Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ: Λευκός οδηγός λεωφορείου γίνεται στόχος εγκλήματος μίσους και σώζεται από την Βίβλο του




Ο οδηγός λεωφορείου Rickey Wagoner, που είναι λευκός, είπε στην αστυνομία του Ντέιτον του Οχάιο ότι ήταν έξω από το λεωφορείο του νωρίς τη Δευτέρα, όταν τρεις μαύροι άνδρες τον πυροβόλησαν, με δύο σφαίρες να χτυπάνε στην Βίβλο που είχε στην τσέπη του και μια στο πόδι του. Είπε επίσης ότι τον μαχαίρωσαν στο χέρι.

Ο Wagoner, 49 ετών, βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη.
 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Richard Biehl δήλωσε την Τετάρτη ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο η περίπτωση να αποτελεί ένα «έγκλημα μίσους» αφότου διάβασε την αρχική αστυνομική έκθεση και εκείνη που διαβιβάστηκε στο γραφείο του FBI στο Ντέιτον.

«Εργάζονται μαζί μας», είπε.

Ο εκπρόσωπος του FBI Rick Smith είπε ότι θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους, που αποτελεί ομοσπονδιακή παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Biehl δήλωσε την Τετάρτη ότι η αστυνομία βρήκε ένα ημιαυτόματο πιστόλι 25 μ. διαμετρήματος και ένα μαχαίρι μαζί με τέσσερις χρησιμοποιημένες σφαίρες και τρεις αχρησιμοποίητες. Είπε ότι οι χρησιμοποιημένες συμφωνούν με τον αριθμό των πυροβολισμών που ακούστηκαν σε μια ηχογράφηση από το λεωφορείο.

«Εργαζόμαστε πάνω στον ήχο και την καταγραφή του βίντεο του λεωφορείου», είπε .

Ο Biehl δήλωσε ότι δεν υπήρξαν μάρτυρες και υπάρχει βίντεο του πυροβολισμού.

Η αστυνομία αναλύει τα αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν το μαχαίρι, κάλυκες, σφαίρες και το όπλο.

Ο Wagoner, οδηγός για την Ευρύτερη Περιφερειακής Αρχή Διαμετακόμισης του Ντέιτον, είπε ότι σταμάτησε το λεωφορείο για να ελέγξει ένα μηχανικό πρόβλημα γύρω στις πέντε το πρωί, όταν τον πλησίασαν κάποιοι άνδρες. Ένας από αυτούς είπε: “If you want to be all the way in the club, you have to kill the polar bear” («…πρέπει να σκοτώσεις την πολική αρκούδα»). Ο Wagoner πάλεψε και κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενώ οι άνδρες έτρεξαν μακριά. Ο Wagoner είπε στην αστυνομία ότι τους πυροβόλησε πριν από πάει με το λεωφορείο σε ασφαλές μέρος και τηλεφωνήσει για βοήθεια.








ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)

Η Katy Perry αφαίρεσε την λέξη «Αλλάχ» από το μουσικό της βίντεο μόλις ενοχλήθηκαν κάποιοι μουσουλμάνοι


Πριν και μετά την αφαίρεση της λέξης "Αλλάχ"

ΚΟ: Είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια, στον βρώμικο χώρο της show business να παρουσιάζονται μουσικά βίντεο από «σταρς» που έχουν μια μόνιμη διάθεση να προσβάλουν τον χριστιανισμό (και να προάγουν τον αποκρυφισμό). Οι διαμαρτυρίες από τους χριστιανούς είναι χλιαρές έως ανύπαρκτες και τα media, όταν τις αντιληφθούν, φωνάζουν εν χορώ για «μεσαίωνα» και γράφουν ειρωνικά κατεβατά, ενώ εξυμνούν τον «καλλιτέχνη» για την έμπνευσή του και - κυρίως - για το θάρρος του να σπάσει τα «ταμπού». Τα «ταμπού» όμως δεν σπάνε και το θάρρος πάει περίπατο όταν κάποιος έχει την ατυχή ιδέα να πει και κάτι για το Ισλάμ. Τότε τα «λιοντάρια» μετατρέπονται σε «γατάκια» εν ριπή οφθαλμού. Και χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί κανένας φετφάς.

Το μουσικό βίντεο "Dark Horse" της Katy Perry χαρακτηρίστηκε «βλάσφημο» από κάποιους μουσουλμάνους και συγκέντρωσε πάνω από 65.000 υπογραφές διαμαρτυρίας σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες, και κάλυψη από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Perry δεν έκανε σχόλια για την διαμάχη που προέκυψε από την χρήση της λέξης "Αλλάχ" ("Θεός" στα αραβικά), στο βίντεο που καταλήγει να μετατρέπεται σε άμμο. Μετά τις διαμαρτυρίες το βίντεο έχει πλέον υποστεί επεξεργασία, παραλείποντας την εικόνα της επίμαχης λέξης.

Το βίντεο δείχνει την Perry να παριστάνει κάποια Αιγύπτια βασίλισσα που απορρίπτει μνηστήρες ρίχνοντάς τους κεραυνούς και μετατρέποντάς τους σε άμμο. Ένας από τους άνδρες φοράει ένα μενταγιόν με την λέξη "Αλλάχ" και καίγεται ο ίδιος και φυσικά το μενταγιόν.

Αμέσως στήθηκε μια αίτηση στο Change.org προτρέποντας «την αφαίρεση του βίντεο “Dark Horse” της Katy Perry από το YouTube».

Οι διαμαρτυρίες έλεγαν ότι το βίντεο προάγει την βλασφημία, χρησιμοποιώντας το όνομα του Θεού με έναν άσχετο και κακόγουστο τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ανάρμοστος για κάθε θρησκεία. Πάντως άλλοι μουσουλμάνοι δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται.

Μετά την αφαίρεση της λέξης «Αλλάχ» ο διοργανωτής της αναφοράς διαμαρτυρίας Shazad Iqbal έγραψε : «Παιδιά είμαι ενθουσιασμένος να σας πω ότι το όνομα του Αλλάχ έχει αφαιρεθεί από το βίντεο "Dark Horse". Δεν θα μπορούσαμε να το πετύχουμε χωρίς την υποστήριξή σας, έτσι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που οι φωνές μας εισακούστηκαν ! Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το "Dark Horse" έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η ζωντανή εμφάνιση της Perry στα βραβεία Grammy 2014 θεωρήθηκε ότι είχε σαφή αποκρυφιστική/ σατανιστική χροιά, κάτι που έκανε την χριστιανή τραγουδίστρια Natalie Grant να αποχωρήσει από την τελετή. Διάβασε σχετικό άρθρο εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης; Η πόλη με τους περισσότερους μουσουλμάνους. Η Μασσαλία.


"Νεαροί" της Μασσαλίας

Ναρκωτικά, βία, όπλα και μοτοσικλέτες είναι τα κύρια συστατικά ερασιτεχνικών βίντεο που δημιουργούν, υπό τους ήχους της ραπ, και ανεβάζουν στο YouTube «νεαροί» (‘πολιτικά ορθός’ όρος για τους νεαρούς μουσουλμάνους μετανάστες που γεννήθηκαν στην Γαλλία) από τις βόρειες γειτονιές της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία.


Τα παρακάτω βίντεο είναι ένα τυπικό παράδειγμα αυτού του είδους τα βίντεο.



Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» το 2013, με το παλιό πέτρινό της λιμάνι, διανθισμένο με νέα γλυπτά  και ένα υψηλής τεχνολογίας ιστορικό μουσείο.

Αλλά η Μασσαλία έχει κατ’ εκτίμηση 30 με 40 τοις εκατό μουσουλμανικού πληθυσμού και κατατάσσεται ως η πιο επικίνδυνη πόλη στην Ευρώπη.

Η Μασσαλία έχει την μακρόχρονη φήμη ως ευρωπαϊκός κόμβος λαθρεμπορίου  ναρκωτικών, ένα μέρος όπου ολόκληρες γειτονιές - έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας και βρίσκονται ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο των γκάνγκστερ που κερδίζουν εκατομμύρια με την εισαγωγή και την πώληση χασίς από την Βόρεια Αφρική οπλισμένοι με καλάσνικοφ.

Ο Valls εν μέσω μουσουλμάνων
«Η Μασσαλία είναι άρρωστη με την βία της», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls.

Ο Valls έστειλε 250 παραστρατιωτικούς και άλλους αστυνομικούς για να ενισχυθεί η δύναμη των περίπου 3.000. Την νύχτα που εγκαταστάθηκαν, με τηλεοπτικές κάμερες να τους ακολουθούν, άλλο ένα πτώμα βρέθηκε, καμένο και με μία σφαίρα στο απανθρακωμένο κρανίο του, η μέθοδος εκτέλεσης των τοπικών διακινητών που την αποκαλούν «μπάρμπεκιου». Την επόμενη ημέρα, δύο Τούρκοι μετανάστες πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν και δύο νεαροί οδηγώντας ένα σκούτερ άνοιξαν πυρ με ένα πιστόλι σε έναν τρίτο άνδρα, τραυματίζοντας τον στα πόδια.

Το πρόβλημα της Μασσαλίας δεν είναι η βία. Το πρόβλημά της είναι οι μουσουλμάνοι μετανάστες.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, μεταξύ 4 και 5 το πρωί, περίπου 15 άτομα «προφανώς σε κατάσταση μέθης» όρμισαν σε ένα στρατώνα που ανήκε σε μια στρατιωτική πυροσβεστική υπηρεσία άρχισαν να φωνάζουν στους πυροσβέστες και στη συνέχεια άρχισαν να τους πυροβολούν. 7 πυροσβέστες τραυματίστηκαν, από τους οποίους 4 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η ομάδα των "νέων" είχε έρθει με ένα λεωφορείο ναυλωμένο από μια ομάδα Ιβοριανών της Νίκαιας που ταξίδεψαν στη Μασσαλία για να γιορτάσουν την «Αφρικανική νύχτα».

Μια εβδομάδα αργότερα, ένας οδηγός λεωφορείου δέχθηκε επίθεση από επιβάτες όταν αρνήθηκε να επιτρέψει σε δύο γυναίκες με μπούρκα να ταξιδέψουν με το λεωφορείο. Είναι παράνομο στη Γαλλία να φοράει μπούρκα μια γυναίκα σε δημόσιους χώρους. Όταν μία από τις γυναίκες προσπάθησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, δείχνοντας την κάρτα της με την φωτογραφία της, ο οδηγός επέμεινε να αποκαλύψει το πρόσωπό της έτσι ώστε να μπορέσει να επαληθεύσει την ταυτότητά της. Εκείνη αρνήθηκε και μετά από κάποια συζήτηση αποφάσισε να φύγει και να περιμένει το επόμενο λεωφορείο.

Αγριεμένοι «νεαροί» επιβάτες στη συνέχεια πήραν το μέρος των γυναικών και χτύπησαν τον οδηγό, κατηγορώντας τον ότι ήταν «ρατσιστής». Αφού τον χτύπησαν κάλεσαν στη συνέχεια την μπουρκοφορούσα να εισέλθει εκ νέου στο λεωφορείο. Αλλά όταν έφτασε η αστυνομία, το έβαλαν στα πόδια.

Αντιδρώντας στο περιστατικό, ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Μεταφορών της Μασσαλίας, εμφανίστηκε να συμφωνεί με τη γυναίκα, παρά να – όπως θα ανέμενε κανείς -  με τον οδηγό. Η αντίδραση του οδηγού ήταν να πει τον πρόεδρο "ακατάλληλο". Μια λεπτομέρεια: το όνομα του προέδρου : Karim Zéribi.

Οι μουσουλμάνοι - έχουν πλέον δημιουργήσει ανεπίσημα σημεία ελέγχου σε διάφορα μέρη της Μασσαλίας. Όποιος μπαίνει σε περιοχές "τους" πρέπει να σταματήσει και να υποβληθεί σε έλεγχο. Την περασμένη εβδομάδα, ο οδηγός ενός φορτηγού που ανήκει σε μια υπηρεσία τροφοδοσίας, η οποία διανέμει δωρεάν φαγητό και ποτό σε φτωχούς ανθρώπους, σταμάτησε από μια ομάδα "νεαρών", όταν προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή “Air-Bel” της Μασσαλίας. Ο δρόμος κλείστηκε με τσιμεντόλιθους και κάδους γεμάτους με άμμο. Έψαξαν το όχημά του, όπως κάνουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να ελέγξουν ότι δεν υπήρχαν αστυνομικοί στο εσωτερικό του φορτηγού. Όταν είδαν ότι είχε μόνο γάλα, τον άφησαν να περάσει.

Αυτή είναι μια No Go Zone (Ζώνη που δεν μπαίνεις).

Η Μασσαλία ήδη φτάνει να γίνει η πρώτη πόλη της Γαλλίας με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Οι μουσουλμάνοι επιτέθηκαν στο λιμάνι της πόλης τον 9ο αιώνα και υποδούλωσαν τους γηγενείς κατοίκους. Όποία γη κατακτούν οι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με τους θεολόγους τους, είναι δική τους στο διηνεκές. Η μουσουλμανική επιστροφή στη Μασσαλία θεωρείται ως reconquista, μια επιστροφή στη γη που κάποτε ήταν δικό τους.

Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των μεταναστών στη Γαλλία είναι μουσουλμάνοι. Στη Μασσαλία το 41,8 τοις εκατό των κάτω των 18 ετών είναι αλλοδαπής καταγωγής.

Η Μασσαλιώτιδα, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας, πήρε το όνομά της όταν οι εθελοντές επαναστάτες από τη Μασσαλία τραγούδησαν αυτό το τραγούδι. Τώρα η Μασσαλία είναι στο επίκεντρο μιας νέας επανάστασης. Της Ισλαμικής Επανάστασης. Μουσουλμάνοι εθελοντές από τη Γαλλία έχουν εντοπιστεί να εκπαιδεύονται με Ταλιμπάν και μετά την σφαγή στο εβραϊκό σχολείο από τον Mohammed Merah, μια ομάδα Εβραίων στη Μασσαλία δέχτηκε επίθεση από μουσουλμάνους που φώναζαν, "Ζήτω ο Mohamed Merah, Γ…… οι Εβραίοι, η Παλαιστίνη θα κερδίσει".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Προφητεία» Πούτιν πριν από 20 χρόνια : «Η Γαλλία θα γίνει αποικία των πρώην αποίκων της»

Η σκηνή δεν προέρχεται από χώρα της Αφρικής, αλλά από το Παρίσι, (πιθανότατα από το μετρό).

ΓΑΛΛΙΑ : κάποτε και τώρα

 

"Πoυ είμαστε;" - ¨Μπαίνουμε στην Γαλλία!"
 
 
"Ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις μας; Ποιος θα πληρώσει τα φάρμακα για τα παιδιά μας;" - "Αυτή!"

Μαθαίνοντας τα γαλλάκια να υποκύπτουν μπροστά στο Ισλάμ... Και η "προφητεία" του Πούτιν (από το 1995)


 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑΣ - Η τρανταχτή απόδειξη της επέλασης του πολυπολιτισμού

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Γάλλος επίσκοπος: «Μέσα από τους μετανάστες μας μιλάει ο Θεός»



Ο επίσκοπος του Gap et d' Embrun (Alpes –Maritimes, νότια Γαλλία), Jean -Michel di Falco, ανέβασε δύο στο Daily Motion, όπου εκφράζει την ανησυχία του για την προφανή δυσμενή διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων κάτι που, όπως λέει, έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες του Χριστού.

Παρακάτω, θρηνεί για την απουσία ανησυχίας για όσους υποφέρουν :


Λέει:

Γεια σας. Di Falco, di Falco; Το όνομά σας είναι Κορσικανικό, έτσι δεν είναι; Μου κάνουν συχνά αυτό το ερώτημα. Όχι, είναι ιταλικό, και είμαι μετανάστης τέταρτης γενιάς. Θυμάμαι ακόμα το πώς με αποκαλούσαν: μακαρόνια, βάτραχε, και άλλα πράγματα ... Έτσι, δεν μπορώ να ξεχάσω την μακρινή καταγωγή μου, καθώς διαβάζω κάποιες από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση του μόνιμου συμβουλίου της διάσκεψης των Γάλλων επισκόπων: «Οι δημοτικές εκλογές - μια ευκαιρία για το κοινό καλό». Δύο φράσεις προκάλεσαν αντιδράσεις. Παραθέτω:

«Καταδικάζουμε τη λαϊκιστική ρητορική που εξαπλώνει την καχυποψία απέναντι σε κάθε πολιτική εκπροσώπηση».

Και πιο κάτω : «Η τάση προς τον ατομικισμό και την απώλεια της αίσθησης του κοινού καλού και η απόρριψη του Άλλου, όταν αυτός είναι διαφορετικός, είτε προέρχεται από μια ξένη χώρα, μας ανησυχεί. Συχνά ο φόβος ή η βία είναι οι συνέπειες. Ορισμένοι μάλιστα . . αισθάνονται ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι σε μέρη όπου, μόλις λίγα χρόνια πριν, ένιωθαν εντελώς σπίτι τους».

Κάποια σχόλια αποδεικνύουν ότι οι επίσκοποι δεν έκαναν λάθος να βγουν να μιλήσουν. Η κριτική από ανθρώπους που δεν μοιράζονται την πίστη μας είναι κατανοητή. Αλλά όταν προέρχεται από Χριστιανούς, αυτούς που διαβάζουν τη Βίβλο, μερικές φορές ακόμη και κληρικοί, τότε είμαι έκπληκτος. Θα ήταν προδοσία στον Χριστό να μην διακηρύξεις ξανά και ξανά σήμερα το δικό Του μήνυμα για αγάπη σε όλους, χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους. Το να μένουμε σιωπηλοί θα ήταν σαν να Τον απαρνηθούμε. Είναι η Εκκλησία σαν ένα από αυτά τα ξενοδοχεία πολυτελείας που σηκώνονται αλαζονικά πάνω από τις παραγκουπόλεις, όπου τα πάντα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε οι τουρίστες δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη δυστυχία και τη φτώχεια; Και οι τοίχοι των καθεδρικών ναών μας πάρα πολύ παχείς για να είναι διαπεράσουν οι φωνές εκείνων που υποφέρουν; Ο Θεός μιλάει μέσα από τους μετανάστες, επίσης. Και τι θα γινόταν αν έπαιρνε αυτό το πρόσωπο για να μας κάνει να ξαναβρούμε αυτό που είναι απαραίτητο; Ενώ η αδιαφορία μας και η περιφρόνησή μας δεν αντιλαμβάνονται την πλήρη σημασία των λόγων του Χριστού σήμερα: «Έχουν μάτια που δεν βλέπουν και αυτιά που δεν ακούν».

Δύο σχολιαστές του Daily απαντούν στον επίσκοπο :

- Όχι, Επίσκοπε di Falco, έχουμε μάτια και αυτιά και ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με αντι – λευκές προσβολές. Πολύ μεγάλες για τα αυτιά μας. Όσο για το όραμά μας, η αλλαγή του πληθυσμού και η μετάλλαξη προχωρούν. Δεν είμαστε πλέον πίσω στις παλιές μέρες των χριστιανών προγόνων μας, που υποκλίθηκαν στις αρένες της αρχαίας Ρώμης, όπου οι πρόγονοί σας προέρχονται. Δεν θα κάνεις  κατάχρηση του χριστιανικού δόγματος, και από τώρα και στο εξής θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε ο καθένας να παραμένει στην θρησκεία του, χωρίς να επιβάλει τίποτα στους άλλους.

Ένας άλλος :

- Το όνομά μου είναι Γάλλος, Επίσκοπε di Falco και είμαι θύμα διακρίσεων κάθε μέρα, όταν ακούω ανθρώπους σαν κι εσένα να κατηγορούν το λαό μου ότι είναι «λαϊκιστές». «Η φιλανθρωπία αρχίζει στο σπίτι» είναι μια ιδέα που θα πρέπει να εφαρμόζεις πιο συχνά !

Στο παρακάτω βίντεο, ο Επίσκοπος di Falco ενθαρρύνει τα γαλλικά Καθολικά σχολεία να δέχονται μουσουλμάνους μαθητές:


KO: Ο συγκεκριμένος επίσκοπος - με αρκετές «μοντέρνες απόψεις» - είχε σοκάρει τους πιστούς, όταν το Πάσχα του 2009, είχε φέρει στον καθεδρικό ναό το γλυπτό του Paul Fryer (γνωστού για το έργο του "Εωσφόρος"!) : «Ο Χριστός και η ηλεκτρική καρέκλα». Ο επίσκοπος di Falco απαντώντας στις αντιδράσεις παρέθεσε μια φράση του άθεου εβραϊκής καταγωγής Γάλλου συνθέτη και τραγουδιστή Serge Gainsbourg : «Αν ο Χριστός πέθαινε σε ηλεκτρική καρέκλα, όλοι οι Χριστιανοί θα φορούσαν μια μικρή καρέκλα γύρω από το λαιμό».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γάλλος φιλόσοφος Αλαίν ντε Μπενουά, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία



Ο Γάλος φιλόσοφος Αλαίν ντε Μπενουά*, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, από την συνέντευξή του στο γαλλόφωνο ιρανικό ραδιόφωνο (Iran French Radio).

"Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Ρωσία με διάφορες κινήσεις τους, παρεμπιπτόντως, θυμάστε τις χρωματιστές επαναστάσεις στη Γεωργία; Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, δηλαδή η επέκταση του ΝΑΤΟ ως τα σύνορα της Ρωσίας, η οποία Ρωσία τα αντιλαμβάνεται αυτά ως πρόκληση ή ακόμα και ως επίθεση. Η γεωγραφική και γεωπολιτική θέση της Ουκρανίας την κάνει μία χώρα κλειδί, καθώς βρίσκεται μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να μεγεθύνουν, με όλες τις μεθόδους, την επιρροή τους στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, προκειμένου να περικυκλώσουν τη Ρωσία όλο και περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέψεις των αξιωματούχων των ΗΠΑ στο Κίεβο έγιναν ακριβώς μετά από μια εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν όπως τις πιο όμορφες εποχές του Ψυχρού Πολέμου. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα, μέσω εθνικών γεγονότων που δεν είναι ασυνήθιστα σε αυτές τις χώρες." Πηγή



* Ο Alain de Benoist (γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου 1943) είναι Γάλλος ακαδημαϊκός, φιλόσοφος και ένας από τους ιδρυτές της ‘Nouvelle Droite’ (Νέα Δεξιά) και επικεφαλής του γαλλικού εθνοτικο-εθνικιστικού think tank ‘GRECE’ (Groupement de recherche et d'études pour la civilisation européenne). Άρθρο του που μετέφρασε ο ΚΟ: Το να υπάρχει «αντιρατσισμός» χωρίς να υπάρχει φυλή (ράτσα) είναι αρκετά μπερδεμένο !

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ξεχάστε τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων. Τα media έχουν ξεκινήσει την προώθηση του Polyamory



Οι ομοφυλόφιλοι στις σχέσεις τους έχουν έναν "σύντροφο" (“partner”, που σημαίνει και συνέταιρος). Τα άτομα στα “Polyamorous ζευγάρια” (αποτελούνται από τρεις ή περισσότερους ‘συντρόφους’, ασχέτως του φύλου), σαν την Diana Adams, η οποία διευθύνει ένα νομικό γραφείο στο Μπρούκλιν που παλεύει για να προσφέρει τα δικαιώματα του «παραδοσιακού» γάμου σε «μη παραδοσιακούς» εραστές, έχει έναν «πρωταρχικό σύντροφο» (“primary partner”).

Πρωταρχικοί σύντροφοι επειδή, η φιλοσοφία των “Polyamorists” είναι να συνδέεσαι με περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα. Η Κοινωνία Polyamory διευκρινίζει την πρακτική ως μια «μη κτητική, ειλικρινής, υπεύθυνη και ηθική φιλοσοφία και  πρακτική αγάπης πολλών ανθρώπων ταυτόχρονα».

«Θυμάμαι από πολύ νεαρή ηλικία συνειδητοποίησα ότι ήμουν “bisexual” και έτεινα να ελκύομαι από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους ταυτόχρονα», λέει η Adams σε ένα πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό ‘The Atlantic’ με τίτλο : "Up for Polyamory? Creating Alternatives to Marriage" («Έτοιμοι για Polyamory; Δημιουργώντας Εναλλακτικές λύσεις για το Γάμο»).

«Πραγματικά πιστεύω ότι για μένα το polyamory είναι ένας ‘προσανατολισμός’, όπως να είσαι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος» δήλωσε η Adams. «Οι άνθρωποι σε γενικές γραμμές δυσκολεύονται με τη μονογαμία. Αυτό είναι πάντα το θέμα. Συνηθίζαμε να έχουμε μια αίσθηση ότι είναι αποδεκτό για τους συζύγους να έχουν άλλες ερωμένες, αλλά δεν είναι το ίδιο όταν η γυναίκα το κάνει».

Στο άρθρο αυτού του περιοδικού ο mainstream δημοσιογράφος ζητά από την Adams να δώσει προσωπικές λεπτομέρειες για την polyamorous ερωτική της ζωή, όπως : ποιες είναι οι συνέπειες του polyamory; Τι σου δίνουν οι άλλοι εραστές που δεν σου δίνει ο “πρωταρχικός” σου σύντροφος; Πώς τα πάνε μεταξύ τους οι διαφορετικοί εραστές σας ; Τι ρόλο παίζει η ζήλια στις σχέσεις σας ; Πώς χειρίζεστε αυτά τα συναισθήματα; Πώς βλέπει η οικογένειά σας αυτόν τον τρόπο ζωής σας; Λίγα πράγματα αφήνει ο δημοσιογράφος βράχια που δεν τα ρωτάει, καθώς θα ήταν αρκετά πορνογραφικά για ένα mainstream έντυπο.

Μάλιστα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεκίνησαν να προωθούν στον κόσμο το polyamory όπως προώθησαν τα «δικαιώματα» των ομοφυλοφίλων και κατάφεραν να περάσουν ως εντελώς αποδεκτά στην συνείδηση του μέσου ανθρώπου. Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το περιοδικό ‘The Week’ είχε ένα άρθρο με τίτλο «Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για το Polyamory αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε».  Χθες, η καναδέζικη ‘Globe and Mail’ είχε ένα Q & A (Ερωτήσεις και Απαντήσεις) για το πώς ένα ζευγάρι «έσωσε» τον γάμο του υιοθετώντας την μη μονογαμία και έχοντας σεξουαλικές σχέσεις με άλλους. Και μόλις σήμερα το πρωί, η ‘Mail & Guardian δημοσίευσε το άρθρο "Polyamory: Twos Company, Threes a Charm" («Polyamory: Οι Δύο είναι Συντροφιά, οι Τρεις είναι Γοητεία»).

Εν τω μεταξύ, ιστοσελίδες όπως η ‘Live Science’ εργάζεται για να καταρρίψει τους «μύθους» γύρω από το polyamory. Και - θα το πιστέψετε; - την περασμένη εβδομάδα το γνωστό επιστημονικό περιοδικό ‘Scientific American’ είχε ένα άρθρο που ονομαζόταν «Νέα σεξουαλική επανάσταση: Το Polyamory μπορεί να σας κάνει καλό» ("New Sexual Revolution: Polyamory May Be Good for You") που αποκάλυπτε ότι περίπου 4 έως 5 τοις εκατό των Αμερικανών αναζητούν την αγάπη και το σεξ έξω από τη σχέση τους με τους πλήρη άδεια του συντρόφου τους. Και υπάρχουν και άλλα άρθρα.

Φυσικά, η ιστορία αυτή δεν άρχισε τώρα. Ο Woody Allen (που πρόσφατα έγινε θέμα με την καταγγελία της θετής κόρης του ότι την βίασε όταν ήταν 7 ετών, αλλά το θέμα γρήγορα σκεπάστηκε..) το 2008 στην ταινία του “Vicky Cristina Barcelona” (φωτο) εξύμνησε μια polyamorous σχέση. Αργά και σταθερά, το polyamory προωθείται μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, με πολλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας την ίδια «συνταγή» με την ομοφυλοφιλική ατζέντας.

Στο άρθρο του Atlantic, η Adams έκανε τις polyamorous σχέσεις να ακούγονται σαν το «μονοπάτι προς τη φώτιση». Ακόμη και η θρησκευόμενη οικογένεια της προετοιμάζεται να δεχτεί το ανήθικο lifestyle της, βρίσκοντας υπέροχο ότι έχει «όχι μόνο ένα έξυπνο, συμπονετικό, σπουδαίο φίλο, αλλά δύο», αφότου οι δύο σεξουαλικοί σύντροφοι της Adams επισκέφτηκαν τον “φονταμενταλιστή διάκονο” πατέρα της στο νοσοκομείο.

Η ατζέντα της πολυγαμίας, μέσω της «νέας σεξουαλικής επανάστασης» που προσφέρει το polyamory, προωθήθηκε ιδιαίτερα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι ξεκάθαρο. Οι Polyamory άνθρωποι αρχίζουν και αυτοί να «βγαίνουν έξω», όπως οι ομοφυλόφιλοι και η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι η ίδια : «πρόκειται για αγάπη», είναι «δικαίωμα» κλπ.

Το Polyamory είναι ήδη ένα νομοθετικό ζήτημα στον Καναδά (βλέπε εδώ). Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες, όπως έγινε με τον «ομοφυλοφιλικό γάμο».

Ο τελικός στόχος βέβαια, είναι ο πλήρης εξευτελισμός του γάμου. Που ήδη τον έχουν υποβιβάσει λεκτικά, ονομάζοντάς τον «παραδοσιακό».

Ήδη δε έχουμε δει σε πολλές πολιτισμένες χώρες τη ‘δύσης’ την κατάργηση των όρων «πατέρας» και «μητέρα» και την αντικατάστασή τους με τους όρους «γονέας 1» και «γονέας 2». (Ενώ με τους δότες σπέρματος σε ζευγάρια λεσβιών έχουμε και «γονέας 3» και ποιος ξέρει μέχρι που θα πάει το πράγμα). Ο δε διαχωρισμός των φύλλων σε «άντρας» και «γυναίκα» είναι πλέον ξεπερασμένος και «ρατσιστικός».

Ήδη το facebook παραμονή του «Αγίου Βαλεντίνου», εκτός από τους όρους άντρας & γυναίκα, «έπλασε» για τους χρήστες του 52 ακόμα «σεξουαλικούς προσανατολισμούς» δίκην φύλου. Η κίνηση θεωρήθηκε «νίκη» για την κοινότητα των ομοφυλόφιλων.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή