Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ιράν: Η Maryam και η Marzieh είναι ελεύθερες!


Δόξα τω Θεώ, να και ένα καλό νέο!

Το μεταφέρω από το blog του ‘Voice of the Martyrs’ (VOM*).


H φίλη του ‘Voice of the Martyrs’ (VOM), διακονία Elam (Elam Ministries), που είναι στην υπηρεσία της αυξανόμενης εκκλησίας στο Ιράν, ανακοίνωσε ότι η Maryam Rustampoor και η Marzieh Amirizadeh απελευθερώθηκαν από τη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης. Μέλη της οικογένειάς τους τις παρέλαβαν από τις φυλακές σήμερα το απόγευμα, ώρα Ιράν.

Οι δύο χριστιανές γυναίκες αμέσως εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, που είχαν προσευχεηθεί για αυτές κατά την διάρκεια των 259 ημερών τους στη φυλακή.


«Οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Κύριο και προς τους ανθρώπους Του, οι οποίοι προσευχήθηκαν και εργάστηκαν για την ελευθερία μας», είπαν.


Και οι δύο τους βγήκαν από την Φυλακή με εγγύηση, ενώ οι εναντίον τους κατηγορίες, επισήμως υπάρχουν ακόμη και ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον Ιρανικού δικαστηρίου στο μέλλον.


Η Maryam και η Marzieh συνελήφθησαν στις 5 Μαρτίου και οδηγήθηκαν στη διαβόητη φυλακή Evin από τότε. Αν και την υγεία τους έχει πληγεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους, εκείνες αρνήθηκαν έως το τέλος να αποκηρύξουν την χριστιανική τους πίστη.


"Είμαστε ευγνώμονες προς τον Κύριο που φύλαξε την Maryam και την Marzieh -σωματικά και πνευματικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη φυλακή», είπε ο Todd Nettleton για λογαριασμό του V.O.M.. "Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσεύχονταν για αυτές και απέστειλαν επιστολές προς τους στην ιστοσελίδα www.prisoneralert.com."


Παρακαλώ ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για την Maryam και την Marzieh για να δυναμώσουν σωματικά μετά από την δοκιμασία τους και ας προσευχόμαστε να πέσουν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους. Ας προσευχηθούμε επίσης και για τους άλλους χριστιανούς στο Ιράν, που διώκονται για την πίστη τους στον Χριστό.


--Για την αντιμετώπιση των χριστιανών στο Ιράν μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερη ανάρτηση στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΕΔΩ


* Η χριστιανική οργάνωση ‘Voice of the Martyrs’ (VOM – ‘Η Φωνή των Μαρτύρων’) βρίσκεται στην υπηρεσία των διωκόμενων χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Διαμαρτυρόμενο ρουμανο-εβραίο πάστορα, Richard Wurmbrand (1909 – 2001), ο οποίος βασανίστηκε και κλείστηκε για συνολικά 14 χρόνια σε διάφορες Φυλακές της Ρουμανίας, (για 3 χρόνια μάλιστα, σε πλήρη απομόνωση), τα χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος, εξ αιτίας της πίστης του στον Χριστό και της υπηρεσίας που πρόσφερε στην «υπόγεια» (μη αναγνωρισμένη) (διαμαρτυρόμενη) εκκλησία της Ρουμανίας. Στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με την ζωή του με τον τίτλο "Βασανισμένοι για τον Χριστό".


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
airetikos είπε...

Δόξα στο Θεό για τα καλά νέα . Και για όσους χριστιανούς αγωνίστηκαν γι αυτό ...
Ειναι συγκλονιστικό ότι μέσω ιντερνετ μπορεί κανείς να βάλει ενα λιθαράκι στην υπόθεση ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το κόσμο !!!
Η υπόθεση αυτή είναι ανοικτή οπότε φίλε RedSky καλό είναι να παρακολουθείς την υπόθεση αυτή όπως φαντάζομαι θα κάνεις !!!!
Αισθανομαι ευγνωμοσύνη και για τους φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αγωνίζονται προς αυτή τη κατευθυνση !!!

airetikos είπε...

Θυμάμαι επίσης μιας και ανέφερες για τον Richard Wurmbrand kai τη οργάνωση του που συνεχίζει το έργο του πόσο με είχε εντυπωσιάζει όταν είχε έρθει στην Ελλάδα στη παρουσίαση του βιβλίου του στα ελληνικά και τον είδα από κοντά....
Καλεσμένος από τις εκκλησίες Πεντηκοστής τότε, μου έχει μείνει στη μνήμη μου που καθόταν σε κάθισμα, γιατί δεν μπορούσε να είναι πολύ ώρα όρθιος από τις βλάβες που ειχε υποστεί από τα βασανιστήρια και τα χρόνια στη φυλακή...

SkyWatcher είπε...

Καλώς ήρθες airetike στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ. Συγκλονιστική η μαρτυρία σου. Πάντως δεν έχω καταφέρει να διαβάσω το βιβλίο του Wurmbrand.