Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Βαστάζοντας τον σταυρό στα ξεχασμένα γκουλάγκ της Βόρειας Κορέας


Από 9 έως 19 ετών, ο Kang Ch'orhwan έγινε μάρτυρας του θανάτου χιλιάδων από την πείνα, τα βασανιστήρια και τις δημόσιες εκτελέσεις σε ένα από τα κέντρα κράτησης της Βόρειας Κορέας για τους πολιτικούς κρατούμενους. Ανάμεσά τους ήταν (και συνεχίζουν να είναι) χιλιάδες χριστιανοί, καθώς για το Κομμουνιστικό καθεστώς η πίστη θεωρείται ανατρεπτική.

Επειδή οι αρχές τιμωρούν όχι μόνο τους ‘κατηγορούμενους’ αλλά και τις οικογένειές τους έως και τρεις γενιές, ο Ch'orhwan ήταν φυλακισμένος για ψευδείς κατηγορίες για δήθεν κατασκοπεία που έκανε ο…παππούς του. Στο στρατόπεδο κράτησης, είδε χριστιανούς να τιμωρούνται επειδή προσεύχονταν. Τους είχε απαγορευτεί να κοιτάζουν στον ουρανό και τους ξυλοκοπούσαν μόνο και μόνο αν σήκωναν τα μάτια τους από το έδαφος.

«Καθώς οι χριστιανοί δεν ήταν δυνατόν ποτέ να βγουν ζωντανοί από εκεί, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έβαζαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκουσίως σε αυτήν την βάναυση κατάσταση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όταν θα μπορούσαν να σταλούν πίσω στα σπίτια τους με μια απλή άρνηση του αόρατου Θεού τους», κατέθεσε ο Ch'orhwan ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας το 1999.

Οι χριστιανοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας κάθε μήνα υποβάλλονταν σε βασανιστήρια και εκτελέσεις, λέει η Suzanne Scholte, πρόεδρος του Defense Forum Foundation. Το καθεστώς, λέει, προβάλει τη δική του «Αγία Τριάδα»: τον αποβιώσαντα πρώην Πρόεδρο Kim Il Sung, ως τον «Πατέρα», τον προσφάτως αποβιώσαντα γιο του Πρόεδρο Kim Jong-il, ως τον «Υιό» και την επίσημη ιδεολογία Juche(μεταφράζεται ως «αυτοδυναμία»), ως το «Άγιο Πνεύμα».

Σχ. ΚΟ: Τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα από νωρίς κατηχούνται στο κομμουνιστικό αθεϊστικό σύστημα. Για παράδειγμα, σε λεξικό της Βόρειας Κορέας στο λήμμα «Εκκλησία» αναφέρεται : "Μια οργάνωση που απλώνει δηλητηριώδεις αντικυβερνητικές ιδέες για να αφαιρεθούν τα δικαιώματα του λαού, μεταμφιεζόμενη ως θρησκευτική δραστηριότητα."

Επίσης:

Αγία Γραφή: «Ένα βιβλίο που γράφτηκε από τη ψεύτικη χριστιανική θρησκεία για να εξαπατήσει».

Παράδεισος: «Ένας ψεύτικος κόσμος που δημιουργήθηκε για να ξεγελάσουν ή να πουν ψέματα ότι ένα άτομο θα ζήσει καλύτερα μετά από το θάνατο».

Ιησούς: «Είδωλο αυτής της πίστης που προτείνει ότι είναι ο γιος του Θεού».

Οι φυλακισμένοι δεν μπορούν να αντέξουν την φρίκη των εκτελέσεων θεωρούνται άπιστοι στο κόμμα και τιμωρούνται με ηλεκτροπληξία, που οδηγεί συχνά στο θάνατο. Άλλοι στέλνονται στην απομόνωση σε κιβώτια που είναι τόσο στενά ώστε γίνονται μόνιμα παράλυτοι στα πόδια.

Οκτώ χριστιανοί που εργάζονταν σε εργοστάσιο τήξης της φυλακής πέθαναν ακαριαία όταν λιωμένο σίδηρο χύθηκε επάνω τους, έναν προς έναν, επειδή αρνήθηκαν αποκηρύξουν την πίστη τους, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Soon Ok Yi, ο οποίος επίσης κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας. Είχε υποστεί έξι χρόνια βασανιστηρίων πριν αφεθεί ελεύθερος και δραπετεύσει για τη Νότια Κορέα, όπου και έγινε χριστιανός. (Σχ. ΚΟ: Ολόκληρη η μαρτυρία του Soon Ok Yi θα παρουσιαστεί, Θεού θέλοντος, προσεχώς, όπως και άλλα άρθρα για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, στο οποίο το ΚΚΕ, με επίσημη ανακοίνωσή του με αφορμή τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, «στέκεται αλληλέγγυο».)

Περίπου 100.000 από περίπου 500.000 Χριστιανούς της Βόρειας Κορέας έχουν φυλακιστεί για την πίστη τους, σύμφωνα με τον Paul F. Schotchmer του Ομίλου Sentinel. Επίσης, περίπου οι μισοί από τους περίπου 100.000 έως 300.000 Βορειοκορεάτες πρόσφυγες στην κινεζική πλευρά των συνόρων είναι πιστοί χριστιανοί, ως αποτέλεσμα της προσέγγισής τους από χριστιανούς εργαζόμενους, λέει ο Douglas Shin της οργάνωσης Exodus 21.

Οι πρόσφυγες ζουν μέσα στον τρόμο των κινεζικών αρχών, που προσλαμβάνουν κυνηγούς επικηρυγμένων για να συλλάβουν και να τους στείλουν πίσω στη Βόρεια Κορέα, όπου τους περιμένει φυλάκιση και θάνατος από πείνα, ασθένειες, ή βασανιστήρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο Vivekananda και ο δρόμος προς την «ενότητα»

«Αν κάποιος από αυτό το ακροατήριο ελπίζει ότι αυτή η ενότητα θα έρθει με το θρίαμβο μιας οποιασδήποτε θρησκείας και τον αφανισμό των άλλων, σ' αυτόν δεν έχω παρά να πω: Αδερφέ μου οι ελπίδες σου θα διαψευσθούν. Μήπως επιθυμώ οι Χριστιανοί να γίνουν Ινδουιστές; Προς Θεού! Μήπως επιθυμώ οι Ινδουιστές ή οι Βουδδιστές να γίνουν Χριστιανοί; Προς Θεού! ... Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γίνουν Ινδουιστές, ούτε Βουδδιστές ούτε και αυτοί να γίνουν Χριστιανοί. Αλλά κάθε θρησκεία θα πρέπει να αφομοιώσει το πνεύμα των άλλων θρησκειών, διατηρώντας ωστόσο τις ιδιαιτερότητες της, προκειμένου να αναπτυχθεί σύμφωνα με τους δικούς της νόμους». Σουάμι Βιβεκανάντα στην ομιλία του στο Α' Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου, Σικάγο 1893 (Πηγή).

Στο Σικάγο των ΗΠΑ, έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 1893, (11 με 27 Σεπτεμβρίου) το λεγόμενο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Θρησκειών (World's Parliament of Religions - ιστοσελίδα ΕΔΩ) που προσέλκυσε 140.000 ανθρώπους. Στους ομιλητές περιλαμβάνονταν Βουδιστές μοναχοί, Θεοσοφιστές, Σιντοιστές, της πίστης Μπαχαιστες, ένας συμβολικός αριθμός χριστιανών μοντερνιστών που επεδίωκαν ένα νέο οικουμενισμό, και αρκετοί πειστικότατοι μυστικιστές. Οι μυστικιστές έκλεψαν τις καρδιές του ακροατηρίου.

Ο πιο ευκρινής και επιφανής απ’ αυτούς τους ομιλητές ήταν ο Swami Vivekananda, (Σουάμι Βιβεκάναντα - 1863-1902) ο οποίος αφού προσκύνησε την Saraswati, την θεά της γνώσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «Αδελφοί και αδελφές της Αμερικής» και αμέσως διακόπηκε από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα των 7.000 συνέδρων. Κάνοντας αναφορά στην Μπαγκαβάτ Γκίτα (ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του Ινδουϊσμού) είπε «καθώς τα διάφορα ρεύματα έχουν τις πηγές τους σε διαφορετικά μέρη και σμίγουν όλο το νερό τους στη θάλασσα, έτσι, Κύριε, τα διάφορα μονοπάτια που οι άνθρωποι παίρνουν, μέσω των διαφόρων τάσεων, διαφορετικών σκέψεων και απόψεων, στραβά ή ίσια, όλα οδηγούν για Σένα!» και "Όποιος έρχεται σε Μένα, μέσα από οποιαδήποτε μορφή, θα τον φτάσω. όλοι οι άνθρωποι παλεύουν μέσα από μονοπάτια που στο τέλος οδηγούν σε μένα."

Ο Vivekananda ήταν ένας παθιασμένος Βεγκαλέζος, που ήταν ο πρώτος τη τάξη οπαδός του Ramakrishna Paramahansa (φωτο) που είχε πεθάνει το 1887, στην Ινδία. Ακόμα και σήμερα, το ακτινοβόλο πρόσωπο του Ramakrishna εμφανίζεται σε Ινδικά γραμματόσημα, καθώς αυτός κατέχει φήμη τόσο μεγάλη, όσο αυτή του Γκάντι. Θεωρείται ως ένας από τους πιο πεφωτισμένους θεανθρώπους στην Ινδία. (Στην φωτογραφία κάτω η θεά Bhavatārini Kali την οποία λάτρευε ο Ramakrishna)

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κοινοβουλίου των Θρησκειών, η πνευματική δύναμη του Ramakrishna φώτιζε την Ινδία, όπως μια αστραπή το νυχτερινό ουρανό. Οι αρχαίοι θεοί της Ινδίας αναγεννούνταν μέσω του οργάνου τους. Οι 12 πιο υψηλόβαθμοι οπαδοί του Ramakrishna διέδιδαν το βίο και τη διδασκαλία του σ’ όλη τη χώρα. Με το Vivekananda, τον πρωτοκλασάτο οπαδό, αυτή η αναβίωση του Ινδικού μυστικισμού διαδίδονταν τώρα στη Δύση.

Ο Vivekananda ήταν ένας εμπνευσμένος ρήτορας του οποίου τα κηρύγματα για «ενότητα» δε συνάντησαν αντίσταση στους χιλιάδες που παρακολουθούσαν το Συνέδριο. Οποιοσδήποτε καταδίκαζε τους πνευματικούς θησαυρούς αυτής της ευγενούς φυσιογνωμίας από την Ανατολή έδειχνε απλά τις «στενόμυαλες προκαταλήψεις» που ήταν ενδεικτικές του Δυτικού «χριστιανικού» πολιτισμού. Μπορεί να πει κανείς ότι αυτές είναι κατηγορίες για «πολιτισμικό σωβινισμό». Προσέξτε: εδώ εντοπίζονται τα πρώτα ίχνη της σημερινής θεωρίας της κοινής κουλτούρας / ανθρωπολογικής (καταγωγής) που υποστηρίζει ότι οι διάφορες θρησκείες είναι παγκόσμιες πνευματικές αλήθειες που έχουν διαμορφωθεί μέσα από ποικίλα φίλτρα πολιτισμού και παράδοσης. Υπήρχε η άποψη ότι οι πνευματικές αλήθειες φορούσαν ως ενδύματα τη γλώσσα και τα σύμβολα ενός δεδομένου πολιτισμού. Έτσι, αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος ήταν θρησκευόμενοι σοφοί που θα ενεργήσουν ως διαπολιτισμικοί μεταφραστές της θρησκείας. Το «ανοιχτό μυαλό» έγινε η λέξη-κλειδί.

Ο Vivekananda ήταν φοιτητής νομικής, όταν γοητεύτηκε από τον γκουρού του. Τώρα ήταν ένας αναχωρητής. Η ρητορική του ικανότητα και η φαινομενική ευγένεια και επιδεξιότητα του χαρακτήρα του κέρδισε την εκτίμηση ξανά και ξανά. Κάτω απ’ όλα αυτά βρίσκονταν το αξίωμα: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Θεό».

Ο γκουρού του Vivekananda, ο Ramakrishna, ήταν ο ‘άγιος του συγκρητισμού’: είχε μελετήσει τις γραφές καθεμιάς από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου δοκιμάζοντάς τες υποστηρίζοντας ότι είχε φτάσει το «samadhi» ή πεφωτισμό κάθε μια απ’ αυτές. Είτε το έκανε μελετώντας το Χριστό, είτε το Βούδα, είτε τον Κρίσνα, ο Ramakrishna έλεγε ότι κατέληγε στον ίδιο Θεό. Καθένα από τα παγκόσμια δόγματα τον έφερε πίσω στον πανθεϊστικό Ένα ‘Βεδαντικό’ Θεό. (Σχ. ΚΟ: Η σανσκριτική λέξη Vedanta σημαίνει τέλος ή το αποκορύφωμα των Βεδών. Οι Βέδες είναι οι κύριες ιερές γραφές των Ινδουιστών). Οι Δυτικοί γοητεύτηκαν απ’ αυτή τη ρομαντική εικόνα - ο Θεός ως ωκεανός ζωής και ατελείωτης ευδαιμονίας, ως στατική αιωνιότητα, ως υπερ-πνεύμα («paramatma») κ.λπ.

Ο Vivekananda, όπως ο δάσκαλός του, χρησιμοποιούσε την παρακάτω εικόνα: Η τύχη του κόσμου είναι σαν αυτή των πέντε τυφλών που προσπαθούν να περιγράψουν έναν ελέφαντα. Ο ένας περιγράφει την προβοσκίδα, ο άλλος πιάνει το πόδι, ο τρίτος το αυτί κ.λπ. Όλοι δείχνουν να αντιφάσκουν, μέχρι που οι παρατηρήσεις τους συνδυάζονται σ’ ένα σύνολο - τότε ένας βλέπει ολόκληρο τον ελέφαντα. Ο Vivekananda δεν δίσταζε να ομολογήσει ότι η πιο ολοκληρωμένη περιγραφή ολόκληρης της πνευματικής πραγματικότητας βρίσκονταν στην αρχαία ινδική μυθολογία που δόθηκε από τους «seers», τους «rishis» τους «avadhuts» και τους «mahatmas». Η Ινδία παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο των Θρησκειών ως μια χώρα διάπυρη από πνευματικότητα. Ο ρόλος της Ινδίας ανάμεσα στα έθνη ήταν να τα διαφωτίσει με πνευματική αλήθεια.

(Σχ. ΚΟ: Η αλήθεια είναι παρά τα όσα είπε ο Vivekananda περί «ίδιων δρόμων που οδηγούν στον Θεό» και ότι δεν είναι ανάγκη ο χριστιανός να αλλάξει θρησκεία κλπ αργότερα, σε πύρινο λόγο του σε φοιτητές στο Mandras, κατά τη επιστροφή του στην Ινδία, όπου του έγινε αποθεωτική υποδοχή, είπε: «Αυτό είναι το μεγάλο ιδανικό πού βρίσκεται μπροστά μας, και ό καθένας πρέπει γι' αυτό να οπλιστεί - η άλωση του κόσμου από την Ινδία - τίποτε το λιγότερο από αυτό, και όλοι εμείς πρέπει να οπλισθούμε και να τεντώσουμε γι' αυτό το σκοπό κάθε νεύρο... Σήκω, Ινδία, και κυρίευσε τον κόσμο με την πνευματικότητα σου... Αυτό πού πρέπει να κυριεύσει τη Δύση είναι η πνευματικότητα....». Πηγή)

Οι αλήθειες του ‘Βεδαντικoύ καρδινάλιου’ είναι ότι η ψυχή είναι αιώνια και θεϊκή και ένα μέρος της θεότητας εξελίσσεται συνεχώς μέσα από αλλεπάλληλες μετενσαρκώσείς μέχρι που επανασυνδέεται με την απρόσωπη θεότητα. Η ζωή είναι απλώς μια παραίσθηση που μας απορροφά όλους με τις αισθησιακές απολαύσεις της και με πόνους που δεν μπορούν να αρνηθούν την υπάρχουσα ενότητα όλης της ύπαρξης. Τα δίπολα γλυκό-πικρό, φως-σκοτάδι και καλό-κακό είναι οι δύο πλευρές μια απώτερης ενωμένης πραγματικότητας όπως το φως που βγαίνει από ένα πρίσμα και διασπάται σε χρώματα. Όλη η πραγματικότητα αποτελείται από τη συνείδηση. Η ύπαρξη, λοιπόν, είναι το «όνειρο» της θεότητας. Είναι ο Ramakrishna που κάθεται στο χιλιοπέταλο νούφαρο που δημιουργεί το φαινομενικό σύμπαν από την απαράλλαχτη ύπαρξή του. Μόνον όταν σι σταγόνες της συνείδησης ενωθούν με τον αρχικό ωκεανό θα τελειώσει αυτή η οπτασία του αποχωρισμού. Ένας ανθρωποθεός όπως ο Ramakrishna υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος, εκτός απ’ αυτό - κάποιος ο οποίος ολοκλήρωσε το μεγάλο κύκλο από αιωνιότητα σε αιωνιότητα. Όταν μιλά, λέει ότι είναι η φωνή της έλευσης του αιώνιου μέσα από ένα ανθρώπινο πλαίσιο. Πραγματικά έξοχο.

Ο μυστικισμός είχε την ικανότητα να χρησιμοποιεί τα συναισθήματα των ανθρώπων, για να αποκτήσει την αφοσίωσή τους. Ο Ramakrishna κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων με τη φαινομενική του ανιδιοτέλεια, την ευαισθησία και τη στοργικότητά του. Τι ακαταμάχητος άσσος στο χαρακτήρα του, για ν’ αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση για απάτη - έδειχνε εξαιρετικά αθώος και γλυκός. Πράγματι, έσταζε αγάπη για τους νεαρούς οπαδούς του, μεταδίδοντας στα μέτωπά τους την ένταση της δύναμης που κατείχε μ’ ένα μόνο άγγιγμά του. Γι’ αυτό, όταν άνθρωποι σαν το Ramakrishna έδειχναν να ενσαρκώνουν τέτοια καλοσύνη, βρίσκοταν υπεράνω μομφής. Η δύναμη αυτής της συναισθηματικής καλοσύνης δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πολλά από τα παραπάνω βρίσκονται στο βιβλίο «Όταν ο Κόσμος Γίνει Ένας» του Tal Brooke (βλ: 1,2,3 και 4). Ο Tal Brooke πριν μεταστραφεί στον χριστιανισμό, ήταν για χρόνια ενταγμένος στο κίνημα της Νέας Εποχής. Είχε πάει στην Ινδία και είχε γίνει ο κορυφαίος μαθητής του «θαυματοποιού» υπερ-γκουρού Sai Baba.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ήταν ο Breivik «χριστιανός φονταμενταλιστής»;


Στην αρχή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν τον Anders Behring Breivik, τον 32χρονο δράστη των δολοφονικών επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, εκτός από «ακροδεξιό» και έναν «χριστιανό φονταμενταλιστή».

Ο Roger Andresen, αναπληρωτής επικεφαλής της Νορβηγικής αστυνομίας είχε πει στους δημοσιογράφους ότι από τα γραπτά του ο Breivik ήταν "χριστιανός φονταμενταλιστής».

Ήταν όμως;

Στην πραγματικότητα, ο Breivik είναι κάτι διαφορετικό, όπως αποδεικνύεται από τα βίντεό του, τις δημοσιεύσεις του και το 1.500 σελίδων βιβλίο του με τον τίτλο «2083 - Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» το οποίο κατέστη για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό γνωστό στο Διαδίκτυο από τον Kevin Slaughter, (φωτο), που το βρήκε στο φόρουμ Stormfront.org. Ο Slaughter είναι «ιερέας» στην Εκκλησία του Σατανά του Anton LaVey (1930-1997) η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει σημαντική παρουσία στη Νορβηγία.

Εξετάζοντας κάποιος το προφίλ του στο Facebook, αμέσως διακρίνει το έντονο ενδιαφέρον του Breivik για τον Ελευθεροτεκτονισμό και βλέπει τη φωτογραφία του με πλήρη Μασονική Στολή. Η ποδιά που φοράει τον προσδιορίζει ως μέλος της Στοάς του Τεκτονικού Νορβηγικού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το γεγονός ότι ήταν πράγματι μέλος της Στοάς στο Søilene του Όσλο έχει επιβεβαιωθεί από το Τάγμα, το οποίο προχώρησε στην διαγραφή του Breivik μόνο μετά τη φυλάκισή του. Φυσικά, κανένας χριστιανός φονταμενταλιστής δεν θα υποστήριζε με ενθουσιασμό τον Τεκτονισμό όπως έκανε ο Breivik.

Επιπλέον, ο Breivik ήταν οπαδός online παιχνιδιών ρόλων όπως το World of Warfcraft, το Fallout και το Bioshock και του τηλεοπτικής σειράς με βαμπίρ ‘Blood Ties’, που όλα αυτά είναι ανάθεμα για τον μέσο χριστιανό φονταμενταλιστή.

Επίσης, μολονότι ασπάζεται στο βιβλίο του την παραδοσιακή, πατριαρχική, ανδροκρατούμενη οικογένεια, αναφέρει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίθεσης "Έχω κρατήσει 2000 ευρώ που σκοπεύω να τα ξοδέψω με ένα υψηλής ποιότητας κορίτσι συνοδείας, 1 εβδομάδα πριν από την εκτέλεση της αποστολής" και εξηγεί ότι «το σεξ έξω από το γάμο είναι άλλωστε μια σχετικά μικρή αμαρτία». Κανένας φονταμενταλιστής δεν θα έγγραφε αυτήν την θεωρία, και όλοι οι φονταμενταλιστές καταδικάζουν την άμβλωση χωρίς εξαιρέσεις. Ο Breivik, από την άλλη πλευρά, είναι ευνοϊκός ως προς την άμβλωση «αν το μωρό έχει ψυχική ή σωματική αναπηρία» και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, παρόλο θεωρεί την άμβλωση σε γενικές γραμμές ως αρνητικό φαινόμενο. Στο document.no υπερηφανεύεται για τη φιλία του με τον κύριο του έργου του δικτυακού τόπου "Deiligst.no, της ίσως πιο κερδοφόρας online κοινότητας στη Νορβηγία, παρά τον ηθικά ξεφτισμένο σκοπό της". Η Deiligst είναι μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προώθηση περιστασιακών σεξουαλικών επαφών.

Breivik και Χριστιανισμός

Το 2009, έγραψε «η σημερινή προτεσταντική εκκλησία του είναι ένα αστείο. Ιερείς με τζιν που κάνουν πορείες για την Παλαιστίνη και εκκλησίες που μοιάζουν με μινιμαλιστικά εμπορικά κέντρα. Είμαι υποστηρικτής μιας έμμεσης συλλογικής μεταστροφής της προτεσταντικής εκκλησίας πίσω στην Καθολική εκκλησία», η οποία έχει τουλάχιστον διατηρήσει «κάπως την ευρωπαϊκή παράδοση».

Ο Breivik εξηγεί ότι δεν είχε βαπτιστεί από τους αγνωστικιστές γονείς του, αλλά σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να βαφτιστεί στη νορβηγική Λουθηρανική Εκκλησία.

Στο προφίλ του στο Facebook, ο Breivik περιέγραψε τον εαυτό του ως «χριστιανό», αν και ασκεί κριτική στην Καθολική και στην Προτεσταντική Εκκλησία, αντιδρώντας στην «αυτοκτονική τους πορεία». Πριν από τις επιθέσεις, δήλωσε την πρόθεσή του να παρακολουθήσει λειτουργία στην Εκκλησία Frogner (ανήκει στην Εκκλησία της Νορβηγίας) σε μία τελική «Λειτουργία Μάρτυρα».

Στο Μανιφέστο του αναφέρει ότι είναι «100 τοις εκατό Χριστιανός», αλλά όχι «υπερβολικά θρησκευόμενος» και θεωρεί τον εαυτό του «πολιτισμικά Χριστιανό» και έναν «σύγχρονο σταυροφόρο». Αναφέρει στο μανιφέστο «Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι είμαι ένα πολύ θρησκευόμενο άτομο, γιατί αυτό θα ήταν ένα ψέμα», αποκαλεί τη θρησκεία «δεκανίκι» και «πηγή για κατάρτιση ψυχικής δύναμης» και λέει ότι «πάντα ήμουν πολύ ρεαλιστής και έχω επηρεαστεί από το κοσμικό περιβάλλον μου». Σχετικά με τον όρο «πολιτιστικός χριστιανός» λέει ότι σημαίνει διατήρηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Αρκεί να είσαι χριστιανός-αγνωστικιστής ή χριστιανός-άθεος (άθεος ο οποίος θέλει να διατηρήσει τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς ...)". Επιπλέον, ο Breivik δήλωσε ότι «ο ίδιος και πολλοί άλλοι σαν εμένα δεν έχουν κατ 'ανάγκη μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό και τον Θεό». Παρ 'όλα αυτά, δήλωσε ότι σχεδίαζε να προσεύχεται στον Θεό ζητώντας την βοήθειά Του κατά τις επιθέσεις του.

Ο Breivik επιτίθεται στον Πάπα Βενέδικτο XVI για τον διάλογο του με το Ισλάμ: "Ο Πάπας Βενέδικτος έχει εγκαταλείψει τον Χριστιανισμό και όλους τους χριστιανούς Ευρωπαίους και πρέπει να θεωρείται ένας δειλός, ανίκανος, διεφθαρμένος και παράνομος Πάπας." Είναι συνεπώς απαραίτητο, γράφει ο Breivik, να ανατραπεί η προτεσταντική και η καθολική ιεραρχία, και στη συνέχεια να ιδρυθεί ένα "Μεγάλο Χριστιανικό Κογκρέσο" για μία νέα ευρωπαϊκή Εκκλησία. Έχει επίσης καταδικάσει την χριστιανική ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ινδία, καθώς θα οδηγήσει σε «ολοκληρωτική καταστροφή της πίστης των ινδουιστών και του πολιτισμού τους», και εκφράζει την υποστήριξή του στο κίνημα Hindutva εναντίον των Ινδικών κομμουνιστικών κινημάτων.

Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει το θρησκευτικό μονοπώλιο στη νέα Ευρώπη, αλλά, όπως γράφει ο Breivik, "οι ηγέτες της Εκκλησίας και η εκκλησία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν μη πολιτιστικά πολιτικά θέματα με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει την επιστήμη, την έρευνα και την ανάπτυξη και κάθε μη-πολιτιστικό τομέα. Αυτό θα περιλαμβάνει, επίσης, όλους τους τομείς που αφορούν πολιτικές αναπαραγωγής / γέννησης / γονιμότητας και συναφή θέματα επιστημονικής σημασίας ".

Σύμφωνα με αναφορές από αμερικανικές χριστιανικές σελίδες φαίνεται επίσης ο Breivik να ασχολείται με τους οπαδούς της νεοπαγανιστικής θρησκείας του Οντινισμού (του Σκανδιναβικού προ-χριστιανικού θεού Όντιν). Λέει, «ακόμη και οι Oντινιστές μπορούν να αγωνιστούν μαζί μας ή με την πλευρά μας ως αδελφοί» στη διοργάνωση των Ναϊτών ιπποτών των οποίων ο Breivik ισχυρίζεται ότι είναι ιδρυτικό μέλος. Αργότερα τους απορρίπτει, λέγοντας ότι το Σφυρί του Θωρ δεν μπορεί να ενοποιήσει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά ο χριστιανικός σταυρός θα το κάνει.

Breivik, Ισλάμ και Ισραήλ

Αλλά, αν δεν είναι χριστιανός φονταμενταλιστής, τι ακριβώς είναι ο Breivik; Απλά ένας τρελός; Αλλά στο βιβλίο του δείχνει ότι υπάρχει μια μέθοδος στην τρέλα του, μαζί με μία μεγαλομανία και αυτο-αντιφατικές δηλώσεις. Κάνοντας αναφορά στον δολοφονημένο Ολλανδό ομοφυλόφιλο πολιτικό Pim Fortuyn (1948-2002), το κεντρικό του μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να βυθιστεί από το ισλαμικό κύμα μέσω της μετανάστευσης, και ότι το Ισλάμ είναι η πιο κακή ιδεολογία στον κόσμο. Το ένα τρίτο του βιβλίου του είναι μια ανθολογία διαφόρων αντι-ισλαμικών συγγραφέων, μερικοί από αυτούς είναι αρκετά γνωστά και επίσημα πρόσωπα, ενώ άλλα εκφράζονται σε μία παρανοϊκού βαθμού ισλαμοφοβία.

Αν το Ισλάμ για τον Breivik είναι εχθρός, ο Ιουδαϊσμός, ως μια δύναμη που αφιερώνεται κυρίως στην καταπολέμηση του Ισλάμ - απεικονίζεται ως κύριος φίλος. Ο Breivik είναι φανατικά φιλο-ισραηλινός και αντι-άραβας. Πιστεύει ότι οι Εβραίοι είναι οι πιο ευγενείς και γενναίοι Δυτικοί. Κατά συνέπεια, μισεί τον Χίτλερ. "Κάθε φορά που κάποιος με ρωτά αν είμαι εθνικοσοσιαλιστής, γράφει, νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένος. Εάν υπάρχει κάποιο ιστορικό πρόσωπο και κάποιος Γερμανός ηγέτης που μισώ αυτός είναι ο Αδόλφος Χίτλερ. Αν θα μπορούσα να ταξιδεύσω με χρονο-μηχανή πίσω στο Βερολίνο το 1933, θα ήμουν το πρώτο άτομο που θα πήγαινα να τον σκοτώσω». Ο Χίτλερ διέπραξε το «φρικτό έγκλημα» να μην συνειδητοποιεί την εθνοτική, πολιτιστική, ακόμη και φυλετική υψηλή θέση των Εβραίων, ως τους μόνους συμμάχους που οι Βορειοευρωπαίοι θα μπορούσαν να έχουν στρατολογήσει εναντίον των πραγματικών εχθρών, του Ισλάμ και του κομμουνισμού. Για τον Breivik, το Ισλάμ, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός βασίζονται στις ίδιες απόλυτες αρχές.

Οι αναφορές στις "σκανδιναβικές φυλές" απηχούν την παλαιότερη έκδοση του ‘βρετανικού ισραηλισμού’ (British Israelism), δηλαδή του δόγματος που ισχυρίζεται ότι οι Βόρειο Ευρωπαίοι, κυρίως οι Βρετανοί και οι Σκανδιναβοί, είναι απόγονοι των χαμένων φυλών του Ισραήλ (η Δανία, για παράδειγμα, παίρνει το όνομά της από τη φυλή του Dan) , ενώ οι Εβραίοι κατάγονται από τη φυλή του Ιούδα.

Ο Breivik ζητά μια συμμαχία όλων όσων είναι κατά του Ισλάμ. Στο document.no θυμίζει στους ομοφυλόφιλους ότι το Ισλάμ «υποστηρίζει τη δολοφονία των ομοφυλόφιλων» και καλεί το οργανωμένο κίνημα των Ουμανιστών / Σεκουλαριστών (ζητάει την αποχριστιανοποίηση του δημόσιου βίου και τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους και είναι πιο σημαντικό στη Νορβηγία από ό, τι σε άλλες χώρες) να αλλάξει ηγεσία και να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του Ισλάμ, αντί να επικεντρώνεται σε μία άχρηστη κριτική του χριστιανισμού. Μεταξύ των «συμμάχων» ο Breivik, αναφέρει, επίσης, τους Ρομά (τσιγγάνους). Τους καλεί να ενταχθούν στην αντι-ισλαμική εκστρατεία, και υπόσχεται ως ανταμοιβή ένα ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος των Ρομά στη νέα Ευρώπη.

Το σχέδιο δράσης του περιέχει τρεις φάσεις. Κατά την πρώτη (1999-2030) η κοιμισμένη Ευρώπη θα ξυπνήσει σε μία ζοφερή πραγματικότητα ενός εισερχόμενου εμφυλίου πολέμου με τους μουσουλμάνους μετανάστες, μέσω "θανατηφόρων επιθέσεων σοκ" από μικρούς ή ακόμα και ατομικούς «παράνομους πυρήνες», που θα στοχεύουν ιδίως τους "προδότες" σε πολιτικά κόμματα που είναι ευνοϊκά ως προς τη μετανάστευση. Ο Breivik συνειδητοποιεί ότι πολύ λίγοι άνθρωποι θα συμφωνήσουν με τις "πολύ σκληρές" επιθέσεις σοκ, και οι δράστες θα αποκαλεστούν δολοφόνοι και τρομοκράτες, αλλά αυτό το «ψυχολογικό μαρτύριο» θα ολοκληρώσει το πραγματικό μαρτύριο των Ιπποτών της Δικαιοσύνης που θα πεθάνουν.

Στη δεύτερη φάση (2030-2070) επιθέσεις σοκ θα εξελιχθούν σε ανταρτοπόλεμο και πραξικοπήματα ανατροπής σε ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Στην τρίτη φάση (2070-2083), ο πραγματικός ευρωπαϊκός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των πραγματικών Ευρωπαίων και των μουσουλμάνων μεταναστών θα πρέπει να τελειώσει. Θα τελειώσει με τη δολοφονία ή την απέλαση όλων των μουσουλμάνων από το ευρωπαϊκό έδαφος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Πισίνες προμηθεύονται κουρτίνες για τους μετανάστες κολυμβητές


ΚΟ: Άλλο ένα δείγμα το πόσο δουλεύει η λεγόμενη «ενσωμάτωση» των - μουσουλμάνων και ας μην θέλει να το πει η ‘πολιτικά ορθή’ γλώσσα του άρθρου – μεταναστών στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες του δυτικού κόσμου. Την ώρα που οι δυτικές κοινωνίες αυτοκαταργούνται και δείχνουν μία ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική εαυτοφοβία, οδηγώντας την συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών σε φίμωση με την κατάργηση γιορτών, εθίμων και συμβόλων που «προκαλούν τον άλλον», οι απαιτήσεις των μεταναστών γίνονται απόλυτα σεβαστές, κάτι που για πολλούς οδηγεί τελικά, στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

HS: Η πισίνα στην συνοικία Martinlaakso της πόλης Vantaa στη νότια Φιλανδία, θα έχει ειδικές τάξεις για μετανάστες στις αρχές του επόμενου έτους. Στην πράξη, αφού κανονιστούν οι ώρες, τα μεγάλα παράθυρα της αίθουσας θα είναι καλυμμένα με κουρτίνες. Οι ρυθμίσεις αυτές σχετίζονται με μια εκστρατεία μεταναστών με την ονομασία «Αθλητισμός για Όλους» - στα πλαίσια της «ένταξης» των μεταναστών της Vantaa.

- Η αίθουσα είχε εξοπλιστεί με κουρτίνες από το φετινό φθινόπωρο. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να αφαιρεθούν όλα τα είδη των εμποδίων. Υπήρξαν εμπόδια στους μετανάστες, επειδή οι πισίνες είναι ανοιχτά μέρη και έτσι οι μετανάστες δεν έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν σε κολυμβητικές δραστηριότητες, λέει η διευθύντρια του προγράμματος Marja Auroma.

Για το έργο έχουν συνεργαστεί αθλητικές οργανώσεις και οργανώσεις μεταναστών, οργανώσεις νεολαίας και σχολεία.

Η Auroma δικαιολογεί την εισαγωγή των κουρτινών για όσους θέλουν να υπάρχουν την ώρα της κολύμβησης. Οι κουρτίνες χρησιμοποιούνται επίσης κατά τη διάρκεια που σχολικές ομάδες χρησιμοποιούν την πισίνα, αν η ομάδα αποτελείται από τα παιδιά μεταναστών.

Στην συνοικία Korso της Vantaa υπάρχει επίσης πισίνα ξεχωριστή για τους μετανάστες, αλλά η χρήση των κουρτινών δεν είναι απαραίτητη, λόγω της αρχιτεκτονικής της πισίνας.

Η πισίνα στην συνοικία Martinlaakso έχει πρόγραμμα το φθινόπωρο για οικογένειες που κολυμπάνε γυμνές, όποτε οι κουρτίνες, θα χρησιμοποιούνται πάλι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Κυκλοφορείς με μετρητά; Μάλλον είσαι τρομοκράτης!



Russia Today (Katerina Azarova) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Έχετε φακό; Ή πληρώνετε με μετρητά, αντί με πιστωτική κάρτα; Και έτσι κάνετε τα ψώνια σας για την εβδομάδα; Τότε αυτή η συμεπροφορά σας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI, θα μπορούσε να σας κάνει «τρομοκράτη».
Πρόσφατα, προβλήθηκε στο Internet ένα βίντεο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS), το οποίο λέει στους ανθρώπους χωρίς πολλά - πολλά, ότι «το να πληρώνεις με μετρητά είναι ύποπτο και περίεργο». Με μια δυναμική, αλλά και ήρεμη φωνή, ο αφηγητής λέει στους θεατές ότι, "εάν κάποιος εμφανίζεται με νευρικότητα ή άγχος, ή επιμένει να πληρώσει με μετρητά, επικοινωνήστε με το προσωπικό ασφαλείας. Αυτή είναι μία ύποπτη συμπεριφορά».
Έτσι λοιπόν, αν είχατε μια αγχωτική ημέρα και δεν έχτε πιστωτική κάρτα, είστε μέσα στους ύποπτους...
Αυτή η πρόταση, και πολλοί άλλες, έχει αποσταλεί σε ξενοδοχεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος του συνεχιζόμενου προγράμματος του DHS “See something, Say something” («Βλέπεις κάτι, Πες το»). Περιλαμβάνει ακόμη και ένα 84σέλιδο εγχειρίδιο, με τον μεγαλειώδη τίτλο, "Οδηγός Προστατευτικών Μέτρων για τη Βιομηχανία Διαμονής των ΗΠΑ" - η οποία επισημαίνει ότι το να ζητά κάποιος την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, μεταξύ άλλων, αποτελεί κόκκινη σημαία.

Και σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: σε ένα πόλεμο κατά της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ένας πιθανός τρομοκράτης, λέει το πρόγραμμα, είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείται αν χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα. Η χρήση της πιστωτικής κάρτας παρέχει στον Μεγάλο Αδελφό άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για τον αγοραστή, το ιστορικό αγορών του - και, αν παραστεί ανάγκη, τη δυνατότητα να κοπεί η πρόσβασή του σε αυτήν μέσα σε μια στιγμή.

Αλλά η εφαρμογή αυτής της ιδέας παρέχει μία μάλλον ζοφερή προοπτική: το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI για να είναι αποτελεσματικά, αφαιρούν την ελευθερία επιλογής που διασφαλίζεται σε μια υποτιθέμενη ελεύθερη χώρα.
Δεν θέλετε να έχετε πιστωτική κάρτα; Είστε πιθανός τρομοκράτης. Είστε νευρικός; Είστε πιθανός τρομοκράτης. Δεν θέλουν να σας ενοχλούν; Είστε πιθανός τρομοκράτης.
Και το πράγμα χειροτερεύει. Σε ένα φυλλάδιο του FBI που έχει διανεμηθεί σε αποθήκες στρατιωτικού υλικού, οι άνθρωποι που "κάνουν μαζικές αγορές αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων αδιάβροχου εξοπλισμού, δοχείων με έτοιμα γεύματα ή συσκευών νυχτερινής όρασης, συμπεριλαμβανομένων φακών» θα πρέπει να αναφέρονται. Επειδή όλα αυτά τα πράγματα είναι «εν δυνάμει στοιχεία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων».
Φυσικά, οι άνθρωποι που, ας πούμε, θέλουν να πάνε για κατασκήνωση, μπορούν να πάνε χωρίς να έχουν τίποτα από τα προαναφερθέντα στοιχεία. Μπορούν να πάρουν μόνο τις πιστωτικές τους κάρτες, να μπούνε μέσα στο δάσος και έτσι να κατασκηνώσουν!
Και ο παραλογισμός δεν τελειώνει εκεί. Ύποπτος είναι και όποιος ψιθυρίζει στο κινητό του ή στέλνει ένα γραπτό μήνυμα διακριτικά σε δημόσιο χώρο. Έτσι για να είσαστε νομοταγής πολίτης θα πρέπει προφανώς να συνομιλείτε και να διαβάζετε την αλληλογραφία σας φωναχτά!
Στο στόχαστρο είναι πάλι οι πατριωτικές / δεξιές πολιτικές τάσεις και κυρίως ο λευκός πληθυσμός των ΗΠΑ, καθώς προηγήθηκε το βίντεο που στοχοποιούσε ξεκάθαρα τους λευκούς ως «Νο 1 εν δυνάμει τρομοκράτες», ενώ ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρομοίασε πρόσφατα του υποστηρικτές του Tea Party με τρομοκράτες.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Άνθρωπος του Σόρος πίσω από τις διαμαρτυρίες κατά Πούτιν;


Φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία, έχει εμμονή με τη διαγραφή της εθνικής κυριαρχίας σε όλο τον κόσμο, καθώς ο George Soros και άλλοι ενθαρρύνουν μια άλλη επανάσταση στη Ρωσία, υπό το πρόσχημα της "ελεύθερης και δίκαιης δημοκρατίας".

Στις 24 του Δεκέμβρη του 2011 ένα δεύτερο συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με κατ 'εκτίμηση 28 έως 120.000 άτομα να διαδηλώνουν σχετικά με την υποτιθέμενη «νοθεία» που συνέβη στις εκλογές της 4ης ​​Δεκεμβρίου, στις οποίες κέρδισε η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Πούτιν.

Όπως αναφέρεται από το Reuters, ο Ρώσος συγγραφέας Boris Akunin (Μπόρις Ακούνιν) ρώτησε τους διαδηλωτές : "Θέλετε να επιστρέψει ο Πούτιν στην προεδρία;" "Όχι!" απάντησαν, μέσα σε σφυρίγματα, οι διαδηλωτές.

Ο Boris Akunin είναι το ψευδώνυμο του Grigory Shalvovich Chkhartishvili, Γεωργιανού συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μεταφραστή λογοτεχνίας. Είναι σήμερα ο πιο εμπορικά επιτυχημένος συγγραφέας στη Ρωσία, πουλώντας περίπου 15 εκατομμύρια βιβλία στη Ρωσία και πάνω από 1 εκατομμύριο στο εξωτερικό.

Συμβαίνει επίσης, να είναι ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ενός Ιδρύματος του Soros, το οποίο ονομάζεται Βιβλιοθήκη Πούσκιν, όπου βοήθησε στην κατάρτιση μίας ογκώδους έκδοσης 100 από τα καλύτερα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας όλων των εποχών.

Η Marianna Tax Choldin, πρόεδρος του Προγράμματος Δικτύου Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Σόρος είπε σε ένα άρθρο, τον Αύγουστο του 2000, μετά την βράβεθσή της με το μετάλλιο Πούσκιν από τη ρωσική κυβέρνηση. «Μέσω του προγράμματος Σόρος, έχουμε βοηθήσει δεκάδες βιβλιοθήκες στην ανάπτυξής τους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποίησης, της ανάπτυξης συλλογής, της διατήρησης, της πρόσβασης στο Internet και της κατάρτισης".

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο Σόρος είχε λάβει το ίδιο βραβείο στο παρελθόν. Το μετάλλιο αναγνωρίζει την προσφορά στη ρωσική κουλτούρα και εκπαίδευση.

Πολλά άλλα μεγάλης δημοσιότητας ρωσικά ονόματα παρακολούθησαν την διαμαρτυρία της Μόσχας.

Σχ. ΚΟ: Σημειώνεται ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης που οδηγήθηκε επί προεδρίας του στην κατάρρευση, πριν από είκοσι χρόνια, έκανε έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να παραιτηθεί.

Οι γίγαντες των media συνηθίζουν να παρουσιάζουν την Αραβική Άνοιξη, το κίνημα OWS και τώρα τη ρωσική διαμαρτυρία, ότι είναι όλα μέρος ενός «αυθόρμητου» παγκόσμιου λαϊκού κινήματος (που για κάποιους ζητάει «παγκόσμια αλλαγή»...)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αιώνιο Hollywood…..


Ο Αμερικάνος Thomas Bruso έγινε «ήρωας» στο YouTube, εξαιτίας ενός βίντεο όπου ταπεινώνει έναν νεότερο συνεπιβάτη του στο λεωφορείο, που προσπαθεί να του επιτεθεί. Ο Bruso είναι λευκός και ο επιτιθέμενος είναι μαύρος. Δύο μαύρες γυναίκες φωνάζουν στο βίντεο ρατσιστικές φράσεις κατά των λευκών και παροτρύνουν τον επιτιθέμενο να χτυπήσει τον Bruso. Η επίθεση τελειώνει με τον μαύρο επιτιθέμενο να σωριάζεται κάτω από τις μπουνιές του Bruso.

Στο βίντεο αρχίζει, για άγνωστο λόγο, μία φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του 67χρονου Thomas A. Bruso και ενός νεότερης ηλικίας μαύρου (με το όνομα Michael) που κάθεται απέναντι, στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Κάποια στιγμή ο Bruso φεύγει και πάει στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, αλλά ο Michael σηκώνεται και πηγαίνει στο κάθισμα του Bruso. Ακούγονται μάλιστα, κάποιοι να ενθαρρύνουν τον Michael να επιτεθεί στον Bruso μαζί με ρατσιστικά αντι-λευκά σχόλια.

Το περιστατικό που έμεινε γνωστό και ως the AC Transit Bus fight έλαβε χώρα σε λεωφορείο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, στις 15 Φεβρουαρίου 2010.

Η συμπλοκή βιντεοσκοπήθηκε από κάποιον τρίτο και στη συνέχεια φορτώθηκε στο YouTube. Το βίντεο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2010, έχει λάβει πάνω από 4.700.000 επισκέψεις και κατατάχτηκε μεταξύ των κορυφαίων πέντε πιο εμφανισμένων βίντεο στο YouTube στην πρώτη εβδομάδα του, πλην όμως δεν συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο.

Ο Thomas Bruso έμεινε γνωστό ως “Epic Beard Man” ("Επικός Γενειοφόρος Άνδρας").

Το ‘αιώνιο’ όμως, Hollywood μεταμόρφωσε τον «ήρωα» του YouTube σε… Μεξικάνο που στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί έναν… μαύρο δέχεται επίθεση από δύο… λευκούς "σκίνχεντ"!

Iδού το trailer:

Η ταινία με τίτλο "Bad Ass" που βγαίνει στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2012 είναι εμπνευσμένη από τον διάσημο “Epic Beard Man”, όπως έχει γίνει γνωστός ο Thomas Bruso στο internet.

‘Μανούλα’ το Hollywood σε τέτοιου είδους "μαγειρέματα" ανατρέπει ένα πραγματικό γεγονός. Κλασσική αντι-λευκή ταινία made in Χόλιγουντ.

Το πραγματικό περιστατικό:

Ο δημιουργός της ταινίας παραδέχτηκε ότι η ιστορία του βασίστηκε στον Thomas Bruso. Το ρόλο του Bruso παίζει ο Μεξικάνος ηθοποιός Danny Trejo.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή