Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ο βιασμός, η δόση και το πεζοδρόμιο...


Η ιστορία ενός κοριτσιού στην κόλαση των ναρκωτικών

(Από την εφημερίδα : "ΤΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑ")

Ένα κορίτσι από την Αργολίδα πουλάει το κορμί της για να μπορέσει να προμηθευτεί ηρωίνη. Η ταρίφα της ανέρχεται στα 15 ευρώ, τόσα χρειάζεται για να εξασφαλίσει τη δόση της…

Η τραγική ιστορία του κοριτσιού συγκλονίζει ολόκληρη την Αργολίδα και γεννά τη τρομακτική σκέψη ότι ίσως δεν είναι η μοναδική, αν αναλογιστούμε ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπλίας το ποσοστό των σεσημασμένων ναρκομανών ξεπερνά τους 350 από 8 που εκτιμάται ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε για τη νεαρή κοπέλα. όταν ο ηρωινομανής φίλος της δέχθηκε να αποπληρώσει την δόση του με το βιασμό της!

Την συγκλονιστική ιστορία αποκάλυψε κατά την συνεδρίαση του δ.σ του Δήμου Ασίνης Αργολίδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας, κ. Κοκκορός.

Πριν από καιρό, ένα νεαρό κορίτσι έμπλεξε με έναν ηρωινομανή. Πίστευε πως θα τον έσωζε και ο ίδιος έτσι της έλεγε. Μόνο για τελευταία φορά θα πάρω τη δόση μου, τέρμα θα το κόψω. Κάποια μέρα πήγαν μαζί στους τσιγγάνους της περιοχής για να βρει ηρωίνη. Του δώσανε αλλά αυτός δεν είχε να πληρώσει και για αντάλλαγμα δέχτηκε το βιασμό του κοριτσιού από μια παρέα τσιγγάνων. Το κορίτσι σε άθλια κατάσταση πήγε στους γονείς του και τους είπε τι συνέβη. Ο πατέρας την έβρισε και την έδειρε άγρια και την πέταξε έξω από το σπίτι. Μην έχοντας άλλη λύση πήγε ξανά στο φίλο της.

Σήμερα είναι και αυτή ηρωινομανής και για να βρει τη δόση της συνεχίζει την πορνεία με ταρίφα 15€” τα λόγια του Αστυνομικού Διευθυντή, τα οποία μας γνωστοποίησε με δελτίου τύπου η Πρόεδρος της “Ένωσης Δημοτών Ασίνης”, κ. Κατερίνα Παπανδριανού, η οποία παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Ο κ. Κοκκορός επεσήμανε, επίσης, το σημαντικό ρόλο των γονιών για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Είπε χαρακτηριστικά: “το μεγάλο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι γονείς οι οποίοι δεν είναι κοντά στα προβλήματα των παιδιών τους, αδιαφορούν και στο παραμικρό παράπτωμα αντί να έρθουν κοντά και να τα καλύψουν συναισθηματικά, να τα αγκαλιάσουν, μεταχειρίζονται ψυχολογική και σωματική βία.

Όταν τα παιδιά έρχονται στην πόρτα της Αστυνομίας είναι και το τέλος τους. Είναι πλέον σεσημασμένοι, σε κάθε συμβάν θα συλλαμβάνονται, θα ανακρίνονται, είναι αργά όταν φθάνουν σε μας.

Η δουλειά είναι να μη φθάνουν σε μας για καταστολή. Το σπίτι να προλαβαίνει και να συζητάει με τα παιδιά του, να ξέρει που συχνάζουν και με ποιες παρέες”.

---------------------------------------------
«Ναρκωτικά και ευάλωτες ομάδες νέων» ήταν το επιλεγμένο θέμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ - EMCDDA) φέτος, όπου σημειώνεται ότι μειονεκτούντες πληθυσμοί με αυξημένες πιθανότητες κοινωνικού αποκλεισμού έχουν ταυτοποιηθεί εντός της Ε.Ε. και ενδέχεται να είναι περισσότερο επιρρεπείς σε πρόωρη, συχνή ή προβληματική χρήση ναρκωτικών.

Παιδιά σε ιδρύματα κοινωνικής προστασίας, άστεγοι νέοι, μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείο, νεαροί παραβάτες, μαθητές με κοινωνικά προβλήματα, που ζουν σε μειονεκτούσες οικογένειες ή σε υποβαθμισμένες συνοικίες θεωρούνται ευάλωτοι..

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΚΠΝΤ, η ηρωίνη εξακολουθεί να είναι το χειρότερο ναρκωτικό στην ΕΕ., ενώ η χρήση ναρκωτικών παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη

Ο αριθμός των θανάτων από χρήση ναρκωτικών αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες της ΕΕ τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης καταφέρνουν να φθάσουν στην αγορά της Ευρώπης.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης στην Ευρώπη προέρχονται από το Αφγανιστάν, του οποίου η παραγωγή οπίου έσπασε κάθε ρεκόρ το 2006 και το 2007.

Η αύξηση των θανάτων δεν είναι σημαντική, αλλά έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι στις αρχές της δεκαετίας οι θάνατοι από ναρκωτικά παρουσίαζαν μειωτική τάση.

Το ΕΚΠΝΤ επισημαίνει επίσης αύξηση των ποσοτήτων ηρωίνης που κατάσχονται και του αριθμού των χρηστών που ζητούν να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν προηγούμενες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα της χρήσης ηρωίνης στην Ευρώπη περιορίζεται.

Η χρήση κοκαΐνης εξακολουθεί να αυξάνεται, καθώς υπολογίζεται ότι τον τελευταίο χρόνο 3,5 περίπου εκατομμύρια ευρωπαίοι ηλικίας 15-35 ετών έχουν πάρει το ναρκωτικό αυτό. Η κάνναβη (μαριχουάνα και χασίς) παραμένει η πρώτη επιλογή, με εμφανή ωστόσο σημάδια πτώσης της δημοτικότητάς της. Περίπου 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (7%) έκαναν χρήση κάνναβης τον περασμένο χρόνο, και ένα τέταρτο περίπου από αυτούς σε τακτική βάση.

Εντωμεταξύ ανησυχητική είναι η αύξηση διακίνησης ναρκωτικών στο διαδίκτυο.

Η διακίνηση ναρκωτικών στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί δραματικά, όπως προειδοποιούν εμπειρογνώμονες σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη.

"Η αγορά ναρκωτικών στο διαδίκτυο είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται ο αγοραστής είναι ένα ίντερνετ καφέ και μια πιστωτική κάρτα", τόνισε ο Ντάνιελ Αλτμέγερ, αξιωματούχος της Ιντερπόλ, ο οποίος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φόρουμ κατά των Ναρκωτικών.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στατιστικά στοιχεία, αλλά όλα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις ναρκωτικών μέσω ίντερνετ έχουν αυξηθεί ραγδαία.


ΣΟΚ! Απίστευτη διαφήμιση γνωστής φίρμας γυναικείων ρούχων με ξεκάθαρο μήνυμα χρήσης ναρκωτικών και μάλιστα ηρωίνης.... Όσο και "γκλαμουράτη" να είναι η φωτογραφία, είναι απαίσια. Βρωμάει θάνατο. Δημιουργεί οργή και θυμό. Παίζουν οι αθεόφοβοι με τον θάνατο (πόσες οικογένειες έχουν θρηνήσει παιδιά και πόσες άλλες τόσες τρέμουν μην είναι το επόμενο θύμα το δικό τους παιδί ) για να πουλήσουν την πραμάτια τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

"...όμως, ο διεφθαρμένος δεν γνωρίζει ντροπή".(Σοφονίας 3:5)

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Δυστυχώς το θέμα των Ναρκωτικών είναι ένα θέμα που η Ελληνική πολιτεία δεν το έχει λάβει σοβαρά υπόψιν της.
Κινείται ίσως κατα την ταπεινή μου γνώμη στην λογική της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που θέλει το άτομο συμβιβασμένο και αποχαυνωμένο.
Η εξάρτηση απο τα ναρκωτικά ευνοεί πολιτικές φασιστικές και δικτακτορικές είναι εναντίον στο Ελληνικπ άποψη του ευ-ζην.

Υπάρχουν αρκετοί χρήστες στην Ελλάδα οι οποίοι αργοπεθαίνουν κάθε μέρα, μια βόλτα απο την ομόνοια θα σας πείσει για αυτό.

Πρέπει να υπάρξει συντονισμένος αγώνες απο πολίτες, bloggers και Κόμματα για την αντιμετώπιση και την Ιατρική Φροντίδα των τοξικομανών, απόψεις φταίνε οι τοξικομάνεις και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για αυτόν τον γολγοθά που τραβάνε είναι εντελώς αντι ανθρωπιστικό και θα πρέπει να τις πολεμήσουμε με κάθε μέσο.

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση σας...

SkyWatcher είπε...

Παιδί της πλατείας σε καλωσορίζω στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ.

Δυστυχώς, έχω περάσει και περνάω αρκετές φορές από την περιοχή της Ομόνοιας και νοιώθω την καρδιά μου να "σκίζεται" κάθε φορά και πιο πολύ.
Μακάρι να μην περνούσα από εκεί... Μακάρι να ήταν η Ομόνοια, όπως πρίν 10 χρόνια. Και μακάρι να ήταν ο κόσμος όπως πριν 30-40 χρόνια. Πως θα ήθελα, Θεέ μου, να ήταν όλα ένα "κακό όνειρο"...
Αλλά ΔΕΝ είναι.
Κάποιοι θέλουν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία, "ναρκωμένη" να σέρνεται, να ξεπουλιέται να ζει και να πεθάινει (κυριολεκτικά) για μία δόση..
Καμία όρεξη για ζωή. Καμία διάθεση για αγώνα. Κανένα όραμα. Καμία όρμή.
Και η δική μας πολιτεία έχει, ΣΙΓΟΥΡΑ, τις ευθύνες της, όπως και όλες οι πολιτείες του κόσμου, αφού το πρόβλημα είναι παγκόσμιο.
Αλλά και όλοι ΈΜΕΙΣ έχουμε τις ευθύνες μας, ο καθένας από την σκοπιά του.
Τους αφήσαμε να μας ποδοπατήσουν κάθε ιδανικό. Τα ξεπουλήσαμε όλα. Παίξαμε το παιχνίδι τους. Το ρίξαμε στο "ωχ αδελφέ, καλά να περνάω ΕΓΩ και τι με νοιάζειγια όλα τα άλλα".
Και τη νοοτροπία αυτή την παραδίδουμε σε κάθε νεότερη γενιά. Πόσο ανόητοι είμαστε...
Δεν ελπίζω, προσωπικά, σε βελτίωση αυτής της κατάστασης. Αν και ΠΙΣΤΕΥΩ ότι, παρόλα αυτά, πρέπει να δώσουμε την μάχη σε κάθε επίπεδο.
Και πρώτα στο συνειδησιακό. Στο εσωτερικό μας που μένει τρομερά άδειο και "ξερό".
Και ζητάει κάτι για να γεμίσει, για να "ανεβεί"...
Και μετά με παροχή έμπρακτης βοήθειας. Κάτι το οποίο ήδη γίνεται από πολλούς - επωνύμως και ανωνύμως - και είναι πράγματι αξιέπαινη η προσπάθειά τους.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Έχω γνωρίσει και ‘γω πολλά τέτοια παιδιά. Η πρόληψη δυστυχώς είναι άγνωστη λέξη όπως μπορείς να διαβάσεις στο blog που έχω για τον αλκοολισμό. Καλό Σ/Κ