Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Βατικανό καλεί UFO!


«Οι εξωγήινοι δεν αναιρούν την πίστη στο Θεό, διότι εάν υπάρχουν τότε θα είναι και αυτοί δημιουργήματά του»..

Αυτό υποστήριξε εν ολίγοις ο επικεφαλής αστρονόμος του Βατικανού (;) Χοσέ Γκαμπριέλ Φούνες.

Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη δήλωσε ότι η απεραντοσύνη του σύμπαντος επιτρέπει την ύπαρξη και άλλων μορφών ζωής – ακόμη και έξυπνων - εκτός του πλανήτη Γη.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (13/5) στην εφημερίδα του Βατικανού «L'Osservatore Romano», ο Φούνες (φωτο) τόνισε ότι η ύπαρξη εξωγήινων ουσιαστικά δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη στο Θεό, διότι και αυτοί θα αποτελούν δημιουργήματά του.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι με το αρνούμαστε την ύπαρξη εξωγήινων «θέτουμε περιορισμούς» στην δημιουργική ελευθερία του Θεού (!!!)

Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «ο Άγιος Φραγκίσκος είχε μιλήσει στο κήρυγμά του για τον αδερφό Ήλιο και την αδερφή Σελήνη. Γιατί λοιπόν δεν εξετάζουμε κι εμείς το ενδεχόμενο να αναφερθούμε αδερφικά στον αδερφό Ε.Τ ;».

Πολλοί κατά καιρούς έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις.

Για παράδειγμα ο Ιησουίτης Guy J. Consolmagno, (φωτο) είπε το 1999:
«Το να ανακαλύπτεις ζωή σε άλλους πλανήτες είναι μια επιβεβαίωση ότι ο Θεός δεν είναι περιορισμένος όσο η λογική και η φαντασία μας»

Την ίδια χρονιά ο Προτεστάντης κληρικός και αστρονόμος Owen Gigetich δήλωνε πως:
«Η Γένεση είναι ένα είδος ιερής ιστορίας που εστιάζεται σ’ εμάς. Αλλά μέσα σ’ αυτή την εστίαση δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που ν’ αποκλείει την νοήμονα ζωή και αλλού μέσα στο Σύμπαν. Θα ήταν μεγάλη ανοησία να περιορίζουμε την δημιουργικότητα του Θεού μόνο στ’ ανθρώπινα όντα και στο ότι μόνο αυτά είναι τα μόνα προσηλωμένα σ’ Αυτόν, σ’ ολόκληρο το άμετρο Σύμπαν

Και ενώ οι θρησκευτικές φωνές που υπερασπίζονται την ύπαρξη εξωγήινων μοιάζουν πληθαίνουν (όταν ολόκληρο Βατικανό υποστηρίζει τέτοιους ισχυρισμούς), την ίδια στιγμή φωνές εξω - εκκλησιαστικές λένε ακριβώς το αντίθετο!

Έτσι μια πρόσφατη βρετανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε μας επισκέφθηκαν εξωγήινοι!

"Δεν έχουμε δεχθεί επισκέψεις από UFO" καταλήγει η μυστική έκθεση στην Βρετανία που συντάχθηκε για λογαριασμό του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας και δημοσιοποιήθηκε έπειτα από έξι χρόνια που ήταν στην αφάνεια.

Ο συντάκτης της έκθεσης παραμένει άγνωστος και ελάχιστα αντίτυπα έχουν κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με τα συμπεράσμα
τα της έκθεσης, ακόμα και οι ασυνήθιστες "εμπειρίες" που σχετίζονται με ιπτάμενα αντικείμενα οφείλονται σε σπάνια φυσικά "ηλεκτρικά και μαγνητικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα, την μεσόσφαιρα και την ιονόσφαιρα", τα οποία παράγουν ασυνήθιστου τύπου κεραυνούς και άλλα οπτικά φαινόμενα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, τα λεγόμενα "UFO" δεν είναι παρά "πεδία που σχετίζονται με την παραγωγή πλάσματος", δηλαδή ιονισμένου αερίου στην ατμόσφαιρα, μπορούν να επηρεάσουν οχήματα αλλά και τον εγκέφαλο των αυτόπτων μαρτύρων, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι είχαν "στενές επαφές".

Κι όλα αυτά όταν είναι πρόσφατη η είδηση που έκανε τον γύρο της γης ότι ο πιο "διάσημος" εξωγήινος, ο εξωγήινος του Roswell ήταν μία ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ!

Σύμφωνα με την περίεργη αυτή ιστορία, στην πόλη του Roswell των ΗΠΑ, το 1947 κατέπεσε και συνετρίβη ένας ιπτάμενος δίσκος, και οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν και από τότε έχουν στην κατοχή τους πέντε πτώματα εξωγήινων όντων.

Χιλιάδες αναφορές στον εξωγήινο, δισεκατομμύρια διάλογοι και αναλύσεις στο internet, ειδικά τηλεοπτικά αφιερώματα που αφορούσαν τελικά μία επίδειξη ειδικών εφέ με σκοπό να ξεγελάσει ακόμα και τους "ειδικούς"!

Πίσω από τον μαγικό θρύλο του εξωγήινου του Roswell, που είδε σχεδόν όλη η υφήλιος να υπόκειται σε νεκροτομή, κρυβόταν μία ΓΗΙΝΗ καλοστημένη φάρσα στην οποία συμμετείχε ένας ειδικός στα εφέ για ταινίες και δημιουργός του εικονικού παρουσιαστή Max Headroom, που λέγεται John Humphreys .

Το 1995, μια επιστημονική ερευνητική επιτροπή των ΗΠΑ, που ανέλυσε εξονυχιστικά το βίντεο, αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη φάρσα, αφού τόσο η ηλικία του φίλμ, τα τραύματα του εξωγήινου, τα όργανά του και το δήθεν ασπρόμαυρο της εικόνας, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά εργαλεία στα χέρια ενός ευφάνταστου, πλην όμως ερασιτέχνη, σκηνοθέτη.

Μάλιστα αυτός που ομολόγησε ότι επρόκειτο για φάρσα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια δόλιας σιωπής είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι το film είναι ΜΕΝ πλαστό αλλά βασίζεται σε κάποιο άλλο πραγματικό (!) που καταστράφηκε (εννοείται!) λόγω της απότομης έκθεσης στο φως!

Εκτός αυτού:


Είναι αλήθεια ότι οι διάφοροι μη επανδρωμένοι διαστημικοί ανιχνευτές δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής καμία μορφή ζωής σε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος προς έκπληξη των ανθρώπων που πίστευαν το αντίθετο.

Ο S.E.T.I. είναι ένας οργανισμός χρηματοδοτούμενος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που έχει σκοπό την "έρευνα για την ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης".

Στην έρευνα αυτή ο S.E.T.I. χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, κυρίως ραδιοτηλεσκόπια, όπως στην φωτογραφία παρακάτω.

(Στην κινηματογραφική ταινία του 1997, "Contact" (Επαφή), που βασίστηκε σε διήγημα του γνωστού Αμερικάνου αστρονόμου, αστροφυσικού και
συγγραφέα εκλαϊκευμένων επιστημονικών έργων και έργων επιστημονικής φαντασίας Carl Sagan, η πρωταγωνίστρια ηθοποιός Jodie Foster, εργαζόμενη στον οργανισμό S.E.T.I. καταφέρνει να έχει μία "επαφή" με εξωγήινο πολιτισμό, όπου και μεταφέρεται εκεί θαυματουργικά, αλλά όταν επιστρέφει κανένας δεν την πιστεύει...).

Η έρευνα, όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το BBC News (Μάρτιος 2003) δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, καθώς η μελέτη των περισσοτέρων "ύποπτων" σημάτων από το γιγαντιαίο ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο στο Πόρτο Ρίκο, δεν αποκάλυψε τίποτα.

Ο Δρ Hugh Ross, αστρονόμος και ειδικός σε θέματα UFO, ανέφερε 40 χαρακτηριστικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάποιο πλανήτη, ώστε να συντηρηθεί μία μορφή ζωής.
Κατόπιν υπολόγισε την πιθανότητα όλων αυτών των χαρακτηριστικών να συνυπάρχουν στον ίδιο πλανήτη.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως μόνο ένας (1) πλανήτης στο τρισεκατομμύριο (1.000.000.000.000) έχει αυτή την δυνατότητα.

Η πιθανότητα είναι μηδενική.


Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει τους αναρίθμητους λάτρεις των UFO να συνεχίσουν τη δική τους «μάχη», για να αποδείξουν ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι είναι εξωγήινα διαστημόπλοια, που έρχονται στη γη για διάφορους λόγους.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί που αρνούνται να πιστέψουν στον Χριστό, ή δεν τους πείθει η ιστορία ότι ήρθε ο Υιός του Θεού από τον Ουρανό για να σώσει τον κόσμο, ψάχνουν για "σωτήρες" από το έξω - διάστημα, ή επισκέπτες από "άλλη διάσταση", ή "ανώτερα όντα" που χρόνια μας παρακολουθούν και θα μας σώσουν από τα δεινά μας.

3 σχόλια:

expaganus είπε...

Δεν είναι λάθος η συλλογιστική ότι ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν εξωγήινοι. το θέμα είναι, τι σχέση έχει αυτό με τη σωτηρία μας; Και αν υπήρχαν, από πού κι ως πού θεωρούμε σίγουρο ότι * είναι νοήμονες σαν εμάς
* πρόκειται να τους συναντήσουμε
* ότι οι "επισκέψεις εξωγήινων" στη γη είναι πραγματικές και οι περιγραφές που δίνουν για τον εαυτό τους ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
Επ' αυτού Ορθόδοξος-Ορθοδοξότατος ιερέας μου είχε πει στο παρελθόν ότι μπορεί να υπάρχουν κάπου εξωγήινοι, και ότι ούτε η Γραφή ούτε η Παράδοση αποκλείουν το γεγονός, ούτε όμως και μας λένε ότι υπάρχουν. Προφανώς αν ήταν απαραίτητο για τη σωτηρία μας να το ξέρουμε, ο Χριστός θα μας το είχε πει. Άρα δεν είναι... Ο ίδιος ιερέας έλεγε ότι οι δήθεν "επισκέψεις εξωγήινων" στη γη δεν αφορούν πραγματικούς εξωγήινους.
Επίσης ένα ολόκληρο βιβλίο, η "Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος" του ιερομονάχου Σεραφείμ Ρόουζ, πραγματεύεται το θέμα και παραθέτει γνώμες σοβαρών επιστημόνων, ότι οι "εξωγήινοι" αυτοί δεν είναι εξωγήινοι και οι εμφανίσεις τους αποτελούν μέρος προσπάθειας αλλαγής του ανθρώπινου τρόπου σκέψης. Το γεγονός γι' αυτόν που παρακολουθεί τις "εκδηλώσεις" και "δηλώσεις" των εξωγήινων (δια γήινων "αντιπροσώπων" που συνομίλησαν και καλά μαζί τους) είναι ότι βρίθουν αντιχριστιανικών και νεοεποχίτικων μηνυμάτων. Αυτός που έχει κάποιες παραπάνω θεολογικές γνώσεις δεν μπορεί να μη δει ότι οι "εξωγήινοι" έχουν ιδιότητες δαιμονίων.

SkyWatcher είπε...

Φίλε expaganus, πραγματικά η τοποθέτησή σου είναι τόσο ισορροπημένη, που δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Για το θέμα θα επανέλθω, Θεού θέλοντος, ειδικά για την νεοεποχίτικη διάσταση του θέματος..

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Η παρακάτω μελέτη προσφέρει άφθονο υλικό για την πνευματική (νεοεποχίτικη) διάσταση του θέματος: http://www.oodegr.com/oode/biblia/texno1/perieh.htm.
Δυστυχώς αυτή η διάσταση (που μετατρέπει το θέμα σε θρησκεία και μάλιστα παγανιστική) ενδιαφέρει κυριότατα το κοινό (ιδίως στη Δύση, που αναζητά "μια νέα θρησκεία", έχοντας χάσει την αρχαία χριστιανική (ορθόδοξη) παράδοσή της), ενώ η επιστημονική διάσταση έρχεται δεύτερη...