Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Χιλιάδες χριστιανοί προσκυνητές στο Ισραήλ για την εορτή "Succot"


Πηγή: The Jerusalem Post


Οι φωνές χιλιάδων χριστιανών προσκυνητών που λατρεύουν τον Ιησού Χριστό ("Yehoshua Christ") αντηχούσαν για μίλια πέρα από τους λόφους της ερήμου της Ιουδαίας το βράδυ της Παρασκευής - της πρώτης νύχτας της εορτής της σκηνοπηγίας (“Succot”).

[Σ.Σ. Η εορτή της σκηνοπηγίας, “Succot” στα εβραϊκά, άρχιζε την 15η μέρα του εβδόμου μηνός και διαρκούσε οκτώ ημέρες (Αριθμοί 29:12-23, Λευιτικό 23:33-43). «Εν σκηναίς θέλετε κατοικεί επτά ημέρας· πάντες οι αυτόχθονες Ισραηλίται θέλουσι κατοικεί εν σκηναίς» (Λευιτικόν 23:42)].


Καθώς η σιωπή του Σαββάτου (Shabbat) απλωνόταν στην Ιερουσαλήμ, οι προσκυνητές - που προέρχονται από δεκάδες έθνη - ήρθαν στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας με ένα μακρύ καραβάνι λεωφορείων, φορώντας ιουδαϊκά εμβλήματα όπως το tzitzit, τα kippahs και τα αστέρια του Δαυίδ στα ρούχα τους και στα κοσμήματά τους.


Μια Χριστιανή γυναίκα από τη Βραζιλία, που είπε ότι επισκεπτόταν το Ισραήλ για πρώτη φορά, ντύθηκε από το κεφάλι ως τα νύχια με μια στολή από ισραηλινές σημαίες.

Τα ηχηρά σαλπίσματα των shofars (σαλπίγγων) από τους ενθουσιώδεις προσκυνητές, συχνά έδωσαν ιδιαίτερη ζωντάνια στις δραστηριότητες της βραδιάς.


Περίπου 4.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στη φεγγαρόφωτη παραλία της Ein Gedi για να λατρέψουν "το Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ" εκπληρώνοντας την αρχαία Εβραϊκή προφητεία ηλικίας 2.500 ετών, από τον προφήτη Ζαχαρία, που προέβλεπε ότι οι άνθρωποι από κάθε έθνος κάποια μέρα θα ενώσουν τα χέρια με τους Εβραίους για να γιορτάσουν την εορτή της σκηνοπηγίας (“Succot”).

“Τα έθνη...θα αναβαίνουν κατ' έτος διά να προσκυνούν τον Βασιλέα•τον Κύριον των δυνάμεων, και να εορτάζουν την εορτήν της σκηνοπηγίας” έγραφε ο Ιστοχώρος της "Διεθνούς Χριστιανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ", η οποία φιλοξένησε τον εορτασμό.

[Σ.Σ. αν εννοούν το «Ζαχαρίας 14:16», δεν φαίνεται έγκυρο, καθώς έχουν κουτσουρέψει το «Και πας όστις υπολειφθή εκ πάντων των εθνών, των ελθόντων κατά της Ιερουσαλήμ». "Και πας όστις υπολειφθή εκ πάντων των εθνών, των ελθόντων κατά της Ιερουσαλήμ, θέλει αναβαίνει κατ' έτος διά να προσκυνή τον Βασιλέα• τον Κύριον των δυνάμεων, και να εορτάζη την εορτήν της σκηνοπηγίας"].


«Πες απόψε, είμαι μέρος της εκπλήρωσης της προφητείας!», φώναζε ένας «αρχηγός λατρείας», (‘worship leader’) στα πλήθη που επευφημούσαν και τραγουδούσαν κλασικούς Εβραϊκούς ύμνους όπως το ‘Shalom Aleichem’ και το ‘Hine Ma Tov’. "Θα φέρεις ευλογίες πάνω στα έθνη".


Πολλοί από τους προσκυνητές είπαν ότι καταλαβαίνουν την παρουσία τους στους Αγίους Τόπους για την εορτή του ‘Succot’, ως μέρος του μεγάλο έπους της ιστορίας που περιγράφεται στην Αγία Γραφή από τους Εβραίους προφήτες.

«Είμαστε εδώ για να γίνουμε κομμάτι στην ιστορία», δήλωσε ο Tove Tveit, ένας Νορβηγός χριστιανός που συμμετείχε. "Έχουμε την ίδια ιστορία με τους Εβραίους. Πιστεύουμε στον ίδιο Θεό, και πιστεύουμε σε ένα Εβραίο Μεσσία».


«Ο Προφήτης Ζαχαρίας είπε όλα τα έθνη θα συγκεντρωθούν για την εορτή του Succot, και τώρα βρισκόμαστε εδώ για να την απολαύσετε στην γη του. Αυτό που συμβαίνει απόψε ήταν γραμμένο».


Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Succoth Ein Gedi και ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση για την εβδομάδα των εορτασμών που διοργανώνει η «Διεθνής Χριστιανική Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ», (‘International Christian Embassy Jerusalem’ - ICEJ), με συμμετοχή, περίπου, 7,000 χριστιανών.


Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Ισραήλ δήλωσε ότι αυτό το "Πανηγύρι της σκηνής» είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση τουρισμού που παρατηρείται στο Ισραήλ και ότι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 16 και 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο χριστιανικός τουρισμός στο Ισραήλ, σε όλες τις κατηγορίες του, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους μας», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Stash Misezhnikov σε δήλωσή του στον Τύπο σχετικά με τον εορτασμό.

Μέλη του ICEJ είπαν ότι ένας από τους σκοπούς της παρουσίας τους στο Ισραήλ είναι να συνδράμουν στην οικονομική υποστήριξη της χώρας.

«Θέλαμε να έρθουμε και να βοηθήσουμε υποστηρίζοντας οικονομικά το Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ICEJ, David Parsons (φωτο).

«Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό είναι κάτι σημαντικό. Αυτό το φεστιβάλ φέρνει μια τεράστια οικονομική ‘ένεση’ στην τοπική οικονομία και συμβαίνει ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης».


Αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την ετήσια εισροή των ευαγγελιστών χριστιανών κατά τη διάρκεια της ‘Succot’, και ορισμένοι Εβραίοι θρησκευτικοί ηγέτες λένε ότι έχουν υποψίες για τις προθέσεις της ICEJ.


Ο Ραβίνος Tovia Singer, (φωτο), διευθυντής του ‘Outreach Judaism’ - μίας οργάνωσης που εργάζεται για την καταπολέμηση της δράσης των ‘ιεραποστόλων’ (έτσι ονομάζουν τους χριστιανούς που προσπαθούν να ευαγγελίσουν/προσηλυτίσουν τους Ιουδαίους), είπε ότι ενώ εκτιμά την ότι ενισχύεται η τοπική οικονομία, οι περισσότεροι από τους χριστιανούς που βρίσκονται στην πόλη για το φεστιβάλ δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο παρά για το ως θα προσηλυτίσουν.

«Δεν έχουν έρθει για να προσευχηθούν για τους Εβραίους, αλλά βλέπουν ως λεία τους Εβραίους», δήλωσε ο Singer.

«Από τη μια πλευρά είναι πολύ καλό να τους έχουμε εδώ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πάντα ένα αντίτιμο. Επειδή αυτοί που βρίσκονται εδώ προέρχονται από τους ευαγγελικούς χριστιανούς που εμπλέκονται βαθύτατα στην προσπάθεια εκχριστιανισμού των Εβραίων.


Ο Parsons τόνισε, ωστόσο, ότι οι Χριστιανοί δεν είναι εδώ για να κερδίσουν Εβραίους στον χριστιανισμό και αποθαρρύνεται τους χριστιανούς προσκυνητές από την διάδοση της χριστιανικών βιβλίων και εντύπων λογοτεχνίας, ενώ κάνουν τουρισμό στην χώρα.


Δείτε το βίντεο για τις φετινές εκδηλώσεις ΕΔΩ


Και ένα βίντεο από την περσινή εορτή ΕΔΩ



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν μπορώ να βρω το μέιλ σου, το στέλνω από 'δω:

http://thefinalhour.blogspot.com/2009/07/pope-calls-for-world-government-with.html

SkyWatcher είπε...

Το mail μου το γράφω πάνω εκεί που λέει contact και είναι:
redsky92blog@gmail.com
(Οπότε ό,τι βρίσκεις στείλτο μου)

Για το θέμα με τις δηλώσεις Πάπα έχει γίνει αναφορά από τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ
Χαίρε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 16 Αυγούστου 2011
Κύριοι,
Η εορτή της σκονοπηγίας (σουκκότ, σούκκα=σκηνή)είναι πανμεσογειακή αγροτική εορτή. Η όποια θρησκευτική φύσης επανερμηνεία της
είναι οικειοποίηση με σκοπό τη μονοπώλησή της από τη συγκεκριμένη θρησκεία.

Μεεκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός