Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ο αθεϊσμός είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα των ναζί, λέει γερμανός επίσκοπος


Γερμανός επίσκοπος είπε στους ενορίτες του, ότι οι μαζικές δολοφονίες και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ναζί είναι απόδειξη ότι ο αθεϊσμός είναι απάνθρωπος, προκαλώντας με τις δηλώσεις του, την αγανάκτηση στις γερμανικές αθεϊστικές οργανώσεις.


"ΧΩΡΙΣ Θεό, τα πάντα επιτρέπονται."

Με αυτή την περίφημη ρήση του διάσημου Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ο επίσκοπος της πόλης του Augsburg στη νότια Βαυαρία, ήθελε να προειδοποιήσει το εκκλησίασμά του για τους κινδύνους που βλέπει ότι έχει ο αθεϊσμός.

Ο Επίσκοπος Mixa είπε στους ενορίτες του ότι μια κοινωνία χωρίς Θεό κάνει την γη "κόλαση" και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη αιματηρών καθεστώτων όπως το καθεστώς υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ ή το καθεστώς στην Σοβιετική Ένωση.

"Η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει την απανθρωπιά του αθεϊσμού μέσω των άθεων καθεστώτων του ναζισμού και του κομμουνισμού, με τα στρατόπεδα εξόντωσής τους, την μυστική αστυνομία τους και τις μαζικές δολοφονίες," είπε.

"Όταν τον Θεό τον απορρίπτεις ή τον πολεμάς, τότε θα αρνηθείς και τον άνθρωπο και θα καταπατήσεις την αξιοπρέπειά του», πρόσθεσε.

Ο Rudolf Ladwig, ο επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης άθεων IBKA, είπε ότι οι παρατηρήσεις του επισκόπου Mixa ήταν εντελώς "απαράδεκτες".

Ο Ladwig είπε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι τα σχόλια του Mixa ήταν μέρος μιας μακροχρόνιας στρατηγικής της εκκλησίας με την οποία προσπαθεί να ξαναγράψει τις δικές της ιστορικές σχέσεις με τον φασισμό.

"Η αντίσταση της εκκλησίας κατά του ναζισμού προήλθε μόνο από ιδιώτες," είπε.

Ο Επίσκοπος Mixa επικρίθηκε επίσης από τον Michael Schmidt-Salomon του Ιδρύματος Giordano Bruno, μιας γερμανικής οργάνωσης που υποστηρίζει την εξελικτική θεωρία.

Ο Schmidt-Salomon δήλωσε στο Spiegel ότι το επιχείρημα ότι ο ναζισμός ήταν άθεος είναι μια "μεγάλη παραποίηση."

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία της ναζιστικής ελίτ θεωρούσαν τους εαυτούς τους Χριστιανοδημοκράτες," δήλωσε ο Schmidt-Salomon.

Ο Επίσκοπος Mixa είναι γνωστός στη Γερμανία ότι πολλές φορές μιλάει ‘έξω από τα δόντια’ δημιουργώντας αντιδράσεις.

Σε μία περίπτωση, τον Φεβρουάριο, ο Mixa σύγκρινε τον αριθμό των Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί με τον αριθμό των αμβλώσεων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Επίσης κάποιοι πολιτικοί ενοχλήθηκαν, πριν από δύο χρόνια, όταν επέκρινε τα κυβερνητικά σχέδια για την επέκταση των κέντρων φροντίδας των παιδιών στη Γερμανία.

Ο Mixa είπε τα σχέδια που χρησιμοποιούν ομοσπονδιακή βοήθεια για να πείσουν τις γυναίκες να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην κρατική υγειονομική περίθαλψη, λίγο μετά τον τοκετό, υποβιβάζουν τις γυναίκες σε "μηχανές γέννας."


Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4173109,00.html


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τώρα θυμήθηκα έναν καθηγητή ιστορίας, έναν υπέροχο άνθρωπο, ήταν πετσί και κόκκαλο έτρωγε πολύ λίγο και μελετούσε πολύ, γιατί όπως έλεγε "καθήκον του ανθρώπου είναι η γνώση και η αρετή".
ένας άλλος το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πότε θα μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ για να αγοράσει φθηνή μερσεντέ, έλεγε ότι το καψόνι στο στρατό σε κάνει άντρα.

ο πρώτος έλεγε πως είναι άθεος, ο δεύτερος ήταν Θεολόγος

τι να πει κανείς

SkyWatcher είπε...

Μόλις χθες συζητούσα με έναν φίλο και μου έλεγε ότι για τους χριστιανούς δεν προηγείται η "γνώση" και ακολουθεί (αν ακολουθεί) η "αρετή". Αλλά από την πίστη οδηγούμαστε στην αρετή και από εκεί στη γνώση.
Όπως γράφει ο απ. Πέτρος (Β΄Πέτρου 1:5) "...προσθέσατε εις την πίστιν σας την αρετήν, εις δε την αρετήν την γνώσιν...".
Το δέντρο γνωρίζεται από τον καρπό.
Άλλωστε "άθεος" κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας είναι και αυτός που δεν έχουν προσωπική γνώση του Θεού. Και τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί και μέσα στον χώρο της εκκλησίας. Και ας είναι και θεολόγοι...

Ανώνυμος είπε...

Η ελιτ των Ναζι και οι ''μυημενοι'' (ss και αλλοι) δεν ηταν ακριβως ''αθεοι''. Θα μπορουσαμε να πουμε οτι η θρησκεια τους ηταν ενα κραμα Τευτονικου παγανισμου με αλλα στοιχεια, π.χ. αιρεση των καθαρων, αποκρυφιστικες διδασκαλιες απο Θιβετ(το κεντρο του κοσμου για τον γεωπολιτικο των ναζι και εναν απο τους διδασκαλους του Χιτλερ) και αλλα παρομοια.

SkyWatcher είπε...

Σωστό κι αυτό.