Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

To VeriChip είναι καλό σου λέω. Κοίτα να το βάλεις..


Η ΕΙΔΗΣΗ:

Ανεξάρτητη έρευνα καταλήγει στο ότι η χρήση του VeriChip για την πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών μειώνει σημαντικά τα νοσήλια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Εταιρία Ve
riChip, προμηθευτής των συστημάτων ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνότητας (Radio Frequency Identification - RFID) για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης ασθενών, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης μελέτης που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της «Κοινωνίας της Ακαδημαϊκής Εκτάκτου Ιατρικής» (Society of Academic Emergency Medicine).

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση του VeriChip για την πρόσβαση στην επαλήθευση του ιατρικού ιστορικού των ασθενών μείωσε σημαντικά τις δαπάνες περίθαλψης σε επείγοντα περιστατικά με σοβαρά τραυματισμένους ασθενείς. Η έρευνα έγινε σε τυχαίο και τυφλό στατιστικό δείγμα βασιζόμενη στο σενάριο ενός μαζικού τραυματισμού.

Η μελέτη εξέτασε τα οφέλη που αποκομίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την άμεση πρόσβαση στα ιατρικά στοιχεία των ασθενών στην περίπτωση ενός ομαδικού ατυχήματος με πλήθος τραυματιών.

Το αντικείμενο της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της χρήσης του VeriChip για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο (φάκελο) των ασθενών (Electronic Medical Record - EMR) και κατά πόσο η εμφύτευση του VeriChip στους ασθενείς θα μπορούσε να επηρεάσει τις χρεώσεις στις περιπτώσεις μαζικών εκτάκτων περιστατικών.

Τα συμπεράσματα ήταν ότι η χρήση του VeriChip για την πρόσβαση στα ιατρικά στοιχεία μείωσε δραστικά τα νοσήλια στις περιπτώσεις σοβαρά τραυματισμένων ασθενών στο σενάριο ενός ομαδικού ατυχήματος, επιτυγχάνοντας μια μέση μείωση της τάξης των 685.67 δολαρίων ανά ασθενή. Θεωρητικά, αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα από 15 δισ. Δολάρια μείωση των δαπανών περίθαλψης των ασθενών στις μονάδες εντατικής
Η μελέτη είναι προσπελάσιμη στο www.aemj.org (Academic Emergency Medicine Journal, Vol. 15, No.5, Supplement1, May 2008 pS99 number 241).

Ο Scott R. Silverman, πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας «είμαστε ικανοποιημένοι από το θετικό εξαγόμενο των αποτελεσμάτων. Αυτή η μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αποδείξεων ότι η τεχνολογία του VeriChip μπορεί να οδηγήσει στην επαρκέστερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα των σοβαρά τραυματισμένων ασθενών σε έκτακτα περιστατικά.»

Σχετικά με την VeriChip

Η εταιρία VeriChip, με κεντρικά γραφεία στο Delray Beach της Φλώριντα (ΗΠΑ), αναπτύσσει, και εμπορεύεται τα συστήματα RFID που χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν (ταυτοποιήσουν), να εντοπίσουν και να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσιακά στοιχεία.

Ο στόχος της VeriChip είναι να γίνει ο κύριος προμηθευτής των συστημάτων RFID για τους ανθρώπους στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Η επιχείρηση άρχισε πρόσφατα την προώθηση του «Συνδέσμου Υγείας» (Health Link), ενός παθητικού συστήματος RFID για άμεση και ακριβή ταυτοποίηση των ανθρώπων που φθάνουν στους θαλάμους επείγουσας εντατικής παρακολούθησης και είναι ανίκανοι να επικοινωνήσουν.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί το πρώτο εμφυτεύσιμο σε άνθρωπο παθητικό μικροτσίπ RFID του οποίου η χρήση έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration – FDA) των Η.Π.Α από τον Οκτώβριο του 2004.


VeriChip ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Φήμες και ανησυχίες από μελέτες που δείχνουν να συνδέεται η εμφύτευση των VeriChip microchip με την πρόκληση καρκίνου σε εργαστηριακές έρευνες σε πειραματόζωα.

Δες: http://www.tripawds.com/2007/12/16/rfid-microchips-and-the-canine-cancer-connection/

Η VeriChip αρνείται τα πάντα αλλά κατηγορείται για προσπάθειες συγκάλυψης.


Η εξέλιξη αυτή, εάν είναι πραγματική, θυμίζει πάρα πολύ την εικόνα που περιγράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη, σχετικά με τους ανθρώπους εκείνους που θα δεχθούν στο σώμα τους (δεξί χέρι ή μέτωπο) το «χάραγμα» του Αντιχρίστου!

«Και άκουσα μια μεγάλη φωνή από τον ναό, που έλεγε προς τους επτά αγγέλους: Πηγαίνετε και ξεχύστε στη γη τις φιάλες τού θυμού τού Θεού. Και πήγε ο πρώτος, και ξέχυσε τη φιάλη του επάνω στη γη· και έγινε κακό και οδυνηρό έλκος στους ανθρώπους, που είχαν το χάραγμα του θηρίου, και προσκυνούσαν την εικόνα του». (Αποκάλυψις 16:2)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ VeriChip:

Το VeriChip είναι προϊόν της εταιρίας Applied Digital Solutions, που με την σειρά της είναι θυγατρική εταιρεία του κολοσσού που ονομάζεται IBM.

Το VeriChip είναι ένα μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύεται κάτω από το ανθρώπινο δέρμα.

Σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από έναν κόκκο ρυζιού εμφυτεύεται συνήθως στο χέρι, στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη.

Ο όρος RFID(radio frequency identification) χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα μικροτσίπ νέας γενιάς, όπως και το VeriChip, τα οποία εκπέμπουν τις πληροφορίες που εμπεριέχουν μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

Ο δέκτης των πληροφοριών είναι συνήθως ένα scanner το οποίο αποκρυπτογραφεί αρχικά έναν 16ψήφιο κωδικό ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε χρήστη.

Η βάση δεδομένων του VeriChip περιέχει την ταυτότητα, το διαβατήριο, το δίπλωμα, το ιατρικό ιστορικό και τα φορολογικά στοιχεία του χρήστη.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι η συσκευή χρησιμοποιείται και ως σύστημα εντοπισμού παγκόσμιας θέσης το πολύ γνωστό πλέον GPS(global positioning system).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προωθούν τη συσκευή παρουσιάζοντάς την σαν την χρυσή λύση απέναντι στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας, αφού αντικαθιστά σχεδόν όλα τα νόμιμα έγγραφα που χρησιμοποιούμε.

Επίσης σκεφτείτε την περίπτωση που εισάγεται κάποιος εκτάκτως στο νοσοκομείο και το VeriChip λειτουργεί ως το ιατρικό ιστορικό του ασθενή.

Οι Αμερικανοί δεν σταματούν εδώ και το παρουσιάζουν ως σωτήριο και για τους γονείς αφού μπορούν και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά τους, μέσω του συστήματος GPS που διαθέτει η συσκευή.


Όμως...

Πρόσφατα, ο Jonathan Westhues, (φωτο) ερευνητής ασφάλειας, κατάφερε να σπάσει τους κώδικες ασφαλείας και εκπομπής σήματος του εν λόγο τσιπ, αχρηστεύοντας κάθε ουσιαστική κουβέντα για την ασφάλεια δεδομένων που υποτίθεται ότι διασφάλιζε.

Ο ερευνητής αυτός, είναι ήδη γνωστός από προηγούμενη ανάλογη έρευνά του, για κάρτες ''ασφαλείας'' εισόδου.

Έχει κοινοποιήσει την έρευνά του για το πόσο εύκολο είναι να αναπαραχθεί ένα τέτοιο εμφυτεύσιμο τσίπ, σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά και στην ίδια την εταιρία, που ακόμα δεν έχει πάρει θέση για το θέμα μέσω της εκπροσώπου της Corinne Hirsch, αν και ρωτήθηκε και είπε ότι θα απαντήσει στις δικηγόρους της CASPIAN.

Η C.A.S.P.I.A.N. είναι τα αρχικά (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering), σε ελεύθερη μετάφραση Καταναλωτές Κατά Της Παραβίασης της Ιδιωτικής Ζωής των Super Markets και της Αριθμοποίησης.

Στο αγώνα για την κατάργηση της όποιας προώθησης των εμφυτεύσιμων τσίπ από κρατικούς οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρώτη θέση έχουν δύο θαρραλέες γυναίκες, η αμερικανίδες Katherine Albrecht και Liz McIntyre.

Επίσης μέλη δικηγορικών γραφείων για την υπεράσπιση εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με διεθνές κύρος καθώς και η CASPIAN, η οποία ιδρύθηκε το 1999 από την Katherine Albrecht.

Το VeriChip έχει εγκριθεί από την Αμερικανική διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων, από 65 Αμερικανικά νοσοκομεία, από τον γενικό εισαγγελέα Μεξικού για το προσωπικό του, από εταιρία ασφάλειας στο Cincinnati των ΗΠΑ και άλλες εταιρίες. Έχει προσωπικά στοιχεία του φέροντος, όσων αναφορά τα ιατρικά, οικονομικά ή ποινικά του δεδομένα. Περνώντας από έναν ανιχνευτή με ειδική συχνότητα, περνάει τα δεδομένα στον ελεγκτή αυτόματα.

Υπολογίζεται ότι κάπου 2000 άνθρωποι μέχρι τώρα, πρόλαβαν και το φύτεψαν κάτω από το δέρμα τους.

Παρά το ότι αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων από το VeriChip (και προφανώς από κανένα τσίπ), οι φανατικοί υποστηρικτές του δεν το βάζουν κάτω.

Πρόσφατα λοιπόν, η αμερικανική ασφαλιστική εταιρία horizon Blue Cross, σε αγαστή συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Χάκενσακ, ανακοίνωσε ότι θα το εμφυτεύσει το VeriChip σε 280 ασθενείς τους που νοσηλεύονται στο εν λόγο νοσοκομείο. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και εθελοντικό.

Ωστόσο τα ερωτήματα και σε σχέση μάλιστα με την ασφάλεια του τσίπ, παραμένουν.

2 σχόλια:

Ακρίτας είπε...

Φίλε SkyWatcher, εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθώ τις εξελίξεις τις σχετικές με το VeriChip. Το κείμενό σου μου έδωσε περισσότερες και πιο επίκαιρες πληροφορίες για τις "κατακτήσεις" του. Είναι πασίδηλο ότι προετοιμάζεται μια παγκόσμια δικτατορία που όμοιά της δεν θα έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα.
Συνέχισε να μας πληροφορείς με τον ίδιο υπεύθυνο και αντικειμενικό τρόπο.

Dimitris είπε...

Αγαπητέ μου φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως και με αυτό που έχεις
γράψει επάνω "Το μέν πρόσωπον του ουρανού γιγνώσκεται διακρίνειν,
τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι ; ".
Να σε ρωτήσω κάτι.Η ηλεκτρονική ταυτότητα ( Real ID ) είναι το ίδιο και το αυτό σωστά? στην Αποκάλυψη του Ιωάννη γράφει
"17.Και ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ο μή ο έχων
το χάραγμα, το όνομα του θηρίου Ή τον αριθμό του ονόματος αυτού."