Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΑ: Όχλος μουσουλμάνων φωνάζοντας «Allahu Akbar» επιτέθηκε με πέτρες και δάδες σε σπίτι οικογένειας Αλεβιτών


Σχ. ΚΟ: Όχι, μην ανησυχείς. Τέτοιες σκηνές δεν θα δεις στα χαζοτούρκικα σαπουνοσήριαλ που «κάνουν θραύση»…

" Ήρθαν να μας λυντσάρουν. Φώναζαν «θάνατος στους Κούρδους, θάνατος στους  Αλεβίτες». Μας είπαν να φύγουμε και απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, αν δεν το κάνουμε". 

Το πρόβλημα της οικογένειας Evli έχει σχέση με το αναγκαστικό πρωινό ξύπνημα δια τυμπάνου / νταουλιού για την γιορτή του Ραμαζανιού .

"Το σπίτι μιας οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και ο στάβλος πυρπολήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία", γράφει η τουρκική Hurriyet Daily News:

Το σπίτι μια οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και οι στάβλοι τους κάηκαν από έναν εξαγριωμένο όχλο χθες, με την δικαιολογία ότι η οικογένεια φέρεται να είπε στον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην τους ξυπνήσει για το ‘sahur’, το γεύμα πριν την ανατολή του ηλίου (ο τυμπανιστής ή νταουλτζής βγαίνει με το μεταμεσονύκτιο τύμπανο, κάπου στις 3.30 – 4.00 το πρωί και καλεί τους πιστούς να φάνε πριν ξημερώσει).

Μέλη της οικογένειας Evli στο χωριό Sürgü της νοτιοανατολικής επαρχίας της Μαλάτια, ζήτησαν από τον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην χτυπήσει το τύμπανο μπροστά από το σπίτι τους το βράδυ στις 28 Ιουλίου, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση νηστείας και είχαν δουλειά νωρίς το πρωί. Ο τυμπανιστής αρνήθηκε και ακολούθησε διαπληκτισμός.

Τα νέα για το περιστατικό ακούστηκαν σε όλο το χωριό και σύντομα ένας όχλος περίπου 60 ατόμων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Evli. Η ομάδα πέταξε πέτρες στο σπίτι της οικογένειας και είπε ότι τα μέλη της οικογένειας ήταν «Κούρδοι και Αλεβίτες». Το μικρό απόσπασμα της χωροφυλακής στο χωριό δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει το αγριεμένο πλήθος, και κλήθηκαν ενισχύσεις από την περιοχή Doğanşehir.

Ο όχλος φώναζε “Allahu ekber”, δηλ. «ο Θεός/ Αλλάχ είναι μεγάλος», τραγουδούσε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και απαιτούσε «αυτή η οικογένεια να φύγει από τον τόπο μας». Τα μέλη της οικογένειας Evli έσβησαν τα φώτα τους και κρύφτηκαν στα σπίτια τους μέσα σε κλίμα τρόμου. Ο όχλος έβαλε φωτιά σε ένα στάβλο που ανήκει στην οικογένεια Evli, και τότε οι χωροφύλακες έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος όταν έφτασαν οι ενισχύσεις.

Ο Hasan Hüseyin Evli, το σπίτι του οποίου δέχθηκε επίθεση, είπε πως η οικογένειά του ήθελε να ζήσει ειρηνικά ως Αλεβίτες μαζί με τους σουνίτες. «Δεν θέλουμε τέτοια περιστατικά, δεν έχουμε πειράξει κανέναν», είπε.

Η Leyla Evli, έδειξε στους δημοσιογράφους τις πέτρες που πέταξε στο σπίτι της ο όχλος. " Ήρθαν να μας λυντσάρουν. Φώναζαν «θάνατος στους Κούρδους, θάνατος στους  Αλεβίτες». Μας είπαν να φύγουμε και απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, αν δεν το κάνουμε".

Σχ. ΚΟ: Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία, με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός θεωρείται ένας από τους κύριους κλάδους του Σιιτισμού. Ο αλεβιτισμός έχει έντονες επιρροές από τον σουφισμό, τον μυστικισμό αλλά και από τον χριστιανισμό, ιδίως την Ορθοδοξία. Χαρακτηριστικά του είναι η ανεκτικότητα προς άλλες θρησκείες και η λατρεία των Αλλάχ-Μωάμεθ-Αλί (του γαμπρού του Μωάμεθ, στον οποίο η πίστη αποτελεί τη βασική διαφορά μεταξύ σιιτών και σουνιτών). Ανάμεσα στις διαφορές τους από άλλους μουσουλμάνους είναι η μονογαμία, το ότι δεν προσκυνούν στη Μέκκα και δεν γιορτάζουν το Ραμαζάνι (δες και εδώ).
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πολυπολιτισμική Βρετανία: Ρατσιστικά γκράφιτι: «Λευκοί φύγετε από την πόλη!»


 
Ρατσιστικά γκράφιτι κατά των λευκών που τους λένε να φύγουν από την πόλη, βρέθηκαν πάνω σε τοίχους ένα ήσυχο δρομάκι του Dewsbury στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Οι λέξεις ‘white slags’ (λευκά σκουπίδια), ‘old white basterds’ (sic) και «λευκοί άνθρωποι φύγετε από τo Ravy!» βρέθηκαν γραμμένα στην οδό Crawshaw στην περιοχή Ravensthorpe.

Ένα άλλο σύνθημα έγραφε «RTS» και έχει κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν, καθώς θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στην τοπική συμμορία Ασιατών που αυτοαποκαλούνται ‘Ravey Terror Squad’ (‘Ομάδα Τρόμου Ravey’).

Η συμμορία αυτή ήταν πίσω από μια σειρά απρόκλητων επιθέσεων κατά λευκών  κοντά στο Calder Valley Greenway το 2007.

Τα γκράφιτι έκαναν ένα κάτοικο να τοποθετήσει κάμερες CCTV γύρω από την περιοχή την επόμενη μέρα, οι οποίες μυστηριωδώς κατεδαφίστηκαν αμέσως μετά.

Φυσικά, τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνόησαν εντελώς αυτό το περιστατικό, παρά την συνηθισμένη συνήθειά τους να παρουσιάζουν και να τονίζουν ανάλογες ιστορίες με φράσεις κλισέ του στυλ «ρατσιστικό παραλήρημα», «ρατσιστικό μίσος», «ρατσιστικό πογκρόμ» και λοιπά στομφώδη, ΜΟΝΟ όμως όταν αφορούν υποτιθέμενο ρατσισμό κατά μη-λευκών.
  
 
Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του αυτού του έτους, το BBC "είδε" στο γραμμένο με σπρέι σύνθημα με τα γράμματα «PLM», ένα «ρατσιστικό γκράφιτι» στο Northamptonshire και «επίθεση κατά εθνοτικής μειονότητας κατοίκων»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τίτλο «Ρατσιστικό γκράφιτι σε σπίτια στο Wellingborough», τα τρία γράμματα ‘PLM’ είναι «ρατσιστικά» προς τους Ασιάτες, και αποτελούν ένα «έγκλημα μίσους».

Τα «PLM» σημαίνουν για τους σαΐνηδες του BBC, μια «ρατσιστική φράση» και προκαλεί αδίκημα για τους ανθρώπους από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, και ως εκ τούτου η είδηση ήταν άξια να εμφανιστεί στην ιστοσελίδα του BBC.

Οι φράσεις ‘white slags’ και ‘old white basterds’ δεν έπεισαν τους "ευαίσθητους" του BBC ότι είναι «ρατσιστικά» και για αυτό η ιστορία στο Dewsbury δεν παρουσιάστηκε ποτέ από το BBC, αλλά ούτε και από οποιοδήποτε άλλο εθνικό ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει «PLM»….

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΒΑ: Νεκρός σε «μυστηριώδες τροχαίο ατύχημα» ο αντιφρονών Οσβάλντο Πάγια


Ο Οσβάλντο Πάγια, (Oswaldo Payá Sardiñas), ηγέτης του Χριστιανικού Απελευθερωτικού Κινήματος και ένας από τους γνωστότερους Κουβανούς αντιφρονούντες, σκοτώθηκε την Κυριακή σε τροχαίο.

Ο Paya ήταν συνεπιβάτης σε ένα αυτοκίνητο που πήγαινε από την πατρίδα του την Αβάνα στην πόλη Μπαγιάμο όταν ξέφυγε από το δρόμο και χτύπησε σε ένα δέντρο. Τα ελεγχόμενα από τον Κάστρο κρατικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι ο οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο. Ο γιος του Paya, Όσβαλντ Τζ και κόρη του Ρόζα, στηριζόμενοι σε αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο εμβολίστηκε και αναγκάστηκε να βγει έξω από το δρόμο από ένα άλλο όχημα το οποίο εξαφανίστηκε.

«Υπήρχε ένα αυτοκίνητο που προσπαθούσε να τους βγάλει από το δρόμο, και να συντριβούν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Έτσι, πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαίο», είπε η Ρόζα." Ήθελαν να κάνουν ζημιά και κατέληξαν να σκοτώσουν τον πατέρα μου. (Ο πατέρας μου) ήθελε απλώς οι Κουβανοί να έχουν τα δικαιώματά τους. Αυτό είναι το μόνο που θέλησε πάντα. "Ένας συνεργάτης αντιφρονούντας, ο Harold Cepero, 31 ετών, επίσης σκοτώθηκε και άλλοι δύο στο αυτοκίνητο, ένας Σουηδός και ένας Ισπανός πολιτικός, και οι δύο 27 ετών, τραυματίστηκαν, στο La Gavina, έξω από Μπαγιάμο στην επαρχία Γκράνμα της Κούβας. Ο Ισπανός, Angel Carromero, πιστεύεται ότι οδηγούσε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.


Παρακάτω σχετικό άρθρο του Νίκου Χιδίρογλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘Ελεύθερη Ώρα’, 30/7//2012

Τόσος “σοσιαλισμός” και τόση “πρόοδος’ δεν αντέχονται..
Στην Κούβα, οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης χάνουν τη ζωή τους τώρα σε περίεργα “τροχαία”. Ο θάνατος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Οσβάλντο Πάγια, σε ηλικία 60 ετών, αλλά και του συνεργάτη του Χάρονλτ Κεπέρο, όπως και ο τραυματισμός δύο φίλων τους, ενός Ισπανού και ενός Σουηδού, προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων. Όχι φυσικά από τη Διεθνή Αμνηστία, ή άλλες ΜΚΟ της Νέας Τάξης, οι οποίες “δεν ενδιαφέρονται” και πολύ για τα τεκταινόμενα στην Κούβα, ή στη Βόρεια Κορέα ή όπου αλλού οι κομμουνιστές έχουν εγκαθιδρύσει τη “δημοκρατία” τους. Στη Χιλή, στο Μεξικό, στις ΗΠΑ και στην Ισπανία, πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν τη συγκρότηση μιας διεθνούς επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες του θανάτου (δολοφονίας, όπως λένε οι Κουβανοί αντικαθεστωτικοί) των δύο ακτιβιστών. Στη Χιλή (ο Χριστιανοδημοκράτης γερουσιαστής Πατρίτσιο Ουόκερ, χαλάει τον κόσμο), στο Μεξικό (στο Κογκρέσο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κουβανού αγωνιστή της ελευθερίας), στις ΗΠΑ και στην Ισπανία, οι φωνές κατά του απάνθρωπου καθεστώτος του Φιντέλ Κάστρο, αυξάνονται.

Ο Οζβάλντο Πάγια, ήταν ρωμαιοκαθολικός στο θρήσκευμα, όπως πολλοί συμπατριώτες του και μηχανικός στο επάγγελμα.
Ήταν ο ηγέτης του ‘Movimiento Christiano Liberacion’, (Χριστιανικό Κίνημα Απελευθέρωσης) και η “ψυχή” του γνωστού στη Δύση ως “Varela Project”, μιας προσπάθειας συλλογής υπογραφών υπέρ της πραγματοποίησης ενός δημοψηφίσματος στην Κούβα, για την ελευθερία της έκφρασης και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι “δημοκράτες” της Αβάνας, στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60, τον έκλεισαν σε “στρατόπεδο εργασίας” (ήταν ηλικίας μόλις 17 ετών). Είχε λάβει το βραβείο Ζαχάροφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την ΕΕ, ενώ είχε προταθεί δις για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, από τον πρώην Πρόεδρο της Τσεχίας, Βάκλαβ Χάβελ. Πριν προλάβουν οι κομμουνιστές να τον “διασύρουν” ως “αντεπαναστάτη” και ‘ενεργούμενο της CIA’, αυτός αποκήρυξε το εμπάργκο της Ουάσιγκτον και την όποια αμερικανική” βοήθεια, δυσχεραίνοντας κατά πολύ το έργο της απόπειρας σπίλωσής του.
Και κατάφερε και μάζεψε αρχικά 11.020 υπογραφές σε πρώτη φάση και 14.000.000 σε δεύτερη. Το 2003, είδε πολλούς συνεργάτες του να συλλαμβάνονται από το “προοδευτικό” καθεστώς της Αβάνας. Κι όμως άντεξε στις πιέσεις και συνέχισε απτόητος να επικρίνει το ολοκληρωτικό καθεστώς της πατρίδας του. Ο Θεός να σε αναπαύσει Οσβάλντο Πάγια.
Οι Κουβανοί και όλοι όσοι στην παγκοσμίως αγωνίζονται για την ελευθερία, δεν θα σε ξεχάσουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Λονδίνο: Οι τουαλέτες του Ολυμπιακού χωριού φτιάχτηκαν έτσι ώστε να μην βλέπουν προς τη Μέκκα, από «σεβασμό προς τον ισλαμικό νόμο»


Οι τουαλέτες στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου κατασκευάστηκαν έτσι, ώστε οι μουσουλμάνοι να μην πρέπει να βλέπουν προς τη Μέκκα, ενώ κάθονται στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, έπρεπε να φτιαχτεί ένας ιδανικός χώρος για τους ανθρώπους όλων των πολιτισμών, θρησκειών, ηλικιών και ικανοτήτων για τους Αγώνες του 2012.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει από τους μουσουλμάνους να βλέπουν την Kiblah – την κατεύθυνση της προσευχής - όταν επισκέπτονται την τουαλέτα.

Επίσης, ως μέρος του σχεδιασμού, ειδικές εγκαταστάσεις πλυσίματος θα συνδέονται με τα δωμάτια για την ισλαμική προσευχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουαλέτες αλλάζουν κατεύθυνση για να φιλοξενήσουν τους μουσουλμάνους.

Πριν τέσσερα χρόνια, χιλιάδες λίρες από τα χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι τουαλέτες στη φυλακή Brixton στο Λονδίνο, δεν προσβάλλουν τον ισλαμικό νόμο.

Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι αναγκάζονταν να κάθονται πλάι στις τουαλέτες, έτσι ώστε να μην παραβούν τον ισλαμικό νόμο.

Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες πίεσαν τους υπεύθυνους να εγκρίνουν τη μετατροπή των τουαλετών κατά 90 μοίρες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο Μιτ Ρόμνεϊ «κηρύσσει» την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και δίνει στήριξη για επίθεση στο Ιράν


In.gr: Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Συγκινημένος που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, «πρωτεύουσα του Ισραήλ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ με το βλέμμα στις ψήφους της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ. Η «ανακήρυξη» της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ συνοδεύτηκε από κορόνες για το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν και δεσμεύσεις για ισχυρότερους δεσμούς με το Ισραήλ -ακόμη και στήριξη σε ενδεχόμενη ισραηλινή απόφαση ανάληψης στρατιωτικής δράσης για να εμποδιστεί η Τεχεράνη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, όπως δήλωσε σύμβουλός του.
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης που διεκδικεί την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έφθασε στο Ισραήλ μετά την επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Λονδίνο, που εξελίχθηκε σε διπλωματική καταστροφή με τον Ρόμνεϊ να αμφισβητεί την ικανότητα της Βρετανίας να φιλοξενήσει τους Αγώνες και να επιδίδεται σε μία σειρά από γκάφες.

Στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του προς ενίσχυση του διεθνούς προφίλ εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε «συγκινημένος που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Σε ομιλία του κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο Ρόμνεϊ ανέφερε, επίσης, (με φόντο τις συνχά ταραγμένες σχέσεις του Μπαράκ Ομπάμα με την κυβέρνηση Νετανιάχου, και την κριτική που ασκείται στο Ισραήλ) ότι οι όποιες δημόσιες διαφωνίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των εχθρών τους.

Ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι «βασική αλήθεια» είναι πως ΗΠΑ και Ισραήλ θα στέκονται πάντα μαζί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Ισραήλ.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος ανέβασε, παράλληλα, τους τόνους έναντι του καθεστώτος του Ιράν, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «ηθικό καθήκον» να εμποδίσουν τη χώρα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Δήλωσε ότι το Ιράν είναι πιο αποσταθεροποιητικός παράγοντας παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και είναι δικαίωμα των ΗΠΑ να στηρίζουν το Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ρόμνεϊ σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Νταν Σένορ, μετέφερε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη θέση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου ότι «αν το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει μόνο του στρατιωτική δράση προκειμένου να σταματήσει το Ιράν να αναπτύσσει πυρηνικά, ο κυβερνήτης θα σεβαστεί την απόφαση αυτή».

Ως προς το θέμα της Ιερουσαλήμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες επισήμως δεν την αναγνωρίζουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η πρεσβεία τους, όπως και σχεδόν όλων των άλλων χωρών, βρίσκεται στο Τελ Αβίβ. Κατά περιόδους ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα να μετακομίσει η πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το 2008 ο νυν πρόεδρος και τότε υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα είχε επίσης χαρακτηρίσει την Ιερουσαλήμ «πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Δεν έχω αλλάξει στάση. Συνεχίζω να λέω ότι η Ιερουσαλήμ θα είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το είπα στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω. Έχω όμως πει επίσης ότι το θέμα συνδέεται με το τελικό καθεστώς [της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων]» είχε δηλώσει τότε ο Ομπάμα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ είχε συνομιλίες το πρωί της Κυριακής με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προσωπικό του φίλο, και τον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες.

Ενώπιον του Σιμόν Πέρες δήλωσε ότι μοιράζεται τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, λέγοντας ότι η απειλή που θα συνιστούσε ένα πυρηνικό Ιράν στην περιοχή και τον κόσμο είναι «ασύγκριτη και μη αποδεκτή».

Επισκέφθηκε, επίσης, το Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ, ενώ είχε συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Σαλάμ Φαγιάντ -όχι όμως και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η στάση που ακολουθεί ο Ρόμνεϊ, προσβλέποντας στις ψήφους της εβραϊκής κοινότητας, συγκρούεται με τη γραμμή του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αν και δεν αποκλείει τη στρατιωτική επιλογή, προτάσσει τη διπλωματία στο ζήτημα του Ιράν και έχει αποπειραθεί αρκετές φορές να πείσει την ισραηλινή ηγεσία να μην προχωρήσει σε ένα προληπτικό χτύπημα.

Ο Ρόμνεϊ έχει επικρίνει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας την πολιτική του Αμερικανού προέδρου όσον αφορά το Ιράν, και έχει δεσμευτεί για αυστηρότερες κυρώσεις, εφόσον εκλεγεί.

Στις προεδρικές εκλογές του 2008, η εβραϊκή κοινότητα στις ΗΠΑ είχε ψηφίσει υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του αντιπάλου του Τζον Μακ Κέιν.

Ωστόσο δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο έδειξε ότι η υποστήριξη αυτή μειώθηκε στο 64%, και ότι ποσοστό 29% των εβραίων ψηφοφόρων δηλώνει την προτίμησή του στον Ρόμνεϊ.

Το Ισραήλ είναι ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Ρόμνεϊ, μετά τη Βρετανία. Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για την Πολωνία, τρίτο και τελευταίο σταθμό.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος επέδειξε αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ. Με κάθε επισημότητα στο Οβάλ Γραφείο κι ενώ περιστοιχιζόταν από εκπροσώπους της AIPAC, το εβραϊκό λόμπι στην Ουάσινγκτον, και Αμερικανούς βουλευτές, υπέγραψε νόμο που ενισχύει τη συνεργασία σε θέματα ασφαλείας και άμυνας με το Ισραήλ και τόνισε την «πάγια» στήριξη της Ουάσινγκτον.



Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η πολυπολτισμική Σουηδία θέλει να πολυπολιτιστεί κι άλλο και αναλαμβάνει δράση για την «άνοδο της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη


 
Μια νέα πρωτοβουλία, που έχει το όνομα "Μια Σουηδία" (One Sweden), έχει ως στόχο να κάνει τη Σουηδία ακόμα πιο ‘ανεκτική’, ‘ποικιλόμορφη’, ‘χωρίς αποκλεισμούς’, ‘πολυπολιτισμική’ και όλα εκείνα τα άλλα θαυμάσια πράγματα στα οποία η Σουηδία είναι τόσο καλή.

Και, περιέργως, το έργο βασίζεται σε ένα παρόμοιο της Μαλαισίας, γνωστό ως "1Malaysia" (Μία Μαλαισία). Έτσι, οι καλοί και μορφωμένοι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη χώρα, που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Σουηδία, έχουν αποφασίσει ότι η Σουηδία θα είναι ένα καλύτερο μέρος αν μοιάσει στη Μαλαισία.

Τι σχέση έχει η Σουηδία με τη Μαλαισία;

Η Μαλαισία, όπως και τόσες άλλες χώρες που ανεξαρτητοποιήθηκαν μετά το τέλος της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, συγκροτήθηκε από ανόμοια κομμάτια που είχαν συγκολληθεί υπό την βρετανική διοικητική δομή. Αυτές οι περιφέρειες και οι ομάδες – που μιλάνε κυρίως Μαλαισιανά - αλλά είναι από διάφορες εθνότητες - είναι Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ινδουιστές, Βουδιστές κα.

Η θρησκευτική ελευθερία διασφαλίζεται από το σύνταγμα της Μαλαισίας, αλλά όχι στην πραγματικότητα, διότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία του κράτους, και όλοι γνωρίζουμε πως το Ισλάμ αντιμετωπίζει τις άλλες θρησκείες. Κάθε φορά που τα συνταγματικά δικαιώματα και οι ελευθερίες έρχονται σε σύγκρουση με τον ισλαμικό νόμο, το Ισλάμ έχει το πάνω χέρι.

Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο που η Μαλαισία συνεχώς ψάχνει τρόπους για να μειώσει τις συγκρούσεις μεταξύ εθνοτήτων και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της πολιτικής της διοίκησης. Αλλά τι γίνεται με τη Σουηδία;

Μέχρι περίπου σαράντα χρόνια ο πληθυσμός της Σουηδίας αποτελείτο σχεδόν εξ ολοκλήρου, από Σουηδούς. Εκτός από τους Sami στο μακρινό Βορρά - και ελάχιστους Νορβηγούς, Δανούς και Φιλανδούς – η Σουηδία ήταν ο τόπος που ζούσαν ανοιχτόχρωμοι γαλανομάτηδες άνθρωποι που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, είχαν την ίδια θρησκεία και μοιράζονταν μια κοινή κουλτούρα.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν τις επόμενες δεκαετίες. Ορισμένες γειτονιές στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας μοιάζουν πλέον, με την Αντίς Αμπέμπα ή τη Βασόρα. Η εγκληματικότητα των μεταναστών είναι ενδημική και αποτελεί μια επιδημία. Το επίπεδο της βίας που χρησιμοποιείται, που ήταν άγνωστο στη Σουηδία, έχει γίνει πλέον ρουτίνα.
Η Σουηδία «ανακατασκευάστηκε» μέσω κατάκτησης. Αναγκάστηκε να γίνει ένα πολύγλωσσο συνονθύλευμα ταραχών και μίσους.
 
Η Σουηδία το έκανε αυτό στον εαυτό του. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, η καλά εκπαιδευμένη ελίτ, η αφρόκρεμα της σουηδικής κοινωνίας, το έκανε αυτό για το υπόλοιπο της Σουηδίας.

Και τώρα, για να βάλει μία τάξη στο τρομακτικό χάος που έχει δημιουργηθεί και έχει επιβληθεί από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι την προστατεύουν και την υπηρετούν, η ίδια άρχουσα τάξη έχει αποφασίσει να κάνει τη Σουηδία να μοιάζει περισσότερο με τη Μαλαισία.

Μια Σουηδία

Δείτε τι λέει η ιστοσελίδα της One Sweden  για τη νέα, βελτιωμένη, ηθικά βελτιωμένη έκδοση της Σουηδίας που είναι τώρα υπό κατασκευή:

Ένα νέο σχέδιο για την ενοποίηση της Σουηδίας κατά της βίας έχει αρχίσει:

Έμπνευση από την πρωτοβουλία «Μία Μαλαισία», η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο το μουσουλμανικό τμήμα του πληθυσμού της Μαλαισίας, αλλά περιλαμβάνει επίσης τις κινεζικές και ινδικές ομάδες. Γίνεται εστίαση στην από κοινού κατάρτιση, ανάπτυξη και δημοκρατία.

Νέα ώθηση στο One Sweden

    ... Είμαστε διαφορετικές φωνές, με διαφορετικά πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα, αλλά είμαστε ενωμένοι για τις βασικές αξίες της Μίας Σουηδίας. Μια ανοικτή, δημοκρατική και ευημερούσα Σουηδία.

    Το 2012, το Μια Σουηδία οργανώνει μια σειρά από φόρουμ διαλόγου, όπου τα άτομα που δραστηριοποιούνται στην κοινωνία των πολιτών θα βρουν από κοινού λύσεις σε διάφορα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στο μοντέλο της Μαλαισίας, συμβουλευτείτε την καταχώρηση της Wikipedia σχετικά με το ‘1Malaysia’:

  Το ‘1Malaysia’ είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Tun Razak στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, που καλεί το υπουργικό συμβούλιο, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, και τους δημόσιους υπαλλήλους να τονίσουν περισσότερο την εθνοτική αρμονία , την εθνική ενότητα, και την αποτελεσματική διακυβέρνηση.

    [...]

  Το ‘1Malaysia’ τονίζει την εθνική ενότητα και την εθνική ανοχή. Οι αξίες του 1Malaysia όπως έχουν διατυπωθεί από τον Najib Razak είναι η επιμονή, η νοοτροπία της αριστείας, η αποδοχή, η πίστη, η εκπαίδευση, η ταπεινότητα, η ακεραιότητα και η αξιοκρατία.

Ποιος είναι πίσω από αυτή την προσπάθεια για να επιβληθεί το μοντέλο της Μαλαισίας στη Σουηδία;

Η διευθύνουσα ομάδα για την «Μια Σουηδία» φαίνεται να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

    1. Kista College,
    2. Swedish Muslims for Peace and Justice,
    3. Sensus Learning Centres,
    4. Seglora think-tank,
    5. Youth Against Racism (Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό),
    6. Paideia — The European Institute for Jewish Studies in Sweden (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Εβραϊκών Σπουδών στη Σουηδία) και
    7. Sektor3 think-tank


Τι συμβαίνει όμως στη Μαλαισία;

- Οι Μουσουλμάνοι έχουν προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας στην κυβέρνηση και στα πανεπιστημιακά προγράμματα.
- Σε 5 πολιτείες απαγορεύεται να φύγεις από το Ισλάμ και να ασπαστείς άλλη θρησκεία. Η τιμωρία είναι μαστίγωση ή και φυλάκιση.
- Το καθεστώς καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους μουσουλμάνους να αλλάξουν θρησκεία.
- Γυναίκες και άνδρες μαστιγώνονται για εξωσυζυγικό σεξ.
- Τα ανύπαντρα ζευγάρια σε ξενοδοχεία συλαμβάνονται από την αστυνομία της Σαρία.
- Ένας νόμος καθιστά δυνατή την κράτηση ατόμων χωρίς δίκη επ’ αόριστον.
- Απαγορεύεται ο σοδομισμός και ο στοματικός έρωτας.
- Ο αθεϊσμός είναι αντεθνικός.

Πόσο σχέση έχουν αυτά με την Σουηδία;

Λέει η εφημερίδα Svenska Dagbladet:

    Η Σουηδία θα πρέπει να ενωθεί ενάντια στη βία

Εν αναμονή της δράσης της κυβέρνησης κατά του εξτρεμισμού, ένα νέο δίκτυο άρχισε σήμερα: ‘Μια Σουηδία’. Μετά τον βομβιστή αυτοκτονίας και τα εγκλήματα του serial σκοπευτή, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, εβραίοι και κοσμικοί θα επικεντρωθούν σε αυτά που μας ενώνουν.

Η Lena Lönnqvist, πρόεδρος του Κολλεγίου Sjövik, ο Abdulkader Habib, πρόεδρος του Κολεγίου Kista και ο Dr. Lindqvist Hotz του ιδρύματος Seglora συμμετείχαν στην εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου ‘Μια Σουηδία’ ..

Η Barbara Spectre, πρόεδρος και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Εβραϊκών Σπουδών με το όνομα «Παιδεία», πιστεύει ότι η Σουηδία έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει:

"Μπορούμε να τιμήσουμε τη διαφορετικότητα και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία μας για το πώς μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη Σουηδία», λέει.

(Σχ. ΚΟ: Η Barbara Spectre είναι η ΑμερικανοΕβραία σιωνίστρια, σύζυγος ραβίνου, που αγωνίζεται να γίνει πολυπολιτισμική η Σουηδία – σχετικό βίντεο εδώ)

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Να δούμε ένα από τα σημαντικά πρόσωπα πίσω από το ‘Μία Σουηδία’:

Στις 2 Φεβρουαρίου 2010 η Birgitta Ohlsson διορίστηκε υπουργός ΕΕ Σουηδίας στη θέση της Cecilia Malmström. Ως υπουργός της ΕΕ, όπως λέει η Ohlsson, ανέδειξε ζητήματα ενίσχυσης της γεωργία, σωματεμπορίας και της κατάστασης των Ρομά. Μετά τις εκλογές του 2010 διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της για να περιλάβει τη δημοκρατία και καταναλωτικά ζητήματα.

Είναι παντρεμένη με τον Mark Klamberg, Διδάκτωρ Νομικής, αλλά και είναι ενεργός στο Φιλελεύθερο Κόμμα.
Η Ohlsson το 2011 τιμήθηκε ως ‘straight της χρονιάς’ στο φετινό Gay Gala, για την προσήλωσή της στα δικαιώματα των LGBT ατόμων.

    -------

Τώρα, σειρά έχει το πρόβλημα του εθνικισμού, ή της "ακροδεξιάς", όπως γράφουν τα media στην Ευρώπη. Η Σουηδή υπουργός Δημοκρατία, η Birgitta Ohlsson, θα οδηγήσει το «έργο». Σύμφωνα με την Ohlsson, η «ακροδεξιά» έχει γίνει πιο σύνθετη και τη συγκρίνει με τη Χαμάς και την Αλ Σαμπάαμπ.

    «Οργανώνουν γιορτές των Χριστουγέννων για φτωχές άγαμες μητέρες», λέει στην Dagens Nyheter.

    Λέει ότι "αναστατώθηκε" από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκε σε δύο κομμουνίστριες στην τηλεόραση. «Τρομερά άβολα», είπε ότι αισθάνθηκε η Birgitta Ohlsson στο Twitter της. Για δύο χρόνια, η «ακροδεξιά» θα πρέπει να μελετηθεί και να προσδιοριστεί και συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να προταθούν.

«Βλέπουμε ότι και κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές ομάδες γίνονται  ισχυρότερες στην Ευρώπη», λέει η Birgitta Ohlsson.

Οι χώρες πρέπει να μελετηθούν είναι η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία. Το έργο θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός πακέτου διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς.

  Τα media αναφέρουν ότι η Birgitta Ohlsson γνώριζε "πώς ο ακροδεξιός εξτρεμισμός έχει αλλάξει", μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Άννα Φρανκ στο Βερολίνο.
 
«Δουλεύουν σαν τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ή την αλ-Σαμπάαμπ στη Σομαλία», συνεχίζει ο κ. Birgitta Ohlsson.
  
Της είπαν ότι οι ακροδεξιοί χρησιμοποιούν ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους. Συμμετέχουν σε κοινωνικά κινήματα και οργανώνουν γιορτές Χριστουγέννων για φτωχές ανύπαντρες μητέρες.

Γράφει η ιστοσελίδα της σουηδικής κυβέρνησης:

     Birgitta Ohlsson

  "Η ΕΕ πρέπει να είναι ένας φύλακας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Λιγότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες όπου μπορούν να αισθάνονται, να σκέφτονται και να πιστεύουν ελεύθερα.

"Η ΕΕ πρέπει να είναι ισχυρή και θαρραλέα φωνή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου."

Και, παρακάτω:

Σχέδιο δράσης για την προστασία της δημοκρατίας κατά του βίαιου εξτρεμισμού

Στις 9 Δεκεμβρίου 2011, η Υπουργός ΕΕ και δημοκρατίας Birgitta Ohlsson, υπέβαλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας έναντι του βίαιου εξτρεμισμού. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μέτρα για:

        - Αύξηση της ευαισθητοποίησης για τον βίαιο εξτρεμισμό
        - Αποθάρρυνση συμμετοχής σε βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες
        - Διευκόλυνση αναχώρησης από αυτές τις ομάδες

Σχ. ΚΟ: 1 Το μότο έλεγε: "Η ΕΕ πρέπει να είναι ισχυρή και θαρραλέα φωνή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". "Ελευθερία", αν δεν το καταλάβατε, είναι αυτό που εγκρίνει η ελίτ που προωθεί μανιωδώς την πολυπολιτισμικότητα. Κάθε φωνή αντίδρασης θα πρέπει να πνιγεί "εν ανελευθερία"...

Σχ. ΚΟ 2 : Αυτά γίνονται στην Σουηδία που… ζήλεψε την Μαλαισία. Παρόμοια προγράμματα εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, που… ζήλεψε την Σουηδία. Περισσότερα προσεχώς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Το μακελειό στο Ντένβερ και η σατανική επίδραση του “Τζόκερ”


Η Αμερική δεν έχει συνέλθει ακόμη από το μακελειό στην πρεμιέρα της ταινίας του Batman, “Dark Knight Rises” στο Ντένβερ του Κολοράντο όπου 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δολοφόνος, Τζέιμς Χολμς ήταν τόσο ψυχρός εκτελεστής που σκότωσε ακόμη ένα 4-μηνών μωρό. Σύμφωνα με αναφορές από την αστυνομία, ο Holmes, είχε βαμμένα κόκκινα τα μαλλιά του και είπε ότι στους αστυνομικούς ότι ήταν «ο Joker» μια αναφορά στον κακό που έπαιζε ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ στην προηγούμενη ταινία. Ο χαρακτήρας, ο οποίος έχει μια πολύ σατανική φύση, έχει γοητεύσει τα μυαλά πολλών στην κοινωνία και έχει εμπνεύσει και άλλες πράξεις βίας κατά το παρελθόν.

Ο Λέτζερ, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών λίγο μετά τα γυρίσματα του Dark Knight έδωσε μια στοιχειωμένη απόδοση που πολλοί αισθάνονται ότι συνέβαλε στο θάνατό του, που έχει εμπνεύσει εγκληματίες που έχουν τάση να μιμούνται, όπως τον Χολμς. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την επίδραση που έχουν οι ταινίες που προωθούν τον θάνατο, τον αποκρυφισμό και την αμαρτωλή εξέγερση στην καρδιά και το μυαλό μερικών ανθρώπων που μπορεί να τους ωθήσει σε πράξεις βίας.

«Κυριολεκτικά πυροβολούσε τον καθένα»

 Οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν σε μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου γεμάτη με οπαδούς του Μπάτμαν, ορισμένοι από τους οποίους είχαν φορέσει και την στολή του για την πρεμιέρα της ταινίας.

Ξαφνικά, τον χώρο γέμισαν κραυγές φρίκης από πανικόβλητους θεατές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον δολοφόνο, ο οποίος πυροβόλησε τους πάντες καθώς περπατούσε.

Ήταν μια σκηνή «κατ’ ευθείαν από ταινία τρόμου», δήλωσε ο Chris Ramos, ο οποίος ήταν μέσα στο θέατρο. «Κυριολεκτικά πυροβολούσε τον καθένα, όπως στην κυνηγετική περίοδο».

Οι μάρτυρες περιγράφουν τον James Holmes ως τελείως ψυχρό. Αφού συστήθηκε ως "The Joker" προχώρησε πυροβολώντας αδιακρίτως. Φαίνεται ότι η πρόθεσή του ήταν να δολοφονήσει, να καταστρέψει και να προκαλέσει χάος όπως ο «ήρωάς» του και προγραμμάτιζε από μήνες την επίθεσή του. Θα μπορούσε κάποιος να είναι τόσο ψυχρός, μεθοδικός και αιμοδιψής; Η «έμπνευση» του Χολμς, ο Τζόκερ, ήταν ακριβώς έτσι.

Ο Τζόκερ: Ένας σατανικός χαρακτήρας

"Είναι ένας ψυχοπαθής, μαζικός δολοφόνος, σχιζοφρενής κλόουν με μηδενική συμπάθεια". - Χιθ Λέτζερ για την απεικόνισή του ως Τζόκερ στην ταινία Σκοτεινός Ιππότης.


"Λοιπόν," δήλωσε ο Τζακ Νίκολσον στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, την Τετάρτη, "εγώ τον προειδοποίησα." - Τζακ Νίκολσον, ο οποίος είχε παίξει τον Τζόκερ σε μια παλαιότερη σειρά ταινιών του Μπάτμαν, σχολιάζοντας σχετικά με τους κινδύνους το να υποδύεσαι τον Τζόκερ μετά το θάνατο του Χιθ Λέτζερ.

Η ταινία ‘The Dark Knight’, η οποία έγινε η υπ 'αριθ. 4 ταινία σε εισπράξεις όλων των εποχών, ήταν μια τεράστια επιτυχία που ακολούθησε τον θάνατο του Χιθ Λέτζερ. Ο Λέτζερ, ο οποίος κέρδισε Oscar, πρόβαλε την ψυχρή, δαιμονική φύση του Τζόκερ. Ο Λέτζερ έπαιξε το Τζόκερ ως έναν εντελώς ψυχοπαθή και τόσο πολύ ‘δέθηκε’ με τον χαρακτήρα που πολλές σκηνές τις σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Λέτζερ. Προκειμένου να προετοιμαστεί για το ρόλο ο Λέτζερ, δήλωσε:

  "Είναι ένας συνδυασμός ανάγνωσης όλων των κόμικς που θα μπορούσα να βρω σχετικά με το σενάριο και στη συνέχεια απλά κλείνω τα μάτια και διαλογίζομαι πάνω σε αυτό», λέει. «Κάθισα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο για περίπου ένα μήνα, κλειδωμένος, φτιάχνοντας ένα μικρό ημερολόγιο και δοκιμάζοντας φωνές - ήταν σημαντικό να προσπαθήσω να βρω μια κάπως γραφική φωνή και γέλιο. Κατέληξα στον τύπο ενός ψυχοπαθή – κάποιου με πολύ λίγη ή καμία συνείδηση ​​για τις πράξεις του» - Χιθ Λέτζερ.

Τόσο πολύ παθιάστηκε με τον το χαρακτήρα του Τζόκερ ο Ledger, που είπε στους New York Times ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί "περισσότερο από δύο ώρες κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων".

"Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου είχε εξαντληθεί, και το μυαλό μου δούλευε ακόμη. "Είπε ότι πήρε χάπια, για να μπορέσει να κοιμηθεί για μόνο μια ώρα».

Ο Ledger συνέχισε σε έναν κύκλο αϋπνίας, κατάθλιψης και άγχους που τον οδήγησαν να πάρει ένα κοκτέιλ από αντικαταθλιπτικά καθώς και ηρωίνη. Και τα ναρκωτικά τελικά τον οδήγησαν στο τραγικό του θάνατο.

Το συγκεκριμένο κόμικ που ενέπνευσε περισσότερο τον Ledger ήταν ένα κόμικ του Batman που ονομάζεται “The Killing Joke” και γράφτηκε από τον συγγραφέα κόμικ και πρακτικό της μαγείας, Alan Moore, ο οποίος έχει γράψει κόμικς, όπως το ‘The Watchmen’ και το ‘V for Vendetta’ που είναι γεμάτα από και σατανικούς και Ιλλουμινάτι συμβολισμούς. Το ‘V for Vendetta’ συγκεκριμένο όχι μόνο έχει αποσπάσματα από τον σατανιστή Aleister Crowley σε διάφορα τμήματα, αλλά τον αναφέρει ονομαστικά.

Στις φωτογραφίες: Ο ήρωας στο V for Vendetta αναφέρει του Βιβλίο του Νόμου του Aleister Crowley.

Ο Λέτζερ έπαιξε τον χαρακτήρα με τέτοιο δαιμονικό στυλ, που τίναξε ακόμα και τη γλώσσα του συνεχώς σαν φίδι κατά τη διάρκεια των σκηνών. Ο χαρακτήρας του Τζόκερ στο Σκοτεινό Ιππότη είναι ένας αυτοαποκαλούμενος «πράκτορας του χάους» που επιδιώκει να καταστρέψει την πόλη και να αποδείξει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν εξίσου κακοί και δολοφονικοί, όπως αυτός.

«Δείτε, την ηθική τους, το πως λειτουργούν: πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο. Θα πέσουν με την πρώτη ένδειξη ενός προβλήματος. Είναι τόσο καλοί όσο ο κόσμος τους επιτρέπει να είναι. Θα δείτε, στο τέλος οι πολιτισμένοι άνθρωποι θα φάνε ο ένας τον άλλον "- Τζόκερ, Σκοτεινός Ιππότης

Μοιάζει λίγο με την ιστορία του Ιώβ, όπου ο Σατανάς προκάλεσε τον Θεό λέγοντας ότι αν ο Ιώβ δεν είχε όλη τα υπάρχοντα και τον πλούτο που ο Θεός του είχε δώσει σύντομα θα καταριόταν τον Θεού ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άπιστος. Αυτή ακριβώς είναι η ατζέντα του Τζόκερ στο Dark Knight. Και η κάρτα που χρησιμοποιεί ως σήμα κατατεθέν το ενισχύει αυτό:

Στην φωτογραφία: Μία από τις κάρτες που χρησιμοποιούνται από τον Τζόκερ στο Σκοτεινό Ιππότη με τον Σατανά πάνω σε αυτή.

«Ο μόνος λογικός τρόπος για να ζήσεις σε αυτόν τον κόσμο είναι να ζεις χωρίς κανόνες ..." - Τζόκερ, Dark Knight.

Σατανική Επίδραση: Kim De Gelder Joker | Dark Knight Shooting Illuminati

Οι θεατές σε όλο τον κόσμο που είδαν το παίξιμο του Ledger ήταν τόσο συγκλονισμένοι που σύντομα δεκάδες άνθρωποι είχαν φορέσει το πορφυρό και κόκκινο κοστούμι και το πράσινο πουκάμισο και έκαναν στο πρόσωπό τους το μακιγιάζ του Joker στην πραγματική ζωή. Σαν μια σέκτα που είναι της μόδας, ο Τζόκερ έγινε ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Και μερικοί εμπνεύστηκαν από αυτόν για να διαπράξουν εγκλήματα στο όνομα του Τζόκερ. Στο Dendermonde στο Βέλγιο, ο 20χρονος Kim De Gelder, ντυμένος ως Joker, κατάφερε να μπει σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό και να επιτεθεί στα νεογνά και στα βρέφη με ένα μαχαίρι, τρυπώντας τα επανειλημμένα στο κεφάλι και το λαιμό τους, σκοτώνοντας 2 μωρά και μια εργαζόμενη και τραυματίζοντας πολλά βρέφη:

Ο 20χρονος δράστης είχε βαμμένο λευκό πρόσωπο, σκιά ματιών και βαμμένα μαλλιά, και φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Αφού κατάφερε και μπήκε στον βρεφικό σταθμό στις 10 π.μ. λέγοντας ότι είχε μια συνάντηση με ένα από τα μέλη του προσωπικού, έβγαλε το 12 ιντσών μαχαίρι του και άρχισε να κόβει παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως και δύο ετών.

Υπήρχαν 21 βρέφη στον βρεφονηπιακό σταθμό και έξι εργαζόμενοι. Όλα τα θύματα τα μαχαίρωσε στο λαιμό ή το κεφάλι.

Ο Theo Janssens, αντιδήμαρχος του Dendermonde, είπε ότι ο άνθρωπος "απλά τρελάθηκε". "Υπήρχε αίμα παντού, ήταν απίστευτο, το πραγματικό μακελειό. Πήγε κατευθείαν στα μωρά και τους επιτέθηκε. Τα μικρότερα ήταν στα κρεβάτια τους, μάλλον κοιμόνταν", λέει η Μαρίτα Blindeman, που χτύπησε τον συναγερμό.

Όταν συνελήφθη ο De Gelder γέλαγε στους ανακριτές της αστυνομίας, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις, με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο Joker στο Dark Knight:

Μετά τη σύλληψή του, ο ύποπτος ήθελε προφανώς να "παίξει με την αστυνομία," λέει ο Paijmans. "Ο άνθρωπος δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του στην αστυνομία. Δεν είχε κανένα δελτίο ταυτότητας κατά τη σύλληψή του. Έδωσε την αστυνομία διάφορα ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις».
Αργότερα μαθεύτηκε ότι ο De Gelder σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα δεύτερο βρεφικό σταθμό και ότι σχεδίασε τις επιθέσεις ώστε να συμπίπτουν με την ενός έτους επέτειο από το θάνατο του Χιθ Λέτζερ.

Μαθήτρια επιτίθεται στην καθηγήτριά της ως Τζόκερ

Σε σχολείο του Νότιου Vermillion, μια μαθήτρια λυκείου επιτέθηκε στην καθηγήτρια. Οι λεπτομέρειες είναι σοκαριστικές.

Το σχολείο αυτό ήταν ένα υπόδειγμα. Αλλά εκείνη την ημέρα αυτό άλλαξε. Όλα άρχισαν όταν η μαθήτρια πήγε στο μπάνιο. Εκεί, φόρεσε το λευκό μακιγιάζ, κόκκινο κραγιόν, και έβγαλε ένα ξυραφάκι. Έκοψε τότε το πρόσωπό της, κάποιοι λένε για να μοιάζει με το Τζόκερ από την ταινία "The Dark Knight". Μετά από αυτό χτύπησε την πόρτα της τάξης. Κανείς στην τάξη θα ξεχάσει τι συνέβη στη συνέχεια.

«Τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να κάνει κινήσεις προς την δασκάλα, σαν να επρόκειτο να την κόψει σε φέτες", δήλωσε ο Σπενς. Γι 'αυτό, η δασκάλα έπρεπε να δράσει γρήγορα. Μπόρεσε να κρατήσει το κορίτσι μακριά στριμόχνωντάς την με ένα θρανίο και μια καρέκλα μέχρι να φθάσει βοήθεια.

Αθωώθηκε τελικά, ο εικονιζόμενος Cole Vetterkind για διάρρηξη και στραγγαλισμό από το δικαστήριο Clark County. Οι αρχές λένε ότι ο 26χρονος άντρας ντυμένος ως Joker διέρρηξε το σπίτι της πρώην φίλης του στην πόλη Reeseburg τον Ιανουάριο. Οι αρχές λένε ότι προσπάθησε να πνίξει τον νέο της φίλο και εκείνος τον πυροβόλησε τότε στο πόδι.

 «Για μένα αυτός είναι δαιμονικός - έχει αυτή την απίστευτη οργή​​. Οι γονείς του σκοτώθηκαν όταν ήταν νέος, και αυτά είναι τα πράγματα που βρίσκονται στο κεφάλι του. Για μένα, ο Μπάτμαν έχει να κάνει με την οργή​​, τον θυμό και την εκδίκηση». - Κρίστιαν Μπέιλ για τον Μπάτμαν στο Dark Knight.

Η γοητεία για τη μίμηση του με τον Τζόκερ του Ledger έφτασε στο χειρότερο σημείο στο περιστατικό του Ντένβερ. Ο φανς ήταν τόσο ανήσυχοι να δουν την νέα ταινία του Μπάτμαν που μωρά, και παιδιά δημοτικού ήρθαν στην παρουσίαση τα μεσάνυχτα (για μια ταινία που είναι περίπου 3 ώρες) για να δουν μια ταινία με άφθονη βία, τρομοκρατικές επιθέσεις, βασανιστήρια, μαζικές δολοφονίες και μεγάλης κλίμακας καταστροφές. Γιατί οι γονείς φέρνουν παιδιά ακόμα και 4 ετών και 6 ετών για να δουν αυτήν την ταινία; Τι είδους επιπτώσεις θα έχει αυτή η ταινία έχει στην ψυχή τους; Σε τι πνευματική επιρροή εκτίθενται ;

Γιατί ο κόσμος τόσο γοητεύεται από ένα χαρακτήρα τόσο κακό; Γιατί έχει τέτοια εμμονή με έναν που επιδιώκει να βλάψει, να σκοτώσει και να καταστρέψει και που ευχαριστιέται με αυτό χωρίς καμία απολύτως τύψη; Η κοινωνία ολοένα και περισσότερο  γοητεύεται με την ψυχαγωγία του θανάτου, είτε σε ταινίες όπως το  Dark Knight, είτε σε βιντεοπαιχνίδια είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές γεμάτες φόνους. Και κανείς δεν υπολογίζει τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει στην ψυχή του. Αλλά και στους άλλους.
  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή