Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Atallah Hanna: «Αρνούμαστε κάθε επίθεση στη Συρία»

Μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων Ελληνορθοδόξων χριστιανών πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου για να εκφράσουν τη συμπάθειά τους στη Συρία, η οποία εκτίθεται σε απειλές και πιέσεις που στοχεύουν την στάση της και τον εθνικό της ρόλο.

Σε ομιλία του μπροστά στους πιστούς που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, Atallah Hanna είπε ότι καλούμε όλους τους έντιμους ανθρώπους να απορρίψουν την ξένη επέμβαση στη Συρία, η οποία έχει προγραμματιστεί από τις δυτικές χώρες, ιδίως τις ΗΠΑ.

Ο Επίσκοπος Hanna πρόσθεσε «πιστεύουμε ότι η λύση στη Συρία θα πρέπει να είναι πολιτικά μέσω του διαλόγου μεταξύ των Συρίων, επισημαίνοντας ότι η ξένη επέμβαση και η συνωμοσία στοχεύουν στην αποδυνάμωση και τον τεμαχισμό της Συρίας."

Κάλεσε όλες τις εξουσίες του κόσμου να τους απασχολήσει η επίλυση της κρίσης στη Συρία και να ενθαρρύνουν τους Σύριους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Ron Paul: «Η επίθεση με χημικά στην Συρία είναι μια επιχείρηση ‘false flag’»



Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox Business, την Τετάρτη ο πρώην Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Τέξας Ron Paul, σχολίασε την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Συρία, χαρακτηρίζοντας ειδικότερα την πρόσφατη επίθεση με χημικά μια «επιχείρηση ψευδούς σημαίας» (‘false flag’)* πίσω από την οποία πιθανόν βρίσκονται οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ αντάρτες που έχουν περάσει στην Αλ Κάιντα.

«Νομίζω ότι είναι μια ψεύτικη σημαία ... », δήλωσε ο Paul. «Γιατί δεν ρωτάμε την Αλ Κάιντα; Γιατί είμαστε στο πλευρό της Αλ Κάιντα τώρα;"

Δείτε το βίντεο:

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να κατηγορήσει αμέσως τις δυνάμεις του Ασάντ για τις επιθέσεις με τα χημικά, πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν πει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της κυβέρνησης "δεν είναι κάτι σίγουρο". Οι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε "όπλο που καπνίζει". Στην πραγματικότητα, οι αντάρτες έχουν τώρα ακόμα και υποστηρίξει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Ακόμη και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Συρίας Fayssal Mekdad να παρουσιάζει στοιχεία του ΟΗΕ, που δείχνουν έντονα σε μια χημική επίθεση που που καθοδηγήθηκε από τους αντάρτες, η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει να αγνοεί κάθε απόδειξη που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική δράση εναντίον του Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών βίντεο στο YouTube που δείχνουν αντάρτες να εκτοξεύουν χημικά όπλα κατά αμάχων.

Οι δηλώσεις του Paul έρχονται να δώσουν βαρύτητα στο άρθρο του Ιανουαρίου στο Yahoo που περιγράφει με λεπτομέρειες μια πιθανή χημική επίθεση στη Συρία για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα emails αποκάλυψαν ένα σχέδιο, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα, για να υπάρχει μια επίθεση χημικών όπλων όπου θα κατηγορηθεί ο Assad, προκειμένου να αποκτήσουν διεθνή υποστήριξη για στρατιωτική δράση .

Ο Paul εκθέτει, επίσης, την ιστορία των ψεμάτων και της προπαγάνδας που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική επέμβαση, τονίζοντας ειδικά την περίπτωση του πολέμου στο Ιράκ .

"Κοιτάξτε πόσα ψέματα μας είπαν για τον Σαντάμ Χουσεΐν πριν από αυτή την περίτεχνη προπαγάνδα πολέμου. Είναι ατελείωτο, αυτό κάνουν συνέχεια», είπε ο Paul, επισημαίνοντας τον ρόλο του Ντόναλντ Ράμσφελντ στην παροχή χημικών όπλων στον Σαντάμ στη δεκαετία του 1980.

Σωρεία στοιχείων που παρουσιάστηκαν από εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης έχει καταστρέψει την αξιοπιστία της αμερικάνικης κυβέρνησης, με πλέον μόνο το 9 τοις εκατό των Αμερικανών να υποστηρίζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η διεθνής αντίδραση προκάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε στιγμιαία υποχώρηση μετά την καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της έγκρισης για στρατιωτική δράση. Ο Cameron αργότερα αποφάσισε να αποστείλει στρατιωτικά τζετ στη Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση ήταν καθαρά «αμυντική».

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δεν εξουσιοδότηση ή υποστήριξη του Κογκρέσου από το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ασύστολα απειλήσει να πραγματοποιήσει επίθεση παρά την ανοιχτά  καταπάτηση του Συντάγματος. Τώρα, 140 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας από τον Πρόεδρο Ομπάμα να πάρει άδεια από το Κογκρέσο, αν θέλει να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

"Ο αμερικανικός λαός αυτή τη στιγμή με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν τον πόλεμο. Το Σύνταγμα δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό τον πόλεμο και ηθικά δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτόν τον πόλεμο", είπε ο Paul κλείνοντας.

Τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Ώστιν του Τέξας, ο Paul προειδοποίησε για αύξηση πολεμικής προπαγάνδας από το σύστημα και προέβλεψε ότι ένα επεισόδιο false flag πιθανόν θα επιτάχυνε την συμμετοχή των  ΗΠΑ σε σύγκρουση στην Μέση Ανατολή . Δείτε το βίντεο:


*ΚΟ: ‘False flag’ είναι η μυστική στρατιωτική ή παραστρατιωτική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να παραπλανήσει με τέτοιο τρόπο ώστε οι πράξεις να φαίνονται σαν να διεξάγονται από άλλους φορείς, ομάδες ή έθνη από αυτούς που στην πραγματικότητα τις σχεδίασαν και εξετέλεσαν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ακόμα και μετά θάνατον, ένας δημοφιλής Κινέζος πάστορας προκαλεί νευρικότητα στις κινεζικές αρχές


The Economist (PPOL.gr)

«Θα το δείτε: όσο περισσότερο μας καταδιώκουν, τόσο περισσότερο θα ανθεί η εκκλησία», έλεγε το 1993 ο πάστορας Σάμιουελ Λαμπ (Samuel Lamb). Πριν καταδικασθεί σε εικοσαετή κάθειρξη, το 1958, οι πιστοί που συμμετείχαν στις παράνομες λειτουργίες του δεν έφταναν τους 400. Όταν επέστρεψε στον άμβωνα, ήταν πια 900. Είχαν φτάσει τους 1,200 όταν οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την εκκλησία του. Αλλά και μετά από αυτό, οι οπαδοί και η επιρροή του δεν έπαψαν να αυξάνουν.

Ο Λαμπ (4 Οκτωβρίου 1924 – 3 Αυγούστου 2013) εκοιμήθη αυτό το μήνα, σε ηλικία 88 ετών. Στις 16 Αυγούστου, σχεδόν 30,000 άνθρωποι παρέστησαν στην επιμνημόσυνο δέηση που έγινε στην γενέτειρά του, την Καντώνα. Στον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι πολυάριθμοι αστυνομικοί. Όπως καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του, δεν ήταν ποτέ μακριά, και παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα με άγρυπνο μάτι και βαρύ χέρι. Προειδοποίησαν εκατοντάδες ανθρώπους να μείνουν μακριά από τη σύναξη· πολλοί άλλοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τελετής. Η Ουανγκ Γιαν-Φανγκ (Wang Yanfang), μια χριστιανή από την Καντώνα, λέει πως συνελήφθη και παρέμεινε δέσμια υπό αστυνομική επιτήρηση επί οκτώ ώρες. Ο σύζυγός της και προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τανγκ Τσιν-Γκλινγκ (Tang Jingling), επίσης συνελήφθη.

Αλλά οι αρχές δεν ακύρωσαν την τελετή, συνεχίζοντας την τακτική που ακολουθούν εδώ και μερικά χρόνια απέναντι σε λειτουργούς σαν τον Λαμπ και στις αδήλωτες «οικιακές εκκλησίες» (κατ'οίκον εκκλησίες) που αυτοί οργανώνουν σε ολόκληρη την Κίνα. Επισήμως, η Κίνα έχει 23 εκατομμύρια χριστιανούς. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός τους πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 60 και 130 εκατομμυρίων.

Ο Τσεν Γουαν-Τσενγκ (Chen Guancheng), ένα από τα διακεκριμένα μέλη του εκκλησιάσματος του Λαμπ, λέει πως η αστυνομία τον ανέκρινε εξονυχιστικά για τα της διοργάνωσης της τελετής, που την παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των επισήμως αναγνωρισμένων εκκλησιών. Ο Λαμπ -ή Λιν Σιαν-Γκάο (Lin Xiangao)- ήταν ένας από τους τελευταίους επιζώντες της εποχής που οι αδήλωτες εκκλησίες καταδιώκονταν απηνώς από το κομμουνιστικό καθεστώς. Την εικοσαετή του κάθειρξη σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας σε ανθρακωρυχεία ακολούθησε μια ακόμα διετής καταδίκη. Ο εγγονός του Σιόν Χου (Zion Hu), θυμάται εκείνες τις ηρωικές εποχές, όταν «το σπίτι μας ήταν ξέχειλο από κόσμο που καθόταν στις σκάλες ή έβγαζε τα παπούτσια του και καθόταν στα κρεβάτια μας».

Αργότερα οι αρχές χαλάρωσαν την επιτήρησή τους. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιτρέπουν να τους επισκέπτονται ξένοι επισκέπτες. Μεταξύ τους, ο Αμερικανός ιεροκήρυκας Μπίλι Γκράχαμ (Billy Graham) και οι επίσημοι εκπρόσωποι δύο Αμερικανών προέδρων, του Ρόναλντ Ρέιγκαν (Ronald Reagan) και του διαδόχου του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου (George Η. W. Bush).

Αλλά η Μάγκι Λαμ (Maggie Lam), ένα από τα μέλη του εκκλησιάσματος, λέει πως η αστυνομία ουδέποτε έπαψε να πιέζει τον Λαμπ να αποδεχθεί τις κυβερνητικές θέσεις και να συνεργαστεί μαζί της. Αλλά αυτός αρνιόταν, ως το τέλος.

Ο νέος υπεύθυνος της ενορίας μας διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα. Σύμφωνα με τον Μπομπ Φου (Bob Fu) πρόεδρο της αμερικανικής χριστιανικής ομάδας «ChinaAid», ο πάστορας έχει πάντα έτοιμη μια βαλίτσα «με μερικά ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης μια Βίβλο». Οι Κινέζοι χριστιανοί, μας λέει, οφείλουν να είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι για τη σύλληψή τους.

ΚΟ: Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Lamb (στα αγγλικά σημαίνει αρνί), φυλακίστηκε επειδή δεν ακολουθούσε τους κανόνες κινεζική κυβέρνηση σχετικά με τη θρησκεία. Αρνήθηκε να υποβληθεί στην ελεγχόμενη από το κράτος εκκλησία, γνωστή ως οι Three-Self Patriotic Movement (TSPM). Όπως και άλλοι ηγέτες κατ’οίκον εκκλησιών, ο Lamb αρνήθηκε να συμμετάσχει στο TSPM λόγω των περιορισμών που τίθεντο από την κυβέρνηση για τα μέλη των συνάξεων. Οι περιορισμοί αυτοί περιλαμβάνουν: κανένα κήρυγμα από το Βιβλίο της Αποκάλυψης, αποθάρρυνση από το κήρυγμα περί της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, καθώς και απαγόρευση ευαγγελισμού στους ανηλίκους (Κατηχητικό). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο Lamb πίστευε ότι η υπακοή στο Θεό αντικαθιστά την εντολή της προς Ρωμαίους επιστολής κεφάλαιο 13, η οποία απαιτεί από τους Χριστιανούς να υπακούν στους κυβερνώντες τους, και πίστευε ότι έπρεπε να συμμορφωθεί με την διδασκαλία της Αγίας Γραφής.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μετά τα σπίτια και τις εκκλησίες, τώρα καίνε και ορφανοτροφεία οι ισλαμιστές



AsiaNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Σχολεία, εκκλησίες και ορφανοτροφεία καίγονται από τους φανατικούς ισλαμιστές για να σβηστούν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας στην Αίγυπτο

Σε μια επιδρομή που ακολούθησε την αποπομπή του Morsi, ισλαμιστές ξέσπασαν ιδιαίτερα σε παιδικά παιχνίδια. Οι εγκαταστάσεις ήταν επίσης ανοικτές σε παιδιά από αγροτικές οικογένειες μουσουλμάνων.

Minya - με τουλάχιστον 20 επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, χριστιανικών σχολείων και ορφανοτροφείων, η περιφέρεια Minya είναι το μέρος της Αιγύπτου, όπου οι ισλαμιστές χτύπησαν με μεγαλύτερη βία και βαρβαρότητα.

«Οι ισλαμιστές", είπε ένας κάτοικος, «έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα . Ο στόχος τους ήταν να σβήσουν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας. Ακόμη και τα ορφανοτροφεία λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν» .

Μετά την έφοδο στην Εκκλησία του Πρίγκιπα Tadros el - Shatbi οι ένοπλοι ισλαμιστές εξτρεμιστές έστρεψαν την προσοχή τους σε δύο σπίτια για παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία της ενορίας, λένε οι κάτοικοι.
 
Έκλεψαν προσφορές, ρούχα και παιχνίδια για παιδιά πριν βάλουν φωτιά σε ολόκληρο το κτίριο. Η φωτιά κράτησε πάνω από 5 ώρες.

"Ευτυχώς", είπε η πηγή, «τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφάλειας πριν από την άφιξη των ισλαμιστών."

 Όπως και άλλες χριστιανικές τοποθεσίες, τα δύο σπίτια που φιλοξενούσαν εκατοντάδες ορφανά είναι τώρα ένας σωρός ερειπίων .

Οι εγκληματίες δεν κατέστρεψαν μόνο τα δύο ορφανοτροφεία, αλλά και τα σπίτια κάποιων οικογενειών που εργάζονται στα ορφανοτροφεία, καθώς και μια κοντινή γκαλερί τέχνης που πωλούνταν αντικείμενα και έργα τέχνης που έφτιαχναν τα ορφανά για να συγκεντρώσουν χρήματα .

Ο Shurkri Huzayn , 40 ετών, είναι ο φύλακας του ορφανοτροφείου. Ο ίδιος, επίσης , μεγάλωσε ως ορφανό στην εγκατάσταση. Βίωσε την επίθεση των σαλαφιστών.

«Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί ; Ακόμα και οι άπιστοι δεν θα επιτίθονταν σε ένα ορφανοτροφείο», είπε .

Οι ισλαμιστές κατέστρεφαν με μανία ιδιαίτερα οτιδήποτε συμβόλιζε το Χριστιανισμό και τον πρόοδο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών .

Αφού έφυγαν από το κτίριο , οι τρομοκράτες έκαψαν κοντινά καταστήματα και σχολεία , όπως το Κοπτικό Σχολείο του St Joseph, το οποίο διοικείται από καλόγριες , ένα φαρμακείο και ένα εστιατόριο. Συνθήματα μίσους κατά χριστιανών γράφτηκαν στους τοίχους κατά μήκος ενός δρόμου .

Λίγες ημέρες μετά τη σφαγή, ο φύλακας είπε ότι οι Κόπτες έγραψαν ένα μήνυμα στον τοίχο του ορφανοτροφείου σε απάντηση στις προσβολές των ισλαμιστών, που έγραφε «Παρά το ό, τι κάνατε, ζητάμε από το Θεό να σας συγχωρήσει» και «υπάρχει Θεός».

Σύμφωνα με ένα δάσκαλο του St Joseph , η επίθεση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των χριστιανών.

«Οι δάσκαλοι», σημείωσε, «δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το σχολικό έτος. Το σχολείο είναι ανοικτό σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και έχουν μαθητεύσει εκατοντάδες παιδιά από τις αγροτικές περιοχές, πολλά από τα οποία μένουν στα δύο ορφανοτροφεία."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Κάρλα Ντε Πόντε: "Οι ισλαμιστές έριξαν χημικά''

Με μια ανακοίνωση η οποία ενδέχεται να αλλάξει την πορεία των γεγονότων η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ για τις έρευνες στη Συρία (UN Independent International Commission of Inquiry on Syria) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες των θυμάτων δείχνουν τους ισλαμιστές αντάρτες και όχι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας ως αυτούς που έριξαν το αέριο νεύρων Sarin. Την αποκάλυψη έκανε το μέλος της επιτροπής Carla del Ponte μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση. Υπάρχουν πολύ ισχυρές αλλά όχι ακόμη αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad ήταν αυτοί που έκαναν τη χρήση των χημικών στη Συρία», δήλωσε πιο ειδικά η del Ponte.

Η ίδια συμπλήρωσε πως αν και η επιτροπή δεν έχει ενδείξεις ότι έγινε χρήση χημικών από τις συριακές δυνάμεις εντούτοις χρειάζεται ακόμη έρευνα γύρω από την υπόθεση. 

Ότι οι αντάρτες χρησιμοποίησαν αέριο Σαρίν, είχε μιλήσει από τον Μάιο η Κάρλα ντελ Πόντε. Βλέπε σχετική είδηση εδώ.

Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video που δείχνει αντάρτες της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με χημικά σε κυβερνητικούς στρατιώτες.


 

Και για να μην ξεχνάμε:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Εβραίοι εναντίον «αντισημιτικού» ασανσέρ



Το ασανσέρ της πολυκατοικία στη συνοικία West Side στο Μανχάταν, δεν ανέβαινε  αυτόματα για χάρη του περιούσιου λαού για το Σσαμπάτ (Σάββατο), οδηγώντας σε καταγγελίες από τους Εβραίους που θεωρούν το ασανσέρ ότι είναι «αντισημιτικό».

Κατόπιν πιέσεων από τους Εβραίους, το Touro College προγραμμάτισε να μετατρέψει έναν από τους δύο ανελκυστήρες στο διαμέρισμα του κτιρίου του στην Upper West Side, σε ένα  "Σσαμπάτ ασανσέρ", που θα σταματά αυτόματα σε κάθε όροφο του εξαώροφου κτιρίου από το ηλιοβασίλεμα της Παρασκευής μέχρι την δύση του ηλίου το Σάββατο, ως μια λύση για να παρακαμφθεί ο ιουδαϊκός νόμος που εμποδίζει τους πιστούς του Ιουδαϊσμού να ανάψουν ηλεκτρικούς διακόπτες το Σάββατο.

Το Κολέγιο Touro προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν ζητώντας την ανατροπή μιας απόφαση από την υπηρεσία Στέγασης και Αστικού Σχεδιασμού Κοινότητας που αρνήθηκε την αίτησή του. Το κολέγιο είπε ότι οι Εβραίοι φοιτητές του καταλαμβάνουν 43 από τα 82 δωμάτια του κτιρίου.

Σε δικαστικά έγγραφα, το Touro κατηγόρησε την ένωση ενοικιαστών ότι ότι οι ισχυρισμοί τους είχαν ένα «μεροληπτικό και αντι-σημιτικό τόνο», όταν πρότειναν ότι οι φοιτητές είναι νέοι και θα πρέπει να είναι σε θέση να ανεβαίνουν τις σκάλες το Σαμπάτ.

Σχ. ΚΟ: Πολλοί Εβραίοι που τηρούν αυστηρά την αργία του Σαββάτου (Σσαμπάτ), ιδίως οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι, απέχουν από το να ανάβουν ή να κλείνουν ηλεκτρικούς διακόπτες.

Έτσι, ένας «Σσαμπάτ ανελκυστήρας» είναι ένα ασανσέρ που λειτουργεί αυτόματα, ως ένας τρόπος για να μην χρειάζεται οι πιστοί να πατούν κουμπιά το Σαμπάτ. Ο «Σσαμπάτ ανελκυστήρας» φέρει την ένδειξη ότι είναι ειδικά διαμορφωμένος για την τήρηση του Σσαμπάτ.

«Σσαμπάτ ανελκυστήρες» υπάρχουν σε περιοχές με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Ουκρανία και στην Αργεντινή.

Η Κνεσέτ, η ισραηλινή Βουλή, ψήφισε τον «ειδικό νόμο του Σσαμπάτ ανελκυστήρα» το 2001, διατάσσοντας το σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των κτιρίων των κατοικιών και των δημόσιων κτιρίων που έχουν περισσότερα από ένα ασανσέρ, ώστε να εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό ελέγχου για το Σάββατο, σε έναν από τους ανελκυστήρες τους.

Ως εναλλακτική λύση, ένας μη – Εβραίος, γνωστός ως “Shabbos goy”, μπορεί να πατάει τα κουμπιά και να κρατάει την πόρτα ανοιχτή για τους Εβραίους, σε κτίρια που δεν έχουν «Σσαμπάτ ανελκυστήρες».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Παραγωγός του ABC που ντυνόταν γυναικεία και είχε αποφασίσει να αλλάξει φύλο γιατί ένιωθε «γυναίκα παγιδευμένη σε ανδρικό σώμα», άλλαξε γνώμη και έγινε ξανά άνδρας



Τον Μάιο , ο παραγωγός και συντάκτης του ABC News, Don Ennis είπε ότι ο πραγματικός του εαυτός είναι η "Dawn Stacey Ennis," μια γυναίκα «παγιδευμένη μέσα στο ανδρικό σώμα του». Τρεις μήνες αργότερα , ο ίδιος αποφάσισε ότι είναι Don ξανά και θέλει οι φίλοι του στο newsroom να ξεχάσουν ότι ερχόταν να εργαστεί με τακούνια .

«Ζητάω από όλους εσάς που με δέχθηκε ως τρανσέξουαλ τώρα να με καταλάβετε : Δεν έκανα σωστή διάγνωση», έγραψε σε ένα e - mail στους φίλους του την περασμένη Παρασκευή. Είπε ότι θα είναι άντρας "και πάλι , τώρα και για πάντα."

Όλα αυτά ακούγονταν πολύ διαφορετικά από την ανακοίνωση του το Μάιο ότι είχε αποδεχτεί την εσωτερική θηλυκότητά του, την "Dawn Stacey Ennis". Στη δημοσίευση στο Facebook, είπε, επίσης, ότι τερματίζει 17 χρόνια γάμου με την γυναίκα του Wendy και μετακομίζει από το σπίτι που ζούσε με τα τρία παιδιά τους – και ότι η πρώτη του αλλαγή φύλου ήταν αμετάκλητη .

"Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι με φορέματα και make –up, πιστεύω», είπε τότε. «Είναι η επιβεβαίωσή μου για το ποιος είμαι τώρα και τι πρέπει να κάνω για να είμαι ευτυχισμένος."

Ο Ennis , δήλωσε η μητέρα του, του έδωσε ορμονικές θεραπείες κι έτσι έμοιαζε περισσότερο με γυναίκα παρά με άνδρα για κάποιο χρονικό διάστημα. Εκτός από την φαλάκρα του.

Ο πρόεδρος του ABC News, Ben Sherwood, έγραψε στον Don ένα σημείωμα με το οποίο υποστήριζε την αλλαγή του, και οι συνάδελφοί του τον έφεραν λουλούδια.

Άρχισε να φοράει γυναικεία ρούχα στην δουλειά και άρχισε ορμονικές θεραπείες , καθώς έκλεισε μια συμφωνία για να περιγράψει σε ένα βιβλίο την αλλαγή του." Ανυπομονώ να πω την ιστορία μου όταν είμαι έτοιμος», είπε .

Και άλλοι στο ομοφυλοφιλικό λόμπι ήταν πρόθυμοι να πουν την ιστορία του. Όταν ο Don έγινε Dawn το Μάιο, η ομοφυλοφιλική οργάνωση GLAAD, δήλωσε ότι " δεν υπάρχει κάτι σοκαριστικό σε αυτή την ιστορία, αλλά ούτε έχει να κάνει με τον Ennis ή την ταυτότητα του φύλου. Έχει να κάνει με την κάλυψη της μετάβασής του από την New York Post και την υποστήριξη που αυτός έλαβε."

Η ομοφυλοφιλική οργάνωση είπε ότι η απόφασή του να αλλάξει φύλο και η ευγενική κάλυψη της εφημερίδας, έδειξαν σεβασμό στην άποψη ότι το φύλο δεν καθορίζεται βιολογικά και θα μπορούσε να αλλάξει.

Όμως, σε ένα διήμερο «παγκόσμιας παροδικής αμνησίας» μετά το οποίο ο Ένις ξύπνησε νομίζοντας ότι ήταν το 1999 - και αυτός ήταν ένας άνδρας και πάλι. Ενώ λέει η αμνησία τον άφησε, η πεποίθηση ότι αυτός είναι ένας άνδρας δεν τον άφησε.

«Τώρα είμαι εντελώς, εντελώς, ξεδιάντροπα αρσενικός στο μυαλό μου», έγραψε .

Παρόλα αυτά είπε : «Υπόσχομαι να παραμείνω ένας ισχυρός straight σύμμαχος, ένας υποστηρικτής της διαφορετικότητας και συνήγορος για ίσα δικαιώματα και άλλα θέματα ΛΟΑΤ συμπεριλαμβανομένου του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Η GLAAD δεν απάντησε στην ανακοίνωση του Ennis, ότι αποφάσισε να ξαναγίνει άνδρας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Ομοφυλόφιλος πολιτικός προς χριστιανούς γονείς: «Θα σας πάρουμε τα παιδιά σας»



LifeSiteNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του New Jersey, Chris Christie, (φωτο), υπέγραψε το νόμο A3371, ένα δρακόντειο νομοθέτημα που απαγορεύει σε θεραπευτές που έχουν νόμιμη άδεια να βοηθούν παιδιά να ξεπεράσουν μια ανεπιθύμητη έλξη για άτομα ιδίου φύλου, και ανάλογα προβλήματα συμπεριφοράς ή ταυτότητας. Αυτός ο νόμος απαγορεύει λοιπόν την βοήθεια σε ανηλίκους, ακόμη και όταν - όπως συμβαίνει συχνά – η έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου έχει προκύψει από παιδική σεξουαλική κακοποίηση, από τους ομοίους του συλληφθέντος παιδεραστή προπονητή Jerry Sandusky.

Αυτός ο νόμος θα απαγορεύει σε ανήλικους και στους γονείς τους να λαμβάνουν τις συμβουλές (counseling) που επιθυμούν και θα αναγκάσουν τους συμβούλους να παραβιάζουν ηθικούς κώδικες, επειδή δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους πελάτες να πετύχουν στους στόχους παροχής συμβουλών που έχουν οι ίδιοι. Ο νόμος αυτός θα υποδουλώσει τα παιδιά - είτε έχουν κακοποιηθεί είτε όχι - σε μια καθορισμένη υποκειμενικά σεξουαλική ταυτότητα που απορρίπτουν.

Η σύνδεση μεταξύ ομοφυλοφιλικής κακοποίησης και «γκέι ταυτότητας» είναι αναμφισβήτητη. Σκεφτείτε το εξής: Οι ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν διαπιστώσει ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι «τουλάχιστον τρεις φορές πιο πιθανό να αναφέρουν CSA (παιδική σεξουαλική κακοποίησης)» από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες.

Επιπλέον, τα «Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς» (Archives of Sexual Behavior) – που δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιο προπύργιο ‘συντηρητισμού’ - καθορίζει σε μια μελέτη του 2001 ότι σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ομοφυλόφιλων ανδρών κακοποιήθηκε από κάποιον ομοφυλόφιλο παιδεραστή: "το 46 τοις εκατό των ομοφυλόφιλων ανδρών και το 22 τοις εκατό των ομοφυλόφιλων γυναικών ανέφεραν ότι έχουν κακοποιηθεί από ένα άτομο του ίδιου φύλου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μόνο 7 τοις εκατό ετεροφυλόφιλων ανδρών και 1 τοις εκατό των ετεροφυλόφιλων γυναικών που αναφέρουν ότι έχουν κακοποιηθεί από ένα άτομο του ίδιου φύλου», σημείωσε η μελέτη.

Για προφανείς λόγους, αυτός ο νόμος με προφανή πολιτικά κίνητρα έχει ονομαστεί "Νόμος Θυματοποίησης Jerry Sandusky". Το Liberty Counsel, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δικηγορικά γραφεία προστασίας ατομικών δικαιωμάτων στη χώρα, έχει παρέμβει για την προστασία των παιδιών του New Jersey, των γονιών και των νόμιμων θεραπευτών. Έχει καταθέσει αγωγή για να εμποδίσει το νόμο, όπως έχει ήδη μπλοκάρει μια παρόμοια νομοθεσία στην Καλιφόρνια.

Στη υπογραφή του νόμου, ο Christie (φωτο) έγραψε: «Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά σε αυτόν τον τομέα. Έχω ελεγχθεί για αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας ωστόσο, πιστεύω ότι σε θέματα ιατρικής περίθαλψης για τα παιδιά πρέπει να κοιτάξουμε σε εμπειρογνώμονες για τον προσδιορισμό των σχετικών κινδύνων και για τα οφέλη. "

Πέρα από το γεγονός ότι ο Christie και το Νομοθετικό Σώμα του New Jersey έχουν παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης των γονέων, των παιδιών, και των συμβούλων του New Jersey, εξακολουθεί να υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα με τον ισχυρισμό του. Δεν είναι αληθής. Όπως και με κάθε μορφή θεραπείας, οι «ειδικοί» δεν είναι όλοι σύμφωνοι για το θέμα της θεραπείας αλλαγής.

Για παράδειγμα, τόσο οι Δημοκρατικοί του New Jersey όσο και ο Christie στηρίχθηκαν στην American Psychological Association, ή APA, ως δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Παρά το γεγονός ότι, χωρίς αμφιβολία, η εξαιρετικά φιλελεύθερη APA που το υποστηρίζει αυτό όπως και υποστηρίζει τους Νόμους Sandusky για πολιτικούς λόγους, αναγκάστηκε να παραδεχθεί, ωστόσο, ότι η ίδια η ομοφυλοφιλία "αναφέρεται σε συναισθήματα και την αυτοεικόνα."

Η APA αναγνώρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η θεραπεία αλλαγής βλάπτει τους ανηλίκους. Ο Mat Staver, (φωτο), ιδρυτής και πρόεδρος της Liberty Counsel, αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό, την πιο εξωφρενική πτυχή του νόμου: «Η ίδια η έκθεση αναφέρει ότι ο κυβερνήτης που υπέγραψε το νόμο, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία έρευνα – ούτε μία - σχετικά με την επίδραση της θεραπείας αλλαγής σε ανηλίκους. "

Το καταλάβατε; Ο κυβερνήτης Christie υπέγραψε νόμο που υποτίθεται είναι για την αποφυγή βλάβης σε ανηλίκους από τη θεραπεία αλλαγής, αναφέροντας ως αιτία, έκθεση APA που παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ούτε μια έρευνα, ούτε εμπειρικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι βλάπτει η θεραπεία αλλαγής τους ανήλικους.

Υπάρχουν πολλοί ειδικοί που έχουν εξοργιστεί με τον Christie. Ο Δρ Nicholas Cummings, πρώην πρόεδρος της APA, έγραψε στην USA Today: "Το να υποστηρίζεις ότι κάθε έλξη για άτομα του ιδίου φύλου είναι αμετάβλητη, αποτελεί στρέβλωση της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να χαρακτηρίζουν κάθε σεξουαλική θεραπεία αναπροσανατολισμού ως «ανήθικη» παραβιάζουν την επιλογή του ασθενούς και θέτουν «βέτο» στη θεραπεία των ενδιαφερόμενων. Μια πολιτική ατζέντα δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες που επιθυμούν να αλλάξουν".

Ο Δρ Cummings έχει καταθέσει ότι έχει προσωπικά βοηθήσει εκατοντάδες πρώην ομοφυλόφιλους πελάτες να επιτύχουν την αλλαγή που επιθυμούσαν.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σκοτεινό. Την Τετάρτη, το μέλος της Γενικής Συνέλευσης του New Jersey, Tim Eustace, (φωτο) ο οποίος υποστήριξε το νομοσχέδιο και είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, με στόμφο, σύγκρινε την θεραπεία αλλαγής με το να «χτυπάς ένα παιδί» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που επιδιώκουν την αλλαγή. Είπε στο Talk Radio 1210 WPHT, "Αυτό που κάνει ο νόμος είναι να αποτρέψει τα πράγματα που είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους. Εάν ένας γονέας χτυπά το παιδί του σε τακτική βάση, θα παρεμβαίναμε και θα παίρναμε αυτό το παιδί από το σπίτι. Εάν πληρώνετε κάποιον για να χτυπάει το παιδί σας ή να κακοποιεί το παιδί σας, ποια είναι η διαφορά; "

Ο Mat Staver για λογαριασμό του Liberty Counsel απάντησε στην ίδια εκπομπή: «Είναι συγκλονιστικό να ακούμε εκείνους που υποστήριξαν το νόμο να απειλούν τους γονείς ότι το κράτος θα αφαιρέσει τα παιδιά τους από αυτούς, αν παρέχουν τις συμβουλές που χρειάζονται και που τους βοηθά. Αυτό είναι το απόλυτο κράτος γκουβερνάντα», είπε.

Ο Matt Barber, που εργάζεται και αυτός το Liberty Counsel, προχωράει και κάνει την εξής σκέψη : "Κανένα από τα τρία μου παιδιά δεν υποφέρει από ανεπιθύμητη έλξη για το ίδιο φύλο, αλλά αν κάποιο από αυτά υπέφερε και αποφάσιζε να αναζητήσει θεραπεία αλλαγής, ο κ. Eustace και η υπόλοιπη Gaystapo του θα ερχόντουσαν στη μπροστινή βεράντα μου έχοντας σκοπό να αρπάξουν τα παιδιά μου".

Και καταλήγει: "Είναι αυτή η Αμερική του Τζορτζ Ουάσιγκτον, ή η Ρωσία του Ιωσήφ Στάλιν;"


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή