Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

"Επίστρεψε Ισραήλ!"


80 Νοτιοαφρικανικοί Εβραίοι θα προσγειωθούν στην Τετάρτη στο Ισραήλ ως οι τελευταίοι μετανάστες του 2008, αναφέρει η ιστοσελίδα israelnationalnews.com

Συνολικά, 16.000 Εβραίοι επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ την χρονιά που έφυγε.

Ο αριθμός των Νοτιοαφρικανών που έφθασαν στο Ισραήλ το 2008, διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2007.

Υπολογίζεται ότι 60.000 Εβραίοι παραμένουν ακόμα στη Νότια Αφρική.


Υπάρχει μία αθόρυβη και σχεδόν αδιόρατη –πλην σταθερή- σύναξη και επαναπατρισμός Εβραίων στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.


Το γεγονός αυτό έχει σαφώς πολιτικές, γεωπολιτικές, θρησκευτικές αλλά και πνευματικές προεκτάσεις!

(Διαχωρίζω το «θρησκευτικές» από το «πνευματικές»)


Από θρησκευτικής πλευράς, παραδείγματος χάριν, η άποψη που έχει επικρατήσει, είναι ότι το γεγονός αυτό είναι μία ακόμα ένδειξη ή ένα προειδοποιητικό σημείο, (ή «σημείο των εσχάτων / τελευταίων ημερών») ότι πλησιάζουμε προς το Τέλος και ότι η Δεύτερη Έλευση του Κυρίου είναι κοντά!


Με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.


Επειδή όμως γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά «δύσκολο» και ομολογώ ότι, ερευνώντας και διαβάζοντας, δεν έχω κατασταλάξει, ζητώ την συνδρομή των φίλων του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

Οποιαδήποτε πληροφορία, την θεωρώ πολύ χρήσιμη, ενώ γνώμες και απόψεις είναι ευπρόσδεκτες.


Η μετανάστευση / επαναπατρισμός των Ιουδαίων της διασποράς πίσω στο Ισραήλ, λέγεται «Aliyah» (עלייה στα εβραϊκά).

Η Aliyah αποτελεί μία σημαντική εβραϊκή πολιτιστική έννοια και ταυτόχρονα μια θεμελιώδη έννοια του σιωνισμού που κατοχυρώνεται από το Ισραήλ με τον λεγόμενο «νόμο της επιστροφής» (Law of Return η חוק השבות, στα εβραϊκά, ok ha-shvūt), σύμφωνα με τον οποίο παραχωρείται από το κράτος σε κάθε Εβραίο (ο οποίος θεωρείται Εβραίος βάσει της halakha δηλ. της Θρησκευτικής Ιουδαϊκής Νομοθεσίας ή και κάποιου ισραηλινού "κοσμικού" δικαίου) και όσων μη Εβραίων που θα επιλεγούν, που έχουν Εβραίους συγγενείς, το νομικό δικαίωμα να μεταναστεύσουν και να εγκατασταθούν νόμιμα στο Ισραήλ, λαμβάνοντας αυτόματα την ισραηλινή υπηκοότητα.

Αυτός που κάνει aliyah ονομάζεται «oleh».


Πολλοί θρησκευόμενοι Ιουδαίοι βλέπουν την aliyah ως την επιστροφή στην «Γη της Επαγγελίας», και θεωρούν ότι πρόκειται για την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού προς τους Πατριάρχες του Ισραήλ Αβραάμ, Ισαάκ, και Ιακώβ.


"Και πες τους: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός. Δέστε, εγώ θα πάρω τούς γιους Ισραήλ από το μέσον των εθνών όπου πήγαν, και θα τους συγκεντρώσω από παντού, και θα τους φέρω στη γη τους". (Ιεζεκιήλ 37:21)

Αξίζει να σημειωθεί πως από το "Νόμο της Επιστροφής" ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ όσοι Εβραίοι έχουν γίνει χριστιανοί!!!

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε το 1989 ότι οι «Μεσσιανικοί Ιουδαίοι» (έτσι ονομάζονται όσοι Εβραίοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, ότι Αυτός είναι ο υποσχεμένος από τον Θεό, Μεσσίας του Ισραήλ, βλέπε άρθρο "Αυξάνουν οι χριστιανοί στο Ισραήλ εν μέσω διωγμών" ) αποτελούν μια άλλη θρησκεία, και ότι οι Εβραίοι που είχαν γίνει «Μεσσιανικοί» Εβραίοι, επομένως, δεν θα μπορούσαν να επιλεγούν για την Aliyah σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ χρησιμοποίησε αυτή την απόφαση προκειμένου να αποκλείσει κάποιον που ήταν «Μεσσιανικός» Εβραίος.

(Προσέξτε το αυτό - Έχει σημασία! Θα το δούμε αργότερα)


--Γράφει ο Ισραέλ Σαχάκ, καθηγητής της Οργανικής Χημείας στο εβραικό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, στο άρθρο του "Μία κλειστή ουτοπία;"(πλήρες άρθρο στο περιοδικό "ΑΡΔΗΝ". βλέπε ΕΔΩ).

"Οι μη Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα ισότητας απέναντι στον νόμο. Αυτή η μεροληπτική διάκριση ισχύει σε πολλούς νόμους του Ισραήλ στους οποίους, ίσως για να αποφευχθεί η αμηχανία, οι όροι «Εβραίος» και «μη Εβραίος» συνήθως δεν αναφέρονται με σαφήνεια, όπως αναφέρονται στον ζωτικής σημασίας Νόμο περί Επιστροφής (Law of Return).


Σύμφωνα με αυτόν, μόνο άτομα τα οποία ορίζονται επισήμως ως «Εβραίοι» έχουν το αυτονόητο δικαίωμα εισόδου και εγκατάστασης στο Ισραήλ.


Λαμβάνουν αυτομάτως ένα «πιστοποιητικό μετανάστευσης», το οποίο, με την είσοδό τους στη χώρα, τους παρέχει «την υπηκοότητα λόγω επανόδου στην εβραϊκή πατρίδα», παράλληλα με πολλές οικονομικές απολαβές, που διαφοροποιούνται εν μέρει ανάλογα με τη χώρα από την οποία μετανάστευσαν. Οι Εβραίοι που μεταναστεύουν από τα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ λαμβάνουν ένα «επίδομα ενσωμάτωσης» άνω των 20.000 δολαρίων κατά οικογένεια. Όλοι οι Εβραίοι που μεταναστεύουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο, αποκτούν αμέσως το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές καθώς και το δικαίωμα να εκλέγονται στην Κνεσσέτ – ακόμα και αν δεν μιλούν λέξη εβραϊκά.


Άλλοι ισραηλινοί νόμοι καταφεύγουν σε αιδήμονες περιφράσεις του τύπου «κάθε φυσικό πρόσωπο που μπορεί να μεταναστεύσει σύμφωνα με τον Νόμο περί Επιστροφής» και «κάθε φυσικό πρόσωπο που στερείται του δικαιώματος να μεταναστεύσει σύμφωνα με τον Νόμο περί Επιστροφής».

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, επιχορηγήσεις δίνονται στην πρώτη κατηγορία και αποκλείονται συστηματικά από τη δεύτερη. Ο πλέον συνήθης τρόπος εφαρμογής των διακρίσεων στην καθημερινή ζωή είναι η ταυτότητα, που όλοι είναι υποχρεωμένοι να φέρουν πάντα μαζί τους.

Οι ταυτότητες αναγράφουν την επίσημη εθνικότητα του ατόμου, που μπορεί να είναι «εβραϊκή», «αραβική», «δρουζική» κ.ο.κ., όχι όμως «ισραηλινή». Προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να αναγκάσουν τον υπουργό Εσωτερικών να επιτρέψει στους Ισραηλινούς που το επιθυμούν να χαρακτηρίζονται επισήμως ως «Ισραηλινοί», ή έστω ως «Ισραηλινοί-Εβραίοι» στις ταυτότητές τους έχουν αποτύχει. Όσοι το επιχείρησαν έλαβαν ένα γράμμα από το υπουργείο Εσωτερικών που δηλώνει ότι «έχει αποφασιστεί η μη αναγνώριση ισραηλινής υπηκοότητας». Το γράμμα δεν αναφέρει ποιος πήρε την απόφαση ή πότε.


Υπάρχουν τόσοι πολλοί νόμοι και κανονισμοί στο Ισραήλ οι οποίοι κάνουν διακρίσεις υπέρ των ατόμων «που έχουν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν σύμφωνα με τον Νόμο περί Επιστροφής», ώστε το θέμα απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό. Μπορούμε να δούμε εδώ ένα παράδειγμα, φαινομενικά ασήμαντο σε σύγκριση με τους περιορισμούς διαμονής, το οποίο είναι ωστόσο σημαντικό, εφόσον αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του Ισραηλινού νομοθέτη.


Οι Ισραηλινοί πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα για ένα διάστημα αλλά ανήκουν σ’ εκείνους που «μπορούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με τον Νόμο περί Επιστροφής» έχουν δικαίωμα, όταν επιστρέψουν, σε μεγάλες τελωνειακές απαλλαγές, σε επίδομα για τη γυμνασιακή εκπαίδευση των παιδιών τους, σε επιχορήγηση ή δάνειο με ευνοϊκούς όρους για την αγορά ενός διαμερίσματος, καθώς και άλλα προνόμια.

Οι πολίτες που δεν ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, με άλλα λόγια οι μη Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ, δεν απολαμβάνουν κανένα από αυτά τα οφέλη.


Η προφανής στόχευση τέτοιων μεροληπτικών μέτρων είναι να μειωθεί ο αριθμός των μη Εβραίων πολιτών του Ισραήλ, ώστε να γίνει το Ισραήλ ένα πιο «εβραϊκό» κράτος.


----------

Ο πατέρας του Σιωνιστικού κινήματος Theodor Herzl (1860 - 1904 - φώτο) είχε πει: «Πρέπει λίγο-λίγο να πάρουμε τα χωράφια από τους ιδιοκτήτες τους. Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε διακριτικά τους φτωχούς πληθυσμούς (σ.σ. Άραβες) στην άλλη πλευρά των συνόρων».


Ο Yosef Weitz (1890 – 1972 -φώτο κάτω), διευθυντής του Ιουδαϊκού Εθνικού Ταμείου (J.N.F.) . στην Παλαιστίνη, δεν έδειχνε ενδιαφέρον για «διακριτικότητες».


Έγραφε στο ημερολόγιο του, στις 21 Ιουνίου 1941 :

«Μετά τον (Δεύτερο Παγκόσμιο) Πόλεμο (σ.σ. γνώριζε την έκβαση του πολέμου;;) το ζήτημα της Παλαιστίνης και το εβραϊκό ζήτημα θα βγουν έξω από το πλαίσιο της “ανάπτυξης”.

Μεταξύ μας, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι : Δεν υπάρχει θέση για δύο λαούς. …. Αν οι Άραβες την εγκαταλείψουν, θα έχουμε στη διάθεση μας μια μεγάλη χώρα, αν, αντίθετα, παραμείνουν, η χώρα θα μείνει μικρή και φτωχή. Όταν τελειώσει ο πόλεμος, με νίκη των Άγγλων και όταν οι λαοί συνεδριάσουν για να αποδώσουν δικαιοσύνη, ο λαός μας θα πρέπει να τους παρουσιάσει τις απαιτήσεις του και διεκδικήσεις του. Η μόνη λύση που θα προτείνουμε είναι η Παλαιστίνη, ή τουλάχιστον η Δυτική Παλαιστίνη, εκκενωμένη από Άραβες. Δεν υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμούς! (Στους χάρτες η Παλαιστίνη από το 1946 μέχρι το 1999: με πράσινο χρώμα τα εδάφη με παλαιστινιακό πληθυσμό και με λευκό τα εδάφη με εβραικό πληθυσμό...) Η σιωνιστική δραστηριότητα που επικεντρώθηκε στην προετοιμασία και την εγκαθίδρυση των βάσεων του Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη ήταν χρήσιμη για την εποχή της, περιοριζόταν στην «αγορά γης», δεν μπορούσε να δώσει στο Ισραήλ ένα κράτος. Αυτό θα γίνει μιά κι έξω, σαν μια επιφοίτηση. Αυτή είναι η βάση της ιδέας του Μεσσία…. Δεν πρέπει να μείνει κανένα χωριό, καμιά φυλή.

Η μεταφορά πρέπει να γίνει προς το Ιράκ, τη Συρία, ακόμη και την Υπεριορδανία. Για το σχέδιο αυτό θα βρούμε χρήματα, πολλά χρήματα. Μόνο μετά από αυτή τη μεταφορά, θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε εκατομμύρια αδελφών μας, και να βάλουμε τέλος στο εβραϊκό ζήτημα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.»


-------------------

Η εβραϊκή οργάνωση “Shavei Israel” (www.shavei.org) ( που σημαίνει «επίστρεψε Ισραήλ») έχει στόχο την εύρεση και επαναπατρισμό των «χαμένων Εβραίων».


Παρακάτω θα δείτε συγκινητικό επαναπατρισμό Κινέζου ως ενός ακόμα «παιδιού του Ισραήλ» που επιστρέφει σπίτι! Στο ίδιο βίντεο μία Κινέζα με πολύ φυσικό τρόπο εξηγεί ότι, "αφού, όπως μου είπαν, ο παπούς του παπού του παπού μου, ήταν Εβραίος, άρα και εγώ είμαι Εβραία"!



Οι Κινεζο-Ιουδαίοι είναι γνωστοί ως "Kaifeng Jews". Πληροφορίες από την Wikki ΕΔΩ, όπου θα διαβάσετε και για την αμφιβολία της ερευνήτριας Δρ Xun Zhou, για την αυθεντικότητα της κοινότητας του Kaifeng, την οποία θεωρεί κατά ένα μεγάλο μέρος ένα δυτικό πολιτιστικό κατασκεύασμα. Η Zhou υποστηρίζει ότι η κοινότητα δεν είχε κανέναν κύλινδρο του Torah μέχρι το 1851, όταν εμφανίστηκαν ξαφνικά να πωλούνται σε πρόθυμους δυτικούς συλλέκτες.


----Σε άρθρο τους το 2005, οι Times του Λονδίνου (βλ άρθρα ΕΔΩ και ΕΔΩ καθώς και άρθρο του Λ. Αποσκίτη «Το Ισραήλ υιοθετεί «Χαμένη Φυλή» από το innernet.gr), ανέφεραν ότι μια ειδική ομάδα ραββίνων στάλθηκε στα σύνορα της Μπούρμα (Indian-Myanmar) προκειμένου να προσηλυτίσει τα χιλιάδες μέλη μιας τοπικής φυλής που αναγνωρίσθηκαν ως Εβραίοι από τον επικεφαλής των Σεφαρδιτών ραββίνων του Ισραήλ, τον Shlomo Amar.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα μέλη της φυλής θεωρείται ότι είναι απόγονοι της "χαμένης φυλής του Μανασσή" (Menashe)!

Μόλις προσηλυτισθούν, θα μπορούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με τον «Νόμο της Επιστροφής».


Σημειώστε ότι η αποστολή χρηματοδοτείται από μια κίνηση Ευαγγελικών Χριστιανών, την "Διεθνή Αδελφότητα Χριστιανών και Ιουδαίων" (Ιnternational Fellowship of Christians and Jews).


Το Μιτζοράμ, όπου βρίσκονται οι «απόγονοι της χαμένης φυλής», είναι γεμάτο από καταστήματα με ονόματα όπως " Israel Hardware" και " Jewish Store", τα οποία όλα ανήκουν σε χριστιανούς, (έτσι τουλάχιστον δηλώνουν οι ντόπιοι – καθώς εδώ και ένα αιώνα έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό), ενώ ο κύριος δρόμος που γίνεται το παζάρι λέγεται «Zion Street» (οδός Σιών).


Περίπου 800 μέλη της «φυλής» Μανασσή (στα εβραικά Bnei Menashe) έχουν έλθει στο Ισραήλ από την βορειοανατολική Ινδία την τελευταία δεκαετία από την οργάνωση «Shavei Israel».

Σύμφωνα με την «Shavei Israel», υπάρχουν άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Bnei Menashe είναι εβραϊκής καταγωγής. Τα ήθη και τα έθιμα τους, όπως ο τρόπος που πενθούν, η υγιεινή τους και η χρήση σεληνιακού ημερολογίου, μοιάζουν πολύ με τις εβραϊκές παραδόσεις.


Η κίνηση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στο χωριό Buolawng όταν δύο πεντηκοστιανοί Χριστιανοί, ο Chala και ο Darnghaka, είχαν "οράματα με αγγέλους" οι οποίοι τους δήλωσαν ότι η φυλή τους ανήκε στον λαό Ισραήλ.


Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, επί βασιλείας του Σολομώντα, οι φυλές του Ισραήλ διαιρέθηκαν σε δύο βασίλεια, το βασίλειο του Ισραήλ στον βορρά και το βασίλειο του Ιούδα στον νότο. Το 723 π.Χ. οι Ασσύριοι κατέλαβαν το βασίλειο του Ισραήλ και οδήγησαν τις 10 από τις 12 φυλές του Ισραήλ σε εξορία, απ’ όπου διασκορπίσθηκαν μεταξύ των άλλων εθνών.


Όμως, οι Bnei Menashe ήταν αρχικά ανιμιστές (ανιμισμός είναι η "πίστη" πρωτόγονων λαών ότι υπάρχουν πνευματικές υπάρξεις που εμψυχώνουν κάθε μορφή και εκδήλωση του φυσικού κόσμου, δηλαδή πέτρες, ποτάμια κλπ έχουν ψυχή) σε ένα και αργότερα προσηλυτίσθηκαν στον χριστιανισμό από Βρετανούς ιεραπόστολους κατά τον 19ο αιώνα.


Η φυλή άρχισε να υιοθετεί (ή κατά άλλους, ίσως να υιοθετεί ξανά) τις εβραϊκές παραδόσεις το 1953...

(Τουτέστιν, μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ..)


Οι δεσμοί τους με τον εβραϊκό λαό δεν μπορούσαν να αποδειχθούν μέχρι σήμερα, έτσι δεν είχαν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, που δίνει στους Εβραίους το δικαίωμα της απόκτησης υποκοόητας αυτομάτως.


Δείτε το βίντεο




Συνεχίζεται....

2 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Χθες μιλουσα με εναν γνωστό μου νεοπροτεσταντη οι οποίοι ως γνωστον ειναι Εβραιοφιλοι επειδη Ο Κυριος θα συγκεντρωσει τον λαο του στο Ισραηλ προκειμενου να Τον προσκυνησουν.

Το τραγικο με τους νεοπροτεσταντες ειναι οτι αρνουνται στους Ελληνες Ορθοδοξους να βαπτιζουν τα παιδια τους μικρα ενω αναγνωριζουν αυτοματως την ιδιοτητα του περιουσιου λαου σε οποιονδηποτε γεννηθηκε Εβραιος ακομα και κοσμικός ακομα και αντιχριστος.

Ο ιδιος ο γνωστος μου ταξιδεψε στο Ισραηλ προσφατα και ήθε σε επαφη με Μεσσιανικες Εβραϊκες ομαδες των αριθμο των μελων των οποιων ανεβαζει στις 12.000. Μου ειπε πως αλλες ειναι συντηριτικες και κρατουν και το γραμμα του νομου ενω αλλες εχουν εκχριστιανισθει πληρως. Ειναι σε δυσμενεια από το κρατος αλλα μου ανεφερε πως τελέυταια κατωρθωσαν να κανουν αποδεκτο τον επαναπατρισμο οσων Εβραιων ειχαν γινει χριστιανοι από το εξωτερικο αν αποδειξουν πως η μαννα τους ηταν ΕΒραια. Δεν ξερω αν ευσταθουν αυτα. Σου στελνω και σχετικο email από μια προτεσταντικη φιλοσιωνιστικη ομαδα που μου εστειλαν.

Δυστυχως ο Σιωνισμος εχει τοσο πολυ διαβρωσει το προτεστασντικο κινημα ωστε στην Φινλανδια μια φορα βρθηκα πριν 4 χρονια σε μια Πεντηκοστιανη Ανθρωπιστικη διακονια σε καποια πολη και στο αλμποθμ με τις φωτογραφιες τους ειχαν βαλει και εκεινες από την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού πρεσβυ στην Φινλανδια τον οποίο οι ιδιοι ειχαν καλεσει σε εκδηλωση για να τιμησουν το εθνος του Ισραηλ! Και να οι Ισραηλινες σημαιες παντου! Σφαξε με ραββινε μου να αγιασω.

SkyWatcher είπε...

Φίλε Theoprovlite,
σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

Από όσο έχω διαπιστώσει, στις ελληνικές ευαγγελικές, πεντηκοστιανές κλπ κοινότητες, δεν υπάρχει (τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό) η πλάνη του χριστιανικού σιωνισμού, που έχει σίγουρα, ΚΥΡΙΑΡΧΗ θέση στην θεολογία των αντίστοιχων εκκλησιών στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Δ. Ευρώπη κλπ

Έχει υπάρξει αντίδραση και κριτική με τεκμηριωμένες θέσεις.
Το πολύ αξιόλογο περιοδικό "Αστήρ της Ανατολής" της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας (υπάρχει και η Ελεύθερη) είχε δημοσιεύσει σειρά άρθρων που ασκούσαν κριτική στον χριστιανικό σιωνισμό (κάνοντας εκτενή αναφορά στις ρίζες του και στο χρονικό της εξάπλωσής του), ενώ κατέρριπταν τςι θεωρίες περί "περιούσιου λαού" του Ισραήλ και απλής "παρένθεσης" της χριστιανικής Εκκλησίας στο σχέδιο του Θεού.
Η σειρά των άρθρων είχε τίτλο "Ισραήλ και Εκκλησία: Σχέση παρένθεσης ή εκπλήρωσης;" και προσωπικά τα είχα βρει πολύ οικοδομητικά.

Περί "χριστιανικού σιωνισμού" ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ είχε γράψει παλαιότερα, αλλά θα ξαναγράψει με αφορμή τα άρθρα που θα ακολουθήσουν σχετικά με το Ισραήλ.

Πάντως έτσι είναι όπως τα λες. Η σημαία του Ισραήλ είναι τόσο οικεία και αγαπητή σε πολλές τέτοιες συναθροίσεις λες και είναι ο τίμιος σταυρός!

Για το Νόμο της Επιστροφής και τους Μεσσιανικούς χριστιανούς - που ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, σε παλαιότερο άρθρο είχε γράψει ότι αριθμούν 15.000 - ήξερα ότι η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια. Απ΄ότι διάβασα εδώ:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1208870469395&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
φαίνεται ότι δικαιώθηκαν και άρα σωστά τα είπε ο φίλος σου.

Πάντως το Ισραήλ είναι ένα σούπερ αυστηρό θεοκρατικό κράτος, που φαίνεται ότι ιδρύθηκε από "κοσμικούς", διοικείται από "κοσμικούς", αλλά βασίζεται στην θρησκεία για να επιτελέσει τα σχέδιά του.
Η νομοθεσία είναι με δυο λέξεις: "Πας μη Ιουδαίος βάρβαρος"! (Είχα ακούσει ότι είναι από τις λίγες χώρες - συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- μαζί με Ιραν, Ουζμπεκιστάν κλπ) που ισχύει νόμος περί προσηλυτισμού)

Αλλά αυτά θα τα γράψουμε εν καιρώ...
Μην τα λέμε όλα εδώ..