Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

«Μην κάνετε παιδιά για να σωθεί το κλίμα!»


Απλά μία «ιδέα» που έριξε κάποιος δημοσιογράφος για να "προβληματιστούμε" ή το μεγάλο όνειρο (ή σχέδιο) της μείωσης του πληθυσμού της Γης, από τους οπαδούς της «θρησκείας της Φύσης» (ή αν θέλετε «οικοφασίστες»);


NYT Environment Reporter Floats Idea: Give Carbon Credits to Couples That Limit Themselves to One Child


Πηγή: http://www.cnsnews.com/news/article/55667

Ουάσιγκτον (CNSNews.com) –

Ο Andrew Revkin, δημοσιογράφος ο οποίος ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος για τους New York Times, έριξε μια ιδέα την περασμένη εβδομάδα για το πως θα καταπολεμηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη: Δώστε πιστώσεις άνθρακα στα ζευγάρια που περιορίζονται να έχουν ένα μόνο παιδί.


Ο Revkin αργότερα είπε στο CNSNews.com ότι δεν είχε ενστερνισθεί την ιδέα, απλώς προσπαθεί να προκαλέσει «κάποιες σκέψεις» για το θέμα.

Ο Revkin συμμετείχε μέσω Web κάμερας, στςι 14 Οκτωβρίου, σε μια συζήτηση με θέμα: "Καλύπτοντας το θέμα του κλίματος (ή Κλιματική Κάλυψη): Τι πρέπει να κάνει ο πληθυσμός της Γης" (“Covering Climate: What’s Population Got to Do With It”) που πραγματοποιήθηκε στο Woodrow Wilson Center στην Ουάσιγκτον, DC. Οι άλλοι συμμετέχοντες στο πάνελ ήταν ο Dennis Dimick, εκδότης του National Geographic, και η Emily Douglas, εκδότρια της ιστοσελίδα για το περιοδικό The Nation.



Κατά την εκδήλωση, ο Revkin είπε: «Λοιπόν, ορισμένοι έχουν πρόσφατα προτείνει: Λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρέπει να υπάρχουν πιστώσεις άνθρακα για ένα πρόγραμμα οικογενειακού προγραμματισμού στην Αφρική, ας πούμε; Δεν θα πρέπει να αποτιμηθεί σε χρήμα, αυτό, δηλ. αν εσείς, αν μπορείτε να προωθήσετε κάποιο μετρήσιμο τρόπο του ποσοστού γονιμότητας, δηλαδή εκεί που υπάρχει η ταχύτερη μείωση (του ποσοστού γεννήσεων) σε έναν τόπο που έχει υψηλό ποσοστό γονιμότητας, δεν θα πρέπει να εκτιμηθεί, για αυτόν το τόπο, και η τιμή του άνθρακα;


«Και ακόμη πρότεινα πρόσφατα, δεν μπορώ να θυμηθώ αν είναι στο blog μου, αλλά απλά σκεφτείτε το εξής: Αυτό θα ήταν - ίσως το μόνο- πιο συγκεκριμένο και ουσιαστικό πράγμα που ένας Αμερικανός, ένας νεαρός Αμερικανός, θα μπορούσε να κάνει για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα Δεν είναι να κλείσει τα φώτα του σπιτιού του ή να οδηγήσει ένα Prius, είναι να κάνει λιγότερα παιδιά», είπε ο Revkin.

"Έτσι δεν θα έπρεπε να υπάρχει, πίστωση - αν πρόκειται να γίνομε ανθρακο-κεντρικοί - για τις οικογένειες που έχουν ένα παιδί, όταν θα μπορούσαν να έχουν δύο ή τρία», είπε ο Revkin.

"Και προφανώς είναι απλά ένα πείραμα σκέψης, αλλά θέτει ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με όλα αυτά. "


Όταν αργότερα το CNSNews.com του έκανε ερωτήσεις για τα σχόλιά του αυτά, ο Revkin απάντησε με e-mail.

"Δεν υιοθέτησα τίποτα από όλα αυτά, απλά, είπα πράγματα που έχουν σχέση με απλά μαθηματικά και την πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος έπαιρνε σοβαρά την σχέση που έχει ο πληθυσμός της Γης με τις κλιματικές αλλαγές, θα ήταν δύσκολο να μην θέσει σκληρά ερωτήματα σχετικά με την αύξηση του πληθυσμού στις ΗΠΑ», έγραψε ο Revkin.

"Με το να θέσω το ζήτημα των πιστώσεων του άνθρακα για την αμερικανική οικογένεια που έχει ένα παιδί», συνέχισε, «είχα σκοπό να προκαλέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με το ότι το κύριο βάρος των εκπομπών εξακολουθεί να προέρχεται από τον κάθε ένα κάτοικο ξεχωριστά."


Στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 στο άρθρο που έγραψε στο blog του, «Είναι τα προφυλακτικά η τελευταία «πράσινη» τεχνολογία;" ο Revkin σημείωνε μια μελέτη που έγινε τον Αύγουστο του 2009 από το London School of Economics, σύμφωνα με την οποία αυτοί που έχουν λιγότερα παιδιά προβάλλονταν ως «λύση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα».

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το βρετανική ακτιβιστική ομάδα «Optimum Population», η οποία τάσσεται υπέρ της μείωσης του πληθυσμού.

"Περισσότερα παιδιά σημαίνει περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα," έγραψε ο Revkin. "Και η πρόσφατη έρευνα αναζωπύρωσε την συζήτηση σχετικά με την ιδέα ότι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα στις επόμενες δεκαετίες, θα είναι η παροχή πρόσβασης σε έλεγχο των γεννήσεων για δεκάδες εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες δηλώνουν ότι το επιθυμούν.


"Πρόσφατα είχα θέσει το ερώτημα για το αν, και ότι αυτό σημαίνει, θα δούμε σύντομα την αγορά των πιστώσεων του άνθρακα να έχουν σχέση με την αποφυγή ενός μωρού, το ίδιο όπως βλέπουμε την πώληση των πιστώσεων CO2 με την αποφυγή της αποδάσωσης," πρόσθεσε αργότερα. "Αυτό είναι καθαρά ένα πείραμα σκέψης, δεν είναι μια πρόταση».


Επιπλέον, έγραψε στο blog του: "Αλλά το θέμα αυτό συζητιέται σπάνια στις συνομιλίες για το κλίμα ή σε συζητήσεις για τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το κλίμα. Αν και το κατά πόσο επηρεάζει ο πληθυσμός το κλίμα είναι πιο έντονο στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι στις αναπτυσσόμενες χώρες, εξαιτίας των υψηλών, ανά κεφαλήν, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του αριθμού αύξησης του πληθυσμού. Αν δοθεί στις γυναίκες ένας τρόπος να περιορίσουν το μέγεθος της οικογένειας αυτό θα είναι μία τόσο φθηνή νίκη για τις εκπομπές, που απορώ γιατί δεν συζητιέται."


Ο Revkin έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημοσιογραφία από το Columbia University και πτυχίο Βιολογίας από το πανεπιστήμιο Brown.

3 σχόλια:

area51gr είπε...

Η υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ:

http://area51gr.blogspot.com/2009/12/co2.html

Nicholas Karellos είπε...

http://zombietime.com/john_holdren/

ενα link που μου εστειλε φιλη αμερικανα

SkyWatcher είπε...

area51 και Νικόλα ευχαριστώ για τα στοιχεία. Θα τα κοιτάξω καλύτερα και πιθανόν να τα χρησιμοποιήσω. Πάντως το λινκ που έστειλε ο Νικόλας είναι απίστευτο! Θα βοηθούσε εδώ και μία, έστω σύντομη, μετάφραση....