Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Στην Ισπανία το κράτος σε προστατεύει από την έκτρωση εάν είσαι μαϊμού



Είναι πλέον ασφαλέστερο να είσαι μαϊμού στην Ισπανία - τουλάχιστον αν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα είδη παρά άνθρωπος. Χάρη σε ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε από το ισπανικό κοινοβούλιο και υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy, οι ανθρωποειδείς πίθηκοι προστατεύονται από τη στιγμή της σύλληψης ενάντια σε άμβλωση και πειράματα με έμβρυα. Τα ανθρώπινα έμβρυα, από την άλλη πλευρά, παραμένουν απροστάτευτα και το αντικείμενο επιστημονικών ερευνών.

Για το λόγο αυτό μια ομάδα γορίλες συγκεντρώθηκε γύρω από το κτίριο που στεγάζεται το κυβερνών κόμμα, το Λαϊκό Κόμμα, την περασμένη εβδομάδα. Ήταν εκεί για να γιορτάσουν αυτήν την ιστορική νομική και πολιτική νίκη τους, και να ρωτήσουν γιατί τα ανθρώπινα μωρά εξακολουθούν να στερούνται της ίδιας προστασίας.

Ένας από τους γορίλες (ο οποίος είχε προφανώς καταφέρει να μιλά ανθρώπινα), επέκρινε την υποκρισία της παροχής στους ίδιους του δικαιώματος στη ζωή, ενώ αρνείται το ίδιο επίπεδο προστασίας στον Homo Sapiens. «Η κυβέρνηση κωφεύει στη φωνή εκατομμυρίων Ισπανών, που ήδη ζητούν την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις», διακήρυξε, χτυπώντας το στήθος του. «Αλλά ίσως ο Rajoy ανταποκρίνεται περισσότερο στο κάλεσμα της φύσης».

Ενώ η σύναξη των γορίλων συνέχιζε να ουρλιάζει και να ξύνεται, ο ηγέτης γορίλλας εξήγησε βγήκαν στο δρόμο να ζητήσουν από τον Rajoy «να εκπληρώσει την υπόσχεση της προεκλογικής του εκστρατείας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη και την υποστήριξη της μητρότητας και της οικογένειας». Και (ο ηγέτης γορίλας) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο άγριο ​​και απάνθρωπο από την άμβλωση».

Φυσικά, οι διαδηλωτές δεν ήταν πραγματικοί γορίλες, αλλά ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού από την ισπανική ‘Asociación Derecho a Vivir (που σημαίνει Ένωση για το Δικαίωμα στη Ζωή).

Ο Ignacio Arsuaga, πρόεδρος της ένωσης, κάλεσε τον πρόεδρο Rajoy να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας και να ανατρέψει το νόμο για τις αμβλώσεις που ψηφίστηκε από τον Σοσιαλιστή προκάτοχό του. Ο Arsuaga σημείωσε ότι «απλά δεν έχει κανένα νόημα ο νόμος να προστατεύει τις ζωές πολλών ειδών ζώων αλλά να μην έχει εφαρμογή στον άνθρωπο».
 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ισπανικού λαού, συνέχισε ο Arsuaga, τονίζοντας ότι πάνω από 400.000 Ισπανοί έχουν ήδη υπογράψει μια αίτηση ζητώντας την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις (φώτο από ογκώδεις διαδηλώσεις κατά των αμβλώσεων). "Εξαιτίας αυτού του νόμου 300 αγέννητα μωρά πεθαίνουν με βίαιο θάνατο κάθε μέρα στην Ισπανία - πάνω από εκατό χιλιάδες το χρόνο - και αυτό είναι κάτι που μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει», δήλωσε ο Arsuaga.

Ο Ισπανός Υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz-Gallardón έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο κατάργησης της άμβλωσης πριν από το τέλος του Μαρτίου. "Εμείς και εκατομμύρια Ισπανοί ζητούμε αυτές οι υποσχέσεις να τηρηθούν», πρόσθεσε ο Arsuga.

Σχ. ΚΟ: Επικροτώ αυτήν την έξυπνη ακτιβιστικού τύπου διαμαρτυρία των Ισπανών για ένα ζήτημα πραγματικά «ζωής και θανάτου», όπως είναι οι αμβλώσεις (σε συνδυασμό με τον θάνατο της οικογένειας, την υπογεννητικότητα και την λαθρομετανάστευση). Για χίλια δύο θέματα οι Έλληνες ή κάποια μερίδα τους τουλάχιστον, βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει. Για «δικαιώματα», για μισθούς, για ομάδες κλπ. Το ότι πεθαίνουμε σαν λαός (βλ. εδώ) δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν... Πολύ θλιβερή και ανατριχιαστική αυτή σιωπή. Από τον τύπο, τα κόμματα και ιδιαίτερα από κάποιους «ταγούς»...

Δείτε το βίντεο:


 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η “gay mafia” ευθύνεται για την παραίτηση του Πάπα αναφέρει απόρρητη έκθεση καρδινάλιων



LifeSiteNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τα ιταλικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μια ιστορία μακιαβελικής πολυπλοκότητας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica, που ισχυρίζεται ότι μεταξύ των λόγων που ο Πάπας Βενέδικτος πήρε την αιφνιδιαστική απόφαση να παραιτηθεί ήταν η ύπαρξη ενός περιχαρακωμένου "gay δικτύου" που ενορχηστρώνει "σεξουαλικές επαφές" και σκιερές οικονομικές μηχανορραφίες μέσα στο Βατικανό.

Παρά την εξαιρετική φύση τους, λίγοι αμφισβητούν τους ισχυρισμούς που μια ομάδα από τρεις ειδικά διορισμένους ανώτερους καρδινάλιους παρουσίασαν στον Πάπα Βενέδικτο παραδίδοντάς του ένα έγγραφο σε δύο τόμους - 300 σελίδων - που περιείχε τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη σεξουαλική δραστηριότητα ενός δικτύου αξιωματούχων του Βατικανού.

Η La Repubblica ανέφερε το έγγραφο είναι το αποτέλεσμα έρευνας, που παραγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πάπα Βενέδικτο, στα αποκαλούμενη υπόθεση σκανδάλων VatiLeaks που μονοπώλησε την προσοχή του κοινού στην Ιταλία για μήνες στις αρχές του 2012. Το έγγραφο - ντοκουμέντο που φέρεται να παραδόθηκε στον Πάπα στις 17 Δεκεμβρίου παραμένει υπό αυστηρή "παπική μυστικότητα" κλειδωμένο από τον Πάπα Βενέδικτο στο δικό του χρηματοκιβώτιο.

Το έγγραφο, το οποίο δεν έχει ονομάσει τις πηγές του, γράφει η εφημερίδα, αναφέρει όχι μόνο μια ενεργή ομοφυλοφιλική υποκουλτούρα στο Βατικανό, αλλά φατριακούς "αγώνες για εξουσία και χρήμα". Το έγγραφο αναφέρει «έναν άνθρωπο πολύ κοντά» στους συντάκτες του εγγράφου, ο οποίος περιέγραψε το περιεχόμενό του, λέγοντας: «Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη μη τήρηση της έκτης και της έβδομης εντολής», μιλώντας για τις βιβλικές απαγορεύσεις κατά της σεξουαλικής ακαθαρσίας και της κλοπής.

Το έγγραφο φέρεται να προσδιορίζει ότι ένας από τους μεγάλους διαχωρισμούς στην εσωτερική κουλτούρα του Βατικανού να είναι αυτός του «σεξουαλικού προσανατολισμού». Για πρώτη φορά η λέξη «ομοφυλοφιλία», χρησιμοποιήθηκε και  διαβάστηκε φωναχτά από ένα γραπτό κείμενο, στο διαμέρισμα του Ράτσινγκερ ... Για πρώτη φορά, αν και στα λατινικά, η λέξη εκβιασμός, «influentiam» χρησιμοποιήθηκε από τον Ποντίφικα. «Impropriam influentiam», γράφει η Concita de Gregorio της La Repubblica

Οι τρεις καρδινάλιοι – η εφημερίδα αναφέρει τον Ισπανό καρδινάλιο Julian Herranz, τον Ιταλό καρδινάλιο Salvatore De Giorgi και τον Σλοβάκο καρδινάλιο Josef Tomko - αποκάλυψε "ένα δίκτυο λόμπι" που ταυτίζεται με διάφορες θρησκευτικές κοινότητες – συμπεριλαμβανομένων των Salesians του Don Bosco και των Ιησουιτών - και «γεωγραφικής προέλευσης», και περιγράφεται ως «ένα δίκτυο ενωμένο ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Το έγγραφο αναφέρει τον καρδινάλιο De Giorgi να μιλάει για την απόφαση του Πάπα να παραιτηθεί για το καλό της Εκκλησίας. Είπε ότι η απόφαση λήφθηκε ως «χειρονομία δύναμης και όχι αδυναμίας».

"Το έκανε για το καλό της Εκκλησίας. Έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους κατά την άσκηση της εξουσίας. Η Εκκλησία αποτελείται από άνδρες. Ο Πάπας έχει δει τα προβλήματα και τα αντιμετώπισε με μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη, διορατική πρωτοβουλία. Πήρε επάνω του το σταυρό, στην πραγματικότητα. Αλλά δεν μειώθηκε. Το αντίθετο» δήλωσε ο De Giorgi.

Το έγγραφο, ανέφερε η εφημερίδα, περιλαμβάνει «δεκάδες και δεκάδες συνεντεύξεις με καρδινάλιους επισκόπους, και λαϊκούς. Στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Δεκάδες και δεκάδες εκθέσεις, ξαναδιαβασμένες και υπογεγραμμένες από τους ερωτηθέντες. "Οι συνεντεύξεις αυτές ξεκίνησαν με στάνταρ ερωτηματολόγια και ακολούθησαν προσωπικές συνεντεύξεις, τα ευρήματα των οποίων «ελέγχθηκαν  και διασταυρώθηκαν».

Το έγγραφο παραμένει μυστικό, και θα φυλάσσεται από τον Πάπα Βενέδικτο που θα το τοποθετήσει κατευθείαν στα χέρια του νέου πάπα μετά το κονκλάβιο. Η La Repubblica αναφέρει ότι ο Βενέδικτος θα συναντηθεί, επίσης, με τους τρεις καρδινάλιους την τελευταία ημέρα του ποντιφικάτου του.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ήταν με τη λήψη αυτής της έκθεσης που ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε, την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, να παραιτηθεί. Ανέφεραν τα σχόλια του Πάπα Βενέδικτου στην ομιλία του την ‘Τετάρτη της Τέφρας’ στην οποία επέκρινε «διαιρέσεις στο εκκλησιαστικό σώμα που παραμορφώνουν το πρόσωπο της Εκκλησίας».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, είπε μόνο : «Ούτε η επιτροπή των καρδινάλιων ούτε εγώ θα κάνω σχόλια για να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τα πράγματα που έχουν ειπωθεί σχετικά με αυτό το θέμα».
«Ας αναλογισθεί ο καθένας τη δική του ευθύνη. Δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια στις παρατηρήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό».

Πέρσι τον Μάρτιο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε ορίσει μια επιτροπή καρδιναλίων να διερευνήσει το λεγόμενο σκάνδαλο Vatileaks. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο επίπεδα, με δικαστές του Βατικανού να ασκούν ποινική έρευνα και το Υπουργείο του κράτους να ενεργεί μια πιο σε βάθος έρευνα σχετικά με τη διοικητική διαφθορά. 
Το αποτέλεσμα της ποινικής έρευνας ήταν η ανακάλυψη ότι ο μπάτλερ του Πάπα, Paolo Gabriele, είχε κλέψει ιδιωτικές εργασίες που σχετίζονται με εσωτερικά ζητήματα. Μερικές από αυτές πέρασαν στον δημοσιογράφο Gianluigi Nuzzi, που κυκλοφόρησε αργότερα ένα best-seller βιβλίο με λεπτομέρειες για τα σκάνδαλα και την εσωτερική φαγωμάρα στο Βατικανό.

Ο Gabriele καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης -που μειώθηκε στους 18 μήνες λόγω καθαρού ποινικού μητρώου – και έλαβε χάρη προσωπικά από τον Πάπα Βενέδικτο. Όμως τα ερωτήματα δεν έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν για την ιστορία πίσω από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ευρέως πιστεύεται στην Ιταλία ότι ο Gabriele είχε επιλεγεί ως εξιλαστήριο θύμα και ότι το υπόβαθρο της διαφθοράς παραμείνει άθικτο. Ο Gabriele δήλωσε ότι έκλεψε τα έγγραφα για την προστασία του Πάπα Βενέδικτου και την καταπολέμηση μιας εδραιωμένης κουλτούρας "κακού και διαφθοράς" που υπάρχει στην ιεραρχία του Βατικανού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Gabriele είπε στο δικαστήριο, «Αυτό που πραγματικά με σόκαρε ήταν όταν κάθισα για το μεσημεριανό γεύμα με τον Άγιο Πατέρα και μερικές φορές ο Πάπας ρωτούσε για πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί σχετικά. Ήταν τότε που έγινα απόλυτα πεπεισμένος για το πόσο εύκολο ήταν να κουμαντάρεις ένα πρόσωπο με τέτοια τεράστια εξουσία». Είπε στο Nuzzi σε συνέντευξή του ότι ενήργησε με «περίπου 20 άλλα άτομα» στο Βατικανό, αλλά αργότερα αρνήθηκε ότι έλαβε βοήθεια από κανέναν για να αφαιρέσει τα έγγραφα.

Σίγουρα στους πιστούς καθολικούς που καταπολεμούν την φιλο-ομοφυλοφιλική κίνηση τόσο εντός όσο και εκτός της Εκκλησίας είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι υπάρχει μια ισχυρή ομοφυλοφιλική υποκουλτούρα μεταξύ κάποιων κληρικών και επισκόπων από τη δεκαετία του 1960 και μετά.

Στο βιβλίο του (2002)Goodbye Good Men,” ο αμερικανός συγγραφέας και ερευνητής Michael Rose περιγράφει λεπτομερώς τις μηχανορραφίες αυτού που αποκαλεί “lavender mafia” («μωβ μαφία», το μωβ θεωρείται χρώμα των ομοφυλόφιλων) στην Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ. Είναι τεκμηριωμένα τα αποτελέσματα των αλλαγών που έγιναν κατά την περίοδο αμέσως μετά τη λήξη της Β’ Βατικάνειας Συνόδου στις πρακτικές των καθολικών θεσμών, ιδιαίτερα σε σχολές και πανεπιστήμια.

Ο Rose και πολλοί άλλοι έχουν επισημάνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλές από τις σχολές εγκατέλειψαν την πρώην αυστηρότητα τους στην εξέταση των υποψηφίων ιερέων, και επέτρεψαν σε μεγάλο αριθμό ηθικά ασταθών ανδρών να ιερωθούν. Η περίοδος αυτή συμπίπτει, επίσης, στενά με το χρόνο κατά τον οποίο καταγράφεται η μεγάλη πλειονότητα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, σχεδόν όλες με κληρικούς κατά αγοριών και νεαρών ανδρών. Την ίδια στιγμή, η ιεραρχία της Εκκλησίας σε μεγάλο βαθμό σταμάτησε να τονίζει την διδασκαλία της Εκκλησίας για τη σεξουαλικότητα και την οικογένεια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

The Bonnie Blue Flag



«Ουρά! Ουρά! Για τα δικαιώματα του Νότου Ουρά!
Ουρά για την Όμορφη Μπλε Σημαία / που φέρει ένα μόνο αστέρι».

Η Bonnie Blue Flag (η όμορφη μπλε σημαία) ήταν μια ανεπίσημη σημαία των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής (C.S.A.) κατά την έναρξη του αμερικανικού «Εμφυλίου Πολέμου» το 1861. Αποτελείται από ένα ενιαίο, πεντάκτινο άσπρο αστέρι σε μπλε φόντο. Μοιάζει πολύ με τη σημαία της βραχύβιας Δημοκρατίας της Δυτικής Φλώριδας του 1810.

Όταν η πολιτεία του Μισισιπή αποσχίστηκε από την Ένωση τον Ιανουάριο του 1861, εμφανίστηκε στην κορυφή του κυβερνητικού κτιρίου μια σημαία που φέρει ένα μόνο λευκό αστέρι σε μπλε φόντο.
 
Ήταν ο Harry Macarthy (1834-1888) που βοήθησε να διαδοθεί αυτή τη σημαία ως σύμβολο της συνομοσπονδίας με τη σύνθεση του δημοφιλούς τραγουδιού "The Bonnie Blue Flag" στις αρχές του 1861. Μερικές αποσχισθείσες νότιες πολιτείες ενσωμάτωσαν το μοτίβο ενός λευκού αστεριού σε μπλε φόντο στις νέες πολιτειακές σημαίες τους.

Αν και το όνομα "Bonnie Blue" χρονολογείται μόλις από το 1861, αρκετοί συγγραφείς έχουν υποστηρίξει ότι η σημαία είναι η ίδια με τη σημαία της Δημοκρατίας της Δυτικής Φλόριντα, η οποία αποσχίσθηκε από την ισπανική Δυτική Φλόριδα τον Σεπτέμβριο του 1810 και προσαρτήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες 90 ημέρες αργότερα.  Το 2006 η πολιτεία της Λουιζιάνα ψήφισε ένα νόμο που ορίζει την "Bonnie Blue" ως την "επίσημη σημαία της Ιστορικής Περιφέρειας της Δημοκρατίας της Δυτικής Φλόριντα".  

Στο γνωστό μυθιστόρημα της Margaret Mitchell που έγινε και ταινία το 1939 “Gone with the Wind”, ο Rhett Butler αποφασίζει να ονομάσει τη νεογέννητη κόρη του "Bonnie Blue Butler" όταν η Melanie Wilkes παρατηρεί ότι τα μάτια της είναι «μπλε όπως η όμορφη μπλε σημαία».

H σκηνή με την "μπλε σημαία" από την ταινία “Gods and Generals”


Οι στίχοι :

We are a band of brothers /And native to the soil,
Fighting for the property / We gained by honest toil;
And when our rights were threatened, / The cry rose near and far--
"Hurrah for the Bonnie Blue Flag / That bears a single star!"

CHORUS: Hurrah! Hurrah! / For Southern rights hurrah!
Hurrah for the Bonnie Blue Flag /  That bears a single star.

As long as the Union /  Was faithful to her trust,
Like friends and like brothers /  Both kind were we and just;
But now, when Northern treachery /  Attempts our rights to mar,
We hoist on high the Bonnie Blue Flag / That bears a single star.--CHORUS

First gallant South Carolina / Nobly made the stand,
Then came Alabama, / Who took her by the hand.
Next quickly Mississippi, / Georgia and Florida
All raised on high the Bonnie Blue Flag / That bears a single star.--CHORUS

Ye men of valor, gather round / The banner of the right;
Texas and fair Louisiana /  Join us in the fight.
Davis, our loved president, / And Stephens statesman are;
Now rally round the Bonnie Blue Flag /That bears a single star.--CHORUS

And here's to old Virginia-- / The Old Dominion State-- Who with the young Confederacy / At length has linked her fate; /
Impelled by her example, / Now other states prepare
To hoist on high the Bonnie Blue Flag / That bears a single star.--CHORUS

Then cheer, boys, cheer; / Raise the joyous shout,
For Arkansas and North Carolina / Now have both gone out;
And let another rousing cheer /  For Tennessee be given,
The single star of the Bonnie Blue Flag / Has grown to be eleven.--CHORUS

Then here's to our Confederacy, / Strong are we and brave;
Like patriots of old we'll fight / Our heritage to save.
And rather than submit to shame, / To die we would prefer;
So cheer for the Bonnie Blue Flag / That bears a single star.--CHORUS   


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Άμυνας δίνει προνόμια στα άγαμα ζευγάρια. Αλλά μόνο αν είναι ομοφυλόφιλα!



Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δέχεται κριτική για την παροχή προνομίων σε ζευγάρια του ιδίου φύλου που συνήθως προορίζονται για συζύγους στρατιωτικών.

Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έχει εκδώσει μια οδηγία σύμφωνα με την οποία ορισμένα στρατιωτικά οφέλη που μέχρι τώρα προορίζονταν για τα παντρεμένα ζευγάρια θα πρέπει τώρα να επεκταθούν και σε ανύπαντρους συντρόφους - αλλά μόνο αν είναι του ίδιου φύλου.

Οι ετεροφυλόφιλοι άγαμοι σύντροφοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τα οφέλη.

Ο Πανέτα εξέδωσε την οδηγία του σε ένα υπόμνημα προς τους γραμματείς των στρατιωτικών τμημάτων και τον υφυπουργό άμυνας.

Επικαλούμενος την κατάργηση του νόμου “Dont Ask, Dont Tell”, ο Πανέτα αναφέρει: «Οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν έχουν πλέον θέση στο στρατό».

"Τα προνόμια αυτά θα πρέπει να επεκταθούν και στους συντρόφους του ιδίου φύλου και, ανάλογα με την περίπτωση, στα παιδιά συντρόφων του ίδιου φύλου, όταν ο στρατιωτικός και ο σύντροφος του ιδίου φύλου έχουν υπογράψει μια δήλωση που βεβαιώνει την ύπαρξη της δεσμευμένης σχέση τους. "

Η δήλωση ορίζει ως "σύντροφο" (“domestic partner”) ένα "πρόσωπο σε συμβίωση με ένα μέλος του στρατού του ίδιου φύλου," και ως "συμβίωση" (“domestic partnership”) μια "δεσμευμένη σχέση μεταξύ δύο ενηλίκων, του ίδιου φύλου, η οποία πληροί όλες τις οι ακόλουθες απαιτήσεις. "

Μεταξύ των απαιτήσεων αυτών, είναι να μην μπορεί να «παντρευτεί, ή να προσχωρήσει σε αστική ένωση με οποιονδήποτε άλλο» και ότι οι σύντροφοι σκοπεύουν να παραμείνουν σε μια δεσμευμένη σχέση "επ’ αόριστον".

Ανάμεσα στα οφέλη που το Πεντάγωνο θα δώσει τώρα στους συντρόφους του ίδιου φύλου, αλλά όχι στα άγαμα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι αποζημιώσεις αναπηρίας και θανάτου, νομική βοήθεια, ταξίδια με αεροσκάφη του Υπουργείου Άμυνας, προγράμματα υγείας και προγράμματα αναψυχής, άδεια έκτακτης ανάγκης, καθώς και την πρόσβαση σε πρόγραμμα «παροχής συμβουλών σε σεξουαλική επίθεση».

Οι νέες πολιτικές δημιουργούν «μια παρωδία του νόμου περί Υπεράσπισης του Γάμου, που εξακολουθεί να είναι το δίκαιο αυτής της χώρας», δήλωσε ο εφημέριος Ron Crews, συνταξιούχος συνταγματάρχης και διευθυντής της Συμμαχίας των Εφημέριων για την Θρησκευτική Ελευθερία.

Ο Crews επέκρινε αυτές τις νέες πολιτικές, λέγοντας ότι αγνοούν ουσιαστικά την πρόθεση του ομοσπονδιακού νόμου με το να εξισώνουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου με τους συζύγους.

Ο Crews τονίζει ότι ο Νόμος ορίζει το γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση που αμφισβητεί το νόμο αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκέφτεται ότι ο Νόμος περί Υπεράσπισης του Γάμου κάνει «διακρίσεις» και διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει να τον υπερασπίζεται στα δικαστήρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές : εδώ και εδώ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Είσαι λευκός, είσαι ένοχος, είσαι νεκρός!



Αυτός ήταν μαύρος και θυμωμένος. Αυτές ήταν λευκές και ένοχες, όπως ακριβώς έχουν διδαχτεί στο σχολείο.

Έτσι τις πυροβόλησε.

Αυτό είναι το αποδεικτικό στοιχείο που προέκυψε από τη δίκη που έγινε στην Ατλάντα των ΗΠΑ με κατηγορούμενο τον Nkosi Thandiwe, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 65 χρόνια, επειδή πυροβόλησε τρία λευκά κορίτσια πέρυσι. Το ένα πέθανε, ένα άλλο είναι εντελώς παράλυτο.
Brittany Watts. Σκοτώθηκε γιατί ήταν λευκή
Σύμφωνα με τηνAtlanta Journal-Constitution, ο Thandiwe κατέθεσε ότι ο λόγος που αγόρασε ένα όπλο κατά πάσα πιθανότητα ήταν για "να επιβάλει τις πεποιθήσεις που είχε αναπτύξει για τους λευκούς ανθρώπους καθώς ήταν φοιτητής στην ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Γεωργίας."

«Προσπαθούσα να αποδείξω ότι οι Ευρωπαίοι είχαν αποικίσει τον κόσμο, και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε τόσα πολλά κακά σήμερα», είπε. «Το θέμα της δουλείας, ήταν κάτι που έπρεπε να απαντηθεί. Προσπαθούσα να μεταφέρω ένα μήνυμα για να κάνω τους λευκούς ανθρώπους να επιδιορθώσουν».

Η έκθεση αναφέρει ότι η νύχτα πριν από τους πυροβολισμούς, ήταν σε ένα "Πάρτι Ειρήνης", και ήταν εξοργισμένος που δύο λευκοί ήταν εκεί.

«Ήμουν αναστατωμένος», είπε ο Thandiwe. "Ήμουν ακόμα αναστατωμένος την Παρασκευή. Πήρα το όπλο για να κάνω τη δουλειά, επειδή ήμουν ακόμα αναστατωμένος από την Πέμπτη το βράδυ. "

Οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για φόνο - μετά από την απόφαση του δικαστή ότι μόνο και μόνο επειδή έμαθε τρελά πράγματα στο σχολείο, αυτό δεν τον έκανε τόσο τρελό ώστε να καταδικαστεί.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS στην Ατλάντα:

Ο Thandiwe, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων του στο κολέγιο, το μάθημα ιστορίας του άλλαξε τις σκέψεις του για το πώς κάποιοι λευκοί αντιμετώπιζαν τους μαύρους.

«Για τα θέματα της δουλείας και της φυλής, υπήρχε κάτι που έπρεπε να απαντηθεί. Το είδα σαν κάτι από το οποίο η μαύρη κοινότητα δεν έχει ανακάμψει, έτσι ο τρόπος μου για να το χειριστώ ήταν να διαδώσω πληροφορίες για να βοηθήσω την καταπολέμηση της άγνοιας που έχει η μαύρη κοινότητα για την ιστορία μας», δήλωσε ο Thandiwe.

«Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά προσπαθούσατε να διαδώσει το μήνυμα του να παρουσιάσετε τους λευκούς ανθρώπους ως τον εχθρό;» ρώτησε η Βοηθός Εισαγγελέας Linda Dunikoski.

«Ναι», απάντησε ο Thandiwe.

Οι πυροβολισμοί του Thandiwe ήταν το δεύτερο επεισόδιο ρατσιστικής βίας εκ μέρους του σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο Thandiwe επιτέθηκε σε έναν υπάλληλο courier με ρατσιστικά επίθετα και έπρεπε να τον συγκρατήσουν από το να επιτεθεί και να του προκαλέσει βλάβη σε ένα γκαράζ όπου εργαζόταν, είπε το WSBTV News στην Ατλάντα.

Η «φυλετική δυσαρέσκεια» είναι το γάλα με το οποίο ταΐζει «τα παιδιά» της η νέα σχολική εκπαίδευση, είπε ένας ψυχολόγος των φυλακών ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το όνομά του. Οι μαθητές, μαύροι και λευκοί μαθαίνουν από τις πρώτες μέρες στο σχολείο, ότι οι μαύροι είναι «θύματα» και αδύναμοι να καταπολεμήσουν το ρατσισμό», είπε.

Όχι μόνο στο σχολείο, αλλά τα ίδια μαθαίνουν και από τις εκκλησίες και από τους γονείς τους, είπε.

Αυτή η στάση θυματοποίησης τροφοδοτεί την δυσαρέσκεια και τη βία.

«Αλλά το πιο επικίνδυνο από όλα, είναι ότι οι μαύροι μαθητές διδάσκονται ότι δεν είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους, επειδή είναι τα ‘θύματα του λευκού ρατσισμού’», είπε. «Το βλέπω αυτό κάθε μέρα στη φυλακή όπου εργάζομαι».

Τα παραδείγματα αφθονούν: Πρόσφατα στο Wilmington της Βόρειας Καρολίνας,  τέσσερις μαύροι πυροβόλησαν στο κεφάλι και σκότωσαν τον Joshua Proutey ενώ τον έκλεβαν, καθώς τον είχαν βάλει στόχο, διότι οι λευκοί "είναι βέβαιο ότι θα έχουν χρήματα."

Στο Σικάγο, ο Δήμος πρόσφατα συμφώνησε να καταβάλει 22,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε μια γυναίκα που έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας από όχλο μαύρων, καθώς της επιτέθηκαν επειδή ήταν λευκή και η αστυνομία της πόλης την άφησε να κυκλοφορεί σε μια «κατά κύριο λόγο μαύρη» περιοχή, εκθέτοντάς την σε κίνδυνο. Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ κατέθεσε ότι, λόγω αυτού που αποκάλεσε ‘Θεωρία των Συνήθων Δραστηριοτήτων’, η βία είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα σε αυτή την κατάσταση.

Στο Wilmington του Ντελαγουέρ ο πάστορας μιας από τις μεγαλύτερες μαύρες κοινότητες της πολιτείας, δήλωσε: «Αυτή η βία στην κοινωνία μας - δεν νομίζετε ότι έχει να κάνει με τα τελευταία 400 χρόνια;»

Ο αιδ. Lawrence M. Livingston (φώτο επάνω) είπε στην News Journal: "Εμείς δεν είμαστε αυτοί που δημιουργήσαμε αυτά τα πράγματα - όλο αυτό το χάος».

Οι δηλώσεις του αυτές ήρθαν μόλις λίγες ημέρες μετά την βίαιη επίθεση σε ένα λευκό κληρικό από όχλο μαύρων κοντά στην εκκλησία του Livingston.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα περισσότερα από 400 παραδείγματα ρατσιστικής βίας και ανομίας σε περισσότερες από 80 πόλεις που έχουν τεκμηριωθεί στο βιβλίο “White Girl Bleed a Lot: The return of racial violence and how the media ignore it.”" (δες σχετικό άρθρο ΚΟ : "Να ματώσεις πολύ, λευκό κορίτσι!": Ένα βιβλίο - σταθμός για την επιστροφή της φυλετικής βίας στην Αμερική).

Η άλλη πλευρά αυτής της αυξητικής τάσης της βίας από όχλους μαύρων είναι ό, τι ο ψυχολόγος των φυλακών αποκαλεί «παιδική παντοδυναμία»:

Αυτή είναι η αίσθηση ότι επειδή κάτι δεν έχει συμβεί σε εσάς άμεσα, μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όπως ένα παιδί που πιστεύει ότι δεν είναι ευάλωτο στους κινδύνους, διότι το μόνο που γνωρίζει είναι η ασφάλεια της μήτρας ή της κούνιας.
Αυτό οφείλεται σε μια ευρεία προθυμία να αγνοηθεί αυτή η βία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από ένα κομμάτι της κοινωνίας, είπε.

«Οι μαύροι έχουν ενθαρρυνθεί να μισούν τους λευκούς και να κάνουν διακρίσεις εις βάρος τους από τους λεγόμενους (μαύρους) ‘ηγέτες για τα ατομικά δικαιώματα’», δήλωσε ο συγγραφέας: "Και αυτό είναι κακό. Το κακό θα επιδεινωθεί από γενιά σε γενιά, αν δεν ασχοληθεί κάποιος με το θέμα. "
 
Ο Taleeb Starkes είναι ένας κοινωνικός λειτουργός, σκηνοθέτης και συγγραφέας του βιβλίου που ονομάζεται The Un-Civil War”. Ο Starkes είναι μαύρος.

«Τα σχολεία αυτά ενισχύουν το βαθιά ριζωμένο ‘ευαγγέλιο της θυματοποίησης’ που αποτελεί θρησκευτική πρακτική στην αφρο-αμερικανική κοινότητα», δήλωσε ο Starkes. "Επιπλέον, όποιος Αφρο-Αμερικάνος καταγγείλει αυτό το ‘ευαγγέλιο της θυματοποίησης’ είναι ιερόσυλος και αμφισβητείται το κατά πόσο «μαύρος» είναι! Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αυτή η ιδεολογία γεννάει τρομοκράτες πόλεων των οποίων οι ενέργειες πάντα δικαιολογούνται από ένα άλλο δόγμα του ‘ευαγγελίου της θυματοποίησης’ που ονομάζεται P.T.S.D. (‘Post Traumatic Slavery Disorder’ - Μετα Τραυματική Αναταραχή Δουλείας)".

Ο Starkes συνέχισε: «Σε συνδυασμό με τους φτηνούς φυλετικούς προπαγανδιστές και την εκ προθέσεως απεικόνιση από τα mainstream μέσα ενημέρωσης των Αφρο-Αμερικάνων ως μόνιμα θύματα, ανίκανα να τελέσουν «εγκλήματα μίσους» (τα οποία προφανώς είναι ικανοί να τελέσουν μόνο οι λευκοί! Ω, τι ρατσισμός από τους «αντιρατσιστές»!!!), αυτή η αυτοκαταστροφική ιδεολογία έχει γίνει μια επικίνδυνη τοξική ουσία για την κοινωνία. Κατά συνέπεια, κάθε έγκλημα μαύρου πάνω σε λευκό, ανεξάρτητα αν είναι κακό, ουσιαστικά ερμηνεύεται ως μαύρη «ανταπόδοση» παρά ως μαύρη εγκληματικότητα. Και φυσικά, εάν ένας αιμοδιψής λευκός ρατσιστής σκότωνε ανελέητα δύο ανυποψίαστες μαύρες γυναίκες, θα είχε αρχίσει ο ‘Μαυρογεδδών’"...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή