Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΝΥΑ: Ένα παιδί νεκρό από επίθεση με χειρομβοβίδα σε εκκλησία. Ύποπτη ισλαμική οργάνωση



 
Ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη τρία τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εκκλησία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν το μάθημα του κατηχητικού που γίνεται την Κυριακή στην εκκλησία, "όταν μια χειροβομβίδα ερρίφθη στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Πολυκάρπου στην οδό Τζούτζα. Κάποιοι πέταξαν χειροβομβίδα μέσα στην εκκλησία", ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Ένα παιδί σκοτώθηκε και τρία τραυματίστηκαν σοβαρά", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ναϊρόμπι Μοσές Νιακουάμα. "Εκτιμάμε ότι ήταν επίθεση με χειροβομβίδα".

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά αρκετές επιθέσεις είχαν στόχο τις τελευταίες εβδομάδες εκκλησίες στην Κένυα.

Οι επιθέσεις αυτές για τις οποίες δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης δείχνουν να πραγματοποιούνται σε αντίποινα για την στρατιωτική επέμβαση των κενυατικών δυνάμεων στη γειτονική Σομαλία η οποία έχει στόχο την καταπολέμηση των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ.
 
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας κατηγόρησε τους υποστηρικτές της ισλαμικής παραστρατιωτικής ομάδας αλ-Σεμπάμπ της Σομαλίας, που αντιδρά στο ρόλο της Κένυας στη δύναμης επέμβασης του ΟΗΕ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

«Είμαστε Ακρίτες του Ελληνισμού»: Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου


Είμαστε εδώ υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας. Να μην ξεχνάτε ότι έχετε Έλληνες αδελφούς ςδώ, στην ανατολή... και σας αγαπάμε...

Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου, Ροντρίγκ (Δημήτρη) Ελ Χούρι

με την Αντωνία Πατσίδου

1) Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, απαριθμεί 3.000 Έλληνες εξ Ελλάδος. Οι ελληνόφωνες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα Βηρυτό, και στην Τρίπολη, στο Βόρειο Λίβανο. Δώστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.

Ροντρίγκ Ελ Χούρι: Η λίστα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Λίβανο με τους 3.000 Έλληνες που ζουν στο Λίβανο, δίνει μια λανθασμένη καταμέτρηση. Ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 300.000 και είναι 7-8% του πληθυσμού, και η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα του Λιβάνου, μετά από τους σουνίτες, Σιίτες, και Μαρωνίτες. Ο αριθμός 3.000 αντιπροσωπεύει εκείνους που έχουν την «ελληνική ιθαγένεια» από το σύγχρονο ελληνικό κράτος ... και εκείνων που ήρθαν από την Μικρά Ασία στο Λίβανο μετά το 1920. Αλλά εκείνοι που έχουν «ρίζες ελληνικές», εκείνοι που μιλούσαν κάποτε ελληνικά, εκείνοι που ονομάζονται «Ρουμ» (στην αραβική γλώσσα) είναι σήμερα περισσότερο από 300.000.

Όταν οι Άραβες κατέκτησαν τη γης μας το 634 μ.Χ., ονόμασαν τη γη μας «γη των Αλ Ρουμ (γη των Ρωμιών)» και ο πρώτος Άραβας ιστορικός "Αλ Γιακίντι (al wakidi)", από τον 8ο αιώνα,) σημείωσε ότι σε πόλη της Συρίας και του Λιβάνου, οι Άραβες εισβολείς ήταν υποχρεωμένοι να μιλούν με τους προγόνους μας (αλ-ρουμ), στην "ελληνική γλώσσα" "λούχα ρουμία". Το ίδιο και οι Τούρκοι μετά από αυτούς, ακοκαλούσαν τους Έλληνες «Ρουμ» και την ελληνική γλώσσα «ρωμαίικα». Μετά από 1400 χρόνια, αραβικής κατάκτησης έχουμε αραβοποιηθεί απόλυτα, αλλά κρατάμε το όνομά μας, «Ρουμ» και κρατάμε την ελληνική γλώσσα στις λειτουργίες ...Και πρέπει να ξέρετε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα, και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών (Ουνίτες) έχουν τις ίδιες ρίζες ... και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών αριθμεί τώρα περίπου 190.000 στο Λίβανο. Και μην ξεχνάτε ότι πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι και οι άγιοι είναι από την Αντιόχεια. (Άγιος Χρυσόστομος, Άγιος Δαμασκηνός, ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ....).

2) Οι Έλληνες στον Λίβανο, αν και μιλούν αραβικά κρατούν στο μυαλό τους, ότι είναι Έλληνες που αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τον αραβισμό. Αλλά η προπαγάνδα που γίνεται από τα πολιτικά κόμματα προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι Ορθόδοξοι Άραβες ή Σύροι, αλλά όχι Έλληνες. Τι συμβαίνει ακριβώς με αυτό το θέμα;

Εμείς εξακολουθούμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας "Ρουμ". Στα παλιά αραβικά χειρόγραφα το όνομα «Ρουμ» στη χώρα μας σημαίνει "ελληνικός λαός", και ο όρος "λούχα ρουμία" σημαίνει "ελληνική γλώσσα". Και είμαστε εδώ, πολλούς αιώνες πριν από τους Άραβες. Ο Παπαδόπουλος, στο βιβλίο του, η ιστορία της Εκκλησίας της Αντιοχείας, λέει: «η πλειοψηφία της Εκκλησίας της Αντιοχείας ήταν Έλληνες» (σελίδα 51). Και για την αραβοποίηση, λέει στο ίδιο βιβλίο, «η δίωξη έχει ενταθεί από 773 ... Ο Χαλίφης αλ-Μανσούρ ... εμπόδιζε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά. Από τότε, οι Χριστιανοί, ειδικά η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να μεταφράσει τα βιβλία στα αραβικά ... και αυτό είναι που προκάλεσε την αραβοποίηση του ελληνικού λαού "(σελίδα 570 - 571). Η προπαγάνδα των πολιτικών κομμάτων, επηρεαζόμενη από τους μουσουλμάνους, λέει σήμερα σε όλο τον κόσμο ότι είναι "Άραβες" και ότι οι χριστιανοί κατάγονται από τις αραβικές φυλές που δεν είναι η αλήθεια διδάσκουν αυτή ανακριβή ιδεολογία στα σχολεία (Συρία) και στο Λίβανο και πολλοί από τους ανθρώπους επαναλαμβάνουν ανακριβή ιδεολογία, χωρίς ιστορικές αναφορές, και χωρίς αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας. Η προπαγάνδα των κομμάτων των Μαρωνιτών, λέει στην "Ορθόδοξη νεολαία" μας ότι όλοι οι Χριστιανοί είμαστε "Αραμαίοι" και όχι Έλληνες ... και ότι οι "Ρουμ" ήταν εισβολείς όπως οι "Άραβες" και πολλά μέλη του πληθυσμού των «Ρουμ» επαναλαμβάνουν αυτή την ιδέα χωρίς αφύπνιση ... επηρεαζόμενοι από τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Μαρωνιτών. Η αλήθεια είναι: σε αυτή τη γη κάποτε, υπήρχαν πολλά έθνη-κοινότητες. Οι Σύροι (Μαρωνίτες), οι Έλληνες (Ρουμ), και οι Άραβες ( Μουσουλμάνοι) .... Θα πρέπει να αποδεχθούμε το «πλουραλισμό» του τόπο αυτού ... γιατί αυτή είναι η "ιστορική αλήθεια" και όχι η «ιδεολογική».

3) Η Ελληνική Ορθόδοξη νεολαία του Λιβάνου είναι απόγονοι των Ελλήνων της Αντιοχείας, δηλαδή είναι Έλληνες από την ελληνιστική εποχή. Υπάρχει μια προσπάθεια από μέρους σας για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος;

Μόνο με το να επιμένουμε σε αυτό το «πλουραλισμό» μπορούμε να σώσουμε την κοινότητά μας από το να απορροφηθεί. Το καθεστώς του Λιβάνου, είναι ένα σεκταριστικό καθεστώς. Έχουμε 128 βουλευτές, 64 πρέπει να είναι Μουσουλμάνοι, και 64 πρέπει να είναι Χριστιανοί. Το μερίδιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας είναι 14 βουλευτές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει επίσης να είναι Έλληνας Ορθόδοξος.Κάθε κοινότητα του Λιβάνου έχει το δικό της πολιτικό κόμμα, γιαυτό η παρουσία τους είναι έντονη στην πολιτική. Οι Μαρωνίτες έχουν το κόμμα των Λιβανικών δυνάμεων, το Kataeb, το FPM, το Marada, η σουνιτική κοινότητα έχει το «Κίνημα του Μέλλοντος» και τις ισλαμικές οργανώσεις, οι Σιίτες έχουν τη Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι Δρούζοι έχουν τα κόμματά τους .... Ακόμη και η "Αρμενική" κοινότητα (1%) του πληθυσμού είναι ισχυρότερη στην πολιτική ζωή και μπορούν να έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, γιατί έχουν το δικό τους κόμμα. Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα (7% του πληθυσμού), έχει 14 βουλευτές, δεν έχει όμως κανένας από αυτούς «μια ελληνική ορθόδοξη» ομιλία, και κανένας από αυτούς δεν προέρχεται από «Ελληνικό Ορθόδοξο» κόμμα .... Οι ηγέτες των άλλων κοινοτήτων ορίζουν τους εκπροσώπους ΜΑΣ ... γι 'αυτό, οι Ορθόδοξοι βουλευτές μας, μιλούν για τα συμφέροντα των άλλων κοινοτήτων .... Για να ικανοποιήσουν τους «Μαρωνίτες ηγέτες» ή «Μουσουλμάνους ηγέτες» και να τους προτείνουν κάποια άλλη στιγμή στους εκλογικούς τους κανονισμούς ....Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» να ενισχύσουμε την πολιτική παρουσία μας ... όχι μόνο στο Λίβανο, αλλά και στη Συρία, καθώς επίσης και στην Ιορδανία. Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» για να σώσουμε την ιστορική ταυτότητά μας, την "Ελληνική Βυζαντινή" ταυτότητα ... με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει ναπορροφάται η νεολαία μας από τις πολιτικές ιδεολογίες των άλλων. Γι 'αυτό, θα πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στη νεολαία μας, πρέπει να κάνουμε συνέδρια σχετικά με αυτήν την ιστορική μας ταυτότητα, και φέτος κάναμε το πρώτο «Μνημόσυνο στην Ανατολή» για την επέτειο της πτώσης της Πόλης μας, τη Κωνσταντινούπολη, για να κρατήσουμε την ιστορική μας ταυτότητα ... ζωντανή και στην ομιλία μας είπαμε: «Η Αγία Σοφία είναι δική μας», και κάναμε αυτή την τελετή, σαν χαιρετισμό από τους ελληνορθόδοξους της Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ... λέμε: «Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι η Κεφαλή πασών των Ορθόδοξων Εκκλησιών στον κόσμο, οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του, είναι μια επιθετική πράξη ενάντια σε όλους τους Ορθόδοξους ανθρώπους στον κόσμο». Και για πρώτη φορά μιλήσαμε στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου σχετικά με αυτήν επέτειο και αυτό το ιστορικό γεγονός.


4) Από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους αντάρτες μουτζαχεντίν. Πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως επί το πλείστον Έλληνες Μακεδόνες και Έλληνες της Βυζαντινής περιόδου. Ποιες είναι οι πληροφορίες σας σε αυτό το θέμα;

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητά μας στη Συρία ζει μέσα σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σήμερα, υποστηρίζονται από δυτικές "ηλίθιες" πολιτικές, επιτίθενται σε πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, ιδίως στην πόλη Χομς Έμεσα, τη πόλη του μεγάλου Έλληνα αγίου "Ρωμανού του Μελωδού". Σήμερα 130.000 Έλληνες ορθόδοξοι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη αυτή στην περιοχή Αλεβιτών ή στο Λίβανο. Επιτίθενται στους αδελφούς μας εκεί, και τους απειλούν και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν αυτούς τους φονταμενταλιστές ... χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό Ορθόδοξο πληθυσμό της Συρίας, αν θα είναι καλύτερα για αυτούς αν επαναφέρουν ένα "ισλαμικό φονταμενταλιστικό καθεστώς". Μπορώ να πω, ακόμα και μόνο στη Συρία, με τη δημιουργία ενός Ελληνικού Ορθόδοξου πολιτικού κόμματος, μπορούμε να σώσουμε την παρουσία μας να μη χρησιμοποιούμαστε από τις συγκρούσεις των άλλων ... 13% του πληθυσμού της Συρίας είναι Έλληνες Ορθόδοξοι, πάνω από 1.200.000. Με την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα, μπορείτε να φανταστείτε τι επιρροή θα έχουμε. Τώρα χρησιμοποιούμαστε από τους άλλους θα γίνουμε πιο δυνατοί και μπορούμε να πούμε: το κόμμα μας, η κοινότητά μας, δεν θα εμπλακεί ποτέ στις συγκρούσεις σας, έχουμε τα δικαιώματά μαςκαι είμαστε εδώ για να το ανεχτείτε, με τη δημιουργία αυτού του κόμματος, μπορούμε να κάνουμε μια σύγκλιση μεταξύ όλων των κοινοτήτων και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ...

5) Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αδελφούς σας Έλληνες στην Ελλάδα;

Είμαστε εδώ υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας. Να μην ξεχνάτε ότι έχετε Έλληνες αδελφούς εδώ, στην ανατολή ... και σας αγαπάμε ...Είμαστε οι Ακρίτες ναοί, κα θα κρατήσουμε την φλόγα στα χέρια μας, τη φλόγα του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: εδώ / Μετάφραση NOCTOC

Στο κέντρο της Βηρυτού: Διαμαρτυρία Ελληνορθόδοξων του Λιβάνου για την τουρκική ταινία «ΑΛΩΣΗ 1453»

Μέλη του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βηρυτού, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη προβολή της τουρκικής  προκλητικής ταινίας "ΑΛΩΣΗ 1453" στους κινηματογράφους της πόλης. Το κόμμα, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μην δοθεί άδεια για την προβολή της ταινίας, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Dimitri Rodrigue Khoury (φωτογραφία πάνω) "είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο".

Το Ελληνορθόδοξο κόμμα του Λιβάνου, ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να οργανώσει και να συσπειρώσει του Ορθόδοξους Χριστιανούς, που αγγίζει το 7% του συνολικού πληθυσμού. Ο πρόεδρος του κόμματος, είχε δηλώσει για τους στόχους της ίδρυσης του "Στόχος του κόμματός μας, είναι η επιστροφή στην πραγματική μας ταυτότητα, την ελληνική ταυτότητα. Ενίσχυση της παρουσίας μας στην λιβανική πολιτική σκηνή. Σύνδεση της ελληνικής Αντιοχείου νεολαίας μας με τους δικούς τους ανθρώπους και αδελφούς στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στην νεολαία μας. Θα πρέπει να επιμείνουμε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, για να σωθεί το έθνος μας από την Αραβική και Ισλαμική αφομοίωση".


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Nigel Farage εναντίον όλων !




Nigel Farage εναντίον όλων! 12/9/2012 Ευρωκοινοβούλιο

Αποσπάσματα από την αντιπαράθεση στο ευρωκοινοβούλιο την 12η Σεπτεμβρίου, όπου ο αγαπημένος μας ευρωβουλευτής Nigel Farage απαντά αποστομωτικά σε επιθετικές ερωτήσεις των μελών, και εξηγεί στον Manuel Barroso ποιος είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.


Βίντεο από: dut888

“They burning Georgia down, those devils dressed in blue...”



Ένα τραγούδι του συγκροτήματος bluegrass Balsam Range από το Haywood της Βόρειας Καρολίνας (μέλη: Buddy Melton, Tim Surrett, Marc Pruett, Caleb Smith και Darren Nicholson).

Για την μουσική bluegrass βλέπε εδώ.

Το τραγούδι ‘Burning Georgia Down’ είναι εμπνευσμένο από την καταστροφή της πολιτείας της Georgia από τον παρανοϊκό εγκληματία πολέμου, Γιάνκη στρατηγό Σέρμαν, κατά την περιβόητη «πορεία προς την θάλασσα» (15 Νοεμβρίου 1864 - 21 Δεκεμβρίου 1864).




Η πορεία του στρατηγού των Βορείων William Tecumseh Sherman μέσα από το Νότο, κυρίως, μέσω της Γεωργίας και της Νότιας Καρολίνας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο φρικτή από όλες τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά άμαχου  πληθυσμού στη σύγχρονη ιστορία. Είναι ατελείωτη η λίστα των απρόκλητων εγκληματικών πράξεων του Sherman, και μια ανάγνωση των επίσημων αρχείων που αφορούν τις δράσεις του Sherman αποδεικνύουν ότι ο Sherman απεχθανόταν τους ανθρώπους του Νότου και ήθελε να τους τιμωρήσει με ακραία προκατάληψη.
    
Ενώ οι φωτιές έπνιγαν την Ατλάντα, την άλλοτε πάμπλουτη πρωτεύουσα της Τζόρτζια, ο στρατός των Γιάνκηδων επιδίδονταν σε λαφυραγωγίες. Ο ίδιος ο Σέρμαν είχε πει σαρκαστικά σε ένα χωρικό που του παραπονέθηκε πως οι στρατιώτες του κατέκλεψαν τα πάντα εκτός από το γαϊδούρι στο οποίο ήταν καβάλα : «Αδύνατον, δεν μπορεί να ήταν οι δικοί μου στρατιώτες γιατί έχουν διαταγή να μη σου αφήσουν ούτε καν κι αυτό το ένα που έχεις».

Η πορεία του προς τις ανατολικές ακτές άφησε καθαρά το κατάμαυρο ίχνος της από όπου περνούσε ο Σέρμαν. Η συνολική εκείνη οικονομική καταστροφή εκτιμήθηκε σε 100.000.000 δολάρια της τότε εποχής , όπου το τότε δολάριο είχε κάπου 20πλάσια αξία σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. 

 
Άλλo ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το καταστροφικό πέρασμα του Σέρμαν από την Γεωργία είναι το ‘Atlanta's Burning Down’ του Dickey Betts από τους Allman Brothers Band.

Οι πρώτοι στίχοι αυτού του τραγουδιού λένε: «I left my home in Georgia / In May of sixty-three / I come here to Virginia / To fight for General Lee…»


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δείχνει προπαγανδιστικό ισραηλινό βίντεο



Η είδηση από το Yahoo / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Την ώρα που ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ετοιμαζόταν να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, μια φιλο-ισραηλινή αμερικάνικη οργάνωση (χριστιανών σιωνιστών) με το όνομα Heart to Heart (Καρδιά με Καρδιά)* κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που απεικονίζει τους εχθρούς του Ισραήλ να επιτίθενται στην Ιερουσαλήμ. Το βίντεο δείχνει μια γυναίκα να απολαμβάνει τον πρωινό καφέ της, ενώ παρακολουθεί τις ειδήσεις που απεικονίζουν την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τις απειλές εναντίον του Ισραήλ, οι δυσοίωνες ειδήσεις μετατρέπονται σε πραγματικότητα. Η κατάληξη είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε Ισραηλινού.

Το βίντεο παρήχθη από την Heart to Heart για να δημιουργήσει υποστήριξη στην καμπάνια της για την προστασία και τη διατήρηση της παροχής αίματος στο Ισραήλ. Ο Jonathan Feldstein διευθυντής της οργάνωσης είπε ότι «η ιρανική απειλή, και άλλες απειλές που αντιμετωπίζει το Ισραήλ, είναι πολύ πραγματικές και το Ισραήλ θα πρέπει να είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο. Αυτό που κάναμε ήταν να απεικονίσουμε αυτό που είναι στο μυαλό όλων των Ισραηλινών."

Δείτε το βίντεο:


«Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα εξασφαλίσουμε το μεγάλο κακό που απειλεί το Ισραήλ να μην υπερισχύσει. Ωστόσο, σε περίπτωση που η ασφάλεια του Ισραήλ τεθεί σε κίνδυνο από μια πραγματική επίθεση, χρειαζόμαστε την Heart to Heart για να σωθούν ζωές», είπε ο Ryan Mauro, αναλυτής εθνικής ασφάλειας, και ιδρυτής της WorldThreats.com.

Ο δε πάστορας Stan Doland της Διεθνούς Εκκλησίας του Τετραγωνικού Ευαγγελίου, δήλωσε: "Αυτή την εβδομάδα, ο Εβραϊκός λαός σε όλο τον κόσμο παρατηρεί την πιο ιερή γιορτή του, την Ημέρα της Εξιλέωσης. Στο παρελθόν, η εκκλησία έμεινε σιωπηλή όταν τα χειρότερα δεινά της ανθρωπότητας είχαν εξαπολυθεί πάνω από επτά δεκαετίες πριν. Κατά τη διάρκεια αυτής της βιβλικής εποχής, θα πρέπει να αποδείξουμε τη δέσμευσή μας "Never Again" στέκοντας στο πλευρό του Ισραήλ. Κάποτε οι άνθρωποι νόμιζαν ότι τα λόγια του Χίτλερ ήταν κενές απειλές. Γνωρίζουμε διαφορετικά τώρα. Όταν ένας εξτρεμιστής ηγέτης υπόσχεται να εξαλείψει ένα έθνος από το χάρτη, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. "


Σχόλια ΚΟ:

* Η οργάνωση ‘Heart to Heart’ συνεργάζεται με την αμερικάνικη οργάνωση ‘American Friends of Magen David Adom’, που έχει ως αποστολή της την εθελοντική προσφορά αίματος για το Ισραήλ – ‘Magen David Adom’ είναι το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, σημαίνει ‘ερυθρό αστέρι του Δαβίδ’. Δεν γνωρίζω αν δίνουν αίμα μόνο για Ισραηλίτες Εβραίους.


**  Στις ΗΠΑ το εβραϊκό λόμπι, τα ΜΜΕ και οι χριστιανοί Σιωνιστές έχουν πείσει τους πάντες ότι ο πρόεδρος του Ιράν είναι ο «νέος Χίτλερ» και πρέπει και ως Αμερικάνοι και ως χριστιανοί να προστατεύσουν το Ισραήλ από ένα «νέο ολοκαύτωμα». Αυτό για πολλούς ευαγγελικούς – πεντηκοστιανούς χριστιανούς που λίγο ή πολύ έχουν ενστερνιστεί τις θεωρίες του χριστιανικού σιωνισμού, σημαίνει ότι έχουν αποστολή να «σταθούν δίπλα στο Ισραήλ» και να το «ευλογήσουν» για να «ευλογηθούν» από τον Θεό. Ακόμα και αν αυτή η «ευλογία» σημαίνει στρατιωτικό κτύπημα κατά του Ιράν με κίνδυνο να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και να γίνει η Γη κόλαση! 
Όσοι είναι αντίθετοι στην ένοπλη επίθεση κατά του Ιράν, συνήθως κατηγορούνται ότι επαναλαμβάνουν τα λάθη της περιόδου πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι δηλαδή δεν παίρνουν στα σοβαρά τον «αντισημιτισμό» του ιρανικού καθεστώτος. Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες στην  ομιλία του την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος το 2010 στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, αποκάλεσε το Ιράν «κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο». Ο συμβολισμός των ενεργειών αυτών είναι σαφής: Όποιος αρνείται να συμμετάσχει στην εκστρατεία κατά του Ιράν παραμελεί την απειλή ενός «νέου Ολοκαυτώματος».

Το θέμα είναι ότι η ζωή των μελών της πολυπληθούς Εβραϊκής κοινότητας στο Ιράν δεν βοηθάει στην εικόνα του προέδρου του Ιράν ως ενός «νέου Χίτλερ», καθώς δεν υπάρχουν αντι-εβραϊκές νομοθεσίες ή εκκλήσεις για πογκρόμ κλπ. Για παράδειγμα, μια ιστοσελίδα που ανήκει στο Ίδρυμα για την Πρόοδο των Σεφαραδικών Σπουδών και Πολιτισμού (FASSAC) αναγνωρίζει ότι: «Ενώ οι εβραϊκές κοινότητες στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και η Αλγερία έχουν εξαφανιστεί, στο Ιράν ζουν  25.000 – μερικοί λένε 35.000 – Εβραίοι». Αυτό κάνει την εβραϊκή κοινότητα του Ιράν, τη μεγαλύτερη στην Μέση Ανατολή έξω από το Ισραήλ. Επιπλέον, πολλοί Ιρανοί εβραίοι είναι υπερήφανοι για την μικτή Εβραιο-Ιρανική  κληρονομιά τους και δεν επιθυμούν την μετανάστευση. Η Τεχεράνη έχει 11 συναγωγές σε λειτουργία, πολλές  από αυτές με εβραϊκά σχολεία. Έχει δύο εστιατόρια σύμφωνα με τους εβραϊκούς διατροφικούς νόμους του kashrut (kosher)  και ένα εβραϊκό νοσοκομείο, ένα γηροκομείο και ένα νεκροταφείο. Υπάρχει ένας εβραίος εκπρόσωπος στο ιρανικό κοινοβούλιο. Υπάρχει εβραϊκή βιβλιοθήκη με 20.000 τίτλους. Περισσότερα στο σχετικό αναλυτικό άρθρο εδώ.
Επίσης η περιβόητη δήλωση Αχμαντινετζάντ για το Ισραήλ, που θέλει να το «σβήσει από το χάρτη», έχει αποδειχθεί ότι είναι ψεύτικη, καθώς μεταφράστηκε λάθος από τα περσικά στα αγγλικά. Σχετικά βλέπε εδώ και δήλωση Ισραηλινού Υπουργού που παραδέχεται ότι ο Ιρανός πρόεδρος δεν είπε τέτοιο πράγμα. Παρακάτω ένα σχετικό βίντεο μεταφρασμένο στα ελληνικά και το βίντεο όπου υπάρχει η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

«Θα σε βρούμε». Ανατριχιαστική διαφήμιση της Nestlé που χρησιμοποιεί τσιπ εντοπισμού για να βρει τον νικητή διαγωνισμού



 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Σε μια διαφήμιση για το νέο διαγωνισμό στις σοκολάτες Kit Kat της Nestlé δίνεται με τρόπο… διασκεδαστικό η εικόνα ενός αστυνομικού κράτους ‘Μεγάλου Αδελφού’ που παρακολουθεί όλους τους ‘υπηκόους’ του με δορυφόρο. Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Θα σε βρούμε» (We Will Find You) και δείχνει να έχει τοποθετηθεί ένα τσιπ παρακολούθησης στο εσωτερικό της σοκολάτας που "κερδίζει", επιτρέποντας στους υπεύθυνους στα κεντρικά γραφεία της Nestlé την παρακολούθηση του ‘νικητή’ μέσω δορυφόρου και την αποστολή ειδικής ομάδας που θα βρει τον νικητή και θα του δώσει το βραβείο του.

Η τηλεοπτική διαφήμιση αναφέρει:

"Η σοκολάτα θα είναι εξοπλισμένη με μια συσκευή σηματοδότησης GPS. Όταν ενεργοποιηθεί, θα δίνει ένα σήμα στο διάστημα μέσω δορυφόρου και θα επιστρέφει στη γη. Αυτό θα ειδοποιεί ένα μυστικό δωμάτιο ελέγχου που θα βρίσκεται μια ομάδα άρτια εκπαιδευμένων ατόμων. Θα επιβιβαστούν στο ελικόπτερο, θα βρουν την ειδική σοκολάτα και θα δώσουν στον νικητή 10.000 λίρες. "

Δείτε τη διαφήμιση: 


Έτσι, για να το συνοψίσουμε, οι νικητές του διαγωνισμού παρακολουθούνται και εντοπίζονται από μια ειδική ομάδα S.W.A.T. που τους «συλλαμβάνει» σαν να είναι τρομοκράτες ή εχθροί του κράτους. Ωστόσο, η ομάδα αυτή αντί να τους μπαγλαρώσει και να τους πετάξει σε καμία απόρρητη φυλακή, τους δίνει £ 10.000. Βλέπετε πώς ένα αστυνομικό κράτος μπορεί να είναι… διασκεδαστικό; Φιλικά άτομα που πηδούν από το ελικόπτερο και σας δίνουν χρήματα! Τέλεια! ... Έως ότου θα χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τεχνικές για να μπαγλαρώσουν τους «αντιφρονούντες» της Νέας Τάξης και να τους στείλουν σε απόρρητες φυλακές.
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέντευξη της Marine Le Pen στην Le Monde

 
Le Monde / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ποια είναι η αντίδρασή σας στην υπόθεση "Charlie Hebdo" (η γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα με τα σκίτσα του Μωάμεθ που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ) ;

Υπάρχει ένας αγώνας αντοχής μεταξύ των διαφόρων ομάδων των πολιτικών και θρησκευτικών φονταμενταλιστών στη Γαλλία. Αυτές οι δοκιμές αντοχής έχουν χαθεί, κυρίως από την δεξιά των Σαρκοζιστών. Και κάθε φορά που έχουν διαπραγματευτεί, έχουν υποχωρήσει, ή έχουν κάνει στροφή, προετοιμάζουν το έδαφος για τα γεγονότα που συγκλονίζουν τον κόσμο σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διαπραγματεύσεις.

Ή λέμε ότι η ελευθερία της έκφρασης με τους περιορισμούς επιβάλλεται από το νόμο, ή βάζουμε σε λογοκρισία το διαδίκτυο, υποβάλουμε τις εφημερίδες σε προηγούμενη ανάγνωση από την κυβέρνηση, (λογοκρισία) αποκαθιστούμε το έγκλημα της βλασφημίας.

Είστε υπέρ του δικαιώματος της βλασφημίας;

Χαίρομαι που το έγκλημα της βλασφημίας δεν υπάρχει πια (καταργήθηκε το 1971). Αυτό που θεωρώ εκπληκτικό είναι η μεταβλητή γεωμετρία της πολιτικής τάξης. Είμαστε σε μια χώρα όπου το 95% των βεβηλώσεων αφορούν Καθολικούς ιερούς χώρους ή τάφους και δεν γράφεται ούτε μια γραμμή στον τύπο, δεν γίνεται ούτε μια δήλωση από έναν υπουργό. Και μόλις υπάρχει μια βεβήλωση ενός τζαμιού, αμέσως, εκδίδεται ένα δελτίο τύπου.

Αν ήσασταν στην εξουσία, τι θα κάνατε;

Θα πέταγα έξω όλους τους ξένους φονταμενταλιστές. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Ο Νόμος του 1905 [Νόμος του κοσμικού κράτους περί διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους] πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά: όχι άλλη χρηματοδότηση σε τζαμί, άμεση ή έμμεση. Όχι πια εξωτερική χρηματοδότηση. Εκτός αν υπάρχει ειδική περίπτωση μιας συμφωνίας αμοιβαιότητας. Χαίρομαι που ένα ξένο κράτος χρηματοδοτεί ένα τζαμί στη χώρα μας, εφόσον δεν απαγορεύει τη χρηματοδότηση των εκκλησιών ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας στην επικράτειά του.

Πώς πρέπει να χρηματοδοτούνται τα τζαμιά;

Με τα χρήματα των πιστών. Όπως ισχύει και για όλες τις άλλες θρησκείες. Ο νόμος δεν αναγνωρίζει καμία θρησκεία. Όχι πια προσευχές στους δρόμους, όχι άλλες διατροφικές ανάγκες στα δημόσια σχολεία.

Kosher όπως και halal;

Το ίδιο. Είναι γραμμένο στο Σύνταγμα ότι «η Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει καμία κοινότητα». Ποιος θα μας επιτρέψει να αντιταχθούμε σε όλες τις απαιτήσεις των κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Είστε ακόμα υπέρ της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας (που καλύπτει όλο το πρόσωπο /μπούρκας) σε δημόσιους χώρους; Στο δρόμο;

Ναι, στα καταστήματα, στα μέσα μεταφοράς, στο δρόμο ...

Είναι ένα μέτρο που σκοτώνει την ελευθερία ...

Αυτό εξαρτάται από το τι θεωρούμε ελευθερία. Σου απαγορεύεται να κυκλοφορείς γυμνός στο δρόμο ... Αυτό σκοτώνει την ελευθερία;

Πώς θα ορίζατε ότι ένα ισλαμικό πέπλο είναι θρησκευτικό ή όχι; Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εφαρμογή του νόμου ...

Είναι απαγορευμένο. Το πέπλο απαγορεύεται. Αυτό είναι ξεκάθαρο! Είμαστε σε θέση να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ ενός θρησκευτικού πέπλου και ενός που δεν είναι.

Αυτή η απαγόρευση θα ισχύει για όλα τα "επιδεικτικά σημάδια";

Τι εννοείτε επιδεικτικά σημάδια;

Η Kippa για παράδειγμα ...

Είναι σαφές ότι αν απαγορεύουμε το πέπλο, απαγορεύουμε και τη Kippa σε δημόσιους χώρους (αυτή  δήλωση ξεσήκωσε διαμαρτυρίες - βλέπε βίντεο στο τέλος).

Θα πρέπει να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες στα προάστια;

Όταν στείλεις τους φονταμενταλιστές ξένους ιμάμηδες πίσω στις χώρες τους – γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι αλλοδαποί - όταν σταματήσεις τη χρηματοδότηση του Ισλάμ δεξιά και αριστερά, και εξ ορισμού το φονταμενταλιστικό Ισλάμ, ο άμαχος πληθυσμός στα "προάστια" πρέπει να προστατευθεί από την πίεση των φονταμενταλιστών, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμανικών πληθυσμών οι οποίοι είναι θύματα τους. Για αυτό, προκειμένου να επιστρέψουμε στο νόμο και για χάρη της δημοκρατίας, χρειάζεται να επαναλάβουμε τον κλοιό του νόμου γύρω από έναν ορισμένο αριθμό "προαστίων".

Πώς η Δημοκρατία θα επαναλάβει τον κλοιό του νόμου;

Πρώτον, μέσω του σχολείου, στο οποίο θα δώσουμε το ρόλο του. Τα Δημοτικά σχολεία δεν θα πρέπει να έχουν μαθήματα ξένων γλωσσών και ξένων πολιτισμών. Ο ρόλος του κοσμικού σχολείου, που είναι δημόσιο και δημοκρατικό, είναι η διάπλαση του γαλλικού λαού. Όχι να επιστρέφει τα παιδιά πίσω στην χώρα προέλευσής τους. Για να αποφευχθεί η θρησκεία να γίνει μια ταυτότητα, ένα υποκατάστατο εθνικότητας, πρέπει να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στη γαλλική υπηκοότητα. Αυτή είναι η εθνική προτεραιότητα.

Είσαι Γάλλος, κίτρινος, πράσινος, πορτοκαλί, καφέ, μαύρος; Είσαι αγνωστικιστής, άθεος, Μουσουλμάνος, Εβραίος .. επειδή είσαι Γάλλος έχεις προτεραιότητα πρόσβασης στην κοινωνική στέγαση και την απασχόληση. Θα πρέπει να μάθεις γιατί είσαι Γάλλος. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται πρώτα απ’ όλα από την χώρα προέλευσής τους και όχι από την ιθαγένειά τους. Έτσι, να σταματήσει τώρα η διπλή υπηκοότητα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις συνέπειες των αραβικών επαναστάσεων;

Η «αραβική άνοιξη» έχει μετατραπεί σε ισλαμικό χειμώνα. Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός για την Ευρώπη, διότι υπάρχει ο κίνδυνος ότι θα οδηγήσει σε επιδείνωση της μετανάστευσης. Σκέφτομαι τα συμφέροντα των λαών των χωρών αυτών, πολλοί από τους οποίους έχουν αρχίσει να ζουν με το φόβο.

Η Λιβύη είναι ίσως η χώρα με τη πιο δραματική κατάσταση και εκείνη για την οποία έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη. Συνειδητά τοποθετήσαμε επικεφαλής του λιβυκού κράτους φονταμενταλιστές που είχαν εξοπλιστεί στο Κατάρ. Είμαστε ανεύθυνοι που ακολουθήσαμε τυφλά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχει μια χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δεν σταματά ποτέ να λέει ότι βρίσκεται σε έναν αγώνα κατά του φονταμενταλισμού και η οποία, κάθε φορά που παρενέβη κάπου, έχει παραδώσει τη χώρα σε ισλαμιστές φονταμενταλιστές.

Όσον αφορά την υπόθεση της ταινίας ‘Innocence of Muslims’, αυτό είναι κάτι κατ’ εξοχήν ύποπτο. Αυτού του τύπου οι υπο-σειρές εμφανίζονται on line «κατά τύχη», από ένα τηλεοπτικό κανάλι Σαλαφιστών, και «κατά τύχη»,  προκαλείται αυτή η επίθεση στη Βεγγάζη, στις 11 Σεπτεμβρίου (που σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης Κρις Στίβενς). Δεν πιστεύω στην στοιχείο της τύχης σε αυτές τις δουλειές.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)