Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η σκοτεινή πλευρά του Halloween


Άρθρο από: The American Dream / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στις 31 Οκτωβρίου, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί θα γιορτάσουν το ‘Halloween’ με το έθιμο του ‘trick-or-treating’ και με τα πάρτυ των μασκαρεμένων. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το Halloween είναι ένα διασκεδαστικό βράδυ που μεταμφιέζεσαι και τρως πάρα πολλές καραμέλες και είναι μία γιορτή που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την National Retail Federation, επτά στους δέκα Αμερικανούς σχεδιάζουν να γιορτάσουν το Halloween φέτος. Αυτό είναι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο που η National Retail Federation έχει καταγράψει ποτέ. Αυτό το έτος, προβλέπεται ότι οι Αμερικανοί θα δαπανήσουν 6.860 εκατομμύρια δολάρια για την γιορτή. Κάθε χρόνο το Halloween γίνεται μεγαλύτερο και μεγαλύτερο. Αλλά υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά στο Halloween. Δεν είναι «πολιτικά ορθό» να μιλήσει κάποιος για αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να γιορτάσουν το Halloween είναι ακριβώς εκείνο το υλικό από το οποίο οι αληθινοί εφιάλτες της ζωής είναι κατασκευασμένοι.

Αυτό το άρθρο είναι αμφιλεγόμενο. Εάν πρόκειται να αισθανθείτε πολύ προσβεβλημένοι ή πολύ φοβισμένοι για αυτό που πραγματικά συμβαίνει βαθιά μέσα στο δάσος το βράδυ του Halloween, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να το διαβάσετε.

Δεν είναι "cool" να μιλήσουμε για τα σκοτεινά πράγματα που συμβαίνουν στο Halloween. Πολλοί ίσως ταραχθούν. Αλλά επειδή οι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν για το τι συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι οι τρομακτικές τελετές και θυσίες αίματος που περιγράφονται παρακάτω δεν υπάρχουν.

Λοιπόν, πώς ακριβώς φτάσαμε σε αυτή την γιορτή που ονομάζουμε "Halloween";

Ένα πρόσφατο άρθρο δημοσιεύτηκε στο Raiders News Update λέει συνοπτικά κάποια στοιχεία από την ιστορία πίσω από αυτή την γιορτή ....

Η γιορτή ‘ALL HALLOWS' EVE’ (όλων των αγίων) ή Hallows, προέρχεται από τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Εορτάζονταν στις 13 Μαΐου και ήταν μια νύχτα μνήμης των νεκρών αγίων και μαρτύρων. Η ημερομηνία άλλαξε αργότερα και έγινε 1 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκχριστιανίσουν τις παγανιστικές γιορτές Beltane και Samhain - του καλοκαιριού, του χειμώνα και της φωτιάς.

Η Καθολική Εκκλησία προσπάθησε να κάνει μία πολύ δημοφιλή παγανιστική γιορτή επίσημη αργία του καθολικισμού. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το Samhain γιορτάζονταν για πολλούς αιώνες πριν εφευρεθεί το "Halloween". Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ομάδες που γιορτάζουν το Samhain ακόμη και σήμερα.

Πολλοί Προτεστάντες δεν ενέκριναν το "Halloween". Σε πολλές περιοχές της πρώιμης Αμερικής, θεωρήθηκε ότι είναι τόσο σατανικό που ήταν απαγορευμένο. Αλλά αργότερα, καθώς τα κύματα των μεταναστών έρχονταν από την Ευρώπη, η γιορτή του Halloween άρχισε να διαδίδεται και σήμερα έχει γίνει συντριπτικά αποδεκτή από την πλειονότητα της κοινωνίας.

Όταν ήμουν μικρός τα περισσότερα παιδιά ντύνονταν σαν φαντάσματα, ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή σούπερ ήρωες κατά το Halloween.

Αλλά σήμερα, το Halloween έχει γίνει πολύ πιο «προκλητικό» και πολύ πιο "σαγηνευτικό".

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των LA Times σημείωσε ότι ακόμα και τα κορίτσια από την ηλικία των επτά ή οκτώ ετών, ντύνονται τώρα πολύ "σέξι" για το Halloween ....

Αλλά είναι αυτό καλό πράγμα; Σε ένα πρόσφατο άρθρο για την Washington Times, η Tricia Owen θρήνησε πώς διεφθάρη το Halloween ....

Τι συνέβη στο Halloween; Ζω σε απόσταση αναπνοής από ένα από αυτά τα pop-up καταστήματα που πουλάνε κοστούμια, και κοιτάζοντας από το παράθυρο αυτό που βλέπω είναι πραγματικά τρομακτικό. Όχι για τα φαντάσματα και τα ξωτικά, αλλά γι’ αυτό που δεν μπορεί να περιγραφεί παρά μόνο ως η υποτίμηση του Halloween. Υπάρχουν οι στολές σέξι νοσοκόμας, σέξι δασκάλας, σέξι μάγισσας, άτακτης καλόγριας - μια φαινομενικά ατελείωτη προσφορά σέξι κοστουμιών.

Από πότε το Halloween έγινε μια δικαιολογία για να ντυθείς σαν… Slutty ;

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι ποτέ το Halloween δεν ήταν "αθώα" γιορτή. Αλλά τώρα η mainstream Αμερική είναι αρκετά πιο πρόθυμη να αγκαλιάσει το σκοτάδι του Halloween αυτές τις μέρες.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν παντελώς, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μερικές πολύ, πολύ παράξενες τελετές λαμβάνουν χώρα τη νύχτα του Halloween. Για μερικούς, η νύχτα του Halloween είναι η πιο σημαντική βραδιά της χρονιάς.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο πολλά καταφύγια ζώων και καταστήματα κατοικίδιων ζώων αρνούνται να δώσουν μαύρες γάτες κατά τις προηγούμενες εβδομάδες μέχρι το Halloween.

Το παρακάτω προέρχεται από ένα άρθρο στους New York Daily News ....

"Αυτή είναι μια στιγμή που τελετουργίες αίματος λαμβάνουν χώρα", δήλωσε ο Hedy Litke, διευθυντής της τοποθέτησης των ζώων στην ASPCA. «Οι μαύρες γάτες συχνά θυσιάζονται».

Για άλλη μια φορά αυτό το Halloween, θα υπάρχουν γάτες, σκύλοι και άλλα ζώα που θα υποβληθούν σε βασανιστήρια ή / και θυσιαστούν.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε καταφύγια ζώων ξέρουν τι συμβαίνει. Το παρακάτω είναι από ένα άρθρο της Baltimore Sun ....

«Όσο φρικτό και αν ακούγεται, οι γάτες βασανίζονται την περίοδο του Halloween», δήλωσε ο Deborah Thomas, εκτελεστικός διευθυντής του SPCA του Μέριλαντ, που για χρόνια έχει επιβάλει ένα εικονικό μορατόριουμ στις υιοθεσίες μαύρων γατών στις ημέρες πριν το Halloween. "Είναι απίστευτο αυτό που οι άνθρωποι θα κάνουν στις γάτες, σαν να μην έχουν καθόλου συναισθήματα."

Σύμφωνα με αναφορές, μαύρες γάτες και λευκές γάτες είναι αυτές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε αυτές τις τελετές, αλλά όπως ένα άρθρο στους LA Times σημείωσε, αυτές οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τις γάτες οποιουδήποτε χρώματος, αν είναι απελπισμένοι ....

"Υπάρχουν επίσης αυτοαποκαλούμενες θρησκευτικές ομάδες που θυσιάζουν ζώα», δήλωσε ο Leslie Eppick του Glendale SPCA. «Αν απελπιστούν θα πάρουν κάθε γάτα, δεν έχει σημασία το χρώμα."

Για εκείνους που αγαπούν τις γάτες, ιστορίες όπως αυτές είναι απόλυτα τρομακτικές. Το να αντιμετωπίζει κανείς τις γάτες με αυτόν τον τρόπο είναι απολύτως αδιανόητο.

Αλλά αυτά τα φρικτά πράγματα συμβαίνουν πραγματικά.

Το παρακάτω είναι από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο wsbtv.com ....

Η μαύρη γάτα μεταφέρθηκε στο δάσος κοντά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην επαρχία Clayton της Georgia, την ψέκασαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά.

Στο Stockbridge, κάποιος προσπάθησε να κάψει με χημικά μία διαβολική φιγούρα με κέρατα στο πρόσωπο ενός μαύρου γατιού.

Καθώς ένα ακόμη Halloween πλησιάζει, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και υπεύθυνοι σε καταφύγια ζώων λένε ότι οι μαύρες γάτες που ήταν πάντα συνδυασμένες με την δεισιδαιμονία και με την κακή τύχη, και πάλι κινδυνεύουν από διεστραμμένα εορταστικά τελετουργικά.

"Νομίζω ότι συμβαίνουν περισσότερα από ό, τι ξέρουμε", λέει η Deborah Rumbold της PeachState Pet Partners.

Τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει μια έκρηξη του ενδιαφέροντος για τον αποκρυφισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μερικά από τα πιο δημοφιλή βιβλία, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες έχουν ως θέμα βρικόλακες, μάγισσες, μάγους, φαντάσματα και σκοτεινά υπερφυσικά φαινόμενα.

Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι φαίνεται ότι θέλουν να εξασκηθούν με αυτά τα πράγματα στην πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, κάτω στη Φλόριντα πρόσφατα ένα 18χρονο κορίτσι κατηγορήθηκε μαζί με τέσσερις άλλους ότι χτύπησε μέχρι θανάτου ένα 16χρονο αγόρι.

Αυτό που ήταν περίεργο σε αυτό το περιστατικό ήταν ότι το 18χρονο κορίτσι πίστευε πραγματικά ότι είναι μισό βαμπίρ και μισό λυκάνθρωπος.

Το π αρακάτω προέρχεται από ένα άρθρο σχετικά με αυτό το παράξενο περιστατικό από το NBC στο Μαϊάμι ....

Η Stephanie Pistey επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς στην αστυνομία στο Parker της Φλόριντα, ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη δολοφονία του 16χρονου Jacob Hendershot ήταν σε μια βαμπιρική σέκτα. Η Pistey, η οποία συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα και κατηγορείται για συμμετοχή σε φόνο, είπε ότι βλέπει τον εαυτό της ως ένα σύγχρονο Δράκουλα.

"Από τότε που ήμουν 12 χρονών, το ξέρω, αν και αυτό ακούγεται τρελό, αλλά πιστεύω ότι είμαι μισό βαμπίρ και μισό λυκάνθρωπος", είπε η Pistey στο WBBH-TV.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό. Να άλλο ένα "έγκλημα βαμπίρ" όπως περιγράφεται σε ένα πρόσφατο άρθρο στο Christian Post....

Μόλις πριν από λίγους μήνες, ένας 19χρονος από το Τέξας, που ισχυρίζεται ότι είναι ένα ηλικίας 500 ετών βαμπίρ που χρειάζεται να τρέφεται, διέρρηξε το σπίτι μιας γυναίκας, την έριξε στον τοίχο, και προσπάθησε να ρουφήξει το αίμα της.

Είτε θέλετε να το αρνηθείτε ή όχι, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω που παίρνουν αυτά τα πράγματα πάρα πολύ σοβαρά.

Για πολλούς από αυτούς, το Halloween είναι το highlight της χρονιάς.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο οι γάτες που υφίστανται κακομεταχείριση και θυσιάζονται κατά την ‘εορτή’.

Τα παιδιά εμπλέκονται συχνά επίσης.

Δεν θα τα βρείτε συχνά στις mainstream ειδήσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μιλήσει για ανάλογες ιστορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στη νύχτα του Halloween.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από ένα ντοκιμαντέρ με ένα πρώην Σατανιστή που περιγράφει τη συμμετοχή του σε φρικτές τελετές αίματος τη νύχτα του Halloween εδώ.

Άραγε λέτε να λέει ψέματα σχετικά με τη θυσία ενός μικρού κοριτσιού και για το πώς οι σατανιστές πίνουν το αίμα της;

Πολλοί άνθρωποι απλά δεν θέλουν να πιστέψουν ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν στην Αμερική.

Όμως, πολλοί άνθρωποι έχουν μιλήσει ανοιχτά για ιστορίες της κακοποίησης σε τελετουργικά. Εδώ είναι από μία blogger σχετικά με τις εφιαλτικές αναμνήσεις της για την κακοποίησή της κατά το Halloween από την παιδική της ηλικία ....

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα "εκτροφείς" για να παράγουν μωρά που θα χρησιμοποιηθούν ως θυσίες παιδιών!... Το παρακάτω είναι αυτό που η Nancy Dunn (που μεγάλωσε σε μια οικογένεια Σατανιστών) δήλωσε πρόσφατα στο CBN ....

«Ο πατέρας μου εργαζόταν στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Η μητέρα μου εργαζόταν για ένα γιατρό. Εξωτερικά όλα φαίνονταν φυσιολογικά, αλλά κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο πατέρας μου ήταν στην πραγματικότητα ένας αρχιερέας του σατανά, έτσι έκανε όλων των ειδών τα κακά πράγματα. Εκείνος μου επιτέθηκε σεξουαλικά, με πήρε σε σατανικές τελετές. Ο πατέρας μου με χρησιμοποίησε στην πραγματικότητα ως ένα «εκτροφέα» μωρού, που σημαίνει ότι θα έμενα έγκυος έτσι ώστε οι σατανιστές να είχαν ένα μωρό να θυσιάσουν στο διάβολο στις σατανικές τελετές τους. Από τη στιγμή που ήμουν σε θέση να έχω ένα μωρό, έμεινα έγκυος. "

Όπως ανέφερα νωρίτερα, είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο το να συζητήσει κάποιος για τη σκοτεινή πλευρά του Halloween.

Υπάρχουν πράγματα συμβαίνουν εκεί έξω που είναι απολύτως αδιανόητα.

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν τους αληθινούς εφιάλτες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Halloween, αλλά το να αρνείσαι να τους δεχτείς δεν θα τους κάνει και να φύγουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΓΑΠ: «Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάνε οι λαοί που διαδηλώνουν στις πλατείες – και στην Ελλάδα...»


Από την επίσημη σελίδα του Πασοκ:

«Η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική της προτεραιότητα, με την οποία συμφωνούν πολλοί από τους διαδηλωτές στη Wall Street και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Επειδή αυτές οι διαδηλώσεις εκφράζουν κάτι το ευρύτερο: δεν αρκεί να αλλάξουν οι κοινωνίες και οι χώρες μας. Πρέπει να αλλάξουμε μια ευρύτερη κοινωνία, το σημερινό παγκόσμιο χωριό μας.» Τα παραπάνω διακήρυξε ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην πρώτη συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, στο Βαθύ, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Όλη η ομιλία ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο:

Από: http://www.youtube.com/user/HellasOrthodoxia

Λίγα ακόμα φιλο-παγκοσμιοποιητικά απανθίσματα από τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς:

«…Θα ξεκινήσω με τη λέξη «σεβασμός». Χρησιμοποιώ τη λέξη «σεβασμός» για πολλούς λόγους και, πρωτίστως, επειδή πιστεύω ότι τα Κινήματά μας βασίζονται σε μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη, στο αίσθημα της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας.

….Σίγουρα, ο καθένας από εμάς έχει τον πολιτισμό του, την παράδοσή του, την ιστορία του. Όμως, παράλληλα, πιστεύουμε ότι είμαστε ενωμένοι, κυρίως από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

…..Αυτή τη στιγμή, είναι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που πλήττει και την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως κι άλλα κοινά προβλήματα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η φτώχεια και η μετανάστευση, οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι, το Μεσανατολικό, το Παλαιστινιακό. Αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων διαφέρει. Άλλο είναι να σώζει κανείς τις τράπεζες εις βάρος του φορολογούμενου, κι άλλο να τις σώζει με περικοπές των «bonus» και των τεράστιων κερδών που διανέμονται στους λίγους.

….Άλλο είναι να αντιμετωπίζει κανείς τη μετανάστευση με ρατσιστική συμπεριφορά, κι άλλο να βλέπει κανείς την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος, δείχνοντας σεβασμό στο μετανάστη.

….Γι' αυτό, λοιπόν, πιστεύουμε ότι έννοιες όπως η Δημοκρατία βρίσκονται υπεράνω όλων των άλλων εννοιών. Κατ' αρχήν, η Δημοκρατία δεν είναι ούτε δυτική έννοια, ούτε θρησκευτική. Είναι μια αρχαία έννοια, που γεννήθηκε σε αυτή την περιοχή, υπό την επιρροή πολλών Μεσογειακών πολιτισμών.

…Πιστεύουμε επίσης και στον πλούτο και τον σεβόμαστε - επειδή υπάρχει πλούτος στην ποικιλότητα του κόσμου μας.

….Οι κοινωνίες και οι πολίτες στην περιοχή εδώ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, διεκδικούν περισσότερη Δημοκρατία, συμμετοχή, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Nομίζω ότι η Aραβική Άνοιξη προβάλλει δυναμικά και παγκοσμίως τη θέση της, για το πώς πρέπει να οργανώνονται τα πολιτικά κόμματα και για το ρόλο τους στις σύγχρονες κοινωνίες μας».

Σχ. ΚΟ 1: Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην «…περιοχή αυτή» (!) επηρεάστηκε από πολλούς άλλους λαούς, όπως Αιγυπτίους, Εβραίους, Χανανναίους, Πέρσες και λοιπούς βαθιά δημοκρατικούς λαούς…

2: Η «ποικιλότητα» είναι καλή, εκτός αν είσαι… βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τότε αν δεν συμμορφώνεσαι με την "γραμμή" και προάγεις τάχαμου, την «ποικιλία» διαγράφεσαι. Με «σεβασμό» βέβαια.

Συγκεντρωμένες στο παρακάτω βίντεο οι προσπάθειες του ΓΑΠ να μας πείσει ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η Παγκόσμια (Δια)κυβέρνηση. Ποτέ βέβαια, δεν μας εξήγησαν όλοι αυτοί οι «Καλοί Σαμαρίτες» που τόσο πονάνε για την ανθρωπότητα - τύπου Σόρος, Ροκφέλερ, Μπους, Ομπάμα, Τρισέ, Κίσσινγκερ, Πάπα, ΓΑΠ και δεν συμμαζεύεται – πως ακριβώς θα γίνει η παγκόσμιά τους (δια)κυβέρνηση, πως θα λειτουργήσει και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της. Ή μάλλον, ποιος θα είναι το επόμενο βήμα της.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Το κίνημα Occupy Wall Street σηματοδοτεί μια αναδυόμενη Νέα Παγκόσμια Τάξη


Από: The Vigilant Citizen / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Καθώς το κίνημα Occupy Wall Street (OWS) συνεχίζει, κάποια απίθανα πρόσωπα φαίνεται να υποστηρίζουν το κίνημα και μερικά ακόμα πιο απίθανα σενάρια παρουσιάζονται ως "λύσεις". Ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές ζητούν την επιστροφή στην δημοκρατία της βάσης και τη παύση της παράνομης εξουσίας των διεθνών τραπεζών, υπάρχουν φιγούρες που εργάζονται για το ακριβώς αντίθετο - μια μεγάλη, χοντρή, σοσιαλιστική παγκόσμια κυβέρνηση - να υποστηρίζουν το κίνημα. Ο George Soros και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δύο από τις πιο ένθερμες ελίτ προσωπικότητες στον κόσμο που υποστηρίζουν την παγκοσμιοποίηση, πράγματι εργάζονται για χρόνια για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Παγιδεύει το OWS τους ανθρώπους στην εγελιανή διαλεκτική, όπου η υποστήριξη στους διαδηλωτές γίνεται υποστήριξη στη Νέα Παγκόσμια Τάξη; Ιδού τι δήλωσε ο Γκορμπατσόφ στις 20 Οκτωβρίου στο Κολέγιο Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ (όλο ΕΔΩ).

«Δρέπουμε τις συνέπειες μιας στρατηγικής που δεν είναι ευνοϊκή για τη συνεργασία και την εταιρική σχέση, και το να ζούμε σε μια νέα παγκόσμια κατάσταση. Ο κόσμος χρειάζεται στόχους που θα φέρουν τους ανθρώπους κοντά. Μερικοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προωθήσει την ιδέα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας αμερικανικής αυτοκρατορίας, και αυτό ήταν ένα λάθος από την αρχή. Άλλοι άνθρωποι στην Αμερική τώρα σκέφτονται σχετικά με το μέλλον της χώρας τους. Οι μεγάλες τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, πληρώνουν ακόμα τα ίδια μεγάλα μπόνους για τα αφεντικά τους. Υπήρξε ποτέ μια κρίση γι' αυτούς; . . . Πιστεύω ότι η Αμερική χρειάζεται τη δική της περεστρόικα. Ολόκληρη η παγκόσμια κατάσταση δεν αναπτύχθηκε σωστά. Είδαμε επιδείνωση εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει θετική κίνηση.

Ο φίλος μου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ' το είπε καλύτερα. Είπε: «Χρειαζόμαστε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, αυτή που είναι πιο σταθερή, πιο ανθρώπινη και πιο δίκαιη». Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν μιλήσει για μια νέα παγκόσμια τάξη, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κατασκευής μίας τέτοιας παγκόσμιας τάξης.... τα προβλήματα του περιβάλλοντος, η οπισθοδρομικότητα και η φτώχεια, οι ελλείψεις τροφίμων ... όλα αυτά επειδή δεν έχουμε ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως ήταν πριν, όταν βλέπουμε ότι αυτές οι διαμαρτυρίες πηγαίνουν και σε άλλες νέες χώρες, όταν σχεδόν όλες οι χώρες σήμερα γίνονται μάρτυρες αυτών των διαμαρτυριών, ότι οι άνθρωποι θέλουν την αλλαγή. Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτές και τα προβλήματα αυτά έχουν τεθεί από αυτά τα κινήματα διαμαρτυρίας, θα βρούμε σταδιακά το δρόμο μας προς μια νέα παγκόσμια τάξη».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

‘The Procession of the Ghouls’ : Η παραδοσιακή αποκρυφιστική - σατανική τελετή σε εκκλησία της Ν. Υόρκης!


The Procession of the Ghouls ( Η Πομπή των Ghouls)Σύνδεσμος

Το ‘ghoul’, κατά την παράδοση, θεωρείται ότι είναι ένα φολκλορικό τέρας που συχνάζει στα νεκροταφεία και τρώει ανθρώπινη σάρκα, κάτι σαν ζόμπι. Ο όρος εμφανίζεται πρώτη φορά το 1786 και προέρχεται από την αραβική παράδοση

Κάθε χρόνο, στην γιορτή του Halloween*, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Νέα Υόρκη (για τα αποκρυφιστικά ‘προφητικά’ μηνύματα της οποίας ο Κ.Ο. έγραψε ΕΔΩ) είναι ο οικοδεσπότης μίας παράξενης εκδήλωσης που ονομάζεται "Η Μεγάλη Πομπή των Ghouls". Πρόκειται ουσιαστικά για μια παρέλαση που λαμβάνει χώρα ακριβώς μέσα από το ιερό του καθεδρικού ναού, όπου οι άνθρωποι ντυμένοι με στολές που απεικονίζουν δαίμονες, φαντάσματα, τέρατα και άλλα ανατριχιαστικά όντα, παρελαύνουν γύρω από την μακάβρια μουσική ορχήστρα.

Αυτό το πράγμα μοιάζει με τα παράξενα τελετουργικά που πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών από αποκρυφιστικές ομάδες. Εκτός από το μεγάλο αριθμό των ενδυμασιών που παρουσιάζουν δαίμονες και τον Σατανά (που είναι ήδη κάτι πολύ περίεργο για ένα Μητροπολιτικό ναό...), μερικά κοστούμια φαίνεται να κοροϊδεύουν τον Χριστιανισμό.

Μήπως αυτό σας μοιάζει με τον 'Ιησού σταυρωμένο';

Άλλες εικόνες:

Ένας ιερέας-τέρας με ένα σατανικό ‘σταυρωμένο’ να αναδύεται πίσω του

Ο «επίσκοπος» στέκεται στο άμβωνα, ενώ φαντάσματα κάνουν παρέλαση.


Δείτε το βίντεο:



Μήπως τα σατανικά τελετουργικά δεν διασκεδάζουν διαστρεβλώνοντας τις χριστιανικές τελετές; Οι Πομπές είναι μια ειδωλολατρική παράδοση, όπως η «Πομπή των Prechten» στη Γερμανία, η οποία είναι πολύ παρόμοια με εκείνη στην Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

ΚΑΤΩ: Φωτογραφίες από την Πομπή των Perchten στη Γερμανία

* To Χάλοουϊν (Halloween) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι "τρομαχτικό" και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat". Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day). Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι δικηγόροι της Αργεντινής απορρίπτουν τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ως αντισυνταγματικό


Καθηγητές Νομικής που παρακολούθησαν το σημαντικότερο συνέδριο της Αργεντινής όσον αφορά το αστικό δίκαιο ψήφισαν για να δηλώνουν ότι ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος περί "γάμου" των ομοφυλόφιλων είναι αντισυνταγματικός.

Οι νομικοί συνέστησαν επίσης την απαγόρευση της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους και καταδίκασαν την νομική έννοια των πολλαπλών μητέρων ή πατέρων του ίδιου παιδιού, ως ασυμβίβαστη με τον κοινωνικό κώδικα του έθνους.

Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά την εξαμηνιαίο Εθνικό Συμπόσιο Αστικού Δικαίου (Jornadas Nacionales de Derecho Πολιτικής), που πραγματοποιήθηκε φέτος στο περίφημο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Tucumán από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.

Σε μια ψηφοφορία 32-24, η Επιτροπή ψήφισε για το νόμο της Αργεντινής 26.618 που θεσπίζει τον "γάμο" ​​των ομοφυλόφιλων τον οποίο απέρριψε ως αντισυνταγματικό. Ο νόμος, που δημιουργεί ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010 από το Εθνικό Κογκρέσο και υπογράφηκε από την πρόεδρο Cristina Fernandez de Kirchner. Οι δικηγόροι επίσης ψήφισε 22-8 για να συστήσουν ο νόμος να αντικατασταθεί με ένα τύπο αστικής ένωσης.

Η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια απορρίφθηκε, επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία 26-11. "Προτείνουμε την παρέκκλιση της υιοθεσίας παιδιού από το άλλο μέλος ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού, και τη δημιουργία εμποδίων για τη δυνατότητα λήψης σε μια τέτοια περίπτωση," είπε η επιτροπή.

Οι δικηγόροι απέρριψαν επίσης την έννοια των δύο μητέρων ή δύο πατέρων για ένα μόνο παιδί με μια ψηφοφορία 34-8, σημειώνοντας: «Στον τομέα της γονικής σχέσης με τη φύση, ο Αστικός Κώδικας καθαγιάζει το δυαδικό σύστημα (μητέρα-πατέρας), έτσι ώστε σε περίπτωση ‘γάμου’ μεταξύ δύο γυναικών ή όταν δύο γυναίκες ζουν μαζί, το παιδί κυοφορείται από μία εξ αυτών και δεν μπορεί να έχει δύο μητέρες. Η γυναίκα που κυοφορεί το παιδί είναι η μόνη μητέρα του παιδιού. "

Το ψήφισμα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για την ομοφυλοφιλική πολιτική ατζέντα στην Αργεντινή, η οποία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει τον ομοφυλόφιλο σεξουαλικό σύντροφο του ενός γονέα ως τον άλλο «γονέα» των παιδιών του άλλου.

Το Συμπόσιο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του είδους του για τους δικηγόρους του Αστικού Δικαίου στην Αργεντινή, είχε την υψηλότερη συμμετοχή μέχρι σήμερα, με πάνω από 2.200 συμμετεχόντες, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών δικαίου, που ασκούμενων δικηγόρων και φοιτητών της Νομικής. Μόνο οι καθηγητές του νόμου έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σέκτες θανάτου και Νέα Παγκόσμια Τάξη (3)


Αν στην περίπτωση του Κλάδου του Δαβίδ η ομάδα θεωρούσε ότι βρισκόταν σε άμυνα, η Αούμ Σινρικίο πέρασε συνειδητά σε επίθεση. Το στίγμα της Αούμ Σινρικίο έμεινε στη σύγχρονη ιστορία, όταν το 1995 επετέθη με το αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο, με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων. Η Αούμ Σινρικίο υπήρξε μια οργάνωση κατά βάση θρησκευτική, που συνδύαζε στοιχεία από τον Βουδισμό, τον Ινδουισμό, τον Ταοισμό, με μια εσχατολογία χριστιανικού τύπου και μια πολιτική τοποθέτηση στον χώρο της ιαπωνικής άκρας δεξιάς.

Ιδρυτής ήταν ο Τσιζούο Ματσιμότο. Στην αρχή, η πορεία της ζωής του τυφλού Ιάπωνα θα μπορούσε να είναι αυτή ενός οποιουδήποτε συνηθισμένου ερευνητή των σύγχρονων θρησκευτικών ρευμάτων. Έχοντας από νωρίς εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές θεραπείες, μετά τη μετακόμιση αυτού και της συζύγου του στο Τόκιο, άρχισε να αναπτύσσει έντονο ενδιαφέρον για τα θρησκευτικά ζητήματα. Η πρώτη του συμμετοχή σε θρησκευτική οργάνωση ήταν στην «Αγκόνσου», μια ομάδα που κήρυττε την απελευθέρωση από το κακό κάρμα μέσω διαλογισμού - μια ιδέα που πέρασε αργότερα παραλλαγμένη στην οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε.

Ο Ματσιμότο και η σύζυγός του άρχισαν το 1984 να παραδίδουν μαθήματα γιόγκα, κερδίζοντας έτσι τους πρώτους ακολουθούντες που θα γίνονταν αργότερα οι οπαδοί της Αούμ Σινρικίο. Επιστρέφοντας το 1987 από την Ινδία όπου ισχυρίστηκε ότι έλαβε τη φώτιση, άλλαξε το όνομά του σε Σόκο Ασαχάρα και λίγο αργότερα ονόμασε την ομάδα του «Αούμ Σινρικίο», δύο λέξεις που στα σανσκριτικά σημαίνουν «συμπαντικές δυνάμεις καταστροφής και δημιουργίας» και «διδασκαλία της υπέρτατης αλήθειας», αντίστοιχα. Το 1989, η οργάνωση μετά από δικαστικό αγώνα. πέτυχε αναγνώριση σύμφωνα με τον ιαπωνικό νόμο περί θρησκευτικών οργανώσεων, πράγμα που σήμαινε δικαίωμα ιδιοκτησίας, κρατική προστασία από εξωγενείς παράγοντες και φοροαπαλλαγές.

Το πρώτο παράξενο συμβάν στην ιστορία της ομάδας του Ασαχάρα είναι η εξαφάνιση του Σακαμάτο Τσουτσούμι, ενός δικηγόρου που είχαν προσλάβει γονείς μελών της οργάνωσης, εναντίον της, μαζί με τη σύζυγο και το νεαρό παιδί του. Η οργάνωση κατηγορήθηκε γι’ αυτό, δεν στάθηκε όμως δυνατόν να αποδειχθεί το παραμικρό εις βάρος της. Τα πτώματα της οικογένειας Σακαμάτο δεν βρέθηκαν παρά σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, το 1995, σε τρεις διαφορετικές ορεινές τοποθεσίες.

Η ουσιαστική αλλαγή στους στόχους της οργάνωσης έγινε όταν μετά την εκλογική αποτυχία των υποψηφίων της στις γενικές εκλογές του 1989, ο Ασαχάρα αποφάσισε ότι αφού δεν μπορούσε να σώσει τον κόσμο, θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη σωτηρία των οπαδών του από τον αναπόφευκτο Αρμαγεδδώνα. Έτσι, άρχισαν να κατασκευάζουν πυρηνικά καταφύγια και απομονωμένα καταλύματα «μακριά από την κοσμική τρέλα». Η εσωστρέφεια εντός των κόλπων της οργάνωσης έγινε ακόμα πιο έντονη και η ηγεσία ισχυροποιήθηκε περαιτέρω, γεγονός που επέτρεψε να λάβουν χώρα οι πρώτες εγκληματικές ενέργειες μεγάλης εμβέλειας.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κατηγορούμενου για την επίθεση στο μετρό Τακαχάσι Μασάο, το 1993 ο Ασαχάρα έδωσε εντολή για κατασκευή του γνωστού από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν, έργο που έφερε επιτυχώς εις πέρας ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας χημικών όπλων της οργάνωσης, χημικός Τσουχίγια Μασάμι.

Τον Ιούνιο του 1994 εφτά άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες ασθένησαν από επίθεση με σαρίν στο Κίτα Φουκάσι. Στόχος ήταν τρεις δικαστές που είχαν αναλάβει υπόθεση σχετική με την οργάνωση. Στις εννέα του επόμενου μήνα, αναφέρθηκε ότι μετά από διαρροή αερίου, εθεάθησαν μέλη της Αούμ Σινρικίο με μάσκες στα πρόσωπα να εγκαταλείπουν πανικόβλητα κτίριο με τεχνικές εγκαταστάσεις. Στη χλωρίδα της περιοχής γύρω από το σημείο του συμβάντος σημειώθηκαν ασυνήθιστες βλάβες. Την ίδια εποχή η Αούμ Σινρικίο συγκρότησε τη δική της κυβέρνηση κατά τα πρότυπα μιας νόμιμα εκλεγμένης.

Από πλευράς γεγονότων, η πιο σημαντική χρονιά για την Αούμ Σινρικίο ήταν το 1995. Τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε η σχέση των δύο συμβάντων του καλοκαιριού του 1994, τον Μάρτιο η αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά της γραφεία στην Οσάκα, συλλαμβάνοντας τρία μέλη με την κατηγορία της συμμετοχής σε απαγωγή και λίγο μετά έγινε η τρομερή επίθεση που έκανε την Οργάνωση παγκοσμίως γνωστή. Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας του αρχηγού της αστυνομίας Κουνιμάστου, ενώ ακολούθησαν και άλλες θανατηφόρες επιθέσεις με αέριο σε τρένα, στην ευρύτερη Περιφέρεια Τόκιο - Γιοκοχάμα.

Το παράξενο στην Ιστορία δεν είναι ότι η Αούμ Σινρικίο εξακολουθεί να υπάρχει με το όνομα «Αλεφ» κάτω από την ηγεσία του Φουχιμίρο Τζόγιου - και απ’ ό,τι μας λένε υπό του “άγρυπνου” βλέμματος των Αρχών - έχοντας αποκηρύξει τις δολοφονικές επιθέσεις, τιμώντας όμως ακόμα τον Ασαχάρα. Το παράξενο είναι η συνολική στάση του ιαπωνικού κράτους απέναντι στην Οργάνωση πριν και μετά την επίθεση στον σταθμό του Τόκιο. Οι ιαπωνικές αρχές, σε αντίθεση με τις αμερικάνικες στην περίπτωση του Γουάκο, έδωσαν την αίσθηση μιας αρκετά χαλαρής και επιεικούς αντιμετώπισης της Αούμ Σινρικίο, έτσι ώστε να γεννάται το καχύποπτο ερώτημα: Η στάση των Αρχών ήταν αφελής ή σκόπιμη;

Τέτοιες εκδηλώσεις New Age γίνονται άκρως επικίνδυνες, όχι μόνο

για την κοινωνία αλλά και για την ίδια την εξουσία, η οποία απειλείται από ομάδες που είναι ικανές για ανεξέλεγκτες δυναμικές ενέργειες. Σε μια προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης, οι «επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια αιρέσεις» χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατικές οργανώσεις», μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με άλλες πολιτικές-θρησκευτικές ένοπλες ομάδες και εντάσσονται στο πλαίσιο του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγει η «Νέα Παγκόσμια Τάξη». Ο νέος εχθρός χρησιμοποιείται από την υφιστάμενη εξουσία ως δικαιολογία για περιστολή

των ελευθεριών και εξάπλωση του ασφυκτικού ελέγχου της. Η απαραίτητη, για την «εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας», «κοινωνική ειρήνη» πρέπει να επιβληθεί, ακόμα και με τη βία, η οποία πρέπει να παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο των ισχυρών του κόσμου.

Όσο ακόμα όμως, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει ανεξέλεγκτος, πρέπει να αναμένουμε όλο και πιο ακραία και αποτελεσματικά χτυπήματα από τους αντιπαρατιθέμενους ακτιβιστές όλων των τύπων, «θρησκευτικά φανατικούς». «αιρετικούς σεχταριστές», «πολιτικούς εξτρεμιστές», «λαϊκούς αγωνιστές», όποιους και να επιλέξει, όπως και να θέλει να τους αποκαλέσει κανείς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο «Νέα Παγκόσμια Τάξη. Η Αθέατη Όψη», εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ - συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου: Αλέξανδρος Κυβέλος

Σέκτες θανάτου και Νέα Παγκόσμια Τάξη (2)

Στα τέλη του Μαρτίου 1997, ο ηγέτης και ιδρυτής της ομάδας «Heavens Gate» (Πύλη του Ουρανού) Μάρσαλ Άπλγουαϊτ οδήγησε τα 39 μέλη της ομάδας στον θάνατο, διδάσκοντας ότι η εμφάνιση του κομήτη Χέιλ Μποπ θα σήμανε την ώρα να εγκαταλείψουν το σώμα τους για να ανέβουν σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, στο οποίο θα τους μετέφερε στο διαστημόπλοιο που ακολουθούσε τον κομήτη. Όσοι δεν αυτοκτόνησαν οικειοθελώς, δολοφονήθηκαν. Στα 22 χρόνια της οργάνωσης ο Άπλγουαϊτ είχε καταφέρει να επιβάλει στους οπαδούς του να φορούν όλοι τα ίδια ρούχα, να σταματήσουν τη χρήση αντωνυμιών όπως «αυτός» και «αυτή», να απέχουν από το σεξ και το αλκοόλ και να δωρίσουν όλη τους την περιουσία στην ομάδα. Ευνούχος ο ίδιος, αποτέλεσε πρότυπο για ορισμένους από τους οπαδούς του που τον μιμήθηκαν. Η εχθρική προς τη σεξουαλικότητα στάση της ομάδας πιθανολογείται ότι μπορεί να οφείλεται στην προβληματική σεξουαλικότητα του ηγέτη, που φέρεται να έπασχε από μια βασανιστική αμφιταλάντευση ανάμεσα στην ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία.

Μια γεύση για το τι πίστευαν οι οπαδοί του Άπλγουαϊτ μπορούμε να πάρουμε από μια φράση στην αρχή της ιστοσελίδας της οργάνωσης:

«Όπως υποσχεθήκαμε, τα κλειδιά της Πύλης του Ουρανού είναι και πάλι εδώ στο ‘Ti’ και το ‘Do’ (Το ζεύγος των UFO) όπως ήταν στον Ιησού και τον Πατέρα Του πριν από 2000 χρόνια» (!...). ‘Ti’ ήταν ο Άπλγουαϊτ και ‘Do’ η αποθανούσα από καρκίνο σύζυγος και συν-ιδρύτρια της ομάδας του. Παραμένει το ερώτημα αν τα διαφορετικά ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε περιστασιακά το ζεύγος, με καλύτερο παράδειγμα τα παλαιότερα Guinea και Pig (ινδικό χοιρίδιο, συνώνυμο του πειραματόζωου), εμπεριείχαν την πρόθεση μιας σατιρικής αυτοκριτικής ή ενός κυνικού σαρκασμού των οπαδών τους.

Η πίστη της «Πύλης του Ουρανού» μπορεί να οριστεί ως «χριστιανική ουφολογία» με στοιχεία θεοσοφίας και εσχατολογίας, βασισμένη σε ένα μεταφυσικό μοντέλο εξέλιξης των υπάρξεων από το ένα επίπεδο στο άλλο, διαμέσου των αιώνων και του σύμπαντος, όπου ο Ιησούς, τα UFO και ο Εωσφόρος ανακατεύονται σε ένα αλλόκοτο, όσο και απλοϊκό στη σύλληψη κατασκεύασμα, που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε σε κάποια σημεία να θυμίσει τον New Age Γκουρού Ντέιβιντ Άικ.

Πολύς λόγος είχε γίνει για το γεγονός της χρήσης του διαδικτύου από τα μέλη της σέκτας - που ήταν επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων - για τη διάδοση των ιδεών τους. Αδίκως, γιατί όπως πολύ εύστοχα σχολίασε και η Κάρεν Κόιλ, μέλος των «Χρηστών Υπολογιστών υπέρ της Κοινωνικής Ευθύνης»: «Υπάρχουν κάπου 30 με 40 εκατομμύρια ιστοσελίδες εκεί έξω. Θα τα είχαν καταφέρει το ίδιο καλά αν πέταγαν στους γκρεμούς του Σαν Ντιέγκο ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι».


Στη δεύτερη κατηγορία, αυτών που απειλούν το σύνολο, ανήκουν ομάδες σαν την Branch Davidians (Κλάδος του Δαβίδ) και την Αούμ Σινρικίο, ομάδες που όχι μόνο είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη βία, αλλά δεν δίστασαν να τη χρησιμοποιήσουν κιόλας εναντίον της «έξωθεν απειλής».

Η αμερικάνικη κοινή γνώμη πάγωσε τον χειμώνα του 1993 από τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Γουάκο του Τέξας. Ο «Κλάδος του Δαβίδ» ήταν παρακλάδι των «Αντβεντιστών της Έβδομης ημέρας», μιας από τις χριστιανικές αιρέσεις που αναδύθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και επαναπροσδιόριζαν κατά καιρούς τον χρόνο που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Το 1981 εισήλθε στην αποσχισμένη ομάδα ο Βέρνον Χάουελ, ο οποίος λίγο μετά φέρεται να σύναψε σχέση με την τότε ηγέτιδα Λόις Ρόντεν, μια γυναίκα κατά πολύ μεγαλύτερή του. Η Ρόντεν ήθελε να βλέπει στον Χάουελ τον διάδοχο προφήτη, γεγονός που προκάλεσε τον φθόνο του γιου της, Τζορτζ. Το 1984, μετά τον θάνατο της Λόις, ο Χάουελ και οι άνθρωποί του εξαναγκάστηκαν από τον Τζορτζ Ρόντεν σε αποχώρηση από την έδρα της ομάδας, το Mount Carmel.

Τον Νοέμβριο του 1987, ο Χάουελ και οκτώ οπαδοί του δικάστηκαν για ένοπλη επίθεση εναντίον της ομάδας του Ρόντεν, για να αθωωθούν στη συνέχεια. Η φυλάκιση του τελευταίου για περιφρόνηση δικαστηρίου το 1988 ήταν η ευκαιρία που περίμενε ο Χάουελ για να αρπάξει την ηγεσία της σέκτας. Μέσα στον επόμενο χρόνο άλλαξε το όνομά του σε Ντέιβιντ Κορές (David Coresh), από τον βιβλικό Δαβίδ και από τον Πέρση βασιλιά Κύρο που είχε ελευθερώσει τον λαό του Ισραήλ από τη βαβυλώνια αιχμαλωσία, για να γίνει έτσι ο μόνος μη ισραηλίτης στον οποίο δόθηκε ο τίτλος του Μεσσία.

Από το 1984 και μετά, ο Κορές αποκτούσε σταδιακά όλο και πιο πολλές συζύγους, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονταν στην αρχή της εφηβείας. Μετά το 1990, η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει δραματικά και να γίνεται έντονα παρανοϊκή. Ορισμένα πρώην μέλη της Ομάδας του Κορές διατύπωσαν κατηγορίες για παιδεραστία και κακοποίηση ανηλίκων. Δύο χρόνια αργότερα η τοπική εφημερίδα Waco Tribune Herald ασχολήθηκε με την υπόθεση. Μια παραγγελία από τον Κορές μεγάλου αριθμού όπλων, πυρομαχικών, χημικών και νυχτερινών τηλεσκοπίων, κίνησε την περιέργεια των Αρχών. Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι αφορμή της παραγγελίας ήταν μια τριήμερη άσκηση της αστυνομίας κοντά στο Mount Carmel, την οποία ο ίδιος θεώρησε ως μέρος ενός σχεδίου επίθεσης εναντίον της ομάδας του. Κάποια στιγμή, η ΒΑΤF (αστυνομική υπηρεσία υπεύθυνη για αλκοόλ, καπνό και πυρομαχικά) αποφάσισε να δράσει και σχεδίασε επέμβαση στο αρχηγείο της σέκτας. Οι προθέσεις της ΒΑΤF όμως διέρρευσαν και έγιναν γνωστές στην οργάνωση. Είχε ήδη δημιουργηθεί ένα κλίμα μέσα στο οποίο ο Κορές ανατροφοδοτούσε την παράνοιά του από την απειλή που έβλεπε να έρχεται. Η ΒΑΤF, έχοντας στα χέρια ένταλμα έρευνας για παράνομα (π.χ. αυτόματα) όπλα, επενέβη, παρόλο που απ’ ό,τι φαίνεται γνώριζε ότι είχε χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Ακολούθησε το φιάσκο της 28ης Φεβρουαρίου του 1993, με έξι νεκρούς από την πλευρά της οργάνωσης και τέσσερις από την πλευρά των αστυνομικών, μετά από το οποίο ανέλαβε την υπόθεση το FΒΙ. Την 1η Μαρτίου, 14 ενήλικες και 21 παιδιά εγκατέλειψαν το Mount Carmel. Έπειτα από μια μακρά πολιορκία, στις 19 Απριλίου, ήρθε το τραγικό τέλος, όταν ύστερα από επέμβαση του FΒΙ με δακρυγόνα ξέσπασε φωτιά. Ο τελικός απολογισμός ήταν περισσότεροι από εβδομήντα νεκροί, περίπου εικοσιπέντε εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Στον απόηχο της τραγωδίας, έλαβε χώρα μια τεράστια διαμάχη για το αν η στάση των αρχών ήταν η ενδεδειγμένη ή όχι. Αυτό που γίνεται εκ των υστέρων κατανοητό, ήταν ο υποβιβασμός της σημασίας του θρησκευτικού παράγοντα της υπόθεσης από τις αρχές. Τόσο ο Κορές όσο και οι οπαδοί του πίστευαν ότι διώκονται από την αυτοκρατορία» του Κακού όπως περιγράφεται στις σελίδες της αποκάλυψης του Ιωάννη και ότι προετοιμάζονταν να δεχτούν επίθεση, όχι ντε επιτεθούν οι ίδιοι. Το τραγικότερο λάθος που έκαναν οι Αρχές ήταν ότι τους εξώθησαν σε ένοπλη αναμέτρηση, Κάνοντας το πρώτο βήμα. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, πιθανώς τα πράγματα να μην έφταναν ποτέ στα άκρα. Ο Κορές πίστευε ότι βρισκόταν στη φάση της πέμπτης σφραγίδας της Αποκάλυψης. Η προσπάθεια ορισμένων ειδικών διαπραγματευτών να ανοίξουν θεολογική συζήτηση μαζί του, δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία στα γεγονότα της πέμπτης σφραγίδας ώστε να τον πείσουν να παραδοθεί, έπεσε στο κενό όταν το FΒΙ δεν διέγνωσε στις επόμενες κινήσεις του Κορές υπαναχώρηση, αλλά σκόπιμη καθυστέρηση για να κερδίσει χρόνο.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης, αν μη τι άλλο δεδομένων των νεκρών παιδιών, εφόσον δεν ερμηνευτεί ως απόδειξη της πλήρους και εγκληματικής ανικανότητας των κατασταλτικών μηχανισμών, Θα πρέπει να ερμηνευτεί ως επίδειξη πυγμής του Κράτους απέναντι στον στασιαστή, με μια αλαζονεία παρόμοια με αυτή του Πάπα Ιννοκέντιου του Γ’, όταν, κατά τη διάρκεια της σταυροφορίας εναντίον των Αλβιγινών το 1209 στη Γαλλία, σε ερώτηση του αξιωματικού του παπικού στρατού Αρνό ντε Σιτό για το πώς θα ξεχώριζαν τους πιστούς Ρωμαιοκαθολικούς από τους αιρετικούς, είχε απαντήσει κυνικά: «Σκοτώστε τους όλους. Ο Θεός θα αναγνωρίσει τους δικούς του». Έπειτα από τη σφαγή, ο αξιωματικός είχε αναφέρει στον Πάπα: «Ούτε η ηλικία ούτε το φύλο, ούτε η κοινωνική θέση ελήφθησαν υπ’ όψιν».

Οι περισσότερες δοξασίες της οργάνωσης Κλάδος του Δαβίδ ταυτίζονταν με αυτές της μητρικής ομάδας των «Αντβεντιστών της 7ης μέρας», γεγονός που καθιστά την ένταξή της στην κατηγορία «New Age» δύσκολη. Αυτό όμως που την ανάγει σε φαινόμενο το οποίο δεν θα μπορούσε να αφεθεί εκτός της παρούσης μελέτης. είναι τα έντονα εσχατολογικά και μεσσιανικά στοιχεία που αποτέλεσαν τη βάση για να οδηγηθούν τόσοι άνθρωποι στον αφανισμό, ένα γεγονός με τεράστια πολιτική - και όχι μόνο - σημασία.

Τη στιγμή που η υπεράσπιση της στάσης των ομοσπονδιακών κατασταλτικών μηχανισμών έγινε μέσω του κυρίαρχου Τύπου, οι φωνές κριτικής και διαμαρτυρίας δεν προήλθαν μόνο από την Αριστερά, αλλά και από την Ακροδεξιά, κύκλοι της οποίας αναφέρονται ακόμα στα γεγονότα του Γουάκο ως το μεγαλύτερο παράδειγμα καταπίεσης της ελευθερίας των πολιτειών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η βομβιστική ενέργεια του ακροδεξιού Τίμοθι Μακ Βέι στο κτίριο Murrah στην Οκλαχόμα, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του ΒΑΤF, ερμηνεύεται και ως πράξη εκδίκησης ενάντια στις ομοσπονδιακές αρχές για τη σφαγή στο Γουάκο.

Συνεχίζεται….

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο «Νέα Παγκόσμια Τάξη. Η Αθέατη Όψη», εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ - συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου: Αλέξανδρος Κυβέλος