Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Εορταστική εκστρατεία "πιστών" του αθεϊσμού!


Η "Αμερικανική Ένωση Ουμανιστών" (The American Humanist Association - AHA), ανήγγειλε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον την έναρξη μιας διαφημιστικής εκστρατείας για την καθιέρωση ημέρας/αργίας αφιερωμένης στον αθεϊσμό (“godless holiday”).

Στο πλαίσιο της "καμπάνιας" που θα κοστίσει $40.000, θα τοποθετηθούν περισσότερες από 200 αφίσες μέσα και επάνω στα λεωφορεία του μετρό της πόλης.

Οι διαφημίσεις θα «ρωτούν» τους επιβάτες «γιατί να πιστεύετε σε έναν Θεό;» και κατόπιν θα τους ενθαρρύνουν "απλά να είστε καλοί για το καλό..." (ή αλλιώς «Να είστε καλοί επειδή οι ίδιοι θέλετε»)...
Η σχετική διαφήμιση προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Washington Post και τους New York Times, ενώ θα προβληθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ουάσιγκτον από την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος της
«καμπάνιας» είναι να περάσει το μήνυμα σε εκείνους που δεν πιστεύουν, ότι δεν είναι μόνοι, ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων που παραδοσιακά ο κόσμος βομβαρδίζεται από θρησκευτικά μηνύματα, όπως εξήγησε ο Ρόι Σπέκχαρντ, διευθυντής της Αμερικανικής Ανθρωπιστικής Ένωσης, που οργάνωσε την καμπάνια.

Παρά το ότι η διαφήμιση είχε περιορισμένη προβολή στις δύο εφημερίδες, έχει ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε πολλές διαδικτυακές κοινότητες. «Είναι εντάξει αν θες να πιστεύεις, αλλά μη περιμένεις αιώνια ζωή όταν έρθει η ώρα επιστροφής του Ιησού» ανέφερε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια στην ιστοσελίδα τηλεοπτικού σταθμού της Ουάσιγκτον.

Πολλοί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, ενώ κάποιοι τόνισαν το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «Χριστούγεννα», αλλά αναφέρονται σε αυτά ως «εορταστική περίοδος» για να αποφύγουν τις προστριβές με όσους δεν πιστεύουν !

Ο χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στις ΗΠΑ, με προτεστάντες και καθολικούς να συνιστούν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα σε 35.000 ενήλικες που πραγματοποίησε πριν μερικούς μήνες το Ινστιτούτο Pew.

Άλλη αθεϊστική ομάδα στο Κολοράντο (ΗΠΑ) η λεγόμενοι "Metro State Atheists", έχουν πληρώσει για μεγάλη αθεϊστική καμπάνια, ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με γιγάντιες αφίσες (φώτο πάνω) που θα λένε " Δεν πιστεύεις στον Θεό; Δεν είσαι μόνος".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Πριν από τις "εορταστικές" διαφημίσεις σε μετρό και τις γιγάντιες αφίσες, είχαν προηγηθεί στην Βρετανία, τα... "λεωφορεία της αθεΐας", όπως είχε γράψει, προ ημερών, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ..


H "καμπάνια" της "Βρετανικής Ένωσης Ουμανιστών", δεν έμεινε μόνο στα λεωφορεία, αλλά έχει γεμίσει το Λονδίνο με τις διαφημίσεις υπέρ της αθεΐας
....

































Άλλα αθεϊστικά γκρουπ καλούν τους οπαδούς τους όπου βλέπουν αναμνηστικούς σταυρούς στους δρόμους (κάτι σαν τα δικά μας εκκλησάκια) να τα κατεδαφίζουν, γιατί είναι αποκρουστικά και επικίνδυνα!

Μάλιστα διαφημίζουν - σε καλή τιμή!- και τα κατάλληλα εργαλεία κοπής μετάλλων τα οποία συστήνουν να προμηθευτούν οι "πιστοί" του αθεϊσμού για να είναι εξοπλισμένοι και έτοιμοι για δράση!



Τελευταία, στις ΗΠΑ, εντείνονται οι προσπάθειες υπέρ της αθεΐας και γίνονται κάθε μορφής δραστηριότητες από διάφορα γκρουπ και οργανώσεις αθεϊστών...

Παραδείγματος χάριν διοργανώνονται "ράλυ" (πορείες) υπέρ της αθεΐας, προτρέπουν τα μέλη να αφήνουν αθεϊστικά φυλλάδια σε τηλεφωνικούς θαλάμους, παγκάκια και αλλού, βγάζουν ημερολόγια, κάρτες, μπρελοκάκια, αυτοκόλλητα μέχρι και εσώρουχα υπέρ της αθεΐας και κατά του χριστιανισμού (με υποτιμητικά σχόλια και εικόνες κατά του Ιησού Χριστού), κάνουν προσπάθειες να καταργηθούν οι θρησκευτικές εορτές και να αντικατασταθούν με άλλες "μη θρησκευτικές", προτρέπουν τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε "αθεϊστικές" κατασκηνώσεις (θα γράψουμε σχετικά για αυτό σε επόμενο άρθρο) και άλλα που θυμίζουν πιο πολύ, "ευαγγελιστικές" (ή προσηλυτιστικές) δραστηριότητες φανατικών πιστών κάποιου δόγματος...
Χρώμα  κειμένου

3 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Τι να πεις;
Από την μία βλέπεις ακόμα και σε αθεϊστικές εφημερίδες ωροσκόπια και διαφημήσεις για μάγους, αστρολόγους και μάντεις, και από την άλλη πολεμούν κάθε τι που αναφέρεται στον Θεό ή στον Ιησού Χριστό.
Σημεία των εσχάτων ημερών.

Τι να πεις; Κανένα άλλο σχόλιο. Μόνο την θλίψη μου για όλα αυτά!

Manuel είπε...

Είναι καιρός που ο Θεός κάνει έλεος, γιατί όπου περισσεύει η αμαρτία περισσεύει και η χάρη!

Είναι ίσως καιρός που ξεχωρίζουν τα στάχυα απο τα ζιζάνια..
Όποιος είναι λύκος δεν θα μπορεί να μείνει με τα πρόβατα, αλλά ΟΥΤΕ όποιος είναι ''πρόβατο'' θα μπορεί μείνει με τους λύκους!

Είναι τα σημεία των καιρών!

SkyWatcher είπε...

--Manuel όντως είναι σημεία των καιρών!
--Dimitri_Grg φέρνουν θλίψη όλα αυτά γιατί ακριβώς είναι σημεία των καιρών!
Για αυτό τα περισσότερα άρθρα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, εδώ που τα λέμε, φέρνουν θλίψη..