Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Τα media απαξιούν να αναφέρουν την ετήσια πορεία χιλιάδων χριστιανών κατά των αμβλώσεων, με δυναμική φέτος την παρουσία Ορθοδόξων


LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η ‘Πορεία για τη Ζωή’ (‘March for Life’) είναι μια ετήσια εκδήλωση – πορεία κατά των εκτρώσεων, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, με αφορμή την επέτειο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, την λεγόμενη ‘Roe v. Wade’ (1973), με την οποία νομιμοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αμβλώσεις. Η 38η ετήσια Πορεία για την Ζωή έγινε την Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011. Κάθε χρόνο συμμετέχουν πάνω από 250.000 άτομα. Το 2011 υπολογίζεται ότι ήταν 400.000.

Τα media, όπως κάνουν συνήθως, αποφεύγουν να κάνουν κάποια αναφορά στην Πορεία ή όταν κάνουν προσπαθούν να την παρουσιάσουν με αρνητικά χρώματα (π.χ. φωτογραφία με κάποια καλόγρια που φωνάζει σε κάποιον «αντι-διαδηλωτή» κλπ).

Έτσι π.χ. στις 21 του Ιανουαρίου, στο Ντάλας, στην Πορεία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες άνθρωποι. Το μισό κέντρο της πόλης έκλεισε. Τριάντα τρεις αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας ήταν η επίσημη συνοδεία. Κατ’ εκτίμηση υπήρχαν 8.000 άτομα. Όμως η τοπική εφημερίδα, η εφημερίδα Dallas Morning News, δεν κάλυψε το γεγονός. Ούτε μια φωτογραφία. Ούτε καν μια λέξη. (Σχ. ΚΟ: Εάν δέκα ομοφυλόφιλοι «ακτιβιστές» φιλιόντουσαν μπροστά από κάποια εκκλησία (“kiss in”), η «είδηση» θα είχε καταγραφεί και θα είχε γίνει πλήρες ρεπορτάζ).

Στην Πορεία της Δυτικής Ακτής υπήρχαν 50.000 άτομα που και αυτά αγνοήθηκαν από τα τοπικά media.

Στην Ουάσιγκτον, το πλήθος υπολογίστηκε ότι αριθμούσε μεταξύ 100.000 έως και 400.000 άτομα. Οι New York Times «σνομπάρισαν» και δεν έκαναν καμία αναφορά. Έκαναν, όμως, αναφορά στην ενότητα “Happenings in Washington” την επίσκεψη στο Λευκό Οίκο των πρωταθλητών του NHL Stanley Cup (χόκεϋ επί πάγου) και την υπογραφή μιας περιβαλλοντικής συμφωνίας συνεργασίας με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας.

Σύμπτωση; Οι γνωστοί μας "καλοί δημοσιογράφοι" θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι ίσως μισό εκατομμύριο ή και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους κάθε χρόνο για να διαδηλώσουν κατά των αμβλώσεων και υπέρ της ζωής δεν είναι άξιοι αναφοράς.

Φέτος, στην θρησκευτική αυτή εκδήλωση στην οποία συχνά συμμετέχουν μαζικά Ρωμαιοκαθολικοί, τα μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν με μια παρουσία πιο δυνατή από ποτέ. Για πρώτη φορά, άνοιξε με προσευχή την εκδήλωση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Σεβασμιότατος Ιωνάς (Paffhausen), Μητροπολίτης Πάσης Αμερικής και Καναδά για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική (OCA), καθώς και οι Ρωμαιοκαθολικοί ιεράρχες Καρδινάλιος Daniel DiNardo και Καρδινάλιος Timothy Dolan.

"Είμαστε μιας καρδιάς και ενός σκοπού", είπε καθώς έψελνε μια λιτανεία υπέρ της ζωής μπροστά από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Ο Μητροπολίτης ήταν ενωμένος μαζί με διάφορους αδελφούς του επισκόπους, συμπεριλαμβανομένων του Σεβ. Μελχισεδέκ του Πίτσμπουργκ, του Σεβ. Matthias του Σικάγο, και του Σεβ. Μιχαήλ της Νέας Υόρκης. Υπήρξαν τουλάχιστον 15 ιερείς μαζί του. Αρκετοί μεμονωμένοι εκπρόσωποι της Καρπαθο-Ρωσικής Ορθόδοξης, της Ελληνικής Ορθόδοξης, και της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν επίσης.

Ο π. Chad Hatfield, πρύτανης της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου στο Syosset της Νέας Υόρκης, υπολόγισε ότι πάνω από 100 Ορθόδοξοι Χριστιανοί είχαν έρθει με την ομάδα του. Από το Σεμινάριο του Αγίου Τύχωνα στην Πενσυλβάνια είχαν έρθει επίσης οι μαθητές για να συμμετάσχουν στη δημόσια εκδήλωση.

"Το έθνος πρέπει να σέβεται τη ζωή από τη σύλληψη μέχρι τη στιγμή που το άτομο αφήνει φυσικά την τελευταία του πνοή," είπε ο Μητροπολίτης Ιωνάς στο LifeSiteNews.com. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, το δεύτερο μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα του κόσμου, διδάσκει δογματικά ότι η ζωή αρχίζει κατά τη σύλληψη και ότι η έκτρωση είναι μια σοβαρή αμαρτία.

Είπε ότι οι πιστοί θα πρέπει να θυμούνται ότι σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του έτους κάποιες γυναίκες έκαναν έκτρωση, η συγχώρεση και η θεραπεία υπάρχει στη διάθεσή τους. Θα πρέπει να στηρίζουν διακονίες που φροντίζουν για έγκυες γυναίκες, για παράδειγμα, χρηματοδοτώντας κέντρα εγκυμοσύνης κρίσης. Αυτό είναι το είδος της διακονίας που θα θέσει τέρμα στην έκτρωση σε αυτό το έθνος», είπε.

Ανέθεσε σε ενορίτες της OCA να φέρουν προσευχές για το τέλος της έκτρωσης, ενώ την Κυριακή της 22ης Ιανουαρίου, η OCA την έχει ανακηρύξει σε «Κυριακή της Ιερότητας της ανθρώπινης ζωής».

Ο π. Chad Hatfield είπε στο LifeSiteNews.com "ελπίζω το επόμενο έτος να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και από άλλες Ορθόδοξες χώρες και ιδιαίτερα και από άλλους επισκόπους».

Μερικές εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με το αιτιολογικό ότι «Η Πορεία για τη Ζωή» είναι ένα πολιτικό γεγονός. Αλλά Ορθόδοξοι Χριστιανοί είπαν στο LifeSiteNews ότι η Πορεία «δεν είναι πολιτική, είναι μια απόδειξη για την θρησκευτική πίστη μας. Τα ίδια πράγματα που λέμε στους Δημοκρατικούς τα λέμε και στους Ρεπουμπλικάνους».

Η Ανατολική Εκκλησία έχει δραστηριοποιηθεί στην υλοποίηση προγραμμάτων στο κίνημα υπέρ της ζωής εδώ και δεκαετίες. Ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Kowalczyk, συν-ιδρυτής της Ορθόδοξης Παρουσίας στην Πορεία για τη Ζωή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «Για πάνω από 25 χρόνια, Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα του έθνους για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τα εκατομμύρια των παιδιών τα οποία αποβάλλονται μετά την περίφημη δικαστική απόφαση Roe v. Wade». Αυτό το Κίνημα της Πορείας για τη Ζωή έχει ενώσει πολλούς Χριστιανούς όλων των δογμάτων πάνω στην αρχή, αυτού που ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης λέει,
«Η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη».

Ο Μητροπολίτης Ιωνάς είπε ότι πιστεύει ότι ο ακτιβισμός υπέρ της ζωής και η προάσπιση του πολιτισμού της ζωής θα γίνεται ολοένα και πιο πολύ ένα όχημα για πρακτική συνεργασία με άλλους Χριστιανούς. Ο π. Kowalczyk, δήλωσε, "Η Ορθόδοξη παρουσία σε αυτή την Πορεία έχει εμπνεύσει άλλους Χριστιανούς να δουν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι απλώς μια εθνική ταυτότητα, αλλά μια Εκκλησία με ηθική διδασκαλία."

Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις υπέρ της ζωής και εκτός της αμερικάνικης πρωτεύουσας. Στην Πορεία για την Ζωή της Δυτικής Ακτής, ο π. Άρης Metrakos, πρωτοπρεσβύτερος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδος του Σαν Φρανσίσκο, έδωσε τον εναρκτήριο λόγο για την εκδήλωση. «Η έκτρωση έχει τεμαχίσει τον ηθικό ιστό της κοινωνίας μας, ενθαρρύνοντας την ασυδοσία, εξαλείφοντας την έννοια της προσωπικής ευθύνης και της λογοδοσίας, και κάνοντας τον εγωισμό νόμιμο δικαίωμα», είπε. "Είναι παρωδία της τιμής των ανδρών και της ευγένειας του ιατρικού επαγγέλματος, εκθέτοντας την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό της πλειοψηφίας της πολιτικής τάξης."



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Chemtrails, HAARP και παράγωγα καιρού (βίντεο από: ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ:)


Από: http://www.youtube.com/user/kikkerjen

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS, TO HAARP ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙΡΟΥ -ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ.

ΜΙΛΟΥΝ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
WAYNE HALL - ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ NICOLA ALEKSIC (βλ. και ΕΔΩ) KAI CLAUDIA VON WERLHOF

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΙΔΟΥ! ΚΑΙ ΤΟΝ WAYNE HALL ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΟΥΡΑΝΟΙΣ ΕΔΩ: http://www.enouranois.gr/
Σύνδεσμος

Νέα μετάφραση της Βίβλου αφαιρεί το «Πατέρας» και «Υιός» για να μην παρεξηγηθούν οι μουσουλμάνοι!



Yahoo News / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Διαμάχη έχει ξεσπάσει για τρεις καταξιωμένες χριστιανικές οργανώσεις που έχουν βάση τη Βόρεια Αμερική, οι οποίες έχουν εκτοπίσει τις λέξεις «Πατέρας» και «Υιός» από τις νέες Βίβλους.
Οι ‘Wycliffe Bible Translators’, ‘Summer Institute of Linguistics’ (SIL) και ‘Frontiers’ είναι αυτές που έχουν ξεσηκώσει διαμαρτυρίες για την έκδοση Βίβλων τους που καταργούν το «Πατέρα», «Υιός» και «Υιός του Θεού», διότι αυτοί οι όροι είναι
«προσβλητικοί για τους μουσουλμάνους».

Χριστιανοί ιεραπόστολοι, μεταφραστές Αγίας Γραφής, ποιμένες, και εθνικοί εκκλησιαστικοί ηγέτες έχουν ενωθεί πάνω σε μια δημόσια αναφορά προκειμένου να σταματήσουν αυτές τις οργανώσεις. Υποστηρίζουν ότι μια δημόσια αναφορά είναι η τελευταία προσφυγή τους επειδή οι συναντήσεις με τους ηγέτες αυτών των οργανώσεων και το προσωπικό για το ζήτημα αυτό και η κριτική και οι προσφυγές από χριστιανούς που ανησυχούν για τις μεταφράσεις "απέτυχαν να πείσουν αυτούς τους οργανισμούς να διατηρήσουν το «Πατέρας» και το «Υιός» στο κείμενο όλων των μεταφράσεων τους. "

Η Βιβλική Ιεραποστολή, με βάση Κολοράντο είναι ο χορηγός της αναφοράς. Τα κύρια θέματα αυτής της διαμάχης είναι γύρω από τη νέα αραβική και τουρκική μετάφραση. Εδώ είναι τρία παραδείγματα:

Κατ 'αρχάς, η Wycliffe και η SIL έχουν εκδώσει τις «Ιστορίες των Προφητών», μια αραβική Αγία Γραφή που χρησιμοποιεί ένα αραβικό ισοδύναμο του "Κυρίου" αντί του "Πατέρα" και το "Μεσσίας" αντί του "Υιός".

Δεύτερον, η Frontiers και η SIL έχουν εκδώσει το «Η Σημασία του Ευαγγελίου του Χριστού», μια αραβική μετάφραση που αφαιρεί την λέξη "Πατέρας" σε σχέση με τον Θεό και την αντικαθιστά με το "Αλλάχ", και αφαιρεί ή επαναπροσδιορίζει το "Υιός".

Για παράδειγμα, ο στίχος που οι Χριστιανοί χρησιμοποιούν ως βάση για τον ευαγγελισμό σε όλο τον κόσμο, εκπληρώνοντας τη Μεγάλη Εντολή, το «Πορευθέντες Μαθητεύσατε» (Κατά Ματθαίον 28:19) διαβάζουμε, "Καθαρίστε τους με το νερό στο όνομα του Αλλάχ, του Μεσσία και του Αγίου Πνεύματος" αντί του "Βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος".

Ο αιδ. Bassam Madany, ένας Αραβο-Αμερικανός, που είναι υπεύθυνος της ‘Middle East Resources’, θεωρεί τις προσπάθειες των εν λόγω οργανώσεων ως «μια δυτική ιμπεριαλιστική προσπάθεια που είναι εμπνευσμένη από τις πολιτιστική ανθρωπολογία, και όχι από την βιβλική θεολογία ».

Τρίτον, η Frontiers και η SIL έχουν εκδώσει μια νέα τουρκική μετάφραση του Ευαγγελίου του Ματθαίου που χρησιμοποιεί το τουρκικό ισοδύναμο του "φύλακα" για τον "Πατέρα" και το "αντιπρόσωπος" ή "μεσολάβησης" για το "Υιός." Για τον Τούρκο πάστορα Fikret Böcek, "Αυτή η μετάφραση είναι μια χαρακτηριστική αμερικανική ιδέα χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό στην «ιερότητα» της Αγίας Γραφής, ή ακόμα και της αυξανόμενης τουρκικής εκκλησίας."

Η SIL έχει εκδώσει μια δημόσια απάντηση δηλώνοντας ότι «όλο το προσωπικό μας έχει υπογράψει μια δήλωση πίστης η οποία επιβεβαιώνει την Τριάδα, την θεότητα του Χριστού, και την έμπνευση της Αγίας Γραφής." Ωστόσο, στην ίδια δήλωση, η οποία είναι παρόμοια με αυτή της Wycliffe, υποστηρίζει ότι η «λέξη προς -λέξη μετάφραση αυτών των τίτλων θα έδινε μια λανθασμένη έννοια (δηλαδή ότι ο Θεός είχε σωματική, σεξουαλική σχέση με τη Μαρία) [sic]», πράγμα που δικαιολογεί την αντικατάσταση των λέξεων "Πατέρας" και "Υιός" σε νέες μεταφράσεις.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: «Αν είσαι λευκός, είσαι ρατσιστής», λέει νέα «αντιρατσιστική» καμπάνια


Από Council of Conservative Citizens \ μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο "αντιρατσισμός" είναι μια λέξη - κώδικας για την αντι-λευκή ιδεολογία.

Ο
Don Ness είναι ο δήμαρχος του Duluth της Μινεσότα. Ανήκει στους Δημοκρατικούς. Αποτελεί και αυτός μέρος μιας αριστερίστικης καμπάνιας που είναι υπεύθυνη για την ανέγερση «αντιρατσιστικών» αντι-λευκών διαφημιστικών πινακίδων και αφισών σε όλο το Duluth.

Την ώρα που οι μαύροι άνθρωποι στη Μινεσότα επωφελούνται από προγράμματα θετικής δράσης (affirmative action) της πολιτείας («ίσες ευκαιρίες για όλους») και την ώρα που η Μινεσότα έχει βιώσει μια δραματική αύξηση ρατσιστικών επεισοδίων βίας μαύρων εναντίον λευκών κατά το παρελθόν έτος, οι λευκοί της Μινεσότα γίνονται στόχος μιας νέας «αντιρατσιστικής καμπάνιας». Θα ακούσετε έναν άνθρωπο να αναρωτιέται "επειδή είμαι λευκός είμαι ρατσιστής;"




Αν και τα νούμερα λένε ότι οι λευκοί είναι θύματα διακρίσεων και βίας λόγω του χρώματος του δέρματός τους, σε ποσοστά τρομακτικά μεγαλύτερα από τους μαύρους, η «καμπάνια» με τις πινακίδες / αφίσες ισχυρίζεται ότι οι λευκοί έχουν ένα "αθέμιτο πλεονέκτημα λόγω του χρώματος του δέρματός τους." Οι διαφημίσεις ισχυρίζονται ότι οι λευκοί αντιμετωπίζουν τους μαύρους «άδικα».

Ο δικτυακός τόπος για την εκστρατεία είναι η άγρια αντι-λευκός. Δείχνει εικόνες από ανθρώπους με λευκό δέρμα, και στη συνέχεια τους απεικονίζει ως εχθρούς των μη λευκών. Ισχυρίζεται ότι οι μαύροι και οι μετανάστες αντιμετωπίζονται «άδικα» από τους λευκούς. Οι «αντιρατσιστικές» προσπάθειές τους θα ρίξουν περισσότερο λάδι στην τρέχουσα φυλετική φωτιά και στο μίσος εναντίον των λευκών.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ομάδες βίαιων μαύρων έκαναν αρκετές επιθέσεις χωρίς λόγο σε λευκούς ανθρώπους στη Μινεσότα. Το παρακάτω βίντεο μιλάει για την μεγάλης κλίμακας επίθεση όχλου νεαρών μαύρων ("flash mob") σε λευκούς, που έλαβε χώρα στη Μινεάπολη τον περασμένο Αύγουστο. Τώρα με την γεμάτη μίσος κατά των λευκών «αντιρατσιστική» εκστρατεία που υποστηρίζεται από το Δήμαρχο Don Ness τι θα ακολουθήσει;



Πολλοί σήμερα μιλάνε ότι με την μαζική μετανάστευση, κυρίως από τριτοκοσμικές χώρες, συντελείται μία "γενοκτονία" κατά της λευκής φυλής. (Τεράστια όμως είναι και τα προβλήματα της υπογεννητικότητας, της διάλυσης των οικογενειών, της προώθησης της ομοφυλοφιλίας κ.α. που δεν τονίζονται). "Η Αφρική στους Αφρικανούς, η Ασία στους Ασιάτες. Αλλά οι λευκές χώρες σε όλους", λέει το παρακάτω σχετικό βίντεο διαμαρτυρίας. Είναι από το White Rabbit podcast radio.

Το μήνυμά του είναι:

Όλοι υποστηρίζουν πως υπάρχει φυλετικό πρόβλημα (δηλ. ρατσισμός). Όλοι υποστηρίζουν πως το πρόβλημα αυτό θα λυθεί εάν και μόνο οι λευκές χώρες δεχθούν και αφομοιώσουν περισσότερους τριτοκοσμικούς μετανάστες.

Η Ολλανδία είναι πιο πυκνοκατοικημένη από την Ιαπωνία, το Βέλγιο είναι πιο πυκνοκατοικημένο από τη Ταϊβάν, αλλά κανείς δεν λέει ότι η Ιαπωνία ή η Ταϊβάν θα λύσουν το πρόβλημα της φυλής με το να φέρουν εκατομμύρια τριτοκοσμικούς υπηκόους προκειμένου να αφομοιωθούν με φυλετικές επιμιξίες.

Όλοι λένε πως η τελική λύση στο πρόβλημα της φυλής είναι για ΚΑΘΕ λευκή χώρα, και ΜΟΝΟ για λευκές χώρες, να δέχονται μετανάστες του τρίτου κόσμου και να τους «αφομοιώνουν».

Αν υπήρχε το αντίθετο και η μόνη λύση για το φυλετικό πρόβλημα ήταν η μετανάστευση / εποικισμός των αφρικανικών χωρών με εκατοντάδες χιλιάδες μη-μαύρους μετανάστες, πόσο διάστημα θα χρειάζονταν για κάποιον να καταλάβει πως δε μιλάμε για φυλετικό πρόβλημα, αλλά για σχέδιο εξόντωσης της μαύρης φυλής;

Πόσο καιρό θα έπαιρνε να αντιληφθεί κάτι τέτοιο ένας λογικός μαύρος και ποιά θα ήταν η αντίδρασή του σε αυτή τη κατάσταση;

Αν κάποιος λευκός όμως φωνάξει για «γενοκτονία» ενάντια στη φυλή του, τότε ο κάθε «δημοκράτης», αλλά και «συντηρητικός» θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα “Νεο-ναζιστικά” στερεότυπα εναντίον του.

Λένε πώς είναι «αντι-ρατσιστές». Στη πραγματικότητα είναι μόνο κατά της λευκής φυλής.

Το «αντι-ρατσιστής» έχει γίνει συνώνυμο του αντι-λευκός.



Το τραγούδι ("mantra") λέει:

Open up your eyes. Then you'll realise they want Genocide.
Tell em' once again. No-ones trying to blend out the Africans.

Africa for the Africans, Asia for the Asians,
White countries for Everyone.

There's no place in modern Europe.. no chance for ethnic purity.
No-one ever says this, bout' African or Asian countries.
There is no justification.

Open up your eyes, then you'll realize they want genocide.
Anti-racist is a code-word for Anti-white.
Tell em' once again, no-ones trying to blend out the Africans.

Anti-racist is a code-word for Anti-white.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ξεχάστε την υπερθέρμανση και κοιτάξτε τον 25-ετή κύκλο.


Από: Daily Mail

Η υποτιθέμενη «συναίνεση» για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενοχλητική πρόκληση, μετά την κυκλοφορία νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει ανέβει τα τελευταία 15 χρόνια.

Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πριν λίγες μέρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.

Τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (Β.Μ.Υ.) δείχνουν ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να οδεύουμε προς μία μίνι εποχή των παγετώνων, που θα μοιάζει με την 70-ετή μείωση της θερμοκρασίας που συνέβη κατά τον 17ο αιώνα. Εδώ μια εικόνα του 1684 από τον παγωμένο Τάμεση

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι, αφού ο ήλιος είχε εκπέμψει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ενέργειας σε όλο το 20ο αιώνα, τώρα οδεύει προς ένα «μεγάλο ελάχιστο» της παραγωγής του, απειλώντας με ψυχρά καλοκαίρια, έντονους χειμώνες και σύντμηση της διαθέσιμης σεζόν για την καλλιέργεια των τροφίμων.

Είμαστε τώρα στην κορυφή του κύκλου που οι επιστήμονες αποκαλούν «Κύκλος 24» – κι αυτός είναι ο λόγος που η ηλιακή καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας είχε ως αποτέλεσμα να δούμε σέλας νοτιότερα από το συνηθισμένο. Όμως οι αριθμοί των ηλιακών κηλίδων είναι σε επίπεδα κάτω από το ήμισυ αυτών που παρατηρήθηκαν σε περιόδους αιχμής σε ηλιακούς κύκλους στον 20ο αιώνα.

Ως γνωστόν η ηλιακή δραστηριότητα ακολουθεί έναν 11-ετή κύκλο, όπου συναντάμε έναν υψηλό αριθμό ηλιακών κηλίδων στο αποκορύφωμά του.

Μια ανάλυση από ειδικούς της NASA και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα – που προέρχεται από μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου 200.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ήλιου – δείχνουν ότι ο Κύκλος 25, του οποίου το μέγιστο οφείλει να συμβεί το 2022, θα είναι πολύ πιο αδύναμος ακόμα.

Τα θερμότερα καλοκαίρια μπορούν να σκοτώσουν 5.900 κάθε χρόνο, προειδοποιούσε η πρώτη Βρετανική αξιολόγηση για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με μία έκθεση που εξέδωσε η Β.Μ.Υ. υπάρχει 92% πιθανότητα ότι και ο κύκλος 25 και εκείνοι που θα έρθουν στις επόμενες δεκαετίες, να είναι τόσο αδύναμοι, ή πιο αδύναμος ακόμα και το «ελάχιστο Dalton» του 1790- 1830 . Σε αυτήν την περίοδο, που το όνομά της το πήρε από τον μετεωρολόγο John Dalton, οι μέσες θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης μειώθηκαν κατά 2ο C.

Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό ότι η νέα πτώση της ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να είναι τόσο βαθιά όσο το «ελάχιστο Maunder» (από το όνομα του αστρονόμου Edward Maunder), μεταξύ 1645 και 1715, στο πιο ψυχρό τμήμα της «Μικρής Εποχής των Παγετώνων», όταν, ακόμα και ο Τάμεσης πάγωσε όπως και τα κανάλια της Ολλανδίας έγιναν πάγος.

Ακόμα, στην έκθεση του, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ισχυρίστηκε ότι οι επιπτώσεις τώρα θα είναι ελάχιστες – δεδομένου ότι οι επιδράσεις του ήλιου στο κλίμα είναι πολύ λιγότερες από ό,τι η άνοδος του διοξειδίου του άνθρακα. Αν και η ενέργεια του ήλιου είναι πιθανόν να μειωθεί μέχρι το 2100, κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μια μείωση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας μόνο 0.08C. Αυτά αναφέρει ο Peter Stott, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης και συνεχίζει: «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν μια μείωση της ηλιακής δραστηριότητας σε επίπεδα που δεν είδαμε τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια, αλλά θα ήταν ανεπαρκής για να αντισταθμίσει την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου».

Τα ευρήματα αυτά έχουν αμφισβητηθεί έντονα από άλλους ηλιακούς εμπειρογνώμονες.

«Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν πολύ πιο ψυχρές από ότι είναι τώρα για 50 ή περισσότερα χρόνια», δήλωσε ο Henrik Svensmark, διευθυντής του Κέντρου για το Κλίμα της Δανίας. «Θα χρειαστεί μια μακρά μάχη για να πειστούν μερικοί επιστήμονες του κλίματος ότι ο ήλιος είναι σημαντικός στην άνοδο και πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι ο ίδιος ο ήλιος πρόκειται να το αποδείξει μόνος του, χωρίς ανάγκη από την βοήθεια μας. "

Επεσήμανε ότι υπάρχει μια ανακολουθία από το Met Office, γιατί μας λέει πως η επίδραση του ηλιακού ελάχιστου θα είναι μικρή, ενώ επικαλείται τα ίδια υπολογιστικά μοντέλα τα οποία μας λένε μια τρέχουσα παύση στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα επίπεδα του CO2 συνέχισαν να αυξάνονται χωρίς διακοπή και, το 2007, το Met Office ισχυρίστηκε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν έτοιμη να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ του 2004 και το 2014 θα υπάρξει συνολική αύξηση κατά 0.3ο C. Το 2009, προέβλεψε ότι σε τουλάχιστον τρία από τα έτη 2009 έως 2014 θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας που κρατά από το 1998.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδι ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος του Met Office επέμεινε ότι τα μοντέλα του εξακολουθούν να ισχύουν.

«Η δεκαετής προβολή παραμένει. Και η προθεσμία για να συμβούν οι αρχικές προβλέψεις δεν έχει τελειώσει ακόμα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Met Office.

«Εάν οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να μένουν παρόμοιες ή να αρχίσει να ελαττώνονται και πάλι, η απόκλιση μεταξύ των μοντέλων και των καταγεγραμμένων δεδομένων τελικά θα γίνει τόσο μεγάλη, που όλη η επιστημονική κοινότητα θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις τρέχουσες θεωρίες», τόνισε ο Dr Nicola Scafetta, του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος είναι ο συγγραφέας πολλών εργασιών που υποστηρίζουν ότι τα κλιματικά μοντέλα του Met Office δείχνουν θα θα έπρεπε να υπάρξει μια «σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας από το 2000 μέχρι σήμερα», πράγμα που δεν φαίνεται.

Πιστεύει ότι καθώς το μοντέλο του Met Office αποδίδει πολύ μεγαλύτερη σημασία στις εκπομπές του CO2 από ό, τι στον ήλιο, ήταν υποχρεωμένο να συμπεράνει ότι δεν θα υπάρξει ψύξη. «Το πραγματικό ζήτημα είναι αν το ίδιο το μοντέλο είναι ακριβές», τονίζει ο Scafetta.

Εν τω μεταξύ, μία από τους πιο επιφανείς εμπειρογνώμονες για το κλίμα η Judith Curry του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Γεωργίας, δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση του Met Office ότι είναι «αμελητέα» η επίδραση του ήλιου, είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

«Καλά θα κάνει να αποδεχθεί ότι τα μοντέλα μπορεί να έχουν σοβαρές ελλείψεις, όταν πρόκειται για την επίδραση του ήλιου», αναφέρει η Curry. Όσον αφορά την παύση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, λέει ότι για πολλούς επιστήμονες «δεν αποτελεί έκπληξη».

Υποστήριξε ότι γίνεται προφανές ότι άλλοι παράγοντες, εκτός από CO2, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άνοδο ή την πτώση της θερμοκρασίας, όπως ο 60-ετής κύκλος της θερμοκρασίας του νερού στους ωκεανούς του Ειρηνικού και του Ατλαντικού.

«Δεν έχουν επαρκώς εκτιμηθεί οι παράγοντες αυτοί από την άποψη του κλίματος του πλανήτη», δήλωσε η Curry. Όταν και οι δύο ωκεανοί ήταν ψυχροί στο παρελθόν, όπως την περίοδο 1940 – 1970, το κλίμα ψύχθηκε. Ο Ειρηνικός κύκλος «αναστράφηκε» από το ζεστό στο κρύο το 2008 και του Ατλαντικού ο κύκλος θεωρείται επίσης πιθανό να αναστραφεί τα επόμενα χρόνια.

Ο Pal Brekke, ανώτερος σύμβουλος στο Νορβηγικό Κέντρο Διαστήματος, δήλωσε πως ενώ κάποιοι επιστήμονες βρήκαν σπουδαία τη σημασία των κύκλων του νερού, είναι δύσκολο αυτή να γίνει αποδεκτή, επειδή αυτό σημαίνει την παραδοχή ότι οι ωκεανοί – κι όχι το CO2 – προκάλεσε ένα μεγάλο μέρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1970 και 1997.

Το ίδιο ισχύει και για τις επιπτώσεις του ήλιου – ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενεργός για μεγάλο διάστημα του 20ου αιώνα.

«Στη φύση πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα», είπε. «Σε 10 ή 15 χρόνια από τώρα, θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε καλύτερα αν η αύξηση της θερμοκρασίας στα τέλη του 20ου αιώνα προκαλούνταν πραγματικά από την τεχνητή άνοδο του CO2, ή λόγω της φυσικής μεταβλητότητας».

Εν τω μεταξύ, από τα τέλη του περασμένου έτους, οι θερμοκρασίες παγκοσμίως έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από μισό βαθμό, ως αποτέλεσμα του ψυχρού «La Nina» που έχει επανεμφανιστεί στο Νότιο Ειρηνικό.

«Είμαστε τώρα στη δεύτερη δεκαετία αυτής της παύσης (της ανόδου)», διευκρινίζει ο Benny Peiser, διευθυντής του Ιδρύματος για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη. «Αν δεν δούμε πειστικές αποδείξεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέχρι το 2015, θα αρχίσει να γίνεται σαφές το κατά πόσον τα μοντέλα είναι ανόητα. Και, αν είναι, οι συνέπειες για ορισμένους επιστήμονες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή : ΕΔΩ (από ΕΔΩ)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία: Αποθέωση της υποκρισίας από την παγκόσμια ελίτ


Σχ. ΚΟ: Από 25 έως 29 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στο Νταβός της Ελβετίας η συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Global Economic Forum), της «αφρόκρεμας» δηλαδή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο επίκεντρο της "ανησυχίας" της αφρόκρεμας ήταν η τρέχουσα οικονομική κρίση και κυρίως της Ευρώπης.

Σε ομιλία της η Μέρκελ είπε, μεταξύ άλλων «Ο στόχος μας είναι η περεταίρω ενοποίηση της Ευρώπης. Πιστεύω πως μέσα από την κρίση και τις μεταρρυθμίσεις θα αναδυθεί μία νέα ενοποιημένη Ευρώπη».


Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Φόρουμ. Αναφέρει ο πρώτος τίτλος: «Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι τα τρέχοντα παγκόσμια συστήματα διακυβέρνησης δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τους παγκόσμιους κινδύνους». Γνωστό επιχείρημα – το οποίο ανέφερε, αν θυμάστε, σε πολλές ομιλίες του και ο ΓΑΠ – όσων επιθυμούν, διαλαλούν και σχεδιάζουν την Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση. Στον άλλο πιο χαρακτηριστικό τίτλο διαβάζουμε: «2012: Μια Κρίσιμη Συγκυρία για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση». Όπως θα δείτε παρακάτω και στο άρθρο, η «αφρόκρεμα» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, πολλοί από τους οποίους είναι δισεκατομμυριούχοι και υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ανθρωπότητα, καταφέρονται κατά του «καπιταλισμού», δαιμονοποιούν τις εθνικές κυβερνήσεις και συστήνουν μια νέα παγκόσμια διακυβέρνηση. Βάλτε με το μυαλό σας άτομα, κόμματα και φορείς από συγκεκριμένες πολιτικές αποχρώσεις που παρά την «επαναστατική» ρητορική τους, ενστερνίζονται στην ουσία, τα ίδια και πόσο χρήσιμοι είναι τελικά στο σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης οι γνωστοί «χρήσιμοι ηλίθιοι».

Του Bob Adelmann (The New American) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι παγκόσμιοι ελίτ - πολλοί από τους συνολικά 2.500 δισεκατομμυριούχους - ξοδεύουν μερικές ημέρες στο Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1971 και
"δεσμεύεται να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου."

Η κατάσταση του κόσμου δεν φαίνεται είναι και πολύ ρόδινη. Οι πρόσφατες υποβαθμίσεις των μεγάλων οικονομιών, η κραυγή πάνω από την εξόφθαλμη εισοδηματική ανισότητα, η κρίση στην ευρωζώνη, και άλλες ανησυχίες βαραίνουν πολύ στους συμμετέχοντες. Ο
Vikas Oberoi, πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ανάπτυξης ακινήτων της Ινδίας, παρατήρησε, ότι «πολλοί που θα είναι στο Νταβός είναι οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις οικονομικές ανισότητες. Ελπίζω ότι δεν είναι μόνο για το glamour και την συμμετοχή σε ένα μεγάλο πάρτι».
Ο
Azim Premji, πρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού της Ινδίας, ήταν εξίσου μελαγχολικός: «Είδαμε το 2011 το που μπορεί να οδηγήσει η άγνοια αυτής της πτυχής. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό και προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να δημιουργηθεί μία χαοτική αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο».

Αλλά ούτε κανένας από αυτούς που «κινούν τα νήματα» δεν εξέφρασε ανησυχία. Mainstream οικονομολόγοι είχαν τα ίδια μυαλά για την παγκόσμια οικονομία, συμφωνώντας με την έκθεση περί παγκόσμιας ύφεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 24 Ιανουαρίου η οποία μείωσε τις οικονομικές προοπτικές ανάπτυξής του για το 2012 σημαντικά, προβλέποντας τουλάχιστον μια «ήπια ύφεση» στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς μια επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει την ήδη αδύναμη παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Ο
Carmen Reinhart του Peterson Institute for International Economics συμφώνησε ότι θα υπάρξει μια "σοβαρή οικονομική κρίση με ένα άλλο έτος με επίμονα υψηλή ανεργία, χαμηλή ανάπτυξη και καθυστέρηση στην ανάκαμψη γενικά σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες." Ο καθηγητής Joseph Stiglitz του Πανεπιστήμιο Columbia, επίσης από το ρόστερ των συμμετεχόντων, δήλωσε ότι το ΔΝΤ μπορεί να υποτιμά τις προβλεπόμενες δυσκολίες και ότι η κρίση θα είναι "πολύ χειρότερη λόγω της αδυναμίας της κατάλληλης κυβερνητικής αντίδρασης."

Ο διευθύνων σύμβουλος της Manpower, Jeff Joerres παραδέχθηκε, «Δώδεκα μήνες πριν όλοι προσβλέπαμε σε ένα πολύ καλό 2011. Δώδεκα μήνες αργότερα, είμαστε εδώ με έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. "Αυτός ήταν και το μήνυμα από τον ιδρυτή του WEF, Klaus Schwab, (φωτο) στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του. Το πρόβλημα είναι ότι ο καπιταλισμός, σύμφωνα με την Schwab, αποτυγχάνει και ότι «νέα μοντέλα» θα πρέπει να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν για να κρατήσουν την οικονομική κρίση από το να επιδεινωθεί:

Έχουμε μια γενικό ηθικό χάσμα, έχουμε παραμελήσει να επενδύσουμε στο μέλλον, έχουν υπονομεύσει την κοινωνική συνοχή, και κινδυνεύουμε να χάσουμε την εμπιστοσύνη των μελλοντικών γενεών.

Το να επιλύσουμε προβλήματα
μέσα από «απαρχαιωμένα και διαμελισμένα μοντέλα» θα μας βυθίσει ακόμα πιο βαθιά μέσα στην τρύπα.

Είμαστε σε μια εποχή βαθιάς αλλαγής που απαιτεί επειγόντως νέους τρόπους σκέψης και όχι περισσότερο business-as-usual.
Ο καπιταλισμός στη σημερινή του μορφή δεν έχει θέση στον κόσμο γύρω μας.

Ο δισεκατομμυριούχος
Victor Pinchuk, ιδρυτής της Interpipe, Ουκρανός παραγωγός σωλήνων από χάλυβα, συμφώνησε: «Η παγκόσμια κοινωνικο-οικονομική τάξη θα αλλάξει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου». Ο Rahul Bajaj, ένας δισεκατομμυριούχος από το Μουμπάι, δήλωσε: «Οι πλούσιοι έχουν τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από τους φτωχούς, και αυτό δημιουργεί προβλήματα».

Ο Bajaj έχει ακριβώς την απάντηση: περισσότερα από ό, τι προκάλεσε την οικονομική επιβράδυνση αρχικά. Θέλει περισσότερες δημόσιες δαπάνες με τη μορφή των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που «θα μπορούσαν στη συνέχεια να επενδύσουν ... σε υποδομές, εκπαίδευση, τροφή και νερό για να επωφεληθούν εκείνοι που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας."

Ο Moises Naim του Ιδρύματος Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη έχει μια λίστα από κρατικιστικού λύσεις για τα προβλήματα που προκαλούνται από κρατικές παρεμβάσεις:

• Περισσότερη λιτότητα για τις οικονομίες που υπερ-ξόδεψαν και υπερ-δανείστηκαν

• Αυστηρότερο φορολογικό έλεγχο από ένα κεντρικό υπερεθνικό σώμα

• Περισσότερα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)

• Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για να επιτρέψει στους Έλληνες να συνεχίσουν να δαπανούν χωρίς να αθετήσουν (defaulting)

• Αναδιάρθρωση των αδυνάτων ευρωπαϊκών τραπεζών που έκαναν τα κακά δάνεια προς την Ελλάδα αρχικά .

Τίποτα από αυτά δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον στο Νταβός. Το WEF ξεκίνησε το 1971 ως μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να ενσωματώσουν τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στρατηγικές διαχείρισης από την δύση και έχει μεγαλώσει με τα χρόνια να ισούται, σε μέγεθος, τουλάχιστον, με την
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μόνο χωρίς την προστασία της ιδιωτικότητας (μυστικότητας συνεδριάσεων). Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χωρίς επιρροή.
Οι άνθρωποι που καλούνται να συμμετάσχουν συχνά αναφέρεται ως «Άνθρωποι του Νταβός», που ορίζεται ως
διεθνιστές, χωρίς πατρίδα. Ο Samuel Huntington, ο πολιτικός επιστήμονας του οποίου είναι ο παραπάνω όρος, τους ονομάζει «ανθρώπους που έχουν μικρή ανάγκη για εθνική πίστη, και βλέπουν τα εθνικά σύνορα σαν εμπόδια που ευτυχώς είναι υπό εξαφάνιση, και βλέπουν τις εθνικές κυβερνήσεις σαν κατάλοιπα από το παρελθόν των οποίων η μόνη χρήσιμη λειτουργία είναι να διευκολύνουν τις παγκόσμιες δραστηριότητες της ελίτ».


Όσο και ανατριχιαστικό και ντροπιαστικό αυτό μπορεί να είναι, η συνάντηση στο Νταβός, κατά τη γνώμη του Gary North, δεν είναι παρά ο θορυβώδης εορτασμός της επιτυχίας τους στο χειρισμό των κυβερνήσεων προς όφελός τους. Γράφει ο North σε μέλη μόνο του ενημερωτικού δελτίου του:

Η αλαζονεία αυτών των κλόουν είναι βαθιά: «Ουάου, παιδιά, ας προσπαθήσουμε όλοι να παρακολουθήσουμε την διάλεξη και την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα προσφέρουν μια
Νέα Παγκόσμια Τάξη για την Νέα Παγκόσμια Τάξη μας. Στη συνέχεια, θα πει ο ένας τον άλλον ό, τι ακούσαμε. "

Έχω νέα για αυτούς. Κάθε συμμετέχων θα πάει στο σπίτι ξέροντας ότι έχασε το χρόνο του στην παρουσίαση που παρευρέθηκε.

Το πραγματικό βαρύ πυροβολικό για την οικοδόμηση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης λαμβάνει χώρα κατά τις συνεδριάσεις της
Λέσχης Bilderberg και του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Το Νταβός είναι απλώς μια μικρότερη παράσταση, μια απόσπαση της προσοχής, "γεμάτη ήχο και μανία, που δεν σημαίνουν τίποτα."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τον Μάρτιο οι πρώτες ''ανέπαφες συναλλαγές'' στην Ελλάδα από την VISA


Τέλος στα μετρητά για μικροαγορές και συναλλαγές δευτερολέπτου λέει η Visa και από τον Μάρτιο φέρνει, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο, τις ανέπαφες πληρωμές (contactless payments) και στην Ελλάδα.

Οι «ανέπαφες συναλλαγές» επιτρέπουν στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για μικροαγορές αξίας έως 15 ή 20 ευρώ, αντί για κέρματα ή χαρτονομίσματα. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, η κάρτα που έχει τσιπ, χρεώνεται για μια καθημερινή μικροσυναλλαγή, όπως π.χ. η αγορά καφέ, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί (μελλοντικά) να λειτουργεί ως «πάσο» για πρόσβαση π.χ. στο μετρό, τα λεωφορεία (στην Αγγλία θα υιοθετηθεί από τον Απρίλιο), ακόμη και για την πληρωμή του ταξί.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Visa Europe, κ. Νίκος Καμπανόπουλος "χρειάζονται επενδύσεις από πλευράς τραπεζών για να αλλάξουν POS και να λανσαριστούν οι νέες κάρτες, μπορεί το περιβάλλον να μην μας βοηθά, όμως είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αυτήν την υπηρεσία και στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι το Μάρτιο". Η Visa έχει ήδη έρθει σε επαφή με ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να κάνουν... ποδαρικό στην υπηρεσία και έχει καταλήξει και στις σχετικές συμφωνίες. Η αξία των ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη τριπλασιάστηκε το 2011 - με την Visa όμως να μην δίνει λεπτομερή στοιχεία- και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εφέτος θα κυκλοφορήσουν περί τα 50 εκατ. τέτοιες κάρτες.

Πώς λειτουργούν οι ανέπαφες συναλλαγές; Οι κάτοχοι των καρτών αυτών θα κρατούν το πλαστικό σε κοντινή απόσταση από την τερματική συσκευή και θα χρεώνεται αυτόματα η συναλλαγή, χωρίς να χρειάζεται πέρασμα ή εισαγωγή της κάρτας στο μηχάνημα (POS). Με τις ανέπαφες πληρωμές, ο κάτοχος δεν αφήνει την κάρτα από τα χέρια του, άρα είναι πιο ασφαλής, ενώ θα καλείται να πληκτρολογεί τον κωδικό ασφαλείας του (PIN) περιοδικά, για να επιβεβαιώνεται ότι η κάρτα βρίσκεται στα χέριά του νόμιμου κατόχου της.

Οι ανέπαφες συναλλαγές υπόσχονται οφέλη και για το τομέα του λιανεμπορίου, όπου η ταχύτητα και η ευκολία της χρήσης είναι απαραίτητα (για παράδειγμα, σε εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης, πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, χώρους ψυχαγωγίας και σε τοποθεσίες με αυτόματους πωλητές).

Σε δεύτερο χρόνο - εντός του 2012 θα λανσαριστούν στην υπόλοιπη Ευρώπη- αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας και οι πληρωμές μέσω κινητού (mobile payments), ωστόσο ακόμη σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας που πρέπει να διευθετηθούν μεταξύ των συστημάτων πληρωμών, όπως είναι η Visa, των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Visa είναι
ο περιορισμός των συναλλαγών με μετρητά, κάτι που είδε πέρυσι στην ελληνική αγορά με την αύξηση των πληρωμών μέσω χρεωστικών καρτών.

Πηγή

Best Seller η Βίβλος στη Νορβηγία



Οι Νορβηγοί αγοράζουν μανιωδώς τη μετάφραση της Βίβλου στη γλώσσα τους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των εκδοτών της.

Λες να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

Περισσότερα από 80.000 αντίτυπα έχει πουλήσει μέχρι τώρα η νορβηγική μετάφραση της Βίβλου, κατατάσσοντας το "ιερό βιβλίο" στη λίστα των best seller τους τρεις τελευταίους μήνες.

Η ζήτηση της μεταφρασμένης Βίβλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία Αρχικά είχαν τυπωθεί μόλις 25.000 αντίτυπα, καθώς κανείς δεν περίμενε μεγάλη ζήτηση, τα περισσότερα βιβλιοπωλεία όμως "ξεπούλησαν" ήδη από την πρώτη μέρα.

Πολλοί λένε ότι το φαινόμενο οφείλεται στο μακελειό που έγινε στο νησί Ουτόγια, το οποίο πιθανόν να επηρέασε τους Νορβηγούς και να τους ώθησε προς τη θρησκεία. Οι υπεύθυνοι έκδοσης της νορβηγικής Βίβλου όμως έχουν άλλη άποψη.

Υποστηρίζουν ότι η επιτυχία της Βίβλου οφείλεται στο ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αφού για τη μετάφρασή της εργάστηκαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες και θεολόγοι, αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Βίβλος εκδίδεται σε γλώσσα απλή και κατανοητή από όλους.

Πηγή

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μελέτη: Οι ομοφυλόφιλοι γονείς είναι καλύτεροι από τους ετεροφυλόφιλους;


Του Daniel Distant (Christian Post Reporter) / ΚΟΚΚIΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει διαμάχη και ισχυρές αντιδράσεις αφού προσπαθεί να αποδείξει ότι τα ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου και τα κανονικά ετερόφυλα ζευγάρια είναι το ίδιο όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών.

Υπερασπιστές του γάμου έχουν επικρίνει τη μελέτη και διαφωνούν με τα ευρήματα. Η
Andrea Lafferty, Πρόεδρος του Συνασπισμού για τις Παραδοσιακές Αξίες, ισχυρίζεται αντίθετα ότι «το φύλο κάνει πολύ μεγάλη διαφορά».

Η
Abbie Goldberg, Αμερικανοεβραία καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Clark στη Μασαχουσέτη, εκπόνησε μια μελέτη με 35 λεσβίες κατά τη διάρκεια αρκετών ετών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά τους ήταν στο ίδιο κίνδυνο όπως και άλλα παιδιά από ετεροφυλόφιλους γονείς να έχουν μια προβληματική παιδική ηλικία.

Οι ομοφυλόφιλοι γονείς «συνήθως έχουν περισσότερα κίνητρα, μεγαλύτερη αφοσίωση από τους ετεροφυλόφιλους γονείς, κατά μέσο όρο, επειδή επέλεξαν να είναι γονείς» ισχυρίστηκε η Goldberg στην Stephanie Pappas του LiveScience.

Ωστόσο, ισχυρισμοί της έχουν προκαλέσει σάλο σε πολλούς Χριστιανούς και υπερασπιστές του «παραδοσιακού» γάμου. «Είναι μια ψευδής δήλωση. Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν να είναι γονείς», λέει η Lafferty.

«Τα παιδιά θέλουν μια μητέρα και ένα πατέρα», λέει η Lafferty στο ‘The Christian Post’. «Το φύλο κάνει πολύ μεγάλη διαφορά».

Ο Εθνικός Οργανισμός για το Γάμο, μια οργάνωση για την υποστήριξη του παραδοσιακού γάμου, εξέφρασε παρόμοια συναισθήματα στην ιστοσελίδα της. "Δύο άνδρες μπορεί να είναι ο κάθε ένας καλός μπαμπάς, αλλά δεν μπορεί να είναι μια μαμά. Το ιδανικό για τα παιδιά είναι η αγάπη της μαμάς τους και του μπαμπά τους. Κανένα ζευγάρι ατόμων του ιδίου φύλου δεν μπορεί να το παρέχει αυτό», γράφει το site.

Όμως, όσοι τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων αναφέρουν ένα σημαντικό ζήτημα – την υιοθεσία - ως λόγο θα πρέπει να επιτρέπεται στα ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται. Που θα τους επιτρέπει να είναι πιο «επιλέξιμα» για την υιοθεσία ενός παιδιού. Μια έκθεση του 2007 από το Urban Institute διαπίστωσε ότι 2 εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι άνθρωποι - περίπου το 50 τοις εκατό των ομοφυλόφιλων ανδρών και το 41 τοις εκατό των λεσβιών - ήλπιζαν να υιοθετήσουν τελικά.

«Ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων, των ενδιαφερομένων και των καλά εκπαιδευμένων ατόμων να γίνουν γονείς σε αυτά τα παιδιά», λέει ο David Brodzinsky, διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Υιοθεσίας στο Huffington Post.

Για την Lafferty, ωστόσο, ο επαναπροσδιορισμός του γάμου για να συμπεριλάβει και τους ομοφυλόφιλους δεν θα βελτιώσει το θέμα της υιοθεσίας από τους ομοφυλόφιλους, γιατί είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα.

"Οι μοναχικοί άνθρωποι μπορούν να υιοθετήσουν", είπε απλά.

Τα στατιστικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των γκέι ακτιβιστών ότι οι πιθανότητές τους για υιοθέτηση πληγώνονται από τον κλασικό ορισμό του γάμου που δεν περιέχει και τους ομοφυλόφιλους, ειδικά όταν υπάρχουν πάνω από 100.000 παιδιά που προορίζονται σε ανάδοχες οικογένειες και περιμένουν την έγκριση, σύμφωνα με το LiveScience.

Ένα άλλο επιχείρημα που κάποια ζευγάρια του ιδίου φύλου χρησιμοποιούν είναι ότι τα παιδιά των ομοφυλοφίλων αποδεικνύεται ότι δεν είναι διαφορετικά από παιδιά που ανατρέφονται από έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οι χριστιανοί και οι υπερασπιστές του γάμου αντιδρούν σε αυτό, καθώς, επικαλούνται στοιχεία που υποστηρίζουν την αντίθετη θέση.

Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ερεύνησε τις ζωές παιδιών ηλικίας12 ετών που μεγάλωσαν με λεσβίες μητέρες, διαπίστωσε ότι τα αγόρια έδειχναν αρρενωπότητα όπως και άλλα νεαρά αγόρια - αλλά επίσης και πολύ πιο θηλυκότητα, κάτι που δείχνει σαφώς ότι υπάρχουν συνέπειες στο παιδί που έχει γονείς άτομα του ιδίου φύλου.

Η Goldberg αναγνώρισε ότι η παρουσία γονέων του ιδίου φύλου θα μπορούσε να επηρεάσει το ίδιο, την σεξουαλικότητα ενός νεαρού κοριτσιού. "Τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να είναι ανοικτά σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις», λέει, «μπορώ να το φανταστώ αυτό», σε μια συνέντευξη στο GazetteNet.com το 2009.

Μερικοί λένε ότι αυτό θα σήμαινε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις – κάτι που είναι διαμετρικά αντίθετο με τις παραδοσιακές χριστιανικές πεποιθήσεις.

«Κάθε κείμενο στην Αγία Γραφή που αναφέρεται σε σεξουαλικά θέματα ... προϋποθέτει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό για κάθε σεξουαλική δραστηριότητα», έγραψε ο Robert A.J. Gagnon, αναπληρωτής καθηγητής της Καινής Διαθήκης στο Pittsburgh Theological Seminary, σ ένα άρθρο στο The Christian Post.

Ο Gagnon προχωράει στο άρθρο και λέει το «κακό» που η ομοφυλοφιλία μπορεί να κάνει στα ζευγάρια, και την κοινωνία στο σύνολό της.

Η Lafferty συμφώνησε, αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που υιοθετούνται από ομοφυλόφιλους γονείς.

"Μετά από αυτά που ζήσει, τι πιθανότητες έχουν αυτά τα παιδιά να έχουν μια φυσιολογική ζωή;" ρωτά η Lafferty.

Βλέπε σχετικά άρθρα:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή