Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Sing sweet songs about the South


Οι Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ - που συνήθως αναφέρονται ως ‘Dixie’, ή απλά ο Νότος, είναι μια περιοχή στη νοτιοανατολική και κεντρική-νότια Αμερική. Η περιοχή είναι γνωστή για την ξεχωριστή κουλτούρα και την ιστορία της, έχοντας αναπτύξει τα δικά της έθιμα της, τα δικά της μουσικά στυλ, τη δική της προφορά και τη δική της κουζίνα.

To "Dixie" συνήθως ορίζεται από τις 11 νότιες πολιτείες που αποσχίστηκαν για να σχηματίσουν τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (Confederate States of America ή C.S.A.). Είναι (κατά σειρά απόσχισης): η Νότια Καρολίνα, το Mississippi, η Florida, Alabama, η Georgia, η Louisiana, το Texas, η Virginia, το Arkansas, η Βόρεια Καρολίνα και το Tennessee. Ως πολιτείες του Νότου μπορούν να θεωρηθούν και το Kentucky, η Oklahoma και η Δυτική Βιρτζίνια.

Ορισμένα τραγούδια που μιλάνε για την Dixieland:
 
Songs about Tennessee






Songs about Texas








Songs about Alabama  



Songs about Georgia   


Songs about Mississippi 



Songs about Carolina   

Songs about Louisiana   

Songs about Kentucky  

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη συλλογή τραγουδιών, ΚΟ! Ένας φίλος μου έχει φτιάξει μια συλλογή τραγουδιών για το Νότο. Θα ήθελες να σου απαριθμήσω τα τραγούδια;
ΥΓ: Ξέχασες να αναφερθείς στο Μιζούρι, την 13η πολιτεία που είχε αστέρι στην σημαία του Νότου.
Confederate soldier.

Ανώνυμος είπε...

Αναρτησάρα ΚΟ!!!
Για το Kentucky υπάρχει επίσης μία κομματάρα του Darrell Scott ''You'll Never Leave Harlan Alive''

Υ.Γ Ψάχνω σχεδόν απο πέρυσι που έκανες μια αντίστοιχη ανάτηση ένα τραγούδι που μιλάει για το ποτάμι του Μισσισιπί και για έναν κήρυκα που λέει οτι θα πλημμυρίσει και κατι τέτοια διάφορα. Αν μπορείς δώσε ένα χεράκι βοηθείας για να το βρώ...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη Κόκκινε Ουρανέ, αυτοί οι Νότιοι δεν είναι που οι Αμερικάνοι αποκαλούν "rednecks"; Αυτούς τους rednecks τους βρίζουν οι Αμερικάνοι, τους θεωρούν άξεστους απολίτιστους χωριάτες. Έχουν βγάλει και ανέκδοτα με αυτούς, και τους θεωρούν αλκοολικούς μεθύστακες, αιμομείκτες (ότι δηλαδή πηγαίνει η μάνα με τον γυιό, ο αδελφός με την αδελφή, κλπ, και βγάζουν τέκνα), αμόρφωτους και πολλά άλλα. Η λέξη redneck είναι βρισιά στην Αμερική, περίπου ισάξια με την λέξη nigger (αράπης).

Ανώνυμος είπε...

God Bless Dixie ....Απο ολο τον Νότο εχω αδυναμία στο Κεντακι...οντως το you ll never leave harlan alive ειναι κομματαρα...αλλα μου αρέσει πιο πολυ σε εκτέλεση brad paisley...

SkyWatcher είπε...

Ειλικρινά, δεν περίμενα μία τέτοια ανάρτηση να έχει τόσα σχόλια!

Confederate soldier: Φυσικά. Ό, τι έχεις στείλτο. Πριν λίγες ημέρες έλαβα το βιβλίο "The South Was Right" και το μελετώ.

Ανώνυμε με τραγούδι για "το ποτάμι του Μισσισιπί", πρόκειται για το "A Country Boy Can Survive" του Hank Williams, Jr. και θα το βρεις εδώ

Όσονα αφορά τους rednecks, οι ίδιοι οι rednecks δεν το θεωρούν βρισιά. Παρεμπιπτόντως, καλό είναι να ακούσουμε το "Redneck Woman" της Gretchen Wilson.

Ανώνυμος είπε...

Προχωρώ στην απαρίθμηση των τραγουδιών.
1.Hank Williams Jr. "Dixie on my mind"
2. Hank Williams Jr. "If Heaven ain't alot like Dixie"
3. Tennessee Ernie Ford "To Arms in Dixie"
4. Harry McCarthy "Bonnie Blue Flag"
5. Major Randolph Innes "I'm a Good Old Rebel"
6. "Battle Cry of Freedom (Confederate version)"
7. Waylon Jennings "The Old Unreconstructed"
8. "Wearing of the Gray"
9. Rebel Son "Mr. Confederate Man"
10. Johnny Horton "Johnny Reb"
Confederate soldier.

SkyWatcher είπε...

Ευχαριστώ confederate soldier.
- Η Στρατιωτική Ιστορία και το National Geographic έχουν αφιέρωμα στον "Εμφύλιο"!
- Ξέρεις κάτι για αυτή την ταινία;
- Αν θέλεις στείλε κάποιο e-mail για να μην κουράζουμε τους άλλους ή κανόνισε να βρεθούμε. Ο Νότος μας καλεί!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ συγχαρητήρια για την ανάρτηση αυτη και αν γινεται να κανεις περισσότερες αναρτησεις για τον Νότο ...ολοι αγαπαμε το Dixie ...πρόσφατα διάβασα ενα καταληκτικό βιβλίο " ο λευκός ηλιος των ηττημένων " λέγεται μαλλον το.γνωρίζετε ...τελοσπαντων και πριν υποστήριζα το Dixie αλλα μετα την ανάγνωση του βιβλίου ταυτίστηκα πλήρως μαζι του ...συνέχισε ετσι Skywatcher...:)

Ανώνυμος είπε...

Αν μου επιτρέπετε ενα ακόμη τραγούδι που μου ήρθε στο μυαλο ειναι το "Harlan county line" του Dave Alvin