Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: Συζήτηση ακυρώσεως μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές στην Ολομέλεια του ΣτΕ


Από τον δικηγόρο Ιωάννη Ανδριόπουλο:

Προς απογοήτευση διαβόλων & τριβόλων, συζητείται τελικώς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την Παρασκευή 02.12.2011 στις 09.30 η Αίτηση Ακυρώσεως μου για τη συνταγματικότητα της μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς με μόνο ουσιαστικό κριτήριο τη γέννηση τους στην Ελλάδα ή τη φοίτηση τους επί 6 τάξεις σε Ελληνικό σχολείο, καθώς & για τη συνταγματικότητα συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές μετά την παραπεμπτική απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει, ότι ο Ν. 3838/2010 που εισήγαγε τις ανωτέρω ρυθμίσεις παραβιάζει 9 άρθρα του Συντάγματος http://syntagmagr.blogspot.com/2011/04/3502011-03062011-07062011-10042011.html

Για την είσοδο των πολιτών στο ΣτΕ απαιτείται ταυτότητα, συζητάμε την υπ' αριθμόν 19 υπόθεση αμέσως μετά τις Αιτήσεις Ακυρώσεως για το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ υπάρχει & σχετική σελίδα συμπαράστασης στο facebook στο σχετικό event http://facebook.com/event.php?eid=188090691237762

Διαβάστε τι προηγήθηκε στο http://syntagmagr.blogspot.com/2011/05/02122011.html

Τι διακυβεύεται στην υπόθεση & γιατί μειοψηφίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κρίση των δικαστών;

- Όσον αφορά την ιθαγένεια

Αποδείχτηκε, ότι η Ελλάδα έχει το πιο χαλαρό καθεστώς απονομής ιθαγένειας παγκοσμίως.

Οι αντίδικοι δεν μπορούσαν να βρουν καμία χώρα, που η ιθαγένεια απονέμεται αυτομάτως με τη γέννηση ή με 6 έτη φοίτησης σε σχολείο, χωρίς επιπρόσθετες προϋποθέσεις, χωρίς αμφιβολίες νομιμότητας & χωρίς όρους αμοιβαιότητας

-Όσον αφορά τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές

Έχει κριθεί αντισυνταγματική σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία & Ιταλία

Οι αντίδικοι δεν μπορούσαν να βρουν καμία χώρα, όπου δικαστήρια την έκριναν συνταγματική

Αυτήν την στιγμή, αυτό, που διακυβεύεται, είναι, εάν η Ελλάδα όχι μόνο οικονομικά, αλλά & θεσμικά θα παραμείνει στον ανεπτυγμένο πρώτο κόσμο, ή θα λειτουργεί πλέον σε όλα τα επίπεδα ως χώρα του τρίτου κόσμου, όπου μειοψηφίες θα επιβάλλουν με τη δύναμη του χρήματος, των ΜΜΕ & των κυβερνήσεων την αντίθετη άποψη τους στη θέληση & επιθυμία του Ελληνικού λαού μην υπολογίζοντας ούτε Σύνταγμα ούτε νόμους ούτε ήθη ούτε έθιμα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ; ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ιωάννης Ανδριόπουλος – Πηγή: Ελληνικό Σύνταγμα


- Από παλαιότερη εκπομπή στο Ραδio 9:



Είμαι η Δανία (I Am Denmark)


Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DPP) έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο που λέγεται «Είμαι η Δανία». Το DPP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη Δανία και είναι γνωστό για τις θέσεις του κατά της μουσουλμανικής μετανάστευσης και της ισλαμοποίησης.

Λέει μεταξύ άλλων, το βίντεο:

«Είμαι η Δανία. Είμαι το αρχαιότερο βασίλειο στο κόσμο. Η σημαία μου είναι η αρχαιότερη από όλες τις σημαίες των εθνών. Έχω επιζήσει από πολλούς πολέμους. Είμαι η Δανία. Οι ρίζες μου πάνε μακριά. Οι Βίκινγκς είναι ο λαός μου. Είμαι γνωστή για την Ποίηση, την Λογοτεχνία, την Επιστήμη και την Φιλοσοφία. Είμαι η Δανία. Έχω παλέψει για την ισότητα και τα ίσα δικαιώματα. Έχω γερό σύστημα πρόνοιας, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Οι βασικές μου αξίες είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία και η ανεκτικότητα. ... Είμαι η Δανία. Καλωσορίζω ανθρώπους από άλλες χώρες, δίνω ένα σπίτι σε αυτούς που διώκονται και ζητάνε ελευθερία, προσφέρω ευκαιρίες για μόρφωση και φιλία. Είμαι η Δανία Αλλά… Είμαι μια χώρα που θα προκαλέσω πολιτισμούς που θέλουν να αλλάξουν αυτό για το οποίο έχω αγωνιστεί. Δεν θα υποχωρήσω στο πρόσωπο της βίας και της τρομοκρατίας. Δεν θα αναγκαστώ να δεχτώ μεσαιωνικές παραδόσεις. Είμαι μια χώρα που έχει το θάρρος να πει STOP. Είμαι μια χώρα που θα σταθεί ως φρουρός για την προστασία του πολιτισμού μου. Επειδή είμαι η Δανία».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Χριστιανή που δουλεύει στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου γίνεται στόχος φανατικών μουσουλμάνων και χάνει την δουλειά της


Μία χριστιανή εργαζόμενη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου απολύθηκε επειδή υπερασπίσθηκε έναν συνάδελφό της ο οποίος παρενοχλήθηκε από ισλαμιστές φονταμενταλιστές στο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Παρά το γεγονός ότι εργάζεται στο Terminal 3 για 13 χρόνια - έχοντας φίλους από όλες τις θρησκείες μέσα στο προσωπικό – η Nohad Halawi απολύθηκε όταν κάποιοι μουσουλμάνοι κατέθεσαν εναντίον της αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τη συμπεριφορά της.

Η Halawi είχε κάνει επίμονα παράπονα στη διαχείριση για τις παρενοχλήσεις και επιθέσεις που δεχόταν για την προσωπική της θρησκευτική πίστη και από το μουσουλμανικό προσωπικό, που την χλεύαζαν για τον "[βλαστήμια] Ιησού" της.

Ενώ δούλευε ως μερικής απασχόλησης, στο Duty Free του Χίθροου τώρα πλέον δεν μπορεί, καθώς της είπαν ότι δεν έχει εργασιακά δικαιώματα με τις εταιρίες που συνεργάζονται με το αεροδρόμιο. Επιπλέον, έχει δεχθεί απειλές για πρόστιμα, εφόσον προσπαθήσει να πάει στα δικαστήρια.

Μία ανοιχτή έκκληση που υπέγραψαν 22 μέλη του προσωπικού του Heathrow, συμπεριλαμβανομένων και Μουσουλμάνων, αναφέρει: «Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι από την πρόσφατη απόλυση της συναδέλφου και φίλης μας, Nohad, ως αποτέλεσμα κακόβουλων και αβάσιμων ισχυρισμών εναντίον της ... Θεωρούμε αυτό το περιστατικό ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι φαίνεται ότι επιτρέπεται σε άτομα να παίζουν με ολέθρια αποτελέσματα το χαρτί της «φυλής και της θρησκείας» για να στιγματίζουν άλλους συναδέλφους, με την πρόθεση να εξασφαλίσουν την απόλυσή τους από την θέση εργασίας. "

Εάν οι ισχυρισμοί της Halawi σχετικά με την επιρροή του ισλαμικού φονταμενταλισμού στο Heathrow είναι αληθινοί, η υπόθεση αυτή εγείρει τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας, θρησκευτικών διακρίσεων και δικαιωμάτων για χιλιάδες εργαζομένους σε όλη τη χώρα που βρίσκονται τεχνικά έξω από το εργατικό δίκαιο, αλλά χρησιμοποιούνται από πολλούς φορείς ως εργαζόμενοι.

Το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο Paul Diamond εκπροσωπεί την Halawi, η οποία ήρθε στην Βρετανία το 1977, από το Λίβανο. Ένας από τους συναδέλφους της Halawi είπε ότι οι κατήγοροί της είναι εξτρεμιστές που δουλεύουν μαζί με τον εργοδότη.

«Προσπαθούν να μας προσηλυτίσουν στο Ισλάμ και δεν θέλουμε καθόλου να συζητάμε τέτοια θρησκευτικά θέματα μέσα στο κατάστημα, αλλά διαστρεβλώνουν τα πράγματα για να ρίξουν το φταίξιμο στην αγαπητή συνάδελφό μας», γράφει ένας συνάδελφος. "Το μόνο έγκλημά της ήταν ότι υπερασπίστηκε έναν συνάδελφο ο οποίος έχει δεχθεί απειλές και παρενόχληση από αυτά τα άτομα. Όλοι φοβόμαστε πολύ να αναφέρουμε αυτά τα άτομα, καθώς όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν θα μας πάρουν σοβαρά υπόψη. "

Η Andrea Minichiello Williams, (φώτο) διευθύνων σύμβουλος του χριστιανικού Νομικού Κέντρου, δήλωσε ότι η περίπτωση της Halawi είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί το Κέντρο, λόγω των τεράστιων θεμάτων που εγείρει.

"Η Nohad αντιπροσωπεύει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία που εργάζονται, ως «εργαζόμενοι» σε επιχειρήσεις και ακόμη, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα απασχόλησης," λέει η Williams. "Αυτή είναι μια υπόθεση η οποία, αν μείνει εκτός εργατικού δικαστηρίου ως μια 'τεχνική λεπτομέρεια', θα καταδείξει πόσο θλιβερά ανεπαρκής είναι η νομοθεσία για την απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διασφαλίσει ότι τα θεμελιώδη θέματα σχετικά με την ασφάλεια και την θρησκεία αυτής της υπόθεσης δεν ερευνώνται αποτελεσματικά. "

Μητέρα δύο παιδιών η Halawi, λέει ότι είχε πάντα καλές σχέσεις με τους μουσουλμάνους συναδέλφους της και υπαλλήλους διαφορετικών θρησκειών, αλλά η ατμόσφαιρα γινόταν όλο και περισσότερο άβολη με τον αυξανόμενο αριθμό των εργαζομένων που ενστερνίζονται το «φονταμενταλιστικό Ισλάμ» .

Τα άτομα αυτά παρενοχλούν τους Χριστιανούς στην εργασία με το να κοροϊδεύουν αυτούς που φοράνε σταυρούς, να γελοιοποιούν τον Χριστό και λέγοντάς τους ότι θα πάνε στην Κόλαση αν δεν ασπαστούν το Ισλάμ.

"Ένας άνθρωπος έφερε το Κοράνι στην εργασία και επέμεινε να το διαβάσω και ένας άλλος έφερε ισλαμικά φυλλάδια και τα έδιναν σε άλλους εργαζόμενους», είπε.

"Έλεγαν ότι μισούσαν τη Δύση, αλλά ότι έχουν έρθει εδώ επειδή θέλουν να οδηγήσουν ανθρώπους στο Ισλάμ.

"Έλεγαν ότι ο Ιησούς είναι s ***** και εκφόβιζαν μία χριστιανή φίλη μου τόσο πολύ επειδή φορούσε σταυρό, που ήρθε σε μένα κλαίγοντας."

"Υποτίθεται ότι εδώ είναι μια χριστιανική χώρα, αλλά ο νόμος φαίνεται να είναι υπέρ των μουσουλμάνων" λέει η Halawi.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές : ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μουσουλμανική Αδελφότητα : Αραβική Άνοιξη, Ισλαμικός Χειμώνας


Οι καταπιεσμένοι Άραβες είδαν την Αραβική Άνοιξη σαν μια ευκαιρία για να ξεφορτωθούν τα μισητά αφεντικά τους και να επιστρέψουν στο μοναδικό σύστημα που τους έβλεπε όλους το ίδιο κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου, το Νόμο του Προφήτη

Του Γιάννη Δαμέλλου (εφημερίδα Το Άρθρο, 27/11/2011)

Αν η Αραβική άνοιξη μπορούσε να παρομοιαστεί με τρένο στ’ οποίο είχαν σπάσει τα φρένα, ολοένα και περισσότερες είναι οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι τώρα, μετά την επιβολή της «σαρία» στην Τυνησία και τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Συρία, αυτό το τρένο εκτροχιάστηκε, και μαζί με τους δικτάτορες που εξολόθρευσε ή απειλεί να εξαφανίσει στο διάβα του, αποδεκάτισε και όσους ονειρεύονταν το φιλελεύθερο εκδημοκρατισμό του Μαγκρέμπ.

Όμως φιλελευθερισμός και δημοκρατία είναι δυο λέξεις που δε σημαίνουν πολλά πράγματα στον αραβικό και τον ισλαμικό κόσμο. Κι αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει η Δύση πριν κανακέψει τις εξεγέρσεις σαν παιδιά της. Για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, μια βαθιά θρησκευόμενη και πολιτικοποιημένη σέκτα της ισλαμικής Τζιχάντ, η Δύση αποτελεί την προσωποποίηση της διαφθοράς, της ηθικής κατάπτωσης. Και το μόνο που μπορεί να φέρει στην κουλτούρα των Αραβικών Κρατών είναι καταπίεση, εκμετάλλευση και πολιτισμική διάβρωση.

Η Δύση όπως φάνηκε και στην Πορεία, είδε την Αραβική Άνοιξη ως ένα μέσον με το οποίο θα ξεφορτωνόταν κάποιους μακροημερεύοντες δικτάτορες που είτε είχαν φάει τα ψωμιά τους ή εναντιώνονταν στα συμφέροντά της. Στην πρώτη περίπτωση, όπου δηλαδή γινόταν αλλαγή κάδρων, ευελπιστούσε να κρατήσει υπό έλεγχο το ισλαμικό ρεύμα που κόχλαζε στο παρασκήνιο... προωθώντας στα αντίστοιχα κενά εξουσίας, είτε πολιτικούς κοσμικές και φιλελεύθερες αρχές, είτε στρατιωτικούς με διάθεση για συνεργασία και όχι θρησκευτικούς ηγέτες και αγιατολάχ. Στην περίπτωση του Καντάφι, που ευνοούσε πετρελαϊκά Ρώσους και Κινέζους, η Δύση έσπευσε να επωφεληθεί από οικονομικές συμφωνίες που έκανε με τους αντικαταστάτες του. Αυτό ήταν το βασικό σχέδιο και όπως φαίνεται, ούτε για την Τυνησία, αλλά ούτε για την Αίγυπτο τουλάχιστον, είχε σχέδιο Β.

Οι καταπιεσμένοι Άραβες απ’ την πλευρά τους, είδαν την Αραβική Άνοιξη σαν μια ευκαιρία για να ξεφορτωθούν τα μισητά αφεντικά τους και να επιστρέψουν στο μοναδικό σύστημα που τους έβλεπε όλους το ίδιο κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου, το Νόμο του Προφήτη. Αυτή είναι η δικιά τους Δημοκρατία, δεν έχει καμιά σχέση με τη δικιά μας και Θα έπρεπε να είναι σεβαστή, από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τον τρόπο ζωής μας. (Έλα όμως που ο έλεγχος των πετρελαίων επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας και οι Άραβες έχουν το πιότερο από δαύτο στην κατοχή Τους. Αυτός είναι ο πλούτος τους και η κατάρα τους μαζί).

Μετά τα γεγονότα της Τυνησίας, ήταν προφανές ότι το τρένο της αλλαγής, η αραβική άνοιξη όπως ονομάσθηκε, είχε ξεκινήσει την τρελή πορεία του και Κανείς δεν μπορούσε να το σταματήσει.

Μακιαβελικός ο ρόλος της Αδελφότητας

Μετά τον εκτροχιασμό, οι μόνοι που βγήκαν ατσαλάκωτοι από τα συντρίμμια της αφηνιασμένης Αραβικής αμαξοστοιχίας, ήταν οι Μουσουλμάνοι αδελφοί, που έπαιξαν ένα πολύ πιο κυνικό, υπομονετικό και Μακιαβελικό παιχνίδι, όπως υποστηρίζει ο Βρετανός δημοσιογράφος, John Bradley της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Daily Mail».

Τυνησία

Στην Τυνησία, άφησαν πρώτα το λαό να βγάλει το φίδι (Μπεν Αλί) από την τρύπα και, κατόπιν, ενίσχυσαν τους μετριοπαθείς ισλαμιστές ώστε να θριαμβεύσουν στις εκλογές στέλνοντας ρίγη σε όλο τον πλανήτη. Με το που πήρε την εξουσία μάλιστα το Κογκρέσσο για τη Δημοκρατία, πολλά από τα μέλη του έδειξαν τη μετριοπάθειά τους σπεύδοντας να ανακοινώσουν την επανίδρυση του Μουσουλμανικού χαλιφάτου, ενός ιστορικού συστήματος ισλαμικής κυριαρχίας όπου βασιλεύει ο νόμος της Σαρία.

Αίγυπτος

Στην Αίγυπτο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έκλεισε μια συμφωνία με το Στρατό από την οποία ήταν αδύνατο να χάσει. Με αντάλλαγμα να κρατήσουν υπό έλεγχο τους υποστηρικτές τους, όταν ξέσπασε η βία κατά του Μουμπάρακ, σι μουσουλμάνοι αδελφοί φρόντισαν έτσι ώστε να αρθεί η επίσημη απαγόρευσή της οργάνωσής τους, με αποτέλεσμα μετά την πτώση του δικτάτορα ν’ αποτελούν πλέον το φαβορί για να επικρατήσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο αιγυπτιακός στρατός χτύπησε τους διαδηλωτές στο ψαχνό, ουσιαστικά χάνοντας το πλεονέκτημα που είχε ως εγγυητής του εκδημοκρατισμού. Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα το έχουν πλέον με τη μεριά τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι με μόλις μια βδομάδα να τους χωρίζει από τις επόμενες εκλογές.

Συρία

Στη Συρία πάλι, όσα δεν μπορούσε να κάνει εδώ και μήνες ο απροστάτευτος πληθυσμός που απαιτούσε δημοκρατικές αλλαγές απέναντι στις δυνάμεις ασφαλείας του Άσαντ, τα έχουν κάνει με επαγγελματικό τρόπο μουσουλμάνοι μαχητές, εκπαιδευμένοι στην Τουρκία και το Λίβανο που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν στο όνομα της δημοκρατίας την εξουσία από τους Μπααθιστές.

Λιβύη

Τέλος στη Λιβύη, όπου ουσιαστικά το ΝΑΤΟ, ο Σαρκοζί και ο Κάμερον, έδιωξαν τους Καντάφι, το κενό εξουσίας έχει καλυφθεί τώρα από ισλαμιστές που με σύνθημά τους τη τζιχάντ υπερκέρασαν τα πολιτικά προβλήματα που δημιουργούσε ο διαμοιρασμός των λάφυρων ανάμεσα στις διαφιλονικούμενες φατρίες και φυλές. Ήδη, το νέο ισλαμικό καθεστώς στην Τρίπολη έχει εφαρμόσει τη Σαρία, νομιμοποίησε την πολυγαμία, ενώ η σημαία της Αλ Κάιντα κυματίζει πάνω από τα κυβερνητικά γραφεία στη Βεγγάζη. Μπορεί ο Καντάφι να ήταν αλαζόνας, αλλά είχε απόλυτο δίκιο όταν φώναζε από το καταφύγιό του ότι η σκοτεινή οργάνωση είχε πολλά πλοκάμια και υπόγειες διασυνδέσεις.

Και το Ισραήλ, τι θα κάνει;

Το Ισραήλ πρέπει να αισθάνεται πολύ απομονωμένο και με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, δεδομένων και των εξελίξεων. Ουσιαστικά, πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα Θέλει να σκίσει τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με το Τελ Αβίβ ο δολοφονηθείς από τις τάξεις της πρώην Αιγύπτιος Πρόεδρος Anwar Sadat το 1979. Αυτό ενδεχομένως να σημάνει ακόμη και πόλεμο με την Αίγυπτο. Όμως ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά, Κι ενώ η Αραβική Άνοιξη ενηλικιώνεται με τη βία, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι αναζητούν, εν μέσω κρίσης ένα σχέδιο Β γιο να σώσουν την παρτίδα. Η Δύση, γράφει ο Τζον Μπράντλει, πρέπει να ξυπνήσει και να μυρίσει τον αραβικό καφέ. Αλλιώς, μέσα σε μια δεκαετία, όλη η Μέση Ανατολή από την Τυνησία έως την Παλαιστίνη μπορεί να βρίσκεται στα χέρια φανατικών ισλαμιστών.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η αστυνομία συνέλαβε γυναίκα γιατί έκανε ρατσιστικά σχόλια μέσα σε τραμ! (βίντεο)


Από BBC / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια Βρετανίδα έχει συλληφθεί, αφότου ένα βίντεο στο YouTube την δείχνει μέσα σε ένα κατάμεστο τραμ στο νότιο Λονδίνο, έχοντας αγκαλιά το παιδάκι της, να εκφράζεται προσβλητικά για τους επιβάτες που ανήκουν σε ‘εθνοτικές μειονότητες’.

Το κλιπ, που έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια προβολές από τότε που φορτώθηκε στο YouTube την Κυριακή, δείχνει μια γυναίκα να κάθεται με ένα παιδί, και να φωνάζει στους συνεπιβάτες της.

Σύμφωνα με την Αστυνομίας Μεταφορών, μια γυναίκα, 34 ετών, είχε συλληφθεί ως ύποπτη για "επιδεινωθείσα φυλετική προσβολή" (racially-aggravated offence).

Το περιστατικό συνέβη στη διαδρομή από Croydon προς Wimbledon Tramlink.

Η αστυνομία ακόμη δεν έχει διευκρινίσει με ακρίβεια πού και πότε συνέβη το περιστατικό.

Στο βίντεο, η γυναίκα λέει στους επιβάτες : «Δεν είστε Βρετανοί» ενώ μετά αρχίζει να βρίζει λέγοντας «Πως κατάντησε έτσι αυτή η χώρα; ... γεμάτη με μαύρους και γ….ς Πολωνούς… Κανένας από σας δεν είναι Άγγλος… Πηγαίνετε πίσω από εκεί που ήρθατε… Μην έρχεστε στην χώρα μου...". ("What has this country come to? … with loads of black people and a load of f….ng Polish. You ain't English either. None of you are f….ng English. Get back to your own f….ng, d'you know what? "Sort out your own countries. Don't come and do mine. Britain is nothing now. Britain is f…k all")

Όταν κάποιος επιβάτης της, της λέει να προσέχει τη γλώσσα της, λέγοντας ότι «υπάρχουν μικρά παιδιά στο τραμ», η γυναίκα δείχνει το παιδί της στην αγκαλιά της και λέει: "Έχω ένα μικρό παιδί εδώ".

Μετά όπως δείχνει το βίντεο, αρχίζει να φωνάζει στη γυναίκα που της ζήτησε να μην βρίζει, (είναι μαύρη), όταν μία άλλη νεαρή επιβάτης παρεμβαίνει λέγοντας στην αρχή «Είμαι Αγγλίδα, τι έχεις να πεις σε εμένα;» και μετά την βρίζει.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μεταφορών, δήλωσε: «Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube και το Twitter υπέπεσε στην αντίληψή μας και οι αξιωματικοί μας ξεκίνησαν έρευνα. Δεν θα ανεχτούμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή στο σιδηροδρομικό δίκτυο".

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του Guardian, ο ινδικής καταγωγής δημοσιογράφος Sunny Hundal, πολλοί στην πολιτικά ορθή Βρετανία έχουν εξαγριωθεί με το περιστατικό και ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας, ( ο ίδιος δεν συμφωνεί), ενώ κάποιοι φτάνουν στο σημείο να ζητούν να της αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού! Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής (America's Got Talent) Piers Morgan, ζήτησε μάλιστα, η γυναίκα να απελαθεί!

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις ο λευκός πληθυσμός στο Λονδίνο είναι πλέον λιγότερος από 30%.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

Αντιδράσεις κατά της Ρωσίας για το νόμο που απαγορεύει την «gay προπαγάνδα»


Μια πρόταση νόμου που απαγορεύει την «gay προπαγάνδα» στη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι νομοθέτες της πόλης έχουν παγώσει προσωρινά το νομοσχέδιο, το οποίο θα επιβάλει πρόστιμα 1.000 ευρώ και παραπάνω σε όλες τις «δημόσιες δραστηριότητες που προωθούν τον σοδομισμό, τον λεσβιασμό, την αμφιφυλοφιλική και τρανσέξουαλ ταυτότητα», αναφέρει το RIA Novosti.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι μεταξύ εκείνων που έχουν διαμαρτυρηθεί κατά του νόμου. Εκπρόσωπος του αμερικάνικου υπουργείου είπε ότι το υπουργείο εκφράζει την «βαθιά ανησυχία» του για τις εξελίξεις, προσθέτοντας: "Όπως η Υπουργός Χίλαρυ Κλίντον έχει πει, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα των ομοφυλοφίλων"

"Έχουμε καλέσει τους Ρώσους αξιωματούχους να προστατεύσουν αυτές τις ελευθερίες, καθώς και να προωθήσουν ένα περιβάλλον το οποίο θα εγγυάται τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Ο ομιλητής της Άνω Βουλής της Ρωσίας από το κοινοβούλιο έχει πει ότι ο νόμος θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα μετά την ψήφισή του στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το Russia Today.

Ένας αναπληρωτής στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε πρόσφατα ότι η προώθηση της ομοφυλοφιλίας «θέτει τον ρωσικό λαό υπό εξαφάνιση», σύμφωνα με το RIA Novosti, ενώ συντάκτης του νομοσχεδίου τόνισε: «Η αυξανόμενη δημοτικότητα των σεξουαλικών αποκλίσεων επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά μας».

Ο αρχηγός της ρωσικής LGBT ομάδας (ομοφυλόφιλων) είπε ότι το νομοσχέδιο είναι μέρος μιας κυνικής εκστρατείας για την ενίσχυση της δημοτικότητας του κόμματος ‘Ενωμένη Ρωσία’, που συνδέεται με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται σε κάμψη τελευταία.

Πόλη πολιτικοί θα αναδιατυπώσουν τώρα το νομοσχέδιο πριν από την εκ νέου υποβολή του. Η πρώτη ανάγνωσή του προκάλεσε διαμαρτυρίες στους δρόμους της πόλης, ενώ διεθνείς ομάδες LGBT έχουν ξεκινήσει μια online αίτηση διαμαρτυρίας κατά του προτεινόμενου νόμου.

Περισσότεροι από 190.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση μέχρι τώρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η υποδούλωση των λευκών γυναικών: το φαινόμενο του αλλοδαπού «Loverboy» στην Ολλανδία


Του Peter Stuyvesant (The Occidental Observer) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της πολυπολιτισμικότητας στην Ολλανδία είναι η υποδούλωση των λευκών γυναικών από άνδρες μετανάστες, κυρίως μουσουλμάνους (βλέπε επίσης " δίκτυο πακιστανικής οικογένειας κυνηγάει λευκά κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο"). Η σημερινή περί "αντιρατσισμού" συζήτηση κάνει τους λευκούς γονείς και τις κόρες τους μένουν τυφλοί μπροστά στους κινδύνους των ξένων ανδρών. Από τη δεκαετία του 1990 έχει τεκμηριωθεί ότι Ολλανδέζες οδηγούνται στην πορνεία από νέους ξένους άνδρες.

Η μετανάστευση, οι γυναίκες και η συμπεριφορά της ομάδας

Σύμφωνα με την επικρατούσα ισλαμική κουλτούρα που υπάρχει στην πλειοψηφία των μεταναστών (Τούρκους, Μαροκινούς) στην Ολλανδία, μια γυναίκα πρέπει να είναι παρθένα μέχρι το γάμο και είναι σύνηθες να παντρευτεί με τη συγκατάθεση των γονέων και μέσα στην ίδια εθνοτική ομάδα. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν πολύ υψηλό ποσοστό γάμων μέσα στην ίδια εθνοτική ομάδα, παρά το γεγονός ότι η τρίτη γενιά έχει μεγαλώσει στην Ολλανδία. Το 2001 το 90% (στους Τούρκους) και το 95% (στους Μαροκινούς) παντρεύτηκε εντός της δικής τους εθνικής ομάδας. Το 2007 και το 2010 οι αριθμοί δεν ήταν πολύ διαφορετικοί.

Η μαζική μετανάστευση δεν σημαίνει μόνο εγκατάσταση νέων ατόμων και ξένες οικογένειες, αλλά τελικά οδηγεί σε αλλοδαπές κοινότητες με το δικό τους τρόπο ζωής και τις δικές τους αξίες. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αξίες αυτές δεν ταιριάζουν και προκαλούν παρεξηγήσεις και ακόμη και εχθρότητα. Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα είναι η θέση των γυναικών. Οι γυναίκες στην Ολλανδία με την προσωπική ελευθερία της σεξουαλικής επαφής και της επιλογής του συντρόφου θεωρούνται χαμηλής ηθικής από ισλαμικής άποψης, επειδή είναι πιο πιθανό να έχουν σχέσεις με διαφορετικούς άνδρες. Οι Ολλανδέζες θεωρούνται εύκολη λεία και αντικείμενα λαγνείας, λόγω του πιο αποκαλυπτικού και προκλητικού τρόπου ντυσίματός τους.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ότι από τη μια πλευρά οι μουσουλμάνοι άνδρες έχουν την τάση να πηγαίνουν σε μέρη όπου οι Ολλανδέζες είναι πιο αποκαλυπτικές και ευάλωτες (ντίσκο και πισίνες) και τις παρενοχλούν (συνήθως σε ομάδες), ενώ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τις δικές τους γυναίκες απαιτώντας διαφορετικές ώρες για κολύμπι στις δημόσιες πισίνες για τις μουσουλμάνες. Αυτού του είδους η συμπεριφορά της ομάδας που ζητάει να προστατεύσει τις δικές τους γυναίκες από τους Ολλανδούς καλύπτοντάς τες και απαιτώντας ξεχωριστές εγκαταστάσεις αναψυχής, ενώ την ίδια στιγμή εκτενώς καιροφυλακτούν για τις Ολλανδέζες για χάρη της σεξουαλικής επαφής, δεν έχει σημειωθεί στις mainstream επιστημονικές αναλύσεις.

Loverboys και οι εθνοτικές μειονότητες

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες έχουν την τάση να αναζητούν τη σεξουαλική επαφή με Ολλανδέζες, αλλά την ίδια στιγμή δεν αναζητούν μια πιο σταθερή σχέση ή παιδιά με αυτές τις γυναίκες. Στην ισλαμική κουλτούρα ο γάμος είναι βαθιά μπλεγμένος στις σχέσεις συγγένειας και όχι σπάνια ο/η σύζυγος είναι συγγενής (δηλαδή, γάμος με στενούς συγγενείς, συνήθως πρώτα ξαδέρφια). Αυτό το σχέδιο απεικονίζει τη συγγένεια με βάση χαρακτηριστικά eusociality (σύστημα ομαδικής ζωής) της Μέσης Ανατολής (συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών εβραϊκών ομάδων) και της διαμετρικά αντίθετης δυτικής πρακτικής του γάμου που επικεντρώνεται γύρω από την ατομικιστική επιλογή του/της συζύγου ανεξάρτητα από σχέσεις συγγένειας (βλ. “Altruisms bloody roots“). Περίπου το 25% των Μαροκινών και των Τούρκων παντρεύονται με έναν στενό συγγενή.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση των Ολλανδέζων γυναικών με οδηγεί στο φαινόμενο του «loverboy». Στην ολλανδική κουλτούρα ο αγγλικός όρος «loverboy», σημαίνει όταν μια γυναίκα συνδέεται με έναν άνδρα που έχει σκοπό να την αναγκάσει να την εξωθήσει στην πορνεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ο άντρας χρησιμοποιεί ένα μείγμα από ψυχική πίεση (την αγαπά, αλλά χρειάζεται χρήματα) και βία για να την εκδίδει για τον εαυτό του.

Στην φωτογραφία: Ο Saban Baran, ο Τούρκος υπήκοος, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τον εξαναγκασμό πάνω από 100 λευκών γυναικών στην πορνεία. Έδερνε ανελέητα τις γυναίκες και ακόμη και έκανε τατουάζ πάνω τους για να δείχνουν ότι αποτελούν «περιουσία» του.

Φωτογραφία ενός θύματος του Saban Baran που εμφανίζονται σε ένα δικτυακό τόπο που είναι αφιερωμένος στο να έρθει ο Baran ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Baran εγκατέλειψε την Ολλανδία, ενώ ήταν σε άδεια από τη φυλακή για να είναι με ένα μωρό που γεννήθηκε από ένα από τα θύματα της εμπορίας του, την οποία παντρεύτηκε μέσα από τη φυλακή. Η Τουρκία δεν εκδίδει τους υπηκόους της.

Cartoon που δείχνει την διαβόητη πρακτική του Baran να κάνει τατουάζ στα θύματά του

Η μεγάλη πλειοψηφία των «loverboys» είναι αλλοδαπής προέλευσης, κυρίως μουσουλμάνοι. Υπήρξε εκτεταμένη έρευνα από κοινωνικούς επιστήμονες για το θέμα αυτό. Η κυβέρνηση - υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εγκληματολογίας Willem Pompe κυκλοφόρησε κάποια στοιχεία για την εθνοτική σύνθεση της ομάδας των loverboys στο Άμστερνταμ το 2004: 83% είχαν «ολλανδική εθνικότητα», αλλά από αυτό τον αριθμό το 37% είναι Μαροκινής καταγωγής, το 17% Τουρκικής, το 14% από το Σουρινάμ , το 12% από τις Αντίλλες και το 7% άλλης καταγωγής. Εξετάζοντας την εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού του Άμστερνταμ το 2004 υπήρχαν 8,5% Μαροκινής καταγωγής, 5,1% των τουρκικής καταγωγής, 9,6% καταγωγής από το Σουρινάμ και 1,6% καταγωγής Αντιλλών.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι περισσότερο από το ήμισυ των loverboys είναι μουσουλμάνοι, αλλά δεν πρέπει να απορρίψουμε το γεγονός ότι το ένα τέταρτο από αυτούς είναι μαύροι (Σουρινάμ και Αντίλλες). Μεταξύ των κατόχων Ολλανδικών διαβατηρίων μόνο το 13% μπορεί να περάσει ως αυτόχθονες Ολλανδοί και ο αριθμός αυτός πέφτει κάτω από το 10% αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχουν αυτόχθονες Ολλανδοί στο 17% μη κατόχων Ολλανδικών διαβατηρίων μεταξύ των loverboys στο Άμστερνταμ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για υποεκπροσώπηση, επειδή το 51,3% του πληθυσμού του Άμστερνταμ το 2004 ήταν αυτόχθονες Ολλανδοί. Σε μια άλλη έκθεση του Ινστιτούτου Εγκληματολογίας Willem Pompe του 2006 ο καθηγητής Frank Bovenkerk αναγνωρίζει ότι οι ξένοι καθοδηγούνται, τουλάχιστον εν μέρει από μια περιφρόνηση για τον τρόπο ζωής των δυτικών γυναικών.

Κατάρρευση του αμυντικού μηχανισμού των λευκών

Τα προβλήματα με τους loverboys δεν είναι αποκλειστικά ολλανδικά. Θα υπάρχουν και στις γειτονικές χώρες όπως το Βέλγιο, στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στο Βέλγιο, η εφημερίδα De Morgen (17-9-1998) είχε τον τίτλο "Loverboys στρατολογούν ανήλικες για την πορνεία," και η εφημερίδα Le Soir (25-8-2003) δημοσίευσε το άρθρο ‘Lamour vendu auxloverboys” («Η αγάπη πωλείται στα «loverboys»). Σε όλες τις χώρες οι μειονότητες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα εκείνοι που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες γύρω από τη Μεσόγειο, όπως Τούρκοι, Αλβανοί (συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου) και Αλγερινοί. Είναι ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα στη Δυτική Ευρώπη, λόγω της κατάρρευσης των μηχανισμών υπεράσπισης των Λευκών, λόγω της εκστρατείες του «αντιρατσισμού» που υποβαθμίζουν κάθε ίχνος αχαλίνωτης εγκληματικότητας μεταξύ των εθνοτικών μειονοτήτων.

Ακόμα και όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερο από το 90% των loverboys είναι αλλοδαπής προέλευσης, η αστυνομία ανησυχεί περισσότερο για τις διακρίσεις εις βάρος μη-λευκών loverboys από την προστασία των Ολλανδέζων κοριτσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή την ταινία από την ολλανδική αστυνομία στην οποία το ερώτημα αν όλα τα loverboys είναι αλλοδαποί (προφανώς διατυπώνεται σαν να είναι ψεύτικη, ακόμη και αν το 99% των loverboys είναι αλλοδαποί) χαρακτηρίζεται ως "διακρίσεις". Το λευκό κορίτσι σε αυτή την ερώτηση στην ταινία διορθώνεται (Nee! = όχι στα ολλανδικά) από τον αστυνομικό, ο οποίος προσπαθεί να της εξηγήσει ότι δεν έχει σχέση η εθνοτική καταγωγή των loverboys και τους περιγράφει με πιο γενικούς όρους ως "άνδρες που θέλουν πολυτέλεια και γρήγορο χρήμα".

Ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει την πορνεία περισσότερο κοινωνικά αποδεκτή είναι ο ευνοϊκός τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης. Ο παραπάνω καθηγητής Bovenkerk επισημαίνει στο βιβλίο του ‘Loverboys, on Modern Pimps’ (2009) ότι η ταινία Pretty Woman με τον Richard Gere και την Julia Roberts (με παραγωγό τον Εβραίο Arnon Milchan βλ. και ΕΔΩ) έχει συμβάλει στη λαμπερή εικόνα των πορνών και των πελατών τους: πλούσιοι άνδρες ερωτεύονται πόρνες. Στην πραγματικότητα οι πελάτες των ιερόδουλων δεν ζητούν συναισθηματική ικανοποίηση ή αγάπη. Παρ 'όλα αυτά, η επίδειξη με τα αυτοκίνητα και τα μετρητά και τα ακριβά δώρα είναι ο τρόπος που οι loverboys συνήθως προσελκύουν τις γυναίκες, όπως ακριβώς και στην ταινία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Έχουμε χάσει την πόλη». Ομολογία της αστυνομίας για την ανεξέλεγκτη βία από τους μετανάστες, σε συνοικία του Όσλο


Το άρθρο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό για την πολυπολιτισμική βία στο Grønland, μια συνοικία του Όσλο.

Το Grønland είναι μόνο δύο στάσεις με το μετρό από το Κοινοβούλιο, και μία από τον κεντρικό σταθμό, αρκετά κοντά στα κυβερνητικά γραφεία που βομβαρδίστηκαν από τον Breivik.

Μοιάζει με το Καράτσι, τη Βασόρα, και το Μογκαντίσου, όλα σε ένα. Τα ναρκωτικά πωλούνται ανοιχτά, ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό του Grønland.

Δεν είναι Νορβηγία ή Ευρώπης πλέον, παρά μόνο όταν υπάρχουν χρήματα πρόνοιας που πρέπει να συλλεχθούν. Η αστυνομία έχει σε μεγάλο βαθμό παραιτηθεί.

Σύνδεσμος

Νωρίς το 2010 η εφημερίδα Aftenposten έγραφε ότι υπάρχουν «περιπολίες της σαρία» σε αυτόν τον τομέα, και επιθέσεις σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. "Η μετανάστρια Fatima Tetouani λέει ότι το Grønland είναι πιο μουσουλμανικό από το Μαρόκο. "

Η Aftenposten, η οποία είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα στην περιοχή του Όσλο, είναι συνήθως φιλο-ισλαμική και υπέρμαχη της πολυπολιτισμικότητας.

Γράφει η Aftenposten:

Θύμα ληστείας νούμερο 351, Grønland

Ο 36χρονος Sturla Nøstvik δεν υποπτευόταν κανένα κίνδυνο, όταν η κάνη ενός πιστολιού έπεσε με δύναμη στο μέτωπό του. Αυτή ήταν η αρχή της πενηντάλεπτης κόλασης που έζησε ως όμηρος των ληστών.

Τη νύχτα στο Όσλο, τις γυναίκες τις βιάζουν και τους άνδρες τους κλέβουν περισσότερο από ποτέ.

Μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν ληστευθεί στο κέντρο της πόλης και γύρω από την περιοχή του αστυνομικού τμήματος του Grønland που είναι γκέτο μεταναστών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνδρες.

Ο Sturla Nøstvik είναι το θύμα ληστείας νούμερο 351 του Grønland μόνο για αυτό το έτος, την ίδια περίοδο κατά την οποία περίπου πενήντα βιασμοί έχουν αναφερθεί στο Όσλο. Οι ληστές βασίζονται στο φόβο, τη βία, και τις σοβαρές απειλές που αφήνουν σημάδι στα θύματα. Ο αστυνομικός Sundeng Inge τους περιγράφει ως «κάπως-ξεχασμένα θύματα».

[...]

Η αστυνομία επισκέφθηκε τον Sturla Nøstvik στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης μετά τη ληστεία. Είπαν στον Nøstvik ότι μια συμμορία ληστών είχε διαπράξει πολλές παρόμοιες ληστείες στο Grünerløkka και τις γύρω περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες. Του είπαν ότι όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά ότι δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν τις ληστείες. «Έχουμε χάσει την πόλη», του είπαν ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή