Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πεθαίνοντας Χριστιανός στη Συρία (φωτο)



Των Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπης Σταφυλά - "Αγιορείτικο Βήμα"

Ο νυν ηγέτης της Συριακής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του  «Εθνικού Συριακού Συνασπισμού» κ. Ζόρζ Σάμπρα (κατά διαβολική σύμπτωση εξελέγη σε αυτό το αξίωμα στις 22/04/13, ημερομηνία απαγωγής των δυο επισκόπων).

Πρόσφατα διαβεβαίωσε το Διεθνές Παρατηρητήριο (World Watch Monitor 24/05/13):

«Στη Συρία έχουμε χιλιάδες εκκλησίες και κανείς δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα παράδειγμα εκκλησιαστικού διωγμού από μουσουλμάνους ... Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι χριστιανοί βρίσκονται υπό πίεση λόγω του θρησκεύματός τους...Ίσως να υπάρχουν σποραδικά ασήμαντα περιστατικά. Ας μην υπερβάλουμε...». Ο Διεθνής Τύπος  έχει άλλη άποψη σχετικά με την τύχη των χριστιανών και συνεχώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg  και New American (27/05/13), ένας  «στρατηγός» του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ο Αμπντέλ Χαμίντ Ζακαριά, εξήγγειλε την απειλή εξολόθρευσης των μειονοτήτων στη Συρία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια (μέσω Τουρκίας). Απείλησε ότι αν οι «δυνάμεις του Άσαντ κατορθώσουν να καταλάβουν την πόλη του Αλ Κουσσέιρ, τότε θα σβήσουμε από το χάρτη όλες τις μειονότητες. Δεν θέλουμε να συμβεί, αλλά θα είναι μια επιβεβλημένη πραγματικότητα για όλους. Θα πρόκειται για καθαρό σεκταριστικό αιματοκύλισμα».
Η Οργάνωση για την υπεράσπιση των Ελευθεριών «Βολταίρος» αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ήδη περισσότεροι από 80.000 χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν  την στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Κουσσέιρ, για να διαφύγουν από τους Τζιχαντιστές. Το  New American επιμένει ότι «οι μειονοτικές κοινότητες και ειδικότερα οι χριστιανοί έχουν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις των ανταρτών. Αν υλοποιηθεί η απειλή της εξόντωσης τα αποτελέσματα θα είναι αδιανόητα. Το αίμα και η φρίκη δεν θα έχουν προηγούμενο». Ο αμερικάνος γερουσιαστής Rand Paul προειδοποίησε τους συναδέλφους του ότι «με την ψήφο τους για παροχή όπλων στην αντιπολίτευση καθίστανται σύμμαχοι της Αλ Κάιντα».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε καταγγείλει από την αρχή της σύρραξης διωγμούς  των χριστιανών και οι μαζικές εκκαθαρίσεις ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί έχουν γίνει ο στόχος μιας εθνοκάθαρσης που συντελείται από μουσουλμάνους αντάρτες με  διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα. Ειδικότερα, κατά το δελτίο τύπου της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταξιαρχία του Φαρούκ» (στην οποία ανήκει και ο γνωστός νεκροφάγος κανίβαλος , Χαλίλ Αλ Χαμάντ) αναζητούσαν πόρτα -πόρτα  τους «οπαδούς του Χριστού» και τους διέταζαν να εγκαταλείψουν άμεσα τις εστίες τους χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους ώστε να καρπωθούν τα επινίκια, τα λεγόμενα «χριστιανικά λάφυρα».

Στην πόλη Χομς (αρχαία ΄Εμμεσα) μόνο τον περασμένο Απρίλιο, πάρα πολλές εκκλησίες καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ στο σύνολό τους έχουν βεβηλωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Από την ίδια πόλη εκτοπίστηκαν δια της βίας 50.000 χριστιανοί ενώ πολλές εκατοντάδες -ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- θανατώθηκαν σύμφωνα με εκθέσεις ανθρωπιστικών ενώσεων (Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας ).
Οι σουννίτες μουσουλμάνοι που πλεονάζουν στους αυτόχθονες αντάρτες αποτελούν  και την πλειοψηφία του Συριακού πληθυσμού που ανέρχεται σε 22.000.000. Οι μειονοτικές ομάδες, σιητών, χριστιανών και εβραίων αντιπροσωπεύουν το 20% με 30% των Συρίων. Μέλη  αυτών των κοινοτήτων έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την μία ή την άλλη ένοπλη ομάδα για την υποστήριξή τους στο μη θεοκρατικό, κοσμικό κράτος του Άσσαντ που  διαχρονικά έχει εγγυηθεί την προστασία τους  από κάθε  ισλαμιστική βία.

Οι αρμόδιες για θέματα προσφύγων οργανώσεις τους έχουν καταγράψει μαρτυρίες χριστιανών που εξωθούνταν σε φυγή υπό την απειλή εκτέλεσης και εκβίασης ότι θα δημοσίευαν παραπλανητικά τις φωτογραφίες των κακοποιημένων σωρών τους στον Καταριανό Σταθμό Αλ Τζαζίρα  ως πράξεις βιαιότητας των κυβερνητικών. Εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Ιδρύματος Χριστιανικής Βοήθειας «Βαρνάβας » (Barnabas Fund) απαριθμεί σε τουλάχιστον 200, τους δολοφονημένους χριστιανούς κατά τις πρώτες μόνο ημέρες της εξέγερσης. Άλλες εκθέσεις υποστηρίζουν ότι αλλεπάλληλες απαγωγές χριστιανών πραγματοποιούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Χριστιανοί που δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους συλλαμβάνονταν στα περίχωρα και υποχρεώνονταν να παραμένουν σε τζαμιά ως ανθρώπινες ασπίδες .

Σύριος ιερέας από την Χαμαντίγια αναφέρει στη Βρετανική έκδοση του Daily Telegraph πως « οι αντάρτες θεωρούσαν ότι εφόσον οι χριστιανοί στηρίζουν τον Άσσαντ, ο στρατός δε θα βάλλει κατά αυτών των χώρων». Ο γενικός διευθυντής της καθολικής «Ένωσης Πρόνοιας της Εγγύς Ανατολής» (CNEWA), κ. Ισάμ Μπισάρα καταγγέλει ότι μουσουλμάνοι μιλιταριστές χρησιμοποίησαν πολλές εκκλησίες σαν ορμητήρια και τους πιστούς ως ανθρώπινες ασπίδες. Τονίζει επίσης ότι πολλές εικόνες και κειμήλια βανδαλίστηκαν από τους παραστρατιωτικούς αντάρτες.
Αδελφή Βερονίκη, ελληνορθόδοξο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας του Κυνηγιού (Σαιντναγια), δείχνει τις οπές από τις οβίδες των ανταρτών στον κοιτώνα του ορφανοτροφείου. Φωτογραφία : Associated Press
Εκκλησία κατεστραμμένη από ρουκέτα ανταρτών, Χομς . Φωτογραφία Stringer για το Reuters
Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Χαλέπι
 Χριστιανός εκτελείται δια σύνθλιψης με βράχους, χωριό Ντέρα. Φωτο. Αλ Μανάρ
Στο χωριό Τζουρνιγιέχ, κοντά στο Σκιλμπιγιέχ αντάρτης με λάφυρα 
 KOΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


ΙΤΑΛΙΑ: Προεξέχων καθολικός επίσκοπος κοινώνησε διάσημο τρανσέξουαλ στην κηδεία μαρξιστή ιερέα



LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο επικεφαλής της Διάσκεψης των Ιταλών Επισκόπων εμφανίζεται σε βίντεο να δίνει Θεία Κοινωνία (όστια) σε έναν διάσημο «τρανσέξουαλ» και ομοφυλόφιλο πολιτικό ακτιβιστή που φέρει το όνομα ‘Vladimir Luxuria’, στην κηδεία ενός αμφιλεγόμενου Γενουάτη ιερέα.

Ο αποβιώσας ιερέας, Fr. Andrea Gallo (Don Gallo), αντιτάχθηκε σθεναρά στην καθολική διδασκαλία για τη σεξουαλικότητα. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Corriere della Sera, (δείτε το εδώ)ο Angelo Bagnasco, ο Αρχιεπίσκοπος Καρδινάλιος της Γένοβας φαίνεται να δίνει θεία κοινωνία στον Luxuria, και ένα άλλο τραβεστί στην κηδεία του Fr. Andrea Gallo.
Τρεις χιλιάδες άτομα ήρθαν από όλη την Ιταλία για την κηδεία του Ντον Gallo, του ιερέα που ονομάστηκε "pretaccio communista" (κάτι σαν «άθλιος κομμουνιστής ιερέας») και «αγγελικός αναρχικός». Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Πες μου ποιον αποκλείεις και θα σου πω ποιος είσαι».

Αφού στάθηκε μπροστά σε μια ομάδα ιερέων με ενδυμασίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και σε χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί, ο Vladimir Luxuria εγκωμίασε τον Don Gallo τον οποίο ευχαρίστησε επειδή "μας άνοιξες τις πόρτες της εκκλησίας σου και την καρδιά σου".

"Σας ευχαριστώ που εμάς τα τρανσέξουαλ πλάσματα μας έκανες να αισθανόμαστε ότι ήταν αυτό το θέλημα Θεού και ότι αγαπηθήκαμε από τον Θεό. Ελπίζουμε ότι πολλοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και κάποιος θα ζητήσει συγγνώμη".
Γεννημένος ως Wladimiro Guadagno, ηθοποιός και πρώην πόρνη Vladimir Luxuria  ήταν μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου και ιδρυτικό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Επανίδρυσης. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παραμένει σωματικά άντρας, ισχυρίζεται ότι έχει «γυναικεία ταυτότητα» και είναι γνωστός στην ευρωπαϊκή πολιτική ως το πρώτο ανοιχτά «τρανσέξουαλ» μέλος οποιασδήποτε ευρωπαϊκής βουλής. Το 1994 βοήθησε να οργανωθεί το πρώτο ‘Gay Pride’ φεστιβάλ της Ιταλίας στη Ρώμη.

Ο Gallo, του οποίου το φέρετρο ήταν διακοσμημένο με ένα κόκκινο μαντίλι, ήταν γνωστός για την προώθησης της μαρξιστικής ιδεολογίας, και ήταν δημοφιλής στη πιο ριζοσπαστική πλευρά του ομοφυλοφιλικού κινήματος ενώ είχε συμμετάσχει τον Ιούνιο του 2009 στη διαδήλωση ‘Pride’ της Γένοβα, διαμαρτυρόμενος στον Τύπο για την «αβεβαιότητα» της Καθολικής διδασκαλίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Στον Gallo δόθηκε ο τίτλος του «Gay Χαρακτήρα της Χρονιάς» από ομοφυλόφιλους ακτιβιστές.

Τον προηγούμενο Μάρτιο ο Don Gallo ανέφερε στα ΜΜΕ ότι η Καθολική Εκκλησία χρειάζεται «ένα ανοιχτά γκέι Πάπα» και είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι ιερείς πρέπει να επιτρέπεται να «εκφράσουν» τη σεξουαλικότητά τους. "Επειδή η καταστολή οδηγεί στην παιδεραστία," είπε ο Gallo στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, προσθέτοντας ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως νεαρός ιερέας.
Δεν εξεδόθη ποτέ κάποια επίσημη κανονική κύρωση εναντίον του κατά τη διάρκεια της ιερατικής καριέρας του. Μια νεκρολογία στην Avvenire, το επίσημο έγγραφο των Ιταλών Επισκόπων, ονόμασε τον Gallo "ιερέα του δρόμου για τους αδύναμους", και ότι έδωσε «μια μαρτυρία για το Χριστό και την Εκκλησία."

Υπό τη διακυβέρνηση του Καρδιναλίου Bagnasco, που είχε ονομαστεί «πρωτοπόρος» του τελευταίου Κονκλάβιου, η Γένοβα έγινε ο παράδεισος για τους ιερείς που αντιτίθενται ανοιχτά στην καθολική διδασκαλία και πειθαρχία.

Για παράδειγμα, ο Fr. Paolo Farinella είναι ένας άλλος αγαπημένος ιερέας των κοσμικών ιταλικών media και πολύ γνωστός, για τις δημόσιες διαφωνίες του στην Καθολική διδασκαλία σε μια ποικιλία θεμάτων. Πρόσφατα, σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα κατηγόρησε τον Πάπα Βενέδικτο XVI ότι «βίασε» την Εκκλησία, όταν εξέδωσε το έγγραφο που επιτρέπει την ευρύτερη χρήση της παραδοσιακής λατινικής λειτουργίας. Στο άρθρο, ο Fr. Farinella είπε ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε χάσει την πίστη, όταν ήρε τον αφορισμό για τους τέσσερις (παραδοσιακούς) επισκόπους της Κοινωνίας του Αγίου Πίου Χ και επομένως δεν είχε καμία εξουσία πάνω του.

Ο Farinella μίλησε ακόμα και για την παρουσία των σταυρών στις ιταλικές σχολικές αίθουσες, ενώ είχε επικριθεί για την τέλεση «εορταστικής λειτουργίας» προς τιμή του γνωστού υπέρμαχου της ευθανασίας, Piergiorgio Welby στον οποίο η Καθολική Εκκλησία είχε αρνηθεί θρησκευτική κηδεία.

Ωστόσο, άλλοι Ιταλοί ιερείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Ο Don Ariel Levi Gualdo, σε blog έγραψε για την απογοήτευσή του για τέτοια περιστατικά, μιλώντας για "πορνο-κηδεία" του Don Gallo και για τον Gallo ως «πραγματική ντροπή για το σώμα του ιερατείου».

Ο Don Gualdo, ο οποίος είπε ότι έκανε λειτουργία για την ανάπαυση της ψυχής του Gallo, δήλωσε ότι ο Gallo, ο "κόκκινος ιερέας" πρόδωσε την έννοια της ιεροσύνηςκαι έγινε ένας «ταπεινωτικός ιδεολόγος και δημαγωγός που συνέβαλε στον διαχωρισμό παρά στην ενότητα, με τη χρήση στρεβλώσεων του Ευαγγελίου προκειμένου να υποστηρίξει την μαρξιστική ιδεολογία του».

"Ο Andrea Gallo πέρασε τη ζωή του προσπαθώντας να παντρέψει και να υποστηρίξει όλα αυτά που βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση με την θεολογία, την ηθική και το κοινωνικό δόγμα της Εκκλησίας, αλλά κυρίως σε ανοιχτή σύγκρουση με το ίδιο το Ευαγγέλιο."

Και πρόσθεσε: «Το ότι βοήθησε τους φτωχούς και τους μη προνομιούχους δεν τον κάνει αυτόματα έναν αληθινό Χριστιανό ή έναν αληθινό κήρυκα του Ευαγγελίου."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Τραγουδώντας στις φυλακές της «δημοκρατίας»



Ο Υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls ισχυρίζεται ότι η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 350 άτομα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πριν και μετά την ογκώδη διαδήλωση κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και του δικαιώματος υιοθεσίας. Οι συλληφθέντες είναι "άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα" κατά τον υπουργό. Από τους 350 που συνελήφθησαν οι 250 τέθηκαν υπό κράτηση. (...)

Ο Valls πιστεύει ότι «χωρίς την μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων (4.500 αστυνομικοί!), η βία θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου».

Το τεσσάρων λεπτών βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει μερικούς από αυτούς τους «επικίνδυνους» που συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ να περνάνε την ώρα τους τραγουδώντας. Ένα νεαρός είναι ντυμένος σαν έντομο, και λέει ότι ακόμα και τα έντομα έχουν μια μητέρα και έναν πατέρα! 

Το κείμενο στο βίντεο λέει :

Στις 26 Μαΐου, στο τέλος της βραδιάς, δύο λεωφορεία της αστυνομίας γέμισαν με νέους που συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν μέσω της rue de l'Université και περίμεναν στο πεζοδρόμιο για να ανοίξει ο δρόμος.

Αυτοί οι λίγοι από τις «πολλές εκατοντάδες άτομα, ως επί το πλείστον μέλη της ακροδεξιάς και του κινήματος της Ταυτότητας (identitaires)...», σύμφωνα με τον Manuel Valls, τέθηκαν υπό κράτηση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην rue de l'Evangile, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Αυτοί οι «επικίνδυνοι εγκληματίες» θα περάσουν τη νύχτα παραμένοντας υπό κράτηση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλα τα αστυνομικά τμήματα στο Παρίσι και τα περίχωρά για να εξετασθούν.

Βλέπουμε ανήλικους, όμορφα κορίτσια και έξυπνα αγόρια που τραγουδούν και γελούν όλη τη νύχτα. Ο λόγος της σύλληψης; "Συγκεντρώθηκαν παρά την διαταγή της αστυνομίας να διαλυθούν."
Είμαι γάιδαρος. Ψήφισα Ολάντ.

ΚΟ: Προσωπικά έχω μείνει έκπληκτός από την μαχητικότητα και το σθένος των νεαρών Γάλλων που υπερασπίζονται την οικογένεια. (Δεν είναι ΚΑΤΑ των ομοφυλόφιλων, αλλά ΥΠΕΡ της οικογένειας, δηλαδή υπέρ της λογικής, υπέρ της ζωής). Δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπεις τέτοιο πάθος σε νέους που έχουν φάει τόνους μεταμοντέρνας αντιχριστιανικής και αντεθνικής προπαγάνδας σε ένα κλασσικό «κοσμικό» κράτος. Αποδεικνύεται δε η υποκρισία όσο και ο φόβος του διεφθαρμένου συστήματος (δέσμιο νέο-αριστερών φαντασιώσεων) που τηρεί σιγή ιχθύος μπροστά σε αυτόν τον ξεσηκωμό. Εάν οι νέοι αυτοί έβγαιναν με κουκούλες και μολότωφ και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, θα είχαν γίνει αναφορές και αφιερώματα σε όλα τα κατεστημένα περιοδικά, εφημερίδες και media και πολλοί θα μιλούσαν για «εξέγερση των νέων», «νέο Μάη», αναλύσεις του στυλ «οι νέοι είναι σε απόγνωση», «η βία γεννά βία» και λοιπές νέο-αριστερές αηδίες. Για όσους δεν ξέρουν, ο εκλεκτός του Mister Alexis γκουλαγκοφρόνος Ζίζεκ είχε μιλήσει για «θεία βία» όταν καιγόταν η Αθήνα από τους μπαχαλάκηδης. Τώρα όμως έχουν πιει το αμίλητο νερό. Ψάχνουν δε να βρουν κανένα ξυρισμένο κεφάλι για να τα φορτώσουν στους «φασίστες» και τους «νεοναζί» ή κανένα χτυπημένο ομοφυλόφιλο (συνήθως από μουσουλμάνους) για να πουν περί έξαρσης της «ομοφοβίας». Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ευγνωμονούν τον Ολάντ για το καλό που έκανε. Να ξεσηκώσει ένα κόσμο και κυρίως μια νεολαία, να την βγάλει στους δρόμους και να καλλιεργήσει μεταξύ τους ένα πνεύμα αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης σε μια εποχή απάθειας, ατομισμού και υλισμού. Μήπως πρέπει να προσευχόμαστε να κυβερνήσει ο Mr. Alexis; (Αν και θα προτιμούσα Ρεπούση).


Προσέξτε και δύο τρία σημεία που έχουν σημασία: Οι γαλλικές σημαίες ήταν άφθονες σε αυτές τις διαδηλώσεις. Κάτι που δεν συμβαίνει σε διαδηλώσεις υπέρ του «γάμου» των ομοφυλόφιλων ή σε διαδηλώσεις «κατά της κρίσης» του στυλ “Occupy..” που είδαμε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων που ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους είναι χριστιανοί ή έχουν τουλάχιστον σεβασμό στην χριστιανική κληρονομιά της χώρας τους. Σχεδόν όλοι δε είναι λευκοί Γάλλοι (Δεν είδα πουθενά μαύρο αν και υπάρχουν σήμερα πάρα πολλοί μαύροι Γάλλοι). Το αυθόρμητο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι σαφώς η Νέα Τάξη μισεί να έχει απέναντί της ένα λαό με Ομοιογένεια και Ταυτότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν αυτό είναι «ρατσιστικό» δεν ξέρω. Περιμένω με αγωνία να μου το πει ο Ρουπακιώτης. 



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η σοσιαλίστρια υπουργός παιδείας της επαρχίας της Αστούριας έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία να αφαιρεθεί κάθε αναφορά σε «Χριστούγεννα» και «Μεγάλη Εβδομάδα» για να μην «προσβάλλονται» οι μη χριστιανοί


Η περιφερειακή κυβέρνηση της Αστούριας έστειλε μια εγκύκλιο στα σχολεία ζητώντας να αφαιρεθεί κάθε αναφορά για τα Χριστούγεννα από τα ημερολόγια του σχολείου και να αντικατασταθεί με τον όρο "χειμερινές διακοπές"..

* Η επαρχία των Αστουριών βρίσκεται στο βορρά της Ισπανίας και είναι μια από τις 17 αυτόνομες κοινότητες (περιφέρειες) της Ισπανίας. Οι πιο σημαντικές πόλεις είναι η πρωτεύουσα το Οβιέδο και η Χιχόν.

Η κυβέρνηση της Αστούριας έχει αποφασίσει να βάλει το χέρι της στην εξάλειψη των  χριστιανικών πολιτιστικών ριζών της Ισπανίας. Η Υπουργός Παιδείας της  περιφερειακής κυβέρνησης Dona Ana González Rodríguez, απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία που υπάγονται στη δικαιοδοσία της, ζητώντας τους να αφαιρέσουν τους όρους "Χριστούγεννα" και "Μεγάλη Εβδομάδα" από το σχολικό ημερολόγιο.
Η κ. Gonzalez (φώτο) θέλει όλες οι αναφορές στον Χριστιανισμό να αντικατασταθούν με τα αντίστοιχα "χειμερινές διακοπές" και "τέλος της δεύτερης περιόδου των διακοπών" που είναι όροι αποδεκτοί από όλους, συμπεριλαμβανομένων των μη χριστιανών.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα όμως. Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς καμία διαβούλευση με τα εν λόγω σχολεία και τους γονείς. Φυσικά, το Παρατηρητήριο για τη Θρησκευτική Ελευθερία και την Ελευθερία Συνείδησης (OLRC), ζήτησε από την κα Γκονζάλες να λάβει υπόψη το λαϊκό συναίσθημα και να σεβαστεί την παράδοση και την κάλεσε να εργαστεί για να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι θα λάβουν μια  ολοκληρωμένη εκπαίδευση που είναι τόσο αναγκαία . Η εκπρόσωπος του ORLC Maria Garcia επέκρινε τις άοκνες προσπάθειες της κα Γκονζάλες να κάνει τους ανθρώπους στην Ισπανία να ξεχάσουν τις χριστιανικές ρίζες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πριγκιπάτου της Αστούριας, η απόφαση αυτή ελήφθη έτσι ώστε «να μην πληγωθούν οι ευαισθησίες των ανθρώπων» (!)."Οι «γιορτές» πάντα ονομάζονται Χριστούγεννα και Μεγάλη Εβδομάδα / Πάσχα και κανείς δεν έχει προσβληθεί από αυτό", υποστήριξε η ORLC. "Η υπουργός της Αστούρια σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να επιτύχει αυτή την «εβδομάδα του τίποτα» χωρίς διαβούλευση με τις κορυφαίες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στο ORLC δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ακριβώς οι ευαισθησίες των ανθρώπων προσβάλλονται και ζητάμε από την Dona Ana González να μας εξηγήσει τους λόγους".
«Η ORLC καλεί, συνεπώς, την υπουργό να παραιτηθεί από τις κοσμικές φιλοδοξίες της, και να δει ότι η Ισπανία είναι μια χώρα με χριστιανικές ρίζες, οι οποίες δεν μπορούν να ξεχαστούν από τη μια στιγμή στην άλλη», πρόσθεσε η Maria Garcia. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η διαδικασία ανακατάληψης της χώρας από τους Βορειο-Αφρικανούς μουσουλμάνους εισβολείς πριν από πολλούς αιώνες άρχισε στην Αστούριας.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Αστούριας αντιγράφει αυτό που πολλές άλλες ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις φαίνεται να κάνουν. Υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση στο Βέλγιο τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με μια υπουργική εγκύκλιο που απαγορεύει τους ανθρώπους να λένε για «Πάσχα», αντικαθιστώντας το με το "διακοπές της άνοιξης". Και εκεί η δικαιολογία ήταν η ανάγκη τα εκκοσμικευμένα δημόσια ιδρύματα να μην "προσβάλλουν" τους μη χριστιανούς μετανάστες.

Οι εθνικιστές της Φλάνδρας και οι Βαλόνοι εθνικιστές έχουν μιλήσει εναντίον των  απανωτών προσπαθειών να καταστραφεί η χριστιανική κληρονομιά του Βελγίου.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

«Ήρωας» σε παιδικό καρτούν από αγόρι γίνεται κορίτσι!



Το ‘Hub’, ένα καλωδιακό κανάλι για τα παιδιά που ανήκει στο Discovery και στο Hasbro, ελπίζει ότι το νέο καρτούν «SheZow» μπορεί να φέρει επιτυχία στο κανάλι.

Το Hub προσπαθεί σκληρά να κερδίσει τους τηλεθεατές από το ντεμπούτο του το 2010 και πιστεύει ότι θα το πετύχει παρουσιάζοντας ένα καρτούν όπου ο «ήρωας» είναι ένα 12χρονο αγόρι που ονομάζεται "Guy" ("τύπος") και που μεταμορφώνεται σε θηλυκό superhero, ντυμένο με μια μωβ φούστα και κάπα, ροζ γάντια και λευκές γυναικείες μπότες.

Για να γίνει θηλυκός superhero, ο ‘Guy’ χρησιμοποιεί το μαγικό δαχτυλίδι του και λέει αυτά τα λόγια “You go girl!”

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά για αυτή την παράσταση, η αντίδρασή μου ήταν “τρελάθηκες;” Τότε το είδα και σκέφτηκα, “Απλά είναι αστείο”, λέει η Margaret Loesch, διευθύνων σύμβουλος της Hub, στους Times του Λος Άντζελες.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Hub είναι παιδιά ηλικίας δύο έως έντεκα χρονών.

Δείτε το βίντεο:


ΚΟ: Για την ιστορία: Η γνωστή εταιρία παιχνιδιών ‘Hasbro’ ιδρύθηκε από τους Αμερικανο-Εβραίους Henry και Helal Hassenfeld. Το πρώτο επιτυχημένο παιχνίδι των αδελφών Hassenfeld ήταν ο κ. Potato Head.  Άλλα γνωστά παιχνίδια είναι ο GI Joe, ο Action Man, οι Transformers, ενώ έχει και τα δικαιώμα της Monopoly. Η Hasbro είναι δεύτερη στα παιχνίδια μετά την Mattel.

Το ‘Discovery Channel’ ιδρύθηκε από τον John Hendricks. Διευθυντής εκτέλεσης παραγωγής είναι ο Βρετανό-Εβραίος Ted Koppel. Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι (CEO’s) του καναλιού είναι οι Αμερικανο-Εβραίοι David Zaslav και Abbe Raven. Το 2007 είχε παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ "Ο Χαμένος Τάφος Του Ιησού", του Τζέιμς Κάμερον, αναφορικά με τον φερόμενο ως «τάφο του Χριστού». Δημιουργός του «ντοκουμέντου» ήταν ένας θρησκευόμενος Εβραίος, ο Simcha Jacobivici, που υποστήριζε τον μύθο του Ταλμούδ, ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε σωματικά και ότι είχε ερωμένη και παιδί.
Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εξέδωσεανακοίνωση σχετικά με το ντοκιμαντέρ «Η Άγνωστη Ιστορία του Ιησού» του Discovery Channel το οποίο έδινε ως «δώρο», λόγω Χριστουγέννων, ο Ελεύθερος Τύπος. Εκεί ανέφερε ότι στα εν λόγω ντοκιμαντέρ «αναμασώνται τα γνωστά εμετικά ψεύδη και οι κατασκευασμένες γελοιότητες πού χαλκεύει μετά μανίας, εμπαθείας και ατελευτήτου κακίας το εωσφορικό Σιωνιστικό τέρας..».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο τελευταίος αυτοκράτορας



Η μεγάλη μεσαιωνική αυτοκρατορία των Ελλήνων ευτύχησε, τουλάχιστον στην έσχατη στιγμή της, να έχει ως ηγέτη έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο άφησε παρακαταθήκη στους αιώνες ένα άφθαστο υπόδειγμα θάρρους και ανδρείας. Εναν άξιο επίγονο του Λεωνίδα, των Μαραθωνομάχων, του Αλέξανδρου. Αλλωστε δεν υπήρχε κάτι άλλο πέραν του θάρρους και της αυταπάρνησής του να αφήσει. Ηταν ηγέτης μιας ιστορικής αυτοκρατορίας που όμως είχε πλέον περιοριστεί στην Κωνσταντινούπολη, μια στενή λωρίδα γης στη Θράκη και τον Μοριά. Τα υπόλοιπα εδάφη της υπερήφανης, κάποτε, αυτοκρατορίας ήταν πλέον λεία των Τούρκων, που διαφέντευαν από τα βάθη της Μικράς Ασίας έως τις εσχατιές των Βαλκανίων.
Σε αυτήν τη συγκυρία λίγα μπορούσε να κάνει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ή Δραγάτσης (από το επίθετο της μητέρας του, Ελενας Δραγάτση) ο ΙΑ΄, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τις 9 Φεβρουαρίου του 1404, ως το όγδοο από τα δέκα παιδιά του αυτοκράτορα Μανουήλ Β'.
Δύο φορές παντρεύτηκε ο Κωνσταντίνος. Πρώτη σύζυγός του ήταν η Μανταλένα Τόκο, η οποία πέθανε το 1429, ενώ την ίδια τύχη είχε και η δεύτερη σύζυγός του, επίσης Ιταλίδα (Γενουάτισα), Κατερίνα Γκατιλούσιο.
Ο Κωνσταντίνος έγινε αυτοκράτορας σε μεγάλη ηλικία 45 ετών, το 1449. Πριν ντυθεί την αυτοκρατορική πορφύρα είχε χρηματίσει δεσπότης του Μοριά. Εκεί επέδειξε αξιοσημείωτα ηγετικά προσόντα, αφού αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας του Μοριά, φρόντισε να ανακαταλάβει εδάφη που είχαν χαθεί στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια πραγματοποίησε μια δυναμική εκστρατεία στο (λατινοκρατούμενο) Δουκάτο των Αθηνών και κατέκτησε με κεραυνοβόλες κινήσεις την Αθήνα και τη Θήβα. Ωστόσο, οι καιροί δεν επέτρεπαν σε έναν δυναμικό Ελληνα να "κάνει τη διαφορά", και σύντομα παρενέβη η μεγάλη δύναμη πλέον των Βαλκανίων, οι Οθωμανοί, που εξεδίωξαν τους Βυζαντινούς από τα εδάφη του Δουκάτου. Οι Οθωμανοί δεν θα επέτρεπαν σε κανέναν να αφυπνίσει τους Ελληνες.
Το 1449 ο αυτοκράτορας και αδελφός του Ιωάννης Παλαιολόγος πέθανε και ο Κωνσταντίνος έριζε για τη διαδοχή με τον αδελφό του Δημήτριο. Το ρόλο του επιδιαιτητή ανέλαβε ο Μουράντ, που αποφάνθηκε υπέρ του Κωνσταντίνου. Τόση ήταν πλέον η αδυναμία των Βυζαντινών, που ήταν ουσιαστικά υποτελείς του σουλτάνου και ζητούσαν τη διαιτησία του για ζητήματα διαδοχής.
Ο Κωνσταντίνος κατάλαβε γρήγορα ότι οι φιλικές διαθέσεις των Οθωμανών εξαντλούνταν και ότι σύντομα θα έπρεπε να υπερασπιστεί το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού ενάντια στις διαθέσεις των Οθωμανών.
Καθώς δεν υπήρχαν δυνάμεις ικανές να αντιπαλέψουν τον πανίσχυρο οθωμανικό επεκτατισμό στα Βαλκάνια, ο αυτοκράτορας ακολούθησε το δρόμο των προκατόχων του και μετέβη στη Δύση, όπου του τέθηκε το ίδιο δίλημμα με αυτό που είχε τεθεί και σε εκείνους: "Για να λάβετε βοήθεια, πρέπει να δεχτείτε την ένωση των δύο εκκλησιών, κάτω από την πρωτοκαθεδρία του Πάπα της Ρώμης".
Ο Κωνσταντίνος, του οποίου πρώτιστο μέλημα ήταν να σώσει την αυτοκρατορία, συμφώνησε. Αλλά ήταν πλέον αργά και ο λαός της Κωνσταντινούπολης, υπό την υποκίνηση και λόγιων όπως ο Γ. Γεννάδιος, δεν ήθελε την Ενωση με τους Λατίνους. Άλλωστε, όση καλή διάθεση κι αν υπήρχε, όση κι αν ήταν η απόγνωση, οι πληγές που είχε ανοίξει το 1204 ήταν ακόμη ανοιχτές. Κι ακόμη κι αν όλα είχαν πάει κατ’ ευχήν για τον Κωνσταντίνο, η Εσπερία λίγη διάθεση είχε για να βοηθήσει τους αποκαμωμένους Ελληνες.
Ο Κωνσταντίνος, αφού αρνήθηκε την πρόταση του Μωάμεθ να του παραδώσει την Κωνσταντινούπολη, αντιμετώπισε τη μεγάλη πρόκληση χωρίς συμμάχους, μόνο με ελάχιστους Ελληνες υπηκόους του και λίγους ξένους, εθελοντές ή μισθοφόρους. Επεσε ηρωικά μαχόμενος μεταξύ των στρατιωτών του, αλλά ο θρύλος τον θέλει να περιμένει την ώρα που θα σηκωθεί για να οδηγήσει τους Ελληνες ξανά στη δόξα: "Ηρθε άγγελος Κυρίου και τον άρπαξε και τον πήγε σε μια σπηλιά βαθιά στη γη κάτω, κοντά στην Χρυσόπορτα. Εκεί μένει μαρμαρωμένος ο βασιλιάς και καρτερεί την ώρα να ’ρθει πάλι ο άγγελος να τον σηκώσει... Οταν είναι θέλημα Θεού, θα κατέβει ο άγγελος στη σπηλιά και θα τον ξεμαρμαρώσει και θα του δώσει στο χέρι πάλι το σπαθί που είχε στη μάχη. Και θα σηκωθεί πάλε ο Βασιλιάς και θα μπει στην Πόλη από τη Χρυσόπορτα και κυνηγώντας με τα φουσάτα του τους Τούρκους, θα τους διώξει ως την Κόκκινη Μηλιά και θα γίνει μεγάλος σκοτωμός, που θα κολυμπήσει το μουσκάρι στο αίμα."
Η, όπως λέει ο Γεώργιος Βιζυηνός στο ποίημά του "ο Τελευταίος Παλαιολόγος"…
(…) "Τότε θε νάρθει ο άγγελος κι αγγελικαί δυνάμεις, να μβούνε να ξυπνήσουμε, να πουν στο Βασιλέα
πως ήλθεν πια η ώρα!
Κι ο Βασιλέυς θα σηκωθεί τη σπάθα του να δράξει και, στρατηγός σας, θε να μβει στο πρώτο του Βασίλειο,
τον Τούρκο χτυπήσει.
Και χτύπα χτύπα θα τον πα μακρά να τον πετάξει
πίσω στην Κόκκινη Μηλιά και πίσ' από τον ήλιο, που πια να μη γυρίσει!"

Δημοσιεύτηκε στο τ. 2 του περιοδικού Παγκόσμια Πολεμική Ιστορία

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

“My Home Town Fanatics” – Ένα ντοκιμαντέρ του BBC για το ισλαμοποιημένο Λούτον (video)



Παρακολουθείστε παρακάτω το ντοκιμαντέρ του (φιλο-πολυπολιτισμικού) BBC My Home Town Fanatics(‘Οι Φανατικοί της Γενέτειρας Πόλης μου’) με την νεαρή δημοσιογράφο Stacey Dooley. Το video είναι στα αγγλικά.

Το ντοκιμαντέρ γυρίζεται στο Λούτον (Luton) της Αγγλίας, μια πόλη 50 χλμ. από το Λονδίνο, με πληθυσμό 205.000 κατοίκους. Οι λευκοί Βρετανοί, πλέον, αποτελούν το περίπου μισό του συνολικού πληθυσμού (54%). Το 25% της πόλης είναι μουσουλμάνοι (50.000). Στο Λούτον υπάρχουν 30 τζαμιά! Φανταστείτε μία πόλη σαν την Πάτρα να έχει 30 τζαμιά!

Το Luton τα τελευταία χρόνια θεωρείται η έδρα ατόμων με ακραίες απόψεις. Ήταν η έδρα της τρομοκρατικής ισλαμιστικής ομάδας Al-Muhajirounπριν αυτή απαγορευτεί. Το Luton είναι και η έδρα της θεωρούμενης από τα media «ακροδεξιάς» αντι-ισλαμιστικής ομάδας English Defence League(EDL) που δημιουργήθηκε σαν κίνηση αντίστασης στην ραγδαία ισλαμοποίηση της Αγγλίας. 

 
Κριτική ΚΟ: Η Dooley στο ντοκιμαντέρ δεν εμφανίζεται ως δημοσιογράφος που ερευνά και προσπαθεί να βγάλει κάποιο συμπέρασμα, αλλά παρουσιάζεται σαν ένα (λίγο χαζοχαρούμενο) κοριτσάκι που επιστρέφει μετά από κάποια χρόνια στην πόλη που μεγάλωσε και στα παλιά της λημέρια και - Ω! τι έκπληξη - δεν την αναγνωρίζει. Όπως όλοι οι άνθρωποι αυτού του στυλ και αυτής της επιπόλαιας επιδερμικής προσέγγισης, η Dooley, βλέποντας την σκληρή πραγματικότητα της πολυπολιτισμικότητας, αρνείται να μπει «στα βαθιά», αναπολεί τις παλιές καλές ημέρες, στενοχωριέται πολύ που υπάρχει «φανατισμός», αρκείται σε μορφασμούς «θλίψης» ανακατωμένους με κοριτσίστικες «τσαχπινιές» και τελικά κλείνει τα μάτια μήπως και ψυχοπλακωθεί περισσότερο, καταλήγοντας σε ένα εύκολο και αφελές «αχ, τι καλά να ήμασταν όλοι οι άνθρωποι αγαπημένοι»...». «Η άγνοια» λέει στο τέλος, «είναι αυτή που φταίει». Ευτυχώς οι «φανατικοί» είναι «λίγοι», λέει με ανακούφιση. (Ένας ήταν αρκετός να σκορπίσει τον τρόμο, πρόσφατα).
Στην κατανομή του χρόνου, η Dooley είναι προκλητικά άδικη, καθώς σαφώς δίνει πολύ περισσότερο χρόνο σε μουσουλμάνους, είτε «φανατικούς», είτε «μοντέρνους» που προσπαθεί να τους «καταλάβει» - και ελάχιστο στους «από εκεί μεριά». Δεν αναρωτιέται για το πως κατάντησε έτσι το αγαπημένο της Λούτον (κάποια στιγμή, στην μουσουλμανική γειτονιά, αναφωνεί «άραγε βρίσκομαι σε αγγλική πόλη;»), δεν ρωτάει εάν στις χώρες τους όλοι αυτοί οι «φανατικοί» που διαμαρτύρονται, θα είχαν την ελευθερία να διαδηλώνουν βρίζοντας την κυβέρνηση και τον στρατό και στέλνοντας «στον διάολο» την αστυνομία – και όλα αυτά υπό την προστασία της αστυνομίας! Κάποια στιγμή δήθεν μαλώνει με μία φανατική μουσουλμάνα σε πορεία ισλαμιστών, που της λέει ότι είναι «γυμνή», επειδή δεν φοράει μπούρκα και ότι θέλει να ξελογιάσει τους άνδρες (!), ενώ σχεδόν βάζει τα κλάματα όταν ο φανατικός τζιχαντιστής Anjem Choudary της λέει ότι «θα πάει στη κόλαση» αφού δεν είναι μουσουλμάνα. Στο τέλος φοράει και μπούρκα για «να δει πως είναι».
Δείτε το πάντως και προβληματιστείτε, καθώς σε λίγο και μόλις ολοκληρωθεί το τζαμί, που υποσχέθηκε η τρικομματική, ο Βοτανικός θα αρχίζει να μοιάζει με το Λούτον. Τα δε 30 τζαμιά της αγγλικής πόλης είναι η χαρά του κάθε Καμίνη...

Ακολουθεί κείμενο του BBC, - το οποίο ας ξανασημειωθεί ότι είναι ένα σφόδρα φιλο-πολυπολιτισμικό κανάλι -  ένα κείμενο από την ίδια την Dooley και στο τέλος μετά το βίντεο, ένα κείμενο με κριτική του ντοκιμαντέρ, από το blog Vlad Tepes.
Σύμφωνα με το BBC:  Η Stacey Dooley ερευνά τι συμβαίνει στην γενέτειρά της, το Luton και ανακαλύπτει γιατί αυτή η πόλη είναι γνωστή ως «η πρωτεύουσα του εξτρεμισμού» στη Βρετανία.
Η Stacey έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της στο Luton. Οι διάφοροι δημοσιογράφοι έχουν τις θεωρίες τους σχετικά με το τι συμβαίνει εκεί, αλλά η Stacey βρίσκεται στη μοναδική θέση να πει την ιστορία μέσα από τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσε, τους ανθρώπους που διαμορφώνουν πλέον μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πόλεις στη Βρετανία.
Η Stacey συναντά τους φίλους και τις φίλες της - ορισμένες φορούν πέπλα και άλλοι είναι φανατικοί υποστηρικτές της EDL. Πηγαίνει στην καρδιά της μουσουλμανικής κοινότητας, που κυριαρχείται από μία από τις πιο ακραίες μουσουλμανικές ομάδες της χώρας και συναντά τόσο αυτοαποκαλούμενους ριζοσπαστικούς μουσουλμάνους όσο και εκείνους που προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν.
Η ίδια η Dooley λέει: Το να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για την πατρίδα μου είναι το πιο δύσκολο θέμα που είχα ποτέ! Δεν τίθεται θέμα. Έχω κάνει ντοκιμαντέρ για την σωματεμπορία στην Καμπότζη και για τα παιδιά-στρατιώτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αλλά μια εκπομπή για το Luton ήταν κάτι το διαφορετικό - ήταν κάτι προσωπικό.
Γεννήθηκα στο Luton, μεγάλωσα στο Luton και όλη η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι ακόμα εκεί. Το Λούτον είναι η πατρίδα μου.
Έχουν ειπωθεί πολλά στον Τύπο. Η πόλη φημολογείται ότι έχει λίγους φανατικούς που είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιούν το Ισλάμ ως δικαιολογία για να δικαιολογήσουν ορισμένες από τις πιο ακραίες πεποιθήσεις και απόψεις τους.
Αυτή η μικρή μειοψηφία που είναι γνωστή σε εμάς, ως ‘Al-Muhajiroun’, ή οι AMs. Είχαν απαγορευτεί το 2010 στο πλαίσιο του Νόμου κατά της Τρομοκρατίας. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιπροσωπεύουν ό, τι εγώ καταλαβαίνω ότι είναι το Ισλάμ - καθόλου.
Ποτέ δεν είχα πραγματικά μια γνώμη για το Al Muhajiroun, δεν ήξερα πραγματικά αρκετά γι 'αυτούς. Η μόνη φορά που άκουσα για αυτούς ήταν, όταν οι Βρετανοί στρατιώτες βάδιζαν μέσα από την πόλη και όλοι είχαν συγκεντρωθεί για να τους υποδεχτούν στο σπίτι.
Οι AMs εμφανίστηκαν με πανό, φωνάζοντας ότι οι στρατιώτες ήταν «βιαστές μωρών» και «δολοφόνοι». Έφτυσαν μερικούς από τους στρατιώτες. Πολλοί Λουτονοί ‘άναψαν’, πιστεύοντας ότι το παράκαναν και εκείνη την ημέρα όλα ξεκίνησαν. Η αστυνομία ήταν παντού. Δεν ήταν μια μεγάλη ημέρα για να είσαι από το Luton.
Ως αποτέλεσμα, το EDL, (English Defence League) σχηματίστηκε.

Και καταλήγει: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι πρόθυμοι να δουν την άλλη πλευρά, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι φανατικές απόψεις τους είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν τόσοι, μα τόσοι, τόσοι πολλοί άλλοι στο Luton – λευκοί, Ασιάτες, μουσουλμάνοι, μη-μουσουλμάνοι - που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Μαζί.

Δείτε το βίντεο:




Από το blog Vlad Tepes : Τον Φεβρουάριο είδα δύο ντοκιμαντέρ, για την English Defence League (EDL).
Το πρώτο ντοκιμαντέρ ήταν μια παιδιάστικη προσπάθεια από το BBC που  φιλοδοξούσε να καλύψει το θέμα του εξτρεμισμού στη Βρετανία σε γενικές γραμμές, και στο Luton ιδίως, που είναι το φυτώριο του ισλαμικού ριζοσπαστισμού που γέννησε την EDL.
Η Dooley, μια νεαρή κοπέλα που - με τα μυαλά που έχει - προφανώς δεν κάνει για ντοκιμαντέρ, απέτυχε να βγάλει συμπεράσματα στην "εξέταση" τόσο του ισλαμισμού, όσο και της EDL, η οποία γεννήθηκε στην πόλη της.
Η αφελής Stacey προσπαθεί να καταπιαστεί με πολύ σοβαρά ζητήματα, τα οποία τα παρουσιάζει ρηχά με έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Αυτό είναι όλο. Απλά, δεν κάνει ντοκιμαντέρ για θέματα, αλλά χρησιμοποιεί τα θέματα για να κάνει ντοκιμαντέρ για τον εαυτό της.
Ωστόσο, όσο και να προσπάθησαν σκληρά οι ιθύνοντες του προγράμματος του BBC, να κρύψουν την αλήθεια: το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο λέει πολλά για την πραγματικότητα της ζωής στο Luton. Και θα ανοίξει τα μάτια σε πολλούς θεατές εκτός της Βρετανίας, για το τι συμβαίνει σε πολλές εργατικές περιοχές στην Αγγλία.


Αλλά μερικές από τις πιο γελοίες σκηνές περιλαμβάνουν:

- Η Stacey φοράει μια νικάμπ για να "καταλάβει" πώς αισθάνονται οι μουσουλμάνες ... αγνοώντας το αν οι μουσουλμάνες κοπέλες το φοράνε από επιλογή τους ή από εξαναγκασμό. Πόσο μάλλον αγνοεί τα εγκλήματα «τιμής» και το διαχωρισμό των φύλων, που είναι στην καρδιά του Ισλάμ.
- Προσπαθεί σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής να πάρει μια συνέντευξη με τον ηγέτη της EDL, Tommy Robinson. Στη συνέχεια, αφού τα έχει καταφέρει, ξοδεύει όλο τον χρόνο λέγοντας τις απόψεις της για ένα θέμα για το οποίο δεν ξέρει τίποτα (αντί να τον ρωτήσει και να ακούσει τις απαντήσεις του).
- Δεν καλύπτει το ζήτημα της δημογραφικής αντικατάστασης των ιθαγενών Βρετανών στο Λούτον από τους Ασιάτες, σαν να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, ή απολύτως θαυμάσιο!
- Παρουσιάζει άτομα να μιλήσουν σχετικά με το Ισλάμ τα οποία έχουν σαφώς πολύ ισχυρό συμφέρον να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερη και παραμορφωμένη εικόνα. Και είναι η συνηθισμένη εικόνα μουσουλμάνων που δεν γνωρίζουν καν το περιεχόμενο της δικής τους θρησκείας. (Π.χ. ότι το Ισλάμ «καταδικάζει τη δολοφονία των αθώων». Ναι, έτσι είναι, μόνο που καθορίζει επίσης τον «άπιστο», ως κατ’ ανάγκην «ένοχο»).
- Δεν ασχολείται με παράλογες δηλώσεις και καταστάσεις. Μια ιδιαίτερα σκηνή είναι όταν ο ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας, λέει ότι κανένας από τους υπόλοιπους κατοίκους δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το κάλεσμα για προσευχή που μεταδίδεται μέσω μεγάλων ηχείων στις γειτονιές τους. Χμμμ ... αυτό συμβαίνει πάντα με τους ανθρώπους που παραπονιούνται για το Ισλάμ;
-  Για να μην πούμε για το νεαρό μουσουλμάνο που μιλάει με την Stacey που παρουσιάζεται ως ενδεικτικό της «ομαλότητας» της κοινότητας. Αναρωτιέμαι πως θα ήταν ένας μη μουσουλμάνος παρουσιαστής να προσπαθούσε να συζητήσει με μια μουσουλμάνα;
- Η Dooley επιπλήττει επίσης τον Tommy Robinson ως παράλογο επειδή θέλει να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για την αποδοχή της επιβολής της Σαρία στη χώρα του (!): Αυτό ενώ ο ίδιος και η Dooley σωματικά εκφοβίζονται από «νέους», επειδή μιλάνε δημόσια και επικριτικά για το Ισλάμ. Και παρά το γεγονός αυτό, επαναλαμβάνει επίμονα τον ισχυρισμό ότι μόνο μια «μικρή, μικρή» μειονότητα είναι μουσουλμάνοι είναι εξτρεμιστές. (Για την ιστορία, επαναλαμβανόμενες έρευνες έχουν συνδέσει ότι το νόμο της Σαρία υποστηρίζει το 60% των μουσουλμάνων της Βρετανίας)...
Το τελικό συμπέρασμα της Dooley είναι ότι αυτό που ευθύνεται στο Λούτον, είναι η "άγνοια", καθώς η άγνοια προκαλεί ακραία συναισθήματα ...
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ