Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Στριπτίζ εις το όνομα της «ασφάλειας»


Σκάνερ που μας «γδύνουν» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια!
Στριπτίζ των επιβατών μέσω ενός υπερσύγχρονου σαρωτή (σκάνερ), στο όνομα της καλύτερης ασφάλειας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, θέλουν να εφαρμόσουν οι Βρυξέλλες, με φωνές διαμαρτυρίας να ακούγονται δυνατά, κάνοντας λόγο για πορνογραφία, αλλά και παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του ιδιωτικού απορρήτου.
Η Κομισιόν προβληματίζεται αν θα προτείνει στις 27 χώρες- μέλη της Ε.Ε. να εγκαταστήσουν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σαρωτές, που φωτογραφίζουν γυμνό το ανθρώπινο σώμα.
Ένα ενδεχόμενο «ναι» αναμένεται να προκαλέσει την ίδια έντονη διαμάχη που προκλήθηκε για το ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εδώ και μερικούς μήνες, όποιος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες περνάει «χωρίς ρούχα» από τον έλεγχο. Το σύστημα εγκαινιάστηκε στα αμερικανικά αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση, όπως της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον, του Λος Άντζελες και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ακόμη δέκα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων της Ουάσινγκτον, του Μαϊάμι και του Λας Βέγκας. Το σύστημα ελέγχου «Whole Βody Ιmaging» («Πλήρης Εικόνα του Σώματος») επιτρέπει στις Αρχές των αεροδρομίων να εντοπίζουν ύποπτα αντικείμενα από πλαστικό ή πηλό μέσω ενός σαρωτή, που εμφανίζει γυμνό το ανθρώπινο σώμα σε μια οθόνη.
Από τον έλεγχο δεν εξαιρείται κανένας: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, επιχειρηματίες, νοικοκυρές, στρατιωτικοί και ιερείς κάθονται ακίνητοι για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα στο ειδικό μηχάνημα, σκανάρονται και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Θεωρητικά απαιτείται η συγκατάθεση του επιβάτη για τον έλεγχο. Σε περίπτωση, όμως, που αρνηθεί, υποχρεώνεται σε έναν εξονυχιστικό και αυστηρότατο σωματικό έλεγχο.
Η υιοθέτηση του μέτρου στις ΗΠΑ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αμερικανικής Ένωσης Ατομικών Ελευθεριών (ΑCLU). «Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα πολύ κακό προηγούμενο.
Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα γήπεδα- ακόμη και τους εργασιακούς χώρους. Ο εφιάλτης του Μεγάλου Αδελφού γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο Μπάρι Στάινχαρντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Στην Ευρώπη, σαρωτές σώματος αυτού του τύπου υπάρχουν σήμερα μόνο στη Βρετανία και την Ολλανδία. (Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είχε ασχοληθεί παλαιότερα στο άρθρο "Αγαπητοί μας έγκλειστοι, σας ενημερώνουμε ότι, για την δική σας ασφάλεια, η ζωή σας παρακολουθείται...")
Αν, όμως, η Κομισιόν ψηφίσει θετικά και η πρόταση υιοθετηθεί από το Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών, σε μερικούς μήνες οι επισκέπτες των ευρωπαϊκών αεροδρομίων θα υποχρεώνονται σε έναν ανάλογο σωματικό έλεγχο με τους επισκέπτες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις: «Περίπου θέλουν να υιοθετήσουν την υποχρεωτική πορνογραφία στα αεροδρόμια, αναγκάζοντας τους επιβάτες να εμφανίζονται εντελώς γυμνοί και να φαίνονται τα γεννητικά τους όργανα», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα ο ευρωβουλευτής του Ριζοσπαστικού Κόμματος Μάρκο Καπάτο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. «Είναι σαφές ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητα, ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου», πρόσθεσε.
Λεπτομέρειες, όπως ας πούμε σημάδια πλαστικών επεμβάσεων ή πολύ προσωπικά χαρακτηριστικά θα είναι ορατές, μαζί με τα «ζητούμενα» που παραμένουν φυσικά: όπλα, μεταλλικά αντικείμενα, επικίνδυνα όργανα ή υλικά.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επιβατών, κάποιες ανωμαλίες, δυσπλασίες, ακόμη και σημάδια επεμβάσεων που αποτελούν αυστηρά προσωπικά δεδομένα θα προβάλλονται σε πλήρη ανάλυση μπροστά στα μάτια των υπεύθυνων της ασφάλειας των αεροδρομίων.

Ενστάσεις διατυπώνονται επίσης και για τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην υγεία η χρήση των ακτίνων Χ με τις οποίες σαρώνεται το ανθρώπινο σώμα.
Οι υποστηρικτές της ιδέας επιμένουν ότι πρόκειται για τη μοναδική λύση, προκειμένου να εντοπίζονται όπλα που είναι αδύνατον να εντοπιστούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο,
Ο υπεύθυνος της αμερικάνικης Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, Τζέιμς Σκίαρ υποστήριξε ότι «Αυτή είναι η τάση του μέλλοντος»…
ΠΑΝΩ: Σκηνή από την φουτουριστική ταινία του 1990,"Ολική επαναφορά" ("Total Recall")του Paul Verhoeven.Πόσο γρήγορα ήρθε τελικά αυτό το μέλλον...
Για τον εκπρόσωπο της αμερικανικής υπηρεσίας, «την εποχή της τρομοκρατίας δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται σε βάθος». Μεταφέροντας, τέλος, την αμερικανική εμπειρία, σημείωνε ότι η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών στα αμερικανικά αεροδρόμια δεν διατύπωσε καμιά ένσταση.
(Στην αμερικάνικη γελοιογραφία ο αστυνομικός του αεροδρομίου λέει στον "Μπάρμπα Σαμ": "Παρακαλώ κύριε, αφαιρέστε ότι ελευθερίες σας έχουν απομείνει και εναποθέστε τες σε αυτό το κουτάκι"...)

Έτσι λοιπόν, υφαίνεται ο ιστός του κράτους του "Μεγάλου Αδελφού" από τον οποίον δεν πρόκειται να γλυτώσει κανένας. Τρομοκρατία + Ανασφάλεια = Κάμψη αντιστάσεων + Εξοικείωση = Ασφυκτική Επιτήρηση = ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ.
"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή" μας λένε... Πρέπει λοιπόν όλοι μας να πέσουμε "οικειοθελώς" στην στοργική αγκαλιά - μέγγενη του Μεγάλου μας Αδελφού που τόσο νοιάζεται για μας... Άραγε θα ξυπνήσουμε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστουμε πολυ για την υπεροχη σελιδα σου καλη δυναμη
Ο Θεος μαζι σου και με ολον τον κοσμο .

Φιλικα Μ.Κ.Π.