Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Τα 90 του χρόνια έκλεισε ο Κορεάτης "Μεσσίας" Moon


Στις 31 Ιανουαρίου 2009 ο «αιδεσιμότατος» Sun Myung Moon, (Μουν), ιδρυτής της «Ενωτικής Εκκλησίας»(Unification Church), γιόρτασε τα 90α γενέθλιά του και μάλιστα δύο φορές. Πρώτα στην Σεούλ της Ν. Κορέας και στη συνέχεια, μόλις 15 ώρες αργότερα, στην Νέα Υόρκη, σε μία φαντασμαγορική συγκέντρωση στο Hammerstein Ballroom στο Μανχάταν, όπου μαζεύτηκαν πάνω από 3.000 θρησκευτικοί ηγέτες, διπλωμάτες και ηγέτες διαφόρων κοινοτήτων, όπως αναφέρει η πλευρά του Μουν.

Τις ευχές του μαζί με τα συγχαρητήρια απηύθυνε στον Μουν ο Δρ Julio Maria Sanguinetti, πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης. Επίσης παρών στην γιορτή ήταν και ο αιδεσιμότατος Δρ Joseph Lowery, από την Εκκλησία των Μεθοδιστών, επίτιμος πρόεδρος του Southern Christian Leadership Conference, (Σύσκεψη Νοτίων Χριστιανών Ηγετών), γνωστός για τους αγώνες του για τα ατομικά δικαιώματα, καθώς και ένας από τους ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά στον Martin Luther King.

Ο αιδεσιμότατος Lowery απευθυνόμενος στον Μουν είπε: "Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έχετε αφιερώσει μια ζωή γεμάτη μαρτυρία και ηγετικό ρόλο στον δημιουργό Θεό…".


Ποιος είναι ο Μουν;

Ο Μουν δεν είναι μία ακόμα απλή (;) περίπτωση ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι είναι «ο Χριστός», «ο Μεσσίας», «η ενσάρκωση του Θεού» κλπ. Είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν αρκετοί τέτοιοι τύποι, άλλοι μικρής «εμβελείας», άλλοι μεγαλύτερης, άλλοι επικίνδυνοι και άλλοι στα όρια του γελοίου, εκπληρώνοντας, στην ουσία, τον λόγο του Χριστού «… επειδή, θάρθουν πολλοί στο όνομά μου, λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός• και θα πλανήσουν πολλούς». (Ματθαίος 24:5). Ένα «κατάλογο» με τους πιο γνωστούς Ψευδόχριστους, που δημοσίευσε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Η περίπτωση Μουν διαφέρει. Ο Μουν παρόλες τις εξωφρενικές του δηλώσεις έχει καταφέρει όχι μόνο να αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς, αλλά το κυριότερο έχει καταφέρει να "κερδίσει" πρόσωπα της παγκόσμιας πολιτικής και θρησκευτικής σκηνής, ενώ με το «φιλειρηνικό», «οικουμενιστικό» του προφίλ, και τις διάφορες ποικιλώνυμες διαθρησκευτικές συναντήσεις του και οργανισμούς του, έχει πετύχει να διαβρώσει διάφορες χριστιανικές εκκλησίες και ομολογίες και να παρουσιάζεται όχι ως ένας παρανοικός ψευδομεσσίας, αλλά ως «σοβαρό πρόσωπο» με αγώνες υπέρ της «ειρήνης» και της «ενότητας», θρησκειών και λαών...


Ο Sun Myung Moon γεννήθηκε το 1920, στο Sangsani/Chongin της Βόρειας Κορέας. Το πραγματικό του όνομα είναι Moon Yong-Μyung, αλλά το 1953, αποφάσισε να αφαιρέσει το «Yong», γιατί στα κορεάτικα σημαίνει «δράκος» και φοβήθηκε μήπως τον μπερδέψουν με τον δράκοντα της Αποκάλυψης, τουτέστιν, τον διάβολο!

Οι γονείς του ήταν χριστιανοί Βαπτιστές και προσχώρησαν στους Πρεσβυτεριανούς.

Ο Μουν σπούδασε ηλεκτροτεχνική, χωρίς όμως να πάρει πτυχίο. Ισχυρίζεται πώς το 1936 παρουσιάστηκε σ' αυτόν «ο Χριστός» και πως έζησε την πραγματικότητα των πνευματικών όντων, ιδιαίτερα του Σατανά. Αποτέλεσμα των «αποκαλύψεων» αυτών ήταν ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό σύστημα, πού αργότερα ονομάστηκε «Θεϊκές Αρχές».

Το 1945 άρχισε να κηρύττει τις δοξασίες του. Φυλακίσθηκε για άγνωστο λόγο από το καθεστώς της Β. Κορέας και έγινε φανατικός αντικoμμoυνιστής. Οι ΗΠΑ ήδη άρχισαν να έχουν το μάτι τους πάνω του. Άλλωστε ήταν τα χρόνια του «ψυχρού πόλεμου» και του αντικομμουνιστικού φόβου. (Αναφορές για τις σχέσεις Μουν με την πτέρυγα της CIA στην Κορέα αλλά και τις σχέσεις του με την Γιαπωνέζικη Μαφιόζικη οργάνωση Yakuza, έχουν δει το φως).Οι σχέσεις του με τους ρεμπουπλικάνους προέδρους των ΗΠΑ ήταν πάντοτε στενές.

Έτσι το 1974 ο Mουν (που από το 1971 είχε εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ) υποστήριξε τον πρόεδρο Richard Nixon, κατά την διάρκεια του σκανδάλου Watergate. Μέλη της εκκλησίας του προσεύχονταν και νήστευαν 3 ημέρες έξω από το Καπιτώλιο, με το σύνθημα "Συγχώρεση, Αγάπη και Ενότητα".

Το 1980 υποστήριξε τον Ρήγκαν.

Οι στενότατες σχέσεις του με την οικογένεια Μπους αναφέρονται παρακάτω.

Το 1950 βγήκε από την φυλακή της Β. Κορέας με την βοήθεια των δυνάμεων του ΟΗΕ και το 1954 ίδρυσε στη Σεούλ την «Εταιρία του Αγίου Πνεύματος για την ενοποίηση της Παγκόσμιας Χριστιανοσύνης».

Ο Μουν έχει γράψει το βιβλίο «Θεία Αρχή» (Divine Principle), που θεωρείται από τους οπαδούς του (γνωστούς ως Moonies) η ολοκληρωμένη Διαθήκη.

Αυτοαποκαλείται «ο Σωτήρας της ανθρωπότητας», «ο Μεσσίας», «ο Ερχόμενος Κύριος» και «ο Αληθινός Γονέας».

Το 1960 ο Μoon διακήρυξε πώς είναι ο τελευταίος αγγελιοφόρος του Θεού, ο νέος Χριστός και Μεσσίας. Προηγουμένως χώρισε από την τρίτη γυναίκα του, με την οποία είχε τρία παιδιά και παντρεύτηκε τη δεκαοχτάχρονη Han Hak Ja.

Οι οπαδοί του πιστεύουν ότι αυτός ο γάμος ήταν ο «γάμος του Αρνίου» (Αποκάλυψη 19: 7), ο «τέλειος γάμος», με τον οποίο ο Μουν «εκπλήρωσε για πρώτη φορά το σκοπό της δημιουργίας» και σχημάτισε το πρωτοκύτταρο «του σωσμένου μέλλoντoς κόσμου» την «καινούργια οικογένεια».

Ο Moon και Hak Ja είναι οι «Αληθινοί Γονείς». Αν ολόκληρος ο κόσμος αποδεχθεί τις αλήθειες του Moon και ευλογηθεί από τους τέλειους γονείς, τότε θα έλθει ενότητα στον κόσμο. Συχνά τελούν μαζικούς γάμους εκατοντάδων οπαδών.

Το 1993, η γυναίκα του, μετά από περιοδεία στην Ευρώπη, ήρθε και στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου, σε γνωστό ξενοδοχείο, όπου την παρουσίασε πρώην πρωθυπουργός της χώρας!!!

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος το 1935, του εμφανίστηκε ο "Ιησούς Χριστός" και τον παρακάλεσε να συνεχίσει το έργο που Εκείνος είχε ξεκινήσει πριν από 2000 χρόνια. Ο "Ιησούς" του ζήτησε να ολοκληρώσει το έργο της εγκαθίδρυσης της Βασιλείας των Ουρανών στη Γη και της παγκόσμιας ειρήνης. Ο Moon τότε κατάλαβε ότι ο Χριστός απέτυχε να ολοκληρώσει την αποστολή του και την άφησε στη μέση για να την τελειώσει ο ίδιος…

Σύμφωνα επίσης με την διδασκαλία του Μουν, ο Χριστός δεν «κατανόησε την αληθινή αποστολή του», να ασκήσει τη λειτουργία του Αδάμ και να παλινορθώσει την Εύα πού έπεσε, δηλαδή να παντρευτεί, δημιουργώντας έτσι το τέλειο ζεύγος, και με τη γέννηση παιδιών την τέλεια οικογένεια σαν αφετηρία τού παραδείσου.

Έτσι μετά την αποτυχία τού Χριστού έπρεπε να ακολουθήσει τρίτη προσπάθεια από ένα νέο Αδάμ. Ο χρόνος της προετοιμασίας συμπληρώθηκε το 1920 και ο «δεύτερος μεσσίας», ο «Κύριος της Δευτέρας Παρουσίας», ο Σαν Μυούν Μούν, γεννήθηκε στην Κορέα. Στο πρόσωπο της Han Hak Ja παλινορθώθηκε η Εύα και σχηματίσθηκε το «Ζεύγος των αληθινών γονέων» και με τη γέννηση τού πρώτου παιδιού η «τέλεια οικογένεια». (Αν και την εικόνα της τέλειας οικογένειας χάλσε το βιβλίο "In the Shadow of the Moons: My Life in the Reverend Sun Myung Moon's Family", της Nansook Hong, η οποία υπήρξε νύφη του Μουν)...

Σύμφωνα επίσης με τους Moonies (όπως αποκαλούν τους οπαδούς του στις ΗΠΑ) «επειδή αυτός (ο Μουν) είναι ο κλητός τού Θεού και επειδή τώρα εκπληρώνει τη θεϊκή αποστολή, ο Θεός τον αναγγέλλει με αποκαλύψεις. Για το νέο Κυρίαρχο μαρτυρούν ακόμη ο Ιησούς και με αυξανόμενο τρόπο ο πνευματικός κόσμος. Αν ξεπλήρωσε την αποστολή του και αν ο Θεός δηλώνει ότι είναι ο Κύριος της Νέας Εποχής, οι άνθρωποι πρέπει τότε να τον ακολουθήσουν...

Η Νέα Εποχή έχει ήδη αρχίσει ο Κύριος της Νέας εποχής θα κυριαρχήσει στον ουρανό και στη γη με θεϊκή σοφία, με δύναμη και πατρική αγάπη, και η βασιλεία του θα υπάρχει σε όλους τούς αιώνες».


Στις 23 Μαρτίου 2004, έλαβε χώρα προν τιμήν του Μουν, μία εντυπωσιακή και χλιδάτη τελετή μέσα στο Dirksen Senate Office Building, (κτίριο της αμερικάνικης Γερουσίας!), στην οποία παρευρέθηκαν δεκάδες θρησκευτικοί ηγέτες. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ). Στο αποκορύφωμα της έλαβε μέρος η λεγόμενη "τελετή στέψης" του "Μεσσία" Μουν, κατά την οποία ο Danny K. Davis, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, (και Βαπτιστής κατά το θρήσκευμα! στην φωτογραφία αριστερά), φορώντας λευκά γάντια, μετέφερε ένα μαξιλάρι, όπου υπήρχε ένα πανάκριβο στέμμα το οποίο τοποθετήθηκε με ευλάβεια στο κεφάλι του Moon

(Το άλλο προοριζόταν για το κεφάλι της συζύγου του Μουν)

Ο Moon στον λόγο του εκείνο το βράδυ είπε: «Απεστάλην στη Γη για να σώσω τα 6 δισεκατομμύρια κατοίκους της... Αυτοκράτορες, βασιλιάδες και πρόεδροι έχουν δηλώσει ενώπιον Ουρανού και γης ότι ο αιδεσιμότατος Sun Myung Moon δεν είναι άλλος παρά ο Σωτήρας της ανθρωπότητας, ο Μεσσίας, ο Ερχόμενος Κύριος, και ο Αληθινός γονέας».


Ο Μουν έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια Μπους. Στην φωτογραφία πάνω, ο αδελφός του πρώην προέδρου Μπους, Neil Bush, (στην μέση της φωτογραφίας),ενώ περιοδεύει στις ΗΠΑ μαζί με τον Moon.

Ο πατήρ George Bush δήλωσε πρόσφατα ότι ο Moon είναι ένας άνθρωπος με όραση…

Τον Σεπτέμβριο του 1995, ο Bush και η σύζυγός του, Barbara, έδωσαν έξι ομιλίες στην Ασία για λογαριασμό της οργάνωσης «Ομοσπονδία Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη» (Women's Federation for World Peace), άλλη μία «φιλειρηνική» οργάνωση του Moon και συγκεκριμένα της συζύγου του, Hak Ja Han.

Στις 17 Μαΐου 2007 ο πατέρας Μπους παρευρέθηκε στα 25 γενέθλια της εφημερίδας εφημερίδας ‘The Washington Times’, της οποίας ο Moon είναι ιδρυτής.

Ναι, υπάρχει και αυτή η «λεπτομέρεια». Ο Μουν είναι ένας πάμπλουτος άνθρωπος.

Εκτός από ιδιοκτήτης της εφημερίδας, θεωρείται ως ένας από τους 50 μεγαλύτερους κεφαλαιούχους στη Γη (με δεκάδες ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κλπ).


Τον Φεβρουάριο του 2003, ο Μουν ξεκίνησε την απίστευτη καμπάνια του με τίτλο "κατεβάστε κάτω τον σταυρό" ('tear down the cross'). Ο σταυρός για τον Moon θυμίζει τον πόνο του Ιησού και διαιρεί τους ανθρώπους των διαφορετικών θρησκειών.

Η καμπάνια περιλάμβανε λοιπόν κάψιμο και θάψιμο σταυρών! Κι όμως υπήρχαν «χριστιανοί» πάστορες που υπάκουσαν και κατέβασαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες τους!

Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν τα αποτελέσματα της καμπάνιας"κατεβάστε κάτω τον σταυρό".

Πάνω βλέπετε χριστιανούς (;) υπακούωντας στις "αποκαλύψεις" του Μουν, να κατεβάζουν περιχαρείς τον σταυρό από τον τοίχο της εκκλησίας τους (πίσω από τον άμβωνα) και να τον πετάνε στα… σκουπίδια και στην άλλη φωτογραφία : ένας σταυρός θάβεται από τους Moonies στο Ισραήλ.Ο Moon μάλιστα, ήθελε να τον θάψει στον Γολγοθά!!!


Το 1991 εξέδωσε την «Παγκόσμια Γραφή» (World Scripture).

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα άτομα που συντάξανε το απίστευτο αυτό βιβλίο υπήρξε και γνωστός Έλληνας ορθόδοξος καθηγητής Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών! Συνέχεια σε επόμενο άρθρο..

Ο Μουν έχοντας "ευαισθησία" στην "ένωση των θρησκειών", έχει ιδρύσει το Ενωτικό Κίνημα, που περιλαμβάνει την Διαθρησκευτική & Διεθνή Ομοσπονδία για την Παγκόσμια Ειρήνη (Interreligious and International Federation for World Peace - IIFWP) και άλλες παρόμοιες οργανώσεις.


Ο Μουν λοιπόν είναι ο νέος κυρίαρχος, ο «Κύριος της Νέας Εποχής». Στη «Βιογραφία» του αναφέρεται πώς αναδείχθηκε «απεριόριστος νικητής τού ουρανού και της γης» και ότι αναγνωρίσθηκε από όλο τον πνευματικό κόσμο σαν «νικητής τού σύμπαvτoς και Κύριος της δημιουργίας».

Μένει μόνο να τον αναγνωρίσουν και οι άνθρωποι σ' όλη τη γη! Πράγματι, οι οπαδοί του τον ταυτίζουν με τον ίδιο τον Θεό. Αυτό φαίνεται σε πολλούς λατρευτικούς ύμνους, πού περιλαμβάνονται στο «Υμνολόγιο», το οποίο δεν είναι προσιτό στο κοινό. Έτσι ο Μούν, πού παίρνει αυτή τη θέση του Χριστού, μεταβάλλεται σε κάτι περισσότερο από αντι-Xριστό, γιατί ισχυρίζεται πώς βρίσκεται σε επικοινωνία με όλα τα «ανώτατα στρώματα του πνευματικού κόσμου», με τον Ιησού, τον Βούδα, τον Κομφούκιο κ.α.

Στα κείμενα της οργάνωσης η λέξη «Πατέρας» αναφέρεται χωρίς διάκριση στον Θεό και στον ίδιο τον Μουν. Για την κίνηση «Ο Δάσκαλος εκπροσωπεί τα πάντα, και ολόκληρη την Ιστορία». «Στον Πατέρα δόθηκε από τον Θεό η αυθεντία εδώ στη γη, να συγχωρεί αμαρτίες», «δεν υπάρχει αμαρτία, πού να μη μπορεί να τη συγχωρήσει ο Πατέρας», «Ο Πατέρας είναι ορατός Θεός».Ο ίδιος ο Μουν ισχυρίζεται για τον Θεό: «Αυτός Ζει μέσα μου και είμαι η ενσάρκωσή του»!

Για τον Μουν η εποχή του Χριστιανισμού έκλεισε και «από τώρα η χριστιανοσύνη πρέπει να υποταγεί στην Ενωτική Εκκλησία». Ή απαίτηση βασίζεται στην άποψη πώς ο Μουν είναι ο μεσσίας. Ή Χριστιανική Εκκλησία' είναι στην πραγματικότητα για τον Μουν τμήμα του σατανικού κόσμου. Όμως προσφέρεται σαν βάση «ιεραποστολής» και γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Στόχος της κίνησης είναι η «εκ των έσω» διάβρωση της Εκκλησίας και η υποδούλωσή της στο νέο «μεσσία». Γι' αυτό το σκοπό ο Μουν ίδρυσε πολλές οργανώσεις και καλεί τις χριστιανικές Εκκλησίες σε συνεργασία.

Στα διάφορα «διαθρησκευτικά» και «ενωτικά» συνέδρια που οργανώνει με διάφορα ονόματα, καλεί και κληρικούς και καθηγητές Χριστιανικών Θεολογικών σχολών. Ακόμη αποστέλλει οπαδούς του να φοιτήσουν σε ονομαστές θεολογικές σχολές των Χριστιανικών Εκκλησιών, για να δράσουν προφανώς αργότερα σαν συνεργάτες των Εκκλησιών αυτών, διατηρώντας τη διπλή τους ιδιότητα.

Μία τέτοια οργάνωση είναι η «Διαθρησκειακή Ομοσπονδία για την Ειρήνη του Κόσμου» (IRFWP).

Η φωτογραφία είναι από την Β΄ Σύσκεψη Θρησκειών υπό την αιγίδα της οργάνωσης του Μουν, το 1991 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. O ινδουσιτής Swami Chidananda, ανοίγει την Συνέλευση με "επίκληση" από το βήμα. Αριστερά του κάθεται ο Μουν και δεξιά του στην δεύτερη θέση, ο (αντιχαλκηδόνιος μονοφυσίτης) μητροπολίτης Νέου Δελχί Παύλος Μαρ Γρηγόριος..


Ο αφρικανός ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος από την Ζάμπια, Emmanuel Milingo, εξόργισε το Βατικανό όταν, το 2001, αποδεχόμενος τις διδαχές του "Μεσσία" Μουν παντρεύτηκε με την Κορεάτισα, Maria Sung, σε ένα γάμο που ευλόγησαν οι «Αληθινοί Γονείς», αναγκάζοντας το Βατικανό να διακόψει σχέσεις μαζί του (ακοινωνησία).

Σήμερα ο Milingo, έχει ιδρύσει μία οργάνωση με το όνομα "Married Priests Now!", μέσα από την οποία προσπαθεί να κάνει κι άλλους ιερείς να παντρευτούν, πάντα βέβαια, υπό τις ευλογίες του Μουν και της Hak Ja.


Πηγές:

.http://www.egolpio.com/SECTS/enwtikh_ekklhsia_Moon.htm


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

2 σχόλια:

George είπε...

Άρα,αυτός είναι ένας απο τους κινητήριους μοχλούς,για την δημιουργία μιας παγκόσμιας θρησκείας...
Πολύ καλό το κειμενάκι και οι φωτογραφίες!

Τιμολέων είπε...

εφιαλτικό