει καταντήσει το άλλοθι και η προκάλυψη κάθε επένδυσης. Μόνο που όσο σιχαμένη κι αν είναι η παρακάτω γενίκευση, δυστυχώς ισχύει. Κάποιοι θησαυρίζουν από την οικολογία και σίγουρα δεν είσαι εσύ που δηλώνεις οικολόγος.

Η δύναμη της φύσης Το τσουνάμι της Ιαπωνίας απέδειξε περίτρανα ένα πράγμα. Ότι ο άνθρωπος δεν έχει τόση επιβολή και επιρροή όσο νομίζουμε ή καλύτερα... όσο θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε. Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και ανίσχυρος μπροστά στη μηχανή της φύσης. Όταν και αν η φύση επιλέξει να σε σβήσει από το χάρτη, έχει τον τρόπο να το κάνει, όπως με τους παγετώνες, τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τα τσουνάμι.

Είμαστε τουλάχιστον υπερόπτες αν νομίζουμε ότι αυτός ο πλανήτης εξαρτάται από εμάς. Το να τον καταστρέψουμε με πυρηνικές βόμβες είναι μια άλλη ιστορία. Το να καταφέρουμε όμως να τον καταστρέψουμε επειδή οδηγάμε αυτοκίνητο της προηγούμενης δεκαετίας, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως είχε πει και ο μεγάλος Αμερικανός κωμικός George Carlin “Ο πλανήτης είναι μια χαρά. Οι άνθρωποι είναι κατεστραμμένοι”. Δες το παρακάτω απόσπασμα από ένα stand-up comedy του Carlin, να γελάσεις λίγο γιατί πολύ σε στεναχώρησα (ή και σε εκνεύρισα). Ακόμα και ο πιο σκληροπυρηνικός οικολόγος να είσαι, θα βρεις κάτι να συμφωνήσεις.

* Σχ. ΚΟ: Το συγκεκριμένο βίντεο του (αθυρόστομου) Carlin (πέθανε το 2008) με ελληνικούς υπότιτλους, μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αλ Γκορ: Οι σκεπτικιστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι ‘ρατσιστές’ του σήμερα


Κάποια ημέρα οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θα βλέπονται το ίδιο αρνητικά όπως οι ρατσιστές, ή τουλάχιστον έτσι λέει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.

Σε μια συνέντευξη με τον πρώην στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και συνεργάτη του Climate Reality Project, Alex Bogusky, που μεταδόθηκε από το Ustream την Παρασκευή (δείτε το όλο ΕΔΩ), ο Gore εξήγησε ότι, προκειμένου οι κινδυνολόγοι της κλιματικής αλλαγής να πετύχουν, πρέπει να "κερδίσουν τη συνομιλία" εναντίον εκείνων που αρνούνται ότι υπάρχει μια τέτοια κρίση. (Σχετικά: Bill McKibben: Η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται για τον τυφώνα Irene)

«Θυμάμαι, πηγαίνοντας πίσω στο πρώτα χρόνια μου στο Νότο, όταν η επανάσταση για τα Πολιτικά Δικαιώματα εξελισσόταν, υπήρχαν δύο πράγματα που μου έκαναν πραγματικά εντύπωση", δήλωσε ο Γκορ. «Η γενιά μου παρακολούθησε τον Bull Connor να στρέφει την μάνικα στους διαδηλωτές για τα πολιτικά δικαιώματα και λέγαμε, “Πω πω! Πόσο βρώμικο και κακό είναι αυτό;” Η γενιά μου ρώτησε τους ηλικιωμένους,« Εξηγήστε μας και πάλι γιατί είναι εντάξει να γίνονται διακρίσεις εις βάρος ατόμων, επειδή το χρώμα του δέρματός τους είναι διαφορετικό; "Και όταν δεν μπορούσαν να απαντήσουν πραγματικά αυτό το ερώτημα με ακεραιότητα, η αλλαγή πραγματικά είχε αρχίσει".

(Σχ. ΚΟ: Ο Theophilus "Bull" Connor ήταν ο Επίτροπος για την δημόσια ασφάλεια στην πόλη του Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τα Αστικά Δικαιώματα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Έχοντας την διοικητική εποπτεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε σύμβολο της μισαλλοδοξίας, καθώς έριχνε νερό με τις μάνικες και χρησιμοποιούσε σκυλιά της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά).

Ο πρώην αντιπρόεδρος θυμήθηκε πως η κοινωνία κατάφερε να περιθωριοποιήσει τους ρατσιστές και είπε ότι οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής πρέπει να ηττηθούν με τον ίδιο τρόπο.

«Δεύτερον, σχετικά με αυτή τη φράση «νίκη της συνομιλίας», συνέχισε. "Κάποτε οι φίλοι ή οι άνθρωποι με τους οποίους εργαζόσουν ή οι άνθρωποι με τους οποίους βρισκόσουν σε ένα κλαμπ, ήταν μία εποχή που τα ρατσιστικά σχόλια ακούγονταν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και τα προηγούμενα χρόνια σαν κάτι απλά φυσικό. Στη συνέχεια ήρθε μια εποχή που οι άνθρωποι έλεγαν, «Έι, φίλε, γιατί μιλάς με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι είναι λάθος. Δεν θέλω να συνεχίσουμε για αυτό μη μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Απλά δεν το πιστεύω. "Αυτό συνέβη σε εκατομμύρια συνομιλίες και σιγά-σιγά η συζήτηση κερδήθηκε".

"Πρέπει να κερδίσουμε τη συνομιλία για το κλίμα", πρόσθεσε Γκορ.

Όταν Bogusky αμφισβήτησε την αναλογία, ρωτώντας εάν το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να ταιριάξει με την αυτή τη σύγκριση καλού και το κακού με το ρατσισμό, ο Γκορ δεν υποχώρησε.

"Νομίζω ότι είναι το ίδιο, όπου η ηθική συνιστώσα εκφράζει την ανησυχία της και όταν τα πραγματικά περιστατικά την εκφράζουν, νομίζω ότι είναι σημαντικό αυτό να το βγάλουμε προς τα έξω», δήλωσε ο Γκορ.

Ο Γκορ επιτέθηκε επίσης στον κυβερνήτη του Τέξας Rick Perry, ο οποίος επέπληξε τους κινδυνολόγους της κλιματικής αλλαγής, στην προεκλογική εκστρατεία του και σε άλλους πολιτικούς που τολμούν να αμφισβητήσουν την ακρίβεια της επιστήμης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

"Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια να επιτεθούν στη φήμη της επιστημονικής κοινότητας στο σύνολό της, να επιτεθούν στην ακεραιότητα της, και να τη συκοφαντήσουν με τα ψέματα που λένε επιστήμη για να βγάλουν λεφτά", δήλωσε ο Γκορ.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παράνομος αλλοδαπός από την Κένυα με το όνομα Ομπάμα συνελήφθη στις ΗΠΑ


Είναι ο μεθυσμένος άντρας που χτύπησε το αυτοκίνητο της αστυνομίας θείος του προέδρου των ΗΠΑ;


Είναι παράνομος αλλοδαπός.

Είναι από την Κένυα.

Το όνομά του είναι ο Ομπάμα.

Και τώρα, έχει συλληφθεί.

Όχι, δεν είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ο 67χρονος Onyango Ομπάμα ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο στην πόλη Framingham της Μασαχουσέτης, μετά από αναφορές ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και σχεδόν χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας την Τετάρτη το βράδυ.

Σύμφωνα με την MetroWest Daily News, μετά την σύγκρουση, ο Ομπάμα υπεβλήθη σε έλεγχο με αλκοτέστ και βρέθηκε να έχει αλκοόλ στο αίμα του σε ποσοστό 0,14, όταν το όριο είναι 0,08.

Αυτός ο Ομπάμα όχι μόνο έχει το επίθετο του Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά το μικρό του όνομα, Onyango, είναι το επώνυμο της θείας του προέδρου Zeituni Onyango, η οποία επίσης ήταν παράνομη αλλοδαπή που ζούσε στη Μασαχουσέτη.

Η εφημερίδα The Washington Times αναφέρει ότι όταν ρωτήθηκε κατά την κράτηση αν ήθελε να κάνει μια τηλεφωνική κλήση για να κανονίσει ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για να βγει, ο Onyango Ομπάμα απάντησε: ". Νομίζω ότι θα καλέσω τον Λευκό Οίκο"!

Αυτό δίνει κάποιες υπόνοιες ότι ο συλληφθής θα μπορούσε να είναι ο "Θείος Omar" του προέδρου, ο οποίος αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του Προέδρου, "Όνειρα από τον πατέρα μου», ("Dreams From My Father"), όπως αναφέρθηκε από τους Times του Λονδίνου.

Οι Times έγραφαν το Νοέμβριο του 2008, "οι ερευνητές δημοσίων εγγράφων βρήκαν τα ίχνη του Ο. Onyango Ομπάμα, που είναι το πραγματικό όνομα του θείου του Ομάρ, στη Βοστώνη. Μία φίλη και πρώην σπιτονοικοκυρά είπε ότι τώρα χρησιμοποιεί το όνομα Ομπάμα Onyango".

Η Daily News αναφέρει ότι ο Onyango Ομπάμα κατηγορήθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών και οδήγηση που θέτει σε κίνδυνο άλλους. Κατηγορήθηκε επίσης για τη μη χρήση του φλας και δήλωσε αθώος στις κατηγορίες.

Ο Ομπάμα φέρεται να έχει ένταλμα σύλληψης από την ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων, (ICE) η οποία τον διέταξε προηγουμένως να απελαθεί και να επιστρέψει πίσω στην Κένυα.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Επίθεση σε Αφγανό που έγινε χριστιανός, σε κέντρο μεταναστών


Ο "Αλί" δέχτηκε βραστό νερό πάνω του, στο κέντρο ασύλου Ha στην Jæren της Νορβηγίας, αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και δεν νήστεψε στο Ραμαζάνι. Τώρα ο ίδιος και άλλοι που έχουν γίνει χριστιανοί, φοβούνται για τη ζωή τους.

«Αν δεν επιστρέψετε στο Ισλάμ, θα σας σκοτώσουμε" είπαν στον Αλί "κάποιοι συγκάτοικοί του στο κέντρο. Δεν θέλει το όνομά του ή η φωτογραφία του να δημοσιευθεί για το φόβο των άλλων ενοίκων. Εάν οι αφγανικές αρχές ακούσουν ότι άλλαξε πίστη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού αν θα απελαθεί και επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του.

Ο Αφγανός προσήλυτος στον χριστιανισμό ήταν τυχερός αυτή τη φορά. Γλύτωσε με μία παραμορφωμένη πλάτη με ξεφλουδισμένο δέρμα κάτω από τους επιδέσμους. Ο χριστιανός συγκάτοικός του, Reza, στεγνώνει τις πληγές και απλώνει μία κουβέρτα κάτω από το κεφάλι του. Το πρόσωπο του Αλή παραμορφώνεται από τον πόνο αλλά η φωνή του είναι ήρεμη και σταθερή όταν αφηγείται την ιστορία του:

"Δύο από τους μουσουλμάνους ενοίκους με ρώτησαν γιατί δεν είχα νηστέψει στο Ραμαζάνι. Όταν δεν ήθελα να απαντήσω άρχισαν να συζητούν. Ένας είπε ότι ήξερε ότι ήμουν Μουσουλμάνος και ασπάστηκα τον Χριστιανισμό, και ότι έπρεπε τώρα να κάνουν Τζιχάντ".

Ένας κράτησε τον Αλί ενώ ένας άλλος τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με μια κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι που ο Αλί κατέρρευσε. Πολλοί άλλοι μουσουλμάνοι ένοικοι μπήκαν μέσα. Ένας τρίτος άνθρωπος πήγε στο δωμάτιο του Ali και άνοιξε όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια. Η αστυνομία ήρθε μόνο μετά από μια ώρα.

«Ήμουν ακόμα στο πάτωμα, όταν ήρθε η αστυνομία. Τους απάντησα λίγο, αλλά οι πόνοι ήταν πολύ ισχυροί για να πω πολλά, γι 'αυτό μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο."

Μετά από μια νύχτα στο νοσοκομείο, ο Ali επέστρεψε στο κέντρο του ασύλου - γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο κίνδυνος δεν είχε περάσει. Όταν κοίταξε λαβή τη της πόρτας στο δωμάτιό του, βρήκε ότι ήταν καλυμμένη με μία καμένη ουσία. Κάλεσε το προσωπικό και την έπλυναν, αλλά ο Αφγανός χριστιανός δεν αισθάνεται ασφαλής.

"Πραγματικά προσπαθούν να με σκοτώσουν, και δεν θα ησυχάσουν μέχρι να το πετύχουν".

Θέλει να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης στη Νορβηγία, αλλά ως αιτών άσυλο δεν έχει κανένα τυπικό δικαίωμα. Η μόνη ελπίδα του Ali είναι να έρθει σε επαφή με έναν δικηγόρο ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση.

Δεν είναι ο μόνος στο κέντρο του ασύλου που αισθάνεται ανασφαλής. Υπάρχουν πέντε χριστιανοί, ανάμεσα σε 150 μουσουλμάνους.

"Μιλάμε μαζί τους, αλλά δεν έχουμε φίλους ανάμεσά τους. Μουσουλμάνοι Άραβες, Σομαλοί και Αφγανοί είναι ενωμένοι εναντίον μας. Μετά από αυτό, δεν τολμούμε να κοιμηθούμε τη νύχτα. Φανταστείτε αν κάποιος μπει μέσα".

Παρά την ανασφάλεια, ο Ali λέει ότι αισθάνεται πιο ασφαλής από πριν. "Ο Ιησούς με έσωσε εκείνο το βράδυ στην κουζίνα. Η ζωή εδώ είναι πολύ επικίνδυνη, αλλά αισθάνομαι πολύ δυνατός όταν έχω τον Ιησού. Είμαι έτοιμος να πεθάνω γι 'Αυτόν. Αν πρέπει".

Η επικεφαλής του κέντρου του ασύλου, Laila Bjorland Barrett, λέει ότι η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το κέντρο έχει σήμερα συνομιλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Είναι πολύ σοβαρό, αν δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ενοίκων. Είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία να βρούμε αυτούς που εμπλέκονται", λέει η Bjorland Barret.

Λέει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρενοχλείται στο κέντρο λόγω της θρησκείας τους, και ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ερωτηθείς για το φόβο των ενοίκων για τον ύπνο το βράδυ, η Bjorland Barret λέει ότι δεν είχε ακούσει για αυτό, αλλά ότι θα εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει ασφάλεια στο κέντρο.

Τόνισε ότι παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά, αλλά θέλει να δείξει ότι το κέντρο δεν είναι ένα βίαιο μέρος. «Στη Νορβηγία έχουμε την ελευθερία της θρησκείας. Ως εκ τούτου έχουμε μηδενική ανοχή, αν κάποιος παρενοχλείται εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων."

Ο αστυνομικός Jan Olav Våge λέει ότι ένας ένοικος του κέντρου είναι ύποπτος, αλλά δεν ήθελε να προσθέσει οτιδήποτε άλλο εκτός από το γεγονός ότι γνώριζε τα θρησκευτικά κίνητρα της παρενόχλησης.

«Έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους ενοίκους σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς στη Νορβηγία, έτσι ώστε να είναι ενήμεροι για το πρόβλημα."

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει καμία συγκεκριμένη λύση. «Δεν έχω μια απάντηση για το πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά η αστυνομία κάνει ό, τι μπορεί ώστε κανείς να μην αισθάνεται ανασφαλής."Σύνδεσμος

(Σχ. ΚΟ: Είναι σίγουρο ότι ένα τέτοιο νέο θα είχε κυκλοφορήσει με ταχύτητα και θα είχε φτάσει και στα εγχώρια έντυπα, εάν η επίθεση είχε γίνει από “ακροδεξιό”, οπότε θα είχαμε καταγγελίες και διαμαρτυρίες κατά της “΄ξενοφοβίας”, της “ισλαμοφοβίας”, “της φασιστικής απειλής” κλπ. Τώρα όμως….άκρα του τάφου σιωπή, κοινώς, μούγγα).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή