Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές...



Το πολυπληθές προσωπικό του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ στέλνει θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε ΟΛΟΥΣ τους αναγνώστες του και εύχεται Ευλογημένο το 2015... με την ελπίδα, ευχή και προσευχή να φύγουν ΟΛΟΙ οι καλικάντζαροι που χρόνια τώρα χτυπάνε τις ρίζες και πριονίζουν τον κορμό του λαού μας για να τον σωριάσουν κάτω και να τον κάνουν άμορφη διαχειρίσιμη ύλη για τη νεοταξική πολτοποιητική μηχανή.    

Γέρε χρόνε φύγε τώρα, ο  νέος δεν ψαρώνει...
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανήλικοι μουσουλμάνοι εισβάλλουν σε εκκλησία και διακόπτουν την χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Γερμανός μαχαιρώνεται γιατί ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» σε μουσουλμάνους



Σύμφωνα με μια αγγλική μετάφραση της είδησης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στη γερμανόφωνη RP Online, μια ομάδα παιδιών μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένου ενός εφήβου, διατάραξε μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην καθολική εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην πόλη Mönchengladbach-Rheydt. Σύμφωνα με την είδηση, οι μουσουλμάνοι διέκοψαν την λειτουργία φωνάζοντας αντι-χριστιανικές βλαστήμιες. Μια αναζήτηση στο Google, ωστόσο, διαπίστωσε ότι εκτός από διάφορα «συντηρητικά» blogs, η είδηση αγνοήθηκε πλήρως από τα λεγόμενα «mainstream μέσα ενημέρωσης».

Ο πάστορας της εκκλησίας είπε ότι προσευχήθηκε για τα παιδιά και νουθέτησε δύο από αυτά για το πώς να συμπεριφέρονται σε μια εκκλησία, αλλά η αστυνομία κλήθηκε ούτως ή άλλως. Σύμφωνα με την RP Online, τα δύο παιδιά προφυλακίστηκαν και μετά αφέθηκαν ελεύθερα όταν ήρθαν οι γονείς τους.

Αφού μίλησαν με τους γονείς, οι αρχές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν την ταυτότητα των άλλων τριών υπόπτων, ένας από τους οποίους είχε περιγραφεί ως ένα 14χρονο αγόρι. Απευθύνθηκαν κατηγορίες για διατάραξη θρησκευτικής λειτουργίας  μόνο κατά του εφήβου, ενώ στα μικρότερα παιδιά δεν απευθύνθηκε καμία κατηγορία.

Τα νέα από αυτό το περιστατικό έρχονται να προστεθούν σε μια άλλη πρόσφατη είδηση ότι ένας Γερμανός μαχαιρώθηκε στην πλάτη επειδή ευχήθηκε σε έναν  μουσουλμάνο άνδρας και σε δύο γυναίκες "Καλά Χριστούγεννα". Σύμφωνα με το Nez Planet, το 34χρονο θύμα δέχτηκε ξαφνικά επίθεση από πίσω και υπέστη περικοπές στο κεφάλι και την πλάτη του. Και οι τρεις μουσουλμάνοι διέφυγαν μετά την επίθεση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περίπου 17.500 Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους της Δρέσδης για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη ισλαμοποίηση της χώρας. Η ομάδα, «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης», ή Pegida, (δες εδώ) έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, και λέει ότι άρχισε διαμαρτυρίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Huffington Post, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται κάθε εβδομάδα από τον Οκτώβριο, με την πρόσφατη διαμαρτυρία να είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ομάδας, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει θέση για τη διάδοση του μίσους και συκοφαντιών ενάντια στους ανθρώπους που έρχονται σε μας από άλλες χώρες."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

"Μας ποδοπάτησαν Ιρακινοί, Τούρκοι και Πακιστανοί. Μας έσωσαν οι Έλληνες"

Από την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (30/12/2014)

«Ήμασταν στο πάνω κατάστρωμα όλοι περιτριγυρισμένοι από τις φλόγες και ήρθαν τα πλοία για να σβήσουν τις φωτιές και μας καταβρέχαν! Μας πλάκωσαν στο ξύλο Iρακινοί, Τούρκοι που έτρεχαν για να σωθούν πρώτοι. Εμένα με πέταξαν κάτω τρεις φορές και έφυγα πέντε μέτρα»… «Υπήρχαν Ιρακινοί, Τούρκοι, Πακιστανοί που ήταν στο πλοίο. Είχε δοθεί προτεραιότητα σε παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες, αλλά εκείνοι σκαρφάλωναν και χτυπούσαν, μας τραβούσαν μακριά, προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να σωθούν!»

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του Norman Atlantic.

Καμία "συγκινητική" διαφήμιση κατά του «ρατσισμού» με αλλοδαπούς – κατά προτίμηση να λέγονται Τζαφάρ - να σώζουν ναυαγούς γρήγορα 



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί ως «πρότυπα» γονιών που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να διαλέξουν εκείνα τι φύλο θέλουν να «είναι»


Ο Brad Pitt με τον Pax, την Shiloh (που θέλει να την λένε 'John') και τον Maddox στην πρεμιέρα της ταινίας 'Unbroken'

Μια ιστοσελίδα που γράφει για τη μόδες και ρούχα, παρήγαγε ένα άρθρο που βασιζόμενο στη νέα «μόδα» που διαχωρίζει το βιολογικό φύλο από το «κοινωνικό» φύλο (βλ. εδώ) αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους γονείς να αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους είναι ελεύθερα να «διαλέξουν» τι φύλο θέλουν να είναι.

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί χρησιμοποιούνται ως γονείς - «μοντέλο» ανατροφής παιδιών, επειδή πιστεύουν ότι έχουν ένα παιδί «απροσδιόριστου» φύλου.

Γράφει το Refinery 29:

«Ολόκληρη η οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί πρόσφατα βγήκε στο κόκκινο χαλί να υποστηρίξει τη νέα ταινία της μητέρας ‘Unbroken*. Το μεγαλύτερο βιολογικό παιδί του ζευγαριού, (η Shiloh) που δηλώθηκε θηλυκό κατά τη γέννηση, βρέθηκε μαζί με τους αδελφούς του Maddox και Pax να φοράει σικάτα κοστούμια και να έχει κοντό κούρεμα».

Πως γίνεται να «δηλώθηκε θηλυκό κατά τη γέννησή του»; Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε συγκεκριμένο φύλο πριν; Πως γίνεται τότε ο υπέρηχος να δείχνει το φύλο του παιδιού στις 20 εβδομάδες; Μήπως τα Υ χρωμοσώματα εμφανίζονται μόνο κατά τη γέννηση; Η ιδέα ότι το φύλο «δηλώνεται» ή «καταχωρείται» κατά τη γέννηση είναι σκέτη παραφροσύνη. Από τη στιγμή που το ωάριο γονιμοποιηθεί, αυτό είτε παράγει ΧΧ χρωμοσώματα που κάνουν τα θηλυκά ή ΧΥ που κάνουν τα αρσενικά. Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό κάνει το έμβρυο να έχει μια γενετική διαταραχή.

«Οι Jolie και Pitt ήταν αρκετά ‘ανοιχτοί’ κατά τη διάρκεια των ετών για το ενδιαφέρον της Shiloh σε όλα τα πράγματα που θεωρούνται αγορίστικα. Σε μια συνέντευξη με την Όπρα το 2008, ο Μπραντ Πιτ συζήτησε για το ότι η Shiloh ήθελε να ονομάζεται Τζον».

Τα παιδιά μιμούνται και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια τους. Τα κορίτσια συνήθως περνούν από μια φάση αγοροκόριτσου και μέχρι πρόσφατα, κανείς δεν σκέφτονταν τίποτε πέρα από αυτό. Σήμερα, όμως αυτό κάτι «σημαίνει». Η πλύση εγκεφάλου περί «άφυλου» παιδιού οδηγεί τους «ανοικτούς» «προοδευτικούς» γονείς να θεωρήσουν ότι είναι πολύ φυσιολογικό ότι το κορίτσι τους, μπορεί να «είναι» ή να «γίνει» αγόρι. Έτσι, αρχίζουν να επιβραβεύουν και να επαινούν τέτοιου είδος συμπεριφορές.

«Η οικογένεια της οκτάχρονης υποστηρίζει πλήρως την απόφασή της να αυτοχαρακτηρίζεται - από μια έλξη σε κοστούμια και γραβάτες και ένα αγορίστικο κούρεμα μέχρι την αλλαγή του ονόματος».

Μάλιστα η ιστοσελίδα δεν αναφέρεται στην 8χρονη Shiloh ως “he” ή “she”, αλλά ως they (!) σεβόμενη λέει την οδηγία του γνωστού ομοφυλοφιλικού περιοδικού ‘Advocate’, που αναφέρεται “στον” John ως “they”, ως ουδέτερο ως προς το φύλο άτομο, λόγω «σεβασμού» της απόφασης “του” John να διαλέξει όποιο φύλο θέλει.

«Η Τζολί είπε στο Vanity Fair σε μια συνέντευξη του 2010, ότι “ο John” έχει ανακαλύψει την ταυτότητά “του” από την ηλικία των τριών ετών. "Θέλει να είναι ένα αγόρι," είπε η Τζολί. "Γι’ αυτό έπρεπε να της κόψουμε τα μαλλιά της. Της αρέσει να φορούν ό, τι τα αγόρια. Νομίζει ότι είναι ένας από τους αδελφούς. "

Φυσικά, άλλο είναι να της αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια των αδελφών της, και άλλο να ενθαρρύνεται να κόψει σαν αγόρι τα μαλλιά της και ακόμα να αλλάξει το όνομά της και να «γίνει» αγόρι. Οι γονείς δηλαδή, δεν έχουν καμία ευθύνη; Το παιδί σε αυτήν την ηλικία είναι απολύτως «ελεύθερο» να κάνει και να θέλει να "γίνει" ό,τι αισθάνεται;** Δεν υπάρχει παραμέληση ή ακόμα και κακοποίηση παιδιού;

«Η Telegraph χρησιμοποίησε την ιστορία των Pitt-Jolie ως μια ευκαιρία για την εκπαίδευση των ενηλίκων για το πώς να χειριστούν τις εξερευνήσεις της αλλαγής φύλου του παιδιού τους. Είναι εύκολο να απορρίψει κάποιος την τάση του παιδιού να κλίνει προς τα παιχνίδια και τα είδη ένδυσης που γενικά αποδίδονται στο αντίθετο φύλο της ως μια φάση».

Στην συνέχεια και στο τέλος του άρθρου, αναφέρεται μία ψυχολόγος που προβαίνει σε αντικρουόμενες διαπιστώσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ακουστεί ως μη πολιτικά ορθή. Λέει από τη μία ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να βγάλουν το συμπέρασμα ότι το παιδί τους έχει μια διαταραχή φύλου, (ή να αρχίζουν να το γιορτάζουν όπως στην περίπτωση της Τζολί), αλλά στη συνέχεια λέει ότι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των celebrities Πιτ-Τζολί.

* Περί της ταινίας ‘Unbroken’ της Τζολί, που (παραδόξως) αναφέρεται στον χριστιανό αθλητή και αιχμάλωτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Λούις Ζαμπερίνι δες εδώ.

** Δείτε το βίντεο με ένα ισπανόφωνο κοριτσάκι που κλαίει και οδύρεται γιατί θέλει να γίνει μαύρο! Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;;;;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

ΓΑΛΛΙΑ: Το «κοσμικό» κράτος απαγορεύει την Φάτνη σε δημόσιους χώρους. (Όχι όμως τη Μενορά)



Στην «κοσμική» Γαλλία έχει ξεσπάσει ένας λεγόμενος «πόλεμος της Φάτνης». Η απαγόρευση από ένα γαλλικό δικαστήριο της Φάτνης σε δημαρχείο προκειμένου να «διαφυλαχθούν οι κοσμικές παραδόσεις της Γαλλίας», προκάλεσε σφοδρή αντίδραση.

«Γιατί δεν απαγορεύουν και τα Χριστούγεννα και τις αργίες που πάνε μαζί τους;» ρωτάει οργισμένα η Le Parisien, που είχε ως επικεφαλίδα "Απαλλάξτε μας από τον πόλεμο της Φάτνης". Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 86% των άνω των 12.000 αναγνωστών που ρωτήθηκαν ήταν υπέρ της διατήρησης της Φάτνης σε δημόσιους χώρους.

Το δικαστήριο στη Νάντη διέταξε την απομάκρυνση της Φάτνης από την είσοδο του κτιρίου του δημαρχείου της δυτικής πόλης La Roche-sur-Yon (φωτο), ύστερα από καταγγελία από μια ομάδα που υπερασπίζεται τις «κοσμικές αρχές», ονόματι ‘Fédération Nationale de la Libre Pensée’.

Το δημοτικό συμβούλιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης, βρίσκοντας υποστήριξη από πολλούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της Marine Le Pen.

Το δικαστήριο επικαλέστηκε ένα νόμο του 1905 (!) που καθιερώνει το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

Όμως δεν είναι διατεθειμένοι όλοι να πειθαρχήσουν. Στη νότια πόλη του Béziers, ο υποστηριζόμενος από το Εθνικό Μέτωπο δήμαρχος Robert Ménard, αρνήθηκε να απομακρύνει μια Φάτνη από το δημαρχείο, αψηφώντας την επιστολή του έπαρχου που τον διέταζε «να σεβαστεί τις συνταγματικές και νομοθετικές αρχές που εξασφαλίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους».

Η βουλευτής Nadine Morano, του κεντροδεξιού UMP, δήλωσε ότι «η εκκοσμίκευση δεν πρέπει να σκοτώσει τη χώρα μας, τις ρίζες μας και τις παραδόσεις μας», ενώ ο κοινωνιολόγος Jean Baubérot υποστήριξε ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής «ουδετερότητα» της Γαλλίας είχε γίνει όλο και πιο επιθετικός.

Βέβαια, η όλη δήθεν υπεράσπιση του κοσμικού κράτους αποδεικνύεται ότι είναι απλά υπεράσπιση ενός έντονου αντι-χριστιανικού κράτους.

Μόνο οι «παραδοσιακοί» καθολικοί και οι εθνικιστές δεν σταματούν να ξεσκεπάζουν αυτήν την «περίεργη» αντίφαση της άρχουσας τάξης της Γαλλίας, η οποία μπορεί μόνο να εξηγηθεί από το μίσος της για τις πολιτιστικές παραδόσεις των Ευρωπαίων.

Παρά την φερόμενη «επιθετική ουδετερότητα», πολλά δημαρχεία, τόσο Δεξιών όσο και Αριστερών δημάρχων παρέθεσαν επίσημο δείπνο για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι. Υπάρχουν επίσης δεκάδες εβραϊκές Μενορά σε δημόσιους χώρους στο κέντρο των πιο σημαντικών πόλεων τις οποίες μάλιστα, άναψαν σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας. Ωστόσο, κάθε φορά που μια Φάτνη τοποθετείται από εκλεγμένους ηγέτες, αφαιρείται από ανώτερες δυνάμεις.

Οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης στην ανεξάρτητη γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Médias-Presse-Info, μιλάνε μόνες τους.

Ρίξτε μια καλή ματιά μπροστά από το δημαρχείο του Παρισιού της σοσιαλίστριας δημάρχου, Anne Hidalgo. Τι βλέπετε; Δεν είναι μια τεράστια Menorah;

Περίεργο. Στην πόλη του Παρισιού ένα θρησκευτικό έμβλημα; Είναι αυτό ένα «κοσμικό» δημαρχείο ή ένα θρησκευτικό "παράρτημα" της Κνεσέτ; Εδώ, η σιωπή όλων των «υπέρμαχων του κοσμικού κράτους», των αθεϊστών, των μασόνων και λοιπών σεχταριστών, είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντική.

Η Φάτνη «ενοχλεί» τους φιλο-«κοσμικούς», αλλά βλέπετε όμως, η Χανουκά και ο φωτισμός της Μενορά δικαιούνται τις τιμές των εκλεγμένων αξιωματούχων του γαλλικού λαού.


Να και η τεράστια Μενορά μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.

Και ιδού και το αεροδρόμιο Roissy του Παρισιού.

Και να και ο εορτασμός του Ραμαζανιού από τον Bertrand Delanoë, τον σοσιαλιστή πρώην δήμαρχο του Παρισιού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγή (κι εδώ)

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

«Η Σουηδία ανήκει στους μετανάστες, όχι στους Σουηδούς», δήλωσε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας



Ο απερχόμενος αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος των Μετριοπαθών και πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας (2006 – 2014), Fredrik Reinfeldt, έσπασε τη σιωπή του και πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, έκανε μια «αριστερή» δήλωση αναφορικά με την επικείμενη επανεκλογή. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τώρα ότι τα σύνορα της Σουηδίας είναι φανταστικά και ότι η Σουηδία ανήκει στους μετανάστες που έρχονται στν χώρα – και όχι στους Σουηδούς.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες νέες εκλογές τον επόμενο χρόνο και ο Reinfeldt επιβεβαίωσε αυτά που πιστεύει ο Mattias Karlsson (SD), ότι οι εκλογές είναι πρωτίστως μια ψήφος για τη μετανάστευση.

- Οι εκλογές αυτές είναι για το τι είδους χώρα θέλει να είναι η Σουηδία, είπε ο  Ράινφελντ στο TV4.

- Είναι αυτή μια γη που ανήκει σε εκείνους που έχουν ζήσει εδώ για τρεις ή τέσσερις γενιές ή η Σουηδία είναι αυτό που οι άνθρωποι που έρχονται εδώ φτιάχνουν και αναπτύσσουν; ρώτησε ρητορικά.

- Για μένα είναι προφανές, ότι θα πρέπει να είναι το δεύτερο και ότι μια "ανοιχτή κοινωνία" είναι και ισχυρότερη και καλύτερη, δήλωσε ο Ράινφελντ.

Στην εκπομπή του TV4 "Nyhetsmorgon" το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων προχώρησε ακόμη παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι τα σύνορα της Σουηδίας είναι μόνο «φανταστικά».

- Τι είδους χώρα είναι η Σουηδία; Ανήκει σε εκείνους που έζησαν εδώ και τέσσερις γενιές ή εκείνους που δημιούργησαν κάποιο είδος συνόρων; είπε συγκαταβατικά.

Στη συνέχεια, είπε ότι οι Σουηδοί είναι αδιάφοροι ως εθνοτική ομάδα και ότι, απεναντίας, είναι οι μετανάστες, οι οποίοι δημιουργούν τη νέα Σουηδία.

Αυτό που κάνουν στη Σουηδία οι μετανάστες, κάνει τη Σουηδία, ισχυρίστηκε.

ΚΟ: O 49χρονος Ράινφελντ, γνωστός «θαμώνας» της Λέσχης Bilderberg, έχει δηλώσει ότι «μισεί τους εθνικιστές», ενώ υπήρχαν φήμες ότι έχει σχέση με την υπουργό Ισότητας Nyamko Sabuni, καταγωγής από το Μπουρούντι. Ο ίδιος ο Ράινφελντ έχει δηλώσει ότι έχει κάποια αφροαμερικάνικη ρίζα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΑΥΣΤΡΙΑ: Δεν του άρεσε του Αιγύπτιου ο Εσταυρωμένος και τον έκοψε



Ένας Αιγύπτιος που μετακόμισε σε ένα σπίτι στο Grossenzersdorf στην Κάτω Αυστρία, δήλωσε στους γείτονές του ότι ο Εσταυρωμένος έξω από το σπίτι του ήταν μια «αηδία» - κι έτσι τον έκοψε με έναν γωνιακό λειαντήρα.

Λίγο αφότου ο Αιγύπτιος αγόρασε το σπίτι άρχισε να διαμαρτύρεται στους γείτονές του για τον Εσταυρωμένο που βρισκόταν για αρκετές δεκαετίες στο γρασίδι μπροστά στην νέα ιδιοκτησία του.

«Δεν το θέλω αυτό. Πρέπει να φύγει!», είπε, όπως αναφέρει η Heute.

Σύντομα, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο σπίτι του, πήρε έναν γωνιακό λειαντήρα και τον έκοψε.

Οι γείτονές του δυσαρεστήθηκαν. Ο τοπικός δήμαρχος Hubert Tomsic των σοσιαλιστών Χριστιανοδημοκρατών (SPÖ) είπε ότι «είχε μια συνομιλία με τον άνθρωπο για την επανατοποθέτηση του σταυρό σε μια διαφορετική θέση στο σοκάκι».

Ο Tomsic είπε ότι μια τέτοια «ριζοσπαστική» απάντηση στο γνωστό χριστιανικό σύμβολο είναι προσβλητική. Το δεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP), δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει καταθέσει καταγγελία στην αστυνομία για παράνομη βία και δυσφήμηση θρησκευτικών διδασκαλιών.

Την Τρίτη, οι τοπικοί μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν τη δράση του Αιγύπτιου με έντονο τρόπο, λέγοντας ότι μια τέτοια πράξη προκάλεσε μεγάλη κατάπληξη, καθώς, όπως έλεγε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν, σύμφωνα με το Ισλάμ, «οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα των άλλων θρησκειών»,.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Το χριστουγεννιάτικο δώρο ενός μαύρου Νότιου στρατιώτη



1919, Ατλάντα, Γεωργία, ΗΠΑ. Για τους κατοίκους της Ατλάντα η εποχή των Χριστουγέννων ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένεια, τους φίλους και τα παιδιά. Οι άνθρωποι πήγαιναν στην εκκλησία και ευχαριστούσαν τον Θεό για την  ευλογία που τους χάριζε.

Υπήρχαν, όμως, και κάποιοι που δεν ήταν τόσο τυχεροί!

Οι γέροντες βετεράνοι στρατιώτες της Συνομοσπονδίας από την εποχή του Πολέμου μεταξύ των Πολιτειών (του λεγόμενου «Εμφυλίου»), ήταν περήφανοι άνδρες που είχαν φανεί γενναίοι στο πεδίο των μαχών. Ένας από αυτούς τους άνδρες ήταν ο πρώην λοχαγός Thomas Yopp που έλαβε μέρος σε μάχες όπως στο Fredericksburg, όπου μια έκρηξη από κανόνι τον άφησε αναίσθητο.

Ο άνθρωπος ο οποίος έμεινε μαζί του μέχρι να αναρρώσει ήταν ο δούλος του, ο οποίος είχε επίσης ενταχθεί στο 14ο Σύνταγμα της Γεωργίας. Ο Bill Yopp ήταν όμως κάτι περισσότερο από σκλάβος. Αυτός και ο Thomas Yopp ήταν φίλοι που κυνηγούσαν μαζί και ψάρευαν μαζί.

Ο Bill Yopp, ένας μαύρος Νότιος στρατιώτης, ήταν συμπαθής στον οίκο των βετεράνων στρατιωτών από την Ατλάντα, οι οποίοι είχαν πολεμήσει μαζί του πριν από 50 χρόνια.

Στον πόλεμο μεταξύ των Πολιτειών του 1861-1865, ο Bill Yopp είχε το παρατσούκλι "Ten Cent Bill" λόγω των χρημάτων που έβγαζε γυαλίζοντας παπούτσια. Το έκανε αυτό για τους στρατιώτες για μια δεκάρα και κατέληξε να έχει περισσότερα χρήματα από ό, τι οι περισσότεροι από τους συντρόφους του. Οι στρατιώτες επίσης τον φρόντιζαν όταν ήταν άρρωστος.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 1919, ο Bill ήθελε να ξεπληρώσει την καλοσύνη που του έδειξαν. Πήρε το τρένο για το Macon της Γεωργίας και στην συνέχεια το τρένο για τη Savannah, για να μαζέψει χρήματα για τα Χριστούγεννα για τους βετεράνους.

Λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα του 1919, είχε μαζέψει τα χρήματα και η ο κυβερνήτης της Γεωργίας Hugh Dorsey τον βοήθησε να διανείμει φακέλους των τριών δολαρίων για κάθε βετεράνο. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ποσό εκείνες τις ημέρες.

Οι παλιοί Συνομόσπονδοι έμειναν άφωνοι. Τα μάτια τους γέμισαν δάκρυα για την καλή καρδιά του Bill Yopp και την πράξη του. Πολλοί από τους άνδρες αυτούς είχαν λίγα ή τίποτα. Ο Bill κλήθηκε να έρθει στο παρεκκλήσι του οίκου και να πει λίγα λόγια.

Ο παλιός του κύριος, ο Thomas Yopp, ήταν κοντά στο θάνατο. Αργότερα, ο Bill κλήθηκε να μιλήσει στην κηδεία του. Ο Bill μίλησε για την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία του Thomas Yopp.

Στον Bill Yopp δόθηκε αργότερα ένα μετάλλιο εκτίμησης για την υποστήριξή του στους παλιούς στρατιώτες και αργότερα ψηφίστηκε ως μέλος του Οίκου του Συνομόσπονδου Στρατιώτη.

Πέθανε στις 3 Ιουνίου, 1936. Λέγεται ότι ήθελαν να τον προόριζαν για τάφο άπορου, αλλά οι παλιοί στρατιώτες έκαναν μεγάλη φασαρία ώστε να ταφεί μαζί τους στο συνομόσπονδο νεκροταφείο στην Marietta της Γεωργίας.
Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για την αγάπη, τη συγχώρεση, τους παλιούς φίλους, την οικογένεια και το παιδί που έγινε ο Σωτήρας του κόσμου. Καλά Χριστούγεννα!

Η πηγή των πληροφοριών αυτής της ιστορίας προήλθε από ένα βιβλίο, με τίτλο: “Bill Yopp "Ten Cent Bill" A NARRATIVE of a SLAVE!” Αυτό το βιβλίο γράφτηκε το 1969 από τον Charles W. Hampton.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Christmas southern thang



Southern Gospel Christmas

Country Christmas

Cajun Christmas

Bluegrass Christmas

Hillbilly Christmas

Rock n Roll Christmas

Neo Rockabilly Christmas

Southern Rock Christmas

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ