Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Η επιστροφή του...Ηρώδη!


Ο Ηρώδης ο Μέγας (73–4 π.Χ.) άρχοντας της Ιουδαίας, με την υποστήριξη των Ρωμαίων, υπήρξε ένας πολύ σκληρός και αδίστακτος άνθρωπος.
Σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τη σύζυγό του Μαριάμνη και τους δύο γιους του που απέκτησε μαζί της, τον Αλέξανδρο και τον Αριστόβουλο.
Αργότερα, και ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι, λίγο πριν το θάνατό του, διέταξε να δολοφονηθεί και ο τρίτος του γιος, ο Αντίπατρος.

Επί των ημερών του γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας ο Ιησούς Χριστός.
Μόλις άκουσε ότι γεννήθηκε ένα βρέφος που θα ήταν αυτός ο «Βασιλιάς των Ιουδαίων», ταράχθηκε, στενοχωρήθηκε, οργίστηκε, έχασε τον ύπνο του, κι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους ανυποψίαστους μάγους σαν κατασκόπους, για να τον οδηγήσουν στον Μεσσία, με σκοπό να τον σκοτώσει.
Όταν είδε ότι οι μάγοι ακολούθησαν άλλο δρόμο και έφυγαν από την Παλαιστίνη, τον έπιασε αμόκ και διάταξε να σφάξουν όλα τα νήπια από δύο ετών και κάτω.
Δύο χρόνια αργότερα πέθανε.
Ο Χριστός όμως έζησε, μεγάλωσε και αργότερα - όταν ήρθε ο προσδιορισμένος καιρός -, συνελήφθηκε, βασανίστηκε, πέθανε επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά., θάφτηκε και «την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις Γραφές» (Α΄ Κορινθίους. 15:4).
Λίγο αργότερα, ξεκίνησε την δική της πορεία η Εκκλησία του Χριστού διαδίδοντας σε κάθε γωνιά του πλανήτη την «στο όνομα του Χριστού πίστη» (Πράξεις 3:16).

Πολλά πολλά χρόνια αργότερα...
Ο Αδόλφος Χίτλερ, βαθύτητα επηρεασμένος από τις δοξασίες της ακροδεξιάς αποκρυφιστικής οργάνωσης με την ονομασία «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft), της οποίας υπήρξαν μέλη πολλοί από την ελίτ της ναζιστικής ιδεολογίας, διακήρυττε:
«Δεν θέλουμε άλλον θεό παρά μόνο την Γερμανία»!
Σύντομα ξεκινάει στην ναζιστική Γερμανία συστηματικός πόλεμος προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε τι χριστιανικό.
Η παραδοσιακή εορτή των Χριστουγέννων δεν μπορεί να μείνει απέξω.
«Το 1939 η λέξη Χριστούγεννα έχει ατονίσει.
Στα παιδικά βιβλία δεν υπάρχουν αναφορές στον Χριστό, σε αγγέλους ή αμφιλεγόμενους εβραιο-αγίους (…).
Έχουν αντικατασταθεί από αναφορές στην ΦΥΣΗ και στην δύναμη του ΗΛΙΟΥ.
Κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του Γ΄ Ράιχ έκδηλη είναι η προσπάθεια να επανέλθει η άρια θρησκευτικότητα, να μετατραπούν τα Χριστούγεννα σε γιορτή του φωτός.
Στο εθνικοσιασιαλιστικό ημερολόγιο το θερινό ηλιοστάσιο γιορτάζεται επίσημα σαν εθνική εορτή.
Γιορταστικές πυρές ανάβονται σε όλο το Ράιχ.
Σε βραδυνές ιεροτελεστίες απαγγέλονται από τους λάτρεις της βόρειας πίστης στίχοι για την δύναμη της φωτιάς.
Ο αγκυλωτός σταυρός έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με το πεπρωμένο της φυλής». (Τα παραπάνω είναι παρμένα από το φιλο-ναζιστικό βιβλίο «΄Αρια Μυσταγωγία», σελ. 72, εκδόσεις ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΦΩΣ).
Περάσανε πάλι τα χρόνια...
Και ήρθαμε στους δικούς μας καιρούς.
ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ.
Ημέρες πονηρές.
ΗΜΕΡΕΣ ΕΣΧΑΤΕΣ όπου το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ήδη ενεργείται, (Β΄ Θεσ. 2:7).
Σε καιρούς που, από παλιά, είχε προφητευθεί ότι οι άνθρωποι θα είναι «…περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι», (Τιμόθεος Β' 3:4), καθώς και «μισόθεοι, υβρισταί, …εφευρεταί κακών», (Ρωμαίους 1:30)

Έτσι οι άνθρωποι, αφού συνήθισαν, χρόνια τώρα, να έχουν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, τώρα δεν διστάζουν πλέον, να απαιτούν χωρίς κανένα ίχνος συστολής, την ΑΠΟΒΟΛΗ του Χριστού από τα… Χριστούγεννά τους!
(Στην φωτογραφία απίστευτη αφίσα άθεων που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, κατά των Χριστουγέννων! με σλόγκαν: «Λιώσε μια φάτνη! Κράτα την Αμερική ελεύθερη από θρησκευτικά Χριστούγεννα αυτήν την χρονιά. Μπορείς!»
Όσο εξωφρενικό και να είναι, σήμερα φτάσαμε στο σημείο, σε πολλά «χριστιανικά» κράτη και το να πεις ακόμα «Καλά Χριστούγεννα», να θεωρηθεί αναχρονιστικό, μη «πολιτικά ορθό» και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για τους άλλους (άθεους, αλλόθρησκους, νεοεποχίτες κλπ).
Αντί για «Καλά Χριστούγεννα» καλύτερα να λέμε (το γενικό και αφηρημένο) «Καλές Γιορτές».
Και αντί να λέμε «ήρθαν τα Χριστούγεννα» καλύτερα να λέμε «ήρθε η Εορτή του Χειμώνα»… (τι σύμπτωση με την φρασεολογία των Ναζί)
Την ίδια στιγμή που πολλές μη χριστιανικές κυβερνήσεις, όπως στην Ιαπωνία, στην Κίνα (βλ. φωτο) ακόμα και στην Τουρκία, υποστηρίζουν την εορτή των Χριστουγέννων με την κλασσική της μορφή, (για καθαρά ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ λόγους φυσικά), σε «χριστιανικά» κράτη έχει ξεσπάσει επισήμως – και ήδη μαίνεται - ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των Χριστουγέννων»!
Στην Αγγλία, το 74% των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πέρσι, απείχε από κάθε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Ο εκτοπισμός των χριστουγεννιάτικων εθίμων και συμβόλων στην Αγγλία σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει στα όρια του παραλογισμού.
Στο Νοσοκομείο του Τόρκι απαγορεύθηκε η είσοδος στις χορωδίες που ήθελαν όπως κάθε χρόνο να ψάλλουν και να παίξουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, με την δικαιολογία ότι με το …συνάχι που μπορεί να είχαν ορισμένοι μπορεί να έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών!!!
Ο Δήμος του Λούτον μετονόμασε τα Χριστούγεννα σε «Φώτα» για να μην ακουστεί η λέξη που αναφέρεται στον Χριστό, ενώ
ο Δήμος του Μπέρμιγχαμ αντικατέστησε στις εορτές του την ονομασία «Χριστούγεννα» με αυτήν του “Winterval” = Φεστιβάλ του Χειμώνα (πάλι σύμπτωση).
Σε άλλη περίπτωση, ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου, απαγόρευσε την ανταλλαγή εορταστικών καρτών μεταξύ των παιδιών και επειδή κάποια αρνήθηκαν να υπακούσουν, τιμωρήθηκαν ως ρατσιστές ύστερα από καταγγελία Πακιστανού συμμαθητή τους!!!
Στην Γερμανία, η προετοιμασία της γιορτής των Χριστουγέννων ξεκινάει στις 11 Νοεμβρίου, κατά την εορτή του Αγίου Μαρτίνου. Φέτος σε πολλές πόλεις αποφασίστηκε η εορτή να μην ονομάζεται του Αγίου Μαρτίνου αλλά της… «λατέρνας».
Στο Βερολίνο, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη τουρκική πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη, ο Δήμος επέβαλε περιορισμένης έκτασης χριστιανικές εορτές, αν και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν δείχνει να ενοχλείται από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Ακόμα και στην καθολική Ισπανία παρατηρούνται τέτοια πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως στο Δημόσιο Ινστιτούτο «Ιλαρίων Τζιμέντο ντι Σαραγόσα», όπου οι μαθητές δεν θα παρουσιάσουν την χριστουγεννιάτικη θεατρική τους παράσταση και δεν θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.
Η διεύθυνση αποφάσισε να καταργήσει την κλασσική χριστουγεννιάτικη εορτή.
Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν υπάρχει …χρόνος για προετοιμασία τέτοιων εορτών και δεν πρέπει οι μαθητές άλλων θρησκειών να αισθάνονται παραγκωνισμένοι…
Το φαινόμενο είναι ορατό και στην Ιταλία, όπου ο Πάπας Βενέδικτος XVI αναγκάστηκε να δηλώσει υποστήριξη προς την χριστουγεννιάτικη φάτνη, καθώς κινδυνεύει σοβαρά να απαγορευτεί από τη δημόσια θέα...
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πόλεμος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και καταγράφονται καθημερινά ποικίλα επεισόδια.
Δεκατέσσερα χριστουγεννιάτικα δένδρα που είχαν στηθεί στο αεροδρόμιο του Σιάτλ αποσύρθηκαν ύστερα από διαμαρτυρίες ενός ραβίνου ο οποίος επέμεινε να περιληφθούν στη διακόσμηση στολίδια για την εβραϊκή εορτή Χανουκά!
Τα δένδρα επέστρεψαν στη θέση τους μόνο όταν ο ραβίνος διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει μήνυση...
Σε ορισμένα σχολεία οι δάσκαλοι συνέστησαν στα παιδιά να αποφύγουν τη λέξη «Χριστούγεννα» στις επιστολές τους προς τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ.
Που΄σαι Ηρώδη να θαυμάσεις…

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι εδώ και καιρό τα Χριστούγεννα, είχαν καταντήσει μια γιορτή χωρίς κανένα απολύτως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ περιεχόμενο.
Χριστούγεννα με στολίδια, φωτάκια, μπιχλιμπίδια, τραπεζώματα, γλέντια, γλέντια, γλέντια ,αλλά..ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ! …
Για αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι άθεοι, αποκρυφιστές και νεοεποχίτες δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να πουν Merry Christmas” ! (ρίξτε μια ματιά στο Διαδίκτυο)
Οπότε….
Τι τον θέλουμε τον (χάρτινο) Χριστό στις χριστουγεννιάτικες στολισμένες πλατείες μας, στα χριστουγεννιάτικες στολισμένες βιτρίνες, στα χριστουγεννιάτικα
στολισμένα σπίτια…
Τι τον θέλουμε τον (τραγουδιστό) Χριστό στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στις χριστουγεννιάτικες φιέστες…

Τώρα εδώ που τα λέμε οι «χάρτινοι Χριστοί» μπορεί να κινδυνεύουν να αφαιρεθούν από τα εορταστικά ντεκόρ.
Αλλά ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΤΕ δεν κινδύνεψε ούτε κινδυνεύει να αφαιρεθεί από τις ΚΑΡΔΙΕΣ των δικών Του.
Αυτών που δεν τον θυμούνται (αν τον θυμούνται) μία φορά τον χρόνο για το… έθιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: