Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πίσω από το ‘αθώο’ πρόσωπο της γιορτής του ‘Halloween’



ΚΟ: Κάθε χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου, ο δυτικός κόσμος γιορτάζει το ‘Halloween’. Μία γιορτή που θυμίζει τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Το πιο γνωστό σύμβολο είναι η κολοκύθα. Η γιορτή ‘ALL HALLOWS' EVE’ (όλων των αγίων) ή Hallows, προέρχεται από τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Εορτάζονταν στις 13 Μαΐου και ήταν μια νύχτα μνήμης των νεκρών αγίων και μαρτύρων. Η ημερομηνία άλλαξε αργότερα και έγινε 1 Νοεμβρίου, προκειμένου η δυτική εκκλησία να ‘εκχριστιανίσει’ τις παγανιστικές γιορτές Beltane και Samhain - του καλοκαιριού, του χειμώνα και της φωτιάς. Η γιορτή είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ, με 7 στους 10 Αμερικάνους να συμμετέχουν (γίνεται προσπάθεια να εδραιωθεί και στην Ευρώπη), ενώ ακόμα και ανάμεσα στους χριστιανούς στις ΗΠΑ έχει γίνει αποδεκτή η γιορτή με πολλές διαμαρτυρόμενες εκκλησίες να διοργανώνουν επίσημες γιορτές. Τελευταία, το Halloween έχει συνδεθεί με θυσίες μαύρων γατών και "σέξι" ντυσίματα ακόμα και μικρών κοριτσιών ηλικίας 7 ή 8 ετών που ντύνονται σαν πόρνες. Διάβασε σχετικά: Η σκοτεινή πλευρά του Halloween.

Παρακάτω σχετικό άρθρο του Richard Evans (Henrymakow.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με το Halloween ήταν το 1959. Ήμουν 4 χρονών. Η γιαγιά μου, μου επιτρέψτε να επιλέξω ένα κοστούμι και πήγα κατευθείαν και αγόρασα μια λαστιχένια κόκκινη μάσκα διαβόλου.

Όταν φόρεσα τη μάσκα, ένιωθα ότι είχα μετατραπεί σε κάτι πιο ισχυρό από ένα τετράχρονο παιδί που ήμουν. Μετά την νύχτα του Χάλοουιν, η γιαγιά μου, μου την πήρε γιατί επέμενα να την φοράω συνέχεια. Οι γείτονες είχαν αρχίσει να το συζητούν.

Χρόνια αργότερα έμαθα σε ένα μάθημα ανθρωπολογίας ότι οι μάσκες, τα τραγούδια και οι χοροί χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο κόσμο για να επικαλούνται πνεύματα. "Το άτομο που φοράει τη μάσκα αισθάνεται εσωτερικά ότι έχει μετατραπεί και έχει πάρει προσωρινά τις ιδιότητες του θεού ή του δαίμονα που αντιπροσωπεύεται από τη μάσκα» (Biedermann, Hans. Dictionary of Symbolism, σ. 218)

Τώρα έχω αηδιάσει με το Halloween. Με ενοχλεί αφάνταστα για το πόσο άνετα οι Αμερικανοί παρακολουθούν το καθημερινό όργιο σφαγής που ονομάζεται «ειδήσεις». Αληθινό αίμα και πτώματα εναλλάσσονται με βία και κωμωδία επί της οθόνης υψηλής ευκρίνειας. Και τώρα είναι έτοιμοι να γιορτάσουν το Halloween.

Η ‘Σατανική Βίβλος’ του Anton Lavey, κατατάσσει το Halloween ως μια από τις δύο πιο σημαντικές γιορτές στο σατανικό ημερολόγιο.
  
 Στους ρωμαϊκούς χρόνους

Η γιαγιά μου εξήγησε ότι το Halloween είναι μέρος της κληρονομιάς της οικογένειάς μας. Ήταν η αρχαία γιορτή της συγκομιδής που ονομάζεται ‘Samhain’. Ήρθε από την παλιά θρησκεία των Δρυίδων και μου έδειξε μια φωτογραφία του Στόουνχεντζ σε μια παλιά εγκυκλοπαίδεια.

Ο Ιούλιος Καίσαρας περιέγραψε την Δρυιδική γιορτή συγκομιδής Samhain στους «Γαλατικούς Πολέμους». Περιέγραψε τους Δρυίδες ότι λειτουργούσαν ως θεοκρατία που είχαν υποδουλώσει τον αγροτικό πληθυσμό μέσω του τρόμου. Η χαρά της γιορτής της συγκομιδή είχε συνδεθεί με μαζικές ανθρωποθυσίες, όταν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά καίγονταν ζωντανοί σε τεράστια σκιάχτρα, που είναι γνωστά ως Wicker Man.

Ο Καίσαρας έγραψε, "Οι Δρυίδες διαχειρίζονται αυτές τις θυσίες. Μεγάλα ανθρώπινα ομοιώματα καμωμένα από κλαδιά, τα άκρα των οποίων είχαν γεμίσει με ζωντανούς ανθρώπους στους οποίους έβαζαν φωτιά από κάτω, και οι άνθρωποι πέθαιναν μέσα στις φλόγες."

Ο Ρωμαίος ιστορικός του πρώτου αιώνα Στράβων έγραψε στην «Γεωγραφία» του:

"Οι Ρωμαίοι έθεσαν ένα τέρμα σε αυτά τα έθιμα και σε αυτά που συνδέονται με θυσίες και μαντεία, καθώς ήταν σε σύγκρουση με τους δικούς μας τρόπους."

Έτσι, ήταν οι Ρωμαίοι - όχι οι Χριστιανοί - που έσπασαν την θεοκρατία των Δρυίδων. Μερικούς αιώνες μετά την κατάρρευση των Δρυίδων, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε και αντικαταστάθηκε από την Ρωμαϊκή Εκκλησία, η οποία με τη σειρά της προσπάθησε να «εκχριστιανίσει» τις περισσότερες από τις γιορτές. Η πεποίθηση που υπήρχε στο Samhain, ότι τα πνεύματα των νεκρών και των δαιμόνων περιφέρονται τις νύχτες της Γιορτής της Συγκομιδής έγινε η γιορτή των «Αγίων Πάντων».
(ΚΟ: Στην Ορθόδοξη κινητή εορτή των Αγίων Πάντων, εορτάζουν όλοι οι άγιοι και ομολογητές του Χριστιανισμού, οι οποίοι κατέθεσαν την ομολογία του με πράξεις  αυτοθυσίας, μαρτυρίου και με έργα).

Σύγχρονοι Δρυίδες
Οι μασκοφόροι και τυλιγμένοι σε κάπες Δρυίδες ιερείς του παλαιού κόσμου αντικαταστάθηκαν με αγρότες με μάσκες και κοστούμια. Αντί να ζητούν ένα μέλος της οικογένειας σε αντάλλαγμα για τη μαγική προστασία από τα πνεύματα, ο ‘εκχριστιανισμένος’ επισκέπτης ζητούσε τρόφιμα ως αντάλλαγμα μιας προσευχής που θα πει για τα μέλη του νοικοκυριού που είχαν πεθάνει. Αλλά η γιορτή των Αγίων Πάντων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αγία Γραφή.

Για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια, οι βάρβαρες δρυικές τελετές απαγορεύτηκαν. Δεν ξέρω πως θα σας φανεί εάν μάθετε ότι η γαλατική δρυιδική παράδοση των μαζικών θυσιών αναστήθηκε από τους Illuminati κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ποταμοί χριστιανικού αίματος πλημμύρισαν τις υδρορροές του Παρισιού. Ο Ροβεσπιέρος προήδρευσε ο ίδιος στην "Γιορτή του Υπέρτατου Όντος" στις 8 Ιουνίου 1794 εν μέσω μιας δεκάμηνης ασταμάτητης ανθρωποθυσίας.

Δεκαέξι Καρμελίτισες μοναχές στο Compiègne αποκεφαλίστηκαν στις 17 Ιουλίου του 1794 για το έγκλημά τους να αρνηθούν να εγκαταλείψουν τις συνήθειές τους και να αποκηρύξουν τους όρκους τους. Από τότε, οι αρχαίες γιορτές έχουν αδυσώπητα αναστηθεί κάτω από διάφορες καλύψεις.

ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα υπάρχει πληθώρα μασκών του Halloween. Θα πω και πάλι ότι το άτομο που φοράει τη μάσκα αισθάνεται εσωτερικά να μετατρέπεται και να παίρνει προσωρινά τις ιδιότητες του θεού ή του δαίμονα που εκπροσωπείται από την μάσκα.

«Είναι μια ευκαιρία για να ενεργήσει κάποιος έξω τις επιθυμίες ή τις φαντασιώσεις του ... Το Halloween είναι αναμφισβήτητα μια νύχτα αντιστροφής.» (Rogers, Nicholas. Halloween: From Pagan Ritual to Party Night, σ. 137.)

"Η ταυτότητα κάποιου μπορεί να απορριφθεί ατιμώρητα. Άνδρες ντυμένοι σαν γυναίκες, και το αντίστροφο. Κάθε αρχή μπορεί να ειρωνευτεί και να παρακαμφθεί." (Skal, David J. Death Makes a Holiday: The Cultural History of Halloween σ. 17)

Από το Halloween του 1974 έχω δει αρκετές περιπτώσεις δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ σε Halloween πάρτυ.

Το φιλο-παγανιστικό βιβλίο του «Pagan Book of Halloween» της Wiccan Gerina. Dunwich, παραδέχεται, «Μερικοί λένε ότι το Halloween αναδεικνύει την κακή πλευρά της ανθρώπινης φύσης σε ορισμένα άτομα. Ο αριθμός των πράξεων βανδαλισμών που διαπράττονται κάθε χρόνο στο Halloween φαίνεται σίγουρα να το υποστηρίζει αυτό." . .  (The Pagan Book of Halloween, σ. 23)

Υπάρχει επίσης μια στατιστική αύξηση των βιασμών που σχετίζονται με πάρτι μασκαρεμένων, ειδικά αν εμπλέκονται και ναρκωτικά.

Η λεγόμενη «Νύχτα του Διαβόλου» (‘Devil's Night’) ή «Νύχτα της Κόλασης» (‘Hell Night’) είναι ένα κύμα εγκληματικότητας, βίας και βανδαλισμών του Halloween. Η πιο γνωστή περίπτωση ήταν η «Νύχτα Κόλασης» στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν από τη δεκαετία του '70 μέχρι τη δεκαετία του '90 όπου λάμβαναν χώρα σπασίματα παραθύρων, εκτεταμένοι εμπρησμοί, συμπλοκές με όπλα και δολοφονίες.

Και αν κάποιος αναγνώστης αναρωτιέται, όχι δεν υπήρξε ποτέ κάποια εβραϊκή σύνδεση με το Halloween. Οι Εβραϊκές θρησκευτικές σχολές προειδοποιούν τους γονείς για τη γιορτή και τα πάρτι του Halloween, διότι «η τήρηση του Halloween είναι ειδωλολατρική και ως εκ τούτου καταστροφική για την ιουδαϊκή κατήχηση».

Προφανώς, το Halloween είναι καταστροφικό και για τη χριστιανική κατήχηση επίσης - αλλά βλέπω κάθε χρόνο περισσότερες εκκλησίες και κατηχητικά να διοργανώνουν μεγάλες γιορτές Halloween.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Halloween σχεδιάστηκε για να είναι ένα πλαίσιο για την μύηση στον εωσφορικό τρόπο σκέψης. Παρατηρήστε ότι καθώς το Halloween άνθισε από το 1966, το ίδιο άνθισε η εμμονή και η «επανάσταση» του διεστραμμένου σεξ, του αποκρυφισμού και του θαυμασμού των serial killers και των ψυχωτικών.

Αν οι Εβραίοι προειδοποιούν τους γονείς ότι η τήρηση του Halloween είναι ειδωλολατρική και ως εκ τούτου καταστροφική για την κατήχηση των παιδιών, το ίδιο ισχύει και για χριστιανούς και μουσουλμάνους γονείς. Το Halloween είναι η θρησκευτική κατήχηση στον Δρυιδισμό, τον παγανισμό, την μαγεία και τον σατανισμό.
 

Δείτε παρακάτω ένα πρόσφατο βίντεο από το κανάλι Infowars του Alex Jones, με τον "ειδικό στον αποκρυφισμό", William Schnoebelen (βλέπε και εδώ).




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διεγράφη από την αποσχισμένη συντηρητική καθολική αδελφότητα «Άγιος Πίος ο Θ’», ο επίσκοπος Richard Williamson που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα


Όπως γράφει η καθολική ιστοσελίδα Zenit.org

Μία δήλωση που κυκλοφόρησε από την ‘Κοινωνία του Αγίου Πίου Θ΄’ (Fraternitas Sacerdotalis Sancti Pii X) επιβεβαίωσε ότι ο επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον έχει διαγραφεί από την υπερ-παραδοσιακή αυτή καθολική αδελφότητα επειδή «αρνήθηκε να επιδείξει σεβασμό και υπακοή στους νόμιμους ανωτέρους του».

Το ανακοινωθέν αναφέρει ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε από τον Ανώτερο Γενικό Επίσκοπο Bernard Fellay, της συντηρητικής αδελφότητας που ιδρύθηκε από τον Γάλλο αρχιεπίσκοπο Marcel Lefebvre (1905 – 1991).

Η Αγία Έδρα προσπάθησε για πολλά χρόνια να συνεργαστεί με την αδελφότητα ώστε να αποκτήσει και πάλι κοινωνία με την Εκκλησία της Ρώμης. Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ήρε τον αφορισμό που επιβλήθηκε σε τέσσερις επισκόπους, συμπεριλαμβανομένου του Williamson, οι οποίοι είχαν χειροτονηθεί από τον Lefebvre, χωρίς την άδεια της Ρώμης.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν σε μια συνέντευξή του ο Williamson αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα την ίδια μέρα που ήρθη ο αφορισμός. Σύμφωνα με την Catholic Herald, ο επίσκοπος Γουίλιαμσον ζήτησε συγγνώμη από τον Πάπα Βενέδικτο, αλλά δεν ανακάλεσε τη δήλωσή του.

ΚΟ: Ο Williamson, ο οποίος είναι Βρετανός γεννημένος το 1940 σε οικογένεια Αγγλικανών, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στη σουηδική κρατική τηλεόραση ότι οι Εβραίοι δεν είχαν πέθαναν στους θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και ότι μόνο 200.000 ή 300.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν.
Η οργή των Εβραίων που προκλήθηκε από την αποκατάσταση του Williamson από το Βατικανό (η οποία φαίνεται, να οδήγησε στην άκρως προσβλητική εκπομπή ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού για τον Ιησού Χριστό και τη Παναγία – βλ.σχετικό άρθρο εδώ) υποχώρησε μόνο μετά την συνάντηση του Πάπα Βενέδικτου XVI με Ιουδαίους ηγέτες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γερμανικής καταγωγής Πάπας αποκήρυξε με επίσημη δήλωση τον αντισημιτισμό, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο για κάθε άνθρωπο – και ιδίως κληρικό – να αρνείται ή να μειώνει το Ολοκαύτωμα.

Το δελτίο τύπου κατέληξε λέγοντας ότι η απόφαση ήταν αναγκαία για την ευημερία της αδελφότητας. "Αυτή η οδυνηρή απόφαση έχει καταστεί αναγκαία από την ανησυχία για το κοινό καλό της Κοινωνίας του Αγίου Πίου Χ και την καλή της διοίκηση, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Lefebvre: «Αυτή είναι η καταστροφή της εξουσίας Πώς μια εξουσία μπορεί να ασκηθεί αν πρέπει να ζητήσει από όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην άσκηση της εξουσίας;» έλεγε η δήλωση.

Το έμβλημα της αδελφότητας
Όπως γράφει η εβραϊκή ιστοσελίδα Times of Israel:

Η συμφιλίωση με την Κοινωνία του Αγίου Πίου Χ ήταν μια από τις προτεραιότητες του Πάπα Βενέδικτου XVI από τη θητεία του ως επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστεως.

Η αδελφότητα δημιούργησε θόρυβο για τις απόψεις της που θεωρήθηκαν «αντι-σημιτικές» και για τον επίσκοπο Williamson που έχει αρνηθεί δημοσίως ότι οι Εβραίοι σκοτώθηκαν σε θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

KO: Ο Williamson έχει πει τους Εβραίους «εχθρούς του Χριστού» και τους θεωρεί, μαζί με τους Μασόνους, υπεύθυνους για την διάβρωση και την διαφθορά της καθολικής εκκλησίας, ενώ πιστεύει ότι τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι γνήσια. Ο ίδιος δεν αποδέχεται τον όρο «αντισημίτης». Έχει επίσης επίσης εκφραστεί επικριτικά για τον Πάπα Παύλο Β', έχει προωθήσει "θεωρίες συνομωσίας" σχετικά με την δολοφονία του Κένεντι και τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ενώ έχει "συντηρητικές" απόψεις για την διάκριση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα και δεν δέχεται η γυναίκα να φοράει παντελόνι (Πηγή). 
 
Την αδελφότητα ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Marcel Lefebvre (φωτο) το 1969, λόγω αντίθεσής του στην εισαγωγή της καθομιλουμένης στην λειτουργία, (επίσης στις φιλελεύθερες και μοντέρνες αλλαγές στην εκκλησία, στις οικουμενιστικές κινήσεις) και στην προσέγγιση με τους Εβραίους. Το 1988, το Βατικανό αφόρισε τον Lefebvre και τέσσερις επισκόπους που τους είχε χειροτονήσει χωρίς παπική συναίνεση.

Ο Βενέδικτος προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την αδελφότητα, με την αποκατάσταση της χρήσης της αρχαίας λατινικής λειτουργίας, την άρση των αφορισμών των επισκόπων και τον θεολογικό διάλογο της αδελφότητας με το Βατικανό.

Ο Βενέδικτος φοβήθηκε την ανάπτυξη μιας παράλληλης εκκλησίας πιο συντηρητικής από τη δική του.

Αλλά η αδελφότητα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για τους 550 ιερείς και τους 200 ιεροσπουδαστές της, αρνήθηκε να υπογράψει μια δήλωση βασικών δογματικών σημείων που απαιτούσε το Βατικανό για να επιστρέψει σε αυτό.

"Η αδελφότητα για μας δεν είναι κανένας διαπραγματευτικός εταίρος, γιατί δεν πιστεύουν σε διαπραγματεύσεις," είπε ο Monsignor Gerhard Ludwig Mueller, που είναι ο τωρινός επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστεως.

Το Κέντρο Simon Wiesenthal χαιρέτισε το γεγονός ότι οι συνομιλίες με την αδελφότητα κατέρρευσαν και δήλωσε ότι ελπίζει τα μέλη της αδελφότητας " να εγκαταλείψουν τελικά τη θεολογία του αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος."

Όπως γράφει το ιστολόγιο Μαύρος Κρίνος

"....Είναι απαράδεκτο το ότι η Αδελφότητα στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος το εν λόγω πρόσωπο, και η οποία αποτέλεσε επί σειρά ετών προμαχώνα αντίστασης στις αντικαθολικές παρεκκλίσεις του Βατικανού, υπέκυψε στις πιέσεις των Σιωνιστικών κύκλων που εδώ και χρόνια ήθελαν τον αποκλεισμό του Σεβασμιότατου και τον διασυρμό του.

Ο Σεβασμιότατος Γουίλιαμσον αρνήθηκε κατηγορηματικά να ''μετανοήσει'' για τα λεγόμενα του και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Η Αδελφότητα θα έπρεπε αν μη τι άλλο να σεβαστεί τους πιστούς της, στην πλειοψηφία τους Εθνικιστές και Φασίστες στη Γαλλία και αλλού, και οι οποίοι έχουν φυσικά τις ίδιες ιδέες με τον Βρετανό επίσκοπο, θα έπρεπε να σεβαστεί τις θέσεις που και η ίδια εξέφραζε μέχρι πρότινος και αυτές που διακινούνται στα βιβλιοπωλεία της!

Και κυρίως θα έπρεπε να σεβαστεί πολλές εκατοντάδες Ρωμαίους Ποντίφικες που πολέμησαν και κατεδίωξαν τον ρυπαρό Ιουδαϊσμό, τους χιλιάδες Καθολικούς ιερείς και μοναχούς που συνελάμβαναν τους Εβραίους για να τους παραπέμψουν στα εκκλησιαστικά δικαστήρια και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό που στο κατά Ιωάννη ανακράζει έναντι των Ιουδαίων ''Έχετε τον διάβολο για πατέρα''!

Ας θυμηθούν οι ιερείς της Αδελφότητος ότι 15 χρόνια πριν οι προκάτοχοι τους κήδεψαν τον Γάλλο Μωρίς Μπαρντές ηγετική μορφή του Γαλλικού Φασισμού και αναθεωρητισμού, ότι επί χρόνια έκρυβαν τον Σεβασμιότατο Ζαν Μαγιόλ ντε Λυπ εφημέριο της Μεραρχίας Καρλομάγνος των SS και ότι κάθε χρόνο τελούν λειτουργίες υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα (ιδρυτή της Ισπανικής Φάλαγγας - φώτο) και του Σεμπαστιάν Ντεζιέ !

Όλοι οι Εθνικιστές και Φασίστες καθολικής ομολογίας ετούτες τις δύσκολες γι' αυτόν ώρες περιβάλλουμε με την πιο θερμή μας αλληλεγγύη τον Σεβασμιότατο Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον και διατρανώνουμε ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε το 33 μ.Χ. ανάμεσα στον Χριστιανισμό και τον διεθνή Ιουδαϊσμό θα συνεχιστεί μέχρι τη συντριβή του θεοκτόνου γένους, που επιχειρεί να μολύνει την Ευρώπη εδώ και αιώνες τώρα".


ΚΑΝΑΔΑΣ: Μετά την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας, τώρα προπαγανδίζουν την πολυγαμία στα σχολεία!



ΤΟΡΟΝΤΟ (LifeSiteNews.com) - Σχολικές αφίσες που τυπώθηκαν ως μέρος της εκστρατείας με το όνομα Safe and Positive Spaces(‘Ασφαλείς και Θετικοί Χώροι’) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Τορόντο (TDSB), έχουν προκαλέσει την οργή πολλών επικριτών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι, εκτός από την αναμενόμενη προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά, ως κάτι το «φυσιολογικό», μία από τις αφίσες φαίνεται ότι προωθεί την πολυγαμία!

Η αφίσα με τίτλο «Η αγάπη δεν έχει φύλο» (“Love has no gender”), απεικονίζει με τον τρόπο που είναι το σύμβολο για την τουαλέτα ανδρών και γυναικών, μέσα σε πολύχρωμες καρδιές.

Μαζί με τις καρδούλες που περιέχουν ζευγάρι 2 ανδρών ή 2 γυναικών (και σε περίοπτη θέση), μια καρδιά έχει έναν άνδρα και 2 γυναίκες (πάνω), ενώ κάποια άλλη έχει μια γυναίκα και 2 άνδρες (κάτω δεξιά).

Η Doretta Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας για την Ποιοτική Εκπαίδευση, ενός think-tank για την εκπαίδευση με έδρα το Οντάριο, είπε στο National Post ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει "ξεπεράσει τα όρια" στην προσπάθειά της να είναι ‘πολιτικά ορθή’.

"Νομίζω ότι η ενστικτώδης αντίδραση των περισσότερων γονιών πρόκειται να είναι, «Πω πω, για περίμενε, για πιο πράγμα χρησιμοποιούνται αυτά;», δήλωσε η Γουίλσον. "Αυτό είναι κάτι που οι γονείς οι οποίοι μπορεί να είναι ανεκτικοί, θα πουν : «Νομίζω ότι ίσως έχουμε ξεπεράσει τώρα τα όρια».

"Θα υπάρξουν κάποια σχολεία στην πόλη όπου οι πληθυσμοί, τα δημογραφικά στοιχεία, πρόκειται να αναστατωθούν πολύ με αυτό ... Προσπαθούμε να είμαστε τόσο πολιτικά ορθοί», πρόσθεσε η κα Wilson. "Έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ στο ένα άκρο του φάσματος που τώρα αρχίζουμε να προσβάλουμε ανθρώπους ακούσια."

Οι αντίπαλοι του «γάμου» των ομοφυλόφιλων έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι η νομιμοποίηση της πολυγαμίας θα είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του «επαναπροσδιορισμού του γάμου» (πέραν του «ένας άνδρας - μια γυναίκα»).

Ο Δρ Charles McVety, πρόεδρος του Canada Christian College, δήλωσε ότι οι αφίσες αποτελούν "ψυχολογική κακοποίηση των παιδιών."

"Αυτή είναι μια εξωφρενική συμπεριφορά εκ μέρους των εκπαιδευτικών," είπε ο McVety στην Toronto Sun.

"Στην πραγματικότητα, κατά κάποιο τρόπο, αυτές οι αφίσες αποτελούν ψυχολογική κακοποίηση," δήλωσε ο McVety. "Τώρα η TDSB όχι μόνο αποφάσισε να διδάξουμε στα παιδιά μας να αμφισβητούν το φύλο τους, αλλά θέλει να τους κατηχήσει με μια εκστρατεία που χρησιμοποιεί σύμβολα, ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Αυτό είναι κάτι πέρα ​​από την εκπαίδευση. "

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του TDSB, Ryan Bird, απέρριψε τις επικρίσεις, επιμένοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν υποστηρίζει την πολυγαμία και η αφίσα είχε ως στόχο την εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με την διάκριση λόγω φύλου και ότι "έπρεπε να δείχνουν ότι ένα άτομο μπορεί να έλκεται από περισσότερα από ένα φύλο".

Ο Bird πρόσθεσε ότι «Ο στόχος της εκστρατείας ήταν να εντοπιστούν ασφαλείς, φιλόξενοι και χωρίς αποκλεισμούς σχολικοί χώροι για όλους τους μαθητές» και ότι οι αφίσες "πέρασαν από την τακτική διαβούλευση και εξέταση."

Μια άλλη αφίσα της εκστρατείας απεικονίζει ένα σχολείο από πολύχρωμα ψάρια με το σύνθημα «Είμαστε εδώ, είμαστε ‘queer’ (όρος για τις λεσβίες), είμαστε στο σχολείο σας». Κάτω από τον τίτλο «Δεν υπάρχουν κανόνες για να είσαι αγόρι ή κορίτσι», υπάρχει μια άλλη αφίσα που δείχνει παιδιά ντυμένα με ρούχα διαφορετικά από το φύλο τους, με τη μεγαλύτερη εικόνα ενός νεαρού αγοριού ντυμένο με μια φωσφοριζέ πορτοκαλί περούκα, φούξια φόρεμα και ροζ μπότες.
 
Η ιστοσελίδα της TDSB που προωθεί την εκστρατεία “Safe and Positive Spaces” περιγράφει την πρωτοβουλία ως «Έναν ελεύθερο χώρο από παρενοχλήσεις, που καλωσορίζει, επιβεβαιώνει και υποστηρίζει όλες τις σεξουαλικές ταυτότητες, τα βιολογικά φύλα, τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τις εκφράσεις φύλων και τις ταυτότητες φύλων».

Σε σχετικές ειδήσεις, η Toronto Sun αναφέρει ότι η ιστοσελίδα της TDSB έχει μια σύνδεση με την ιστοσελίδα «Συνασπισμός για τη Θετική Σεξουαλικότητα» που προσελκύει τα παιδιά να πειραματιστούν σεξουαλικά με λαχανικά!

Ο Δρ Charles McVety έχει γράψει μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα του Οντάριο, John Gerretsen, δηλώνοντας ότι η "TDSB - μέσω της ιστοσελίδας της - διαφθείρει τα παιδιά του Οντάριο με αφύσικες οδηγίες" και απαιτεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του διοικητικού συμβουλίου.

"Είναι ευθύνη της κυβέρνησης του Οντάριο να προστατεύσει τα παιδιά μας. Σύμφωνα με το άρθρο 172 του ποινικού κώδικα του Καναδά, αποτελεί πλημμέλημα να «θέσει κάποιος σε κίνδυνο το ήθος του παιδιού», έγραψε ο Δρ McVety. «Εκ μέρους των 100.000 μελών μας και άλλων ομοϊδεατών μας γονέων, ζητώ από εσάς, το Γενικό Εισαγγελέα του Οντάριο, να ξεκινήσετε ποινική διαδικασία εναντίον του Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Τορόντο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ντράγκι: «Ξεχάστε την εθνική κυριαρχία»

O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο.
 
Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους. Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης».
 
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τη διάταξη που παρακάμπτει τη Βουλή και θέτει υπεράνω του Κοινοβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ. 

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά «μόνο αν οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρόθυμες να παραχωρήσουν την κυριαρχία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καταφέρουν να την κερδίσουν ξανά».

.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συμμορίες σχεδιάζουν μέσω του twitter, να προβούν σε μαζικές λεηλασίες μόλις χτυπήσει ο τυφώνας Σάντι



Δεκάδες χρήστες του Twitter έχουν πλημμυρίσει την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε ευρεία λεηλασία μόλις ο τυφώνας Sandy φτάσει στη Νέα Υόρκη, την στιγμή που η Εθνική Φρουρά της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε υπηρεσία στρατεύματα στο Long Island για να αποφευχθούν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

1.175 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Νέας Υόρκης έχουν κινητοποιηθεί για να "παρέχουν διοίκηση και έλεγχο και υλικοτεχνική υποστήριξη" στη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ, το Hudson Valley και το Νότιο Tier. Σύμφωνα με το NBC New York, τα στρατεύματα θα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να "προστατεύσουν από λεηλασίες".

Και όλα αυτά με δεδομένο το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του Twitter χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να προσελκύσουν άλλους να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση του χάους που θα δημιουργηθεί από τον σουπερ τυφώνα για να λεηλατήσουν καταστήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο φαινόμενο των «flash mob ληστειών», όπου ομάδες ανθρώπων συνεννοούνται να ληστέψουν ένα κατάστημα μαζικά για να συντρίψουν την ασφάλεια και το προσωπικό, τα tweets θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Πέρσι η αστυνομία προειδοποίησε ότι οι flash mob ληστείες, που οργανώνονται κυρίως μέσω του Twitter, ήταν σε άνοδο.

«Από 129 καταστηματάρχες που ρωτήθηκαν από την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής, σχεδόν το 95 τοις εκατό είπαν ότι έπεσαν θύματα οργανωμένου εγκλήματος κατά το παρελθόν έτος και 85 τοις εκατό είπε ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια», αναφέρει το Fox News.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος των ταραχών και των λεηλασιών που συγκλόνισε την Αγγλία πέρυσι είχε υποκινηθεί επίσης, οργανωθεί και συντονιστεί μέσω του Twitter. Κάποια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σκέφτηκε να απαγορεύσει το κοινωνικό δίκτυο.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων tweets είναι τα ακόλουθα:

"Κάντε κάποιες λεηλασίες, όταν ο τυφώνας χτυπήσει τελικά .... Θα πάρω ένα νέο φορητό υπολογιστή και μια τηλεόραση ... ο τυφώνας θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί."

"Αν ο τυφώνας κάνει πολύ κακό θα λεηλατήσω καταστήματα! Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό. "

«Θα πάω να κάνω λεηλασίες μόλις χτυπήσει ο τυφώνας την Utica».
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο Mr. Bean ζητά να καταργηθεί ο νόμος περί «ρητορικής μίσους» που ποινικοποιεί την γνώμη που «μπορεί να προσβάλει» τον άλλον



Ο Βρετανός ηθοποιός Rowan Atkinson, ο δημοφιλής ‘Mr. Bean’, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει το νόμο περί ρητορικής μίσους, για να μείνουν ζωντανές οι αρχαίες βρετανικές παραδόσεις της ελευθερίας του λόγου.

Είπε ότι ήθελε να αντιμετωπίσει "την Βιομηχανία των Εξοργισμένων: όλων εκείνων των αυτόκλητων κριτών του δημόσιου συμφέροντος, που ενθαρρύνουν τα μέσα ενημέρωσης που τροφοδοτούν την οργή, για τα οποία η αστυνομία αισθάνεται  τρομερή πίεση να αντιδράσει."

Μια "νέα μισαλλοδοξία" τροφοδοτείται από το Section 5 (άρθρο 5) του Νόμου Δημόσιας Τάξης του 1986, περί "προσβολής", είπε. "Υπάρχει μια νέα και έντονη επιθυμία να φιμωθούν οι άβολες φωνές των διαφωνούντων."

«Δεν είμαι κάποιος που δεν έχει ανοχή», λένε πολλοί γλυκομίλητοι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου φιλελεύθεροι», είπε ο Atkinson. «Δεν ανέχομαι μόνο αυτούς που δεν ανέχονται τους άλλους, δεν ανέχομαι τους μισαλλόδοξους.» Και βλέπεις τους άλλους να κάνουν νεύμα με το κεφάλι τους και να λένε, «Ω ναι, τι σοφά λόγια, τι σοφά λόγια». Και όμως, εάν το σκεφτείτε για λίγο, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό στην ουσία υποστηρίζει την αντικατάσταση ενός είδους μισαλλοδοξίας με ένα άλλο. "

Ο νόμος, είπε, είναι "ενδεικτικός μιας κουλτούρας που έχει κυριεύσει το πρόγραμμα των διαδοχικών κυβερνήσεων που έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία με εξαιρετικά αυταρχική και ελεγκτική φύση".

Μιλώντας σε μια συνάντηση στο Westminster της ομάδας Reform Section 5, είπε απόλαυσε την ελευθερία του λόγου σε όλη την επαγγελματική ζωή του, και δεν είχε ανησυχίες ότι θα μπορούσε να συλληφθεί για προσβολή κάποιου. Η ανησυχία του, είπε είναι "περισσότερο για τους πλέον ευάλωτους, λόγω του χαμηλότερου προφίλ τους."

Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία του Atkinsosn :


Σύμφωνα με την ισχύουσα διατύπωση του νόμου, οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευθεί υποκειμενικά ως «προσβολή», είπε. Η κριτική, η γελοιοποίηση, και ο σαρκασμός, κάθε δυσμενής σύγκριση, ή "η δήλωση απλώς μιας εναλλακτικής άποψης πέρα από την “ορθόδοξη” μπορεί να ερμηνευθεί ως ‘προσβολή’."

Ανέφερε "γελοίες" περιπτώσεις κακομεταχείρισης, όπως αυτή ενός φοιτητή στην Οξφόρδη που συνελήφθη επειδή αποκάλεσε ένα άλογο της αστυνομίας “gay” (!), ενός χριστιανού ιδιοκτήτη καφέ που απειλήθηκε με σύλληψη επειδή εμφάνιζε περικοπές από την Αγία Γραφή σε μια οθόνη τηλεόρασης στην επιχείρησή του, και ενός εφήβου που συνελήφθη επειδή κρατούσε ένα πλακάτ που χαρακτήριζε την εκκλησία της Σαηεντολογίας μια "επικίνδυνη λατρεία."

Το βρετανικό χιούμορ είναι αυτο- αποδοκιμαστικό και εξωφρενικό, συχνά αγενές, και συχνά χλευάζει την ηλιθιότητα, την μυωπία και την κοινοτοπία που μαστίζει την ανθρωπότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Χωρίς την ελευθερία να προσβάλεις άτομα και ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι οι ομοφυλόφιλοι, ο Atkinson προειδοποιεί, ότι οι μεγάλες παραδόσεις της ελευθερίας της διακωμώδησης θα πεθάνουν και θα δώσουν τη θέση τους σε μια «κουλτούρα λογοκρισίας».

Στη Βρετανία, η «παρενόχληση», ή το να προκαλεί κάποιος «αναστάτωση ή αγωνία», είναι αδίκημα σύμφωνα με το νόμο, αλλά πολλοί επικριτές του Άρθρου 5 του νόμου Δημόσιας Τάξης του 1986 έχουν προειδοποιήσει ότι πρόκειται για ένα νόμο, ο οποίος σχεδιάστηκε για να κακοποιηθεί, καθώς ο προσδιορισμός του αδικήματος  στηρίζεται στα υποκειμενικά αισθήματα του πιθανού θύματος.

Το κλειδί, λένε, είναι η διατύπωση: "Ένα άτομο είναι ένοχο αδικήματος αν: (α) χρησιμοποιεί απειλητικές, υβριστικές ή προσβλητικές λέξεις ή συμπεριφορά, ή άτακτη συμπεριφορά, ή (β) παρουσιάζει γραπτά, σύμβολα ή άλλες ορατές αναπαραστάσεις που έχουν απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα, κατά ενός ατόμου στο οποίο μπορεί να προκαλέσει παρενόχληση, αναστάτωση ή αγωνία αυτόν τον τρόπο. "

Ο Atkinson επίσης ανέφερε ότι οι ποινές του Άρθρου 5 επιβάλλονται από την αστυνομία κατά συντηρητικών χριστιανών που αντιτίθενται είτε στον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής ή στα σχέδια της κυβέρνησης να θεσπίσει τον «γάμο των ομοφυλοφίλων». Χριστιανικές ομάδες έχουν παραπονεθεί ότι ο νόμος χρησιμοποιείται ειδικά για να καταστείλει κάθε αντίθεση του κοινού στο σεξουαλικό zeitgeist, ιδιαίτερα στο ομοφυλοφιλικό κίνημα. Αρκετοί χριστιανοί ιεροκήρυκες των δρόμων έχουν συλληφθεί επειδή ανέφεραν βιβλικά χωρία που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα.

Ένας από αυτούς είναι ο Adrian Smith, (φωτο), ένας Χριστιανός που πρόσφατα τουίταρε το εξής: «Αν το κράτος θέλει να περάσει τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων, αυτό είναι δικό του θέμα: αλλά το κράτος δεν πρέπει να επιβάλει τους κανόνες του σε θέματα πίστης και συνείδησης». Παρά το γεγονός ότι την θέση αυτή την ασπάζεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, περίπου το 80 τοις εκατό του βρετανικού πληθυσμού, ο κ. Smith συνελήφθη και διώκεται βάσει του άρθρου 5, μαζί με τους συναδέλφους του στο Trafford Housing Trust επειδή το μήνυμά του ήταν "κατάφωρα ομοφοβικό". Ο μισθός του κ. Σμιθ μειώθηκε κατά 40 τοις εκατό λόγω "σοβαρού παραπτώματος κατά τη δημοσίευση απόψεων που θα μπορούσαν να ληφθούν ως πολιτική της Trafford Trust."

Η Maureen Messent, αρθρογράφος της Mail Birmingham, είπε ότι το φταίξιμο για αυτό το έκτρωμα ανήκει στο ομοφυλοφιλικό λόμπι, που έχουν καταντήσει οι «καταστολείς της ελευθερίας του λόγου των άλλων».

"Θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που θα πρέπει να ακούγονται," σχολίασε.

Η εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση του άρθρου 5 αποκτά ένα εκπληκτικά ευρύ φάσμα οπαδών, συμπεριλαμβανομένου του συντηρητικού Χριστιανικού Ινστιτούτου, της συνήθως διαμετρικά αντίθετης Εθνικής Κοσμικής Κοινωνίας (Άθεοι), της ομάδας υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών ‘Big Brother Watch’ και της Ένωσης Ελευθερία. Η καμπάνια υποστηρίζεται επίσης από 60 υποστηρικτές στη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του UKIP, Nigel Farage.

Μιλώντας στη συνάντηση του Rowan Atkinson, ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε: «Η απλή αλήθεια είναι ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα να μην προσβληθεί κάποιος. Για αιώνες, η ελευθερία του λόγου είναι ένα ζωτικό μέρος της ζωής στη Βρετανία, και ο νόμος αυτός θα την καταργήσει».

Ο αρθρογράφος Rod Liddle έγραψε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η πίεση για να αφαιρεθεί η "προσβολή" από το νόμο έχει σχεδόν καθολική υποστήριξη.

Είπε ότι ο κύριος σκοπός του νόμου είναι προς το παρόν "να ποινικοποιήσει τους ανθρώπους που εκφράζουν άβολες πολιτικές απόψεις."

"Χριστιανοί έχουν συλληφθεί απλώς και μόνο επειδή διάβαζαν αποσπάσματα από την Αγία Γραφή. Ομοφυλόφιλοι έχουν συλληφθεί επειδή δήλωναν ότι το Ισλάμ είναι λίγο ανόητο σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Ένας ηλικιωμένος είχε προειδοποιηθεί ότι θα διωχθεί επειδή έβαλε μια πινακίδα επάνω στο παράθυρο του που έλεγε ότι η θρησκεία είναι «παραμύθια για μεγάλους».  

Ακόμη και μερικές ηγετικές φυσιογνωμίες του LGBT κινήματος λένε ότι ο νόμος είναι υπερβολικός. Ο Peter Tatchell, ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής ομοφυλοφιλικής ομάδας ‘OutRage!’, είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας νόμος ενάντια την προσβολή ανθρώπων σε μια δημοκρατική χώρα.

Ο Tatchell είπε στο BBC: «Το τι αποτελεί προσβολή είναι μια πολύ υποκειμενική κρίση. Έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους. "

«Μπορούμε να διαφωνούμε με ορισμένες απόψεις, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει αυτές οι απόψεις να ποινικοποιούνται σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία», είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε καθολικό ναό στη βόρεια Νιγηρία

Αμπούζα, Νιγηρία
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε καθολικό ναό στην πόλη Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας.

Η επίθεση έγινε από τουλάχιστον ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, την ώρα που η εκκλησία ήταν γεμάτη πιστούς.


Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, ωστόσο η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει εμπλακεί σε παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή.


Στρατιώτες και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας, οργισμένοι χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους της Καντούνα οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα και επιτέθηκαν σε όσους θεωρούσαν ότι είναι μουσουλμάνοι.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο των συνεργείων διάσωσης, ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών και ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.


Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, ο καμικάζι προσπάθησε να ρίξει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε στο εσωτερικό της εκκλησίας, αλλά φαίνεται ότι προσέκρουσε σε κάποιο εμπόδιο.


Πηγή

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έρχεται «αντιρατσιστικός νόμος» στο ποδόσφαιρο.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), Gordon Taylor, λέει ότι η Ένωση ζητάει οι ρατσιστικές ύβρεις να θεωρηθούν ως σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά στις συμβάσεις ενός παίκτη, καθιστώντας το ένα δυνητικό αδίκημα.

Το σχέδιο δράσης έξι σημείων του Taylor καλεί για:

1. Επιτάχυνση της διαδικασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών ύβρεων που αναφέρονται, με στενή παρακολούθηση για τυχόν επεισόδια.

2. Εξέταση για επιβολή αυστηρότερων ποινών για ρατσιστικές ύβρεις και να περιληφθεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ισότητα που θα συμμετέχουν φταίχτες και σύλλογοι.

3. Μια αγγλική μορφή του «κανόνα Ρούνεϊ»* - που εισήγαγε η NFL στην Αμερική το 2003 - για να βεβαιωθεί ότι ειδικευμένοι μαύροι προπονητές θα είναι στις λίστες των συνεντεύξεων για τις κενές θέσεις εργασίας.

4. Το ποσοστό των μαύρων προπονητών και διευθυντών να παρακολουθείται και κάθε ανισότητα ή πρόοδος να υπογραμμίζεται.

5. Κάθε φυλετική κακομεταχείριση πρέπει να θεωρείται μια σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά στα συμβόλαια παικτών και προπονητών (και ως εκ τούτου ένα δυνητικό αδίκημα).

6. Να προσεχθούν και άλλα θέματα ισότητας, όπως σε φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, αντισημιτισμό, ισλαμοφοβία και Ασιάτες στο ποδόσφαιρο.

*Δεν πρόκειται για τον γνωστό Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για τον Νταν Ρούνεϊ, (Dan Rooney), τον πρόεδρο της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Πίτσμπουργκ Στίλερς, με πρωτοβουλία του οποίου εισήχθη στο NFL ο κανονισμός. Σύμφωνα με τον Rooney Rule, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να περνούν από συνέντευξη τους μαύρους τεχνικούς και γενικά τους προπονητές που προέρχονται από μειονότητες, καταρτίζοντας λίστες από υποψήφιους στις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένας μαύρος. Μετά την εφαρμογή του, οι 7 από τους 32 προπονητές του NFL είναι μαύροι, ενώ πριν ήταν μόνο ένας.

Ο Taylor, έκανε, επίσης, έκκληση για ενότητα, με μερικούς παίκτες, με επικεφαλής τον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ, που σκέφτεται να σχηματίσει μια αποσχισθείσα οργάνωση για τους μαύρους παίκτες.

Είπε: «Αν θέλουν την δική τους ξεχωριστή ομάδα, με την οποία αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο από όλους την PFA ως ένωση μαζί, θα ήθελα να πω ότι είναι σοβαρά λάθος.

«Αν δεν είμαστε προσεκτικοί αυτό θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Θα γυρίσει πίσω όχι μονό το παιχνίδι, αλλά και την αντι-ρατσιστική πρωτοβουλία ».

Τα περισσότερα από τα σημεία σχετικά με το σχέδιο δράσης της PFA θα πρέπει να συμφωνηθούν από την FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και τα πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας David Bernstein, λέει ότι η διοικούσα αρχή θα επανεξετάσει τις κυρώσεις για ρατσιστικές ύβρεις μετά την υπόθεση Τζον Τέρι, αλλά η τιμωρία για τέσσερα ματς του αρχηγού της Τσέλσι ήταν «σωστή».

Ωστόσο, τόσο η FA όσο και η Πρέμιερ Λιγκ, φέρονται να είναι εναντίον του κανόνα Ρούνεϊ, παρά το ότι ο Chris Hughton είναι ο μόνος μαύρος διευθυντής που εργάζεται στην Premier League προς το παρόν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή